❌حمله به حشدالشعبی،از دوقطبی سازی تا پاکستانیزه کردن عراق❌
✍قویترین فرضیه این هست که ۴حمله اخیر به مقرهای حشدالشعبی در عراق با اطلاع امریکا و توسط اسراییل انجام گرفت، چرا که آسمان عراق کاملا در اختیار آمریکاست و اسراییل نیز به صورت غیر مستقیم به این موضوع اذعان داشته است.
✍هدف از این حملات نیز ارسال این پیام به حاکمیت عراق است که در صورت بازی کردن در زمین ایران باید هزینه آن را نیز بپردازد. غیر از این می خواهند یک دوقطبی در جامعه عراق بر سر حشدالشعبی در زمینه امنیت شکل بگیرد.
✍مهم است که بدانیم برای ملت عراق بعد از دیکتاتوری صدام و ظهور داعش ، قرار گرفتن در صلح و امنیت حائز اهمیت است.
✍از نگاه آمریکا حمله به مقرهای حشدالشعبی باید همان کارکردی را داشته باشد که تروریستی اعلام کردن سپاه در ایران داشت، با این تفاوت که در ایران هدف دوقطبی بر سر معیشت بود و اینکه سپاه مقصر تحریم هاست اما در عراق هدف دوقطبی بر سر امنیت و عامل ناامنی حشد الشعبی است.
✍دو نکته مهم باقی می ماند:
1⃣ هر روز بر وسعت و نوع جبهه رویارویی ایران و اسرائیل در منطقه افزوده می شود.
نمونه های مختلف نشان داده که با گسترش این جبهه بر وسعت شکست های اسراییل نیز افزوده شده است.
2⃣ حشدالشعبی به عنوان بخشی از نیروهای نظامی عراق می باشد و حمله به این یگان به منزله تعرض به حاکمیت عراق است. شاید عراق توان و شرایط لازم را برای پاسخگویی نداشته باشد( همجون مواجهه با حملات ترکیه) اما ادامه این روند و عادی سازی این حملات، عراق را وارد مهلکه ای دیگر خواهد کرد.
به نوعی آمریکا از عراق پاکستانی دیگر خواهد ساخت تا هر وقت اراده کند هر نقطه از آن را منهدم کند.
علی محمدی
@najva_net
❌آغاز بازی خطرناک❌
✍یکی از مختصات جریان مقاومت در مقطع کنونی تبدیل آن به یک شبکه به هم پیوسته و حساس در برابر تهدیدات پیش روست.
✍معنای این سخن آن است که چنانچه تهدیدی علیه بخشی از محور مقاومت عملیاتی شود، سایر اضلاع آن در صدد عکس العمل برمی آید؛
✍صحنه و میدان تحولات سوریه و مشارکت همه اضلاعی که نسبتی بین خود با محور مقاومت تعریف کرده اند، نشانه ای واضح از این واقعیت است که تفکر و جغرافیای مقاومت در منطقه از خصوصیاتی نظیر حساسیت به تهدید و ورزیدگی و هوشمندی در واکنش برخوردار است.
✍پیش تر سید حسن نصرالله با تشریح این راهبرد، بیان کرده بود که حمله به ایران، اعلان جنگ علیه محور مقاومت است.
✍در هفته های گذشته صهیونیست ها آن گونه که خود اعتراف کرده اند، پایگاه های حشدالشعبی عراق را مورد حمله پهبادی قرار داده اند؛ نتانیاهو صراحتا بیان کرد که ایران در عراق، یمن، سوریه و لبنان پایگاه نظامی احداث می کند و ما نیز در عراق و بسیاری دیگر از اماکن از جمله خاک سوریه، علیه آنها اقدام می کنیم!
البته شواهد روشن دیگری نیز وجود دارد که تایید می کند، بازیگر اصلی حمله به مقرهای نظامی عراق، آمریکا است.
✍بعد از این حملات، حزب الله عراق در واکنش به حادثه اخیر پایگاه هوایی بلد این کشور تاکید کرد که در صورت تکرار حادثه مشابه اقدام عملی انجام خواهد داد؛
نوری مالکی رئیس ائتلاف دولت قانون عراق نیز اعلام کرد که اگر رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن عراق ادامه دهد، این کشور به میدان جنگی تبدیل خواهد شد که بیش از یک کشور، از جمله ایران در آن شرکت خواهند کرد.
✍در این میان، اما ظاهرا رژیم صهیونیستی قصد ندارد از حوادث و تاریخ عبرت بگیرد؛ حماقت آنها در حدی است که حتی حاضر نیستند از خود بپرسند، آغاز کدام جنگ و ورود به کدامین معرکه برای آنها دستاورد و موفقیت داشته است.
✍آیا می توان تصور کرد که رژیم صهیونیستی و آمریکا از سرزمین عراق و امنیت این کشور که برای همه اضلاع مقاومت و به خصوص جمهوری اسلامی ایران اهمیت راهبردی دارد، جان سالم به در ببرد و تاوان جنایت هایش را نپردازد؟
✍واقعیت آن است که در محور مقاومت منطقه ای، علیرغم تفاوت های جغرافیایی و برخی نقاط متمایز سیاسی، یک روح دمیده شده و تحولات این جریان از یک معنای راهبردی تبعیت می کند. با این اوصاف رژیم صهیونیستی اگر بخواهد به این گونه جنایت هایش ادامه دهد، قطعا باید منتظر پاسخ کوبنده مقاومت به سرزمین اشغالی باشد و چه دلیلی دارد این رژیم همواره گستاخی بکند ، اما تل آویو و حیفا برای همیشه در امنیت باقی بماند؟
عزیز غضنفری
@najva_net
❌سه برداشت اما یک نتیجه❌
✍"اگر بدانم که به جلسهای بروم و با کسی ملاقات کنم که در نتیجه، کشور آباد شده و مشکلات مردم حل میشود، دریغ نمیکنم."
✍به این سخنان رئیس جمهور با سه پیش فرض می توان نگریست.
1⃣درحالت اول خوشبینانه و اینکه آقای روحانی با رویکرد عملیات روانی به دنبال تاثیرگذاری بر تصمیم گیری ترامپ در جهت کاهش تحریم ها است.
آقای روحانی با ارسال این پیام بیان می دارد که اگر ترامپ در اجلاس گروه۷ با کاهش تحریم ها موافقت کند در این صورت با دیداری کوتاه در مجمع عمومی سازمان ملل می تواند به اهداف داخلی و خارجی خود برسد.
اگر چنین برداشتی صحیح باشد و قصد و منظور اقای روحانی نیز همین بوده، در این صورت سوال اینجاست که اگر ترامپ با لغو یا تعلیق تحریم ها در اجلاس گروه۷ موافق کند و دیدار مورد نظر نیز اتفاق بیافتد، آیا آمریکا بر تعهد خود باقی می ماند یا مانند گذشته خرش که از پل گذشت به ریش ما می خندد؟!
تجربه پیش چشم ماست و قضاوت با شما...
2⃣ اما حالت دوم بدبینانه است و به این صورت که روحانی هنوز از تجربه برجام عبرت نگرفته، نگرش کدخدا محوری در ذهنش متبلور است، اقتصادی را که مدت مدیدی معطل انعقاد برجام بود اکنون معطل وادار کردن اروپا و آمریکا به تعهداتش نهاده است.
3⃣البته برداشت سومی هم هست و اینکه رییس جمهور با این عبارت:("گویی در گوش بعضی ها پنبه است، هر چه ما می گوییم آنها می گویند مذاکره چه فایده ای دارد؟")
که در ادامه جمله ابتدایی می گوید، از همین الان به پیشواز انتخابات آینده رفته و در حال القای این ذهنیت است که اگر اجازه مذاکره می دادند همه مشکلات را حل می کردیم!
✍نتیجه ی این سه برداشت یک چیز است:
انشقاق در ارسال پیام واحد به دشمن در برهه ای که ایران به شدت نیازمند وحدت رویه در سیاست خارجی و سیاست داخلی است.
✍علی محمدی
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📮تا حالا دقت کردین... 📨برخی نکات هست که شاید برای چندصدسال پیش باشه ولی الآن هم کاملاً صدق میکنه و
📘📗📕بدانیم...🧐
📜حسن روحانی که پس از به گِل نشاندن اقتصاد ایران و همچنین صنعت هسته ای و... حالا در یک فرار به جلو باز هم آدرس غلط به مردم کشورمان میدهد.
📜پس از ۶سال وعده و وعید باز همچنان شاهد هستیم فردی که جایگاه ریاست جمهوری در ایران را تصاحب نموده به جای تدابیر واقعی و کارسازبرای گره گشایی از مشکلات اقتصلگادی همچنان تاکتیک "مذاکره با دشمنان عهدشکن" را تجویز میکند!
📜مذاکره ای که اینبار احتمالا با سلسله جنبانی رئیس جمهور فرانسه قراراست باز با آمریکا رخ بدهد!
📜خوب است تا در همینجا نظرات تعدادی از غربگرایان کشور و حامیان دولت روحانی را (پس از عهدشکنی آمریکا و خروج ازبرجام) مرور کنیم👇
روحانی رئیس جمهور:
مگر کشورهای دنیا دیوانهاند که با آمریکا مذاکره کنند؟
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه:
مذاکره با آمریکا غیرممکن است.
محمدباقر نوبخت:
این ترامپ آیا قابل اعتماد است؟ ما کِی میخواهیم مقاومت کنیم؟ این نشان میدهد که عقل سیاسی این ها کامل نیست!
محمدرضا عارف:
صداقتی در سخنان مقامات امریکایی برای مذاکره نمیبینم!
محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات:
پیشنهاد مذاکره با آمریکا نقض کرامت ایران است!
عباس عبدی فعال سیاسی:
در شرایط کنونی که ترامپ برخلاف منطق از برجام خارج شد، عملا راه گفتوگو را بسته است.
مجید انصاری معاون پارلمانی دولت یازدهم:
اگر قرار بود زور و تحکم را بپذیریم، انقلاب نمیکردیم. برجام نشان داد امضای امریکا بی اعتبار است.
علی مطهری:
مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی توأم با خواری و تحقیر است.
صادق خرازی دبیرکل حزب ندای ایرانیان:
مذاکره مجدد با آمریکا خیانت است.
محسن سازگارا:
مذاکره ایران و آمریکا صورت بگیرد هم به جایی نمیرسد.
بهزاد نبوی:
باید «خردمندانه» مقاومت کنیم، امروز وقت مذاکره نیست.
اسماعیل دوستی عضو شورای مرکزی حزب «اعتماد ملی»:
وقتی رئیسجمهور کنونی آمریکا به این برجام که مورد تایید تمامی مجامع بینالمللی قرار گرفته پاییند نبوده است، چطور یک عده انتظار دارند با مذاکره مستقیم با ترامپ مشکلات کشور حل شود؟ و ...
#بدانیم
@najva_net
10.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍در دورانی که آمریکا (بی توجه به آن همه مذاکرات فراوانی که انجام شده بود) تعهداتش را طبق برجام انجام نمیداد، این گفتگو با مردم انجام شده است.(چندوقت بعد از این گفتگو آمریکا کلّاً از برجام خارج شد)،
این گفتگو با مردمی انجام شد که اکثراً موافق ظریف، رویکرد دولت، مذاکرات، برجام و... بودند و امیدوار به حل مشکلات معیشتی ازطریق مذاکرات.
⭕️ «نمیدونستیم!»
🔺امید به برجام۲ و برجام۳
❗️حالا هِی بِرید بگید مرگ بر آمریکا
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
✍در دورانی که آمریکا (بی توجه به آن همه مذاکرات فراوانی که انجام شده بود) تعهداتش را طبق برجام انجا
📮تا حالا دقت کردین...
📨مکزیکی ها نه مرگ بر آمریکا گفتند و نه از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتند... تازه! اتفاقا رابطه خوبی با آمریکا داشتند و مدام هم مذاکره با آمریکا در دستور کارشون هست
ولی
با همه این احوال
هنوز یکی از بدهکارترین کشورهای قاره آمریکا هستند!
✅دقت کنین
مکزیک جزء کشورهایی ست که بیشترین حضور سرمایه خارجی در اونجاست، پس چرا مکزیک یکی از بدهکارترین کشورهاست؟!
پس چرا انبوه بیکاران در مکزیک وجود داره؟!
اگر صِرف ورود سرمایههای خارجی تغییرات اقتصادی ایجاد میکنه، پس چرا وضع امروز مکزیک از ما بدتره؟؟!
اینها که مسئولانشون برای حل مشکلاتشون مدام با کلّه رفتند و با رؤسای جمهور مختلف آمریکا دیدار و مذاکرات داشتند!
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
❌فشار برای مذاکرهای که قرار نیست انجام شود❌
✍۱-ظریف پس از دیدار با مکرون در پاریس به تهران برمیگردد.
چند ساعتی توقف میکند و بلافاصله به پاریس میرود.
به نظر میآید ظریف حامل پیامی مهم از طرف مکرون برای تهران است و حالا حامل جواب تهران برای مکرون است. تصمیمی مهم که یا باید تصمیم شخص رییس جمهور باشد یا تصمیمی مورد توافق رییس جمهوری و رهبری.
✍۲-ساعتی بعد روحانی میگوید به خاطر مردم حاضرم با هر شخصی دیدار کنم. روحانی ادامه میدهد:
"گویی در گوش بعضیها پنبه است و هر چه ما میگوییم آنها میگویند مذاکره چه خاصیتی دارد."
✍۳- مکرون اعلام کرد:
"مذاکرات برای فراهم کردن مقدمات ملاقات آقای ترامپ با حسن روحانی در جریان است و من امیدوارم در هفتههای آینده، بر اساس این گفتگوها بتوانیم شاهد دیدار پرزیدنت ترامپ و پرزیدنت روحانی باشیم."
✍۴- رسانههای نزدیک به جریان لیبرال بلافاصله امکان دیدار روحانی و ترامپ را تیتر اول میکنند.
بیبیسی فارسی بلافاصله و با چالاکی رسانهای خاصی جریان سازی را آغاز میکند. بیبیسی در بخشهای مختلف خبری امکان مذاکره روحانی و ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل را امری ممکن معرفی میکند و مذاکره با ترامپ را به عنوان تنها «کلید» حل مشکلات اقتصادی ایرانیان معرفی میکند!
✍۵- در چند هفته آینده و در زمان باقیمانده تا مجمع عمومی سازمان ملل باید منتظر باشید که ارتش مهمانان و تحلیلگران بیبیسی و ایران اینترنشنال و رادیو فردا هر روز از فواید مذاکره بگویند.
منتظر باشید تا رسانههای لیبرال فریاد بزنند که مذاکره نکردن و ادامه تحریم فاجعه ای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی برای ایرانیان خواهد بود.
✍۶- اما هدف از برجسته کردن امکان مذاکره روحانی با ترامپ تنها یک چیز است.
هدف انداختن مسئولیت ادامه تحریمها به گردن شخص آیتالله خامنهای است وگرنه خودشان بهتر میدانند رهبری حرف آخر درباره مذاکره را یکسال پیش قاطعانه زده،
و این حرف را هم براساس تحلیل و نگاه استراتژیک بلند مدت خود زدهاست:
"با دشمنی که عهدنامه تحمیلی خودش را هم پاره میکند نباید مذاکره کرد... و هرگونه نشستن پای میز مذاکره و هرگونه ملاقات با ترامپی که برجام را هم پاره کرده تنها و تنها به از دست دادن امتیازات بیشتر منتهی خواهد شد."
✍۷- موضع مخالفت پیشگیرانهی آیتالله خامنهای درمورد مذاکره با آمریکایی که برجام خودش را هم پاره کرده، موضعی ایرانی و ملی و ضداستعماری است.
ایستادگی طبیعی بر سر حقوق اولیه و بدیهی دفاعی ایران است.
از هر نگاه و نگرش سیاسی، و حتی آنها که بر سر مسائل داخلی متفاوت میاندیشند باید به خاطر ایران و آیندهاش در کنار چنین موضع اصولی بایستند و مانع ایجاد فشار و هجمه به آن شوند.
✍فراموش نکنید که برخلاف ظاهر یک سمت این معادله، یعنی موضع مخالفت با مذاکره با آمریکا، ابزار رسانهای سالم و قدرتمند و کارآمد و زمان شناس و چابکی ندارد و سوی دیگر مجهز به قویترین ابزارهای رسانهای مدرن و به روز جهان است. برای همین این بستگی به من و تو دارد که با دست های خالی خود از چنین موضعی دفاع کنیم.
علی علیزاده
@najva_net
❌دروغ مذاکره با گروه هفت❌
✍️پس از سفر آقای ظریف به پاریس، موج تبلیغاتی گسترده ای راه افتاد مبنی بر این که او با گروه هفت مذاکره کرده است.
✍این ادعا که در تیتر "1+7 " روزنامه سازندگی و دیگر نشریات همسو بازتاب یافت، از اساس دروغ است و با یک صحنه سازی رسانه ای خلاف واقع رو به رو هستیم.
✍مذاکره با هفت کشور، تداعی مذاکره متفاوتی را می کند و حال آن که ظریف دیروز بنابر دولت فرانسه "دیدارها با ظریف در شهر بیاریتز با حضور وزیر خارجه فرانسه و مشاوران بریتانیایی و آلمانی انجام شد".
✍در واقع تنها وجه مشترک سفر ظریف و نشست گروه هفت، شهر میزبان است و با این شعبده بازی تلاش شده تا چنین القا شود که مذاکرات، با گروه هفت است!
✍اما واقعیت این است که فرانسه این وسط صرفاً دلالی ترامپ را می کند تا با فریبکاری، طرف ایرانی را وادار به عبور از خط قرمز ممنوعیت مذاکره دوباره با دولت ابطال کننده برجام (ترامپ) کند.
✍جالب این که ترامپ هم دیروز گفت: "توافق هستهای به پایان رسیده است" و "دعوت از ظریف به پاریس، با تأیید و هماهنگی من صورت گرفت".
یعنی این که ادعای غافلگیری و انزوای آمریکا در این ماجرا نیز دروغ است.
✍اکنون با آشکار شدن این که مذاکره ای با گروه هفت در کار نیست، به مسئله اصلی برمی گردیم:
با دولت آمریکا که برجام را ابطال کرده و آن را پایان یافته می کند، چه مذاکره ای می توانند بکنند؟ می خواهند چه امتیاز دیگری را از منابع اقتدار و امنیت ملی بفروشند؟
محمد ایمانی
@najva_net
📮تا حالا دقت کردین...
📨با اینکه خود غربی ها دارند اعتراف میکنند که اون اقتدار و نفوذ گذشته رو ندارند ولی همچنان در کشور ما جریان غربگرا درحال بادکردن غرب در ذهن مردم کشورمون هستند و القای راهگشا بودن رقصیدن به ساز غرب!
✅دقت کنین
رئیس جمهور فرانسه در مورد پایان هژمونی غرب چه اعتراف بزرگ و تاریخی کرده!
مکرون گفته که:
"غربیها مرتکب اشتباهاتی شدهاند.
این تصمیمات تبعاتی داشت که تصور میکردیم غیرملموس است، اما باعث شد تا اوضاع شروع به تغییر کند.
حالا با ظهور قدرتهای جدیدی روبرو هستیم که آنها را دستکم گرفته بودیم."
اونوقت یکسری تو ایران...
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📮تا حالا دقت کردین... 📨با اینکه خود غربی ها دارند اعتراف میکنند که اون اقتدار و نفوذ گذشته رو ندار
❌مکرون، والرشتین و پایان هژمونی غرب❌
✍ایمانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، امروز (سهشنبه، ۵ شهریور ۱۳۹۸/ ۲۷ اوت ۲۰۱۹)، پس از اتمام اجلاس گروه هفت، سخنان مهمی بیان کرد.
✍این سخنان مکرون بازتاب تحلیل کانونی بسیار هوشمند و متنفذ و جهان وطن است که مکرون از برکشیدگان و کارگزاران سرشناس آن بوده و از این پایگاه به ریاست جمهوری فرانسه رسیده است.
✍رئوس سخنان مکرون به شرح زیر است:
"ما شاهد پایان هژمونی غرب بر جهان هستیم. غربیها مرتکب اشتباهاتی شدهاند. برخی تصمیمات و اقدامات غلط از سوی ایالات متحده اتخاذ شد. امروزه واقعیات ژئوپلتیک تغییر کرده است. امروزه با ظهور قدرتهای جدیدی روبرو هستیم که آنها را دستکم گرفته بودیم. در وهله اول چین و سپس روسیه در سالهای اخیر راهبردهای موفقتری از ما داشتهاند. به چین، هند و روسیه بنگرید که انگیزههای سیاسی به مراتب قدرتمندتری از اروپاییها دارند. آنها با فلسفه، منطق و تصوراتی عمل میکنند که ما از دست دادهایم و این امر ما را نیز دستخوش تحول میکند. اقتصاد بازار با بحرانی بیسابقه روبرو شده است."
✍سخنان امروز مکرون یادآور مباحثی است که از سپتامبر۲۰۱۳ / شهریور۱۳۹۲، در پی تحولات جنگ داخلی سوریه و بروز علائم جدی شکست پروژه عظیم بالکانیزاسیون خاورمیانه که سوریه نقطه آغازین آن بود، مطرح شد.
✍در آن زمان، ایمانوئل والرشتین، متفکر سرشناس معاصر، در مقاله اول نوامبر۲۰۱۳ خود بر این تحول تأکید کرد.
✍امروزه شبیه به آن تحلیل را از زبان یکی از مهمترین رهبران جهان غرب، رئیس جمهور فرانسه، میشنویم.
✍این تحول مهمی است و نشان میدهد که بخشی از رهبران تأثیرگذار جهان غرب پایان یک دوران تاریخی و گذار به دوران جدید را دریافته و برای آینده در پیشرو در حال برنامهریزیاند.
✍این برنامهریزی به معنی تلاش برای حفظ نظم جهانی در حال افول نیست بلکه برای انطباق با دوران تاریخی جدید است.
پایان هژمونی غرب و تکثر ناشی از ظهور قدرتهای جدید جهانی و منطقهای (چین، روسیه، هند، ایران، ترکیه)، استقلال و جهانگستری کانونهای فراملیتی، که در سدههای شانزدهم تا بیستم میلادی از درون غرب سربرآوردند، تحولات بزرگ جمعیتی و به تبع آن فرهنگی و سیاسی در درون جوامع غربی به دلیل چند نسل مهاجرت از جهان پیرامونی به غرب، شاخصهای این دوران تاریخی جدید است.
✍والرشتین در مقاله اول نوامبر ۲۰۱۳ خود نوشت:
"افول نقش هژمونی آمریکا در جهان از اوائل دهه۱۹۷۰ آغاز شد و بتدریج سرعت گرفت. این در حالی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی و از میان رفتن جهان دوقطبی در دهه ۱۹۹۰ غالب تحلیل گران از تک قطبی شدن جهان و به تبع آن اوج قدرت بلامنازع آمریکا سخن میگفتند. از سال ۲۰۰۸ وضع دگرگون شد و بسیاری به این امر توجه کردند که قدرت آمریکا در حال افول است.
یکی از پیامدها، افزایش استقلال و اقتدار متحدان پیشین آمریکا است که در ماجرای ماه گذشته افشاگری اسنودن (عملیات جاسوسی آمریکا علیه رهبران رده بالای آلمان و فرانسه و مکزیک و برزیل) رخ نمود. در دهه ۱۹۵۰ ماجرای مشابهی رخ داد ولی هیچ یک از متحدان آمریکا جرئت نکردند خشم خود را ابراز و ماجرا را به رسوایی بدل کنند. اینک آمریکا مجبور شد در برابر اعتراضها تمکین کند و اوباما قول داد که دیگر این کار تکرار نخواهد شد.
پیامد دیگر افول هژمونی جهانی آمریکا، عدم قدرت تصمیمگیری است که در حوادث اخیر خاورمیانه رخ نمود. آمریکا، مانند گذشته، «برنده جنگها» نیست و به هر اقدامی در خاورمیانه دست زند بازنده خواهد بود. این امر خطرناک است و میتواند به اقدامات تخریبی احمقانه از سوی آمریکا بینجامد. امروزه هیچ یک از نیروهای قدرتمند مؤثر در خاورمیانه از آمریکا تبعیت نمیکنند."
✍ والرشتین تأکید کرد: «منظورم هیچ کدام است» و از مصر، اسرائیل، ترکیه، سوریه، سعودی، عراق، ایران و پاکستان نام برد.
✍بنظر والرشتین، در دهههای آتی، به احتمال زیاد، نقش جهانی دلار بعنوان ارز مرجع به پایان خواهد رسید و در نتیجه آمریکا پشتوانه بودجه ملی و هزینه عملیات اقتصادی خود را از دست خواهد داد. پیامد از میان رفتن اعتبار جهانی دلار، افول نسبی سطح زندگی شهروندان آمریکایی خواهد بود. این امر پیامدهای سیاسی نه چندان کماهمیت خواهدداشت که هنوز نمیتوان به درستی پیش بینی کرد.
✍با افول نقش سرکردگی آمریکا، شاهد دورانی پرآشوب از جنگ قدرت میان قطبهای متعدد قدرت خواهیم بود که هیچ یک توانمندی کافی ندارند. آمریکا بعنوان یک غول باقی میماند ولی غولی پوشالی خواهد بود. آمریکا همچنان قدرتمندترین نیروی نظامی جهان خواهد ماند ولی توان استفاده درست از این نیرو را نخواهد داشت.
عبداللّه شهبازی
@najva_net
💠بسته خبری💠
#بین_الملل
💢چین، ادعای ترامپ درباره تمایل به مذاکره با آمریکا را رد کرد؛
وزارت خارجه چین سهشنبه ادعای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه دولت پکن خواستار مذاکره با آمریکا در خصوص تجارت شده است را رد کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در فرانسه گفت: «چین دیشب با مذاکرهکنندگان تجاری ما تماس گرفت و گفت بیایید به میز مذاکره برگردیم پس ما به میز مذاکره برمیگردیم و فکر میکنم آنها میخواهند کاری انجام دهند. آنها ضربه خیلی بدی خوردهاند.»
«گنگ شوانگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز سهشنبه گفت: «درباره تماسهایی که آمریکا گفته چیزی نشنیدهام.»
علیرغم ادعاهای ترامپ مبنی بر اینکه پیروزی در جنگهای تجاری کار آسانی است چین تا کنون نشانههایی از قصد تسلیم در برابر آمریکا نشان نداده است.
تحلیلگران در آمریکا روز دوشنبه گفتهاند اقدامات تلافیجویانه اخیر چین در خصوص تعرفهها نشان میدهد پکن آماده پذیرفتن صدمات مالی ناشی از جنگ تجاری است.
💢ارتش یمن تجمع مزدوران سعودی در جبهه حیران را با دو موشک زلزال 1 هدف قرار داد.
💢توییت امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه:
من و رئیسجمهور ترامپ موافق هستیم كه ایران هرگز نباید دارای سلاح هستهای باشد. هیچ چیز قطعی نیست، اما شرایط به گونهای است که میتوان جلسهای بین رئیسجمهور، حسن روحانی و رئیسجمهور دونالد ترامپ برگزار کرد و به این ترتیب میتوان به یک توافق رسید.
💢بلومبرگ گزارش داد : دست دادن های صمیمانه و لحن نرم ترامپ درباره ایران نقابی بر موضع افراطی او
ترامپ در نشست G7 بهترین رفتارش را نشان داد: چاپلوسی برای رهبران جی 7 و ابراز خشنودی از شرکت در اجلاس.
او حتی از حضور ناگهانی وزیر امور خارجه ایران هم آشفته و خشمگین نشد. نیش باز و دست دادن های صمیمانه را پیوسته نمایش داد.
اما ترامپ زیر این نقاب، هنوز هم همان ترامپ بود- مانند همیشه تندرو و مقاوم در برابر هر سازشی و مطمئن از این که حق با اوست، درست همان اندازه که متحدانش مطمئن بودند حق با او نیست.
💢بولتون گفت: موضع ترامپ در مورد ایران تغییر نکرده است.
💢معاون نخست وزیر شبه جزیره کریمه گفت با توجه به تحریمهای آمریکا علیه ایران، این کشور میتواند از طریق بنادر این منطقه به انتقال نفت خود بپردازد.
💢رئیس دفتر ریاست جمهوری برزیل گفت: برزیل کمک ۲۲ میلیون دلاری «گروه ۷» برای اطفای حریق آمازون را رد کرد. ما از این پیشنهاد قدردانی میکنیم اما ممکن است این منابع برای احیای جنگلهای اروپا مناسبتر باشد.
این پیشنهاد، ریاکارانه است. ماکرون حتی نمیتواند از آتشسوزی قابل پیشبینی کلیسای نوتردام جلوگیری کند؛ او میخواهد چه چیزی به کشور ما یاد دهد؟
💢سخنگوی وزارت دفاع ژاپن با اشاره به آخرین آزمایشهای موشکی کره شمالی، اعلام کرد بهنظر میرسد پیونگیانگ در حال توسعه کلاهک برای نفوذ به سپر دفاع موشک بالستیک ژاپن است.
💢به دنبال درخواست انگلیس، فرانسه و آلمان، اعضای شورای امنیت سازمان ملل در یک جلسه پشت درهای بسته درباره آزمایشهای موشکی کره شمالی بحث و رایزنی میکنند.
💢دولت ترامپ در حال تهیه طرحی برای آغاز مذاکره با انصارالله یمن با هدف پایان دادن به جنگ چهارساله در این کشور است.
در این ارتباط گفته شده واشنگتن در تلاش برای مشارکت دادن عربستان در این مذاکرات غیرعلنی در عمان است!
#بسته_خبری
@najva_net