❌خوابی که عامل فروپاشی شوروی برای ایران دیده است❌
🔻مشاور جورج سوروس، سخنران ویژه همایش تحریم ها در ایران!(قسمت اول)
✍جفری ساکس تئورسین مکتب شوک درمانی ، همکار و مشاور ویژه جورج سوروس، پدر انقلاب های رنگی در جهان، در خردادماه 95 با عنوان مشاور ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور آرمان های توسعه پایدار وارد ایران شد و با معصومه ابتکار و سید عباس عراقچی دیدار کرد و در دانشگاه امیرکبیر هم سخنرانی با موضوع «دستور 2030 و اهدف توسعه پایدار» انجام داد ، که البته با واکنش های انتقادی از سوی برخی کارشناسان و دانشجویان همراه بود.
✍دستور کار توسعه پایدار 2030 که جفری ساکس در ایران ارائه کرد، شامل 17 سند می شود، که سند 2030 یونسکو برای آموزش و پرورش و توافقنامه اقلیمی پاریس را نیز شامل می شود.
✍حالا مجددا قرار است جفری ساکس به عنوان مهمان ویژه در کنفرانس «اقتصاد جهانی و تحریم ها» به میزبانی مرکز مطالعات و همکاری های علمی وزارت علوم سخنرانی کند.
✍دکتر جفری ساکس استاد دانشگاه هاروارد و مشاور ویژه رؤسای سازمان ملل از سال 2000 میلادی تا کنون در امور توسعه پایدار و البته بیشتر به عنوان نظریه پرداز اقتصادی در کنار میلتون فریدمن به عنوان مدافعان مکتب شوک درمانی در اقتصاد نئولیبرال شناخته می شود.
✍شوک درمانی در اقتصاد یا همان اصلاحات سرمایه داری به اقداماتی مانند دست کشیدن دولت از کنترل قیمت ها، حذف یارانه ها و آزاد سازی تجارت با دیگر کشورها و خصوصی سازی های گسترده دارایی های عمومی آن هم بدون فوت وقت و فشارهای سخت و سرکوب معترضان، گفته می شود به گونه ای که امکان مقاومت طرف مقابل را بگیرد.
✍جفری ساکس با تحمیل این نسخه مشغول طراحی اقتصادهای کشورهای مختلف پس از کودتا شد و زمینه روی کارآمدن غرب گرایان را مهیا کرد.
✍ نسخه اقتصادی که در تمام آنها با فروپاشی گسترده اقتصادی، فساد مالی و به حراج گذاشته شدن دارایی های عمومی کشورها و سرکوب مردم همراه بوده است.
✍دکتر جفری ساکس با طراحی اقتصادهای کشورهایی چون بولیوی، آرژانتین و کشورهای اروپای شرقی بعد از فروپاشی شوروی و همچنین روسیه بعد از فروپاشی نه تنها عامل مهمی در تثبیت سلطه غرب بر آنها شد، بلکه باعث بیکاری های گسترده و فروپاشی اقتصادی آنها نیز شد.
✍به خاک سیاه نشاندن بولیوی!؛
جفری ساکس با پرچم مقابله با بیکاری و کاهش تورم، با نفوذ به ارکان تصمیم گیری در بولیوی نسخه شوک درمانی خود را به آنها اینگونه صراحتا القا می کرد و می گفت:
«فقط شوک درمانی است که میتواند بحران تورم لگام گسیخته بولیوی را درمان کند. پیشنهاد او افزایش ده برابری بهای نفت، آزادسازی بهای طیفی از اقلام دیگر و کاهش بخشهای مختلف بودجه بود.»
✍ویکتور پاز رئیس جمهور وقت بولیوی بدون فوت وقت با 17 روز جلسه بی وقفه برنامه شوک درمانی مبتنی بر حذف یارانههای مواد غذایی، لغو کلیه کنترل قیمتها و 300درصد افزایش بهای نفت را ارائه کرد.
برنامه مزبور حقوق و دستمزدهای پایین بخش دولتی را به مدت یک سال تثبیت کرد و نیز خواستار کاهش شدید مخارج دولتی در عرصه خدمات عمومی (بهداشت و درمان آموزش و پرورش و...)، گشودن مرزهای بولیوی به روی واردات نامحدود و کوچک کردن شرکتهای دولتی به عنوان سرآغازی برای خصوصیسازی گسترده شد.
✍اما خیلی زود نتیجه نسخه پیچی های جفری ساکس نمایان شد، کاهش 61 درصدی افراد واجد شرایط تامین اجتماعی، بیکاری 30 درصدی، افزایش بی سابقه رجوع بیکاران بولیوی به کاشت و صادرات مواد مخدر، کاهش قیمت 55 درصدی قلع به عنوان مهمترین صادرات بولیوی و...
✍ از آن طرف نیز جهت اجرای شوک درمانی برای مقابله با اعتراضات در بولیوی حالت فوق العاده اعلام شد، پلیس به همه نهادهای مدنی حمله کرد، راهپیمایی و گردهمایی های سیاسی ممنوع اعلام شد.
1500 نفر از جمله وزرای سابق و سناتور دستگیر و به زندان هایی دور افتاده در جنگل آمازون منتقل شدند، کارگران معادن قلع بخاطر اعتراض اخراج شدند.
✍ردپای ساکس در زیرخط فقر کشاندن مردم آرژانتین؛
پس از بولیوی این بار نوبت آرژانتین در دهه 90 میلادی بود که با اجرای سریع تئوری ساکس در زمان کوتاهی نزدیک به 90 درصد تمام بنگاه های دولتی خود را چوب حراج زد و به شرکت های خصوصی خارجی از جمله سیتی بانک، بانک بوستون، ویندی فرانسه و ...فروخته شد.
طی این دوره بیش از 700 هزار نفر از کارگران کارخانه ها اخراج شدند و نیمی از جمعیت کشور به زیر خط فقر کشانده شدند.
در تمام این فجایع که ازطریق دولت های آن کشورها رخ داده است ردپای نظریه پردازان آمریکایی نمایان است. (ادامه دارد)
علیرضا فقیهی راد
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
❌خوابی که عامل فروپاشی شوروی برای ایران دیده است❌ 🔻مشاور جورج سوروس، سخنران ویژه همایش تحریم ها در
.
.
❌خوابی که عامل فروپاشی شوروی برای ایران دیده است❌
🔻مشاور جورج سوروس، سخنران ویژه همایش تحریم ها در ایران!(بخش دوم)
✍تجارت ناتاشا در لهستان ماحصل شوک درمانی!؛
جفری ساکس با تامین مالی جورج سوروس و همراه با او به ورشو پایتخت لهستان سفر کرد و با پیروزی جناح غرب گرای لهستان یعنی حزب همبستگی همکاری های نزدیک ساکس با دولت حاکم در لهستان آغاز شد.
✍دولت هبستگی لهستان به امید وام خارجی طرح شوک درمانی ساکس را پذیرفت و اعلام شد، اقتصاد لهستان به شیوه «شوک درمانی» تحت درمان قرار میگیرد.
✍نسخه های جفری ساکس در لهستان شامل حذف آنی کنترل قیمتها و یارانهها، حراج معادن، کارگاههای کشتیسازی و کارخانههای دولتی و رفتن از کارخانههای صنعتی سنگین به تولید کالاهای مصرفی و... بود.
✍اما برخلاف پیش بینی ها و وعده ها نسخه های جفری ساکس موجب یک رکود کامل شد.
✍کاهش 30درصدی تولیدات صنعتی، افزایش نرخ بیکاری به بیش از 20 درصد، 50 درصد مردم زیر خط فقر و 7500 اعتصاب در یکسال که همگی با سرکوب روبرو شدند نتیجه شوک درمانی بود.
✍تا جائیکه پس از دوران شوک درمانی تجارت کثیفی به نام «تجارت ناتاشا» در این کشور شکل گرفته بود که منظور از آن صادرات زنان و دختران شرق اروپا برای به مقاصدی نامعلومی بود که در نهایت مجبور به تنفروشی میشدند.
✍فروپاشی و حراج ثروت شوروی!
جفری ساکس با وعده ی کمک 15 میلیارد دلاری وارد شوروی شد و در نقش مشاور یلتسین و تسریع فروپاشی شوروی نقش موثری ایفا کرد.
✍ساکس به یلتسین گفت مطمئن است که اگر مسکو مسیر اقدامات آنی و ضربتی برای پیاده کردن یک اقتصاد سرمایهداری را پیش بگیرد، او چیزی در حدود پانزده میلیارد دلار برای روسیه فراهم خواهد کرد.
✍یلتسین نیز با این پیشبینی که با آزاد کردن قیمتها در نتیجه شوک درمانی هر چیز در جای صحیح خودش قرار خواهد گرفت، لغو کنترل قیمتها را اعلام کرد و یک هفته پس از استعفای گورباچف برنامه شوک درمانی بدون فوت وقت آغاز شد.
✍اتفاقی که متعاقب آن موجب انحلال پارلمان و کودتای نرم یلتسین شد و در نتیجه این برنامه ها قدرت خرید شهروندان روسی 40 درصد کاهش یافت و یک سوم جمعیت روسیه به زیر خط فقر رفتند و افراد طبقه متوسط مجبور شدند با گذاشتن میزهایی مقوایی در خیابانها اموال شخصیشان را بفروشند. و از آن طرف شرکت های بزرگی چون یوکس، نیکل نوریلسک و... به ثمن بخس به حراج گذاشته شدند!
✍جفری ساکس بعد از فروپاشی شوروی با کمک و سرمایه جورج سوروس به کشورهای اروپایی شرقی می رفت و نسخه شوک درمانی، خصوصی سازی بی ضابطه و گسترده و فروش به ثمن بخس دارایی های عمومی آن کشورها را می داد، در آن طرف ماجرا نیز خریدار اصلی مجموعه های بزرگ دولتی کسی نبود جز جورج سوروس سرمایه دار صهیونیست و پدر انقلاب های رنگین در جهان!
✍حال با این سابقه تاریک جفری ساکس در نابودی اقتصادهای کشورهای مختلف در قالب نام های زیبایی چون توسعه پایدار، اعطای وام و «شوک درمانی» و ارتباط ویژه و روشن او با جورج سوروس، وزارت علوم بر چه اساسی او را به عنوان سخنران ویژه برای یک همایش داخلی دعوت می کند؟
✍آن هم در شرایط جنگ اقتصادی و اوج فشارهای تحریمی آمریکا و غرب علیه ایران در همایشی بنام به «اقتصاد جهانی و تحریم ها»!
✍به راستی جفری ساکس عامل فروپاشی شوروی، چه نسخه هایی برای عبور ایران از تحریم ها دارد یا اینکه قرار است با سرپل های داخلی جریان غرب گرا همان نسخه های پوسیده و شکست خورده شوک درمانی در ایران نیز تئوریزه و اجرایی بشود؟
✍ این امر زمانی خطرناک تر می نماید که به یاد بیاوریم جفری ساکس در سال 95 نیز به دعوت بعضی مقامات ایرانی در تهران حاضر شد و سند توسعه پایدار 2030 را به ایران آورد و با بعضی مسئولین دیدار داشت.
✍نهایتا اینکه باید روشن شود رابطه جفری ساکس و نسخه های او، با اجرایی کردن مخفیانه سند 2030 یونسکو، پیمان پاریس و روندهای عجیب، بی ضابطه و افسارگسیخته خصوصی سازی های در کشور و سرکوب کارگران معترض چیست؟
علیرضا فقیهی راد
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
❌چه رَذل گفت ماکیاول بد ذات❌ ✍از جمله نسخه های کاربردی ماکیاول را به زبان ساده اگر بخواهیم بگوییم ا
📮تا حالا دقت کردین...
📨همون طراحی نخ نما باز عملیاتی شده!
طراحی نخ نمایی که متأسفانه "بعضی وقتها" روی "برخی از مردم" تأثیر خودش رو میذاره!
همونطور که پیش بینی میشد(و نمونه ش رو در عکس بالا میبینید) جریان غربگرا بعد از اینکه بساط ورزشگاه رفتن خانم ها رو پهن کرد حالا یک عده ای هم به اسم "امر به معروف و نهی از منکر" و با "ظاهرِ مخالفت" بساط خودشون رو پهن کردند تا با درست کردن "دعوای زرگری" آب رو برای ماهیگیری غربگراها گل آلود کنند.
آیا ولی فقیه و مراجع در باب سایر موضوعات ازجمله اقتصاد ، اشتغال ، تولید داخل، عدم وابستگی کشور و ... نکته ای نگفتند؟!!!!
همه این شامورتی بازی ها در حالیه که کارگردانان فیلم ورزشگاه رفتن خانم ها، با ورشکست کردن صنایع و کارخانجات، حیف و میل بیت المال به اسم خصوصی سازی، وِل کردن افسار قیمت دلار ، سکّه ، کالاها و ... در حال نابود کردن اقتصاد کشور هستند و اگر فرد یا گروهی بخواد واقعاً طبق اولویت امر به معروف و نهی از منکر کنه کاملا معلومه اولویت ها چیا هست.🤔
#تا_حالا_دقت_کردین
@najva_net
❌موکب تفرقه افکن!❌
✍در کنار تمام زیبایی های غیرقابل توصیف پیاده روی اربعین و برکات آن ، از گوشه و کنار خبر رسیده که تعداد معدودی از موکبهای ایرانی فقط از زائران ایرانی پذیرائی میکنند! و این سبب دلخوری دیگر عزیزان زائر شده است.
✍این در حالیست که:
1⃣این تیپ موکب داران اگر واقعا ذره ای اعتقاد به امام حسین علیه السّلام داشته باشند، طبیعتا این فهم باید در آنها وجود داشته باشد که پذیرائی از زائران حضرت اباعبداللّه ، رنگ و قوم و قبیله و نژاد و زبان و ملیّت نمیشناسد.
2⃣بخصوص در پیاده روی اربعین که نماد وحدت ملت های مختلف، مذاهب مختلف و حتی ادیان مختلف زیر بیرق سیدالشّهدا هست؛ چنین غلطی ازسوی این معدود افراد در قالب موکب داری نمیتواند یک اتفاق و نفهمی باشد.
3⃣کودن ترین افراد هم اگر در سرویس های جاسوسی دشمنان حضور داشته باشند، قطعا یکی از حداقلی ترین طراحی های آنها "ضربه زدن به مراسم عظیم اربعین" آنهم "از درون خود مراسم" است. مثلا اینکه به عده ای مأموریت داده شود تا با شکل و شمایل عزاداری و مثلا ازطریق موکب داری اقدام به شیطنت و کارهای تفرقه انگیز کنند.
آنهم در شرایطی که دشمنان ، به خاطر اتحاد بزرگی که به مناسبت اربعین به وجود آمده است، کینه بزرگی را به دل گرفته اند.
✍اینجا دیگر صرفاً جای توصیه های اخلاقی نیست و لازم است دستگاه های مسئول ضمن شناسایی بانیان این شیطنت، به بررسی و خاستگاه گردانندگان چنین موکب های تفرقه افکنی بپردازند.
آرش مهرپرور
@najva_net
💠بسته خبری💠
#بین_الملل
💢عضو کنفدراسیون صادرات ایران گفت: ایران از چهارم آبان امسال رسماً عضو اتحادیه اوراسیا میشود و ۵۰۲ قلم کالا از ایران بدون تعرفه صادر خواهد شد.
💢روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی افشا کرد که ولیعهد سعودی از رهبران عراق و پاکستان خواسته است تا برای تنش زدایی در روابط تهران- ریاض، با مقامات ایران گفتگو کنند.
💢عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق گفت: دولت برای حل مشکلات معترضان در فضایی آرام و به دور از خشونت نهایت تلاش خود را میکند
در خصوص سخنرانی مرجعیت باید بگویم که این سخنرانی بسیار دقیق بود. ما بلافاصله به این سخنرانی مرجعیت پاسخ دادیم.
دولت برای کاستن از مشکلات شهروندان، بهبود خدمات عمومی و ایجاد فرصت های شغلی, خود را برابر خداوند, مرجعیت عالی دینی و مردم مسئول میداند.
💢سخنگوی وزارت کشور عراق در جریان نشست خبری گفت: ۱۰۴ نفر در جریان نا آرامی ها کشته و بیش از ۶۰۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند. هشت نفر از کشته شدگان از نیروهای امنیتی بوده اند.
۵۱ ساختمان دولتی و ۸ مقر احزاب سیاسی از سوی تظاهرات کنندگان سوزانده شده است.
ایادی خبیث در ورای حمله به معترضان هستند. تحقیقات درباره طرفی که در ورای هدف قرار دادن تظاهرات کنندگان قرار دارد، شروع شده است.
برخوردی میان معترضان و نیروهای امنیتی رخ نداده است. وزارت کشور تحقیقاتی درباره حملاتی که به رسانه ها شده، آغاز کرده است.
#بسته_خبری
@najva_net
💠بسته خبری💠
#وضعیت_غده_سرطانی
💢اسرائیل کاتز وزیر خارجه اسرائیل در جریان دیدار خود با نمایندگان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس طرحی را برای عادیسازی روابط با این رژیم علیه ایران مطرح کرده است.
💢«بنی گانتز» رئیس ائتلاف «آبی سفید» اسرائیل گفت: درصورتی که موفق به تشکیل کابینه شوم، غزه هیچ امنیت و آرامشی نخواهد داشت. وی گفت: اگر اسرائیلیهای ساکن مناطق مجاور باریکه غزه امنیت نداشته باشند، نوارغزه نیز رنگ آرامش را به خود نخواهد دید.
💢آویگدور لیبرمن رهبر حزب اسرائیل بیتنا نسبت به عدم تشکیل کابینه جدید اسرائیل ابراز نگرانی کرد و گفت: شرایط امنیتی اضطراری به وجود آمده است و باید به یک توافق برای تشکیل کابینه در سریع ترین زمان ممکن دست یابیم.
💢اندیشکده صهیونیستی «اورشلیم» با انتشار گزارشی خواستار تشدید فعالیت تبلیغاتی علیه گروههای مقاومت شیعه شد و نوشت: آرمان آیتالله خمینی با تلاش چهل ساله فرماندهان سپاه پاسداران بهجایی رسیده است که هماکنون نیروهای شیعه در قالبی فراملیتی ما را تهدید میکنند. از حزبالله لبنان گرفته تا نُجَباء عراق، در مرز شمالی اسرائیل آرایش مشترک گرفتهاند و همزمان، انصارالله یمن نیز برای ما خط و نشان میکشد.
💢نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد که با هدف افزایش امنیت اسرائیل درصدد افزایش بودجه وزارت جنگ است.
💢به دنبال یورش وحشیانه نظامیان صهیونیست به کرانه باختری ۶ فلسطینی بازداشت شدند.
💢شهرکنشینان صهیونیست به روستای «قیره» در شمال «سلفیت» کرانه باختری یورش بردند و به حدود 11 خودروی فلسطینیان خسارت وارد کردند. شهرکنشنیان بسیاری از این خودروها را پنچر کردند و بر روی آنها شعارهای نژادپرستانه نوشتند.
آنها تنها به آسیب به خودروهای فلسطینیها کفایت نکردند بلکه بر روی بسیاری از دیوارهای منازل و تابلوها نیز شعارهای نژادپرستانه نوشتند.
💢همزمان با نقض تعهدات اتیوپی در خصوص سد النهضه، بحران بین دو کشور اتیوپی و مصر وارد فاز جدیدی شده است.
اما چیزی که روشن است، این است که اسرائیل، اتیوپی را به ساخت این سد تشویق کرد و وامها و تجربیات مهندسی در این زمینه را در اختیار اتیوپی قرار داد که هدف آن نیز تهدید امنیت مصر و کاهش سهم مشروع آبی آن بود و اکنون بعید نیست که این رژیم به حمایت از موضع اتیوپی ادامه دهد به خصوص اینکه اتیوپی نیز این اقدامات اسرائیل را بدون پاداش نگذاشته و این رژیم را به رسمیت شناخته و روابط آن با دیگر کشورهای آفریقایی را مستحکمتر کرده و علاوه بر آن از بنیامین نتانیاهو در آدیسآبابا پایتخت اتیوپی استقبال کرده است.
💢وزارت خارجه اردن، کاردار اسرائیل را احضار و مراتب اعتراض شدید خود را به ادامه بازداشت شهروندان اردنی از سوی تل آویو ابراز داشت.
#بسته_خبری
@najva_net
❌تحلیلی بر اعترضات اخیر در کشور عراق❌
✍اعتراضات عراق در واکنش به مشکلات اقتصادی است که مردم آنجا سالهاست با آن دست و پنجه نرم میکنند.
فقر، اوضاع مسکن، مشکل برق، بیکاری به ویژه در فارغالتحصیلان دانشگاهی، فساد گسترده و سوءمدیریت از علل تظاهرات بوده است.
✍درخواستهای ۱۳گانهای که توسط نمایندگان معترضان به رئیس پارلمان داده شد نیز غالبا متمرکز بر اوضاع دانشجویان و فارغالتحصیلان، مسکن و اوضاع معیشتی بوده است.
✍تظاهرات اخیر بدون حضور رسمی احزاب و هواداران آنها برگزار شد.
به نظر می رسد برنامهریزی برای این تظاهرات از مدتی قبل صورت گرفته و در صفحات فیسبوک این امر مشهود بود.
✍بخشی از احزاب جزئی از حکومت فعلی هستند و در تشکیل آن نقش داشته اند، شاید ناشناس بودن منشأ این تظاهرات باعث شد تا احزاب درمجموع بااحتیاط فاصله خود را با آن حفظ کنند.
✍هرچند آثار فساد در سراسر عراق دیده میشود و مناطق سنی و شیعه دچار محرومیتهای فراوان هستند و حتی اقلیم کردستان نیز به نوعی درگیر فساد خاندانی است ولی نکته قابل تأمل آنجاست که اکثر تظاهرات ها در شهرهای شیعه نشین رخ میدهد! و مناطق کردنشین و اهل سنت برخلاف جنوب و مرکز عراق، در تظاهرات های سال های اخیر مشارکت نداشتند.
باید توجه داشت که مرکز و جنوب عراق به دلیل بافت فرهنگی و مذهبی مشترک با ایران، منطقه نفوذ تهران است.
✍تحریک بدنه اجتماعی مردم این نقاط علیه ایران برای تضعیف نفوذ مورداشاره تهران در این مناطق موضوعی است که نباید از آن به سادگی گذشت.
✍اعتراضات ضدایرانی نبود.
بررسی مطالبات معترضان در جلسه با رئیس پارلمان هم نشان داد که هیچ خواسته سیاسی به خصوص درمورد ایران وجود ندارد.
اما طبیعی است که اگر بپذیریم تظاهرات فعلی یک طرح برای فشار خارجی بر دولت عبدالمهدی و تنبیه او به دلیل برخی اقدامات و رفتارهای اخیر وی است و طراحان بر بستر مطالبات واقعی و مشروع مردم در خصوص اوضاع معیشتی حرکت کردهاند و برخی رسانهها نیز در تهییج احساسات معترضان نقش داشتهاند و لذا در این میان نیز برخی افراد ممکن است شعارهای ضد ایرانی سر دهند.
✍در بررسی علل و ریشههای تظاهرات در عراق از سالهای اخیر تاکنون همیشه دو دسته در مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند. افرادی که مطلقا تظاهرات را برنامهریزی و فتنه عوامل داخلی یا خارجی علیه عراق میدانند و افرادی که تظاهرات را کاملا مردمی برمیشمارند و نقشی برای عواملی تحریککننده و برنامهریزیکننده داخلی و خارجی نیستند.
✍واقعیت آن است که عراق به دلیل شرایط ویژهاش در منازعات منطقهای و بینالمللی و حضور بازیگران فعال از منطقه و خارج آن، به ویژه در طول سالها اخیر صحنه این رقابتها و درگیری ها بوده است.
در این بین قدرت های مختلف تمایل به اِعمال نفوذ بیشتر در بغداد و کاستن از نفوذ رقبا دارند. بخصوص آمریکا و ایران در موضوع عراق.
✍دی۱۳۹۷ ترامپ گفت:
"چیزی به نام عراق نیمهدوست_نیمهدشمن وجود ندارد و این کشور یا دوست ماست یا دشمن ما."
✍رفتارها و اقدامات نخستوزیر عراق مورد رضایت آمریکا و همپیماناننیست و بنابراین طبیعی است که برای ارسال پیام قاطع به نخستوزیر، از ابزارهای منحصربفرد خود استفاده کنند.
ایجاد ناامنی و تزلزل جایگاه نخستوزیر یکی از این ابزارهاست. لذا در تظاهرات اخیر نمیتوان از نقش عوامل خارجی در برنامهریزی آن غافل ماند.
✍درمورد امکان سقوط دولت و برگزاری انتخابات زودرس، تا این لحظه فضا چندان روشن نیست.
برخی فراکسیونها و احزاب عضویت خود را در پارلمان به تعویق انداختهاند و برخی دیگر مانند سائرون و نصر، خواهان استعفای نخستوزیر و برگزاری انتخابات زودهنگام شدهاند. با این حال نمیتوان گفت این احزاب چقدر در رفتار خود صادق هستند.
این احتمال وجود دارد که احزاب و گروهها برای ژست ایستادن در کنار مردم یا حتی ممانعت از سقوط دولت عبدالمهدی دست به تعلیق حضور خود زده باشند.
افتادن پارلمان از حد نصابِ تشکیل جلسات عملا مانع از انجام هرگونه مناقشه و مذاکره برای بررسی عملکرد دولت و حتی گفتوگو درباره استعفا یا ادامه کار آن خواهد شد. علاوه بر آنکه برخی جریانها مانند کردها مخالف رفتن عبدالمهدی هستند.
هنوز باید صبر کرد هرچند معتقدم تظاهرات اخیر و مطالبات احزاب برای استعفا باعث سرنگونی عبدالمهدی نخواهد شد مگر آنکه خود وی شخصا تمایلی برای ادامه فعالیت نداشته باشد.
✍همزمانی این رخداد با ایام اربعین این دغدغه را به وجود آورده بود که استمرار ناآرامی ممکن است تأثیرات خود را بر امنیت یا سطح مشارکت زائران بگذارد!
درحالی که در فضای مجازی و بین زائران ایرانی، این اعتقاد وجود دارد که رخدادهای اخیر برای تخریب اربعین برنامهریزی شده است و همین مسئله باعث شده تا عزم جدیتری در میان ایرانیها برای انجام مناسک اربعین امسال دیده شود.
سید رضا قزوینی
@najva_net
❌مُهره موساد در آشوب عراق❌
🔻جاسوسی که خود را روحانی و رزمنده جا زده بود؛
✍️ باورش خیلی سخت است که دزد، لباس پیامبر(صلی اللّه علیه و آله) را هم بدزدد و خود را روحانی جا بزند، اما واقعیت دارد. بدترین نفوذ ها، از جمله با همین عبا دزدی ها اتفاق افتاده است.
✍فرد اصلی در این تصاویر، "غیث التمیمی"، از صحنه گردانان اغتشاشات اخیر عراق در فضای مجازی است؛ فردی در قیافه های مختلف؛ از لباس روحانی و رزم، تا صمیمت با یهودیان و زنان افسران اطلاعاتی اسرائیل!
✍او در حوزه «شهیدصدر» به عنوان طلبه دروس دینی تحصیل کرد.
پس از سقوط صدام، به جریان صدر پیوست و از فرماندهان گروه «جیش المهدی» بود و پس از آن به مدت یک سال و نیم در زندان آمریکاییها به سر برد.
✍پس از آزادی از زندان، در انگلیس اقامت گرفت و تدریجا دشمنی با مرجعیت و حوزه های علمیه شیعه را علنی کرد.
✍تحرکات التمیمی، از ارتباط وی با سرویس های جاسوسی موساد و MI6 حکایت می کند.http://fi9.ir/fa5qu1
✍زنی که التمیمی در کنارش نشسته، همسر «یوسی کبرفارسر» رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل است.
او عکس های متعددی در کنار برخی یهودیان و صهیونیست ها دارد.
محمد ایمانی
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
❌موکب تفرقه افکن!❌ ✍در کنار تمام زیبایی های غیرقابل توصیف پیاده روی اربعین و برکات آن ، از گوشه و ک
.
.
🔺پیرو مکر و شیطنت های دشمنان، لطفا زائران سیدالشّهدا (علیه السّلام) در پیاده روی اربعین به این نکات مهم توجه ویژه داشته باشند👇
✅بین آنچه موکبهای کوچک عراقی تقدیم شما میکنند با آنچه در موکبهای پر زرق و برق ایرانیها توزیع میشود، فرقی قائل نشوید.
متاسفانه حضور پر رنگ برخی موکب های ایرانی آنهم با آن همه زرق وبرق در پذیرایی از زائران، حس میزبانی عراقی ها را به چالش کشیده است.
سعی کنید در موکب های عراقی هم سکنی داشته باشید. آنها باید ببینند که زیر بیرق اباعبداللّه الحسین ، ایرانی و عراقی نداریم و همه یک امت واحده هستیم.
✅ اگر جایی فلان غذای ایرانی توزیع میشد، فریاد نزنید غذای ایرانی!! با این کار عراقیها احساس میکنند که برای آنها نیست! چراکه هیچ موکب عراقی هیچ وقت فریاد نمیزند غذای عراقی!!
✅ کمک کنید هزینه های دولت عراق برای جمع آوری زباله و بهداشت مسیرها بیش از پیش نشود و به مردم کشور میزبان فشار وارد نشود.
✅ به اعتقادات مذهبی و عربی عراقیها کاری نداشته باشید. اصلا روی ایرانی و عراقی بودن صحبت نکنید.
✅رغذایی نگیرید که نمیخورید. عراقیها خیلی خیلی ناراحت میشوند! اگر هم گرفتید و بدتان هم آمد، به خاطر حضرت به روی خودتان نیاورید و از طرف تشکر هم کنید. همان جا جلوی عراقی ها ظرف غذا را دور نیندازید.
✅ مراقب وسایل عمومی و مردمی عراقیها باشید. خودروها، سرویسهای بهداشتی، محل اسکان و....
✅ بدانید که عراقیها موظف به خدمت رایگان به ما نیستند! پس هرجا هزینهای داشت پرداخت کنید. مثلا کرایه ماشین!
✅ اگر در منزلی اسکان یافتید، خیال نکنید که میزبان تا هروقت که شما بخواهید،تمایل دارد و میتواند از شما پذیرایی کند!
✅ یادتان نرود که عراق کشوری در حال جنگ و به شدت پرخرج است. خرج اضافی برای این کشور نتراشیم.
✅ در صورت امکان چند هدیه کوچک از ایران خریداری کرده؛ در مسیر به عنوان یک ایرانی به کودکان عراقی هدیه دهید.
✅ با خادمان موکب ها از هر ملیتی خوشرو باشید، قدردانی کنید و عکس یادگاری بگیرید.
✅ بعضا برخی خانم های ایرانی داخل موکب ها آرایش می کنند. لطفا توجه داشته باشید که زنان عراقی هرگونه آرایش کردن زنان، علی الخصوص درایام عزای اهل بیت (علیهم السّلام) را به شدت بد و قبیح می دانند.
✅ در کنار استفاده از تصاویر و نشانه هایی که با خود حمل می کنید (مانند تصویر رهبر انقلاب یا سردار سلیمانی) حتماً از تصاویر مراجع عظام تقلید عراقی (آیات سیستانی، حکیم و صدر) و یافرماندهان الحشد الشعبی (هادی العامری، ابومهدی مهندس و ... ) هم استفاده کنید.
✅ محور غربی، عبری، عربی شدیداً در حال تبلیغ در میان مردم عراق هستند که ایران کشور شما را تسخیر کرده است. حتما با همان عربی دست و پا شکسته به عراقی ها بگویید که دفاع از حریم اهل بیت (علیهم السّلام) و مردم عراق را وظیفه دینی ایرانی ها می دانید و به کوری چشم عربستان سعوی، آمریکا و اسرائیل، از دوستی و صمیمیت دو ملت بگویید و از اینکه به نیابتشان به زیارت امام رضا (علیه السّلام) خواهید رفت بگویید.
✅به هیچ وجه به تصاویر، بنرها و موکب های جریان شیرازی واکنش نشان ندهید.
✅ در مسیر پیاده روی، برخی فرقه های انحرافی مانند کلبی ها، یمانی ها، صرخی ها و ... حضور دارند. وقتتان را بخاطر بحث بیهوده با آنها هدر ندهید و در موکب هایشان نیز اقامت نکنید.
✅ تقریبا همه شما عزیزان ابزار تصویر برداری مناسب در اختیار دارید (حداقل دوربین گوشی هایتان). اتفاقات و صحنه های ناب این سفر بی نظیر را ثبت و ضبط کرده و با هشتگ های انگلیسی در شبکه های اجتماعی جهانی (مانند گوگل پلاس،فیس بوک، توییتر،اینستاگرام و ...) به اشتراک بگذارید.
✅ هر سال به تعداد خبرنگاران غیرمسلمان کنگره عظیم اربعین افزوده می شود. شما عزیزان نمایندگان فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی ما هستید. به گونه ای رفتار کنید و سخن بگویید که ایرانیان، به عنوان نمونه استاندارد و قابل یک شیعه به جهانیان معرفی شوند.
✅ امسال شیطان و یارانش تمام حربه های خود را به کار گرفته اند تا راهیان این سفر را کم و کمتر و دل های ایشان نسبت به هم را پر از کینه کنند. در این راه فقط به ندای «هل من ناصر» ارباب بیکفن دل بسپارید و گوش بر اصوات تفرقه افکنانه سپاهیان ابلیس نبندید. در حدّ توان خویش، کمک های مادّی و معنوی خود را نثار برادران و خواهرانی کنید که در عزمشان نسبت به این سفر موانعی وجود دارد.
✅ فراموش نکنیم شاید یکی از همین هزاران عزیزی که از کنارشان عبور می کنیم مولا و صاحبمان حضرت ولی عصر ارواحنا فداه باشند.
احترام زائران حضرت حسین (علیه السّلام) و این مسیر مقدّس را حفظ کنیم.
اللّهمّ عجٌل لِولیّک الفرج
@najva_net
❌سلطانیسم در خدمت تروریسم❌
(بخش اوّل)
🔻اجرای احتمالی طرح آمریکایی ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه توسط اردوغان به تروریستها تنفس مصنوعی خواهد داد؟
✍ایجاد «منطقه امن» در سوریه از ماههای ابتدایی جنگ سوریه مطرح بود، اما پس از شکست گروهکهای تروریستی تحت حمایت ترکیه و آمریکا در سوریه و ناتوانی دو کشور و متحدانشان در سرنگونی دولت مرکزی در این کشور، ایده تشکیل منطقه امن در شمال سوریه مطرح شد.
✍این طرح در ۳ماه گذشته به صورت جدیتر دنبال شد و درنهایت در اوایل ماه آگوست، آمریکا و ترکیه به یک توافق مقدماتی برای ایجاد یک منطقه امن در سوریه دست پیدا کردند.
✍یک ماه بعد دو کشور، عملیات گشتزنی مشترک در شمال شرقی سوریه را آغاز کردند.
کلیت آنچه ترکیه و آمریکا در سوریه به دنبال آن بودند را رجب طیب اردوغان چند هفته پیش در سخنرانی خود در هفتادوچهارمین نشست سالانه مجمع عمومی ملل متحد بیان کرد.
بهانه اردوغان برای تشکیل منطقه حائل، بازگرداندن حدود 3.5میلیون پناهنده سوری ساکن در ترکیه، به کشورشان بود.
✍اردوغان از یک طرح چندمرحلهای گفت که نخستین مرحله آن ایجاد یک کریدور صلح به عمق ۳۰ و به طول ۳۸۰کیلومتر در شمال سوریه بود.
او گفت اگر بخواهد دومیلیون سوری را در سوریه اسکان بدهد، منطقه امن باید تا خط دیرالزور و رقه گسترش یابد.
✍هفته گذشته اردوغان اعلام کرد که با هدف پاکسازی مرز سوریه از حضور کردها، ارتش ترکیه بهزودی عملیاتی در منطقه شمال سوریه آغاز میکند. اردوغان در همین راستا شامگاه یکشنبه با دونالد ترامپ تلفنی گفتوگو کرد.
این تماس تلفنی پس از آن صورت گرفت که اردوغان شنبه از احتمال حمله ارتش این کشور به مناطقی از شمال شرقی سوریه خبر داده بود و آمریکا را متهم به بیتوجهی به توافق دو کشور برای ایجاد «منطقه حائل» در شمال سوریه کرد.
✍اردوغان نهتنها از آمریکا برای این عملیات چراغ سبز گرفت که براساس بیانیه کاخ سفید مسئولیت تمام اعضای داعش و کسانی را که طی دو سال گذشته در این منطقه در بازداشت کردهای سوریه بودهاند، برعهده گرفت.
✍اردوغان، در یک نشست خبری اعلام کرد که «عملیات ارتش این کشور علیه کردهای سوریه ممکن است هر لحظه آغاز شود.» وی این اظهارات را ساعاتی پس از آن مطرح کرد که واشنگتن اعلام کرد نیروهای نظامی خود را از مناطق مرزی سوریه و عراق خارج میکند.
✍هشدار رئیسجمهور ترکیه درباره احتمال آغاز عملیات نظامی این کشور در شمال سوریه در شرایطی مطرح شده که پیشتر رسانهها از استقرار تجهیزات نظامی و نظامیان ترکیه در مرز شمالی سوریه خبر داده بودند.
✍به دنبال تشدید شرایط جنگی، پانوس مومتسیس، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد این نهاد برای «بدترین وضعیت در منطقه آماده میشود.»
✍ تجاوز نظامی ترکیه به سوریه با همراهی سیاسی آمریکا در حالی اجرا میشود که ترکیه در توافق با ایران و روسیه، متعهد به حفظ تمامیت ارضی سوریه و حاکمیت سیاسی دمشق شده است.
دمشق اما بهطور مداوم از تمامی تلاشهای مشترک ترکیه و آمریکا و همچنین اقدامات یکجانبه در خاک سوریه بهعنوان نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه انتقاد کرده است.
✍با وجود شکست سیاستهای توسعهطلبانه اردوغان در سوریه، او تلاش میکند در تمامی جبههها حضور داشته باشد که در صورت موفقیت هر کدام، منفعتی را کسب کند.
با این حال هماهنگی نهایی برای آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه به گفتوگوی تلفنی اردوغان و دونالد ترامپ مربوط میشود. پس از گفتوگوی دو رئیسجمهور، کاخ سفید در بیانیهای به آنچه دوطرف بر سر آن توافق کردهاند، پرداخت.
✍در این بیانیه، کاخ سفید به سرنوشت کردهای سوریه که از همپیمانان نزدیک آمریکا در سوریه به حساب میآیند، هیچاشارهای نکرد و اعلام کرد: «آمریکا نه از عملیات (نظامی ترکیه در شمال سوریه) حمایت و نه در آن مشارکت میکند.» مقصود آمریکا از «این منطقه» نوار شمالی سوریه است که ترکیه قصد دارد علیه عناصر کُرد عملیات نظامی انجام دهد.
✍کاخ سفید در بیانیه خود درخصوص تماس تلفنی اردوغان و ترامپ گفت: «روز (یکشنبه)، رئیسجمهور دونالد ترامپ با رئیسجمهور رجب طیب اردوغان (رئیسجمهور) ترکیه گفتوگوی تلفنی انجام داد. ترکیه بهزودی عملیات خود را که مدتهاست برای آن برنامهریزی کرده است در شمال سوریه پیش میبرد. نیروهای مسلح آمریکا نه از این عملیات حمایت و نه در آن مشارکت میکنند. نیروهای آمریکایی «خلافت» منطقهای داعش را شکست دادهاند و دیگر در این منطقه نخواهند بود.» (ادامه دارد)
فرهیختگان
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
❌سلطانیسم در خدمت تروریسم❌ (بخش اوّل) 🔻اجرای احتمالی طرح آمریکایی ایجاد منطقه حائل در شمال س
.
.
❌سلطانیسم در خدمت تروریسم❌
(بخش دوّم)
🔻اجرای احتمالی طرح آمریکایی ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه توسط اردوغان به تروریستها تنفس مصنوعی خواهد داد؟
✍ترامپ، باوجود اینکه به شبهنظامیان کرد وابسته به «پکک» وعده داده بود که از آنها در برابر حملات احتمالی ارتش ترکیه محافظتکند، دیروز اعلام کرد که قصد دارد نیروهای خود را از مناطق مرزی سوریه و ترکیه دور کند.
✍2همزمان با جابهجایی نیروهای آمریکایی، یک مقام آمریکایی به خبرگزاری «رویترز» گفت که واشنگتن به اطلاع شبهنظامیان کُرد در سوریه رسانده است درصورت حمله ارتش ترکیه، آمریکا از کردها محافظت نخواهد کرد.
✍این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد نیروهای آمریکایی دو پست نظارتی در «تل ابیض» و «رأس العین» در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه را تخلیه کردهاند.
✍کردها قربانی اعتماد به آمریکا شدند؛
دقایقی پس از انتشار خبر جابهجایی نیروهای آمریکا از محلهایی که قرار است جزء مناطق امن شوند، ترامپ در توئیتی درخصوص خروج نظامیان این کشور از سوریه تصریح کرد:
«زمان آن رسیده که آمریکا از جنگهای بیپایان مسخره در منطقه غرب آسیا رها شود.» وی در پیام توئیتری نوشت: «قرار بود آمریکا 30روز در سوریه باشد، این به سالها پیش مربوط میشود. ما ماندیم و در نبردی که هدفی پیشرو نداشت، درگیر و درگیرتر شدیم.»
✍ترامپ نوشت که کردها در کنار ما [با داعش] مبارزه کردند اما مبالغ زیادی پول و تجهیزات برای این کار دریافت کردند.
✍رئیس جمهور آمریکا بدون اشاره به وعده آمریکا درمورد حمایت از کردها در برابر ترکیه، درگیری دوطرف را مسالهای قومی خواند و نوشت:
«آنها [کردها] چندین دهه است که با ترکیه مبارزه میکنند. من سه سال این نبرد را به تعویق انداختم. اما هماکنون زمان آن رسیده که ما از این جنگهای بیپایان مزخرف رهایی یابیم که بسیاری از آن [نبردها] قبیلهای است. و [وقت آن است] سربازان خود را به خانه بازگردانیم.»
✍اهداف ترکیه از ایجاد منطقه حائل در مجوع عبارت است از:
1⃣تداوم بیثباتی در سوریه:
2⃣رفع تهدید کردها
3⃣تثبیت حضور متحدان ترکیه در ادلب
4⃣دستیابی به منافع اقتصادی
5⃣ایجاد عمق راهبردی (ادامه دارد)
فرهیختگان
@najva_net
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
. . ❌سلطانیسم در خدمت تروریسم❌ (بخش دوّم) 🔻اجرای احتمالی طرح آمریکایی ایجاد منطقه حائل در شم
.
.
❌سلطانیسم در خدمت تروریسم❌
(بخش سوّم)
🔻اجرای احتمالی طرح آمریکایی ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه توسط اردوغان به تروریستها تنفس مصنوعی خواهد داد؟
✍در اینجا به تشریح بیشتر اهداف ترکیه از ایجاد منطقه حائل میپردازیم:
1⃣تداوم بیثباتی در سوریه:
ترکیه یکی از طرفهای اصلی توطئه علیه دولت سوریه بوده است. تروریستها با حمایت تسلیحاتی و لجستیکی ارتش ترکیه، از طریق خاک این کشور وارد سوریه میشدند. همکاری دولت ترکیه در نابودی زیرساختهای سوریه و کشته شدن دهها هزار سوری، کمجنایتی نبوده و نیست. در صورت ایجاد ثبات در سوریه و تسلط دولت دمشق بر تمام خاک آن، بهطور حتم سوریه در برابر این جنایات چشمپوشی نخواهد کرد و احتمال اقدامات تلافیجویانه علیه دولت اردوغان وجود دارد. به همین دلیل ترکیه سعی میکند با ایجاد منطقه حائل، به نوعی اهرم فشار را روی دولت سوریه نگه دارد.
2⃣ رفع تهدید کردها:
ترکیه یک بار موج استقلالطلبی کردها را در اقلیم کردستان و رفراندوم آن دیده است. 20 درصد جمعیت ترکیه کردها هستند و این کشور اختلافاتی نیز با آنان داشته است. ترکیه در مرزهای مشترک با سوریه و عراق نیز با کردهای تجزیهطلب درگیر است. این کشور با ایجاد منطقه امن بیش از هر چیزی به دنبال پایان تهدید تشکیل هرگونه موجودیت مستقل کُردی در شمال سوریه است. آنکارا با بازگرداندن دومیلیون نفر از پناهجویان عربتبار به مناطق شمال سوریه که عمدتا کرد هستند، بافت جمعیتی منطقه را تغییر میدهد و برای همیشه بحران کردها در مرزهای جنوبی خود را پایان میدهد.
3⃣ تثبیت حضور متحدان ترکیه در ادلب:
استان ادلب پیش از بحران سوریه، 5/1میلیون نفر جمعیت داشت اما با مهاجرتهای صورت گرفته به این استان طی جنگ داخلی سوریه جمعیتش به بیش از سهمیلیون نفر رسید. این استان هماکنون تنها استانی است که اکثر مساحت آن در اختیار تروریستهاست و شهر ادلب نیز تنها مرکز استان در دست این گروههاست. تعداد تروریستهای مسلح و حرفهای در این استان حدود 30 تا 70هزار نفر تخمین زده میشود ولی آمار نفرات مسلح در آن به 300هزار نفر نیز میرسد. هماکنون با آزادسازی جنوب سوریه و رسیدن این کشور در شرق به مرز با عراق و پاکسازی بسیاری از نقاط در استان شمالی حلب، تمام نگاهها و منازعات به سمت ادلب رفته است و محور متحدان شامل دولت سوریه، ایران، روسیه و مقاومت لبنان تاکید خاصی بر آزادسازی بیقیدوشرط این استان دارند. ترکیه میکوشد پس از پایان حملات خود، چند شهر و روستا در این مناطق تاسیس کند و دست به تغییرات جدی بزند. این اقدامات٬ همسو با ادغام 200گروه مسلح مخالف اسد و تبدیل آنان به ارتش 100هزار نفری مخالفان٬ نشاندهنده اراده جدی ترکیه برای تداوم اختلاف با دولت کنونی سوریه است. ترکیه میخواهد ادلب دوم را در شرق سوریه ایجاد کند. در صورت سقوط ادلب ترکیه تنها یک منطقه قدرتمند تحت نفوذ خود را از دست نخواهد داد بلکه با موجی از پناهندگان و افراد مسلح تروریست مواجه خواهد شد.
4⃣ دستیابی به منافع اقتصادی:
شرق سوریه دارای منابع قابلتوجهی از نفت، گاز و منابع معدنی است. تقریبا تمام منابع نفتی و گازی این کشور در این ناحیه قرار دارند. ترکیه با دستیابی به این منابع به سود سرشاری دست پیدا کرده و نیازهای خود را در رابطه با واردات نفت و گاز مرتفع خواهد ساخت.
5⃣ ایجاد عمق راهبردی:
این مساله یکی از اصلیترین مقاصد ترکیه در ایجاد بحران سوریه بود. ترکیه از سمت غرب به دلایل تاریخی دچار درگیری و تنش کشورها و ملتهای موجود در این ناحیه مانند یونان است. در شمال نیز به دلیل حضور و نفوذ روسیه و دین مسیحی ساکنان آن از ظرفیت اثرگذاری بیبهره است. در شرق هم به سد ارمنستان میخورد که همچنان پیگیر مساله موسوم به نسلکشی ارمنیها در دوره عثمانی است. از سوی دیگر قدرت زیاد ایران اجازه ایجاد منطقه نفوذ در خاکش را به ترکیه نمیدهد. در جنوب وضعیت برای دولت ترکیه بهتر از دیگر نقاط نبود به صورتی که در شمال عراق کردها حضور داشتند که با وجود داشتن روابط خوب با ترکیه همچنان یک تهدید برای آنها به حساب میآیند. در این میان تنها سوریه به دلیل جمعیت 70 درصدی اهل تسنن میتوانست گزینه خوبی برای حضور ترکیه و عمق بخشی به خاک این کشور باشد. اردوغان گرچه در سوریه بهعنوان تنها فرصت ترکیه برای ایجاد عمق راهبردی شکست خورد اما همچنان در این اندیشه است که اگر نتوانست دمشق را بگیرد چرا باید شرق فرات را از دست بدهد؟ شرق فرات حداقلیترین فرصت باقی مانده برای توسعه طلبی فرامرزی ترکیه است. (ادامه دارد)
فرهیختگان
@najva_net