قسمت اول
📌نگاهی به اعتراف مکنزی؛ رویکرد آمریکا علیه توان پهپادی ایران چه خواهد بود؟
🔹سخنان فرمانده تروریستهای سنتکام نشان میدهد که آمریکا و متحدانش نگران توان پهپادی ایران هستند و این نگرانی در تعیین رویکردهای آتی آنان در قبال ایران بیتأثیر نخواهد بود.
👇👇ادامه
🔹گروه بینالملل خبرگزاری فارس – مهدی پورصفا: از زمان جنگ جهانی دوم تا به امروز سیاست کلی آمریکا برای ورود به هر نبردی وجود برتری کامل هوایی بوده است. بر این اساس سربازان ایالات متحده در میدان نبرد باید بدون هیچگونه نگرانی به نبرد بر روی زمین بپردازند.
🔹بر همین اساس ارتش آمریکا سرمایهگذاری کلانی بر روی یگانهای هوایی خود اعم از نیروی هوایی، نیروی دریایی و گارد ملی انجام داد و بر این اساس پرندههای آهنی این کشور باید یک نسل از سایر جنگندهها جلوتر باشند. به عنوان مثال ایالات متحده هماکنون جدیترین کاربر جنگندههای نسل ۵ در دنیا همچون اف-۲۲ و اف-۳۵ محسوب میشود.
🔹البته سایر قدرتهای بزرگ دنیا همچون چین و روسیه نیز در حال طیکردن مراحل نهایی عملیاتیسازی این جنگندهها هستند اما درنهایت آمریکاییها همچنان تلاش میکنند تا این برتری خود را حفظ کنند. با این حال به نظر میرسد که در سالهای گذشته به تدریج یک بازیگر جدید در حوزه هوایی ظهور کرده که نگرانیهای فراوانی را برای آمریکاییها ایجاد کرده است؛ به خصوص اینکه بهشدت هزینه کمتری در مقایسه با توسعه جنگندههای پرهزینه برای سایر کشورها پرداخت میکند.
📌وقتی برتری هوایی آمریکا شکسته میشود
🔹«ژنرال کنت مکنزی» فرمانده سازمان تروریستی سنتکام چندی پیش در جلسه استماع کنگره سخنانی به زبان آورد که برای بسیاری از ناظران تازگی داشت. وی با اشاره به تهدیدهای روزانه ایران علیه آمریکا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا برتری هوایی خود را در خاورمیانه از دست داده است، گفت: استفاده گسترده ایران از پهپادهای کوچک و متوسط برای عملیاتهای شناسایی و هجومی بدین معناست که برای اولین بار از زمان جنگ شبهجزیره کره [اوایل دهه ۱۹۵۰ میلادی] بدون برتری کامل هوایی، عملیات انجام میدهیم.
🔹این سخنان برای همه غافلگیرکننده بود چرا که اساساً تصور این بود که ایران فاقد توان هوایی است که بتواند این چنین توان آمریکاییها را تحت تأثیر قرار دهد. تا پیش از این آمریکاییها مهمترین تهدید علیه خود را موشکهای بالستیک میدانستند که به عنوان یک سلاح راهبردی اما ارزان میتوانست در اختیار کشورهای مخالفشان قرار داده شود.
🔹 آمریکاییها تلاش فراوانی را به خرج دادهاند تا بتوانند از طریق راههای مختلف این تهدید را مهار کنند. به عنوان مثال بسیاری از کشورهایی که برخلاف منافع آمریکا در حال توسعه این تسلیحات بودند مورد تحریمهای گسترده قرار گرفتهاند و در کنار آن موشکهای ضدبالستیک گوناگونی برای این کار توسعه یافت. مشهورترین نمونه این تسلیحات سیستم موشکی پاتریوت است که تاکنون به بسیاری از کشورها نیز فروخته شده است. در کنار این برخی از طرفها نیز پروژههای مشترکی را با آمریکا در این باره اجرا کردهاند.
🔹یکی از این پروژهها سیستم موشکی پیکان رژیم صهیونیستی است که نسخه سوم آن هم در حال ورود به صحنه است.با این حال تجارب نبردهای اخیر نشان داده است که تهدید پهپادها جدیتر از آن است که برخی تصور میکردند. بهعنوان مثال در جریان نبرد ارمنستان و آذربایجان پهپادهای بیرقدار ترکیه که در خدمت ارتش آذربایجان قرار داشتند ضرباتی را به ارتش ارمنستان وارد کردند در حالی که نیروی هوایی این کشور فاقد هرگونه توان جدی برای چنین عملیاتی بود.
🔹در جنگ یمن در برابر ائتلاف متجاوز سعودی هم این پهپادها بودهاند که تاکنون توانستهاند سرنوشت جنگ را به نفع مردم این کشور عوض کنند، این در حالی است که نیروی هوایی ارتش سعودی یکی از قویترین یگانهای پدافندی دنیا را در اختیار دارد.
🔹این ماجرا آن چنان برای متحدان آمریکا حیاتی شده است که در گفتوگوهای مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی این ماجرا نیز مطرح شده است.
بهعنوان مثال مشاوران امنیت ملی آمریکا و اسرائیل در جریان مذاکرات مشترک خود در اردیبهشتماه در واشنگتن توافق کردند یک کارگروه مشترک به منظور تمرکز بر تهدید رو به رشد هواپیماهای بدون سرنشین و موشکهای هدایتشونده ایران ایجاد کنند.
🔹 این توافق مبتنی بر توسعه سامانههای جدید برای مقابله با حملات پهپادها و احتمالاً همکاری دیپلماتیک برای فشار بر ایران است.
🔹تجربه عربستان سعودی به خوبی این نکته را به صهیونیستها نشان داده که تا چه اندازه این پهپادها میتوانند چالشزا باشند.
💠@masaf_najva
با این حال به موازات برنامه موشکی ایران برنامه توسعه پهپادها نیز به سرعت در حال توسعه بود.
🔹ایران در دهه اول قرن بیستم توانست برای اولین بار دست به ساخت پهپادهای رزمی با برد ۱۰۰۰ کیلومتر بزند. این پهپادها در ابتدا برای اموری همچون مرزبانی مورد استفاده قرار میگرفت.
🔹امروز ایران تبدیل به یک بازیگر قدرتمند در عرصه پهپادی در دنیا تبدیل شده بهگونهای که پهپادهای ساخت ایران کارنامه درخشانی در میادین از خود نشان دادهاند.
📌محور مقاومت ابتکار عمل را در دست میگیرد
🔹یکی از مهمترین دغدغههای آمریکا و رژیم صهیونیستی انتقال فناوری ساخت پهپاد در تمام قلمرو کشورهای عضو محور مقاومت است و این مسأله بارها و بارها در گزارش اندیشکدههای غربی ذکر شده است.
🔹بهعنوان مثال یکی از مهمترین نگرانیهای رژیم صهیونیستی توان بسیار بالای پهپادی حزبالله لبنان است. اساساً حزبالله تاکنون چند عملیات مهم و مؤثر نفوذی علیه رژیم صهیونیستی داشته است. اولین مورد از این عملیات نفوذ به سال ۲۰۰۴ میلادی مربوط است.
🔹 در سال ۲۰۰۶ و همزمان با جنگ ۳۳ روز دو بار پهپادهای انتحاری حزبالله به سمت مناطق داخلی فلسطین اشغالی پرتاب شدند.
🔹اما شاید عملیات مهم نفوذ پهپادی حزبالله در اکتبر سال ۲۰۰۶ اتفاق افتاده باشد؛ زمانی که یک پهپاد نفوذی حزبالله توانست به عمق سرزمینهای شغالی نفوذ کند و عملیات شناسایی را بر روی بسیاری از مناطق مهم و حیاتی رژیم صهیونیستی انجام دهد.
🔹اگرچه این پهپاد در نهایت توسط جنگندههای اف-۱۶ رژیم صهیونیستی ساقط شد، اما نشان داد که تا چه اندازه سامانههای دفاعی این رژیم در مقابل چنین حملاتی آسیبپذیر هستند.
🔹هماکنون علاوه بر حزبالله لبنان جنبش حماس نیز در غزه در حال فعالیت جدی بر روی فعالیتهای پهپادی است تا بتواند ضربات خود را به این رژیم جدی کند.
🔹فعالیت پهپادی انصارالله در یمن نیز همانطور که اشاره شد توانسته تأثیرات فراوانی بر ساختار نحوه مقابله با این ابزار جدید داشته باشد. یکی از مهمترین دلایل توجه به پهپادها از سوی رژیم صهیونیستی قدرت ارتش یمن در هدف قرار دادن زیر ساختهای ارتش سعودی با استفاده از پهپادهاست. این در حالی است که عربستان تنها تاکنون موفق شده تا با استفاده از روشهای پر هزینه و استفاده از موشکهای «امرام» با این هواپیماها مقابله کند در حالی که واقعاً هزینه چنین حملاتی برای انصارلله به هیچ وجه بالا نیست و به سرعت امکان تدارک دوباره آنها وجود دارد.
🔹تلاشها برای مهار کردن توان پهپادی ایران
به نظر میرسد تمرکز بر توان پهپادی ایران در چند جهت متمرکز خواهد بود. ظاهراً عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی علاقه فراوانی دارند تا این مسئله در جریان گفتوگوهای هستهای در وین برای بازگشت به برجام مطرح شود.
🔹این دو کشور برداشتهشدن تحریمهای ایران را یک ضربه اساسی به هرگونه تلاش برای مهار برنامه موشکی و پهپادی ایران میدانند. البته با توجه به رویکرد دولت بایدن احتمالاً این تقاضا در این مرحله در اولویت نباشد و در شرایط فعلی بازگشت به برجام اولویت خواهد داشت.
🔹محور بعدی تلاش برای تحریم هرچهبیشتر صنایع ایرانی از طریق آمریکاست؛ هماکنون بسیاری از صنایع فعال ایرانی در حوزه موشکی در فهرست تحریمی وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارند و این احتمال وجود دارد که در آینده صنایع پهپادی ایران نیز هدف تحریم قرار گیرند. به احتمال زیاد این تحریمها در قالب «کاتسا» و برای هدف قرار دادن بخشهای صنعتی و نظامی ایران رخ دهد.
🔹شاید مهمترین تلاشها در شورای امنیت و با توجه به برخی قطعنامههای صادر شده صورت پذیرد. بهطور مثال، این احتمال وجود دارد که غرب با استفاده از قطعنامههای مربوط به تحریمهای تسلیحاتی یمن، ایران را به شکستن این ممنوعیتها متهم و تحریمهایی علیه ایران اعمال کند.
🔹طبیعی است که حتی ممکن است گزارشهایی نیز در همین باره به سازمان ملل متحد ارجاع شود تا مجازاتهایی علیه ایران اعمال شود که این مسئله هوشیاری دستگاه دیپلماسی را میطلبد.
در هر صورت همانگونه که ژنرال مکنزی در میان سناتورهای آمریکایی بیان کرد قدرت مطلق هوایی آمریکا به وسیله پهپادها در حال شکستن است و آمریکاییها بهطور حتم تلاش خواهند کرد تا توان ایران را در این حوزه محدود کنند.
🔹جنگهای آینده از موشکهای بالستیک به سمت پرندههای بدون سرنشین خواهد رفت و در این میان نبردهای خاورمیانه نیز از این تحول مستثنی نخواهد بود.
💠@masaf_najva
📌آلون شمریز 26 ساله اهل کفار عزه (کیبوتصی در جنوب رژیم صهیونیستی) که پس از فرار از اسارت حماس مورد اصابت گلوله سربازان ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت و در قبرستان شفییم دفن شد.
🔹با این میزان هدف گیریهای اشتباهی وضع امنیتی داخلی خود ر.ص وخیمتر خواهدشد.
https://twitter.com/kann_news/status/1736371628966023461
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌وزرای خارجه بریتانیا و آلمان می گویند که "اسرائیل" اگر جنگ چشم انداز صلح را از بین ببرد، پیروز نخواهد شد و همتای فرانسوی آنها خواستار آتش بس فوری و دائمی است.
🔹دلایل این تغییر مواضع اروپا در قبال جنگ غزه چیست؟ چه چیزی را نشان میدهد؟
💠@masaf_najva
👈بسته خبری
📌خروج از ناتو برای ترامپ دشوار شد
🔹کنگره آمریکا روز گذشته قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن هیچ رئیسجمهوری قادر نخواهدبود از پیمان ناتو بدون تأیید سنا و مجلس نمایندگان خارج شود. این قانون بهزودی به امضای رئیس جمهور آمریکا خواهد رسید.
📌سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام به NBC:
🔹اسرائیل اگر خواهان عادی سازی روابط با عربستان سعودی پس از جنگ است، باید راهحل دو کشور را بپذیرد.
📌مقامات رسمی _ سیاسی صهیونیست آمار کشتههای نظامی را تاکنون کمتر از۵٠٠ نفر اعلام کردهاند، اما ارز اشل، افسر ارتش با حضور در جمع دانشجویان آمار واقعی را لو میدهد:
🔹ما تاکنون ۱۳۰۰ نفر را از دست دادهایم. هر ۵ دقیقه یک ارتشی کشته میشود.
💠@masaf_najva
📌از سرگیری مذاکرات بین اسرائیل و حماس با میانجیگری قطر
🔹دیوید بارنیا مدیر آژانس جاسوسی موساد اسرائیل جمعه شب با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر در اروپا دیدار کرد تا در مورد از سرگیری مذاکرات برای تضمین آزادی اسرا گفتگو کند.
🔹 این اولین دیدار بین مقامات ارشد اسرائیلی و قطری از زمان فروپاشی آتش بس هفت روزه است.
🔹یک منبع گفت که مذاکرات "فقط یک آغاز" است. و تاکید کرد که این روند "طولانی، دشوار و پیچیده" خواهد بود.
🔹این منابع افزودند که بیل برنز، رئیس سیا و عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر در جریان این نشست قرار گرفتند و در حال کمک به برای مبادله اسرا هستند.
💠@masaf_najva
👈بسته خبری
📌ایستاده در آتش؛ پیام حماسی "دختربچه" فلسطینی به جهانیان و دشمن
🔹تا آخرین قطره خون و نفسی که دارم در سرزمین خود میمانم!
🔹گفتگوی دیدنی و جالب از کودک فلسطینی با خبرنگار العالم در غزه:
🔹" پیامی برای نتانیاهو و دشمن دارم؛ خدا مرا بس است، او بهترین پشتیبان من در برابر شماست و شما را ادب خواهیم کرد!"
🔹"کودکان فلسطین، آنرا رها نمیکنند؛ به خانهی ویران شدهام باز خواهم گشت و چادری روی خرابههای آنجا برپا و پرچم فلسطین را بلند میکنم."
📌تونلهایی که باعث حیرت و شگفتی خبرنگار صهیونیستی اینترنشنال شد؛ تونلهایی که ساخته شده کمتر از متروی لندن نیست
🔹کارشناس برنامه با طعنه به خبرنگار این شبکه که از عظمت تونلهای کشف شده یاد میکرد گفت: سلاح برنده حماس تونلها نیستند بلکه جنگجویان حماس هستند که باعث شکست اطلاعاتی اسرائیل شدهاند.
💠@masaf_najva