📌نشریه هیل: بیایید زیادی به توافق ایران و عربستان با وساطت چین واکنش نشان ندهیم.
🔹متخصصان نشریه فوریه پالیسی با اعلام خبر این توافق، مرگ قدرت آمریکا را اعلام کردند. یکی از تحلیلگران اندیشکده کویینسی گفته که آمریکا دیگر "مصلح" بلامنازع منطقه نیست. اما همان طور که مارک توآین به خوبی گفته، "در خبر مرگ او زیادی اغراق شده است".
🔹در طی سفر من به بندرگاه جنوبی #یمن در هفته گذشته، بیشتر ناظرانی که با آنها دیدار کردم به تنشزایی بین ایران و #عربستان به دیده شک مینگریستند. ایران پذیرفته که به عنوان بخشی از توافق، تسلیح "شورشیان حوثی" (انصارالله یمن) را متوقف کند. درحالی که در همین ایام آنها تهاجم تازهای را علیه نیروهای طرفدار دولت (مورد حمایت سعودی) در استان نفتخیز مارب شروع کردند. حوثیها کنترل بلامنازع شمال یمن از جمله پایتخت، صنعا را در دست دادند. "شورای انتقالی جنوبی، STC" با قدرت در جنوب و شرق یمن جای گرفته که میزبان دولت خود در عدن است. در پایتخت جنوبی، هیچ اشتهایی برای توافقی که کنترل حوثیها را بر نیروهای STC گسترش بدهد وجود ندارد. هیچ کس در یمن باور ندارد که توافق ایران و سعودی کشور یمن با چندین طرف درگیر در جنگ را به پای میز مذاکره بکشاند. در واقع، جنگ یمن که در سال ۲۰۱۴ شروع شد در مرزهای ۱۹۹۰ شمال و جنوب یمن متوقف شده است.
🔹#اسراییل همچنان باور دارد که دریچهای برای گسترش "توافق ابراهیم" وجود دارد. در واقع شاهزاده سعودی محمد بن سلمان به دنبال یک برنامه صلحآمیز اتمی و تضمینهای امنیتی ایالاتمتحده به عنوان جایزهای در برابر عادیسازی با اسرائیل است.
🔹#لبنان نیز یک کشور در لبه سقوط است و با خلاء نبود رئیسجمهور و بحران اقتصادی دست به گریبان است. هفته گذشته صندوق بینالمللی پول هشدار داده که با توجه به سرعت کم اصلاحات اقتصادی در لبنان، این کشور در "لحظه بسیار خطرناکی" قرار دارد. صلح ایران و سعودی تسهیل کننده اصلاح اقتصادی نیست و تاثیر اندکی بر روی بلوکهای سیاسی و فرقهای در لبنان دارد. وزیر خارجه سعودی، فیصل بن فرحان نیز تاکید کرده بود که لبنان بیشتر به اتحاد درونی نیاز دارد تا مصالحه بین ایران و عربستان.
🔹یمن، اسرائیل، و لبنان محدودیتهای توافق ایران و سعودی هستند. با این حال چین میتواند، و این کار را خواهد کرد، که از ابزار قدرت اقتصادی برای مقاصد سیاسی بهره بگیرد اما نمیتواند به انتظارت خود دست یابد چرا که نفوذ کمی در منطقه دارد.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ریاض تسلیم اراده ملت سوریه و مقاومت شد
🔹سفر وزیر خارجه عربستان بعد از ۱۲ سال خصومت این کشور با سوریه صورت گرفت.
🔹عربستان، اصلیترین پشتیبان گروه تروریستی «جیش الاسلام» بود و امید داشت تا این تروریستها دمشق را تصرف کنند.
🔹ریاض نقش محوری در اتاق عملیات «موک» و اتاق عملیات «حلب» داشت و...
🔹در این راستا خبرنگار تسنیم در دمشق با «محمد الجابی» استاد روابط بینالملل دانشگاه و «رضا الباشا» خبرنگار سوری گفتگو کرده است.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌انا شیعة علی
🔹روایت جالب سهیل اسعد از دستگیر شدنش به خاطر مسائل امنیتی!
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ادعای جدید رسانهی صهیونیستی: ایران اسرائیل را مورد حملات ترکیبی خود قرار داده است و فرماندهی این اقدامات توسط سردار قاانی فرمانده نیروی قدس سپاه مدیریت و انجام میشود
💠eitaa.com/masaf_najva
👈پربازدیدترین تیتر روزنامههای پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۲
📌جوان: دفن زیر آوار دیوار
🔹چند هفته قبل، وقتی یک خبرنگار اسرائیلی قصد داشت با ...
📌کيهان: از صفر تا صد ناآرامیهای سودان
🔹ناآرامیها از بنبستِ نیروهای سودانی بر سر آینده این کشور ...
📌خراسان: سوریه و نگرانی مضاعف صهیونیست ها
🔹پس از آن که توافق ایران و عربستان برای بازگشایی ...
💠eitaa.com/masaf_najva
📌 پیام نجوا
🔹امیرالمومنین علی علیهالسلام: هركه با زير دست خود نرمش به خرج ندهد، به هدف خود نرسد.
✍️غررالحکم
💠eitaa.com/masaf_najva
📌تلاش برای رونمایی از «منشور جنبش سبز» برای موسوی توسط عامل گروهک منافقین
🔹در اواخر سال گذشته و همزمان با بالاگرفتن بازی منشورنویسی گروهکهای ضدانقلاب که جنجالیترین آن، منشور «پهلوی، کومله و شرکاء» بود، گروهک تروریستی منافقین به اردشیر امیرارجمند، خط دهنده و هدایت کننده اصلی میرحسین موسوی ابلاغ کرد که منشوری برای وی تدوین و به نام منشور جنبش سبز منتشر کند.
🔹خبرگزاری تسنیم در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ در خبری تحت عنوان «بازی جدید منافقین با کارت میرحسین موسوی» آن را افشا کرد و موجب انصراف تیم میرحسین موسوی از انتشار منشور شد.
🔹اما با سپری شدن حدود یک ماه، با تصور فراموش شدن خبر تسنیم، اکنون مجدداً در اندیشه برگزاری کنفرانسی در پاریس با مدیریت اردشیر امیرارجمند و با سخنرانی حضوری یا اینترنتی عناصر ضدانقلاب و عناصر رادیکال فتنه از داخل و خارج از کشور، به منظور رونمایی از دستپخت گروهک تروریستی منافقین هستند.
🔹با توجه به عبور منشور مورد نظر از آرمان و اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) و از نظام جمهوری اسلامی ایران و اتخاذ رویکرد براندازانه، مباحثی در میان جریان معتدلتر اصلاحات در گرفته که چه رویکردی در قبال این منشور ضدانقلابی اتخاذ کنند.
🔹همچنین یک زندانی زن که به دلیل جرایم امنیتی محاکمه و زندانی شده است به خانواده خود اعلام کرده که از این منشور حمایت خواهد کرد و از خواهر و برادران خود خواسته است که آنها و حزب خانوادگی متبوع آنها نیز حمایت کنند؛ درحالیکه گرایش شدید ضدانقلابی و ضد امام منشور، موجب تأمل برخی اعضای مسنتر خانواده نسبت به تایید و حمایت از منشور شده است.
🔹منصور امیرارجمند، برادر اردشیر از سران گروهک تروریستی منافقین مستقر در استراسبورگ فرانسه است و اردشیر امیرارجمند که در جریان فتنه ۸۸ بازداشت و زندانی شد، با سوءاستفاده از فرصت مرخصی، توسط عوامل منافقین از کشور فراری داده شد و در پاریس به منافقین پیوست.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌روانشناختی رهبران جهان
🔹روانشناس CIA، اورسلا وایلدر در مصاحبهای درباره پروفایل روانشناختی رهبران جهان صحبت میکند.
🔹درباره این که چرا سرویسهای اطلاعاتی پرونده روانشناختی رهبران جهانی را جمعآوری میکنند و اینکه سیاستگزاران پیشین چطور از این پروندهها در اتخاذ تصمیمات استراتژیک استفاده کردهاند. وایلدر که در مرکز ضد تروریزم CIA و واحد ارزیابی پزشکی و روانی کار کرده، درباره خصوصیات "چهارگانه تاریک" فردی، یعنی خودشیفتگی، پارانویا (توهم خطر)، ماکیاولیسم (توجیه وسیله برای رسیدن به هدف) و سادیسم صحبت میکند و از اینکه چطور این خصوصیتها میتواند بر تصمیمات رهبران جهان اثرگذار باشد و در مذاکرات دخیل شود.
🔹وایلدر در یک مصاحبه ۴۵ دقیقهای گفته: اولین کاری که من انجام میدهم، پیدا کردن یک متخصص از همان منطقه است که همکارم باشد. من چیزهایی راجع به روح و روان و تحولات روانی و خصوصیات فردی میدانم، اما بافت و محیط فرهنگی را نه. و معجزه واقعی وقتی اتفاق میافتد که شما در یک ارزیابی روانی آنچه را که یک روانشناس درباره تحولات روانی و شکلگیری آن میداند را با پیشینه فرهنگی و سازهای که آن رهبر به آن پاسخ میدهد، کنار هم بگذارید و درنتیجه به وضعیت کاملا دقیق شخصیت او در آن بافت (محیط) خاص میرسید.
🔹تاثیر دورههای مختلف زندگی بر روی روانشناسی رهبران به این صورت است که هر دهه خاص از زندگی بزرگسالی، تاثیر به خصوصی هم بر تحولات آن دارد. این تنها در خردسالی پایان پیدا نمیکند. پس اولویتها و ریتم سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی خیلی متفاوت از سنین ۵۰ سالگی و ۶۰ سالگی ست و به همین شکل جهتگیری نسبت به واقعیات کاملا متفاوت است. و وقتی شما از زاویه دید یک رهبر نگاه میکنید، باید به یاد داشته باشید که سن آنها درباره وضعیت روحی، ذهنی، و احساسی آنها چه میگوید. و آن وقت باید آن را هم درون آن محیط بگذارید.
🔹یکی از کارهایی که باید بکنید این است که بفهمید و در نظر بگیرید که آنها چطور به جایی که الان هستند رسیدهاند و چطور قدرت را حفظ کردهاند. پس مهم نیست که آن شخص چقدر غیر جذاب به نظر میرسند، وقتی که قدرت را حفظ میکنند یعنی درون شخصیتشان چیزی هست که آنها را قادر به این کار میکند.
🔹کار ما این طور نیست که مثلا با یک فرد به طور خصوصی بیرون برویم و بعدا درباره او حرف بزنیم. به دو دلیل: اول اینکه برای این کار شما باید با آن شخص تعامل چهره به چهره داشته باشید تا او را دقیقا درک کنید. دلیل دوم این است که کار ما این نیست که بفهمیم آنها در پاسخ به سوالات چه میگویند، بلکه فهم این است که چطور آن را میگویند و آنچه را که نمیگویند (بفهمیم).
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌روانشناختی رهبران جهان 🔹روانشناس CIA، اورسلا وایلدر در مصاحبهای درباره پروفایل روانشناختی
📌ریشههای جاهطلبانه آنها چیست؟
👈سوال مجری: چطور این شغل را انتخاب کردی؟
🔹من خودم تا سن سیزده سالگی در خارج از کشور بزرگ شدم و دوران سختی بود. پدر و مادرم مبلغ و عاشق سفر بودند و این روی علاقه من به جهان در کل نقش داشت. در واقع من یک زمانی فرانسوی را بهتر از انگلیسی حرف میزدم. انگلیسی را فقط در گفتگو با پدر و مادر استفاده میکردیم ... و بعد فهمیدم که "من به اعماق ذهن انسان علاقه دارم" کتابهای تاریخ میخواندم، کتابهایی درباره رسواییها، و این یک تمرین روانشناسانه جالب بود.
🔹بعدا یک تبلیغ برای روانشناس از CIA دیدم، درخواست دادم و قبول شدم. در آنجا مثل یک خانواده بودیم که حس حمایت خانوادگی داشت. بعضی فکر میکنند که یک محیط منزوی است اما داخل آن اصلا این طور نیست. فکر میکنند باید مثل تام کروز باشیم. آدمهای خیلی معمولی هستیم ... تحت تاثیر تاریخ روانشناسی و تاریخ واحدمان که در گذشته و در دوران جنگ جهانی دوم، OSS "دفتر خدمات استراتژیک"، نام داشت قرار گرفتم. کارل یونگ (روانپزشک اتریشی) مامور OSS بود و مدیر او هم آلن دالس بود.
🔹من سریعا "تئوری یونگ" (نظریه کارل یونگ درباره "روانشناسی تحلیلی" (آنالیتیک) در کتابش به نام "علم امپراتوری")، و آنچه که او درباره رهبران جهان گفته بود را خواندم ... آن دوران در واقع شروع کاربرد روانشناسی در ماموریتهای اطلاعاتی بود که آلن دالس وارد کرد. او یک آدم تصویری بود و بعدا گفته بود که جهان احتمالا هیج وقت کاری را که دکتر یونگ برای ماموریتهای اطلاعاتی انجام داد را نخواهد فهمید. بعضی گزارشات او مستقیما به رییسجمهور میرسید. آن طور که آلمانیها میگویند یک حس نوکانگشتی (اصطلاحی از پیدا کردن جهت باد با نوک انگشت، کنایه از سنجیدن محیط) از الگوهای سیاسی و اخلاقی در سرتاسر اروپا داشت و عمیقا غرقِ در فلسفه فرهنگ و روانشناسی فرهنگی بود. همان طور که ما امروز تحلیلگران با تخصص منطقهای استخدام میکنیم که با روانشناسان کار میکنند و این تا زمانی که CIA به طور رسمی ایجاد شد ادامه یافت.
🔹پایان نامه دکتری من در دانشگاه جرج واشینگتن بود و استاد راهنمای من هم جرالد پست که ۲۰ سال در CIA به عنوان روانپزشک خدمت کرد و ارزیابی روانی مدرن از رهبران جهان کار او بود چون رهبران ما هر روز بیشتر و بیشتر درباره آنچه که اساسا سوالات روانشناختی بود میپرسیدند.
🔹ارزیابی مشهور او که حالا روشن شده که منجر به "توافق کمپ دیوید" بین مناخیم بگین و انور سادات بود. آن ارزیابی تا حالا با شکل ویرایش شده منتشر شده است. و جیمی کارتر بعدا چندین بار گفت که چقدر در نتیجه نهایی مفید واقع شده است ... خصوصیات فردی رهبران جهانی یک عامل عمده است که میتواند بر مذاکرات تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد. در آن ارزیابیها آمده بود که انور سادات یک تصویر بزرگ از خود دارد، با تمرکز خیلی زیاد بر روی نقش خودش در تاریخ، خیلی علاقمند به ریسک کردن، ساده و قالب شکن. درحالی که "بگین" خیلی متمرکز بر جزئیات، قانوندان، و هر چقدر که بیشتر تحت فشار قرار میگرفت بیشتر سعی میکرد همه چیز را تحت کنترل خود قرار بدهد. و این شخصیتها به طور بالقوه میتوانست در مسیر نا امیدی دو طرفه قرار بگیرد، یا برعکس میتوانست یکدیگر را متعادل کند، و نتیجه همین بود. و وقتی که هر دو جایزه نوبل گرفتند یکی از آنها، بگین، دچار افسردگی مزمن شد و متاسفانه در این وضعیت مُرد، و سادات هم توسط کسانی که تغییر دیدگاه او را تحمل نمیکردند به قتل رسید.
👈اگر خودت رییسجمهور بودی این ارزیابیها به تو حس این را میداد که چطور به افراد نزدیک بشی، درسته؟
🔹در مواقع خاص رهبران دوست دارند واکنشهای خاصی را برانگیزند و از برانگیختن واکنشهایی جلوگیری کنند. پس شما باید با دنبال "نقاط برانگیزش" (Trigger points) بگردید.
🔹به تناوب، به این فکر میکنید که چطور شخصیت (افراد) در مذاکرات دخیل میشود و به بهترین شکل دو طرفه، میتوان وارد مذاکرات شد. من یک لیست دارم از خاطرات پرزیدنت کارتر. او در خاطراتش، در سال ۱۹۹۳ که آن را "حفظ ایمان" نام گذاشته، نوشته: "من میخواهم همه چیز را راجع به بگین و سادات بدانم. ریشههای جاهطلبانه آنها چیست؟". این یعنی انگیزههای آنها از عمق وجود. "مهمترین هدفشان در زندگی چیست؟". اهداف در زندگی میتواند سیاسی و غیر سیاسی باشد. حالا فکر میکنم که دیگر رئیسجمهور نیستم.
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌ریشههای جاهطلبانه آنها چیست؟ 👈سوال مجری: چطور این شغل را انتخاب کردی؟ 🔹من خودم تا سن سیزده س
📌رفتار او، تصویر انگیزههای اوست
"چه چیز شخصیت آنها را در دوران کودکی شکل داده؟"، و اتفاقات دوران کودکی مهمترین چیزهایی هستند که باید بدانیم. اگر خاطرات مکتوبی وجود داشت یا زندگینامهای (که توسط خود افراد نوشته میشود)، آنجا یک معدن طلا ست که به سولات قبلی پاسخ میدهد. "باورهای مذهبیشان، روابط فامیلی و وضع سلامتشان چگونه است؟". وضعیت سلامتی خیلی مهم است. اگر درباره فرانکلین دلانوم روزولت و اینکه چقدر در پایان دوران حرفهاش بیمار بوده فکر کنید، واقعا تاثیر خواهد گذاشت.
🔹وودرو ویلسون سکته مغزی کرده بود، رهبران دیگری مثل لینکلن و چرچیل افسردگی مزمن داشتند، سزار صرع داشت، و همین طور ناپلئون و پتر کبیر.
👈میدانم نمیتوانی به این سوال پاسخ بدهی. اما حدس و گمانهایی درباره سلامت پوتین و تاثیری که میتواند بر تصمیمگیری راجع به اوکراین داشته باشد وجود دارد؟
🔹وقتی از زاویه یک رهبر نگاه کنی باید سن او را در ذهن داشته باشی. سوال مهم دیگر کارتر این بود: "روابط سادات و بگین با دیگر رهبران دنیا چیست؟ با همتایانشان؟". این یک دید جالب است.
👈همه اینها سوالات واقعا عالی ست.
🔹بله اینها سوالات رئیسجمهور است. سوال دیگر: "واکنش احتمالی در برابر فشار در بحران چیست؟" و میفهمید که پرزیدنت سادات خلاقتر و تصویریتر میشود که مایل است قالب را بشکند. در مواقع بحران، شخصیت شما در یک نقطه متبلور میشود. و ما پرزیدنت بگین را داشتیم که احتمالا در برابر تغییر صلبتر و بیشتر مخالف میشود، که لزوما به مذاکرات کمک نمیکند.
🔹"تعهد به اصول سیاسی"، یک سوال عملی ست. باید بدانید که آنها درباره خانه (کشورشان) چه فکر میکنند. "دید آنها نسبت به من، و در ایالاتمتحده چگونه خواهد بود؟". این چیزهایی ست که باید بدانید. سوال دیگر "به چه کسی اعتماد دارند؟" است. دیگرانی که میتوانید به سراغشان بروید و دیدگاه متفاوتی بدهند. "دیدشان نسبت به یکدیگر چیست؟" و کارتر کسی بود که از روانشناسی به زیبایی استفاده کرد.
👈تجربه من به عنوان یک گزارش (PDB) نویس برای رییسجمهور و معاون او این است که روسای جمهور دیگر نیز علایق مشابه دارند. سوال من از تو این است که چطور ارزیابی روانی انجام میدهی؟ و حدس میزنم سوالی که همواره پرسیده میشود این است: تو که با آنها در یک اتاق نیستی، با آنها وقت نمیگذرانی تا واکنششان را ببینی؟ پس چطور این کار را میکنی؟
🔹اولین کاری که من میکنم پیدا کردن یک متخصص منطقهای است ... وقتی که به رییسجمهور گزارش میدهم، اصرار دارم که فردی را با خود ببرم که لزوما متخصص آن رهبر نیست اما (فرهنگ آن منطقه را میداند) چون اگر من یک گزارش کامل بدهم، بخش مهم این است که رفتار سیاسی چطور از آن شخص بروز پیدا میکند و چطور برای سیاستگزاران و مشتریهای ما به کار میآید.
🔹همان طور که قبلا گفتم، ما در دوران OSS انسانشناسانی مثل روث بندیکت Ruth Benedict داشتیم که متخصص ژاپن بود. "گل داوودی و شمشیر" (نماد امپراتوری ژاپن و شمشیر سامورایی) بین ما بود. ما این کار را در طی تاریخمان در ارزیابی روانی انجام دادیم. پس این اولین کاری ست که باید انجام دهید. کار دوم این است که چه چیزی ممکن است از آن شخص ندانید چون نمیتوانید با او مصاحبه کنید. نمیتوانید با آن شخص دیدار کنید. پس باید اطلاعات درباره خطرها را به دقت ارزیابی کنید. روان شناسان این کار را کمی آسانتر از اکثر تحلیلگران انجام میدهند چون تمام آن چیزی که از یک رهبر میبینید، رفتار اوست. پس اگر رفتار (شناسی) کامل و تئوری کافی، و کسی را داشته باشید که به شما در فهم محیط کمک کند، میتوانید یک تصویر کاملا خوب از آنچه که انگیزههای او ست داشته باشید.
👈الگوهای زیادی میبینید، درسته؟
🔹هر شخص الگوهای (رفتاری) دارد و استثناهایی در آن الگوها. پس اولین مراحل یک ارزیابی، فهم این است که الگوها چه هستند و خطرها کجاست، کجا باید چیزی وجود داشته باشد. مثلا کجا ترس وجود دارد و کجا نه. کجا خوشحالی و لذت هست و کجا نه. و شما تابع کامل رفتاری و شکل آن را میفهمید. و سپس آن تئوری را بر آنچه که شروع به پدیدار شدن از تحقیقات راجع به آن فرد میکند اعمال میکنید. هر ارزیابی روانی این طور کار را میکند. پس از آن باید هشدارهایی (در پرونده) داشته باشید چون نمیتوانید آن شخص را ببینید اما طبق ساختارها و رفتارهایی که دارید، میتوانید به تخمین خوبی برسید، و اگر بخواهید یک پرونده خوب از رفتار (شخص).
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌رفتار او، تصویر انگیزههای اوست "چه چیز شخصیت آنها را در دوران کودکی شکل داده؟"، و اتفاقات دورا
📌از من نخواهید خارج از وقایع بمانم!
🔹یک کتاب خیلی خوب در این زمینه که در سال ۲۰۱۰ جایزه پولیتزر دریافت کرد، کتاب زندگینامه "کلئوپاترا Cleopatra" (ملکه مصر) است. هیچ اطلاعاتی از زندگی درونی او وجود ندارد. پس آنچه که نویسنده انجام داده، نگاهی است بر ساختار آن چیزهایی که او با آنها سر و کار داشته است؛ روم، اقتصاد، اسکندریه، وفوری که در خاندان سلطنتی مصر معمول بوده، قتل مداوم خواهر و برادرها و ازدواج با آنها، دانش او از زبانها، گویی که در سرتاسر کتاب سفری در زمان و تاریخ داشته باشید. ... پس اینحا کسی را دارید که هم با ژولیوس سزار و هم آنتونی در روم ازدواج کرده و ارتباط داشته است.
👈میتوانی تفاوت بین یک رهبر سالم و یک رهبر ناهنجار را بیان کنی؟
🔹متاسفانه همه ما وقتی که در وضعیت رنج و غم هستیم، تمایل داریم که خیلی سفت و سخت (انعطافناپذیر) شویم، که تنها یک دو یا دو جنبه از شخصیتمان پدیدار میشود. اگرچه با گذر زمان و هرقدر که پا با سن میگذارید، بیشتر قادر خواهید بود که تمام جنبههای خود را به نمایش بگذارید و این کار وقتی که جوان هستید سختتر است. پس شخصیتهای سالمتر از نظر ارزیابی خیلی سختتر هستند و شما باید برای فهم این پیچیدگیها بیشتر کار کنید.
🔹باید برای همه اینها در یک شخص سالم شواهد خوبی پیدا کنید تا آن را در یک تصویر کلی بگذارید که چهار بخش دارد؛ اولی تاریخچهای که منجر به حال حاضر او شده است. اگر آن را خوب بنویسید، بیشتر افراد از بقیه آن میگذرند چون اکثرا احساس میکنند که آن فرد را میشناسند. قدم بعدی، استایل فکری است و همه ما نوعی از آن را داریم. و سپس خصوصیات شخصیتی است که پایه ارزیابی روانی است.
🔹پس به چند خصیصه آشکار شخصیتی در رهبران فعلی جهان میپردازم. یکی از کارهایی که باید بکنید این است که حساب کنید آنها چطور قدرت را گرفتهاند و حفظ کردهاند. خب، ژنرال استنلی مککریستال کتابی درباره رهبریت نوشته و اشاره کرده که ساختارها و سیستم سیاسی و مسائل فرهنگی از افراد مهمتر هستند. اما به این هم اشاره کرده که هیج وقت به خودش اجازه نمیدهد که یک دشمن را دستکم بگیرد.
🔹او به "الزرقاوی" اشاره کرده که رهبر القاعده در عراق بود که خودش را با سربریدن به جهان معرفی کرد. آن کتاب را کسی به من معرفی کرد که شغل خود را به عنوان یک سرجوخه ابتدایی در ویتنام شروع کرده بود. او میگوید، "دست کم گرفتن دشمن مرگبار است" و ما نمیخواهیم به این دچار شویم ...میتوانیم به آن (خصوصیات) "چهارگانه تاریک"، روانپریشی را هم اضافه کنیم اما روانپریشی ناخودآگاه است و آنها معمولا نظم رسیدن به رهبری یک کشور را ندارند. آنها میتوانند رهبران اشاراتی کنند اما نمیتوانند به آنها برسند.
🔹پس بیایید با "خودشیفتگی" شروع کنیم و این چیزی ست که همه آنهایی که موفق هستند بخشهایی از آن را دارند، چون لازم است. باید یک دیدگاه (افق) داشته باشید. باید تمایل به پیگیری آن افق علیرغم مخالفتها و میزانی از اعتماد به نفس داشته باشید. اما خودشیفتگی نابهنجار چیز متفاوتی است. شخصی که میخواهد همیشه مرکز وقایع باشد و آن را تغییر (تحریف) میدهد، و امضای آنها هم این است که طاقت انتقاد ندارند یا طاقت اینکه بیرون از وقایع گذاشته شوند.
🔹در دو مقطع از زندگی هست که خودشیفتگی مورد انتظار است. یکی از آنها دو سالگی ست. وقتی که یک بچه را در خواربار فروشی میبینید که برای دیگران دست تکان میدهد و آنان نیز متقابلا همین کار را میکنند. اگر این کار را نکنند آن (بچهها) از هم فرو میپاشند (عصبانی میشوند). و دیگری در بزرگسالی است. آنها کمی خودشیفته هستند چون برای توسعه هویت خود باید بر روی خودشان متمرکز باشند. اما از نظر ناهنجار شناسی و تشخیص، ضمایر آنها مثل بالون است. خیلی عظیم اما شکننده که با یک سوزن با خشم منفجر میشود.
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌از من نخواهید خارج از وقایع بمانم! 🔹یک کتاب خیلی خوب در این زمینه که در سال ۲۰۱۰ جایزه پولیتزر د
📌این دیوانهها دوست ندارند دیوانهای مثل خودشان راببینند!
👈پارانویا چی؟
🔹کسی است که ترسان و نگران باشد و این ناخودآگاه است. کسانی که پارانوئید هستند اغلب وقتی که زیادی کوچک و آسیبپذیر بودهاند، مورد بد رفتاری قرار گرفتهاند و هنوز هم همان کودک زخمی، آسیبپذیر و ترسو در لباس "مرد آهنی" با اسلحه و سنسورهایش هستند. یک اختلال در فکر است که دائما فکر میکنند بعضی شرایط تهدید آمیز هستند و بعضی دیگر نه. آنها منطقی هستند و آنچه را که بر روی زمین اتفاق میافتد با دقت حس میکنند. خیلی جزئینگر هستند اما قضاوتهایشان لزوما دقیق نیست. اما این با گذر زمان میتواند تغییر کند. مطالعات جدید نشان داده که این افراد در فضای کار اقتصادی با کمی پارانویا بهتر کار میکنند.
🔹پارانویا معمولا "بیماری سیاسی" خوانده میشود چرا که اگر شما در یک زندگی سیاسی باشید همیشه یک نفر جلوی شماست و سیاستمداران سالم مدیریت میکنند که در چرخه (مارپیچ) پارانویا گرفتار (غرق) نشوند. به شکل متناقض گونهای، افراد پارانوئید در بحران آرامتر میشوند ... و این دائمی است. مثل یک فنر جمع شده که در دراز مدت روی جسمشان، این وضعیت تنش (نیروی) دائمی تاثیر میگذارد و مثل آن هم رفتار میکنند و آمادهاند تا در برابر هر تهدیدی از جا بجهند.
👈خب به دو خصیصه دیگر یعنی سادیسم و ماکیاولیسم بپردازیم.
🔹ماکیاولیسم نوعی خودخواهی استراتژیک و خونسردی است، مثل ماکیاولی که گفت، یک شاهزاده تحمل لذت اخلاقیات معمولی را ندارد. او باید آنچه را که برای خود و دولتش بهترین است انجام دهد. پس این خیلی سرد و حسابگرانه است. پس اگر این یک ابزار موثر باشد، خیلی پرهیزکار (از اشتباه) میشوند و اگر هم لازم باشد، خیلی شرور. محیط در مورد آنها و رفتارشان خیلی مهم است. سریع و فرصتطلب و انعطافپذیر هستند. به طور غیر قابل باوری به وضعیت اجتماعی حساسند چون تلاش میکنند خود را تعادل ثابت کنند و جایگاهشان را تعیین کنند. اساسا ماکیاولیستها دید سیاهی به انسانیت دارند. پس هیج وقت در روبرو شدن با یک پارانوئید نباید سعی کنید که با احساسات مثبتشان درگیر شوید چون فکر میکنند آنها را ضعیف میبینید. اما در عین حال، ماکیاولیستها با آن بازی میکنند (از آن بهره میبرند).
🔹اما سادیسم، چه باور داشته باشید و چه نداشته باشید، برای رهبر یک کشور در مرکز کار نیست، مگر مثل "ایوانِ شرور" (تزار روسیه) که انقدر سادیسم داشت که تمام افراد منطقه خود را در "موسکوی Muscovy" کشت. اما اگر به خود سادیسم برگردیم، به معنی لذت بردن از رنج و درد دیگران است و از آن جهت مهم است که اگر در قدرت باشید، ابزار بسیار زیادی برای سادیسمی بودن دارید. مثال کلاسیک در زمان ما صدام حسین است. او دو پسر داشت، عُدِی و قُصِی. استالین هم همین طور، اما صدام آنها را وقتی در سن ۷ یا ۸ به سالگی بودند به اتاقهای شخصی شکنجه برد و آنها را تشویق به شکنجه و کشتن افراد کرد.
👈خب اورسلا، مخاطبان تو به خصوص مخاطبان ارشد، چطور به کار تو درباره روانشناسی بالینی رهبران جهان واکنش نشان میدهند؟
🔹خب اولین کاری که انجام میدهند، وقتی من شروع به توصیح دادن درباره سادیسم، پارانویا و خودشیفتگی میکنم، شروع میکنند به اشاره کردن به یکدیگر، به دستیارانشان، و میگویند: "حالا میدانم مشکلش کجاست. میتوانی بیماریهای او را کامل تشخیص دهی؟" و خیلی با مزه میشود.
👈یا اینکه به خودشان فکر میکنند، درسته؟
🔹اغلب این سوال که: آیا این سر خود ما هم آمده؟ اگر یک کشور تجربه استفاده از روانشناسان و روانپزشکان را در دستگاههای امنیت ملی خود داشته باشد، میتوانید فرض کنید که این طور هست. آنها خیلی به "روانشاسی قدرت و رهبری" علاقمند هستند چون این بخشی از زندگیشان است. میتوانم این سوال را از تو بپرسم که خودت به همه اینها (که گفته شد) چه واکنشی داری؟
👈خب من اینجا نشستهام و دارم فکر میکنم کدام یک از آنها به من میخورد و کدام نه. و به خاطر همین بود که این سوال را از تو پرسیدم.
🔹خب من میتوانم به تو بگویم که سادیسم نداری.
👈خودم مطمئن بودم.
🔹و پارانوئید هم نیستی.
👈خودم فکر میکنم کمی خودشیفتگی هست مطمئنا، و یک کمی هم از ماکیاولیسم.
🔹خب میتوانی نام آن را هوشیاری سیاسی بگذاری!
💠eitaa.com/masaf_najva
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹اعلام همراهی پاکستان با ایران علیه مدعیان دروغین حقوق بشر
🔻ریاض حسین پیرزاده وزیر فدرال پاکستان روز چهارشنبه طی مصاحبه با خبرنگار ایرنا در اسلامآباد اظهار داشت: تعاملات نزدیک در جهان اسلام به ویژه بازیگران مهم منطقه کمک میکند که بتوانیم کارهای بیشتری را برای بهبود حقوق بشری انجام دهیم.
🔻وی با تاکید بر اهمیت همکاریهای دوجانبه ایران و پاکستان در مجامع منطقهای و بین المللی پیرامون امور حقوق بشری، افزود: خوشبختانه امروز وضعیت در کشورهای ما و دیگر کشورهای اسلامی به مراتب بهتر از کشورهای مدعی مدافع حقوق بشر است.
🔻پیرزاده گفت که ایران همواره از پاکستان در مجامع منطقهای و بین المللی حمایت کرده و ما نیز مفتخر به پشتیبانی از کشور دوست و برادر ایران هستیم و معتقدیم که تنها با همکاری با جمهوری اسلامی ایران میتوانیم به اهداف مشترک برسیم که یکی از آن بهبود کیفیت زندگی مرزنشینان در ایالت بلوچستان است.
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
📌 پیام نجوا
🔹امام جعفرصادق علیهالسلام: خوشا به حال شيعيان قائم ما كه در زمان غيبت او منتظر ظهورش هستند و در زمان ظهورش فرمانبردار اويند. اينان دوستان خدايند كه نه بيمى بر آنان است و نه اندوهگين مىشوند.
✍️کمال الدين؛ جلد۲، صفحه ۳۹
💠eitaa.com/masaf_najva
📌 از برقرای روابط با سعودی تا ماهیگیری برای برجام!
🔹حدود یک سال پیش جو بایدن به عربستان رفت تا درباره کاهش تولید و افزایش قیمت نفت، با سعودیها (که ترامپ را گاو شیره خطابشان میکرد) گفتگو کند، که البته طبق گزارشات سفر موفقیتآمیزی هم نبود. در آن زمان وزیر خارجه سعودی در مصاحبه با شبکه CNBC آمریکا در مورد روابط با چین گفت:
"روابط ما با #چین و ایالاتمتحده ناقض یکدیگر نیستند ... چین بزرگترین شریک تجاری ما و بازار بزرگ انرژی ست. آمریکا هم البته وقتی پای شراکت نظامی وسط باشد، متحد شماره یک ماست" [1].
از این سخنان میتوان دریافت که حتی عربستان سعودی هم میداند که عقل ایجاب میکند که همه تخممرغهایش را در سبد غرب و #آمریکا نگذارد. تازه عربستان تحت تحریمهای غرب (Western sanctions) هم نیست.
اما از نظر غربگرایان ایران (یا به عبارت بهتر "برجامخدایان") بهبود روابط با شرق به معنی "مستعمره چین و #روسیه" شدن است و ایران روابط خود با عربستان به خاطر منافع چین احیا کرده (درحالی که حداقل از یک سال پیش مذاکرات با وساطت عراق جریان داشت). البته اصلاحطلبان خودشان این نکته را به خوبی میدانند اما هدف تحریک احساسات پاک ملیگرایانه مردم به ضرر شرق و به نفع برجام و آمریکا ست.
این درحالی ست که حتی اگر به دنبال بهبود روابط با غرب هم باشید، در تعامل با شرق باید نیاز خود را به غرب کم کنید و از رقابت بین بلوکهای شرق و غرب به نفع خود استفاده کنید نه به ضرر خودتان، کاری که همین الان ترکیه دارد انجام میدهد.
گذشته از این، اصلاحطلبان حتی بهبود روابط با #عربستان را هم به برجام گره زده بودند. برای مثال تنها چند روز پیش از اعلام توافق، روزنامه شرق در سالنامه خود نوشته بود: "تحولات داخلی کشور به خصوص بعد از ۲۵ شهریور و پررنگ شدن موضوعات دیگری همچون حقوق بشر، جنگ اوکراین، ماجرای پهپاد و اختلافات پادمانی بر احیای روابط ایران و عربستان نیز اثری منفی داشت که ریاض را منصرف کرد" [2].
پس این جماعت (از جمله #مهدی_نصیری) را نمیتوان صرفا غربگرا دانست. یک غربگرا اصولا فکر میکند که با با نزدیکی به غرب میتوان زندگی و اقتصاد بهتری داشت. اما تفسیر اصلاحطلبان از شعار ایدئولژیک "نه شرقی نه غربی" به این معناست که خودمان روابط با شرق را خراب کنیم و به آغوش کسی پناه ببریم که تحریممان کرده.
از طرف دیگر در دولت روحانی این مسئله اثبات شد که #برجام دستاورد اقتصادی چندانی ندارد و از نظر امنیتی (یا به قول خودشان "دور کردن سایه جنگ") نیز اصولا دستاوردی ندارد. پس دلیل این دوستان برای "نوشیدن دوباره جام زهر" چیست؟! به یاد بیاورید که بعضی از اصلاحطلبان مثل محمود صادقی، زیباکلام و غیره، به صراحت گفتند که "مردم (یعنی اصلاحطلبان) روابط با غرب را از آنجایی که کشورهای غربی دموکراتیکتر هستند، به روابط با شرق ترجیح میدهند". اما هدف برجام بهبود وضع اقتصاد ایران بود یا دموکراسی؟ هدف برجام از اول هم اقتصادی نبود. برجام خدایان برجام را از دریچه منافع غرب نگاه میکنند نه از زاویه منافع ایران.
✍️آریا مرتضوی
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعترافات دوباره سردمداران کاخ سفید به ایجاد داعش تا کشتن میلیونها عراقی برای هیچ!!!
🔹 رابرت اف کندی، برادر زاده «جان اف کندی» رئیس جمهور سابق آمریکا که نامزدی خود برای انتخابات ۲۰۲۴ را اعلام کرد در یک سخنرانی انتخاباتی به ساخت داعش توسط آمریکا اذعان کرد!!
🔹رقابتهای انتخاباتی ۲۰۱۶ نیز شاهد اعتراف یکی دیگر از نامزدها بودیم؛ جایی که دونالد ترامپ در رقابت با هیلاری کلینتون در کارزار انتخابات ریاستجمهوری اینکه داعش ساخته و پرداخته آمریکا بود را در برابر چشم جهانیان فریاد زد.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌جامانده در پشتِ تپهای از قوطیهای خالی!
🔹محمد ایمانی نوشت: 1) «استن لورل» در فیلم «احمقها»، نقش یک گروهبان هالو را بازی میکند. او مأمور نگهبانی از یک سنگر است. یگان متبوع گروهبان لورل جابهجا میشوند. جنگ به پایان میرسد و ۲۰ سال از ماجرا میگذرد؛ اما او همچنان مأموریت روزانه خود را انجام میدهد! لورل در صحنهای از فیلم، کنسروی را باز میکند و قوطیاش را بهجایی پرتاب میکند که تپهای از قوطیهای خالی درست شده است... بالاخره او را پیدا میکنند و به شهر میآورند تا اینکه سر و کله دوستش اولیور هاردی هم پیدا میشود و باقی این ماجرای طنز.
🔹این که «آرتور استنلی جفرسون» و «لورول هاردی» (همان لورل و هاردی مشهور) ۸۰ سال قبل در نقش
دو هالو در کمدی «احمقها» بازی کنند، رویدادی عجیب نیست. عجیب و تأسفبار این است که کسانی در واقعیت زندگی، همان نقش مضحک را بازآفرینی کنند و مثل «لورل و هاردی»، از خودشان هم متشکر باشند!
🔹۲) اگر ۱۰۰ سال یا ۷۰ سال قبل برخی روشنفکران درباری، انگلیس یا آمریکا را فعال مایشاء دنیا میخواندند و بر ضرورت طفیلیگری آنها تأکید میورزیدند، چندان عجیب نبود. عجیبتر این است که کسانی در دوره فرتوتی قدرت غرب، در همان پستوی ذهنی باقیمانده باشند. «احمد خان ملک ساسانی»، از دیپلماتهای عصر قاجار و پهلوی، صد سال قبل درباره فضای تربیتی در آغاز دوره رضاخان مینویسد: «خوب به خاطر دارم یک روز درس تاریخ داشتیم و گفتوگو از مستعمرههای انگلیس بود که آیا خود اهالی، قادر به اداره ممالک خود هستند یا نه؟
🔹ذکاء الملک گفت: آقایان شما هیچ وقت سرداری برای دوختن به خیاط دادهاید؟ همه گفتند آری. گفت خیاط برای سرداری شما آستین گذارده؟ همه گفتند: البته. گفت: وقتی سرداری را از مغازه خیاطی به خانه آوردید، آستینش تکان میخورد؟ گفتند: نه. گفت: پس چه چیزی لازم بود که آستینها را به حرکت در آورد؟ گفتند: لازم بود دستی توی آستین باشد تا تکان بخورد. جناب فروغی فرمودند: مقصود من هم همین بود که بدانید ایران مثل آستین بیحرکت است که تا دست دولت انگلیس در آن نباشد، ممکن نیست تکان بخورد. مدیران و معلمین، اغلب فقط برای این انتخاب شده بودند که شاگردان را از طریق وطنپرستی منحرف و به خدمتگزاری اجنبی تشویق کنند. دستور ذکاءالملک، منصورالملک و باقر کاظمی همیشه این بود که نبایستی اشخاص باهوش و باسواد،
جزو کارمندان وزارت خارجه درآیند».
🔹۳) ادعای تغییر ریل تاریخ و نظم جهانی، نه بحثی ایدئولوژیک، بلکه مبتنی بر واقعیات غیرقابل انکار است. این دو سند را بهعنوان مُشتی از خروارها مرور کنید:
🔹- روزنامه انگلیسی تلگراف: «به هر طرف که نگاه کنید چین در حال پیشروی است، در حالی که غرب توسط چیزهای بیاهمیت منحرف شده. وقایع هفتههای اخیر را ببینید. آمریکا روی داستان محاکمه رئیسجمهور سابق متمرکز بوده. در منهتن و پالم بیچ، رسانهها هزینه بالگردهایی را که برای جابهجایی رئیسجمهور سابق صرفشده، محاسبه میکنند. خیابانها مملو از عکاسانی است که در حال رقابت برای شکار لحظه هستند. از نیویورک تا سنفرانسیسکو، شهرها در حال پوسیدن هستند؛ از سرقت تا جنایات خشونتآمیز. در این شرایط، آمریکا توسط کسی اداره میشود که در حین کار، نیمهخواب است. در این شرایط، چین میانجیگری بین عربستان و ایران را رقم زد. زمانی هم که شی جین پینگ در مسکو حاضر شد تا طرح خود را برای خاتمه جنگ اوکراین ارائه کند، وضعیت به همین منوال بود.
🔹در همین حال، رئیسجمهور فرانسه به پکن رفت، حال آنکه قبلا برای مسائلی مانند توقف جنگ اوکراین به آمریکا میرفت. در حالی که ما در انگلیس در مورد موضوعاتی مانند اینکه آیا یک زن میتواند آلت تناسلی داشته باشد یا خیر، یا اینکه تا چه اندازه نژادپرستیم بحث میکنیم، چینیها مشغول انجام معاملات تجاری در سراسر جهان هستند. آنها تمایل خود را برای پشت سر گذاشتن سیستم مالی تحت سلطه دلار پنهان نمیکنند. چین در حیاط خلوت آمریکا توافق تازهای با برزیل امضا کرد. آنها میگویند ما دیگر به آمریکا و پول آن نیاز نداریم. عجیب هم نیست. مجالس و دولتهای متوالی آمریکا از دو طیف دموکرات و جمهوریخواه، کارهای زیادی برای کاهش جایگاه دلار انجام دادهاند و هزینهها و بدهیهای دولت در حال افزایش بوده است. ما حواس خود را با مسائل مضحک پرت میکنیم. وضعیت ما، شبیه کمانچه زدن نرون در حالی است که رُم در حالت سوختن بود. کاری که رهبران ما در غرب انجام داده اند، بدتر از این است».