🔘کیفیت خونخواهی امام حسین (ع) و انتقام از مسببان کربلا..
🔹در روایات از امام مهدی (عج) به عنوان خونخواه امام حسین (ع) و منتقم واقعه دردناک کربلا تعبیر می شود. این صفت در دعای ندبه نیز برای حضرت بقیه الله الاعظم (عج) به کار رفته است که در ذیل شرح و چرایی آن تبیین می شود:🔰
👈«أَیْنَ الطَّالِبُ بِذُحُولِ الْأَنْبِیَاءِ وَ أَبْنَاءِ الْأَنْبِیَاءِ أَیْنَ الطَّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِكَرْبَلاءَ؛ کجا است کسی که خون انبیا و فرزندان انبیا و شهید کربلا را مطالبه کرده و انتقام بگیرد؟»
در این فراز بخش دیگری از اقدامات حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف نشان داده شده است که آن انتقام و قصاص از دشمنان جبهه حق و قاتلان انسان های حق طلب است که در رأس آنها انبیای گرامی و وجود مقدس سیدالشهدا است. درباره این جملات آیاتی وجود دارد که به توضیح آنها کمک می کند و ما برخی از آنها را با نکاتش می آوریم.
👈باید دوباره به این نکته اشاره کرد که امام زمان عليهالسلام جلوه مهر و لطف خداوند بر اهل زمین است و اگر شمشیرکشیدن و جنگی نیز وجود دارد، در برابر ستمگران و مستکبرانی خواهد بود که مانع بارش رحمت الهی بر مردم هستند. در حقیقت شمشیر امام زمان عليهالسلام برای کسانی کشیده خواهد شد که جز منطق زور، چیز دیگری نمی فهمند؛ مانند اسرائیلی های امروز. آیا این صهیونیسم قابل نصیحت است؟! آیا سازمان ملل می تواند او را مهار کند؟! آیا آمریکا می تواند آن را کنترل کند؟! اصلاً چه قدرتی می تواند اسرائیل را در جای خود بنشاند؟ این اسرائیل است که جز منطق زور چیزی نمیفهمد، وگرنه امام زمان عليهالسلام سر تا پا مهر و عطوفت است.
📖آیه اول
🔸«وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِیِّهِ سُلْطاناً؛ و هر کس مظلوم کشته شود، قطعاً برای ولیّ او تسلّط (و اختیار دیه یا قصاص) قرار داده ایم».
📌نکته ها
۱. در روایات یکی از مصادیق «ولی»، حضرت مهدی عليهالسلام شمرده شده که انتقام جدّ عزیزش امام حسین عليهالسلام را خواهد گرفت. امام محمد باقر عليهالسلام در تفسیر آیه «وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً» فرمودند:
منظور این آیه، امام حسین عليهالسلام است؛ زیرا آن بزرگوار مظلومانه شهید شد و ما امامان خونخواه آن حضرت (ع) هستیم. هنگامی که قائم ما خاندان قیام کند، خون امام حسین عليهالسلام را طلب خواهد کرد.
۲. بنابر روایات حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف انتقام گیرنده دشمنان اسلام است. رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: قال الله: و به أنتقم من أعدائی؛ خداوند فرموده است که به وسیله او(مهدی) از دشمنانم انتقام خواهم گرفت.
همچنین امام صادق عليهالسلام فرمودند: إذا قام قائمنا انتقم لله و لرسوله و لنا أجمعین؛ وقتی قائم ما قیام کند، انتقام خدا و رسولش و همه ما را خواهد گرفت.
۳. حمایت خداوند از مظلوم و سپردن حق قصاص به ولیّ دم، هم عامل بازدارنده از آدم کشی و هم بازدارنده از اسراف در قصاص است: «جَعَلْنا لِوَلِیِّهِ سُلْطاناً».
۴. قرار دادن حقّ قصاص، برای حمایت از مظلوم است: «جَعَلْنا لِوَلِیِّهِ سُلْطاناً».
۵. اولیای مقتول دارای حق قصاص و کشتن قاتل هستند: «جَعَلْنا لِوَلِیِّهِ سُلْطاناً».
۶. «انتقام خدا» در قرآن به معنای مجازات و کیفر است، نه کینه توزی؛ مانند آیه: «فَانْتَقَمْنا مِنْهُمْ فَأَغْرَقْناهُمْ فِی الْیَمِّ بِأَنَّهُمْ كَذَّبُوا بِآیاتِنا وَ کانُوا عَنْها غافِلِینَ؛ سرانجام از آنان انتقام گرفته و در دریا غرقشان ساختیم، زیرا آیات ما را تکذیب کردند و از آنها غافل بودند».
📖آیه دوم
🔸«وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ رُسُلًا إِلی قَوْمِهِمْ فَجاؤُهُمْ بِالْبَیِّناتِ فَانْتَقَمْنا مِنَ الَّذِینَ أَجْرَمُوا وَ کانَ حَقًّا عَلَیْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ؛ و البتّه ما پیش از تو پیامبرانی را به سوی قومشان فرستادیم، پس آنان دلایل روشن برای مردم آوردند، (برخی ایمان آوردند و بعضی کفر ورزیدند) پس، از کسانی که مرتکب جرم شدند انتقام گرفتیم، و (مؤمنان را یاری کردیم که) یاری مؤمنان حقّی است بر عهده ما».
📌نکته ها
۱.در این آیه چهار برنامه و سنّت الهی مطرح شده است:
الف) سنّت فرستادن پیامبر؛
ب) سنّت معجزه داشتن انبیا؛
ج) کیفر مجرمان؛
د) نصرت مؤمنان.
۲. مسأله نصرت مؤمنان در قرآن چندین بار مطرح شده است؛ از جمله:
الف) اگر شما خدا را یاری کنید، او نیز شما را یاری می کند: «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْكُمْ».
ب) کسانی که در راه ما تلاش و مجاهده کنند، ما راه های خود را به آنان نشان خواهیم داد: «وَ الَّذِینَ جاهَدُوا فِینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا».
ج) ما قطعاً پیامبران و مؤمنان را یاری خواهیم کرد: «إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنا وَ الَّذِینَ آمَنُوا».
د) عاقبت و سرانجام نیک از آنِ متّقین و پرهیزکاران است: «وَ الْعاقِبَهُ لِلْمُتَّقِینَ».
⬇️⬇️⬇️
۳. آشنایی با تاریخ، عامل تسلّی است: «مِنْ قَبْلِكَ رُسُلًا- فَانْتَقَمْنا- نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ».
۴. ابتدا کار فرهنگی و ارشاد، سپس برخورد با مجرمان: «فَجاؤُهُمْ بِالْبَیِّناتِ فَانْتَقَمْنا».
۵. مخالفان انبیا، مجرمانی محکوم و مغلوب هستند: «فَانْتَقَمْنا- أَجْرَمُوا».
۶. انتقام از مجرم، یکی از مصادیق نصرت مؤمنان است: «فَانْتَقَمْنا مِنَ الَّذِینَ أَجْرَمُوا- نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ».
۷. پیروزی مؤمنان، وعده ی قطعی خداوند است (گرچه در ظاهر شهید شوند ولی به هدفشان می رسند): «کانَ حَقًّا عَلَیْنا».
۸. هرچند انسان از خدا طلبی ندارد؛ ولی خداوند یاری مؤمنان را بر خود لازم کرده است: «حَقًّا عَلَیْنا».
📖آیه سوم
🔸«وَ لَكُمْ فِی الْقِصاصِ حَیاهٌ یا أُولِی الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ؛ ای صاحبان خرد! برای شما در قصاص، حیات (و زندگی نهفته) است. باشد که شما تقوا پیشه کنید».
📌نکته ها
۱. گویا آیه در مقام پاسخ به یک دسته ایرادهایی است که به حکم قصاص، به ویژه از سوی روشنفکر نمایان مطرح می شود. قرآن می فرماید: حکم قصاص برای جامعه انسانی تأمین کننده حیات و زندگی است. قصاص یک برخورد و انتقام شخصی نیست، بلکه تأمین کننده امنیّت اجتماعی است. در جامعه ای که متجاوز قصاص نشود، عدالت و امنیت از بین می رود، آنچنان که گویا آن جامعه مرده است. چنانکه در پزشکی، کشاورزی و دامداری، لازمه حیات و سلامت انسان، گیاه و حیوان از بین بردن میکروب ها و آفات است.
۲. اگر به بهانه اینکه قاتل هیجان روانی پیدا کرده، او را رها کنیم، هیچ ضمانتی نخواهد بود که در جنایت های دیگر این بهانه مطرح نشود، چون تمام جنایتکاران در سلامت، آرامش روحی و فکری دست به جنایت نمی زنند. بنابراین، تمام خلافکاران باید آزاد باشند و جامعه سالم نیز باید به جنگل تبدیل شود تا هرکس بر اثر هیجان و دگرگونی های روحی و روانی بتواند هرکاری را انجام دهد. گمان نکنیم که دنیای امروز، دنیای عاطفه و نوع دوستی است و قانون قصاص، قانونی خشن و ناسازگار با فرهنگ حقوق بشر دنیاست. اسلام در کنار حکم قصاص، اجازه عفو و اخذ خون بها داده تا به مصلحت اقدام شود.
۳. توجیهاتی مانند اینکه از مجرمان و قاتلان در زندان با کار اجباری به نفع پیشرفت اقتصادی بهره گیری می کنیم، قابل قبول نیست. چون این برنامه ها، تضمین کننده امنیت عمومی نیستند. اصل، مقام انسانیت و جامعه عدالت پرور است، نه دنیای پرخطر همراه با تولید بیشتر، آن هم به دست جنایتکاران و قاتلان!
۴. از آنجا که قانون قصاص، ضامن عدالت، امنیت و رمز حیات جامعه است، در پایان این آیه می فرماید: «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» یعنی اجرای این قانون، موجب خودداری و جلوگیری از بروز قتل های دیگر است.
۵. اجرای عدالت، تضمین کننده حیات جامعه است: «لَكُمْ فِی الْقِصاصِ حَیاهٌ».
۶. تعادل میان رأفت و خشونت لازم است. خدایی که رحمن و رحیم است، قصاص را رمز حیات می داند: «لَكُمْ فِی الْقِصاصِ حَیاهٌ».
۷. حذف عنصر خطرناک، یک اصل عقلانی است: «یا أُولِی الْأَلْبابِ».
۸. زود قضاوت نکنید. ممکن است در برخورد سطحی، قصاص را امر خوبی ندانید ولی با خرد و اندیشه در می یابید که قصاص رمز حیات است: «یا أُولِی الْأَلْبابِ».
۹. تقوا و دوری از گناه، فلسفه احکام دین است. چه احکام عبادی و چه قضایی: «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ».
۱۰. قصاص، سبب بازداری مردم از تکرار قتل است: «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ».
📚منبع: شرح قرآنی دعای ندبه - محسن قرائتی
🖨خبرگزاری شبستان
@marefatemahdavi
👆👆👆
🌀پوستر شماره 6⃣1⃣1⃣
👈کتاب #ما_منتظریم (خورشید مهدویت در منظومه فکری چهل ساله امام خامنهای)، صفحه ۱۰۲
🗓بیانات در دیدار مسئولان کشوری و لشکری، به مناسبت عید غدیر خم، ۱۳۷۲/۳/۱۹
📒 #پوستر_کتاب_ما_منتظریم
@marefatemahdavi
9.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥| صحبتهای شنیدنی
رهبر انقلاب دربارهی مهدویت و
#امام_زمان (عج) ...
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
من یه جا خوندم تا وقتیکه مردم خواهان عدالت نشن امام زمان ظهور نمیکنه. یکی از شروط ظهورم آمادگی مردمه. حالا این آمادگی چه ابعادی رو در بر میگیره؟؟ صرف همین خواهان عدالت بودن یا کمتر شدن گناهان و...؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
💠آمادگی باید طوری باشد که اگر امام وقتی می آید هر دستوری می دهد مردم بپذیرند، در حقیقت آمادگی از نوع ولایت پذیری از همه ی ابعادش هست.
آن هم هیچ وقت منظور همه ی مردم که نیستند، خُب، هیچ وقت همه ی مردم به این درجه نمی رسند، اکثریت یا آن کسانی که ادعای یاری دارند به آن درجه باید برسند.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
روزگارى خواهد آمد كه امام زمان شما از ديدهها پنهان خواهد شد و همه شما آن روز امتحان خواهيد شد تا مقدار ايمان شما به امام خود مشخّص گردد. در آن روز عدّه اى خواهند گفت كه امام زمان مرده است!! امّا مؤمنان در انتظار او خواهند بود و در دورى او اشك خواهند ريخت. روزگار غيبت امام زمان، روزگار سختى خواهد بود و بسيارى از مردم از دين خدا بيرون خواهند رفت، فقط كسانى به راه درست باقى خواهند ماند كه خداوند آنها را انتخاب كرده باشد. آگاه باشيد كه در آن روزگار، دوازده پرچم دروغين برافراشته خواهد شد و مردم را در شكّ خواهد انداخت.
طبق روایت بالا از امام صادق(ع) به نظر شما منظور 12 پرچم دروغین چه میباشد؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻تشکر می کنم از شما که دنبال خواندن احادیث می روید و احادیثی که حالا معنایش یک خرده برایتان سخت هست را سوال می کنید، ای کاش همه عزیزان از شما یاد بگیرند، عزیزان به خواندن حدیث خوانی روی بیاورند. کتابهای معتبر حدیثی هست بخوانند احادیثی را که متوجه نمی شوند سوال بکنند..
🔹دوازده پرچم دروغین، ببینید دوازده یک نمادیست، می خواهد بگوید امامهای حق که دوازده تا هستند، پرچم های ناحق هم هستند! یعنی بدانید در مقابل هر امامی پرچم های ناحق یا پرچم ناحق و باطلی هم هست. الان هم در زمان حاضر پرچم های ناحقی هستند، افرادی که ادعای امامت می کنند مثل احمدالحسن و افرادی که دشمنی با امام زمان (عج) دارند مثل وهابیت و امثالهم..
👈🏻کلا اینها منظور افراد منحرفی هستند که به هر نحوی جلوی ظهور حضرت را میگیرند یا دشمنی با حضرت دارند. عدد دوازده را نماد بدانید، یعنی خیلی روی خود دوازده گیر نکنید.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
جهاد با نفس 24.MP3
2.47M
🔰 سلسله جلسات #جهاد_با_نفس 24
👌 جلساتی برای خودسازی معنوی جهت سربازی حضرت
👈 تدریس کتاب جهاد با نفس ، کتاب مورد توصیه آیت الله بهجت جهت رشد معنوی و ترک گناه
❇️ جلسه 4️⃣2️⃣
🎤 با تدریس #استاد_احسان_عبادی از اساتید مهدویت
👈 در نشر این فایلها کوشا باشید حتی با لینک خودتان
@marefatemahdavi
هدایت شده از اندیشه پژوهان استاد رحیم پور ازغدی
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
#محرم
🏴 چند آسیب متداول در مراسم #عزاداری اهل بیت سلام الله علیهم از نظر شیخ عباس قمی ره ...
#نشر_حداکثری
استاد #حسن_رحیم_پور
#حسن_رحیم_پور
#دکتر_حسن_رحیم_پور_ازغدی
#انقلاب
#انقلاب_ایران
#جمهوری_اسلامی
#استادحسن_رحیمپورازغدی
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
@rahimpoor_azghadi
🔷الإمامُ الحسينُ عليه السلام :
إيّاكَ أنْ تكونَ مِمَّن يَخافُ على العِبادِ مِن ذُنوبِهِم و يَأْمَنُ العُقوبَةَ مِن ذَنبِهِ ، فإنَّ اللّه َ تباركَ و تعالى لا يُخْدَعُ عَن جَنّتِهِ ، و لا يُنالُ ما عِندَهُ إلاّ بطاعَتِهِ ، إنْ شاءَ اللّهُ.✨
📕[بحارالأنوار: 78/121/3]
🔅 #امام_حسين عليه السلام : از آنان مباش كه بر بندگان از گناهانشان مى ترسند، اما خويشتن را از كيفر گناهان خويش ايمن مى شمارند؛ زيرا خداوند تبارك و تعالى در [اعطاى] بهشت خود، فريب نمى خورد و جز با طاعتِ خداوند به آنچه [از ثواب و بهشت] نزد اوست نتوان رسيد. اگر خدا خواهد.
@marefatemahdavi
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت سیصد و بیست و هفتم
🔹در ادامه مباحثی که مربوط به دعا داشتیم بحثی که اصرار برای دعا کردن بود، گاهی اوقات پیش می آید چرا با آنکه یک بنده ای بنده خوبی هست و حاجتش هم حاجت به حقی هست باید برای دعا اصرار بکند⁉️
دلیلش چه هست که خدا برای بار اول نمیدهد و این بنده خدا باید اصرار بکند؟
🗣ما در جواب می گوییم🔰
👈اولا این همیشگی نیست، یعنی اینطور نیست که یک آدم مؤمن هر وقت دعا بکند، هر وقت چیزی بخواهد حتما باید آنقدر اصرار بکند که جانش دربیاید، اصلا اینطوری نیست، اینها گاهی اوقات است، همیشگی نیست، این نکته اول فراموش نشود که نکته مهمی است.
👈نکته دوم این است که گاهی اوقات خدای متعال از صدای این مؤمن خوشش می آید.
📚در روایت معروفی هست؛ هنگامی که گنهکار دعا می کند خدا به ملائکه می گوید زودتر دعای او را مستجاب بکنید که نمیخواهم صدایش را بشنوم.
(البته اینجا خودش بحث است که آن گنهکار هم همه دعاهایش مستجاب نمیشود، حالا بعضی دعاهایش بنا به مصلحتی. فرق می کند، آن فرد گنهکار فرق می کند، آن 🤲 دعایی هم که می کند فرق میکند. خلاصه اینها یک صورت نیست که بگوییم هر گنهکاری هر دعایی کرد سریع مستجاب است، نه اینها عمومیت ندارد، موردی است)
🔆اما برای مؤمن خدا می گوید من صدای این را دوست دارم، دوست دارم بیشتر دعا بکند.
⚠️اینجا بحث امتحان الهی هم پیش میآید که خدا می خواهد این مؤمن را امتحان بکند ببیند آیا دو بار، سه بار آمد در خانه خدا را زد و خدا حاجتش را نداد این مؤمن دلسرد می شود یانه⁉️ این مؤمن نسبت به خدا دید بد پیدا می کند یا نه؟ یا همچنان دید مثبت خودش را دارد؟ خود این یک بحث آزمایش است؟
در عبادات هم می گویند صبر کنید، صبر بر عبادات.
صبر بر عبادات یعنی چه❓یعنی رفتی یک مسیر عبادی را شروع کردی خسته نشوی، وقتی می خواهی نماز شب خوان بشوی خسته نشوی دو سه شب خواندی خسته نشو ادامه بده.
خدا می خواهد اینجا صبر را آزمایش بکند، ببیند چقدر صبر داری، چقدر می توانی تحمل بکنی؟ چقدر آن خواسته حقی که دوست داری به آن برسی، چقدر حاضری در خانه خدا را بزنی⁉️ اگر خدا چندبار جوابت را ندهد تو بی خیال می شوی؟
🌀آنهایی که عاشق یک چیزی هستند، میبینید بعضی آقا پسرها خواستگاری یک دختری می روند، دختر جواب رد می دهد، پسر می گوید هزار بار جواب رد بدهی باز من می آیم. چرا؟ چون طرف را دوست دارد.💝
اینجا هم بحث همین است، به
اندازه پسری که دختر مورد علاقه اش را دوست دارد شما در آن حد خدا را دوست داری که اگر حاجتت را رد بکند دوباره بروی بگیری⁉️
👌اینجا خدا می خواهد عیار این مؤمن را محک بزند بگوید ای مؤمن چند مرده حلاج هستی، لاف عشق می زنی یا واقعا عشق داری؟ واقعا اگر من حاجت تو را ندهم تو اصرارت را همچنان داری؟؟
✅پس از این منظر هم به این قضیه نگاه بکنیم که می گویند مؤمن باید اصرار بکند؛
-هم بحث اینکه خدا از صدای مؤمن خوشش می آید
-دلیل دوم آزمایش صبر ماست که خدا ببیند چقدر ما در این مسیر هستیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (112)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 327
💠☀️💠☀️💠☀️💠
_____________________
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
چند تا کتاب معرفی کنید برای اثبات و حقانیت شیعه؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
📚کتاب شیعه پاسخ می گوید آیت الله مکارم خوب است،
و کتاب شبهای پیشاور هم کتاب خوبی است،
کتاب آنگاه هدایت شدم آقای تیجانی هم در این زمینه می تواند شما را کمک بکند.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi