#پسماند_صفر
قوانین بازیافت را بدانید :
از پیچیدگی الگوها و مقررات مرتبسازی و تفکیک زباله نگران نشوید. با کمی بررسی متوجه میشوید که هدایت و پیشبرد یک برنامه هدفمند بازیافت ، کاملاً #ساده است.
لازم است از ابتدا و هر اندازه که امکان دارد، از وسایل بستهبندی قابلاستفاده مجدد در منزل استفاده شود و در مرحله بعد، بازیافت بهترین گزینه است که از حجم زباله تولیدی خانه شما کم میکند.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ از ظروف قابلاستفاده مجدد برای نگهداری استفاده کنید: زمانی که مواد لازم و مایحتاج خود را تهیه کردید، مرحله بعدی نگهداری و ذخیره کردن آنها در ظروفی است که کیفیت خوبی دارند و سبب افزایش طول عمر و تازه ماندن مواد غذایی نیز میشوند. ظروف باکیفیتی که هوا داخل آنها نفوذ نمیکند، گزینه خوبی هستند.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ نان خشک را در سطل زباله نریزید . تفکیک نان خشک از زباله و نگهداری آن در ظروف مشبک و قابل تهویه به بهتر خشک شدن و جلوگیری از کپک نان کمک می کند .
می توانید با جمع آوری نان خشک تمیز و بدون کپک ، آن ها را در اختیار مرغداران قرار داده و تخم مرغ رسمی و سالم تهیه کنید .
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ برای خرید اقلام فله ، که بسته بندی خاصی ندارند (آش های بیرون . کشک باز . حلیم افطار . کباب . خیارشور . کله پاچه . سیرابی و.....) می توانید از منزل ظرف مناسبی را همراه خود ببرید و مصرف ظروف یک بار مصرف را به حداقل برسانید.
همچنین همراه داشتن یک لیوان کوچک ، شما را از خرید پی در پی بطری های آب بی نیاز می کند.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ خرید محصولات باکیفیت و تعمیر کردن آنها در صورت نیاز، برای محیطزیست بهتر از خرید کالای ارزانقیمتی ست که بعد از مدت زمان اندک از چرخه ی مصرف خارج شده و تبدیل به زباله ی مقاوم می گردد
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ برنامه غذایی تدارک ببینید: پسماندهای غذایی بخش عمدهای از زباله را در بیشتر خانوادهها تشکیل میدهد، اما پیروی از یک قاعده کوچک میتواند مانع از تولید قابلتوجه زباله شود؛ برنامه غذایی داشته باشید و در راستای آن، تنها سبزیجاتی بخرید که مطمئن هستید مصرف میکنید. به نظر کار راحتی است، اما اگر بدانید چه مقدار مواد غذایی به طور مرتب دور ریخته میشود، حتما مبهوت میشوید.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ کیسههای پلاستیکی را کنار بگذارید: یکی از سادهترین روشها برای کاهش پسماند تولیدشده در منازل، بهکارگیری کیسههای قابلاستفاده مجدد هنگام خرید است. به جای متکی بودن به کیسههای پلاستیکی فروشگاهها، از ساکهای خرید پارچهای برای گردآوری و انتقال مواد غذایی موردنظر استفاده کنید. همچنین بهتر است تعدادی از این کیفهای پارچهای را در خودروی خود داشته باشید.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ به کمپوست توجه کنید: مقدار زیادی از مواد غذایی که هر روز راهی سطل زباله میشود، میتواند تجزیه شود و به زمین بازگردد. خانوادهها میتوانند با کمپوست مواد غذایی فاسدشده (تجزیه مواد آلی فاسد) کود مغذی برای فضای سبز خانه خود تهیه کنند.
همچنین اگر فضای مناسب و کافی (تراس . بالکن و ....) دارید می توانید پسماند میوه و سبزیجات را تا آخر هفته جمع آوری کرده و به نزدیک ترین محل نگه داری دام در منطقه ی خود تحویل دهید.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ برای هر عضو خانواده حوله شخصی و دستمال شخصی تعریف کنید و استفاده از دستمال کاغذی و دستمال توالت را به حداقل برسانید.عدم استفاده از دستمال کاغذی برای خشک کردن صورت ، در طراوت و شادابی پوست شما موثر است . همچنین استفاده از دستمال توالت نخی و قابل شستشو شما را از ابتلا ب بیماری های مختلف مصون می دارد. همچنین این تصمیم درست و بجا شما را از خرید پی در پی دستمال کاغذی و توالت بی نیاز خواهد کرد.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ باقیمانده ی غذای سفره را در سطل زباله نریزید . مواد غذایی را در سبد ریخته و روغن اضافه ی غذا را به کمک آب داغ بگیرید و پس از گذشت نصف روز که کاملاً خشک شدن ، بدون هیچ هزینه ی اضافه ای از پرندگان محله ی خود پذیرایی کنید .
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
#پسماند_صفر
✅ اگر زیاد اهل استفاده از تیغ و ژیلت و سوزن و .... هستید ، حتماً ظرف کوچکی را به این زباله ی خطرناک اختصاص دهید و ب هیچ عنوان آن را در کنار پوست میوه و ..... قرار ندهید.
به کرات دیده شده که گربه های خیابانی با بلع این اشیاء به مرگ دردناکی دچار شده آمد.
دوستدار طبیعت باشیم 🌹
انصار المهدی(۱)
۱. مفهوم نصرت
آیت الله جوادی آملی می گوید: «نصرت به معنای تقویت و یاری رساندن مقابل دشمنان است» (ادب فنای مقربان ج 4ص 110)
بنابراین "نصرت" به مطلق کمک گفته نمی شود و بلکه به کمکی می گویند که مقابل دشمن باشد.
۲. مصادیق نصرت
از معنای یاد شده روشن می شود که "نصرت" معنای مشابهی با "جهاد" دارد و هر دو تعبیر در روایات آمده است: «إنَّ المُؤمنَ مُجاهِدٌ بِسَيفِهِ و لِسانِهِ» - «مَنْ أَحَبَّنَا بِقَلْبِهِ وَ نَصَرَنَا بِيَدِهِ وَ لِسَانِهِ فَهُوَ مَعَنَا فِي اَلْغُرْفَةِ اَلَّتِي نَحْنُ فِيهَا...»
بنابراین مصادیق نصرت: دست، شمشیر، لسان و قلب انسان ها است که جایگاه او را رفعت می بخشد. مثال آن هشام بن حکم است که نزد امام صادق علیه السلام جایگاه و احترام بالایی داشت بنحوی که میان پیران، حضرت او را کنار خود می نشاند و می فرمود: «هذا ناصِرُنا بِقّلبِهِ وَ لِسانِهِ وَ یَدِهِِ».
۳. آثار نصرت
۱- جلب رحمت الهی: «ناصرنا و محبتنا ینتظر الرحمة» آنکه ما را یاری دهد و دوست بدارد، سزاوار است که منتظر رحمت خداوندی باشد.
۲- گویا ساختن زبان به حجت و دلیل: «من أعاننا بلسانه علی عدونا أنطقه الله بحجته یوم موقفه بین یدیه عزوجل» هر کس با زبان خود ما را بر علیه دشمنان یاری دهد خداوند زبان او را در روزی که در پیشگاه عظمت خداوندیش برای حسابرسی بازداشت شود، به حجت و دلیل خود گویا سازد.
۳- رسیدن به قرب خدا و رسولش: «و إلى نصرته والمدافعة عنه منکفین و إلیک و إلی رسولک بذلک المقربین»
۴- توجه ی ویژه ی امام معصوم که توضیح آن در مورد هشام بن حکم گذشت
۵- یاری می شود: «منصور من نصره و مخذول من خزله» هر كه او(امیرالمومنین) را يارى كند، يارى مى شود و هر كه از يارى او دست شويد، بى يار مى ماند.
۶-پاداش یاری: «من أحبنا بقلبه و نصرنا بیده و لسانه فهو معنا فی الغرفة التی نحن فیها و من أحبنا بقلبه و نصرنا بلسانه فهو دون ذلک بدرجة و من أحبنا بقلبه و کف بیده و لسانه فهو فی الجنة» هر آن کس که ما را در دل دوست بدارد و با دست و زبانش یاری دهد، روز قيامت در جایگاهی که ما هستيم با ما خواهد بود. و هر آن کس که ما را در دل دوست بدارد ولی دست و زبان خود را از یاری ما باز دارد، نیز در بهشت خواهد بود.
#انصار_المهدی