🔹پنجم : باکو پس از ناکامی در اجرای دالان تورانی ناتو و انقطاع پیوندهای مردمی، فرهنگی و دینی ایران و جمهوری آذربایجان، حدود یک سال است که به بهانه کرونا مرز زمینی خود را به عبور شهروندان دو کشور بسته است، علیرغم اینکه ایران بیش از ده سال است که روادید را لغو کرده است اما باکو سال به سال بر محدودیتها جهت جلوگیری از مراودات مردمی دو کشور افزوده است. در واقع مراودات مردمی، کابوسی برای دولت باکو محسوب میشود و آنها علیرغم شعارهایشان تلاش میکنند از هر طریقی در این مراودات مانع ایجاد کنند؟ سیاهنمایی علیه فعالیت حسینیون نیز در این راستا صورت میگیرد.
🔹ششم: موضوع گشایش سفارت باکو در رژیم صهیونیستی علیرغم تبلیغات فراوان دولتی، در میان مردم جمهوری آذربایجان پذیرش عمومی ندارد، حتی انتقاداتی از درون حاکمیت در این خصوص وجود دارد. از اینرو نیاز به تقویت پروپاگاندای سیاه برای عادی کردن این اقدام ضد مردمی است. مطلوب رژیم صهیونیستی آن است که همزمان با فعالیت سفارت باکو در تل آویو، سفارت باکو در تهران تعطیل یا فعالیتاش محدود شود. ضمن اینکه کوبیدن بر این حادثه، محمل مناسبی برای فرافکنی و انحراف افکار عمومی از بروز فاجعه انسانی در قراباغ به دلیل مسدود کردن کریدور لاچین توسط باکو میباشد که مصداق نقض امنیت ارامنه قراباغ و ارتکاب اقدام مجرمانه «به قحطی کشاندن اجباری مردم غیر نظامی» است که از منظر حقوق بینالملل، جنایت علیه بشریت محسوب میشود.
🔹هفتم : اگرچه رژیم صهیونیستی سناریو ایجاد درگیری سخت میان ایران و جمهوری آذربایجان (اوکراینیزه کردن جمهوری آذربایجان) را در هر فرصتی دنبال میکند اما این سناریو به دلایل مختلف سیاسی، ژئوپلیتیکی، نظامی و منطقهای، قبل از آنکه یک تهدید واقعی باشد بیشتر یک شانتاژ روانی برای مقهور ساختن برخی محافل در ایران است که از تدوام موضع مقتدرانه در قفقاز خودداری نماید.
🔹دلایل و انگیزههای دیگری نیز میتوان به موارد فوق افزود اما آنچه که مشخص است اینکه باکو در پیشبرد منافع رژیم صهیونیستی از طریق حادثه حمله مسلحانه به سفارت عزم جدی دارد، طبیعتا ایران با تاکید مجدد بر دوستی و برادری ناگسستنی مردم دوکشور، ضمن انجام وظایف حقوقی و اخلاقی خود در بررسی جوانب این اقدام مجرمانه که بر اساس نتایج اولیه فاقد ابعاد سیاسی، امنیتی یا تروریستی میباشد، اجازه سوءاستفاده به جمهوری آذربایجان از این حادثه را نخواهد داد و تغییری در خطوط قرمز خود در قفقاز ایجاد نخواهد کرد.
✍️دکتر احمد کاظمی (دکترای حقوق بینالملل و پژوهشگر ارشد مسائل اورآسیا)
💠eitaa.com/masaf_najva
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹#دو_بند_تحلیل
🔻پاکستان کشور بسیار پرجمعیتی است که تا قبل از سال 1971 ( استقلال بنگلادش) بزرگترین و پر جمعیت ترین کشور اسلامی جهان بود. از آنجا که سوخت در این کشور گران است، مردم ترجیح می دهند از موتور سیکلت استفاده کنند. با این حال نرخ بالای سوخت حتی موتور سواران را به مشقت می اندازد.
🔻برای درک بهتر شرایط بهتر است بدانیم بیشتر موتورهایی که مردم پاکستان استفاده می کنند 70 سی سی است و اینک قیمت هر لیتر بنزین در پاکستان به 37500 تومان رسیده است. بحران اقتصادی مشکلات حزب نواز و دولت شهباز شریف را به شدت افزایش خواهد داد.
🔹به مرکز مطالعات پاکستان بپیوندید
@pakstudy
📌وبسایت تحلیلی آمریکایی: روسیه کمر ناتو را خم خواهد کرد
👈سایت تحلیلی Great Power Relations:
🔹یا واشنگتن قادر خواهد بود در اوکراین معجزه ایجاد کند، یا روس ها اوکراین را در هم خواهند شکست و سپس کمر ناتو را خواهند شکست.
🔹به این ترتیب، روسیه به موقعیت استراتژیک ایالات متحده در اروپا پایان خواهد داد و احتمالاً نظم جهانی کاملاً جدیدی را ایجاد خواهد کرد که بر خلاف تک قطبی بودن آمریکا، دارای مراکز متعدد قدرت خواهد بود.
🔹نتیجه این درگیری هر چه که باشد، یک چیز واضح است: اوکراین دیگر به عنوان یک دولت پایدار، مستقل و به هم پیوسته وجود نخواهد داشت.
🔹بهار بسیار خونین در راه است. اما در نهایت تانک های آلمانی و آمریکایی و دیگر تسلیحات های جدید نمی توانند از شکست ناتو جلوگیری کنند.
🔹به عبارت دیگر، فرماندهان آمریکایی و غربی دیر یا زود باید با انتخابی بدتر روبرو شوند: شکست یا جنگ هستهای.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌شبکه اسرائیلی بررسی میکند:
🔹چگونه باکو در جنگ اطلاعاتی علیه ایران با تلآویو همکاری میکند؟
🔹در طول سفر خود در مرز ایران و جمهوری آذربایجان، دیگر فناوری های اسرائیل که برای رصد مرز ایران به کار گرفته شده بودند را با چشمان خود دیدیم/برای نمونه دوربین هایی با دقت بالا و حسگرهای بسیار پیشرفته را مشاهده کردیم/این سامانه ها از سوی یگان های ویژه و عوامل اطلاعاتی اسرائیل پایش می شوند تا در برنامه هسته ای ایران رخنه کرده و علیه برنامه هسته ای آن بجنگند...
🔹در اسرائیل، ما چهل درصد سوخت خود را از جمهوری آذربایجان وارد می کنیم و در واقع یک پنجم جنگ افزارهای ساخت اسرائیل به کشور الهام علیاف صادر شده است!/اسرائیل دائماً خلبانان نیروی هوایی خود به همراه چند جنگنده اف ۳۵ یا همان جنگنده های نسل پنج را در جمهوری آذربایجان نگه میدارد/برای ایران حضور عوامل اطلاعاتی اسرائیل در مرزهایش همانند چاقو در زیر گلوی این کشور است...
#سوءتفاهم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌برنامه تحلیلی یا شوی خنده؛ اپوزیسیونی که نه حرف هم را میفهمند و نه یکدیگر را تحمل میکنند!!
🔹شبکه سعودی اینترنشنال با دعوت از تحلیلگران ضد ایرانی و اپوزیسیون، کماکان در فکر نسخهپیچی برای ایران است اما گاهی عوامل و مزدوران سعودی این شبکه با تولیدات خودشان دست خود را رو میکنند!!
🔹در این ویدئو بخش کوچکی از محتوای تولیدی سعودی اینترنشنال با هدف گردآوری اپوزیسیون را خواهید دید به طوری که مهمانان برنامه فقط کم مانده یکدیگر را مورد ضرب و شتم قرار دهند!!
💠eitaa.com/masaf_najva
📌نفوذ نرم غرب در آسیای مرکزی
🔹موسسه مطالعات راهبردی شرق، مقاله ای با عنوان «سازمان های غیردولتی - ابزارهای قدرت نرم نفوذ غرب در آسیای مرکزی» منتشر کرده است که در ادامه بخش هایی از آن را میخوانید:
🔹با افزایش احساسات ضد آمریکایی در روسیه، ایالات متحده به دلیل ترس از افزایش نفوذ روسیه و بعدها چین و همچنین به منظور تقویت نفوذ خود در منطقه تصمیم گرفت توجه بیشتری به کشورهای آسیای مرکزی داشته باشد.
🔹ابزارهای اصلی نفوذ آمریکا، بنیادهای مختلف، سازمانهای بین المللی و سازمانهای غیردولتی، از جمله سازمان امنیت و همکاری اروپا، USAID، NDI، وقف ملی برای دموکراسی، بنیاد سوروس، خانه آزادی، بنیاد ترویج جامعه باز، انجمن توسعه جامعه مدنی، بنیاد هلندی هیفوس، Intl Global Currents Limited، بنیاد اوراسیا در آسیای مرکزی، موسسه جامعه باز آلمان، بنیاد فردریش ایبرت، بنیاد آدناور و غیره هستند.
🔹اهداف رسمی کمکهای ارائه شده، حفاظت از طبیعت، مبارزه با اپیدمی، از بین بردن پیامدهای بلایای طبیعی، مراقبتهای بهداشتی، آموزش، حاکمیت قانون و تامین آب اعلام شده است. اما در واقعیت، تمام این «کمکها» با هدف تحقق منافع سیاسی خارجی آمریکا و اتحادیه اروپا در کشورهای منطقه، مداخله در امور داخلی آنها، تخریب ارزشها و فرهنگ سنتی جوامع آسیای مرکزی و پیچیدهتر کردن روابط این کشورها با روسیه و چین صورت میگیرد.
🔹کشورهای غربی در برنامههای خود توجه ویژهای به کار با جوانان دارند: برنامههای آموزشی و تبادلی زیادی در منطقه وجود دارند (برنامه دانشجویی بورسیه فولبرایت، برنامه کمک هزینه تحصیلی هامفری، FLEX، Global UGRA) که فرصت تحصیل در ایالات متحده را فراهم میآورند. در حال حاضر و در چارچوب برنامه "ERASMUS +"، اصلاحات ساختاری در حوزه آموزش و پرورش تاجیکستان و قرقیزستان در حال انجام است.
🔹شرکت آمریکایی ISOC امکان دسترسی به کتاب های درسی و سایر آثار ادبی را در مدارس ایجاد می کند. USAID با پرورش رهبران جوان، برنامه پارلمان جوانان را در آسیای مرکزی اجرا می کند. CSSF با "ترویج گردش آزاد اطلاعات موثق" در حال "توسعه" رسانهها در آسیای مرکزی است.
🔹از 1 اکتبر سال 2018 برنامه جدیدی در قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان راه اندازی شده است که توسط سازمان غیر دولتی آمریکایی «Internews Network» اجرا و توسط USAID تامین مالی میشود (بودجه این برنامه 15 میلیون دلار است و تا 30 سپتامبر سال 2023 ادامه دارد). هدف رسمی این برنامه، "توسعه یک محیط اطلاعاتی متعادل" و مشارکت شهروندان در جامعه مدنی عنوان شده است. اما هدف اصلی آن، تحمیل الگوی غربی به جامعه مدنی است. شعار برنامه MediaCAMP این است: رسانهها و جامعه مدنی می توانند برای مقابله با اطلاعات نادرست با یکدیگر همکاری کنند.
🔹هر سال، مبلغ تخصیص یافته از بودجه ایالات متحده برای پروژههای دموکراسی در آسیای مرکزی در حال افزایش است. آمریکا از این طریق میتواند در امور داخلی بویژه در جریان انتخابات دخالت مستقیم داشته باشد.
🔹در تاجیکستان، USAID امکان تصویب قانونی ، که به 60 درصد از 3000 سازمان غیردولتی ثبت شده اجازه ثبت نام مجدد میدهد، را فراهم آورد.
🔹«کمکهای» غرب همچنین به حوزههای انرژی، استفاده از آب و محیط زیست که ارتباط چندانی با توسعه دموکراسی ندارند، اما غرب را قادر میسازند تا بر منابع کشورهای آسیای مرکزی کنترل داشته باشد و طرحهای اتحادیه اروپا را برای ایجاد کریدورهای انرژی با دور زدن روسیه اجرا کند، نیز نفوذ کردهاند.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌لولا رئیس جمهور برزیل می گوید که سرویس های اطلاعاتی پیش از شورش های برزیل شکست خوردند.
🔹رئیس جمهور برزیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، روز چهارشنبه گفت سرویس های اطلاعاتی او در 8 ژانویه، زمانی که ساختمان های برزیل توسط حامیان ژایر بولسونارو، رئیس جمهور سابق راست افراطی تحت یورش قرار گرفتند، شکست خوردند.
🔹اظهارات تازه در حالی مطرح می شود که انتقاد لولا از ارتش افزایش یافته است و فرمانده کل قوا در روزهای اخیر آن را به دلیل عدم اقدام علیه حامیان شورش بولسونارو محکوم کرده است.
🔹لولا در مصاحبه ای به کانال تلویزیونی GloboNews گفت: «ما یک اشتباه ابتدایی مرتکب شدیم: اطلاعات من (آن روز) وجود نداشت. ما اطلاعات ارتش، اطلاعات نیروی هوایی، ABIN (آژانس اطلاعات برزیل) را داریم؛ هیچ یک از آنها به من هشدار ندادند.
لولا پیش از این گفته بود که مشکوک است در این شورش ، تبانی از سوی "افرادی در نیروهای مسلح" صورت گرفته است که طی آن چندین هزار نفر از هواداران بولسونارو به ساختمان کنگره، کاخ ریاست جمهوری و دادگاه عالی حمله کردند و آن را غارت کردند.
🔹لولا درباره این شورش گفت: «این تصور را داشتم که شروع یک کودتا است. »
🔹رئیس جمهور تاکید کرد که مایل است روابط متمدنانه را با نیروهای مسلح برزیل حفظ کند، اما خاطرنشان کرد که آنها نباید سیاسی شوند. او قرار است اواخر هفته جاری با فرماندهان ارتش، نیروی دریایی و نیروی هوایی دیدار کند.
🔹لولا گفت: "نه من می خواهم با نیروها مشکلی داشته باشم و نه آنها با من. اما کسانی که می خواهند وارد سیاست شوند باید یونیفرم خود را از تن در بیاورند، استعفا دهند و سپس وارد سیاست شوند."
🔹او در اوایل این هفته بیش از 50 افسر نظامی را که از اقامتگاه ریاست جمهوری و دفتر مشاور امنیت ملی محافظت می کردند، برکنار کرد و پس از شورش های برزیل نسبت به آنها ابراز بی اعتمادی کرد.
👈دیدار با بایدن
🔹در این مصاحبه، لولا تکرار کرد که پس از دریافت دعوت نامه ؛ زمانی که رهبران دو دموکراسی بزرگ نیمکره غربی در مورد شورش های برزیل تلفنی گفتگو کردند، در 10 فوریه با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در واشنگتن دیدار خواهد کرد.
🔹شورش برزیل شبیه حمله 6 ژانویه 2021 به ساختمان کنگره ایالات متحده توسط حامیان رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ بود.
رویترز هفته گذشته به طور انحصاری گزارش داد که قانونگذاران ایالات متحده و برزیل در جستجوی راه هایی برای همکاری در تحقیقات مربوط به اعتراضات خشونت آمیزی هستند که برزیل را به آشوب کشید.
🔹لولا گفت: «من میخواهم با بایدن درباره وضعیت دموکراسی در جهان صحبت کنم و اینکه اینجا و آنجا چه اتفاقی میافتد.»
رئیس جمهور برزیل گفت که او همچنین قرار است در اواخر ماه جاری با اولاف شولز صدراعظم آلمان در برزیل دیدار کند، همانطور که رویترز برای اولین بار در ماه گذشته گزارش داد.
💠eitaa.com/masaf_najva