🌲⚘️🌱 *احکام{لقب و نام ائمه علیهم السلام}* 🌱⚘️🌲
نام گذاری اشخاص، به نام و لقب ائمه علیهم السلام به سه قسم تقسیم می شود
۱- *واجب* 👇
کسی نذر کرده اگر خدا به او فرزندی عنایت کرد، نام او را علی، محمد، فاطمه و امثال اینها بگذارد که در این صورت موظف است طبق نذر خود عمل نماید(۱)
البته این تکلیف ، مربوط به والدین است و فرزند هیچ گونه وظیفه ای در این بین ندارد بدین معنی که او بعداً می تواند نام خود را تغییر دهد.
۲- *حرام* 👇
و آن لقب « امیرالمؤمنین » است. زیرا این لقب مختص حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) است و به هیچ کس حتی ائمه دیگرنباید امیر المؤمنین گفته شود.(۲)
۳- *مستحب* 👇
از حقوق فرزندان ، گذاردن نام نیک برایشان است، بنابراین شایسته است اسماء مقدسی چون👈محمد، علی، فاطمه و امثال آن برای فرزند انتخاب شود، به ویژه که در روایت وارد شده در خانه ای که در آن نام محمد، علی و فاطمه باشد فقر وارد نمی شود و آن خانواده فقیر نمی گردند. (۳)
براین اساس، کسانی که نام های نامناسب برای آن ها انتخاب شده، شایسته است نام خود را تغییر دهند، و همین طور اشخاصی که نام ترویج دهنده فرهنگ کفر و الحاد بر آن ها گذارده شده.
___
۱ - قواعد الاحکام فی معرفة الحلال و الحرام، علامه حلی ، ج۳ ، ص۶۶۹.
۲ - تاریخ الفقهاء والرواة ص ۴۷ - از مرحوم آیة الله تبرزی(میرزا جواد بن علی، متوفای ۱۴۲۷ ، ق)
(صراط النجاة ، ج ۹ ،ص۷)
۳ - قواعد الاحکام ، ج۳ ، ص ۶۶۹.
*✨حدیث*
*🌹امام سجاد(ع)فرمود*
*عَجَباً کُلّ الْعَجَبِ لِمَنْ عَمِلَ لِدارِِ الْفَناء وَ تَرَکِ دارَالْبَقاء.*
*بسیار عجیب است از کسانی که برای این دنیای زودگذر و فانی کار می کنند و خون دل می خورند ولی آخرت را که باقی و ابدی است رها و فراموش کرده اند.*
*📚بحارالا نوار: ج ۷۳، ص ۱۲۷، ح ۱۲۸.*
*🔆بسم اللّه الرحمّن الرّحيم🔆*
*
❀﴿هر روز با قرآن﴾۞* *﴿وَلِلّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَاللّهُ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ﴾* *۞﴿و مالکیّت و فرمانروایی آسمان ها و زمین فقط در سیطره خداست، و خدا بر هر کاری تواناست.﴾.❀* > *🌱پیام ها* * *ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﻫﺮﺟﺎ ﺳﺨﻦ ﺍﺯ ﺣﺎﻛﻤﻴّﺖ ﺍﻟﻬﻲ ﺍﺳﺖ، ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺯﻣﻴﻦ ﻣﻄﺮﺡ ﺷﺪﻩ، ﺷﺎﻳﺪ ﻧﺸﺎﻧﮕﺮ ﻭﺳﻌﺖ ﻭ ﻋﻈﻤﺖ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻫﺎﺳﺖ. «ﻣﻠﻚ ﺍﻟﺴّﻤﻮﺍﺕ ﻭﺍﻟﺎﺭﺽ»* - *ﺑﺴﻴﺎﺭﻧﺪ ﺍﻓﺮﺍﺩﻱ ﻛﻪ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺁﻧﻬﺎﺳﺖ، ﻭﻟﻲ ﻧﻤﻲ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﺟﺎﻣﻪ ﻱ ﺗﺤﻘّﻖ ﺑﭙﻮﺷﺎﻧﻨﺪ، ﻭﻟﻲ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻫﻢ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻢ ﺑﺮ ﻫﺮ ﻛﺎﺭﻱ ﻗﺎﺩﺭ ﺍﺳﺖ. «ﻣﻠﻚ ﺍﻟﺴّﻤﻮﺍﺕ... ﻋﻠﻲ ﻛﻞ ﺷﻲ ءٍ ﻗﺪﻳﺮ»* *۞سوره آل عمران آیه ۱۸۹۞* *
☆محبان حضرت زهرا س☆*
ﺳﺨﻨﯽ ﺍﺯ ﺟﻨﺲ ﻃﻼ👌
ﺍﺯ ﺧﺪﻣﺖ ﺑﻪ ﺧﻠﻖ ﭘﺸﯿﻤﺎﻥ ﻣﺸﻮ...
ﻭ ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﻗﺪﺭ خوبي ﺗﻮ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﻧﺴﺖ، ﻏﻤﮕﯿﻦ ﻣﺸﻮ!
ﭼﻮﻥ ﮔﻨﺠﺸﮏﻫﺎ ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﺁﻭﺍﺯ ﻣﯽﺧﻮﺍﻧﻨﺪ
ﻭ ﻫﯿﭻﮐﺲ ﺗﺸﮑﺮ ﻧﻤﯽﮐﻨﺪ!
ﻭﻟﯽ ﺑﺎﺯ ﻫﻢ ﺁﻭﺍﺯﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﻣﯽﺩﻫﻨﺪ...
ﻧﮕﺎﻩ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺍﺳﺖ...
ﯾﮏ ﻧﻔﺮ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﺪ ﻣﯽﺑﯿﻨﺪ،
ﻭ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ!
ﻭ ﯾﮑﯽ ﺩﯾﮕﺮ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺟﺬﺍﺏ،
ﻭ ﺷﺨﺼﯽ ﺩﯾﮕﺮ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻫﯿﭻ ﺣﺴﺎﺏ ﻧﻤﯽﮐﻨﺪ!
ﺗﻨﻬﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺁﻧﮕﻮﻧﻪ ﮐﻪ ﻫﺴﺘﯽ ﻣﯽﺑﯿﻨﺪ...
ﭘﺲ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﻭ ﻣﺮﺍﺩ ﺧﻮﺩﺕ ﻗﺮﺍﺭ ﺑده
☘️☘️☘️
پیامبر خدا(ص)فرمودندهرکس،هنگام بامداد بگوید:👇👇🌟
بِسمِ اللّهٕ الَّذی لا بَضُرُّ مَعَ اسمِهِ شَیءٌ فی الأَرضِ وَ لا فِی السَّماءِ وَ هُوَ السَّمیعُ العَلیمُ.🌹
تا هنگام شب،هیچ بلایی به او نرسد
وهرکس به هنگام شب آن را بگوید،تا وقت بامداد،هیچ بلایی به او نرسد.
💚
به نام خدا
#پندی_آموزنده
🔆سه حاجت
حضرت حجة الاسلام و المسلمين حاج آقا هاشمى نژادفرمودند: يك پيرمرد مسنّى ماه مبارك رمضان مسجد لاله زار مى آمد خيلى آدم موفقى بود هميشه قبل از اذان توى مسجد بود.
به او گفتم حاج آقا شما خيلى موفق هستيد من هر روز كه مسجد مى آيم مى بينم شما زودتر از ما آمده ايد جا بگيريد.
گفت : نه آقا من هر چه دارم از نماز اول وقت دارم . بعد گفت : من در نوجوانى به مشهد رفتم . مرحوم ((حاج شيخ حسن على )) باغچه اى در نخودك داشت به آنجا رفتم و ايشان را پيدا كردم و به ايشان گفتم : من سه حاجت مهم دارم دلم مى خواهد هر سه تا را خدا توى جوانى به من بدهد. يك چيزى يادم بدهيد.
فرمودند: چى مى خواهى ؟ گفتم : يكى دلم مى خواهد در جوانى به حج مشرف شوم . چون حج در جوانى يك لذت ديگرى دارد.
فرمودند: نماز اول وقت به جماعت بخوان .
گفتم : دومين حاجتم اين است كه دلم مى خواهد يك همسر خوب خدا به من عنايت كند.
فرمودند: نماز اول وقت به جماعت بخوان .
سوم اينكه خدا يك كسب آبرومندى به من عنايت فرمايد.
فرمودند: نماز اول وقت به جماعت بخوان .
اين عملى را كه ايشان فرمودند من شروع كردم و توى فاصله سه سال هم به حج مشرف شدم هم زن مؤ منه و صالحه خدا به من داد و هم كسب با آبرو به من عنايت كرد.
📚داستانهايى از مردان خدا، قاسم مير خلف زاده
الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم📿
#نَشـــــــر=صَــــدَقِه جاریِه📲
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
📌#داستانهای_عبرت_آموز📖
#حکایت
یکی از اساتید نقل میکرد:روزی یکی از شاگرداش بهش زنگ میزنه که فورا استاد واسش یه استخاره بگیره استاد هم استخاره میگیره وبهش میگه:بسیار خوبه معطلش نکن و سریع انجام بده.
چند روز بعد شاگرد اومد پیش استاد وگفت
میدونید استخاره رو برا چی گرفتم؟
استاد:نه
شاگرد:تو اتوبوس نشسته بودم
دیدم نفر جلوییم،پشت گردنش خیلی صافه وباب زدنه
هوس کردم یه پس گردنی بزنمش
دلم میگفت بزن.عقلم میگفت نزن هیکلش از تو بزرگتره میزنه داغونت میکنه
خلاصه زنگ زدم و استخاره گرفتم وشما گفتین فورا انجام بده
منم معطل نکردم وشلپ زدمش
انتظار داشتم بلند شه دعوا راه بندازه امایه نگاهی به من انداخت وگفت استغفرالله.
تعجب کردم گفتم:ببخشید چرا استغفار؟
گفت:دخترم یه پسر بیکار رو دوست داره و من با ازدواج اون مخالفت کردم ولی پسر همکارم که وضعیت مالی خوبی دارن به خواستگاریش اومده و میخوام مجبورش کنم که زن پسر همکارم بشه و الان توی دلم داشتم به خدا میگفتم خدایا اگه این تصمیمم اشتباهه یه پس گردنی بهم بزن که بفهمم
تا این درخواستو کردم تو از پشت سر محکم به من زدی
همیشه با خدا مشورت کن.درسته بهت پس گردنی میزنه ولی نمیذاره تصمیم اشتباه بگیری
الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم📿
#نَشـــــــر=صَــــدَقِه جاریِه📲
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
📌#داستانهای_عبرت_آموز📖
*✾࿐༅••••☆🕋 ⃟ٖٖٜٖٜ ⃟ٖٖٜٖٜ🤍☆••••༅࿐✾*
*🔸 ◎﷽◎ 🔸*
*✥☜داستـ📖ـانهای بحارالانوار☟✥*
*✴️✴️ نیکوکاران ناشناس*
*🔰↓امام سجاد علیه السلام پسر عموی نیازمندی داشت که حضرت نیمههای شب به طور ناشناس در خانه ی او میرفت و مبلغی به او کمک میکرد. پسر عموی امام سجاد علیه السلام که در آن تاریکی حضرت را نمی شناخت به او چنین میگفت: ای مرد نیکوکار! تو به ما یاری میرسانی، اما پسر عمویم، علی بن حسین (امام سجاد) به ما رسیدگی نمی کند و از حال ما خبر نمی گیرد خدا به او خیر ندهد. امام سخن پسر عمویش را میشنید اما چیزی نمی گفت و خود را معرفی نمی کرد.*
*وقتی امام علیه السلام به شهادت رسید، پسر عموی آن حضرت متوجه شد که چند روزی است که آن مرد نیکوکار دیگر به در خانه او نمی آید. آن وقت فهمید که آن نیکوکار امام سجاد علیه السلام بوده است.*
*او از این که درباره ی امام اشتباه کرده سخت ناراحت شد و برای جبران خطای خود بر سر قبر آن بزرگوار میرفت و میگریست. [۱]*
*📕↲[۱]: ب: ج ۴۶، ص ۱۰۰.*
*#امام_زمان*
*┄┅┅٭❅✨🕋✨❅٭┅┅┄*
*أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج*
*انـدکی صبـر فـرج نزدیک است*
🕋✨🕋
🔘 فضائل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در رجزِ حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه درروزعاشوراء
استادحامد کاشانی
✍وقتی طرف مقابل لشکر عثمانی مذهب هستند که بغض و کینه امیرالمومنین علیه السلام را در دارند پس لازم است که امام حسین علیهالسلام از وجود نازنین امیرالمومنین علیه السلام دفاع بکند.
👇متن رجز👇
🗡️كفر القوم وقدما رغبوا * عن ثواب الله رب الثقلين قتلوا قدما عليا وابنه * حسن الخير كريم الطرفين حنقا منهم وقالوا اجمعوا * نفتك الآن جميعا بالحسين يالقوم من أناس رذل جمعوا * الجمع لأهل الحرمين ثم صاروا وتواصوا كلهم * باحتياج لرضاء الملحدين لم يخافوا الله في سفك دمي * لعبيد الله نسل الكافرين وابن سعد قد رماني عنوة * بجنود كوكوف الهاطلين لا لشئ كان مني قبل ذا * غير فخري بضياء الفرقدين بعلي الخير من بعد النبي * والنبي القرشي الوالدين خيرة الله من الخلق أبي * ثم أمي فأنا ابن الخيرتين فضة قد خلقت من ذهب * فأنا الفضة وابن الذهبين من له جد كجدي في الورى * أو كشيخي فإنا ابن القمرين فاطم الزهراء أمي وأبي * قاصم الكفر ببدر وحنين عروة الدين علي المرتضى * هادم الجيش مصلي القبلتين وله في يوم أحد وقعة * شفت الغل بقبض العسكرين
*🔰درس امام شناسی*
*🏵️جلسه 1️⃣2️⃣*
*💚 عصمت امام ۱۷*
*📘 موضوع بحث: دلایل عصمت امام از منظر زیارات وادعیه*
*مقدمه*
✍️در مباحث ودرس های پیشین اشاراتی به این موضوع داشتیم ؛از جمله:
عصمت امام قبل از ولادت که در زیارت "وارث" آمده وهمین طوردر سلام نامه حضرت فاطمه اطهر سلام الله علیها و...
ودراین درس در دلائل عصمت امام، به فرازهایی از زیارت جامعه کبیره (منقول از امام هادی علیه السلام) که از نظر سند ودلالت ،ازمنتهای اتقان واعتبار بر خوردار، است و منشور امامت وهمواره در طول تاریخ ازسوی فقیهان وبزرکان شیعه مورد شفارش وتاکید قرار گرفته و درکُتُبِ دسته اول روائی مانند:
کافی، تهذیب وکامل الزیارات و...آمده است ؛ به چهارمطلب مهم واساسی ذیل اشاره خواهیم کرد.
*💠الف)عصمت کبری در جامعه کبیره*
در زیارت جامعه کبیره که منشور امامت است و در آن ۴۲۰ ویژگی از ویژگیها و صفات ائمه اطهار (علیهم السلام) به زیبایی بیان شده است، واژههای عصمت و طهارت و آثار آن نیز مطرح شده است: *اَشهَدُ اَنَّکُمُ الاَئِمَّةُ الرَّاشِدُونَ المَهِدِیُّونَ المَعصُومُونَ المُکَرَّمُونَ المُقَرّبُونَ المُتَّقُونَ الصَّادِقُونَ المَصطَفَون... ؛* [۱]
گواهی میدهم که شما پیشوایان راهنما و راه یافته و معصوم و گرامی و مقرب درگاه الهی بوده و با تقوی و پرهیزکار و راستگو و انتخاب شده هستید.
ازبین صفات هشتگانه فوق *(المعصومون)* مقام عظمای عصمت برای ائمه اطهار علیهم صلوات الله ، ذکر شده است.
*💠ب)ثمرات عصمت و طهارت اهل بیت (علیهم السلام)*
*عَصَّمَکُمُ اللهُ مِنَ الزَّلَل وَ آمَنَکُم مِنَ الفِتَن وَ طَهَّرَکُم مِنَ الدَّنَس وَ اَذهَبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیتِ وَ طَهَّرَکُم تَطهِیرًا؛ [۲]* خداوند متعال شما را از انواع لغزشها نگاه داشت و از تمام فتنهها و آزمایشها ایمن داشت و شما را پاک و مطهر ساخت و از آلودگیها دور نمود و شما اهل بیت را به خوبی به طهارت مطلق رسانید.
🔹فراز نورانی فوق از زیارت جامعه، در واقع اقتباس شده از آیه مبارکه تطهیر در مورد عصمت اهلبیت (ع) است که در مباحث سابق گذشت.
در مقابل این پنج عنایتی که خداوند متعال در جهت عصمت و طهارت به اهل بیت (علیهم السلام) ارزانی داشت، آنان نیز بهره و ثمره ای زیبا از آن به وجود آورده .
*💠ج) ۲۵ تا ویژگی وصفات منحصر به ائمه (ع)در زیارت جامعه کبیره*
امامان معصوم (سلام الله علیهم) در مقابل آن عنایتهای ویژه، بیست و پنج کمال دیگر از خود بروز داده اند که جز با مقام عصمت ، سازگاری ندارد به این شرح: *فَعَظَّمتُم جَلَالَه ، وَ اَکبَرتُم شَأنَه ، وَ مَجَّدتُم کَرَمَه ، وَ اَدَمتُم ذِکرَه ، وَ وَکَّدتُم مِیثَاقَه ، وَ اَحکَمتُم عَقدَ طَاعَتِه ، وَ نَصَحتُم لَهُ فِی السِّرِّ وَ العَلَانِیَّهِ ، وَ دَعَوتُم اِلَی سَبِیلِهِ بِالحِکمَةِ ، وَ المَوعِظَةِ الحَسَنَة ، وَ بَذَلتُم اَنفُسَکَم فِی مَرضَاتِه ، وَ صَبَرتُم عَلَی مَا اَصَابَکُم فِی جَنبِه ، وَاَقَمتُمُ الصَّلَاه ، وَ آتَیتُمُ الزَّکاه ، وَ اَمَرتُم بِالمَعرُوف ، وَ نَهیتُم عَنِ المُنکَر ، وَ جَاهَدتُم فِی اللهِ حَقَّ جِهَادِه ، حَتَّی اَعلَنتُم دَعوَتَه ، وَ بَیَّنتُم فَرَائِضَه ، وَ اَقَمتُم حُدُودَه ، وَ نَشَرتُم شَرَایِعَ اَحکَامِه ، وَ سَنَنتُم سُنَّتَه ، وَ صِرتُم فِی ذَلِکَ مِنهُ اِلَی الرِّضَا ، وَ سَلَّمتُم لَهُ القَضَاءَ ، وَ صَدَّقتُم مِن رُسُلِه مَن مَضَی[۳]؛*
۱. پس بزرگ شمردید عظمت الهی را ۲. و مقامات او را ۳. به بزرگی ستودید لطف و کرم خدا را ۴. بر ذکر الهی مداومت نمودید ۵. پیمان خدا را محکم نموده و بر آن تأکید کردید ۶. عهد و پیمان مردم در اطاعت از خداوند متعال را مستحکم نمودید ۷. خلق خدا را در نهان ۸. و آشکار نصحیت و خیر خواهی نمودید ۹. مردم را با حکمت ۱۰. و موعظه و پند نیکو به راه خدا دعوت نمودید ۱۱. جان شریف خویش را در راه رضایت الهی فدا نمودید ۱۲. بر آن چه بلا و مصیبت در راه خدا به شما رسید صبر نمودید ۱۳. شما بودید که نمازرا اقامه نمودید ۱۵. شما بودید که به نیکیها فرمان دادید ۱۶. و از کارهای ناپسند باز داشتید ۱۷. و آن گونه که شایسته جهاد فی سبیل الله بود در راه خدا جهاد کردید ۱۸. تا دعوت خداوند به دین حق را آشکار نمودید ۱۹. و احکام و واجبات الهی را بیان نمودید ۲۰. حدود و کیفر الهی را اجرا نمودید ۲۱. و احکام و شریعت را منتشر ساخته ۲۲. و بر روش الهی عمل نمودید ۲۳. در این راه موافق رضایت الهی عمل کردید ۲۴. در همه این امور تسلیم مقدرات الهی شدید ۲۵. و همه پیامبران گذشته را تصدیق نمودید. منزلت و درجات یگانه .
*💠د)عصمت مطلق وبی نظیر اهلبیت(ع)*
در یکی دیگر از عبارات زیارت جامعه کبیره میخوانیم: *آتَاکُمُ اللهُ مَالَم یَاتِ اَحُداً مِنَ العَالَمِین؛ [۴]*
خدای منان به شما عنایاتی عطا کرده که به هیچ یک از جهانیان نداده است.
یکی از عطاهای الهی به اهل بیت (علیهم السلام) عصمت مطلق و بی نظیر است که مانند آن را به هیچ یک از جهانیان نداده است. در عبارت دیگری از زیارت جامعه کبیره میخوانیم: *فَبَلَغَ اللهُ بِکُم اَشرَفَ مَحَّلَ المُکَرّمِینَ وَ اَعلَی مَنَازِلِ المُقَرَّبِین وَ اَرفَعَ دَرَجَاتِ المُرسَلِین؛ [۵]*
پس خدای منان شما را به شریف ترین مقام اهل کرامت رسانید و برترین منزلت مقربان را به شما عنایت نمود و بلندترین درجات پیامبران مرسل را شما عطا کرد». لازمة اعلی منازل مقربین، اعلی منازل عصمت و لازمه ارفع درجات المرسلین، ارفع درجات العصمهً است.
🌹🥀🌾🌷🌱☘️🌳
_________________
[۱]: . 📚📚من لا یحضره الفقیه ج۲،ص۶۱۵؛مفاتیح الجنان ص۸۲۹.
[۲]:. 📚 مفاتیح الجنان همان
[3]:. 📚 همان ص۸۳۰.
[۴]: . 📚 همان ص۸۳۵.
[۵]:. 📚همان ص۸۳۲.
[۱]: . من لایحضره الفقیه، ج ۲، ص۶۱۵.
[۱]: . همان، ص۶۱۳.
🔻 داستان شیطان و حضرت یحیی(ع)
روزى شيطان در مقابل حضرت يحيى عليهالسلام آشكار شد و به ایشان گفت: میخواهم تو را نصیحت كنم.
حضرت يحيى فرمود: من به نصيحت تو تمايل ندارم، ولى از وضع و طبقات مردم مرا اطلاعى بده.
شيطان گفت: بنى آدم از نظر ما به سه دسته تقسيم مىشوند؛
1⃣ عده اى كه مانند شما معصومند، چون از آنها مأيوس هستيم از دستشان راحتيم، میدانيم نيرنگ و حيلههاى ما در آنها اثر نمىگذارد.👿
2⃣ دسته اى هم بر عكس در پيش ما شبيه توپى هستند كه در دست بچه هاى شماست. به هر طرف بخواهيم آنها را مىبريم، كاملا در اختيار ما هستند.😈
3⃣ طايفه سوم براى ما از هر دو دسته قبل رنج و ناراحتى بيشترى دارند. يكى از ايشان را در نظر مىگيريم، تلاش زياد مىكنيم تا او را فريب دهيم همين كه فريب خورد و قدمى به ميل ما برداشت، يك مرتبه متذكر مى شود و از كرده خود پشيمان مىگردد. روى به توبه و استغفار مىآورد، هر چه رنج براى او كشيدهايم از بين مىبرد. باز براى مرتبه دوم در صدد اغوا و گمراهيش بر مىآييم، اين بار نيز پس از آن كه او را به گناه مىكشيم، فورا متوجه شده، توبه مىكند.
نه از او مأيوس هستيم و نه مىتوانيم مراد خود را از چنين شخصى بگيريم. پيوسته براى فريب اين دسته در زحمت و رنج هستيم.👿
📚 پند تاريخ ،ج 4،ص 230