روز یکشنبه هفدهم اردیبهشت ماه به همت معاونت جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان رویداد 《همنا؛ هم افزایی مشارکت نهادهای اجتماعی جوانان》 با حضور مهمانان و اساتید کشوری برگزار شد.
فرصت را مغتنم شمرده و با حضور در جمع دبیران و مدیران تشکل های اجتماعی، فرهنگی و جهادی استان از نزدیک دیدار و گفتگویی داشتم که حاصل آن برنامه ریزی برای حضور، بازدید و گفتگوی تفصیلی در محل فعالیت این عزیزان طی چند روز آینده شد که ان شالله جزئیات آن به اطلاع خواهید رسید.
سه شنبه شب توفیق شد در جمع نمازگزاران مسجد باصفا و مردمی حضرت رقیه (س) حاضر باشم مسجد و مجتمعی فرهنگی مذهبی که هم بنای آن و هم فعالیت های آن برخاسته از دغدغه مردم و برای مردم است.
این مسجد که تنها سابقه ای ۱۰ ساله دارد با همراهی مردم و فعالان دلسوز محله اقدامات فرهنگی اجتماعی شاخصی را در جهت 《نگاه تربیتی به مسجد و جایگاه بخشی به مسجد به عنوان یک نهاد اثرگذار و نقش آفرین در محله》رقم زده است که مرور بسیار کوتاهی بر آن خالی از لطف نیست:
توجه به نقش محوری امام جماعت محله
ایجاد پیوند میان مسجد و مدرسه
تشکیل شورای فرهنگی محله با حضور فعالین حوزه های مختلف جهت پرداختن به مسائل محله
جمع آوری بانک آماری محله با هدف شناسایی و رتبه بندی محرومین محله و اجرای پوشش های لازم
برگزاری جشن های محوری در محل بوستان و سالن ورزشی محله
تعمیر و مرمت منازل افراد سالخورده و نیازمند در محله
اقدام و حمایت از فرآیند ترک اعتیاد برخی از افراد محله
توزیع بسته های حمایتی و معیشتی در مناسبت های گوناگون
رفع معضلات زیرساختی محله اعم از بلوارکشی، سطل زباله، پیاده رو کشی، رفع مشکل برق و ...
بیش از ۳۰ اقدام مشارکتی ثبت شده توسط کانون خادمیاران رضوی
و تدوین نسخه ابتدایی سند تحول محله
توجه به این مطلب بسیار حائز اهمیت است که بحث مردمی سازی امور در بسیاری از مساجد ما به عنوان الگو در حال انجام است، به این معنی که مشکلات محله توسط خود مردم اعلام و احصا می شود، سپس توسط خود مردم راه حل پیشنهاد می شود و در نهایت با مشارکت مردم و دولت اقدام صورت میگیرد که بایستی شبکه دستیاری مردمی سازی در جهت تکمیل این زنجیره نقش ایفا کند
در بازدید از دو تعاونی شاخص استان رقم خورد؛
آشنایی با دلایل موفقیت و مشکلات پیش روی بانوان کارآفرین و اثرگذار خراسان جنوبی
پنج شنبه ۲۱ اردیبهشت در جریان بازدید از تعاونی زنان خراشاد با مدیریت سرکار خانم ذاکریان و موزه عروسک (تعاونی الغدیر) با مدیریت سرکار خانم سیاری مباحثی مطرح شد که لازم میدانم جهت الگو برداری با شما بزرگواران مطرح کنم:
خانم ذاکریان و هیات مدیره تعاونی زنان خراشاد که از سال ۱۳۸۳ کار خود را آغاز کردند موفقیت های متعددی کسب کرده اند که مهمترین آن ها احیای صنعت حوله بافی خراشاد، جهانی کردن حوله خراشاد، مقابله با مهاجرت روستانشینان به شهر، آموزش بیش از ۲۴۶۰ نفر ساعت، همکاری مستقیم با بیش از ۶۰۰ هنرمند، آموزش اقشار آسیب پذیر، صادرات محصول به کشور های اروپایی و ... اشاره کرد. ایشان معتقد بودند که راز موفقیت این پروژه با همه چالش ها و سختی هایش صبر، پشتکار و نیت خیر بوده است.
خانم سیاری مدیرعامل شرکت تعاونی الغدیر، مدیر موزه عروسک خراسان جنوبی و تسهیلگر طرح ترسیب کربن سازمان ملل در شهرستان سربیشه موفقیت های بسیاری را برای مردم شهرستان سربیشه به ویژه روستای تاجمیر به ارمغان آوردند که مهمترین آنها ثبت جهانی عروسک دوتوک، اشتغالزایی برای مردم روستای تاجمیر، احیای پوشش گیاهی منطقه، جلوگیری از مهاجرت به شهر، راه اندازی کارخانه بسته بندی محصولات کشاورزی و دامی منطقه، ارائه خدمات به مرزنشینان و ... است.
ایشان موفقیت تعاونی های را در گرو صداقت با مردم می داند.
وجود الگوهای موفق بسیاری از این قبیل در استان خراسان جنوبی نشان دهنده اراده قوی مردم در جهت همکاری با هم در جهت خدمت رسانی به هم استانی ها و توسعه استان می باشد.
الگوهایی که بدون مشارکت مردم هرگز موفق نمیشد و شاید ما امروز حوله خراشاد و عروسک تاجمیر را به دست فراموشی سپرده بودیم.
🇮🇷| @mardomKHJ
💠سفر به شهرستان سرایان💠
دیدار با حجت الاسلام و المسلمین مرتضایی نیا امام جمعه معزز شهر سرایان
| مشروح خبر تکمیل خواهد شد |
🇮🇷| @mardomKHJ
💠سفر به شهرستان سرایان💠
دیدار با جناب آقای دکتر رضوی فرماندار محترم شهرستان
| مشروح خبر تکمیل خواهد شد |
🇮🇷| @mardomKHJ
امام صادق (ع) در حدیثی می فرمایند که خداوند عزّ و جلّ فرموده است : مردم خانواده من هستند ، پس، محبوبترين آنان نزد من كسانى هستند كه با مردم مهربانتر و در راه برآوردن نيازهاى آنان كوشاتر باشند.
بررسی مبحث مردمی سازی در اندیشه امامین انقلاب نشان دهنده این مهم است که پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام اسلامی برپایه مشارکت مردم بوده است.
نگاه امام خمینی (ره) به نقش مردم محدود به مکان و زمان نبود به این معنا که این نگاه مقطعی و محدود به جغرافیای مرزها نبود. در وصیت نامه امام راحل و همچنین منشور روحانیت نیز باور به مردم نمود عینی دارد.
امام خمینی رحمت الله علیه در مورد دو نظریه نگران بودند یکی مربوط به پیش از انقلاب و دیدگاه جدایی دین از سیاست و دیگری مربوط به پس از انقلاب و دیدگاه جدایی مردم از سیاست. که ایشان در پیام مهم ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ با بیان عبارت "امروز روز امامت امت است" اهمیت خواست، اراده و نقش مردم را بار دیگر مطرح کردند.
لذا بایستی مشارکت مردم تا حدی بالا و اثرگذار باشد که تصمیم سازی نیز کنند.
شعار دولت جدید دولت مردمی است و در پاسخ به این سوال که مردمی کردن چگونه ممکن خواهد شد باید گفت که منظور از حکمرانی مردم علاوه بر حضور مردم در بین مسئولان و مباحث مطالبه گری و نظارت این است که خود مردم باید مشکلات را احصا کرده، راه حل پیشنهاد دهند و در اقدام مشارکت کنند.
از آن جایی که شهر سرایان شهر مساجد متعدد و فعال است می توان با محوریت مسجد هر محله و با مشارکت حلقه های میانی سند تحول فرهنگی اجتماعی اقتصادی هر محله را آماده کرد و تحول کلان مدنظر را از کف میدان آغاز نمود.
تعداد پائین سازمان های مردم نهاد و شرکت تعاونی ها، موسسات و ... در شهرستان با مدیریت مسئولین شهرستانی در راستای پررنگ کردن نقش تسهیلگری ادارات به جای تصدی گری جهت مشارکت بیشتر مردم باید افزایش پیدا کند.
مشارکت مردم قطعا زمینه ساز ظهور حضرت حجت (عج) را فراهم خواهد کرد.
🇮🇷| @mardomKHJ
💠 دستیار استاندار در امر مردمی سازی دولت:
مهمترین مشکل کارگاه های اقتصادی کوچک عدم سرمایه اولیه است
🔻🔻🔻🔻
مهمترین مشکل کارگاه های اقتصادی کوچک، عدم وجود سرمایه اولیه است.
در حاشیه بازدید از یک واحد کارگاه خیاطی در شهر سرایان مطرح شد: مهمترین مشکل این صنایع کوچک اقتصادی، سرمایه در گردش و نداشتن بازار فروش مفید است که باید ترتیبی اتخاذ شود تا با حمایت مسوولان، سرمایه اولیه مناسب در این حوزه تامین شود و چرخه تولید از جمله برش کاری و اتوکشی و دوخت و بازار فروش را تکمیل کرد.
در این دیدار دکتر رضوی فرماندار سرایان بیان داشت: منابع را باید ساماندهی و مدیریت کرد و از همه متقاضیان دعوت کرد تا به صورت تجمیعی از این حوزه حمایت کرد تا زنجیره تولید در شهرستان تکمیل شود تا هزینه های تولید مثل حمل و نقل حذف شود تا درآمدزایی برای تولیدکنندگان افزایش یابد.
هزینه های جاری و جانبی از قبیل اتوکشی؛ حمل و نقل بخش مهمی از درآمد موجود را تحت تاثیر قرار می دهد.
🇮🇷| @mardomKHJ
💠 بازدید از شرکت تعاونی زنان روستایی مهرآفرین شهرستان سرایان
فعال در زمینه حوله بافی
🇮🇷| @mardomKHJ