هدایت شده از احسان عبادی | ما و او
🔰 چند بار در طول زندگی این فراز های دعای عهد را خواندیم؟
👈 به ترجمه این دو کلمه دقت کردیم؟
👈 روی آن فکر کردیم و هدف گذاری کردیم برای تحقق بخشیدن به این دو کلمه؟
🌀 فقط شنیدیم که هرکس 40 روز دعای عهد بخواند از یاران حضرت می شود و رجعت می کند و...
👈 اما به این نکته هم فکر کنیم بد نیست که ثواب کامل دعا برای زمانی است که به آن عمل کنیم !
@ma_va_o
R-8_01.wma
890.2K
🔰 شرح دعای روز هشتم #ماه_رمضان همراه با یک احکام و مساله شرعی مهم ویژه روزه
🎤 با بیانات شیرین و معنوی آیت الله مجتهدی تهرانی (ره)
💠 شرح دعای روز هشتم ( قسمت اول )
👌 با گوش دادن این صوتهای شیرین ، هم شرح دعا را یاد بگیرید هم یک حکم شرعی مهم و هم دیگر مسائل دینی
💠☀️💠☀️💠☀️💠
____________________
@marefatemahdavi
هدایت شده از احسان عبادی | ما و او
🔰 #رمضان_قرآنی 2
👈 درس هایی از قرآن
💠 جلسه 2️⃣ ، موضوع : اهمیت نمار
✴️ ا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلَاهَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْکرِ وَ اصْبِرْ عَلَی مَآ أَصَابَک إِنَّ ذَلِک مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ(لقمان / 17)
فرزندم! نماز را برپا دار و امر به معروف و نهی از منکر کن و بر آنچه از سختی ها به تو می رسد مقاومت کن که این (صبر) از امور واجب و مهم است.
✳️نماز، ساده ترین، عمیق ترین و زیباترین رابطه ی انسان با خداوند است که در تمام ادیان آسمانی بوده است.
✳️ نماز، تنها عبادتی است که سفارش شده قبل از آن، خوش صداترین افراد بر بلندی رفته و با صدای بلند، شعارِ «حیّ علی الصلاه، حیّ علی الفلاح، حیّ علی خیرالعمل» را سر دهند، با اذانِ خود سکوت را بشکنند و یک دوره اندیشه های ناب اسلامی را اعلام و غافلان را بیدار کنند.
✳️ نماز به قدری مهم است که حضرت ابراهیم علیه السلام هدف خود را از اِسکان زن و فرزندش در صحرای بی آب و گیاه مکه، اقامه ی نماز معرّفی می کند، نه انجام مراسم حج.
✳️ امام حسین علیه السلام ظهر عاشورا برای اقامه ی دو رکعت نماز، سینه ی خود را سپر تیرهای دشمن قرار داد.
✳️ قرآن، به حضرت ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام دستور می دهد که مسجد الحرام را برای نمازگزاران آماده و تطهیر نمایند. آری، نماز به قدری مهم است که زکریّا و مریم و ابراهیم و اسماعیل علیهم السلام خادم مسجد و محل برپایی نماز بوده اند.
✳️ نماز، از هنگام تولّد که در گوش نوزاد اذان و اقامه می گویند تا پس از مرگ که در گورستان بر مرده نماز می خوانند، جلوه می کند
✳️نماز، کلید قبولی تمام اعمال است و امیرالمؤمنین علیه السلام به استاندارش می فرماید: بهترین وقت خود را برای نماز قرار بده و آگاه باش که تمام کارهای تو در پرتو نمازت قبول می شود.
✳️نماز، یاد خداست و یاد خدا، تنها آرام بخش دلهاست.
✳️نماز، در بیشتر سوره ها، از بزرگ ترین سوره (بقره) تا کوچک ترین آن (کوثر) مطرح است.
✳️هم برای حوادث زمینی مانند زلزله و بادهای ترس آور آمده و هم برای حوادث آسمانی مانند خسوف وکسوف، نماز آیات واجب گشته وحتّی برای طلب باران، نماز باران است.
✳️ نماز، انسان را از انجام بسیاری منکرات و زشتی ها باز می دارد.
✳️در نماز، توجه و رغبت به تمام کمالات به چشم می خورد از جمله:
- 👈نظافت وبهداشت، در مسواک، وضو، غسل وپاکیزگی بدن و لباس.
- 👈جرأت، جسارت و فریاد زدن را از اذان می آموزیم.
-👈 حضور در صحنه را از اجتماع در مساجد یاد می گیریم.
-👈 توجّه به عدالت را در انتخاب امامجماعت عادل می یابیم.
-👈توجّه به ارزشها و کمالات را از کسانی که در صف اوّل می ایستند، به دست می آوریم.
- 👈جهت گیری مستقل را در قبله احساس می کنیم. یهودیان به سویی و مسیحیان به سوی دیگر مراسم عبادی خود را انجام می دهند و مسلمانان باید مستقل باشند و لذا به فرمان قرآن، کعبه، قبله مستقل مسلمانان می شود، تا استقلال در جهت گیری آنان حفظ شود.
-👈 مراعات حقوق دیگران را در این می بینیم که حتّی یک نخ غصبی، نباید در لباس نمازگزار باشد.
- 👈توجّه به سیاست را آنجا احساس می کنیم که در روایات می خوانیم: نمازی که همراه با پذیرش ولایت امام معصوم نباشد، قبول نیست.
-👈 توجّه به نظم را در صف های منظّم نماز جماعت و توجّه به شهدا را در تربت کربلا و توجّه به بهداشت محیط را در سفارشاتی که برای پاکی و نظافت مسجد و مسجدی ها داده شده است، می بینیم.
📚 منبع : کتاب رمضان با قرآن: سی روز، سی درس بر اساس تفسیر نور ص 27-28
@ma_va_o
🔷دعای روز هشتم #ماه_رمضان
🌼«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ
وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلاَمِ وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ»
🌼اى خدا در اين روز مرا ترحم به يتيمان و اطعام به گرسنگان و افشاء و انتشار سلام در مسلمانان و مصاحبت نيكان نصيب فرما به حق انعامت اى پناه آرزومندان.
📚(مفاتیح الجنان)
@marefatemahdavi
4_5841486192092121461.mp3
4.07M
📖جزء خوانی قرآن کریم
⏪تلاوت جزء هشتم
💽 #جزء_هشتم
🎤معتز آقایی
#جزءخوانی_قرآن_کریم
┄═❁🍃๑🌸๑🍃❁═┄
@marefatemahdavi
🔅امام حسین علیه السلام فرمودند:
💠«أَعجَز النّاسٍ مَن عَجَزَ عَنِ
الدُّعاء»؛
💠عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.
📕بحارالانوار، ج۹۳، ص۲۹۴
#حدیث
@marefatemahdavi
4_5879520094593222297.MP3
3.91M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 92
🎤 با توضیحات #استاد_احسان_عبادی
🎬 جلسه 92
🌀 موضوع : #دعا 68 🌀
❇️ دعا را به قدر ظرفیت بخواهیم❇️
@marefatemahdavi
👆👆👆
#پوستر_آیات_مهدوی
📖جزء [8] سوره انعام
🔹🌙🔹🌙🔹
============
@marefatemahdavi
👆👆👆
#پوستر_آیات_مهدوی
📖جزء [8] سوره اعراف
🔹🌙🔹🌙🔹
============
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
💌یکی دیگر از مخاطبان رسول خدا (ص) نجاشی حاکم حبشه بوده است. درباره این که نجاشی حبشه در ⏳سالهای نخست
🔘خیبر آخرین سنگر یهودیان حجاز
👌خیبر منطقه ای حاصلخیز، با آبی و آبادانی فراوان🏝، از بهترین مناطق حجاز است. بیشترین محصول آن خرما بوده، منطقه مزبور در حدود 165کیلومتری شمال مدینه -در راه شام- قرار داشته و مرکز فعلی آن شهر الشریف است.
🔮در آن زمان که یهودیان به جزیره العرب آمدند، بخشی نیز در خیبر سکونت گزیدند و به دلیل امکانات اقتصادی آن، به صورت یک قدرت بسیار قوی درآمدند. آنان قلعه های مستحکمی🏰 ساخته و با حفظ ذخیره های خوراکی و سلاح فراوان، خود را به صورت قدرتی شکست ناپذیر و مقاوم درآورده بودند. این منطقه، بازار سالیانه ای داشت که در روزهای نخست ربیع الاول برپا می شد. در نزدیکی آنها قبیله غطفان زندگی می کردند که از حامیان این بازار بوده و وسایل امنیت کسانی که به بازار می آمدند👨🌾 را فراهم می کردند.
👈طبیعی چنان بود که میان آنان و یهودیان مدینه آمد و شدهایی وجود داشته باشد چنانکه🚶♂ پس از بیرون راندن بنی النضیر، شماری از آنان، و در راسشان، حیی بن اخطب در میان خیبریان باقی ماند. وی در جریان احزاب، به مدینه به میان قریظیان ماند و همراه آنها اسیر⛓ شده و به هلاکت رسید. کسان دیگری از بنی النضیر در ماجرای احزاب دست داشتند که به خیبر بازگشتند. یکی از آنان سلام بن ابی التحقیق بود، کسی که در داخل خیبر به دست چند نفر🗡 از مسلمانان خزرجی کشته شد.
💢بنابراین درگیری مسلمانان مدینه با خیبریان از پس از جنگ احزاب آغاز شده و آنان در اندیشه یک رویارویی با مسلمانان بودند. پس از صلح حدیبیه📜، یهودیان در وضع دشوارتری قرار گرفتند، زیرا امکان استفاده از نیروی قریش و یا همپیمانان آن را نداشتند. با این حال، برخی قبایل عرب که در اطراف خیبر بودند، در دشمنی با اسلام با آنان همداستان بودند و در این وقت مذاکراتی میان👥 آنان و خیبریان در جریان بود. از آن جمله قبیله بنی سعد بود که در اطراف خیبر سکونت داشت.
☝️به روایت واقدی، رسول خدا (ص) از همراهی آنان با اهل خیبر آگاهی یافت و شنید که آنان قصد کمک به یهودیان را دارند. پس از آن در رمضان سال ششم، امام علی (ع)✨ را همراه یکصد نفر بدان سوی فرستاد.
اقدام دیگر مسلمانان در خیبر، اعزام یک گروه سه نفره 🏇 برای بدست آوردن آگاهی از وضعیت خیبر بود. رسول خدا (ص) عبدالله بن رواحه را همراه دو نفر دیگر به خیبر فرستاد و آنان توانستند در اقامت🏕 سه روزه خود آگاهی هایی بدست آورند.
💢اقدامات مزبور مربوط به پیش از پیمان حدیبیه بود. اما پس از امضای معاهده صلح، رسول خدا (ص)🗞 با آرامش بیشتری به کار یهودیان خیبر که پشتوانه یهودیان مدینه در طول سالهای پیش از آن بودند، پرداخت. ✨آن حضرت سال هفتم با سپاهی عازم خیبر گردید. یهودیان خیبر به پشتوانه نیروهای نظامی فراوان خود و قلعه های مستحکم، انتظار حمله رسول خدا (ص) را نداشتند. زمانی که آن حضرت از مدینه به راه افتاد، یهودیان مدینه -کسانی که تا آن زمان پیمان خود را با مسلمانان نقض🤝 نکرده بودند- آنان را از رفتن به خیبر منع کردند. طبیعی بود که آنها نمی خواستند این🕍 آخرین سنگر یهود در حجاز از بین برود.
🔆رسول خدا (ص) همراه سپاهش راه شمال را در پیش گرفت.
در این سپاه، شانزده نفر از زنان مسلمان جهت کمک به مجروحان جنگ🤕، آن حضرت را همراهی می کردند. طبق سرشماری زید بن ثابت در پایان جنگ، مسلمانان یک هزار و چهار نفر بودند که دویست اسب سوار 🏇 میانشان بود.
از آنجا که خیبر از نظر اقتصادی و داشتن غنایم بی شمار وضع مطلوبی داشت، کسانی به قصد غنیمت قصد همراهی رسول خدا (ص) را داشتند، اما حضرت فرمود: از شما تنها کسانی که نیت شان جهاد است⚔ با ما همراهی کنند.
از آنجا که رسول خدا (ص) تنها نیت جهاد یعنی حرکت آزادیبخش اسلامی مورد نظرشان بود، از کمک احتمالی این گروه صرف نظر کرده و مانع از آمدن آنان برای غنیمت شدند🛍. مگر آنکه تنها به نیت جهاد بیایند.
رسول خدا (ص) با استفاده از دو راهنما از قبیله اشجع، راه خیبر را در پیش گرفت، جز آنکه از آنان خواست 🏜تا مسیری را بر گزینند که سپاه اسلام را در منطقه ای حد فاصل شام و خیبر قرار دهد.
👈دلیل این امر آن بود که رسول خدا (ص) خواست تا میان قبیله غطفان که همپیمانان یهودیان✡ خیبر بودند با قلعه های خیبر مستقر شود و اجازه ورود آنان را به قلعه ها ندهد.
مسلمانان در طی مسیر، به یکی از عوامل جاسوسی🕵♂ یهود برخوردند. او در ابتدا گفت: یهودیان خیبر همه آماده و مسلحند و ذخیره غذایی چند سال را در داخل قلعه ها آماده کرده و کسانی را در پی غطفان فرستاده و آنها نیز به خیبر آمده اند. اما پس از بازجویی بیشتر اعتراف کرد که این اخبار را مخصوصا به دستور یهودیان این گونه بازگو کرده تا مسلمانان را به هراس اندازد. برعکس، اهل خیبر از آمدن سپاه اسلام سخت وحشت😱 کرده اند.
⬇️⬇️⬇️