📌براى انسان از پيش رو و پشت سر، مأمورانى است كه همواره او را به فرمان خدا [از آسيبها و گزندها] حفظ میكنند. يقيناً خدا سرنوشت هيچ ملتى را [به سوى بلا، نكبت، شكست و شقاوت] تغيير نمیدهد تا آنكه آنان آنچه را [از صفات خوب و رفتار شايسته و پسنديده] در وجودشان قرار دارد به زشتىها و گناه تغيير دهند. و هنگامی كه خدا نسبت به ملتى آسيب و گزند بخواهد [براى آن آسيب و گزند] هيچ راه بازگشتى نيست; زيرا براى آنان جز خدا هيچ ياورى نخواهد بود.(11)
سوره مبارکه رعد آیه شریفه 11
💠eitaa.com/masaf_najva
❇️ پروژه بزرگ حذف ایران از نقشه ترانزیتی❗️
⬅️ در روزهای اخیر، امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان در سفری دو روزه به پاکستان با نخست وزیر، شهباز شریف دیدار و گفتگو کرد.پیش از این و در یک سال اخیر نیز چند نوبت بین رحمان و شریف در حاشیه اجلاس های مختلف در قزاقستان، ازبکستان و مصر دیدارهایی صورت گرفته بود.
⬅️ در روند این جلسات مسائل زیادی از قبیل وضعیت افغانستان، مقابله با تروریسم و افراطگرایی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و مسائل منطقه ای تبادل نظر شد. اما به نظر میرسد مهم ترین مسئله مطرح شده بین تاجیکستان و پاکستان که در تمام جلسات این دو، مورد بحث واقع شده و در سفر رحمان به اسلام آباد مورد توافق قرار گرفت، دسترسی تاجیکستان به بنادر کراچی و گوادر در پاکستان است.
♦️ در این سفر حدود هشت سند همکاری در حوزه های علمی، اقتصادی و امنیتی به امضا رسید که مهمترین آنهارا میتوان دو عنوان ذیل دانست:
🔺 توافقنامه ترانزیتی بین تاجیکستان و پاکستان؛
🔺 تفاهمنامه بین خدمات گمرک در مورد سازماندهی تبادل الکترونیکی دادهها؛
⬅️ موضوع درخواست رحمان از شریف برای دسترسی به بنادر پاکستان مدتی است توسط وی مطرح شده اما در ابتدا آنچنان مورد توجه واقع نشده بود اما اکنون با توجه به تعاملات جدید در منطقه، به نظر میرسد طرحی جدی در این مورد در دستور کار می باشد.
⬅️از سویی در روزهای اخیر گفتگو هایی میان مقامات ازبکستان و پاکستان و سفر هیئتی از مسئولین گمرک پاکستان به ازبکستان به منظور بررسی و اجرایی کردن تاسیس خط ریلی برای اتصال آسیای مرکزی به پاکستان با ساخت کریدور ریلی «ترانس افغان» صورت گرفت.
❗️بر اساس گزارش های متعدد، انتظار میرود این راهآهن ظرفیت جابجایی تا ۲۰ میلیون تن بار را در سال داشته باشد و پس از بهرهبرداری، زمان سفر کالاهای ترانزیت از ازبکستان به پاکستان را از ۳۵ روز به ۳ تا ۵ روز کاهش میدهد. طول خط راه آهن ۵۷۳ کیلومتر برنامه ریزی شده و مدت زمان ساخت آن تقریباً پنج سال است
🟠 در همین حال تعاملات جاری دیگری که در منطقه در حال اجرا می باشد را مرور میکنیم:
🔸 همکاری های وثیق پاکستان با ترکیه چه در حوزه نظامی مثل توافق خرید ناو جنگی از ترکیه توسط پاکستان و هم افزایی منطقه ای این دو کشور در مسائل امنیتی و اقتصادی.
🔸 وجود گزارشاتی مبنی بر چشم دوختن چین به منطقه آسیای مرکزی از بعد اقتصادی و سرمایه گذاری بر روی کریدور های ترانزیتی مثل «کریدور میانی» و «کریدور ترانس افغان» که مسیر های صادرات کالا و واردات انرژی به چین را تسهیل میکند
🔸 چشم انداز اقتصادی چین به همکاری با کشورهای خلیج خصوصا عربستان سعودی خصوصا بعد از سفر اخیر رئیس جمهور چین به ریاض
🔸 حضور و برنامه ریزی سنگین عربستان سعودی و امارات در آسیای مرکزی با هدف انزوا و حذف نفوذ ایران در این منطقه که شامل سرمایه گذاری بر روی پروژه های راهبردی در این منطقه نیز میگردد
🔸 توافق امارات با قرقیزستان برای اعطای زمینی به مساحت 300 هزار متر مربع در منطقه اقتصادی کیزاد ابوظبی به منظور گسترش تجارت با آسیای مرکزی
🔸 ابتکارات اردوغان در آسیای مرکزی نظیر «سازمان کشورهای ترک زبان» و «کریدور میانی»
🔸 حمایت و سرمایه گذاری اتحادیه اروپا بر روی پروژه های بزرگ این منطقه و طرح ترکی «کریدور میانی»
🔸 حضور فعالانه آمریکا و تحریک و تطمیع کشورهای آسیای مرکزی برای گسستن اقتصاد سنتی آنها از روسیه
‼️ در نظر گرفتن این موارد که به طور اختصار به آنها اشاره شد، نشانگر این مطلب است که پروژه بزرگی برای ایجاد یک ساختار ترانزیتی در منطقه با حذف ایران در دستور کار قرار گرفته است که در خط شرق–غرب، چین را به ترکیه و سپس اروپا متصل میکند و در خط شمال-جنوب آسیای مرکزی را به بنادر کراچی و گوادر و آب های آزاد متصل میکند.
‼️ بدیهی است که موانعی جدی بر سر اجرایی شدن این خطوط ترانزیتی موجود است اما با در نظر گرفتن انفعال و سستی موجود در داخل کشورمان برای تکمیل خطوط ترانزیتی مهم داخلی (شمال-جنوب از چابهار تا سرخس و شرق-غرب)، اگر وضعیت به همین منوال پیش رود، شاهد کاهش جدی نقش ایران در تجارت جهانی و خنثی سازی جایگاه ژئوپلیتیک کشورمان خواهیم بود.
🌐 کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
https://t.me/mavaraonnahr
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌تصاویر جدید از لحظات نفس گیر هدف قرار گرفتن مقر گروهک تروریستی حزب آزادی کردستان
🔸 شبکه «فرانس۲۴» در گزارشی تصاویر جدیدی از لحظات حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه گروهک های مسلح منتشر کرده است.
🔸 یکی از سرکردگان گروهک تروریستی: ما در ناآرامی های ایران نقش داشته ایم. وقتی پهپادهای سپاه را می بینیم باید فرار کنیم. ایران با موشک های فاتح-۱۱۰ که یکی از مخرب ترین موشکهاست مقرهای ما را هدف قرار داده است.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌کمدین انگلیسی: نخستوزیر ما مردم ایران را تشویق میکند که به خیابان بیایند اما به مردم معترض خودمان میگوید اکنون زمان اعتراض نیست!
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آب سرد کارشناس شبکه سعودی اینترنشنال بر آتش اعتصابات و براندازی توهمی در ایران
🔺اقتصاد ایران توان تولیدی زیادی دارد؛ فشارهایی که در ایران شاهدیم را نمیتوان قحطی و نبود کالا توصیف کرد، حتی ایران تولیدات خود را روانه کشورهای منطقه میکند.
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
❇️ آسیای مرکزی و قفقاز در پروژه اوراسیایی اردوغان (بخش اول) ⬇️ قسمت هایی از مقاله ابراهیم علوش در ا
۱۱(1).mp3
8.1M
📌پادکست
🔹آسیای مرکزی و قفقاز در پروژه اوراسیایی اردوغان (بخش اول)
💠eitaa.com/masaf_najva
📌پاسخ وزارت خارجه ایران به ادعاهای رئیس CIA
🔹ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای رئیس سازمان جاسوسی آمریکا در ارتباط با همکاریهای ایران و روسیه و نیز اتهامات وی علیه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با جنگ اوکراین را بی اساس و بخشی از جنگ تبلیغی آمریکا علیه ایران توصیف کرد.
🔹 کنعانی گفت: مقامات آمریکایی در تداوم ادعاهای سیاسی بی اساس و اقدامات غیرقانونی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، همکاریهای متعارف دفاعی و نظامی ایران و روسیه را زیر سوال می برند!
کنعانی افزود: این کارزار تبلیغاتی آمریکاییها که مبنای آن بر دروغ پردازی و فریبکاری قرار گرفته، با اهداف مختلفی از جمله اعمال فشار سیاسی به جمهوری اسلامی ایران، دامن زدن به ایران هراسی و سرپوش نهادن بر جنگ طلبی خود صورت میگیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: همانگونه که بارها اعلام کردهایم، همکاری های ایران و روسیه در زمینه های مختلف از جمله همکاری های دفاعی، در چارچوب منافع و مصالح مشترک و منطبق بر حقوق و تعهدات بین المللی دو کشور در حال گسترش است و علیه هیچ کشور ثالثی نیست.
🔹کنعانی تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران منطبق با منافع ملی خود و ضمن رعایت قوانین و مقررات بین المللی، در تنظیم روابط خارجی خود مستقلانه عمل کرده و از کسی اجازه نمی گیرد.
💠eitaa.com/masaf_najva
#نجوای_ارمنستان🇦🇲
📌 اندیشکده آمریکایی بنیاد جیمزتاون: به منظور مقابله با رشد محور ترکیه-آذربایجان و حضور فزاینده اسرائیل در قفقاز، ایران قصد دارد پهپادهای انتحاری در اختیار ارمنستان بگذارد.
📌 پاشینیان: ۸ روز است که جمهوری آذربایجان مسیر «لاچین» را بسته است
🔺«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در پیامی توییتری نوشت: ۸ روز است که جمهوری آذربایجان مسیر لاچین را بسته است و مردم قره باغ کوهستانی در سرما در جاده ها گیر کرده اند؛ خانواده ها خود را در محاصره می بینند.
🔺نخست وزیر ارمنستان در این خصوص اضافه کرد: شهروندانی که مشکلات جدی سلامتی دارند از دارو و خدمات بهداشتی محروم هستند.
mehrnews.com/xZ7hc
💠eitaa.com/masaf_najva
🔺همکاری چهار جانبه کواد (قسمت اول)
🔹اخیرا گاردین خبری را با عنوان "توسعه نظامی ژاپن نتیجه تهدیدات چین" منتشر کرده است. در ادامه سعی شده تا ابعاد این موضوع با نگاهی بر مهمترین تغییر امینیتی منطقه ایندوپسیفیک مورد بررسی قرار بگیرد.
🔹کواد بهعنوان یک همکاری امنیتی بین ایالاتمتحده، ژاپن، هند و استرالیا در منطقه ایندوپسیفیک از سال 2017 شروع به فعالیت کرده و بنابر ادعای محققین این حوزه، هدف اصلی تشکیل آن کنترل حوزه نفوذ چین است. این ائتلاف به وضوح طرفداران و منتفعان از ارتباط با چین را در مقابل مخالفان گسترش حوزه نفوذ چین قرار دادهاست.
🔹کواد بهعنوان جلوهای جدید از مقابله ایالاتمتحده با چین در این منطقه بهشمار میآید. هر کدام از کشورهای عضو در این راستا علاوه بر مسائل مشترک، سیاست و منافع بخصوصی دارند که بر اساس میزان مشارکت آنها در این ائتلاف میتوان به آنها پیبرد. دو کشور هند و ژاپن نسبت به سایر کشورهای عضو از دغدغههای جدیتری نسبت به حضور چین در منطقه برخوردارند. ژاپن بهعنوان کشوری که منازعههای فراوانی را با چین بر سر جزایر سنکاکو تجربه کرده است، سعی کرده تا در جهت رفع آنها به سمت ائتلافهای منطقهای مانند کواد گرایش پیداکند.
🔹این که عضویت کشوری مانند ژاپن در کواد چقدر میتواند این کشور را در پیشبرد اهداف خود کمک کند جای سوال است، اما به طور قطع این ائتلاف ساختار سیاسی منطقه جنوبشرق آسیا را تحت تاثیر جدی قرار خواهد داد. ژاپن را میتوان پیوند دهنده اعضای کواد در نظر گرفت. ژاپن از طرفی با ایالات متحده و استرالیا همکاری نظامی و امنیتی نزدیکی داشته و از طرف دیگر سعی میکند تا روابط تجاری و اقتصادی موثری با هند برقرارکند.
🔗Link
💠eitaa.com/masaf_najva