سه شنبه شب توفیق شد در جمع نمازگزاران مسجد باصفا و مردمی حضرت رقیه (س) حاضر باشم مسجد و مجتمعی فرهنگی مذهبی که هم بنای آن و هم فعالیت های آن برخاسته از دغدغه مردم و برای مردم است.
این مسجد که تنها سابقه ای ۱۰ ساله دارد با همراهی مردم و فعالان دلسوز محله اقدامات فرهنگی اجتماعی شاخصی را در جهت 《نگاه تربیتی به مسجد و جایگاه بخشی به مسجد به عنوان یک نهاد اثرگذار و نقش آفرین در محله》رقم زده است که مرور بسیار کوتاهی بر آن خالی از لطف نیست:
توجه به نقش محوری امام جماعت محله
ایجاد پیوند میان مسجد و مدرسه
تشکیل شورای فرهنگی محله با حضور فعالین حوزه های مختلف جهت پرداختن به مسائل محله
جمع آوری بانک آماری محله با هدف شناسایی و رتبه بندی محرومین محله و اجرای پوشش های لازم
برگزاری جشن های محوری در محل بوستان و سالن ورزشی محله
تعمیر و مرمت منازل افراد سالخورده و نیازمند در محله
اقدام و حمایت از فرآیند ترک اعتیاد برخی از افراد محله
توزیع بسته های حمایتی و معیشتی در مناسبت های گوناگون
رفع معضلات زیرساختی محله اعم از بلوارکشی، سطل زباله، پیاده رو کشی، رفع مشکل برق و ...
بیش از ۳۰ اقدام مشارکتی ثبت شده توسط کانون خادمیاران رضوی
و تدوین نسخه ابتدایی سند تحول محله
توجه به این مطلب بسیار حائز اهمیت است که بحث مردمی سازی امور در بسیاری از مساجد ما به عنوان الگو در حال انجام است، به این معنی که مشکلات محله توسط خود مردم اعلام و احصا می شود، سپس توسط خود مردم راه حل پیشنهاد می شود و در نهایت با مشارکت مردم و دولت اقدام صورت میگیرد که بایستی شبکه دستیاری مردمی سازی در جهت تکمیل این زنجیره نقش ایفا کند
در بازدید از دو تعاونی شاخص استان رقم خورد؛
آشنایی با دلایل موفقیت و مشکلات پیش روی بانوان کارآفرین و اثرگذار خراسان جنوبی
پنج شنبه ۲۱ اردیبهشت در جریان بازدید از تعاونی زنان خراشاد با مدیریت سرکار خانم ذاکریان و موزه عروسک (تعاونی الغدیر) با مدیریت سرکار خانم سیاری مباحثی مطرح شد که لازم میدانم جهت الگو برداری با شما بزرگواران مطرح کنم:
خانم ذاکریان و هیات مدیره تعاونی زنان خراشاد که از سال ۱۳۸۳ کار خود را آغاز کردند موفقیت های متعددی کسب کرده اند که مهمترین آن ها احیای صنعت حوله بافی خراشاد، جهانی کردن حوله خراشاد، مقابله با مهاجرت روستانشینان به شهر، آموزش بیش از ۲۴۶۰ نفر ساعت، همکاری مستقیم با بیش از ۶۰۰ هنرمند، آموزش اقشار آسیب پذیر، صادرات محصول به کشور های اروپایی و ... اشاره کرد. ایشان معتقد بودند که راز موفقیت این پروژه با همه چالش ها و سختی هایش صبر، پشتکار و نیت خیر بوده است.
خانم سیاری مدیرعامل شرکت تعاونی الغدیر، مدیر موزه عروسک خراسان جنوبی و تسهیلگر طرح ترسیب کربن سازمان ملل در شهرستان سربیشه موفقیت های بسیاری را برای مردم شهرستان سربیشه به ویژه روستای تاجمیر به ارمغان آوردند که مهمترین آنها ثبت جهانی عروسک دوتوک، اشتغالزایی برای مردم روستای تاجمیر، احیای پوشش گیاهی منطقه، جلوگیری از مهاجرت به شهر، راه اندازی کارخانه بسته بندی محصولات کشاورزی و دامی منطقه، ارائه خدمات به مرزنشینان و ... است.
ایشان موفقیت تعاونی های را در گرو صداقت با مردم می داند.
وجود الگوهای موفق بسیاری از این قبیل در استان خراسان جنوبی نشان دهنده اراده قوی مردم در جهت همکاری با هم در جهت خدمت رسانی به هم استانی ها و توسعه استان می باشد.
الگوهایی که بدون مشارکت مردم هرگز موفق نمیشد و شاید ما امروز حوله خراشاد و عروسک تاجمیر را به دست فراموشی سپرده بودیم.
🇮🇷| @mardomKHJ
💠سفر به شهرستان سرایان💠
دیدار با حجت الاسلام و المسلمین مرتضایی نیا امام جمعه معزز شهر سرایان
| مشروح خبر تکمیل خواهد شد |
🇮🇷| @mardomKHJ
💠سفر به شهرستان سرایان💠
دیدار با جناب آقای دکتر رضوی فرماندار محترم شهرستان
| مشروح خبر تکمیل خواهد شد |
🇮🇷| @mardomKHJ
امام صادق (ع) در حدیثی می فرمایند که خداوند عزّ و جلّ فرموده است : مردم خانواده من هستند ، پس، محبوبترين آنان نزد من كسانى هستند كه با مردم مهربانتر و در راه برآوردن نيازهاى آنان كوشاتر باشند.
بررسی مبحث مردمی سازی در اندیشه امامین انقلاب نشان دهنده این مهم است که پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام اسلامی برپایه مشارکت مردم بوده است.
نگاه امام خمینی (ره) به نقش مردم محدود به مکان و زمان نبود به این معنا که این نگاه مقطعی و محدود به جغرافیای مرزها نبود. در وصیت نامه امام راحل و همچنین منشور روحانیت نیز باور به مردم نمود عینی دارد.
امام خمینی رحمت الله علیه در مورد دو نظریه نگران بودند یکی مربوط به پیش از انقلاب و دیدگاه جدایی دین از سیاست و دیگری مربوط به پس از انقلاب و دیدگاه جدایی مردم از سیاست. که ایشان در پیام مهم ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ با بیان عبارت "امروز روز امامت امت است" اهمیت خواست، اراده و نقش مردم را بار دیگر مطرح کردند.
لذا بایستی مشارکت مردم تا حدی بالا و اثرگذار باشد که تصمیم سازی نیز کنند.
شعار دولت جدید دولت مردمی است و در پاسخ به این سوال که مردمی کردن چگونه ممکن خواهد شد باید گفت که منظور از حکمرانی مردم علاوه بر حضور مردم در بین مسئولان و مباحث مطالبه گری و نظارت این است که خود مردم باید مشکلات را احصا کرده، راه حل پیشنهاد دهند و در اقدام مشارکت کنند.
از آن جایی که شهر سرایان شهر مساجد متعدد و فعال است می توان با محوریت مسجد هر محله و با مشارکت حلقه های میانی سند تحول فرهنگی اجتماعی اقتصادی هر محله را آماده کرد و تحول کلان مدنظر را از کف میدان آغاز نمود.
تعداد پائین سازمان های مردم نهاد و شرکت تعاونی ها، موسسات و ... در شهرستان با مدیریت مسئولین شهرستانی در راستای پررنگ کردن نقش تسهیلگری ادارات به جای تصدی گری جهت مشارکت بیشتر مردم باید افزایش پیدا کند.
مشارکت مردم قطعا زمینه ساز ظهور حضرت حجت (عج) را فراهم خواهد کرد.
🇮🇷| @mardomKHJ
💠 دستیار استاندار در امر مردمی سازی دولت:
مهمترین مشکل کارگاه های اقتصادی کوچک عدم سرمایه اولیه است
🔻🔻🔻🔻
مهمترین مشکل کارگاه های اقتصادی کوچک، عدم وجود سرمایه اولیه است.
در حاشیه بازدید از یک واحد کارگاه خیاطی در شهر سرایان مطرح شد: مهمترین مشکل این صنایع کوچک اقتصادی، سرمایه در گردش و نداشتن بازار فروش مفید است که باید ترتیبی اتخاذ شود تا با حمایت مسوولان، سرمایه اولیه مناسب در این حوزه تامین شود و چرخه تولید از جمله برش کاری و اتوکشی و دوخت و بازار فروش را تکمیل کرد.
در این دیدار دکتر رضوی فرماندار سرایان بیان داشت: منابع را باید ساماندهی و مدیریت کرد و از همه متقاضیان دعوت کرد تا به صورت تجمیعی از این حوزه حمایت کرد تا زنجیره تولید در شهرستان تکمیل شود تا هزینه های تولید مثل حمل و نقل حذف شود تا درآمدزایی برای تولیدکنندگان افزایش یابد.
هزینه های جاری و جانبی از قبیل اتوکشی؛ حمل و نقل بخش مهمی از درآمد موجود را تحت تاثیر قرار می دهد.
🇮🇷| @mardomKHJ
💠 بازدید از شرکت تعاونی زنان روستایی مهرآفرین شهرستان سرایان
فعال در زمینه حوله بافی
🇮🇷| @mardomKHJ
🔸 هم اکنون؛
نشست هم اندیشی با فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان سرایان
🗓 شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
🇮🇷| @mardomKHJ
💠سفر به شهرستان بشرویه💠
دیدار با حجت الاسلام و المسلمین زارعی امام جمعه معزز شهرستان بشرویه
| مشروح خبر تکمیل خواهد شد |
🇮🇷| @mardomKHJ
در دیداری که با امام جمعه معزز شهرستان بشرویه داشتیم از بیانات ایشان استفاده کردیم:
بحث مردمی سازی دولت اقدام بسیار خوبی است، هم امام خمینی (ره) و هم مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به این موضوع داشته اند. در شکل گیری، تداوم و تثبیت انقلاب اسلامی مردم از ارکان اصلی بودند. دعوت مردم به مشارکت هنر امام راحل بود ما نیز برای پیشرفت امور باید مردم را مشارکت دهیم.
دغدغه سال های گذشته مقام معظم رهبری در مورد میدان دادن به جوان های انقلابی در این دولت در حال رفع است.
روش کار مردمی سازی باید مطابق با نظر حضرت آقا باشد، کار های فرهنگی هم اکنون کاملا مردمی است و بنا بر فرمایشات ابتدای سال رهبر معظم انقلاب باید تمرکز مردمی سازی بر مقوله اقتصاد باشد.
در صورتی که مردم احساس کنند این طرح برای ایشان مفید است به خوبی مشارکت خواهند کرد.
💠سفر به شهرستان بشرویه💠
حضور در شورای اداری شهرستان
| مشروح خبر تکمیل خواهد شد |
🇮🇷| @mardomKHJ
💠سفر به شهرستان بشرویه💠
دیدار با جناب آقای مهندس علیزاده فرماندار محترم شهرستان
| مشروح خبر تکمیل خواهد شد |
🇮🇷| @mardomKHJ
🔸 هم اکنون؛
نشست هم اندیشی با فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان بشرویه
🗓 شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
🇮🇷| @mardomKHJ
دستیار استاندار خراسان جنوبی در امر مردمی سازی دولت:
لزوم حضور مردم در صحنه های مختلف جهت اسلامی کردن الگوها و نظامات / دولتمردان زمینه مشارکت مردم و کاهش تصدی گری بر بستر قانون را فراهم کنند
زراعتکارمقدم امروز شنبه (۳۰ اردیبهشت) در شورای اداری شهرستان بشرویه اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند که در امام راحل سه سرمایه بزرگ و سه باور قابل مشاهده بود باور به خدا، باور به مردم و باور به خود.
دستیار استاندار خراسان جنوبی در امر مردمی سازی دولت با بیان اینکه امام راحل به مردم هویت دادند، افزود: یک جریان مردمی ایجاد شد که به ثمرنشستن انقلاب اسلامی از جمله دستاوردهای این جریان بود و نگاه امام راحل به مردم یک نگاه مقطعی نبود.
وی در ادامه بیان کرد: امام راحل برای مردم نقش اساسی در سامان زندگی اجتماعی قایل بود. باور امام راحل به مردم در وصیت نامه ایشان نیز قابل مشاهده است.
زراعتکارمقدم با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ماحصل حضور و مشارکت مردم است، ادامه داد: در هشت سال دفاع مقدس نیز جنگ بوسیله مردم اداره شد، از خط مقدم تا همه صفوف عملیاتی، تا پشت جبهه و پشتیبانی. نهضت سوادآموزی نیز یکی دیگر از حرکت های مردمی محسوب می شود که در مدت کوتاهی و با شعار «ایران را مدرسه کنیم» نرخ بی سوادی به کمترین میزان رسید. کمیته امداد، بنیاد ۱۵ خرداد، بسیج، حساب شماره ۱۰۰، جهاد سازندگی، بسیج سازندگی، حرکت مردم در مواجهه با بحران ها و رزمایش مواسات از دیگر نمونه های حضور و مشارکت مردم است که متأسفانه برخی از این نهادها به بهانه هایی حذف شدند.
دستیار استاندار خراسان جنوبی در امر مردمی سازی دولت در ادامه گفت: مردم باید ایفای نقش کنند و باید به مردم هویت ببخشیم اما متاسفانه در گذشته فضا را به سمتی بردند که مردم تنها در برخی از صحنه ها حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت با مقام معظم رهبری عنوان کرد که مطالبه رهبری جلب مشارکت مردم در همه زمینه های مالی، اقتصادی، سیاسی و ... است و وظیفه دولت کنترل و هدایت است. وی به بیانات رهبری اشاره کرد که فرمودند باید یک حرکت عمومی به سمت چشم انداز را بیفتد، البته این حرکت وجود دارد منتهی باید انضباط پیدا کند، سرعت پیدا کند و پیشرفتش به سمت چشم انداز محسوس باشد، و لذا جوان های متعهد محور این حرکت هستند. برای یک حرکت عمومی چهار عنصر شناخت صحنه، جهت گیری مشخص، عوامل امید آفرین و راهکارهای عملی مورد نیاز است که به فرموده رهبری، مسئله راهکارهای عملی بر عهده جریان حلقه های میانی و مجموعه ای از خود ملت است.
دستیار مردمی سازی دولت افزود در حوزه اقتصاد که اولویت کشور است باید نیاز ها توسط مردم احصاء شود و مردم بر بستر قانون و اسناد بالادستی راه حل را نیز ارائه داده و در اقدام نیز مشارکت نمایند.
زراعتکارمقدم ادامه داد: حکمرانی مردم و اسلامی کردن الگوها و نظامات از الزامات تحقق دولت اسلامی است که انشاءالله با مشارکت مردم محقق خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه بشرویه یکی از بهترین شهرستان ها در راستای مشارکت مردمی است، ادامه داد: هنوز ظرفیت بیشتری در این شهرستان وجود دارد و در عرصه تولید که اولویت کشور است بیشتر از گذشته توجه داشته باشید و لذا باید ظرفیت یابی و ظرفیت سازی کرد.
َسفر به شهرستان فرهنگی #بشرویه
🔸️ بازدید از دفتر هنر مردمی بشرویه
که تلاش های جهادگونه بسیاری را در حوزه های فرهنگی هنری به ویژه سرود انجام داده اند که در سطح ملی نیز به دفعات دیده شده اند.
یک گروه مردمی، خوش ایده و مشتاق به فعالیت✔
سفر به شهرستان فرهنگی #بشرویه
🔸️ بازدید از موکب امام رضا (ع) و گفتگو با جناب آقای جهان طلب مسئول موکب
این موکب علاوه بر ۹ سال خدمت رسانی در ایام اربعین در کشور عراق، فعاایت های اجتماعی بسیار مهمی در زمان وقوع زلزله، افت فشار و ... انجام داده اند.
در سالی که گذشت نیز بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان تجهیزات تنها توسط کمک های مردمی به این موکب اهدا شده است
یک گروه مردمی توانمند، مورد اطمینان مردم و ان شالله در آینده نزدیک تولید کننده و اشتغالزا✔
سفر به شهرستان فرهنگی #بشرویه
🔸️ بازدید از پروژه درخت کاری (در جهت طرح کاشت ۱ میلیارد درخت در کشور)
این پروژه زیبا که با مشارکت کامل اهالی امامزاده هوگند در حال اجراست در مسیر پیاده روی جاماندگان اربعین شهرستان بشرویه قرار دارد. که با هدف تثبیت پوشش گیاهی، کمک به تامین علوفه و ... با حمایت اداره منابع طبیعی شهرستان انجام شده است.
یک اقدام مردمی، مشارکتی با توجه به نیاز زیست بوم✔
طی چند هفته اخیر تماس ها و پیام هایی را از اهالی خیابان پیروزی واقع در منطقه ظفر بیرجند داشتیم که برخی از مشکلات منطقه به همراه چند راهکار را ارائه داده بودند بنابراین تصمیم گرفتیم که با حضور در محله و با محوریت مسجد و امام محله با نیاز ها و مشکلات اهالی دقیق تر آشنا شویم. در پایان مقرر شد با مشارکت اکثریت اهالی محله و با محوریت امام جماعت محترم حجت الاسلام و المسلمین علی پور مجموعه ای از نیاز های محله احصا و اولویت بندی شود و سپس راهکارهای پیشنهادی و هم چنین نحوه مشارکت و همکاری مردم معین گردد تا با هماهنگی و همراهی دستگاه ها برای حصول نتیجه اقدام شود.
شب گذشته توفیق شد نماز مغرب و عشا را در مسجد علی بن ابیطالب (ع) بیرجند اقامه کنیم. پس از نماز هم در نشستی صمیمی پای حرف امام جماعت محترم و معتمدین محله نشستیم و دغدغه های بسیاری در مورد محله مطرح شد؛ مسائلی چون حسینیه، زمین ورزشی، پارک و ...
حل مسائل محله سراب، همت مضاعف مسئولان و مردم را می طلبد. امید است که با همدلی بیش از پیش معتمدین محل، همراهی مردم و نمازگزاران و همچنین پیگیری نهاد های دولتی توسعه این منطقه شتاب بیشتری گیرد.
🇮🇷| @mardomKHJ
💠 | سفر به شهرستان خوسف
💢دیدار با امام جمعه معزز شهرستان
🔰حجت الاسلام و المسلمین اسماعیلی امام جمعه معزز شهرستان خوسف چراغ راه خوبی را بیان فرمودند که بخشی از سخنان ایشان بدین ترتیب بود:
طبق بیانات مقام معظم رهبری انقلاب اسلامی از کرامت های هجرت تمدن ساز امام رضا (ع) است.
کلید واژه مردم را در کلام امامین انقلاب به تکثر شنیده ایم که نشان دهنده نگاه ویژه به نقش مردم است.
دو گام ابتدایی از پنج گام تمدن سازی اسلامی با حضور مردم برداشته شد. مردم بودند که نوع حکومت را انتخاب کردند و سپس به دنبال آن گفتمان انقلابی و اسلامی شکل گرفت و مسبب ایجاد تشکل های مردمی مانند جهاد سازندگی، بسیج و ... شد. اکنون نیز اگر دولت می خواهد موفقیتی داشته باشد باید نگاهش به حضور و مشارکت مردم باشد. لذا کاری که جنابعالی انجام می دهید. بسیار مهم است و ان شالله منشا اثر خواهد بود.
شهرستان خوسف استعداد های فراوانی دارد که بایستی برای رشد و شناخت آنان برنامه ریزی شود.
💠 | سفر به شهرستان خوسف
💢دیدار با فرماندار محترم شهرستان
🔰 در این دیدار جناب آقای ایمانی ضمن ارائه الگوهایی موفق از همکاری و مشارکت مردم در شهرستان خوسف نکات قابل توجهی بیان کردند:
خوسف با مشکلاتی از شهرستان بیرجند جدا شد که هنوز بسیاری از این مشکلات به قوت خود باقی است. هم اکنون از معضلات اصلی شهرستان وجود پروژه های نیمه تمام، پراکندگی جمعیت و تراکم پایین جمعیتی می باشد.
با تمام چالش های پیش رو اقدامات خوبی جهت توسعه شهرستان و رفع دغدغه مردم همه جغرافیای شهرستان صورت گرفته و همچنین ظرفیت ها و فرصت های بسیار خوبی برای توسعه بیشتر شهرستان مانند ظرفیت فرهنگی و گردشگری وجود دارد.
لازم به ذکر است که در مسائل عمرانی باید پیوست فرهنگی و اجتماعی رعایت شود تا از مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آید