🌴مسأله ۱۰۸۷ اگر در بين نماز چيزي كه بر آن سجده ميكند گم شود.🌴
مسأله ۱۰۸۷ اگر در بين نماز چيزي كه بر آن سجده ميكند گم شود و چيزي كه سجده بر آن صحيح است نداشته باشد ،چنانچه وقت وسعت دارد، بايد نماز را بشكند و اگر وقت تنگ است .بايد به لباسش اگر از پنبه يا كتان است سجده كند و اگر از چيز ديگري است بر همان چيز و اگر آن هم ممكن نيست بر پشت دست و اگر آن هم نمي شود، به چيز معدني مانند انگشتر عقيق سجده نمايد.
🎍توضیح المسائل مراجع ج١ص٥٨٦
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴 سوال:
غیبت را تعریف کنید.؟
🌷 پاسخ:
🌱 امام خمینی:
اگر صفتی ناروا در شخص مؤمن باشد و یا کار خلافی انجام داده باشد که دیگران از آن بیاطلاعند و دوست ندارد کسی آن را برای دیگران بازگو کند، بازگو کردن آن در غیاب او پیش دیگران، به قصد تنقیص و عیبجویی غیبت است و چنین کاری برای گوینده و شنونده حرام است.
🌱 آیت الله خامنه ای:
غيبت آن است كه پشت سر مسلمان و مؤمن عيب مستور او (امرى که مستور عرفى است) گفته شود که حقیقت دارد، لکن اگر او مطلع شود ناراحت میشود، مشروط به اينكه به قصد تنقيص باشد، يا در نزد عرف تنقيص بهحساب آيد.
🌱آیت الله بهجت:
هر چه از عیوب مخفی مؤمن باشد و او را ناراحت کند از موارد غیبت است.
🌱 آیت الله مکارم:
غیبت آن است که عیب پنهان کسی را پشت سر او بگویند.
🌱 آیت الله سیستانی:
غیبت حرام است و منظور از غیبت این است که انسان عیب پنهانی شیعهی دوازده امامی را در غیاب و پشت سرش نزد دیگری یاد کند، چه به قصد اهانت و پایین آوردن شخصیت او باشد و چه بدون این قصد باشد و اگر به قصد اهانت و توهین عیب وی را اظهار نماید، دو گناه مرتکب شده است. فرقی ندارد در این که آن عیب در اندام فرد باشد یا در نسب و خاندانش یا در عملکرد و رفتار یا اخلاقش باشد یا در سخنان و گفتارش یا در امور دینی یا دنیوی باشد. همچنین فرقی ندارد آن عیب را به کنایه یا صراحت بگوید؛ نیز فرقی نمیکند یاد کردن عیب با گفتار باشد یا نوشتار یا با عملی باشد که آن عیب را بفهماند (مثل اشاره با سر، حرکات دست یا چشم یا ارائهی آن به دیگری از طریق پخش از نوار، سیدی، فیلم ویدیویی، پیامک، بلوتوث و مانند آن ...). بنابراین غیبت تنها یک گناه زبانی نیست و دامنهی وسیعی دارد.
📚 منابع:
استفتائات، امام، ج 2، سال 1380، ص 618-619، س 9 و 13. سایت leader . ir ، قسمت مسائل فرهنگی و اجتماعی، م 429، بخش استفتائات جدید، قسمت غیبت. استفتائات، مکارم، ج 1، سال 1390، ص 137، م 552. استفتائات، بهجت، ج 4، ص 560، س 6467.
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴نکته💫
🌱 تنها ٢٠ دلار برای به آتش كشاندن آمريكا كافی بود..
٢٠ دلاری كه جورج فلويد آمريكايی سیاهپوست به صاحب مغازه پرداخت كرد؛
فروشنده احتمال داد كه برگه ٢٠ دلاری جعلی است و با پليس تماس ميگيرد.
او فلويد را متهم به استفاده از اسكناسهای جعلی نمود بلافاصله پليس حاضر شد و فاجعه اتفاق افتاد . حادثه ای كه كل آمريكا را فرا گرفت و به آتش و نا امنی كشاند.
جورج فلويد زير زانوی پليس سفيد پوست جان داد در حالی كه فريادمی زد.
*خواهش ميكنم رهايم كن ، نميتوانم نفس بكشم *
امريكا آتش گرفت و مغازه در آتش سوخت و در جريان تحقيقات بعدی مشخص شد كه ورقه ٢٠ دلاری اصل بود و بر خلاف ادعای صاحب مغازه جعلی نبود!
٢٠ دلاری برای پايان دادن به بزرگترين قدرت اقتصادی و نظامی البته پوشالی جهان كافی بود تريليونها و ملياردها دلاری که از مردم ستمديده جهان سوم و مسلمانان مصادره كردند در مقابل يك برگ ٢٠ دلاری دوام نياورد.
تاريخ روزی اين حادثه را در خاطره ها زنده خواهد كرد.
خونهای بيگناهان و خون سليمانی ها هدر نخواهد رفت و موتور محركه اين حركت عظيم است . آمريكا بايد تاوان احراق و تخريب و قتل و جور و فساد و اعمال تروریستی و ضد بشری خود و نقض حقوق بشر و گسترش سلاحهای کشتار جمعی در كشورهای مظلوم اسلامی را بدهد . عدل خداوندی جز اين نيست....
(سبحان الله يمهل و لا يهمل...
(جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل كان زهوقا...)
آمریکا در حال غرق شدن است...
افول قدرت آمریکا نزدیک است.
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴سوار کردن همسر و بستگان با خودروی پلاک دولتی در هنگام مأموریت اداری یا غیر آن، در ساعات اداری یا خارج از آن چه حکمی دارد؟
پاسخ
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال جایز نیست.
دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر با اجازه مسئول صلاحیت دار باشد اشکال ندارد.
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
این کار جایز نیست، مگر در مواردى که مقرّرات اجازه مى دهد، یا اینکه با اجازه مسئولیتى که در این حیطه اختیارات قانونى دارند، بوده باشد.
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴 از حضرت امام حسين (ع) معناى ادب را پرسيدند؟ حضرت فرمودند:
🍁 هُوَ اَنْ تَخْرُجَ مِنْ بَیْتِکَ، فَلا تُلْقِىَ اَحَداً اِلاّ رَأَیْتَ لَهُ الْفَضْلَ عَلَیْکَ.
ادب عبارت است از این که وقتى که از خانه خارج مى شوى به هرکسى برخورد مىکنى او را برتر از خود بینى.
📚 موسوعة کلمات الامام الحسين عليه السلام، ص 910
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴نماز مستحبی را می توان ایستاده یا نشسته یا در حال راه رفتن یا حرکت وسیله نقلیه خواند و رعایت قبله فقط در حال حرکت شرط نیست و در حال حرکت می توان رکوع و سجده را با اشاره انجام داد مثلا برای رکوع یا سجده سر را مقداری پایین بیاورد؛ لذا نماز زیارت که نماز مستحبی است انسان می تواند در حال راه رفتن بخواند. بخلاف نمازهای واجب مثل نماز قضا که در صورت امکان باید ایستاده و در حال آرامش بدن با رعایت قبله خوانده شود.
👀 (رساله مراجع مسأله 766 ؛ عروه الوثقی)
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴بستن چشم در نماز
🔷س 4127: آیا بستن چشم به منظور تجمیع حواس در نماز اشکال دارد؟
✅ ج: بستن چشم ها در نماز مانع شرعی ندارد، گرچه در غیر رکوع مکروه می باشد.
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴پوشاندن زينت
🔷س 4113: با توجه به این که برای بانوان #پوشاندن_دست_تا_مچ لازم نیست، اگر با حنا یا لاک یا انگشتر و مانند آن، دست را #زینت داده باشد نیز پوشاندن آن از نامحرم لازم نیست؟
✅ج: در صورتی که دست یا صورت زینت یا #آرایش داشته باشد، باید از نامحرم پوشانده شود.
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🌴ما در همه جای شهرمان درخت نارنج کاشته شده است. با توجه به این که شهرداری این درختها را آبیاری می کند، آیا مصرف میوه آنها ایرادی دارد؟ چون میوه ها اغلب روی درخت می ماند و خراب می شود.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
چنانچه استفاده از آنها بر خلاف قوانین مربوطه نباشد، اشکالی ندارد.
@masaelsharey
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱