☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
چه برنامههای فرهنگی در برنامه مخصوص غدیر پیشنهاد میکنید؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻در بحث غدیر تا جای ممکن سعی کنید با جملات کوتاه معرفت مردم را بیشتر کنید، اینکه صرفا یک حدیثی در یک برگه ای بنویسید و دست مردم بدهید این شاید معرفت مردم را خیلی زیاد نکند. ولی جملات کوتاه، که با یک خط هم سواد مردم را زیاد کند مثلا؛
- آیا می دانستید تنها کتابی که راجع به دفاع از شیعه نوشته شده و هنوز هیچ کدام از اهل سنت قادر به پاسخ به آن نیستند کتاب الغدیر علامه امینی است، این طور جملات.. چون به حالت استفهام انکاری جمله را مطرح می کنید تأثیر خودش را می گذارد، سواد طرف را هم زیاد می کند که چنین کتابی هست که سنی ها جواب ندادند.
- یا آیا می دانستید با خواندن کتاب شبهای پیشاور متن مناظره بین شیعیان و سنی ها در بحث اثبات ولایت حضرت علی (ع) را خواهید دانست. یعنی با این جمله حداقل یک نفر سمت حضرت می رود.
☝️🏻اینطور کارهای عمیق اما کوتاه و ساده را انجام بدهید، نه مثل کارهای دیگر که فقط گل و شیرینی و شربت پخش بکنید، آنها هم خوب است نمی گویم بد است، اما در کنارش کارهای عمقی اینطوری هم باشد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دو نکته مهم در آسیب ها از ارتقاء علمی و معرفتی و داشتن الگو
#استاد_نصوری
#گامی_به_سوی_ظهور
🔶🔹🔶
معرفت مهدوی | استاد عبادی
✒️📖✒️📖✒️📖✒️ 💠👈 سلسله سخنرانی های ″دولــت کــریمه″ 🎬 قسمت سیصد و شصت وهشتم (از فایل شماره 90) ...⬅
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت سیصد و شصت ونهم (از فایل شماره 90)
....⚠️ روایت دوم حدیث مواسات هست.
روایت این را می گوید؛ کجا مثل ابوبکر پیدا می شود در دورانی که مردم من را تکذیب می کردند و باور نمی کردند ابوبکر سخنان من را پذیرفت و من را کمک کرد و...
📓اهل سنت با استناد به این روایت معتقد هستند ابوبکر از همه صحابه برتر بوده.
شریف جرجانی روایت مذکور را یکی از دلایل فضیلت و افضلیت ابوبکر می داند که از همه بالاتر است.
💢روایت را نقد می کنیم:
👈اولا باز هم صحیح بخاری و صحیح مسلم این روایت را نیاوردند و همان بحث هایی که درباره روایت قبلی گفتم برای اینجا هم صادق است. روایتی که در صحیح بخاری و مسلم نیاوردند خود شما سنی ها خیلی به آن روایت اعتماد نمیکنید، چه برسد به ما.
👈نکته بعدی این است که علمای بزرگی مثل سیوطی، ابن جوزی این روایت را روایت جعلی❌ میدانند.
👈 نکته بعدی این است ابوبکر که پیغمبر را تصدیق کرد، خُب پیغمبر (ص) گفت همه مردم من را تکذیب می کردند ابوبکر من را تصدیق کرد.. جواب؛ همه مردم پیغمبر را تکذیب می کردند حتی حضرت علی (ع) و صحابه دیگر؟‼️
اصلا منطقی هست؟ با عقل و منطق به نظر شما جور درمی آید؟ با عقل و منطق جور درمی آید که همه مردم پیغمبر را تکذیب می کردند بعد فقط جناب ابوبکر..!
👈کمک مالی ابوبکر به پیغمبر هم عرض کردیم اینکه چیز اثبات شده ای نیست در جلسات قبل در بحث آیات مفصل این را گفتم.
👈بعد خود ابوبکر اگر واقعا می خواست از پیغمبر (ص) دفاع کند سال های اول اسلام کجا بود؟ سال های آغازین دعوت پیغمبر؟
دورانی که مشرکین و کفار قریش
به آزار پیغمبر (ص) می پرداختند ابوبکر کجا بود⁉️
آیا ابوبکر در مکه و در دورانی که پیغمبر با مسلمین در شعب ابی طالب محاصره شده بودند فداکاری از خودش انجام داد؟ ابوبکر نه تنها فداکاری انجام نداد بلکه هر جا ترسید مثل جنگ احد و جاهای دیگر فرار کرد رفت که!
چه فضیلتی دارد که برای ابوبکر شما دارید اثبات می کنید؟
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 369
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽| #کلیپ_مهدوی
🔅انتخاب امام حق بدست خداست نه مردم ...
🎤حجت الاسلام والمسلمین
فوادیان
@marefatemahdavi
#جدایی_از_امام (۱)
🔹چرا عدهای با غدير مشكل پيدا كردند، سؤالی كه هميشه ذهن آدمی را به خود مشغول میدارد. مخصوصاً وقتی نگاهت به غدير، نگاهی است كه میخواهی از تعامل مردم زمانی با امام عصر خود برای مردم اين زمان با امام عصرمان درسی بگيری چه شد كه از صدهزار نفری كه در غدير بودند و با علی عليه السلام بيعت كردند، فقط عدهای انگشت شمار ماندند؟
در اين مجال كوتاه قرار به بحث تاريخی نيست، اما تاريخ عجب عبرتهايی است برای ما، از امام جدا شدند، چرا كه؛
1⃣. امام را نشناختند و جايگاه او را ندانستند. و قدر و منزلت او را درنيافتند، فكر میكردند چون با علی، پشت سر علی و يا كنار علی و يا در حلقه و جمعی كه علی عليه السلام كنار پيامبر صلی الله عليه و آله نشسته، نشستهاند، علی يكی مثل خودشان است؛
چنانكه درباره پيامبر صلی الله عليه و آله هم همين اشتباه را كردند. فكر كردند چون پيامبر، محمد امين بود، ابوطالب عمويش و عبدالمطلب پدر بزرگش بود، با او در حِلفُ الفضول (پيمان ياری از محرومان) بودند يا نبودند. يا اگر سر، روی زانوی او میگذاشتند و میگفتند: محمد! با ما سخن بگوی و پيامبر صلی الله عليه و آله با تمام مهربانی بیآنكه از بیادبیشان ناراحت شود، آنان را موعظه میكرد و در مقابل بیادبی و توهينشان محبت مينمود.[1] يا اگر پيامبر صلي الله عليه و آله خطاهای آنان، فرار از جنگهايشان را ناديده میگرفت و يا اگر به دروغ ادعاهايی ميكردند، پيامبر رسوايشان نمیكرد. پس پيامبر صلی الله عليه و آله هم يكی مثل خودشان است.
لذا فكر ميكردند به جای علی عليه السلام جانشين پيامبر صلی الله عليه و آله خود يا كسی از خودشان ميتواند بنشيند و اينگونه بود آنكه از پيامبر صلی الله عليه و آله بود را كنار زدند و يكی مثل خودشان[2] را به جای پيامبر صلی الله عليه و آله و علی عليه السلام نشاندند.
2⃣. خود را نشناختن و قدر و منزلت خود را نفهميدن؛ چون ارزش خود را ندانستند و به خود معرفت نيافتند؛ آنچه بايد بشوند را نفهميدند و از آنچه بودند غافل شده بودند. پنداشتند میتوانند جای رسول خدا صلی الله عليه و آله بنشينند. فكر میكردند چون در نماز جماعت پشت سر پيامبر صلی الله عليه و آله میايستند؛ فكر میكردند چون شانههايشان به شانه علی عليه السلام میخورد؛ چون در جنگها حضور داشتند، زود آمدند يا دير آمدند و زود رفتند، صبر كردند يا گريختند؛[3] بالاخره بودند؛ چون پيشانی شان جای مُهر و سجده داشت. چون در مسير هجرت با پيامبر صلی الله عليه و آله همراه بودند.[4] چون فرماندهی در فلان مأموريت يا جنگ داشتند، ادامه دادند يا عزل شدند،[5] موفق بودند[6] يا ناموفق بودند؛ بالاخره فرمانده بودند پس قدر و منزلت والايی دارند. به حدی رسيدهاند كه جای پيامبر صلی الله عليه و آله بنشينند. به حدی رسيدهاند كه به راحتی همه عهد و پيمانها، غدير و غير غدير را انكار كنند و جای علی عليه السلام قرار گيرند......
---------------------------------------------
[1] . پيامبر صلى اللّه عليه و اله مالى را تقسيم كرد. مردى از انصار گفت: اين تقسيم براى خدا انجام نگرفته است. چون سخن آن مرد را به اطلاع پيامبر رساندند، رنگ صورتش سرخ شد و فرمود: ((خدا برادرم موسى را بيامرزد كه او را بيش از اينها آزردند و او صبر كرد. اين حديث را احمد در مسند و بخارى در صحيح ج۵، ص۲۰۲ از قول ابن مسعود به سند صحيح نقل كرده است.
[2] . ابیبكر پس از آنكه با او بيعت شد گفت: أَقِيلُونِي فَلَسْتُ بِخَيْرِكُمْ وَ عَلِيٌّ فِيكُمْ؛ رهايم كنيد من بهتر از شما نيستم و در حالی كه علی در ميان شماست. اميرالمؤمنين عليه السلام نيز در خطبه شقشقيه به آن اشاره فرمود: تعجب آن است كه در زمان حيات خود خلافت را از خود رد میكند [و میگويد رهايم كنيد] ولی پس از خود ديگری را نصب میكند. فَيَا عَجَباً بَيْنَا هُوَ يَسْتَقِيلُهَا فِي حَيَاتِهِ إِذْ عَقَدَهَا لِآخَرَ بَعْدَ وَفَاتِهِ.. – بحارالأنوار، ج۳۰، ص۵۰۴.
[3] . يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ إِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُواْ زَحْفًا فَلَا تُوَلُّوهُمُ الْأَدْبَارَ؛ اى آنان كه ايمان آورده ايد هر گاه با تهاجم كافران در ميدان كارزار روبرو شويد مبادا از بيم آنها پشت به دشمن كرده و از جنگ بگريزيد (۱۵انفال). و يا (آيه ۱۵۵آل عمران)
[4] . ...اذ هما في الغار ..(۴۰توبه).
[5] . جريان عزل ابی بكر از بردن آيات برائت به مكه و فرستادن علی عليه السلام به اين ماموريت. و اعلان اين سخن توسط پيامبر كه خدا فرمود «يا خودت يا كسی از خودت» و علی از من است و من از علی؛ اعلام الوری، طبرسی، ص۱۲۵.
[6] . ماجرای هزيمت و شكست و ناممكن خواندن فتح خيبر توسط برخی و خيبر شكنی اميرالمومنين علی عليه السلام؛ امالی مفيد مجلس هفتم، ص۵۴.
✍پدیدآونده: دكتر محمدصابر جعفری
🖨مرکز تخصصی مهدویت
@marefatemahdavi
هدایت شده از ما و او ( احسان عبادی )
نائب اول امام زمان از کجا آمد؟.mp3
2.7M
💠 پاسخ به #شبهات #مهدویت
🔰 نائب اول امام زمان عج از کجا پیدا شد؟ مردم چطور به او اعتماد کردند ؟ قبل نیابت کجا بود ؟
🎤 با توضیحات #استاد_احسان_عبادی از اساتید مهدویت کشور و پژوهشگر و مدرس علوم حدیث و تاریخ
👌در نشر معارف مهدوی کوشا باشیم
@ma_va_o
🔶🔹🔶🔹🔶
#نماز_حاجت_روز_پنج_شنبه
📿نماز حاجت روز پنج شنبه
✌️دو تا، دو رکعت مانند نماز صبح و وقت این نماز از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب روز پنجشنبه می توان خواند.
☝️نماز اول، در رکعت اول بعد از حمد 11 مرتبه سوره توحید، و در رکعت دوم بعد از حمد 21 مرتبه سوره توحید بخوانید. بدین ترتیب نماز اول تمام میشود.
✌️در نماز دوم در رکعت اول بعد از حمد 31 مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد 41 مرتبه سوره توحید بخوانید، سلام نماز را بدهید و نماز تمام می شود.
👈نماز که تمام شد در همان حال نشسته 51 مرتبه سوره توحید را بخوانید، بعد 51 مرتبه صلوات بفرستید. سپس به سجده بروید و صد مرتبه ذکر «یا الله» را بگویید و در سجده حاجت خود را از خدا بخواهید که ان شاءالله برآورده خواهد شد.
📿این نماز روایت پیغمبر (ص) و مورد تأکید آیت الله بهجت است و بسیار بسیار مؤثر!! توصیه می شود که این نماز را بخوانید و ناامید نباشید ان شاءالله که حاجت روا شوید.
( از توصیه های مهم آیت الله بهجت )
منبع: کتاب فلاح السائل سیدبن طاوس
@ma_va_o
🔸حضرت آیتالله بهجت:
🔰روز عید غدیر، زیارت غدیریه را فراموش نکنید، که از بهترین توسلات است.
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ وَ سَيِّدَ الْوَصِيِّينَ وَ وَارِثَ عِلْمِ النَّبِيِّينَ وَ وَلِيَّ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَ مَوْلايَ وَ مَوْلَى الْمُؤْمِنِينَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ ..
#امام_هادی (ع)✨
#عید_غدیر
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
#جدایی_از_امام (۱) 🔹چرا عدهای با غدير مشكل پيدا كردند، سؤالی كه هميشه ذهن آدمی را به خود مشغول می
#جدایی_از_امام (۲)
...3⃣. به حق خود قانع نشدن و زياده طلبی؛ اين تفكر كه، تا كی در اصحاب صفه و غير صفه بايد بود؛ تا كی سهيمه مساوی با ديگران گرفت. ما كه از فلان خانواده و فلان قبيله و با فلان سابقه بوديم حالا هيچ امتيازی نگرفته، مساوی آنها شويم كه از زنگبار و ايران و حبشه و ... و ديگر جاها آمدهاند، آيا عرب و عجم و بومی و مهاجرت كرده يكیاند.
اگر علی عليه السلام بيايد قرار است عدالت حرف اول را بزند. نه خودش میبرد و نه میگذارد ما بِبَريم و بِدَريم![7]
4⃣. اسير دنيا شدن، برخی چون تمام همشان دنيا بود و چرب و شيرين دنيا. پس با كسی كه مقداری از آن را دارا بود يا وعده آن را داد، دل دادند. بنده دنيا بودند و بنده هر كه چيزی از دنيا را داشت.[8] لذا وعده موهوم چرب و شيرينِ عدهای، آنان را از ولی خدا جدا ساخت، يادشان رفت كه پيامبر صلی الله عليه و آله دنيايشان را هم فراهم كرد.[9] يادشان رفت كه در چه ضلالت و گمراهی بودند و چه فتنهها و سختیها و كشتارهایی داشتند.[10] غذای سخت میخوردند و چگونه زندگی میكردند. يادشان رفت كه پيامبر عزيزشان كرد و عزتشان بخشيد.
و علی عليه السلام كه همراهی او هم دنيايشان را آباد و هم آخرتشان را آباد میكرد. را كنار زدند و به وعدههای پوچی، چشم بر همه چيز نهادند.
5⃣. برخی ديگر به دنبال راحتطلبی بودند، حوصله فهم حق و باطل و اين طرف و آن طرف رفتن را نداشتند. حالا هر كس كه آمد جانشين شد، بشود. شايد هم فكر میكردند؛ اگر ديگران بيايند رفاه و راحتطلبی عالم را ميگيرد. شايد آنها بهتر از علی میدانند چه كنند. نميشود كسی بيايد مثل پيامبر صلی الله عليه و آله؛ همه عالم بخواهند با او بجنگند و مجبور باشند هر روز سر از غزوه و سريهای در بياورد
همچنين اگر علی بيايد، خيلیها (دشمنان و منافقان) از او ناراحتند. بهتر است كسانی بيايند كه در جنگ مثل علی نباشند (يا در جنگ و غزوه كنار پيامبر صلی الله عليه و آله نبوده يا لااقل ذوالفقار به دست نباشند) شايد هم سازش كردند و اينگونه از شجاعت و همت علی و جوانمردی او كه باعث عزتشان شده بود، چشم پوشيدند و از آنكه در هر امتحانی پيروز بيرون آمده بود و به خاطر همين، اسلام بر او افتخار میكرد و دشمن از او میهراسيد،[11] غفلت كردند برخی ديده بودند حق علی غصب شد. اما حال اينكه بيايند و از حق دفاع كنند را نداشتند. راحتطلبی اجازه نمیداد؛ ببينند وظيفه چيست يا اگر میدانستند وظيفه دفاع از امام عصرشان است. راحتطلبی نمیگذاشت بيرون آيند و به دفاع برخيزند؛ لذا هيچ وقت ندای هل من ناصر علی را نخواستند بشنوند.
6⃣. خستگی؛ گروهی ديگر، خود را بازنشسته میبينند، گويا وظيفه خود را انجام دادهاند؛ الان نوبت ديگران است، بيايند كاری كنند يا خسته شدهاند، ديگر حوصله و طاقت ميدان آمدن و دفاع كردن را ندارند. حالا زمانی است كه بنشينند و از ثمرات انقلاب اسلامی پيامبر صلی الله عليه و آله بخورند. فراموش كردند انسان تا زنده است، وظيفه دارد و دفاع از دين و ولی خدا منوط به زمانی نيست......
---------------------------------------------
[7] . مبادا حيوان درنده ای باشی كه دريدنشان را فرصت بدانی. وَ لَا تَكُونَنَّ عَلَيْهِمْ سَبُعاً ضَارِياً تَغْتَنِمُ أَكْلَهُم. نهج البلاغه، نامه۵۳.
[8] . نهج البلاغه، خطبه۱۰۹.
[9] . هرگز چيزى از وى درخواست نكردند كه در جواب، نه بگويد.، هفتصد درهم خدمت آن حضرت آوردند، پولها را روى حصير قرار داد؛ سپس از جا برخاست و آنها را تقسيم كرد و هيچ مستمندى را نااميد نكرد تا پولها تمام شد.، مردى خدمت آن حضرت آمد و درخواست كرد، فرمود: چيزى نزد ما نيست ولى به حساب ما بخر، هر وقت چيزى دست ما آمد، آن را ادا مى كنيم. عمر گفت: يا رسول اللّه، خداوند شما را بر چيزى كه توان آن را نداريد مكلف نكرده است، پيامبر صلى اللّه عليه و اله از شنيدن اين سخن ملول شد. مرد سائل گفت: انفاق كنيد و براى خداى بزرگ از تنگدستى بيمى نداشته باشيد. پيامبر لبخندى زد و آثار شادمانى در چهره اش نمودار شد؛ صحيح مسلم، ج۷، ص۷۴، ج۱، ص۳۴. بخارى، ج۴، ص۱۲؛ ترمذى از عمر بن خطاب در «الشمائل»، ص۲۶ نقل كرده است.
[10] . بياد آريد كه با يكديگر دشمن بوديد و او بين دلهايتان الفت برقرار كرد و در نتيجه نعمت او برادر شديد. و در حالى كه بر لبه پرتگاه آتش بوديد، او شما را از آن پرتگاه نجات داد. وَ خداى تعالى اين چنين آيات خود را برايتان بيان میكند تا شايد راه پيدا كنيد (آل عمران۱۰۳). حضرت علی نيز فرمود: هنگامی كه مردم در گمراهی و فتنهها و شهوات بودند... خداوند او را مبعوث نمود؛ نهج البلاغه، خطبه۹۵.
[11] . ماجرای هزيمت و شكست و ناممكن خواندن فتح خيبر توسط برخی و خيبر شكنی اميرالمومنين علی عليه السلام ؛ امالی، مفيد مجلس هفتم، ص۵۴..
✍پدیدآونده: دكتر محمدصابر جعفری
🖨مرکز تخصصی مهدویت
@marefatemahdavi
4_5947225830198348826.mp3
33.83M
🎙زیارت جامعه کبیره
👌با نوای: حاج میثم مطیعی
🔰 حضرت آیتالله بهجت
قدسسره:
↩️اگر ما برای تعجیل فرج دعا نکنیم، یا در دعا کردن جدی نباشیم، یا آثار جدیت در ما نباشد، به ضرر دنیای ما هم خواهد بود، چه رسد به آخرت.
🔸و از شروط استجابت دعا، توبه از معاصی است.
📘در محضر بهجت، ج۳، ص۶۰
#امام_زمان
@marefatemahdavi
📖🔹📖🔹📖🔹📖
⛅️ #زیارت_امام_مهدی (عج)
در روز جمعـہ✨
💠السَّلامُ عَلَیْكَ یَا حُجَّةَ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا عَیْنَ اللَّهِ فِی خَلْقِهِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا نُورَ اللَّهِ الَّذِی یَهْتَدِی بِهِ الْمُهْتَدُونَ وَ یُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلامُ عَلَیْكَ أَیُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخَائِفُ السَّلامُ عَلَیْكَ أَیُّهَا الْوَلِیُّ النَّاصِحُ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا سَفِینَةَ النَّجَاةِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا عَیْنَ الْحَیَاةِ السَّلامُ عَلَیْكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْكَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِكَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ السَّلامُ عَلَیْكَ عَجَّلَ اللَّهُ لَكَ مَا وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الْأَمْرِ السَّلامُ عَلَیْكَ یَا مَوْلایَ أَنَا مَوْلاكَ عَارِفٌ بِأُولاكَ وَ أُخْرَاكَ أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى بِكَ وَ بِآلِ بَیْتِكَ وَ أَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلَى یَدَیْكَ.
🔰وَ أَسْأَلُ اللَّهَ أَنْ یُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ یَجْعَلَنِی مِنَ الْمُنْتَظِرِینَ لَكَ وَ التَّابِعِینَ وَ النَّاصِرِینَ لَكَ عَلَى أَعْدَائِكَ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْكَ فِی جُمْلَةِ أَوْلِیَائِكَ یَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْكَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِكَ هَذَا یَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ هُوَ یَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فِیهِ ظُهُورُكَ وَ الْفَرَجُ فِیهِ لِلْمُؤْمِنِینَ عَلَى یَدَیْكَ وَ قَتْلُ الْكَافِرِینَ بِسَیْفِكَ وَ أَنَا یَا مَوْلایَ فِیهِ ضَیْفُكَ وَ جَارُكَ وَ أَنْتَ یَا مَوْلایَ كَرِیمٌ مِنْ أَوْلادِ الْكِرَامِ وَ مَأْمُورٌ بِالضِّیَافَةِ وَ الْإِجَارَةِ فَأَضِفْنِی وَ أَجِرْنِی صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْكَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِكَ الطَّاهِرِینَ.
#ادعیه_و_زیارات_مهدوی
📖🔹📖🔹📖🔹📖
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
#جدایی_از_امام (۲) ...3⃣. به حق خود قانع نشدن و زياده طلبی؛ اين تفكر كه، تا كی در اصحاب صفه و غير
#جدایی_از_امام (۳)
...7⃣. ياس و نااميدی، گروهی را پندار بر اين بود كه از ما كه برنمیآيد امور را اصلاح كنيم، پس چرا خود را به خطر و دردسر اندازيم و با اين توهم غلط، اينگونه تك تك و يكايك ـ كه با هم جماعتی تشكيل میدادند و تغيير دهنده انحرافات بودند ـ از وظيفه سر باز زدند و علی عليه السلام و خاندان و ياران اندكش را رها كردند و از ياد بردند كه هر كس به مقدار توانايی خود، وظيفه اصلاح امور را دارد.
8⃣. برخی فكر میكردند كه چون يار و همراه پيامبر صلی الله عليه و آله بودند و خدا آنان را مدد میكرد، پس الان هم خدا مدد میكند. لازم نيست كاری بكنند. خدا خود، دين خود را حفظ میكند؛ مثل قوم حضرت موسی عليه السلام كه توقع داشتند خدا كارها را حل كند ولو آنان بگويند «انا ههنا قاعدون [12] ، ما اينجا مينشينيم»، لذا بدون هيچگونه نگرانی، ناظر شدند كه گروهی علی را كنار زدند، فاطمه شهيد شد و منتظر ماندند تا خدا عذابی بفرستد و خدا خود، دين را دارد حفظ ميكند!!!
9⃣. گروهی مشغول امور روزمره خود بودند، برای رحلت پيامبر صلی الله عليه و آله سخت میگريستند. برای جدايی از او بر سر و صورت میكوبيدند اما مشغول امور روزمره خود نيز بودند اينكه پس از پيامبر صلی الله عليه و آله چه كسانی میآيند. چه كسانی بايد بيايند را اصلا مهم نمیدانستند. مشغول زندگی خود بودند گويا وظيفهای ندارند.
🔟. گروهی برداشتشان از زهد و تقوی غلط بود يا آن را بهانه كرده، به گوشه زهد و عزلت پناه برده و كار دنيا را به اهل دنيا واگذار كرده بودند. فكر ميكردند در خلسه عارفانه خود عند رباند و غافل از اينكه مطيع شيطان شده و با بیطرفی خود، ميدان برای پيروان او باز كرده و دست ولی خدا را بسته و دست ديگران را باز گذاردهاند.
1⃣1⃣. كج فهمان يا بهانهانديشانی كه نه تنها خود فعاليتی نمیكردند، مجاهدان و مبارزان و ياوران امام عصر و مخالفين با غاصبان را متهم به دنياخواهی يا فتنهگری مینمودند. ابوذرها را به تندروی و دنياطلبی متهم میساختند. خود علی عليه السلام فرمود: اگر به ميدان بيايم، میگويند حريص دنياست و اگر نيايم گويند هراسان از مرگ است [13] و شما جز به ما هدايت نمیشويد.
2⃣1⃣. سكولاريسمی فكر كردن برخی؛ كه دين را با علی مشورت میكنيم چنانكه خلفا هرگاه گرفتار میشدند و كم میآورند؛ به علی رو ميزدند و از او مدد میخواستند[14] و دنيا را به دست ديگران میسپاريم. يعنی همان تفكر جداسازی دين از سياست.
3⃣1⃣. برخی ديگر مرعوب باندها و قدرتها شدند، ترس از كشته شدن ـ ترس از شارلاتانها و باندها (به تعبير امام حسن عليه السلام؛ و ارذال و اوباشی كه برخی را روی كار آورده بودند)، خيلیها را به تسليم وادار كرد و مجبور به سكوت و همراهی نمود.
4⃣1⃣. امتيازخواهی؛ آنهايی كه در زمان حضور پيامبر صلی الله عليه و آله برای تقسيم عادلانه غنيمتها، با علی عليه السلام درگير میشدند و بالاخره به وساطت پيامبر صلی الله عليه و آله تسليم میشدند ـ حال آمده بودند خود، اسلام و مناصب آن را به غنيمت ببرند تا بتوانند آينده را تضمين كنند و به يكباره خراج يك شهر و غنيمتهای يك منطقه وسيع را ببلعند و علی بايد دست بسته باشد. لذا برای به دست آوردن امتيازات بيشتر و تصاحب بيشتر آن، به بيعت با ديگران سبقت میگرفتند و به كنار زدن و سكوت در مقابل علی عليه السلام پيشی میگرفتند. بنابراين تا سامری پيدا شد، برای اينكه بيشتر از آن گوساله سهمی بَرند؛ زودتر سامری و گوساله را پرستيدند و هارون و موسی و خدای موسی را فراموش كردند. [15]
5⃣1⃣. درد ديگر جامعه «اِمّعَه» [16] و همرنگ بودن است همان دردی كه امام میفرمود حق راهی است و باطل راهی، مبادا بی موضع بوده و بگويی: «خواهي نشوی رسوا همرنگ جماعت شو». برخی به جماعت نگاه میكنند؛ اگر سكوت بود ولو فاطمه عليها السلام را به شهادت برسانند ساكت گردند و اگر جمعيت جمع شده فرياد میزنند لا حكم الا لله و علی را به انزوا میكشند بدون اينكه خود موضعی داشته باشند فرياد میزنند. اينها به قبيله و طائفه و جناح نگاه میكنند نه به حق و باطل.
⬇️⬇️⬇️
6⃣1⃣. برخی مسئله جانشينی پيامبر صلی الله عليه و آله را چيز مهمی نميدانستند؛ لذا هركه آمد با او همراه شدند حتی وقتی فاطمه و علی عليهما السلام اعتراض كردند، ميگفتند: آنها زودتر آمدند. نوبت شما هم میرسد. همين!
❌اين بيماریها، وقتی با تبليغات دشمنان آگاه نيز همراه میگردد، ناخودآگاه حسين بن علی عليه السلام به مظلومانهترين صورت به شهادت میرسد و برخی به همراهی دشمن و برخی با بیطرفی، ميدان را برای شهادت او باز میگذارند.
و همه اين دردها امروز هم، گلوی جامعه را میفشارد و منتظران را تهديد میكند.
👈امروز هم بايد ديد كه ما در غدير امام عصر خود مقداد و ابوذر و سلمانيم يا ديگرانيم كه فقط فرياد میزنند بخ بخ[17] (مبارك باد؛ مبارك باد) حتی دست ولی خود را به بيعت میفشارند يا برای او میگريند اما بعد به همان دلايلی كه گفته شد، حاضر نيستند به وظايف خود در قبال امام بيانديشند و عمل كنند.
عدم فهم جايگاه امام و عدم درك نياز و عطش به امام، درد جامعه ماست. ما در دوران امام عصر خود، همانيم كه چون جامعه عاشورا، به او نامه بنويسيم و بعد برای مطامع دنيوی يا جَو زدگی، نامه خود را انكار كنيم؟ عدم فهم اينكه در اين دوران بايستی به چه افرادی به عنوان جانشينان امام مراجعه كرد و ديگر اين كه راحتطلبی درد بدی برای منتظران است كه به جای «الدعاة الي دين الله سراً و جهراً؛[18] پنهان و آشكارا به دين خدا دعوت كنند». به روزمرگی مبتلا شدن و يا فكر كنند خدا خود، امور را حل میكند، ظهور را محقق میسازد ولو تلاشی از ناحيه منتظران صورت نپذيرد.
اين كه از تلاش خسته شوی، تلاش نكنی و بگويی ما را بس يا چكار به مسائل جامعه داری، همينكه دعا میكنی كافی است، چكار به زمان و اهل زمانه داری. اصلاً آنهايی كه از دنيا سخن میگويند، از جامعه و سياست، از زهد و تقوی بدورند و از حضرت مهدی عليه السلام بیخبرند و درد مهمتر امّعه بودن و بدون درك و شناخت بودن است. اينكه وظيفه خود را ندانی و حق و باطل را در دوران غيبت تشخيص ندهی، دوستان را دشمن و دشمنان را دوست پنداری.
---------------------------------------------
[12]. مائده، ۲۴.
[13]. فَإِنْ أَقُلْ يَقُولُوا حَرَصَ عَلَى الْمُلْكِ وَ إِنْ أَسْكُتْ يَقُولُوا جَزِعَ مِنَ الْمَوْت؛ نهجالبلاغة، خطبه۵.
[14]. نَادَى عُمَرُ وَا عُمَرَاهْ لَوْ لَا عَلِيٌّ لَهَلَكَ عُمَرُ الكافي،ج۷، ص۴۲۱.
[15]. فَأَخْرَجَ لَهُمْ عِجْلاً جَسَداً لَهُ خُوارٌ فَقالُوا هذا إِلهُكُمْ وَ إِلهُ مُوسى فَنَسِيَ؛ طه۸۸.
[16].. اختصاص، ص۳۴۳؛ اِمَّعة يعني؛ كسی كه حق و باطل را نشناخته و موضع ندارد و همرنگ جماعتاند.
[17]. بحارالأنوار، ج۳۷، ص۱۴۱؛ از ميان جماعت، عمربن خطاب برخاست و گفت: مبارك باد مبارك باد ای پسر ابیطالب مولای من و مولای هر مؤمن و مومنهای شدی؛ بحارالأنوار، ج۳۶، ص۳۸۶.
[18]. الدُّعَاةُ إِلَى دِينِ اللَّهِ سِرّاً وَ جَهْراً وَ قَالَ انْتِظَارُ الْفَرَجِ مِنْ أَعْظَمِ الْفَرَجِ.
🔰پایان🔰
✍پدیدآونده: دكتر محمدصابر جعفری
🖨مرکز تخصصی مهدویت
@marefatemahdavi