نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌اورشلیمپست: ایران اگر بخواهد میتواند در عرض سه ماه، چهار عدد بمب اتمی "خام" بسازد.
🔹اندیشکده "موسسه علوم و امنیت بینالمللی" (موسم به" آیسیس خوب" یا GoodISIS) روز چهارشنبه اعلام کرد که اگر ایران تصمیم به گذر از آستانه اتمی بگیرد میتواند "با این مقدار از اورانیم غنی شده ۶۰ درصد، یک بمب انفجاری کوچک درست کند". البته این با یک سلاح اتمی تمام عیار که بتواند بر روی یک موشک بالستیک نصب شود، یکسان نیست و ساخت آن ۶ ماه تا دو سال دیگر زمان نیاز خواهد داشت. مدیران این موسسه اعلام کردند که "زمان گریز ایران برای ساخت بمب اتمی، پیش از اینها به صفر رسیده است".
🔹در گزارش این اندیشکده آمده: "ایران به اندازه کافی، اورانیم غنی شده با غنای بالا (HEU) ۶۰ درصد دارد که میتواند ساخت یک وسیله انفجاری اتمی را تنها در چند هفته به کمک تعداد کمی از آبشار های پیشرفته خود تضمین کند".
🔹این گزارش میافزاید: "به موازات این، ایران فقط در یک ماه میتواند مقدار کافی از اورانیم رده تسلیحاتی برای بمب دوم، از ذخایر اورانیم ۲۰٪ فعلی خود بسازد. تنها در طول یک ماه و نیم از شروع زمان گریز، ایران میتواند مواد لازم برای ساخت بمب سوم را با استفاده از ذخایر باقی مانده ۲۰ درصد و بخشی از اورانیم ۴.۵٪ خود بسازد. نهایتا، بعد از گذشت دو ماه و سه هفته دیگر، ایران میتواند اورانیوم لازم برای ساخت بمب اتمی چهارم را با رساندن غنای ذخایر ۴.۵٪ به ۹۰٪ به دست آورد".
🔹اورشلیمپست در ادامه میافزاید: البته حتی اگر تهران به سطح ۹۰٪ هم برسد، مقامات امنیتی اسرائیل و متخصصان هستهای گفتهاند که ۶ ماه تا دوسال دیکر برای طی کردن پروسه انفجار، کوچکسازی سر جنگی و وارد کردن مجدد به موشک برای ساخت چنین سلاحی نیاز دارد. با این حال، گزارش این موسسه میگوید که "انتظار میرود که به زودی تا اواسط ماه آپریل، ایران به یک آستانه خطرناک و بیثبات کننده جدید برسد که آن هم داشتن ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم از اورانیوم با غنای بالای ۶۰٪ ، HEU است و رسیدن تا مرز ۹۰٪ لازم نیست".
طبق گفته آژانس انرژی اتمی، "داشتن ۴۱.۷ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۶۰٪ مقدار قابل توجهی است که با آن، نمیتوان امکان ساخت بمب اتمی را منتفی دانست".
🔹یکی از مدیران این موسسه، دیوید آلبرایت به اورشلیمپست توضیح داد که در دهه ۴۰ میلادی، آمریکا و آفریقای جنوبی از اورانیوم با غنای کمتر از این برای طراحی بمب اتمی استفاده کردهاند. برای مثال، بمب "پسر کوچولو Little Boy" که بر روی هیروشیما انداخته شد، اورانیم با غنای بالا را با اورانیوم ۵۰٪ ترکیب کرده بود.
آلبرایت توضیح داد که "بمبهای با غنای ۶۰٪ به مقدار بیشتری از ماده انفجاری برای شروع پروسه انفجار نیاز دارند. حداقل، وسیلههای ساخته شده با این اورانیوم برای آزمایشهای زیرزمینی یا ساخت بمبهای خام کافی خواهند بود".
🔹پ.ن: به نظر میرسد که سراسیمهگی کشورهای غربی در انتشار قطعنامه علیه ایران، و همچنین اقدام نفتالی بنت در انتشار "اسناد سرقت شده" از ایران، به این مسئله مربوط باشد.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | نجوای تسلیحات | نجوای عربی | englishnajva
💠@masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌پنتاگون و سیا چگونه هالیوود را کنترل می کنند؟
🔹سیا و پنتاگون با استفاده از نفوذ خود بر صنعت فیلمسازی به عادی جلوه دادن عملیات نظامی آمریکا در خارج از مرزهای این کشور، جذب هر چه بیشتر نیروهای داوطلب و تبلیغ سلاح ها در فیلم ها می پردازند.
🔹روزنامه لس آنجلس تایمز آمریکا در گزارشی به قلم راجر استال، استاد مطالعات ارتباطی در دانشگاه جورجیا، از دخالت مستقیم پنتاگون و سیا در صنعت فیلمسازی هالیوود برای توجیه علمیات نظامی آمریکا در مناطق مختلف جهان پرده برداشت.
🔹راجر استال همچنین کارگردان فیلم مستندی است به نام تهدیدات جنگ: چگونه پنتاگون و سیا هالیوود را تصرف کردند.
🔹او و گروه محققانش با استفاده از قانون آزادی جریان اطلاعات به ۳۰ هزار صفحه از اسناد طبقه بندی شده داخلی وزارت دفاع آمریکا دست پیدا کرده و دریافتند که دفتر رسانه و سرگرمی وزارت دفاع این کشور تنها در ازای کنترل کامل فیلمنامهها، مجوز استفاده از تجهیزات، سلاحها و ادوات نظامی را برای سازندگان فیلمهای اکشن و نظامی صادر میکند.
🔹در این گزارش که پس از پخش نسخه جدید فیلم «تاپ گان» در سینماهای آمریکا منتشر شد آمده است: در این فیلم که نسخه جدید و ادامه فیلم دیگری به همین نام محصول سال ۱۹۸۶ میلادی است، هنرپیشه سرشناس هالیوود تام کروز نقش آفرینی میکند. این فیلم مملو از صحنههایی است که در آن غرش جنگندههای اف -۱۸ و سایر جنگ افزارهای پیشرفته آمریکایی به عنوان نمادهایی از قدرت نظامی آمریکا به نمایش در میآید و تمام اینها بدون رضایت و مجوز پنتاگون میسر نمیشد. در واقع وظیفه دفتر رسانه و سرگرمی وزارت دفاع آمریکا آن است که در ازای دسترسی به فیلمنامهها و اعمال نظر در آنها، ابزار آلات و ادوات جنگی لازم را در اختیار سازندگان فیلمهایی از این دست قرار دهد.
🔹تا همین اواخر این طور تصور میشد که این وضعیت فقط در مورد چند صد فیلم سینمایی صدق میکند اما پس از دسترسی راجر استال و گروهش به اسناد طبقه بندی شده سیا و پنتاگون مشخص شد بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ فیلم و شوی تلویزیونی با دخالت و اعمال نظر مستقیم این دو نهاد حکومتی آمریکا ساخته شده است. افشای این مساله آن هم در شرایطی که تشخیص واقعیت از تبلیغات به کار بسیار دشواری بدل شده است سوالات زیادی را در خصوص نقش دولت و دخالت آن در صنعت سینمای هالیوود مطرح میکند.
🔹بر اساس اسناد طبقه بندی شده مذکور، نمایش برخی صحنهها در چنین فیلمهایی مجاز نیست و از آنها در این اسناد به عنوان صحنههایی یاد میشود که موجب توقف نمایش فیلم میگردد از جمله به تصویر کشیدن جنایات جنگی، اعمال شکنجه، امنیت زرادخانههای هستهای، خودکشی کهنه سربازان و آزار جنسی و تبعیض نژادی در میان افسران. همچنین سیا و پنتاگون با استفاده از نفوذ خود بر صنعت فیلمسازی به عادی جلوه دادن عملیات نظامی آمریکا در خارج از مرزهای این کشور، جذب هر چه بیشتر نیروهای داوطلب و تبلیغ سلاحهای خود در فیلمها میپردازند.
🔹علاوه بر این مشخص شد که فیلمهای بسیاری تنها به دلیل این که محتوای آنها مورد اعتراض پنتاگون بوده است نتوانستند کمک دولت را دریافت کنند و به همین دلیل هرگز به مرحله ساخت نرسیدند.
🔹اولین فیلم «تاپ گان» هم که محصول کمپانی پارامونت بود در دوران بعد از جنگ ویتنام و زمانی ساخته شد که افکار عمومی آمریکا به دلیل ماجراجوییهای این کشور در ویتنام دچار شرمساری شده بود. این فیلم مانند یک حمله نظامی به افکار عمومی آمریکا عمل کرد و باعث شد تا شمار داوطلبان برای پیوستن به ارتش چندین برابر شود. در اسناد طبقه بندی شده داخلی وزارت دفاع آمریکا آمده است: دفتر رسانه و سرگرمی وزارت دفاع اولین فیلم تاپ گان را چنین توصیف کرده است: فیلمی که به بازسازی تصویر مخدوش شده ارتش آمریکا پس از جنگ ویتنام انجامید.
البته اولین نسخه از فیلم تاپ گان کمی بعد و در سال ۱۹۹۱ مشکلاتی را برای ارتش آمریکا به وجود آورد. در آن سال رسوایی تیل هوک پیش آمد که طی آن صدها تن از افسران نیروی دریایی در یک دورهمی در لاس وگاس بیش از ۸۰ افسر زن را مورد تعرض قرار دادند و در جریان تحقیقات گفتند که پخش فیلم تاپ گان تمایل به تعرض جنسی به سربازان زن را افزایش داده است.
🔹در گزارش راجر استال آمده است که پنتاگون در ساخت صدها فیلم دیگر از جمله فیلم گودزیلا و سریع و خشن ۸ نیز اعمال نظر گستردهای داشته است.
🔹به نوشته استال، جامعه آمریکا حق دارد بداند که پنتاگون تا چه اندازه در ساخت فیلمهایی که مردم برای تماشای آنها هزینه میکنند نفوذ و سلطه دارد.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | نجوای تسلیحات | نجوای عربی | englishnajva
💠@masaf_najva
👈پربازدیدترین تیتر روزنامههای پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
📌کيهان: خامنهای خمینی دیگر است
🔹گفتند کار انقلاب تمام است اما دیدند خامنهای خمینی دیگر است...
📌وطن امروز: امام جمهور
🔹در عصری که جهان تحت سیطره و حاکمیت مکاتب و ایسمهای مختلف بود، در قرنی که ...
📌آرمان ملی: گروسي ايران را به شوراي امنيت فرستاد...
🔹گزارش اخير رافائل گروسي بازتابهاي بسيار منفي در داخل کشور داشته و اين مساله را ...
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | نجوای تسلیحات | نجوای عربی | englishnajva
💠@masaf_najva
📌 پیام نجوا
🔹امام خمینی رحمةاللهعلیه: سالروز خرداد ۴۲ خمیرمایۀ نهضت مبارک ملت بزرگ ایران و روز بذر انقلاب بزرگ اسلامی ماست.
✍️صحیفه امام؛ جلد۸، صفحه ۲۹۰
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | نجوای تسلیحات | نجوای عربی | englishnajva
💠@masaf_najva