☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد اینکه میگن وقتی مردم مضطر و ناامید بشن از همه چی و همه کس، اون موقع هست که خدا حجتش رو اشکار میکنه، بنظرم الان دقیقا این حالت رو اکثر مردم دارن. خود من مشکلاتی رو تو زندگیم دارم که احساس میکنم جز امدادی از طرف خدا نمیتونه اونو حل کنه. همش میگم خدایا به حق مادرمون خانم زهرا (س) فرج مولا رو برسون. الان سوالم اینه استاد که آیا با ظهور آقامون که اولین کارشون اینه که شیطان رو گردن میزنن و گناهان مردم خیلی کم میشه آیا کسانی که به مردم ظلم میکنن هم چون شیطان از بین میره دست از ظلم دیگه برمیدارن یا نه آدمای بد عوض نمیشن؟ استاد اطرافیانم خیلی بهم ظلم میکنن و الان راه نجاتی ندارم و فقط دلم میخواد آقاموون بیاد و ریشه ظلم رو از بین ببره به این خاطر اینو پرسیدم؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻اینکه می گویند اضطرار، هر وقت کار به اضطرار برسد فرج حاصل می شود.. یعنی گشایش. من صد بار گفتم باز هم تکرار می کنم هر فرجی که شما در روایت دیدید به معنای ظهور نیست صراحتا! فرج به معنای گشایش در کار است. همین دعای فرجی هم که می خوانید «اِلهی عَظُمَ الْبَلاءُ» این را می توانید برای هر گرفتاری هم بخوانید یعنی فقط ربطی به ظهور ندارد هم برای ظهور می شود خواند هم برای گرفتاری های دیگر. فرج یعنی گشایش، گشایش در کار؛ چه کار مادی و معنوی! پس هر جا روایت دیدید نوشته فرج فکر نکنید منظور ظهور است.
🌀اما اینکه مردم مضطر بشوند یقینا همه مردم را شامل نمی شود چون ما بخواهیم صبر بکنیم همه ی مردم جهان مضطر بشوند تا آقا بیاید اینکه دیگر هیچ وقت اتفاق نخواهد افتاد، منظور کلیت و اکثریت کار است. اینکه شما می گویید اکثر مردم حالت اضطرار را دارند بله، اما باید شرایط دیگری هم برای ظهور رخ بدهد فقط اضطرار تنها شرط اصلی نیست.
👈🏻اینکه شما می گویید امام زمان (عج) بیاید شیطان را گردن می زند بارها عرض کردم، در سخنرانی دولت کریمه پنج این را گفتم اختلاف نظر است روایات را آوردم، درست است برخی روایات می گویند شیطان در زمان ظهور گردن زده می شود که بعضی روایات نوشته شده امام زمان، بعضی نوشته حضرت علی (ع) بعضی نوشته پیغمبر (ص). یعنی زمان ظهور.. توسط هر عزیزی است... اما بعضی روایات هم دارد که تا زمان قیامت شیطان زنده است، روایات است یعنی نمی توانیم قطعا بگوییم شیطان فقط تا زمان ظهور زنده است روایات مخالف هم داریم.
باید هر دو دسته روایات بررسی بشود، حالا کدام دسته روایات صحیح است این را دیگر نمی شود خیلی نظر قطعی داد. قسمتی از علما نظرشان بر این است که تا زمان ظهور، بعضی می گویند تا زمان قیامت.
🔸اما برفرض هم اگر بگوییم زمان ظهور شیطان از بین می رود این نیست که بعد از ظهور گناه صورت نمی گیرد ما بارها گفتیم نفس اماره انسان وجود دارد.
مثل ماه رمضان روایت داریم شیطان در ماه رمضان در غل و زنجیر است ولی همچنان گناه در ماه رمضان هست، اما خُب انصافا پایین می آید شما حتی نیروی انتظامی و دادگستری ها هم سر بزنید خودشان می گویند که در ماه رمضان آمار جرم پایین می آید، اما خُب به صفر نمی رسد چون نفس اماره انسان همچنان وجود دارد. بعد از ظهور هم همچنین نفس اماره انسان وجود دارد و انسان را اذیت میکند.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
🌺🍃
✨ألسَّلامُعَلَیکِیَازِینَبَالکُبری(س)
گوینددرحدیثکساءنیستناماو
زینبهمانعباییمانیدلبرست...
#میلاد_حضرت_زینب✨
#مبارک_باد✨
@marefatemahdavi
YEKNET_IR_sorood_milad_hazrat_zeinab1398.mp3
7.44M
🌸 #میلاد_حضرت_زینب(س)
💐دل مست دل دیوونه
💐در میخونه روونه
🎤 #حسین_طاهری
📖🔹📖🔹📖🔹📖
⛅️ #زیارت_امام_مهدی (عج)
در روز جمعـہ✨
💠السَّلامُ عَلَیْكَ یَا حُجَّةَ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا عَیْنَ اللَّهِ فِی خَلْقِهِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا نُورَ اللَّهِ الَّذِی یَهْتَدِی بِهِ الْمُهْتَدُونَ وَ یُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلامُ عَلَیْكَ أَیُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخَائِفُ السَّلامُ عَلَیْكَ أَیُّهَا الْوَلِیُّ النَّاصِحُ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا سَفِینَةَ النَّجَاةِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا عَیْنَ الْحَیَاةِ السَّلامُ عَلَیْكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْكَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِكَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ السَّلامُ عَلَیْكَ عَجَّلَ اللَّهُ لَكَ مَا وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الْأَمْرِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا مَوْلایَ أَنَا مَوْلاكَ عَارِفٌ بِأُولاكَ وَ أُخْرَاكَ أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى بِكَ وَ بِآلِ بَیْتِكَ وَ أَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلَى یَدَیْكَ.
🔰وَ أَسْأَلُ اللَّهَ أَنْ یُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ یَجْعَلَنِی مِنَ الْمُنْتَظِرِینَ لَكَ وَ التَّابِعِینَ وَ النَّاصِرِینَ لَكَ عَلَى أَعْدَائِكَ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْكَ فِی جُمْلَةِ أَوْلِیَائِكَ یَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْكَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِكَ هَذَا یَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ هُوَ یَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فِیهِ ظُهُورُكَ وَ الْفَرَجُ فِیهِ لِلْمُؤْمِنِینَ عَلَى یَدَیْكَ وَ قَتْلُ الْكَافِرِینَ بِسَیْفِكَ وَ أَنَا یَا مَوْلایَ فِیهِ ضَیْفُكَ وَ جَارُكَ وَ أَنْتَ یَا مَوْلایَ كَرِیمٌ مِنْ أَوْلادِ الْكِرَامِ وَ مَأْمُورٌ بِالضِّیَافَةِ وَ الْإِجَارَةِ فَأَضِفْنِی وَ أَجِرْنِی صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْكَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِكَ الطَّاهِرِینَ.
#ادعیه_و_زیارات_مهدوی
📖🔹📖🔹📖🔹📖
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
#ندبه_انتظار
✍شرح دعــــــــ📖ــای ندبه -
فراز هجدهم (۱)
🔶«فَلَمَّا انْقَضَتْ أَیَّامُهُ، أَقامَ وَلِیَّهُ عَلِیَّ بْنَ أَبِی طالِبٍ صَلَواتُكَ عَلَیْهِما وَ آلِهِما هادِیاً، إِذْ کانَ هُوَ الْمُنْذِرُ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ، فَقالَ وَ الْمَلأُ أَمامَهُ: مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِیٌّ مَوْلاهُ، اللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ، وَ عادِ مَنْ عاداهُ، وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ، وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ. وَ قالَ: مَنْ كُنْتُ أَنَا نَبِیهُ فَعَلِیٌّ أَمِیرُهُ، وَ قالَ: أَنَا وَ عَلِیٌّ مِنْ شَجَرَهٍ واحِدَهٍ وَ سائِرُ النّاسِ مِنْ شَجَرٍ شَتّی، وَ أَحَلَّهُ مَحَلَّ هارُونَ مِنْ مُوسی، فَقالَ: أَنْتَ مِنِّی بِمَنْزِلَهِ هارُونَ مِنْ مُوسی إِلَّا أَنَّهُ لا نَبِیَّ بَعْدِی؛
✨آنگاه که روزگار آن حضرت سپری شد، نماینده اش علی بن ابیطالب (درود تو بر آن دو و خاندانشان باد) را برای راهنمایی برگماشت، چرا که او بیم دهنده و برای هر قومی راهنما بود،
پس در حالی که انبوهی از مردم در برابرش بودند فرمود: هر که من سرپرست او بودم، پس علی سرپرست اوست، خدایا دوست بدار کسی که علی را دوست دارد، و دشمن بدار کسی را که دشمن علی است، و یاری کن هر که او را یاری کند، و خوار کن هر که او را وا گذارد و فرمود:
✨هر که من پیامبرش بودم، پس علی فرمانروای اوست و فرمود: من و علی از یک درخت هستیم، و سایر مردم از درخت های گوناگونند، و جایگاه او را نسبت به خود همچون جایگاه هارون به موسی قرار داد، و به او فرمود: تو نسبت به من به منزله هارون نسبت به موسایی، جز اینکه پس از من پیامبر نیست»✨.
🔆این فراز از دعای ندبه به یکی از مهمترین وقایع تاریخ اسلام یعنی غدیر خم و انتخاب و معرفی حضرت علیعليهالسلام به عنوان امام و وصی رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم اشاره می کند. از جمله آیاتی که در قرآن کریم به این موضوع می پردازد، عبارتند از:
⏪ 📖 آیه اول :
✨«الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا مِنْ دِینِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْن الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِیناً؛ امروز، (روز هجده ذی الحجّه سال دهم هجری که حضرت علی عليهالسلام به فرمان خدا به جانشینی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم منصوب شد) کافران از (زوال) دین شما مأیوس شدند، پس، از آنان نترسید و از من بترسید. امروز دینتان را برای شما کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان «دین» برایتان برگزیدم»✨.
🗃 نکته ها :
1⃣. امام باقر عليهالسلام فرمود: «ولایت، آخرین فریضه الهی است» سپس آیه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ» را تلاوت فرمودند»
2⃣. در این آیه دو مطلب جداگانه بیان شده است، یک مطلب به تحریم گوشت های حرام، جز در موارد اضطرار مربوط میشود و مطلب دیگر به کامل شدن دین و یأس کفّار اشاره می کند که این قسمت کاملًا مستقل است، به چند دلیل:
🔸الف) یأس کفّار از دین، به خوردن گوشت مردار یا نخوردن آن ارتباطی ندارد.
🔹ب) روایاتی که از طریق شیعه و سنی در شأن نزول آیه آمده، در مقام بیان جمله ی «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا» و «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ» است، و به جملات قبل و بعد از آن که درباره احکام مردار است، هیچ ارتباطی ندارد.
🔸ج) بنابر روایات شیعه و سنّی، این قسمت از آیه: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ ...» پس از نصب علیّ بن ابی طالب عليهالسلام به امامت در غدیرخم نازل شده است.
🔹د) غیر از دلائل نقلی، تحلیل عقلی نیز همین را می رساند، چون چهار ویژگی مهم برای آن روز بیان شده است: ۱. روز یأس کافران؛ ۲. روز اکمال دین؛ ۳. روز اتمام نعمت الهی بر مردم؛ ۴. روزی که اسلام به عنوان «دین» و یک مذهب کامل، مورد پسند خدا قرار گرفته است.
📚حال اگر وقایع روزهای تاریخ اسلام را بررسی کنیم، هیچ روز مهمی مانند: بعثت، هجرت، فتح مکّه، پیروزی در جنگ ها و ... با همه ارزش هایی که داشته اند، با این چهار صفت مهم همراه نیستند؛ حتّی «حجة الوداع» هم به این اهمیّت نیست؛ زیرا حج، جزئی از دین است، نه همه دین.
👈بعثت، اوّلین روز شروع رسالت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است و هرگز نمی توان گفت روز اوّل بعثت، دین کامل شده است.
👈هجرت، روز هجرت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به فرمان خداست، روز حمله ی کفّار به خـانه پیـامبر است و نه روز یأس آنان.
⚔ روزهای پیروزی در جنگ بدر و خندق و ... فقط کافرانی که در صحنه ی نبرد بودند، مأیوس می شدند، نه همه ی کفار، درحالی که قرآن می فرماید: «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا ... همه کفّار مأیوس شدند».
⬇️⬇️⬇️
👈در حجة الوداع نیز که مردم آداب حج را در محضر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم آموختند، فقط حج مردم با آموزش پیامبر کامل شد، نه همه ی دین؛ در حالی که قرآن می فرماید: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ»✨.
👌امّا غدیرخم روزی است که خداوند فرمان نصب حضرت علی را به جانشینی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم صادر کرد، فقط آن روز است که چهار عنوان ذکر شده در آیه «أَکْمَلْتُ، أَتْمَمْتُ، رَضِیتُ، یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا» با آن منطبق است.
3⃣. امّا یأس کفّار، برای این بود که وقتی تهمت ها، جنگ ها و سوء قصدها علیه پیامبر نافرجام ماند، تنها امید آنها مرگ پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بود. نصب ✨علیّ بن ابی طالب عليهماالسلام به همه فهماند که اگر آن حضرت پسری داشت، بهتر از علی✨ نبود، همچنین با مرگ او دین او محو نخواهد شد؛ زیرا کسی چون علیّ بن ابی طالب عليهماالسلام جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و رهبر امّت اسلام خواهد بود. اینجا بود که همه ی کفّار مأیوس شدند.
4⃣. کمال دین، به آن دلیل است که اگر مقرّرات و قوانین کامل وضع شود؛ ولی برای امّت و جامعه، رهبری معصوم و کامل تعیین نگردد، مقرّرات ناقص خواهد ماند.
5⃣. اتمام نعمت، برای آن است که قرآن بزرگ ترین نعمت را نعمت رهبری و هدایت معرّفی کرده است، اگر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از دنیا برود و مردم را بی سرپرست بگذارد، کاری کرده که یک چوپان در حق گله خود نمی کند. چگونه بدون تعیین رهبری الهی نعمت تمام میشود❓
6⃣. امّا رضایت خداوند، برای آن
است که هرگاه قانون کامل و مجری عادل به هم گره بخورد، رضایت پروردگار به دست می آید.
7⃣. اگر هر یک از اکمال دین، اتمام نعمت، رضایت حقّ و یأس کفّار به تنهایی در روزی اتفاق افتد، کافی است که آن روز از «ایّام اللّه» باشد؛ چه رسد به روزی مثل غدیر که همه این ویژگی ها را یک جا دارد. به همین دلیل در روایات اهل بیت عليهمالسلام عید غدیر از بزرگ ترین اعیاد به شمار آمده است.
8⃣. آثار اشیا، گاهی بر جمع بودن همه اجزای آن مترتّب است، مانند روزه که اگر حتی یک لحظه🕣 پیش از اذان افطار کنیم، باطل می شود، برای همین کلمه «تمام» به کار رفته است: «أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَی اللَّیْلِ» و گاهی به گونه ای است که هر جزء، اثر خود را دارد، مانند تلاوت آیات قرآن که کمال آن در تلاوت همه ی آن نیست و هر قدر هم خوانده شود، ثواب دارد.
👌آری، گاهی یک جزء آن چنان است که اگر نباشد، یک مجموعه ناقص خواهد شد، هر چند همه ی اجزای دیگر هم وجود داشته باشد، مانند خلبان و راننده که هواپیما و ماشین بدون آنها بی فایده است. رهبری و ولایتِ حقّ هم چنین است؛ زیرا انسان را با خدا✨ گره می زند و بدون آن، آفریده ها و نعمت ها به نقمت تبدیل میشود و انسان را به خدا نمی رساند.
🔗منبع: شرح قرآنی دعای ندبه -
👤محسن قرائتی
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
اهل بیت عموما در مورد وقایع ظهور علامات و پیشگویی هایی را ذکر کرده اند. همچنین پیشگو هایی هم در طول زمان آمدند که از وقایع آینده خبر دادند. مثل نوسترا داموس. یا شاه نعمت الله ولی ... فرق اهل بیت و انسان عادی از اخبار آینده در چیست؟ در ضمن طبق آیات قرآن پیشگویی آینده علم هست مثل پیشگویی ستاره شناسان زمان فرعون و خبر نابودی آن توسط نوزاد پسر از بنی اسرائیل.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
☝️🏻اولا پیشگویی های شاه نعمت الله ولی خیلی هایش غلط از آب در آمد. نوسترا داموس هم به هیچ عنوان پیشگوی بزرگی نبود اسیر دام دشمن نشوید. نوسترا داموس کسی بود که حتی نتوانست عمر خودش را پیش بینی بکند، عمر پادشاه آن زمان فرانسه را هم نتوانست پیش بینی بکند، پس خیلی نوسترا داموس را بزرگ نکنید.
👌🏻فرق انسان عادی با اهل بیت این است که انسان عادی در پیشگویی هایش دروغ حاصل می شود و اهل بیت دروغ حاصل نمی شود، اما خود اهل بیت هم که پیش بینی هایی کردند بداء را هم توضیح دادند که ممکن است بداء حاصل بشود.
👈🏻بعد پیشگویی علم هست اما هر علمی را نمی شود از هر کسی پذیرفت در ضمن آینده را هم انسان می تواند با اعمال و رفتار خودش و با دعا کردن تغییر بدهد، همه اینها کاملا محتمل هست.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
اولا آیا در حکومت مهدوی امام قتل وجود دارد؟ دوما زندان هست؟ سوما عده ای هستند که به هیچ وجهی حاضر نیستند از گناهان مختلف دست وردارن و اصلا اعتقادی به گناه ندارن و دایم دوست دارن به خوشگذرانی به قول خودشون مشغول باشند این مدل انسانها در تمام کشور ها هم هستند و بعضا کم هم نیستند آیا حضرت آنها رو مجازات میکند؟ یا نه مثلا کشوری رو اختصاص میده به انسانهایی که اصلا نمیخوان از معصیت دست بردارن؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
اینها دیگر از جزئیات بحث های حکومت هست، در روی بحث های جزئیات حکومت نمی شود خیلی دقیق و تخصصی نظر داد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد سوالم اینه مهمترین هدفی که در روایات برای قیام امام مهدی گفته شده چی هست؟ لطفا شرح دهید و چرا این هدف بدون امام محقق نمیشه؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
💠مهمترین هدف قیام امام زمان (عج) دو چیز است: ″عدالت و رشد معنوی″
❓چرا بدون حضور امام زمان نمی شود؟ چون اولا رشد معنوی را تنها یک انسان معصوم در حد اعلی می تواند انجام بدهد که ما در حال حاضر انسان معصوم به جز امام زمان (عج) نداریم.
👈🏻 عدالت هم به دلیل انسان های زورگو و این که امکانات و قدرتمان کم هست نمیشود صددرصد انجام بدهیم. چون امکانات و توانایی ما کم هست و آن توانایی صددرصدی را نداریم.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
#حدیث
💠امام علی بن موسیالرضا عليهالسلام:
هفت چيز است كه بدون هفت چيز ديگر مسخره آميز است:👇
1- كسى كه به زبان خود استغفار كند اما در دلش [از گناه] پشيمان نباشد خودش را مسخره كرده است.
2- كسى كه از خدا بهشت بخواهد امّا در برابر سختيها شكيبا نباشد خود را به سخره گرفته است.
3- كسى كه خواهان موفقيت باشد امّا نكوشد خودش را به باد تمسخر گرفته است.
4- كسى كه جوياى دورانديشى باشد امّا احتياط نورزد خودش را ريشخند كرده است.
5- كسى كه از آتش دوزخ به خدا پناه برد امّا خواهشهاى دنيايى را رها نكند خود را به باد تمسخر گرفته است.
6- کسی که به یاد مرگ افتد و خود را مهیای آن نسازد خود را مسخره کرده است.
7- و كسى كه خدا را ياد كند ولى براى ديدار او نشتابد خود را ريشخند كرده است.
💠الإمامُ الرِّضا عليه السلام:
سَبعَةُ أشياءَ بِغَيرِ سَبعةِ أشياءَ مِن الاسْتِهْزاءِ : مَنِ اسْتَغْفَرَ بلِسانِهِ و لَم يَنْدَمْ بقَلبِهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، و مَن سَألَ اللّه َ التَّوفيقَ و لَم يَجْتَهِدْ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ ، و مَنِ اسْتَحْزَمَ و لَم يَحْذَرْ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، و مَن سألَ اللّه َ الجَنّةَ و لَم يَصْبِرْ على الشَّدائدِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ ، و مَن تَعَوّذَ باللّه ِ مِن النّارِ و لَم يَتْرُكْ شَهَواتِ الدُّنيا فقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، وَ مَنْ ذَکَرَ الموت وَ لَمْ یستعد له فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِه، و مَن ذَكَرَ اللّه َ و لَم يَسْتَبِقْ إلى لِقائهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ.
📒[بحار الأنوار: 78/356/11]
@marefatemahdavi