هدایت شده از فصل نوجوانی (دکتر شاه بختی)
🛑 جملات سمی!
حرفهایی که نباید به کودکان بزنید
۱.چند بار باید بهت بگم؟
🔹این جمله خیلی متداوله. با این کار شما فقط نیاز به غر زدن خودتون رو برآورده کردید که مسلما نتیجه مثبتی هم نداره.
۲.گریه نکن، خوب میشی
🔸وقتی به فرزندتون میگید گریه نکن باعث میشه اونا فکر کنن کار بدیه که احساساتشون رو نشون بدن.
۳.بچه بازی در نیار
🔹این یکی از بدترین جملههایی که میشه به بچهایی که ناراحته بگید. این جمله احساسات اونا رو بیارزش میکنه و باعث میشه دیگه اونا رو با شما در میون نگذارند.
۴.کارت خوب بود، اما...!
🔸از هر انتقادی که با «اما» همراه باشه اجتناب کنید. به جاش موفقیتهای کوچک رو جشن بگیرید.
🌸🍃🌿🌸
https://eitaa.com/joinchat/3979542944C23e8c6e14b
هدایت شده از فصل نوجوانی (دکتر شاه بختی)
بهترین راهکار برای صمیمی شدن با نوجوان( قسمت دوم)
✳️مکالمه با او را هوشمندانه آغاز کنید:
نوجوانان از اینکه مستقیماً مورد اتهام قرار بگیرند ، متنفر هستند . مخصوصاً اگر روی صحبت شما در مورد ترس ها ، نگرانی ها و مشکلات او باشد . به عنوان یک پدر یا مادر حتما باید مراقب حرف زدن خود باشید و محتاط رفتار کنید . بدون اینکه اطلاعات کافی از چیزی ندارید ، صحبت نکنید.
✳️به جای اینکه او را مجبور کنید تا در مورد امور مدرسه صحبت کند ، بهتر است دعوت به این کار کنید . حین مکالمه اشتباهات او را یادآوری نکنید . اگر آمادگی ندارد با او صحبت نکنید و مکالمه خود با او را تبدیل به جلسه پرسش و پاسخ نکنید.
✳️به طور مثال سوالات زیر می تواند برای شروع بحث با نوجوان مناسب باشد :
به نظرت فصل آخر این سریال چطور بود؟
دوستات هم این سریال را دوست دارند ؟ چرا ؟
آنها هم این سریال را دنبال می کنند ؟
به نظرت شخصیت های داستان میتونستن بهتر رفتار کنن ؟
اگر تو جای فلان شخصیت فیلم بودی ، چه عکس العملی نشون می دادی ؟
با این سوالات می توانید ایده های فرزند خود را به چالش بکشید . اجازه دهید که نظرات خودش را بیان کند . این اقدام شما باعث می شود که از لحاظ اجتماعی ، احساس پذیرش و اعتماد به نفس داشته باشد و در نتیجه در بحث های گروهی شرکت کند
همچنین نگرانی ها و مشکلاتش را راحت تر برای شما بیان می کند . البته مراقب باشید که در پرسیدن چنین سوال هایی هم نباید زیاده روی کرده و او را کلافه کنید.
مثال های زیر می تواند برای همراهی با نوجوان مناسب باشد :
رانندگی کردن :شاید آموزش رانندگی به فرزندتان کمی برایتان سخت باشد اما بهترین فرصت برای بحث و گفتگو و نشان دادن اعتماد به او می باشد . قوانین جاده را به او یاد دهید و در این مورد بیشتر با او صحبت کنید.
❇️خرید کردن :هنگام خرید کردن او را با خود به همراه ببرید و نظر او را در مورد خرید کردن بپرسید و همچنین بهتر است از او بخواهید که اجناس را خودش انتخاب کند و در حین راه نیز با او گپ و گفت داشته باشید.
❇️کارهای روزانه منزل : هیچ کس دوست ندارد که حمام را تمیز کند و یا ظرف ها را بشوید اما انجام این کار ها می تواند با سرگرمی و هیجان انجام شود . مثلاً می توانید برای تمیز کردن اتاق فرزندتان یک پاداش اختصاص دهید.
❇️نوجوانان به شدت در انجام دادن کارهایی که آن ها را از اقدامات شخصی باز می دارد ، مقاومت نشان می دهند . پس شما نیز باید اجبار ها را کنار بگذارید و کارهایی را به او بسپارید که علاقه بیشتری نسبت به آنها دارد . مثلاً تمیز کردن حیاط هرگز نمی تواند نوجوانتان را با شما صمیمی تر کند.
🌸🍃🌿🌸
https://eitaa.com/joinchat/3979542944C23e8c6e14b
هدایت شده از فصل نوجوانی (دکتر شاه بختی)
بهترین راهکار برای صمیمی شدن با نوجوان( قسمت آخر)
❇️او را با مثال زدن راهنمایی کنید:
اگر نوجوان شما با مشکلی مواجه شده ، برای راهنمایی کردن او حتماً مثال بزنید . مثلا می توانید دوران سخت نوجوانی خود را برای مثال بزنید و احساس و تجارب خود را در اختیار او قرار دهید.
همچنین می توانید افراد موفقی را مثال بزنید که در دوران نوجوانی با سختی های زیادی روبه رو بودند و توانستند از این دوران سخت عبور کنند . نوجوانان و کودکان باید بدانند که والدینشان نیز مانند آن ها بوده اند . بنابراین نباید از سختی ها بترسند . البته مجبور نیستید که تمام جزئیات تاریک و تلخ زندگی را برای او بازگو کنید اما بهتر است تا حد امکان صادق باشید.
❇️شنونده خوبی باشید:
شاید روز خسته کننده ای را در پیش داشتید و نیاز به استراحت کردن دارید و در همین حین نوجوانتان قصد دارد که مشکلات و نگرانی را با شما در میان بگذارد . هر طور که شده زمانی را به شنیدن حرف های او اختصاص دهید . استرس های خود را کنار بگذارید و به حرف های نوجوان خود توجه کنید.زمانی که فرزندتان این توجه را از شما دریافت کند، راحت تر با احساسات خود کنار می آید. بدون هیچ اجباری نظرات خود را برای او بیان کنید و ترس ها را از خود دور ساخته و اجازه دهید که به شما اعتماد کند . با چنین رفتاری او همیشه شجاعت پیدا می کند که تمام مشکلاتش را برای شما بازگو کند و در نتیجه خطری او را تهدید نخواهد کرد.
❇️او را درک کنید: ارتباط موثر با درک و همدلی آغاز می شود . فرزندان شما نیز باید بفهمند که شما احساسات آن ها را درک می کنید و بعد به او نصیحت کرده یا پیشنهاد می دهید . به جای این که وسط صحبت های او بپرید ، اجازه دهید که کودکتان حرفش را تمام کند و واقعاً به صحبت های او گوش دهید و سعی کنید که او را درک کرده و از انجام کارهای زیر خودداری کنید :
❌جوک گفتن : نباید زمانی که کودک شما با تنشی مواجه شده ، اقدام به شوخی کردن یا جوک نکنید . زیرا این مسئله برای او بسیار مهم می باشد . پس نباید احساسات فرزند خود را نادیده بگیرید.
❌سخنرانی : قطعا هیچ کس دوست ندارد که هنگام درد و دل کردن با یک سخنرانی طولانی روبرو شود . پس حق ندارید که وسط صحبت های فرزندتان ایده های شخصی خود را به زبان بیاورید.
❌مانع شدن : اجازه دهید که فرزندتان صحبتش را تمام کند و هیچ گاه وسط حرف او نپرید. باید از او بخواهید که عقاید و افکار را به طور کامل بیان کند.
❌قضاوت کردن : قطعاً مسائل و مشکلات زیادی در دوران نوجوانی برای فرزندتان به وجود می آید ، پس باید در برابر اشتباهات او صبور باشید و قضاوت و سرزنش را کنار بگذارید.
❇️به او کمک کنید :
درست است که فرزند شما دیگر بزرگ شده اما هنوز هم برای جنگیدن با مشکلات زندگی به کمک شما نیاز دارد . به جای این که او را سرزنش کنید و یا مانند یک معلم چیزی را به او دیکته کنید ، بهتر است که مانند یک دوست همراه او باشید و سعی کنید که برای رفع مشکلش به او کمک کنید . مثلاً می توانید مزایا و معایب کاری که نوجوانتان قصد شروع را دارد را برای او بیان کنید و با یکدیگر تصمیم بگیرید و یا تصمیم نهایی را به عهده خود او بگذارید.
❇️از کمک کردن به او خسته نشوید :
خودتان را تسلیم نکنید . حتی اگر شرایط بیش از حد سخت می باشد ، یا نوجوان شما کمکتان را پس می زند، باز هم باید به او کمک کنید . حتی شده در سکوت از او حمایت کنید و نشان دهید که زندگی او برایتان مهم می باشد اما نباید این کار را به گونه ای انجام دهید که باعث کلافگی او شود.
اجازه دهید که فرزندتان از اینکه در کنار شماست ، احساس راحتی کند . اگر حقیقتاً به حرف های او گوش دهید و او را درک کنید و قضاوت نابجا نداشته باشید ، صد در صد احساس صمیمیت او با شما افزایش پیدا می کند.
🌸🍃🌿🌸
https://eitaa.com/joinchat/3979542944C23e8c6e14b
هدایت شده از پناهیان مشاوره
17.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍تربیت عشقی!
🔹استاد پناهیان: بچه باید ببینه شما چند بار عصبانی شدی هیچی نگفتی لبخند زدی، میفهمه بچه این حرفارو!
@panahian_moshavereh
هدایت شده از اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل فرجهم
💠نکتههای ناب💠
🔺موضوع👇👇🔺
🔰آثار فكر كردن
مطالبی که تقدیم می شود؛ چكیدهای از كلمات نورانی رسول خدا صلی الله علیه و آله و امامان معصوم علیهم السلام درباره آثار فكر كردن است:
فكر در نعمتها، عامل دوست داشتن است.
فكر در گناهان، عامل توبه است.
فكر در دنیا، عامل زهد است.
فكر در حوادث، عامل تواضع است.
فكر در مرگ، عامل كنترل هوسها و شهوات است.
فكر در عواقب، عامل مصونیت است.
فكر در بزرگان، عامل مقایسه و رشد است.
فكر در گذشت عمر، عامل سعی و تلاش است.
فكر در الطاف الهی، عامل رجاء و امید است.
فكر در قهر الهی، عامل خوف است.
فكر در تاریخ، عامل عبرت است.
فكر در مخلوقات، عامل ایمان است.
فكر در ضعفها عامل توكل است.
فكر در مفاسد اخلاق، عامل تهذیب است.
فكر در شدائد دیگران، عامل استقامت است.
فكر در خدمات والدین، عامل احسان است.
فكر در پدیدههای هستی و زیبایی طبیعت، عامل معرفت و خشوع است.
📚مجله مبلغان، شماره74
📚 همراه با نماز، محسن قرائتی، با همكاری سید جواد بهشتی، ستاد اقامه نماز، پنجم، 1378، صص 23 ـ 24.
📌 #نکتههای_ناب
━━━═━━⊰❀🦋❀⊱━━═━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بعد از حمله موشکی ایران همه جهان رفتن حول شخصیت رهبر ایران ...
این کلیپ رو هم یکی از پیج های خارجی زیرنویس کرد و برای مخاطباش پست کرده ...
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش