حدیث شماره 6⃣1⃣
#سلسله_احادیث_کاسب_بهشتی
امام صادق از پدرانش علیه السلام روایت نموده است که امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:👇🏻👇🏻
🌷فقرا نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله آمده و عرض کردند: ای رسول خدا!
ثروتمندان دارایی دارند که بنده آزاد کنند ولی ما نداریم٬ دارایی دارند که حج بروند٬ ولی ما نداریم٬ دارایی دارند که صدقه بدهند٬ ولی ما نداریم٬ دارایی دارند که با آن جهاد کنند ٬ ولی ما نداریم٬
پیامبر صلی الله علیه وآله فرمودند:
👈هر کس صد بار تکبیر (الله اکبر) بگوید٬ از آزاد کردن صد بنده بالاتر است٬ و کسی که صد بار تسبیح (سبحان الله) بگوید٬ بالاتر از بردن صد شتر به حج است٬ و کسی که صد بار تحمید کند (الحمدالله بگوید) بالاتر از بردن صد اسب با زین٬ دهنه٬ و رکاب آن در راه خداست٬ و کسی که صد بار (لااله الا الله) بگوید عمل او برتر سایر مردم است٬ مگر کسی که بیش از بگوید ٬امیرالمومنین علیه السلام فرمودند؛ این خبر به گوش ثروتمندان رسید. آنان نیز همین اعمال را انجام دادند٬ فقرا دوباره خدمت پیامبر آمده وعرض کردن ای رسول خدا! آنچه فرمودی به گوش ثروتمندان رسید٬ آنان هم آن اعمال را انجام دادند٬ پیامبر صلی الله علیه وآله فرمود: اینها احسان خداست و به هر که بخواهد می دهد و احسان خداوند زیاد است.
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
#کتاب_ثواب_الاعمال_و_عقاب_الاعمال_شیخ_صدوق
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
_________________
@marefatemahdavi
💠💠💠💠
💠⚜💠
📚سلسله مباحث آشنایی با معارف مهدویت
📝موضوع: غیبت امام زمان عج
⬅️ قسمت بیست و هشتم (از فایل شماره 15)
⛅️غیبت چیست...؟!
غیبت به معنای پوشیده بودن از دیدگان است، نه اینکه اصلا حاضر نباشد. تفکر غلطی که فرقه ی شیخیه در عراق دارد، حضرت حاضر هست اما از دیدگان ما پوشیده است، این معنای غیبت است.
☝️ما در بحث غیبت
امام زمان (عج) دو دسته غیبت برای ایشان مطرح می کنیم:👇
1⃣- یک دسته غیبتی است که ایشان را می بینیم ولی نمی شناسیم.
2⃣- غیبت دوم این است که اصلا ایشان را نمی بینیم.
🔆آقا امیرالمومنین فرمودند؛
سوگند به خدای علی حجت خدا در میان مردم هست و در راه ها و در کوچه ها و بازار آنها گام بر می دارد به خانه های آنها سر می زند در شرق و غرب زمین رفت و آمد می کند گفتار مردم را می شنود و بر ایشان سلام می کند می بیند و دیده نمی شود تا وقت معین و هنگام ظهور.
📄امام صادق (ع) در تعریف دوم غیبت فرمودند؛ در صاحب این امر سنت هایی از انبیاء وجود دارد، اما سنت او از یوسف پنهان بودن است خداوند بین او و مردم حجابی قرار می دهد بگونه ای که مردم او را می بینند ولی نمی شناسند همانگونه که برادران حضرت یوسف او را دیدند ولی نشناختند.
🔸 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#آشنایی_با_معارف_مهدویت
💠⚜💠
==============
@marefatemahdavi
@arshiv_link313
هدایت شده از احسان عبادی | ما و او
برنامه های سخنرانی #استادعبادی در هفته جاری در سطح کشور
برای شرکت در این برنامه ها یا برگزاری این جلسات در شهر خودتان به آی دی @koyedost پیام دهید.
@ma_va_o
حدیث شماره 7⃣1⃣
#سلسله_احادیث_کاسب_بهشتی
امام صادق علیه السلام
فرمود👇🏻👇🏻
رسول خدا صلی الله علیه وآله به اصحاب رو کرده و فرمودند
👈سپرهای خود را بردارید گفتند: ای رسول خدا! برای دشمنی که به ما نزدیک شده است؟
حضرت فرمود:
نه برای مقابله با آتش. بگویید (سبحان الله والحمدالله ولا اله الا الله والله اکبر)
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
#کتاب_ثواب_الاعمال_و_عقاب_الاعمال_شیخ_صدوق
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
_________________
@marefatemahdavi
💠💠💠💠
( #معرفت_و_بیعت_با_موعود_از_غدیر_تا_ظهور )
عبارت پنجم ،معرفی امام زمان ارواحنافداه در خطبه ی غدیر خم
« أَلَا إِنَّهُ غالب کُلِّ قَبِیلَةٍ مِن أَهلِ الشِّرک و هادیها»
« آگاه باشید که او غلبه کننده بر تمامی قبیله های اهل شرک و هدایت کننده ی آنهاست.»
در این عبارت دو نکته، مهم و قابل توجه به نظر می رسند: یکی این که در این عبارت دو ویژگی را در امام زمان (ارواحنافداه) معرفی می کند که یکی از آن غالب بودن و دیگری هادی بودن برای دسته مغلوب است.
باید توجه داشت که بسیاری از افراد غالب و پیروز، ویژگی هادی بودن را ندارند؛ یعنی خیلی از افراد نمی توانند همه صفات متضاد و متناقض را با هم و در آنِ واحد در وجودشان داشته باشند، ولی ائمه (علیهم السّلام) دارای این نوع ویژگی ها هستند. مثلاً امام علی (علیه السّلام) هم یک جنگ جوی شجاعِ به تمام معناست و هم وقتی بچه یتیمی را می بیند، تمام پشتش به لرزه درمی آید و گریه می کند. امام زمان (ارواحنافداه) هم جامع این دو صفت متضاد است؛ یکی «غالب کَلِّ قَبِیلَة»، و دیگری «هادیها» است. یعنی ضمن این که غلبه دارد، ولی با قهر و غلبه آن ها را از بین نمی برد؛ بلکه هدایت می کند. از همین جمله فهمیده می شود که وقتی امام زمان ارواحنافداه ظهور می کند، تمام وجودش زور و غضب نیست.
باید امام را اینگونه به عالم معرفی کنیم نه یک فرد خون ریز که بیاید کشت و کشتار می شود..
حضرت ابتدا اتمام حجت می کنند؛ مثل آن روایاتی که می گویند در لحظه ی آغازین ظهور از جانب کعبه ندا می دهد که مردم به سوی حق بیایند که بیان کننده ی هدف حضرت که همان هدایت است می باشد..
در زیارت آل یاسین می خوانیم: « السلام علیک ایها العلم المنصوب و العلم المصبوب و الغوث و الرحمة الواسعه» که صفت « واسعه» در مورد امام زمان (ارواحنافداه) به کار رفته است و این یعنی رحمتشان فراگیر است و معلوم می شود چیزی که غلبه دارد، رحمت امام زمان است تا انتقام و از بین بردن مشرکان.
چون ائمه مُظِهر و مَظهَر تمام نمای صفات جمال و جلال خداوند هستند و یکی از صفات جمال خداوند این است: « یا من سبقت رحمتُه غضبَه»؛ یعنی ای کسی که رحمتش بر غضبش پیشی گرفته است. با این بیان که در مورد خداوند اصل بر این است که رحمت کند ولی به خاطر دوام امواج خروشان رحمت، غضب نیز می کند. غضب خداوند به خاطر این است که مزاحمین رحمت را کنار بزند، تا رحمت ادامه پیدا کند. لذا امام زمان ارواحنافداه هم می آید تا موانع انتشار رحمتش را برچیند و این موانع چیزی جز مشرکان و ملحدان نیستند.
پس غضب برطرف کننده و بستر ساز رحمت واسعه و فراگیر حضرت است...
این کلام پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله در مقابل مسلمان است و نتیجه ی کلامش این است ،اگر وصی پیامبر و غدیر را فراموش کنید اهل شرک خواهید بود ولو تمام عمر در نماز و حج باشید....
و پیام دیگر این کلام این است که ، تنها راه بر چیده شدن شرک و الحاد در عالم هستی و هدایت تمام مشرکین به توحید...صلح و دوستی در طریق ظهور وارث غدیر است..
🔆امام سجاد (ع):
🔰«عَجِبْتُ لِمَنْ یَحْتَمی مِنَ الطَّعامِ لِمَضَرَّتِهِ، كَیْفَ لایَحْتَمی مِنَ الذَّنْبِ لِمَعَرَّتِهِ»
💠تعجّب دارم از كسی كه به خاطر ضررهای غذا نسبت به (تشخیص خوب و بد) خوراكش اهتمام میورزد، چگونه نسبت به گناهان به خاطر زشتی و زیانش اهمیّت نمیدهد.
📚بحارالانوار، ج۷۸، ص۱۵۸
@marefatemahdavi
🌴🌺🌴🌺🌴🌺🌴