فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
'"۴۰ هزار جان برای پنج وتوی آمریکا"
📌 نماینده روسیه در سازمان ملل متحد از همتای آمریکایی خود به دلیل پنج بار وتوی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه انتقاد کرد
🇵🇸 @Palestine_Lebanon_studies
👈بسته خبری
📌رونن برگمن، خبرنگار امنیتی اسرائیلی:
🔹حتی اگر تمام موانع برای رسیدن به توافق برطرف شود، نتانیاهو شرط جدیدی میگذارد تا توافق به سرانجام نرسد.
📌گذشتهای شرم آور که باز تکرار میشود، در نسخه اسرائیلی زندان ابوغریب چه میگذرد؟
📌افشاگری گسترده از پشت پردۀ کاسبی اپوزیسیون به رهبری ربع پهلوی و مصی علینژاد؛ مردم ایران دیگر راست و دروغ اینها را باور نمیکنند
🔹غزال مدیریان، فعال سیاسی اپوزیسیون ساکن کانادا:
آمریکا با حمایت از اپوزیسیون ایران، بهدنبال نمایش ساختگی از وجهه حقوق بشری و جایگاه دموکراسی طلبی خود به دنیا است!
🔹با حمایت از نشست اپوزیسیون ایرانی، چه بودجهها که جابهجا نمیشود!
🔹تنها راه مبارزه با دسیسه اپوزیسیون، رویگردانی از آنهاست.
💠@masaf_najva
📌 مشاور امنیت ملی سابق ترامپ، هربرت مکمستر در کتاب جدید خود به نام "در جنگ با خودمان" نوشته که او با ترامپ در مورد تصمیم برای انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس (اورشلیم) مخالف بوده، اما ترامپ تحت تاثیر شلدون ادلسون و همسرش، میریام ادلسون که از بزرگترین حامیان مالی کمپین انتخاباتی او به خصوص در انتخابات آتی سال ۲۰۲۴ هستند، این کار را انجام داده است. به گفته مکمستر، ادلسون به ترامپ گفته که هشدارها درمورد عواقب بیثباتکننده این تصمیم در خاورمیانه، "اغراقشده" هستند.
ترامپ قصد داشته تا این تصمیم را در اولین سفر خارجی خود به سرزمینهای اشغالی در سال ۲۰۱۷ اعلام کند اما مکمستر او را قانع کرده تا آن را برای گرفتن امتیازات بیشتر از اسرائیل، شش ماه به تاخیر اندازد.
مکمستر همچنین گفته که به نتانیاهو در مورد روابطش با پوتین هشدار داده و از او خواسته تا در روابطش با روسیه تجدید نظر کند [1].
#مهم
🇵🇸 @Palestine_moghavem
📌آشنایی با بانک اطلاعاتی موساد که حزبالله هدف قرار داد
🔹حزبالله در چارچوب عملیات «روز اربعین»، مقر یگان ۸۲۰۰ وابسته به شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) را در پایگاه نظامی گلیلوت در پاسخ اولیه به جنایت ترور شهید «فواد شکر» فرمانده ارشد نظامی خود، مورد هدف قرار داد.
📌از بانک اطلاعاتی موساد که حزبالله هدف قرار داد چه میدانیم؟
🔹پایگاه گلیلوت یکی از مهمترین و راهبردیترین پایگاههای نظامی رژیم اشغالگر بهشمار میرود؛ زیرا شامل مقر مرکزی بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، یعنی بزرگترین آژانس اطلاعاتی و جاسوسی این رژیم و مقر مرکزی برجستهترین یگانهای اطلاعاتی اسرائیل میشود.
📌بارزترین و مهمترین اطلاعاتی که درباره پایگاه گلیلوت وجود دارد به شکل زیر است:
🔹این پایگاه در منطقه رامات شارون در نزدیکی شهر هرتزیلیا و یک و نیم کیلومتری تلآویو قرار دارد و فاصله آن از مرزهای فلسطین اشغالی و لبنان به ۱۱۰ کیلومتر میرسد.
🔹مقر مرکزی موساد در نزدیکی این پایگاه قرار دارد و علاوه بر آن، مقر دانشکدههای نظامی در اردوگاه دیان که شامل دانشکدههای فرماندهی و ستاد مشترک ارتش و همچنین فرماندهی تاکتیکی و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی است، به اضافه مرکز میراث اطلاعاتی این رژیم هم در نزدیکی همین پایگاه گلیلوت قرار گرفته است.
👇ادامه
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌آشنایی با بانک اطلاعاتی موساد که حزبالله هدف قرار داد 🔹حزبالله در چارچوب عملیات «روز اربعین»، مق
🔹مساحت این پایگاه به حدود ۲۵۰ هزار مترمربع میرسد.
🔹علاوه بر مقر شعبه اطلاعات نظامی و مقرهای یگان ۸۲۰۰ و یگان ۹۹۰۰ ، مدرسه اطلاعاتی امان و ساختمان گردانهای ارتباطات وابسته به شعبه اطلاعات نظامی ارتش نیز در پایگاه گلیلوت واقع شده و این یکی از بزرگترین پایگاههای شنود و جاسوسی در جهان است.
🔹از آنجایی که مقر مرکزی امان و یگانهای ۸۲۰۰ و ۹۹۰۰ در پایگاه گلیلوت، قرار دارد این پایگاه مسئول هشدار زود هنگام به نهادهای سیاسی و نظامی اسرائیل قبل از انجام هرگونه عملیات تهاجمی نظامی علیه این رژیم است. برهمین اساس، ناظران معتقدند که حزبالله با هدف قرار دادن این پایگاه، ضربه بزرگ و تحقیرآمیزی به صهیونیستها وارد کرد.
🔹پایگاه گلیلوت در عمق فلسطین اشغالی واقع شده و هر ضربهای به آن، خسارتهای مادی و جانی زیادی را به بار میآورد. در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که سرویس امان یکی از ارگانهای اصلی ارتش اشغالگر محسوب میشود که مسئول انجام عملیاتهای ترور است.
🔹همچنین یگان ۸۲۰۰ مرکز جمعآوری اطلاعات جاسوسی رژیم صهیونیستی به شمار میرود و ۸۰ درصد اطلاعات جاسوسی برای همه شاخههای جاسوسی و اطلاعاتی اسرائیل توسط این یگان جمع آوری میگردد.
🔹در سال ۲۰۰۸ مقامات صهیونیست تصمیم گرفتند که در راستای برنامه اسرائیل برای انتقال همه پایگاههای ارتش به النقب، تشکیلات پایگاه گلیلوت به پایگاه همودیعین منتقل گردد اما این اتفاق چندین بار به تعویق افتاد و قرار شد که این روند طی سه مرحله در سالهای ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸ انجام گیرد.
🔹از جمله امکانات اضافی پایگاه گلیلوت میتوان به سالن غذاخوری، محوطه بزرگ حاوی دیشهای غول پیکر ماهوارهای، محوطه حفاظتی، تاسیسات آنتن ارتباطی و ... اشاره کرد.
📌پیام حمله حزبالله به راهبردیترین مرکز جاسوسی اسرائیل
🔹تحلیلگران معتقدند که هدف قرار دادن پایگاه گلیلوت و مشخصاً یگان ۸۲۰۰ توسط حزبالله حامل پیامی مستقیم برای دیوید بارنیا، رئیس موساد است.
🔹«یائیر کوهن» فرمانده سابق یگان ۸۲۰۰ که ۳۳ سال در این یگان فعالیت داشت، میگوید که ۹۰ درصد دادههای اطلاعاتی اسرائیل از این یگان دریافت میشود و هیچ عملیات بزرگی از جانب موساد یا هیچ سرویس جاسوسی اسرائیل وجود ندارد که یگان ۸۲۰۰ در آن شرکت نکرده باشد.
🔹بر این اساس، سرویس جاسوسی موساد همانند ارتش رژیم صهیونیستی، در وهله نخست در همه عملیاتهای خود به اطلاعات ارائه شده توسط یگان ۸۲۰۰ متکی است.
📌یگان ۸۲۰۰ همچنین از چندین شعبه تشکیل شده است:
🔹شعبه هاتزاو، که منبع اطلاعات نامحدود در یگان ۸۲۰۰ محسوب میشود و مسئولیت به دست آوردن اطلاعات نظامی و جاسوسی را از طریق نظارت بر رسانههای مختلف جهانی، از تلویزیون گرفته تا رادیو، روزنامه، اینترنت و رسانههای اجتماعی بر عهده دارد.
🔹از آنجایی که این شعبه، رسانهها را با تمام زبانهای اصلی رصد و تجزیه و تحلیل میکند، برای ترجمه مطالب رسانههای مختلف، مترجمان عربی، فارسی، انگلیسی، روسی، فرانسوی، آلمانی و ...را استخدام کرده است.
🔹تحقیقات نشان میدهد که این شعبه بیش از نیمی از کل دادههای اطلاعاتی را در اختیار جامعه اطلاعاتی اسرائیل قرار میدهد.
🔹شعبه ۸۱ که دومین واحد سری در بخش فناوری وابسته به امان محسوب میشود و بر تحقیق و ارائه آخرین فناوری به نظامیان ارتش اسرائیل متمرکز است. طبق اطلاعات موجود، این شعبه شامل حدود هزار نظامی یا حدود یک پنجم از کل نیروهای یگان ۸۲۰۰ است.
🔹شعبه گداسیم که وظیفه جمع آوری اطلاعات لحظهای و تجزیه و تحلیل آنها و سپس ارسال به ارتش اسرائیل و نیروهای ویژه را برعهده دارد، تا اطمینان حاصل شود که آنها میتوانند ماموریت خود را به درستی انجام دهند.
🔹همه تیمها در یگان ۸۲۰۰ بهشیوه نسبتاً مستقل و مخفیانه کار میکنند و معمولا از محتویات فعالیتهای یکدیگر خبر ندارند. این تیمها نه براساس رتبه، بلکه براساس تخصص و تجربه گروهبندی میشوند.
🔹یگان ۸۲۰۰ نقش راهبردی در عملیاتهای تروریستی موساد و ارتش رژیم صهیونیستی دارد، اما با همه این وجود موارد متعددی از شکست برای این یگان به ثبت رسیده که بارزترین آنها ناکامی در پیشبینی عملیات طوفانالاقصی است. علاوه بر آن با وجود فعالیتهای شبانه روزی یگان مذکور، اما همه اعضای محور مقاومت از ابتدای نبرد طوفانالاقصی تاکنون تماسها و هماهنگیهای خود را بدون وقفه و بدون هیچگونه درز اطلاعاتی، حفظ کردهاند.
💠@masaf_najva
📌گورستان مخوفی که فقط شاباک از آن اطلاع دارد
🔹منابع فلسطینی از توقیف پیکر ۵۵۲ شهید توسط رژیم صهیونیستی و خودداری این رژیم از تحویل آنها خبر داد.
🔹این منابع بیان کردند: شمار پیکرهای توقیف شده شهدای فلسطینی توسط رژیم اشغالگر به ۵۵۲ پیکر رسیده است و این رژیم آنها را در سردخانهها و گورستان موسوم به «گورستان ارقام» نگهداری میکند. ۲۵۶ مورد از این پیکرها در گورستان ارقام هستند و ۲۹۶ مورد نیز از سال ۲۰۱۵ در توقیف هستند. ۹ پیکر توقیف شده زن بوده و ۵۵ پیکر نیز متعلق به افراد زیر ۱۸ سال است.
👇ادامه
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌گورستان مخوفی که فقط شاباک از آن اطلاع دارد 🔹منابع فلسطینی از توقیف پیکر ۵۵۲ شهید توسط رژیم صهی
🔹رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ نسلکشی در نوار غزه پیکر ۱۴۹ شهید را توقیف کرده است و این شامل شهدای اهل نوار غزه نمیشود.
🔹پیکر توقیف شده شهدای نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی صدها تن تخمین زده میشود و رژیم صهیونیستی اعداد و ارقام مشخصی را در این باره اعلام نمیکند.
🔹از سوی دیگر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در روز ملی استرداد پیکر شهدا اعلام کرد: رژیم اشغالگر پیکر صدها شهید از جمله پیکر اسرایی را که در زندانهای رژیم صهیونیستی بهویژه در اردوگاه «سدی تیمان» زیر شکنجه و بیتوجهی پزشکی جان باختند، نگه داشته و تحویل نداده است.
🔹این رژیم به سرپوش نهادن بر جنایات خود علیه اسرا و شهدا که از زمان عملیات طوفانالاقصی افزایش یافته، ادامه میدهد. سرقت پیکر شهدا بعد از دفن آن در غزه جنایتی دیگر و نقض آشکار تمام قوانین بینالمللی است. ما به حل این پرونده که جزو اولویتهایمان است پایبند هستیم.
🔹گفتنی است که اجساد فلسطینیانی که در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند به خانوادههایشان تحویل داده نمیشود. آنها در گورستانهای مخفی جداگانه دفن میشوند، جایی که هر قبر شمارهگذاری شده است و تنها سرویس امنیت داخلی رژیم اشغالگر (شاباک)، توانایی شناسایی شمارهها را دارد. فلسطینیها و ساکنان سزمینهای اشغالی آنها را «گورستان ارقام» مینامند.
💠@masaf_najva
📌 صفحه نخست روزنامههای امروز شنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۳
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
💠@masaf_najva
📌مزدور سازمان CIA نگران آسیب راهپیمایی اربعین به اسلام شد
🔹شبکه صهیونیستی اینترنشنال به قلم یک عنصر ضد دین مدعی شد «راهپیمایی اربعین، مغازه دو نبش حکومت شیعی در مقابل حج است.»
🔹مجید محمدی از اعضای فراری حلقه کیان که بعدها به خدمت رسانههایی مانند رادیو فردا درآمد، در وبسایت شبکه اینترنشنال نوشت: «نماز، روزه و حج به عنوان انجام فرائض، پدیدههایی مذهبیاند (اسلام عبادت و جماعت)؛ نماز جمعه، مذهبی-سیاسی است اما راهپیمایی و مراسم اربعین برای جمهوری اسلامی در عراق صرفا سیاسی است.
🔹نقش بیبدیل دولت در شکل دادن، ساخت مقابر و تاسیسات لازم، تامین هزینهها و جابهجایی حدود دو میلیون نفر شرکتکننده سالانه و تامین مایحتاج چندین میلیون نفر در عراق، دولتی و لذا سیاسی بودن این مراسم را غیرقابل انکار میسازد. سؤال اینجاست که این مراسم چرا شکل گرفته، چرا همه دستگاههای دولتی و عمومی، حتی شهرداریها در ایران برای چند هفته همه تمرکز خود را بر آن میگذارند و همچنین حکومت در چارچوب این مراسم چه پروژههایی را دنبال میکند.
🔹جمهوری اسلامی برای سه دهه تلاش کرد مراسم حج در عربستان سعودی را سیاسی کرده و در اختیار خود بگیرد، اما موفق نشد. این شکست در کنار هدیهای که جرج دبلیو بوش، رئیسجمهور پیشین آمریکا، به جمهوری اسلامی در براندازی صدام حسین داد، مقامهای نظام را به سمت شکل دادن به یک حج شیعی در عراق سوق داد.
👇ادامه
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌مزدور سازمان CIA نگران آسیب راهپیمایی اربعین به اسلام شد 🔹شبکه صهیونیستی اینترنشنال به قلم یک ع
🔹منشاء این امر محوریت داستان کربلا در آیینهای شیعی است. دولت شیعی ایران در پی آن رفت که مغازهای در برابر حج برای شیعیان تاسیس کند تا آنها قدرت اجتماعی و بسیج خود را به جهاننمایش دهند. اغراقهای مبنی بر شرکت ۲۵ میلیون نفر در این مراسم نیز ناشی از همین اراده معطوف به قدرت بود.
🔹البته پس از سالهای اول مراسم، مقامهای جمهوری اسلامی دیگر آن ارقام قلابی را تکرار نمیکنند و به رقمهای باورپذیرتر رو آوردهاند. ستاد مرکزی اربعین تعداد زائران عازمشده به کشور عراق را تا ۲۶ مرداد یک میلیون و ۵۷۲ هزار و تعداد زائران برگشتی از پنجم ماه صفر را حدود ۴۰۷ هزار نفر اعلام کرد. البته خبرگزاری ایسنا در خبری دیگر این رقم را در همان روز ۱.۸ میلیون نفر ذکر کرد. برنامه جمهوری اسلامی از روز نخست نابودی سنتها و آیینهای محلی و ملی و جایگزینی آنها با سنتهای موجود مذهبی و در صورت لزوم، سنتسازی بوده است.».
🔹تحلیل باسمهای شبکه صهیونیستی در حالی است که اولا همین امسال طبق اعلام مقامات رسمی عراق، دست کم 22 میلیون زائر در راهپیمایی اربعین شرکت کردهاند. ثانیا عمده هزینههای پذیرایی از زائران، توسط خود مردم عراق و ایران و زائرن مشتاق انجام میشود که از بیش از 80 کشور به این سفر عظیم معنوی میشتابند. ثالثا به تعبیر حضرت امام(ره) آقای کارتر هم جزء اسلام شناسها است!
🔹نویسنده لاابالی و ضد دین شبکه وابسته به موساد نگران مناسک اسلامی شده و زیارت اربعین را مقابل سفر حج قرار داده است. اما دروغگو کم حافظه است. نویسنده متن همان کسی است که از اسلامستیزی در فتنه 1388 حمایت میکرد. او اواخر مهر ماه 1388 در وبسایت رادیو فردا درباره تظاهر فتنهگران به اسلامگرایی و یا حسین میرحسین گفتن و... نوشت: «اعضای جنبش سبز اهل ریاضت نیستند. میخواهند با شورت کوتاه و تاپ بیرون بیایند. میخواهند سینه بزنند و اگر هوس کردند، لیوان شرابی بنوشند... آنها در ملأ عام روزهخواری میکنند و نصرمن الله و فتح قریب سر میدهند. در نماز جمعه با کفش و به صورتی مختلط پشت سر هاشمی نماز میخوانند و جای صلوات، سوت و کف میزنند»!
🔹همین مهره سازمان سیا و عضو شبکه کیان، 4 آبان 88 پس از مشاهده افول فتنه سبز، در رادیو فردا اعتراف کرد: «اسلامگرایی جدیترین مانع و مخاطره برانگیزترین مشکل در برابر جنبش سبز است. ریشههای فرهنگی و اجتماعی که به تأسیس و تداوم جمهوری اسلامی منجر شدند هنوز در جامعه ایران زندهاند. آنچه خطر جدی در برابر جنبش سبز است، نام جمهوری اسلامی نیست بلکه اسلامگرایی است که در ایران قوی است. در ضرورت جدی گرفتن اسلامگرایی و اهمیت آن همین بس که بیش از سه دهه، حکومت را سر پا نگه داشته است. این ایدئولوژی از نفس نیفتاده و بر زمین زدن و ضربه فنی کردن آن کاری است بس دشوار. نقطه حساس و بنیادین جمهوری اسلامی نه مقام ولی فقیه یا شخص {آیتالله} خامنهای، بلکه اسلامگرایی است».
🔹جالب این که نامبرده، 12 دی ماه 1389 در پی اعدام یک جاسوس رژيم صهيونيستی، از اصل «شغل جاسوسی» دفاع کرد و در وبسایت رادیو فردا نوشته بود «جاسوسی در دنيای امروز يك شغل است، نه يك عمل غيراخلاقی(!) در بازار اطلاعات، همه درپی عرضه و كسب اطلاعاتند»! این باور برخی گردانندگان فتنه سبز بود.
💠@masaf_najva
📌فرمانده یگان ۸۲۰۰ ارتش اسرائیل کیست؟
🔹منابع اطلاعاتی اسرائیلی و انگلیسی از ناپدید شدن فرمانده یگان ۸۲۰۰ بهدنبال عملیات مقاومت اسلامی لبنان خبر دادند.
🔹خبرگزاری الوطن مصر از کشتهشدن فرمانده یگان ۸۲۰۰ در عملیات اربعین حزبالله خبرداد؛ برخی منابع مدعی شدند یکی از دانشمندان هوش مصنوعی رژیم صهیونیستی در این عملیات کشته شده است.
🔹فرمانده ۸۲۰۰ اسرائیلالمنار هم ادعا کرد «یوسی ساریل » فرمانده واحد ۸۲۰۰ اسراییل کشته شد.
🔹روزنامه بریتانیایی گاردین ۴ ماه قبل، پس از افشا شدن نام فرمانده یگان ۸۲۰۰ در وبسایتها به دلیل یک اشتباه نوشت: هویت فرمانده یگان ۸۲۰۰ اسرائیل، اطلاعاتی مخفی و کاملا حفاظت شده است.
🔹او یکی از حساسترین نقشها را در ارتش اسرائیل دارد و فرماندهی یکی از قدرتمندترین سرویسهای جاسوسی جهان برعهده اوست. واحد ۸۲۰۰ که بهدلیل قابلیتهای اطلاعاتی در اسرائیل و فراتر از آن قابلاحترام است؛ یک سیستم گسترده جاسوسی برای نظارت بر محدوده فلسطین ساخته است. طی ۶ ماه گذشته، ارتش اسرائیل چندین سیستم پشتیبانی مجهز به هوش مصنوعی را مستقر کرده که بهسرعت توسط یگان ۸۲۰۰ توسعه و آسیبشناسی شد. این سیستمهای هوش مصنوعی به افسران اطلاعاتی کمک میکنند تا اهداف خود را شناسایی کنند.
🔹یگان ۸۲۰۰ بهدلیل عدم پیشبینی و جلوگیری از حمله ۷ اکتبر مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.
🔹یگان ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی جزو پیشرفتهترین نهادهای جاسوسی بود؛ به طوریکه نتانیاهو آژانس امنیت ملی آمریکا را با آن مقایسه میکرد.
💠@masaf_najva
📌بعد از روایتهای مختلف نهایتا گفتن دو خودرو در منطقه منفجر شده است
🔹اولی در نزدیکی پمپبنزین و دومی در نزدیکی شهرک کارمی تزور، دومی براثر برخورد خودروی یکنگهبان امنیتی و شلیک تروریستهای صهیونیست منفجر شده است.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
💠@masaf_najva
📌بولدوزرهای رژیم صهیونیستی به عملیات خرابکارانه خود در محله شرقی جنین ادامه می دهند.
🇵🇸 @Palestine_Lebanon_studies
📌بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره ششم)
🔹مجلس ششم، حال و هوا و کنشی که این روزها نیز در انتخاب برخی از وزرای کابینهی دولت چهاردهم، دوباره زنده شد.
🔹مجلسی با درونمایههای اصلاحطلبی در دهه ۷۰ و مقارن با دور دوم ریاستجمهوری دولت اصلاحات. علاوه بر اینکه یکدستی به لحاظ جریانی و گفتمانی را اولین بار باید در این مجلس و دولت هشتم سراغ گرفت، حضور یکرنگ احزاب با هدف در دست گرفتن تمام یک قوه از این برهه نیز، رقم میخورد. انتخابات مجلس ششم با مشارکتی بالغ بر ۶۷ درصد برگزار و این در حالی بود که آراء قریب به ۳۱ صندوق از سوی شورای نگهبان ابطال میشود. این دوره از مجلس مبتنی بر خروجیهایی که ارائه داد، میرفت تا همهی آنچه در چنته دارد را در مصاف با نظام بکار برد. از تحصن نمایندگان مجلس ششم تا نامهای موسوم به جام زهر و ...
🔹اینکه ۱۳ نماینده زن در این دوره، کجای این مجلس جنجالی بودند قطعا پیچیده نیست، آنان نیز همراه و همسو با نمایندگان مرد به تلقی برگرفته از باورهای خود ایام نمایندگی سپری میکردند. در این دوره از مجلس برای نخستین بار علاوه بر شکلگیری فراکسیون زنان، سهیلاجلودارزاده به عنوان منشی، به هیئترئیسه راه مییابد. اساساً تفاوتهای جریانی منبعث از تلقیهای متفاوت گفتمانی را باید در تمرکز مسئولین بر موضوعات و مسائل مورد پیگیری، جستجو نمود. به بیانی دیگر رویکرد زنان اصلاحطلب بر موضوع زن به ما هو زن استوار است. این مهم یعنی تعقیب اموری که تنها متوجه خود زنان است؛ موضوعاتی از قبیل اشتغال زنان، مشارکت سیاسی با تاکید بر محتوای افزایش تصدیگریهای زنانه در عرصههای مختلف حاکمیتی و ... . بگذریم که به زعم رهبری، "مساله زن از خانواده قابل تفکیک نیست، اگر کسی بخواهد جدای از اینها کار کند دچار اختلال در فهم و تشخیص علاج خواهد شد با اینکه دو مساله است".
🔹الهه کولایی در مقالهای با عنوان مجلس ششم و حقوق زنان بصورت مبسوط به عملکرد خود و همکارانش در حوزه زنان، در این دوره از مجلس میپردازد.
🔹شیرین عبادی برنده جایزه نوبل، از بازماندگان رژیم منحوس پهلوی، مرجع مشورتی نمایندگان در این دوره بود. تو خود بخوان حدیث مُفصل از این مُجمَل...
مواردی از عملکرد فراکسیون زنان به شرح زیر:
🔹او بیان میکند نخستین گام نمادین فراکسیون زنان در مجلس ششم، تمرکز بر رفع محرومیت دختران از ادامه تحصیل در خارج از کشور با استفاده از بورسهای دولتی بود. اتفاقی که در مسیر خود اصلاح قانون را به بار آورد، زیرا تحصیل دختران در خارج از کشور تنها بعد از ازدواج ممکن بود.
🔹معافیت زنان از پرداخت مالیات بر مهریه، اصلاح قانون نقل و انتقال قضات، رفع تبعیض از زنان در قوانین استخدامی، پرداخت تسهیلات به ورثه جانبازان و آزادگان متوفی، اهدای جنین به زوجین نابارور، استفاده فرزندان زنان بیمه شده از مستمری پس از فوت آنها، قانون سقط درمانی، طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، تغییر سن ازدواج دختر از ۹ به ۱۳ سال، افزودن پنج مورد به مصادیق عسر و حرج برای صدور حکم طلاق به تقاضای زنان، گسترش نفقه زنان، اصلاح قانون حضانت، افزایش سهمالارث زنان و اعمال نگاه جنسیتی به چهارمین برنامه توسعه.
🔹اما این همهی برونداد مجلس ششم در حوزه زنان نبود. "کنوانسیون مَحو کلیه اَشکال تبعیض علیه زنان" موضوعی پرتنش و جنجالی که در دو نوبت در کشور مطرح شد.
🔹دور اول در فاصله سالهای ۷۴ تا ۷۶ از سوی وزارت امورخارجه طرح و در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شد. الحاقِ ایران به معاهده، همزمان با دولت سازندگی بود که مورد بررسیهای کارشناسیِ فقهی و ... قرار گرفت. سند کنفرانس پکن با نام «کار پایه عمل» که در ۳۶۱ بند تنظیم شد. برنامه اجرایی برای دستیابی به برابری و حذف نگرشهای مبتنی بر جنسیت و در حقیقت برنامه اجرایی کنوانسیون مَحو کلیه اَشکال تبعیض علیه زنان. الحاق ج.ا به کنوانسیون در پی مخالفت و انتقادات گسترده شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... از دستور کار جهت پیگیری خارج شد.
🔹دور دوم با پیگیری مجدانه مرکز امور مشارکت زنان دولت اصلاحات طی نامهای به رییسجمهور وقت مبنی بر تجدیدنظر در راستای مخالفت الحاق ایران به معاهده، ترتیب داده شد.
🔹رئیسجمهور در رابطه با این پیشنهاد، خطاب به معاون اول خود علیرغم رد آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز عِلم به ماهیت سیاسی آن دستور بررسی میدهد و این در حالی بود که به اذعان مراجع، کارشناسان و حتی برخی وزارتخانهها، این معاهده در مغایرت با اُصول و احکام اسلامی قرار داشت.