⭕ اولین قطار از ایران به چین میرود/ FATF مانع کار اقتصادی کشور نیست
🔹ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به نقل از صفری معاون اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: FATF مانع کار ما و کار اقتصادی کشور نیست. همچنین برجام اگر فعال شود، قیمت نفت پایین میآید.
🔹وی افزود: طبق گزارش ارائه شده، مسیر ترانزیت آقبند به ایران و به نخجوان در حال ساخت است و کریدور شرق به اروپا یعنی از چین به قزاقستان، ترکمنستان، ایران و اروپا شکل گرفته و قرارداد با راهآهن و یکسان کردن تعرفه امضا شده است.
🔹ابراهیمی تاکید کرد: قرارداد همکاری در منطقه چابهار با سرمایهگذاری ۱۳۰ میلیون دلاری هندیها و فاینانس ۲۵۰ میلیون دلاری به جمعبندی رسیده است. همچنین ۱۰ روز قبل اولین قطار چین به ایران راه افتاد و فردا اولین قطار از ایران به سمت چین راه میافتد.
#ایران_شاهراه_جهانی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ پاسخ سخنگوی دولت به ادعای کذب خالی شدن سدها
👤 بهادری جهرمی، سخنگوی دولت:
🕊 پس از ادعای استعفای کابینه، مدعی خالی کردن سدها شدند که پاسخ داده شد؛ آنگاه بدهیهای ۱۰ سال گذشته و شهرداریها را بنام دیگری جازدند! لطفا آرامش فکری منتخب مردم را با فضاسازی خلاف واقع بهم نزنید.
حیف است بجای آماده خدمت شدن، اینقدر زود با سهمخواهی دولت جدید را درگیر حاشیه کنید!
#وزارت_نیرو
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ قصری برای حفاظت از غلات
🔹️ قصر اولاد سلطان، یک انبار غله تاریخی و محافظت شده مربوط به تمدن بربر-آمازیغ بوده که در تطاوین تونس واقع شده است.
🔹 در این انبار غله، اتاقکها یا غرفههای متعددی به منظور ذخیره کردن غلات در صحرای تونس تعبیه شده است. بربرها قصر اولاد سلطان را برای محافظت بهتر از دستبرد و حمله دشمنان در نقاط مرتفع صحرا ساختند.
🖋 پر واضح است که هر چقدر امکان دسترسی به غذا کمتر باشد، محافظت از امنیت غذایی پیچیدهتر میشود. این موضوع در صحرای خشن تونس آنقدر مهم بوده است که حفاظت شدهترین سازهها را برای مراقبت از غلات اختصاص میدادند.
⁉️ در دنیای امروز که هر لحظه ممکن است مسیرهای تجاری غذا مختل شود، ایرانتا چه حدی توانسته است در جهت خودکفایی، جذب مسیرهای تجارت غذا و نهادههای کشاورزی و اثرگذاری بر امنیت غذایی جهانی موفق عمل کند؟
#امنیت_غذایی
#دیگران_چه_می_کنند
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ نوع مدیریت منابع طبیعی مشکل دارد نه نفت و دام و زغالسنگ
🔹️ به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف، آلن سیوری یکی مشهورترین مدیران منابع طبیعی در جهان است که نوع مدیریت بر منابع طبیعی را عامل اصلی تغییرات اقلیمی میداند نه نفت، زغالسنگ، دامها و حتی حرص و فساد مردم؛ بلکه مدیریت منابع طبیعی توسط بهترین دانشمندان حوزه منابع طبیعی و محیطزیست را عامل این مشکلات میداند.
🔹️ وی که در آلباکورکی در ایالت نیومکزیکوی آمریکا زندگی میکند، اشاره دارد که پارکهای بزرگ ملی آمریکا نمونههایی بُهتآور از کاهش تنوع زیستی و بیابانی شدن این مناطق حفاظت شده توسط دولت است که در نهایت منجر به تغییرات اقلیمی خواهد شد.
🖋 آلن سیوری، یکی از دانشمندان سرشناسی است که در برابر روش قدیمی و منسوخ حفاظت مناطق بزرگ به شکل دولتی، ایستاده است. این روشها با برهم زدن اکوسیستم طبیعی و خارج کردن مردم از سیستم مدیریتی آن، صرفا باعث مرگ تدریجی منابع طبیعی میشود. با این حال مسئولین سازمان منابع طبیعی و محیطزیست ایران اصرار بر استفاده از همان روشهای مدیریتی منسوخ را دارند.
#ورود_دام_به_مرتع
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آمارهای گمراه کننده برای سفیدشویی وارداتچیان
🔹️ مجید موافق قدیری، رئیس انجمن دام در این ویدئو با مقایسه ترکیه و اذعان به وابستگی زنجیره دام و طیور ترکیه، اصرار بر القای عدم وابستگی ایران در زنجیره دارد.
✅ پر واضح است وابستگی ترکیه به واردات ناقض وابستگی و پایین بودن ضریب امنیت غذایی در ایران نیست.
🔹️وی در بخش دیگری اشاره میکند که قیمت خوراک دام در ایران ثابت بوده است ولی در ترکیه ۲۷ درصد افزایش یافته است.
✅ نکته اینجاست که ترکیه در سال گذشته تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه کرده است ولی قیمت جهانی میانگین خوراک دام اعم از سویا، ذرت کاهش داشته است. در این حالت واردکنندگان باید پاسخگو باشند که چرا با کاهش قیمت جهانی، نهادهها را با نرخ کمتری به بازار ارائه ندادهاند.
🖋 در کل وابستگی زنجیره دام و طیور در ایران و حتی ترکیه و سایر کشورهای وابسته به واردات قابل انکار نیست. حرکت به سمت افزایش امنیت غذایی از طریق انکار وابستگی به وجود نمیآید بلکه با برنامهریزی و اقدامات موثر نظیر خودکفایی و افزایش اثرگذاری بر امنیت غذایی جهانی به دست میآید.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ کاهش مصرف آب با خاک هوشمند
🔹محققان دانشگاه تگزاس ترکیبی ساختهاند که اصطلاحاً «خاک هوشمند» نامیده شده و میتواند گیاهان را بهتر هیدراته نگه دارد و مواد مغذی را آزاد کند. در آزمایشها، این خاک رشد محصول را تا ۱۳۸ درصد بهبود بخشید و درعینحال از ۴۰ درصد آب کمتری استفاده کرد.
🔹چون خاکی که محققان تولید کردهاند حاوی یک هیدروژل (آبژل) فرمولهشده خاص است، به آن هوشمند گفته میشود؛ به عبارتی این خاک بخار آب بیشتری را در طول شب از هوا جذب میکند و سپس در روز آن را به ریشه گیاهان میرساند. همچنین این هیدوژل دارای ترکیب کلرید کلسیم است که به آهستگی آزاد میشود و گیاه میتواند آن را جذب کند.
#دانش_بنیان
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک دسر خنک برای تابستان
🔹️ در هوای گرمتابستان پیتوان دسرهای خنک و خوشمزهای را با حداقل هزینه درست و میل کرد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تخریب زمینهای کشاورزی به نفع ویلاسازی
🔹️ چندین سال است که ضعف قانونی و پیگیریهای ضعیف دستگاههای مجری و ناظر قانون، موجب از بین رفتن زمینهای کشاورزی از طریق ویلاسازیهای غیر مجاز شده است.
🖋 در سایه عدم گسترش کمربند شهرها و وضعیت فشل اسناد عادی ، وضعیت فعلی روز به روز بدتر شده و سودجویان به دلیل تقاضاهای موجود طمع بیشتری برای پیدا کردن خلاءهای قانونی دارند. روند روبه رشد تخریب زمینهای کشاورزی مرغوب یک تهدید جدی برای امنیت غذایی است.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕گاودانه؛ محصولی مناسب جایگزینی با سویا و ذرت برای ایران
🔹️گاودانه با نام معلمی Ervillia Vicia گیاهی است از خانواده بقولات که بطور وسیعی در مناطق غرب و جنوب غرب کشور کشت می شود.
🔹️دانه این گیاه به واسطه محتوای پروتئین و انرژی بالا میتواند جایگزین مناسبی برای دو ماده خوراکی وارداتی یعنی ذرت و کنجاله سویا در جیره طیور گوشتی باشد. بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد دانه گاودانه می تواند به مقدار ۱۰ تا ۱۵ درصد بجای کنجاله سویا در جیره طیور گوشتی جایگزین شود. همچنین دانه این گیاه را می توان به میزان ۲۰ درصد به عنوان منبع پروتئینی در بخش کنسانتره جیره غذایی گوساله های پرواری جایگزین کرد.
🔹️این گیاه در شرایط مساعد اقلیمی پتانسیل نسبتاً بالایی برای تولید دانه و علوفه در شرایط دیم و اراضی کم بازده دارد.
#جایگزین_نهاده
#کشت_دیم
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ گاودانه؛ محصولی مناسب جایگزینی با سویا برای ایران
🔹️یکی از اساسی ترین چالش های توسعه دامداری در ایران تامین منابع خوراک دام است، در این میان معرفی و شناسایی پتانسیلهای تولیدی و ارزش غذایی منابع خوراک دام بومی کشور از اهمیت خاصی برخوردار است. گاودانه با نام معلمی Ervillia Vicia گیاهی است از خانواده بقولات که بطور وسیعی در مناطق غرب و جنوب غرب کشور کشت می شود.
🔰 عملکرد و میزان انرژی و پروتئین
🔹️ عملکرد زراعی این گیاه در شرایط دیم ۱ تا ۱.۲ تن دانه و ۱.۵ تا ۱.۷ تن کاه است. این گیاه تراکم بالای انرژی و پروتئین میتواند به عنوان جایگزین منابع تأمین کننده انرژی و پروتئین در جیره غذایی دام و طیور مورد استفاده قرار گیرد. میزان انرژی و پروتئین خام دانه و کاه این گیاه علوفه ای به ترتیب شامل ۴۱۳۹ و ۳۹۵۷ کیلوکالری و پروتئین آنها به ترتیب ۲۶.۳۹ و ۶.۷۲ درصد است. همچنین فیبر خام و ان- اف- ای در دانه آن به ترتیب ۵۲.۴۷ و ۶۲.۸۷ درصد گزارش شده است.
🔰 قابلیت جایگزینی با بخشی از سویای جیره
🔹️ در آزمایش دیگری انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری (AME) و انرژی قابل سوخت و ساز حقیقی ( TME) دانه گاودانه به ترتیب ۳۱۰۴ و ۲۹۸۱ کیلو کالری بر کیلوگرم ماده خشک اندازه گیری شد. دانه این گیاه به واسطه محتوای پروتئین و انرژ بالا میتواند جایگزین مناسبی برای دو ماده خوراکی وارداتی یعنی ذرت و کنجاله سویا در جیره طیور گوشتی باشد. بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد دانه گاودانه می تواند به مقدار ۱۰ تا ۱۵ درصد بجای کنجاله سویا در جیره طیور گوشتی جایگزین شود. همچنین دانه این گیاه را می توان به میزان ۲۰ درصد به عنوان منبع پروتئینی در بخش کنسانتره جیره غذایی گوساله های پرواری جایگزین کرد.
🔹️ همچنین علوفه حاصل از کشت گاوادنه با ۱۴ تا ۱۶ درصد پروتئین خام کیک از علوفه های پروتئینی با قابلیت هضم ظاهری بیش از ۷۸ درصد میتواند تا ۵۰ درصد بخش علوفه ای جیره غذایی بره ها و گوساله های پرواری را تشکیل دهد.
🔰 امکان کشت در ایران
با توجه به ارزش غذایی بالایی دانه و کاه این گیاه با ارزش و سابقه دیرینه کشت آن در منطقه غرب و جنوب غرب کشور میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد که این گیاه در شرایط مساعد اقلیمی پتانسیل نسبتاً بالایی برای تولید دانه و علوفه در شرایط دیم و اراضی کم بازده دارد. علاوه بر آن کاه و دانه آن به عنوان تامین کننده انرژی و پروتئین در تغذیه دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد. و لذا به نظر می رسد برای احیای کشت مجدد این گیاه در تناوب زراعی اراضی دیم به عنوان یک اصلاح کننده خاک و تولید محصولات با ارزش غذایی بالا در تغذیه دام اقدامات ترویجی لازم صورت می گیرد.
🌐 منبع: قربانی, کریم,۱۳۹۵,معرفی گاو دانه گیاه علوفه ای با ارزش درتغذیه دام وطیور,ششمین همایش ملی حبوبات ایران,خرم آباد
🖋 ایران برای کاهش وابستگی زنجیره گوشت قرمز و سفید، تخممرغ و لبنیات به واردات نهادههای دامی میبایستی به دنبال کشت محصولاتی باشد که با اقلیم گرم و خشک ایران تناسب بیشتری دارد و بتوان آنها را به صورت دیم کشت کرد. برای رسیدن به این منظور میبایست جیرههای متنوعتر را بین مرغداران و دامداران ترویج و محصولات مناسب کشت در مناطق این تولیدکنندگان را ترویج داد.
⁉️ البته ترویج کشت اقلامی مانند گاودانه و استفاده آن در جیره دام و طیور تا زمانی که ارز ترجیحی به سویا و ذرت داده میشود مزیتی نخواهد داشت و دولت باید با خرید تضمینی از آن حمایت کند تا با جایگزین کردن بخشی از آن در جیره، از سهم واردات سویا و مصرف ارز بکاهد.
#کشت_دیم
#جایگزین_نهاده
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕واردات خودرو با ارز حاصل از صادرات پسته در سکوت خبری/ صادرکنندههای پسته بیچاره شدهاند
🔹️محمد صالحی، رئیس هیاتمدیره انجمن پسته ایران گفت: متاسفانه شرکتهای خودرویی زیر قیمت تمام شده پسته را صادر میکنند و بازار پسته را به شدت تحت تاثیر قراردادهاند، سود این گروه در واردات خودرو یا قطعات آن است، چون ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد از واردات خودرو سود دارند، ضرر ۵ تا ۱۰ درصدی در صادرات پسته برایشان اهمیتی ندارد.
🔹وی افزود:این روند از حدود مهرماه سال گذشته آغاز شده است، در این مدت ۸۰ تا ۹۰ درصد پسته ایران توسط شرکتهای خودرویی صادر شده است، صادرکنندههای اصلی پسته بیچاره شدهاند، هیچ کسی نمیتواند کار کند، کلی پسته در انبارها باقی مانده است، چرا که شرکتهای خودرویی به اندازه ظرفیتی که نیاز دارند صادر میکنند و مابقی پستهها میماند و خریداران خارجی متاثر از قیمتهایی که قبلا از این شرکتها خریدهاند حاضر نیستند به قیمت روز از صادرکنندگان ما خرید کنند./اقتصادآنلاین
🖋 لطفا با ابلاغیههای خلقالساعه یک بازار کشاورزی که با خون دل بدست آمده را تخریب نکنید.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گندمکاران در انتظار پرداخت مطالبات
🔹با وجود افزایش تولید گندم، هنوز بخشی از طلب کشاورزان وصول نشده است. با این حال رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر از تامین منابع قسمت اعظم مطالبات گندمکاران داد.
#خرید_تضمینی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بزرگترین باغ موز ایران در شهرستان زر پایتخت موز ایران
🔹️ شهرستان زرآباد در جنوب استان سیستان و بلوچستان به دلیل آبوهوای گرمسیری مرکز کشت میوههای گرمسیری نطیرموز، پاپایا، انبه، گوآوا، چیکو و غیره است.
🖋 استانهای جنوبی در ایران پتانسیل بالایی برای کشت و صادرات محصولات گرمسیری دارند. این اقدام علاوه بر کاهش نیاز وارداتی ایران به این میوهها منجر به صادرات و ارزآوری برای کشور خواهد شد.
🔹️این مناطق حتی پتانسیل جذب سرمایه به منظور کشتفراسرزمینی را دارند. کلید محرومیت زدایی از سیستان و بلوچستان و سایر استانهای جنوبی، توجه به کشاورزی است.
#توسعه_روستایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
🔸 مرکز تحلیل راهبردی و بینالملل برگزار میکند:
🔰 نشست فرصت شکلگیری هاب کود و غلات به واسطهی توسعهی کریدور شمال-جنوب
🔺مهمانان:
🔹دکتر حمیدرضا فرتوکزاده - استاد دانشگاه و اقتصاددان
🔹آقای محمدجواد شاهجویی - کارشناس حوزه حمل و نقل
🔹آقای حسین عطااللهی - کارشناس حوزه بانکداری بینالمللی و ارزی
🔹آقای ولادیسلاو پرپلکین - نمایندهی وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران
🔹دبیر نشست: فرشاد عواطفی - کارشناس حوزه امنیت غذایی در مرکز تحلیل راهبردی و بینالملل
🕧 زمان: دوشنبه مورخ ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ساعت ۱۷
📍مکان: خانهی اندیشهورزان
🔴 علاقهمندان میتوانند از لینک زیر به صورت آنلاین نشست را مشاهده کنند:
https://www.skyroom.online/ch/farshadhoveida/grain-fertilizer-hub
@isacenter
👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍ مزارع برنج و شالیزارها یکی از اصلیترین مراکز تولیدمثل #پشه_آئدس است.
🔹با توجه به برنامه صهیونیستها برای ایجاد قحطی مصنوعی در جهان؛ باید نسبت به هر گزارهای که امنیت غذایی کشور را بهخطر میاندازد، هوشیار و حساس بود.
#اسب_قحطی
🔗 لینک توییت
☑️ @Masaf
⭕ ورود آرام ایران به عرصه صادرکنندگان تخممرغ؛ وظیفه جهاد کشاورزی چیست؟
🔹️حمیدرضا کاشانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: بنابر آمار طی روزهای اخیر ۱۸۰۰ تن تخم مرغ مازاد مرغداران با نرخ حاشیه بازار از مرغداران خریداری شده و همواره این روند تا پایان مرداد ادامه خواهد داشت.
🔹️وی درباره آخرین وضعیت صادرات تخم مرغ افزود: براساس آمار از ابتدای سال تاکنون ۵۳ هزارتن تخم مرغ با ارزش ۵۳ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شده است.
🔹️وی با بیان اینکه تولید تخم مرغ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ تا ۵ درصد رشد داشته است، گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید با افزایش ۱۰۰ هزارتُنی به یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن برسد.
🖋 شواهد حاکی از آن است که افزایش تولید تخممرغ در ایران منجر به شکلگیری مازاد تخممرغ در ایران شده است. حال مسئولین وزارت جهاد کشاورزی میتوانند در تعامل با اتحادیه مرغ میهن این مازاد را به سمت صادرات هدایت کنند. در صورتی که تصمیم بر توسعه گرفته شود باید توجه داشت که تنظیم بازار نباید از طریق سرکوب تولید داخلی صورت بگیرد و ابلاغیههای خلقالساعه و تعرفههای فضایی صادراتی مانند سم مهلکی علیه صادرات تخممرغ ایران عمل خواهد کرد.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ ارتباط شرکت خوشگوار با کوکاکولا اثبات شد
🔹انتشار یک بخشنامه از سمت گمرک و ممنوعیت صادرات محصولهای شرکت خوشگوار به دلیل قرارداد رسمی این شرکت با کمپانی کوکاکولا، رابطه میان این دو شرکت را ثابت کرد، موضوعی که طی چندماه گذشته بارها از سوی رسانهها از شرکت خوشگوار و مسئولین، پیگیری شده ولی کسی پاسخگو نبوده است.
🔹پیش از این رسانههایی نظیر تبیان و واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف اسنادی از ارتباط شرکت خوشگوار با شرکت کوکاکولا منتشر کرده بودند. با این حال شرکت خوشگوار در این خصوص صرفا سکوت کرد.
🔹ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نمایشگاه مطبوعات و در پاسخ به خبرنگار تبیان گفته بود که «بر اساس قانون مصوب مجلس، وزارت امور خارجه مکلف به شناسایی شرکتها و کالاهایی که صهیونیستی هستند، است. ما به وظیفه خود پایبند هستیم و در یک سال گذشته لیستهای موجود را تکمیل کردیم.
🖋 سوال اینجاست که اگر محصولات کوکاکولا صهیونیستی است، صرفا صادرات آن بد است یا مصرف آن توسط کشوری رهبری جریان ضد صهیونیستی را دارد اشکالی ندارد؟!
#تحریم_اسرائیل
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ آب؛ سلاح اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه
🔹️ به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از سازمان حقوق بشری Oxfam، اسرائیل با حمله به زیرساختهای لولهکشی غزه، ۹۴ درصد از جمعیت این منطقه را تحت بحران سلامتی قرار داده است.
🔹️ بر اساس این گزارش، ۹۴ درصد از مردم غزه بر اثر جنایت جنگی در حوزه آب، تنها میتوانند به ۴.۷۴ لیتر آب دسترسی داشته باشند که یک سوم حداقل نیاز روزانه در حالت اضطراری است.
🔹️ اسرائیل از زمان شروع جنگ هر سه روز، به ۵ زیرساخت آب و بهداشت در غزه حمله کرده است.
🔹️ تخریب زیرساختهای تولید برق و آب و محدودیت شدید در ورود سوخت و قطعات دستگاههای برقی توسط اسرائیل، منجر به کاهش ۸۴ درصدی تولید آب در غزه شده است. آب ورودی از تاسیسات آبی اسرائیلی خارج از غزه نیز ۷۸ درصد کاهش داشته است.
🔹️ اسرائیل ۷۰ درصد از پمپهای فاضلاب، ۱۰۰ درصد از تاسیسات تصفیه فاضلاب غزه و همچنین تمام آزمایشگاههای تست کیفیت آب را تخریب کرده است.
🔹️۸۸ درصد از چاههای آب و ۱۰۰ درصد ظرفیت شیرینسازی آب شور در غزه تخریب شده یا آسیب دیده است.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods