📌سرویس امنیتی، رهبر گرجستانی داعش را دستگیر کرد
🔹سرویس امنیت دولتی گرجستان اعلام کرد که مالخاز پاکساشویلی، شهروند گرجستانی، رهبر یکی از گروه های گروه تروریستی داعش را دستگیر کرده است.
🔹به گفته سرویس امنیتی، تحقیقات نشان داد که پاکساشویلی در سال 2013 گرجستان را به مقصد سوریه ترک کرد و به دولت اسلامی پیوست. او در سالهای 2013-2015 در گروه امیران نظامی، گروهی متشکل از برادران تزار و تسیسکارا توخوساشویلی ثبت نام کرد و فعالانه در حملات و عملیات نظامی انجام شده توسط این سازمان تروریستی شرکت کرد.
🔹سرویس امنیتی در بیانیه خود گفته است: «این فرد بازداشت شده با رهبران ارشد نظامی داعش تماس نزدیک داشت و در یکی از گروههای این سازمان تروریستی سمت نایب را داشت.
🔹تحقیقات بر اساس ماده 328 قانون جزایی گرجستان که مربوط به عضویت در یک سازمان تروریستی خارجی یا کمک به این سازمان در فعالیت های تروریستی است، آغاز شده است. مجازات این جرم از ده تا هفده سال حبس است.
🔹سرویس امنیت دولتی گرجستان به مبارزه خود علیه تروریسم بین المللی ادامه می دهد. سرویس امنیت دولتی افزود: گرجستان یکی از اعضای فعال سیستم بین المللی ضد تروریسم و یک شریک قابل اعتماد است.
💠eitaa.com/masaf_najva
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹️پاکستان تمام مرز خود با افغانستان را حصار کشی کرد.
🔻ارتش پاکستان با هدف ممانعت از ترددهای غیر قانونی و تحرکات تروریستها مرز ۲۶۰۰ کیلومتری خود با افغانستان را حصار کشی کرد.
🔻سخنگوی ارتش پاکستان در این خصوص اظهارداشت: حصارکشی 2611 کیلومتر مرز پاکستان و افغانستان 98 درصد تکمیل شده است. کار ساخت برجهای دیدهبانی مرزی با افغانستان نیز 85 درصد تکمیل شده است.
🔻ژنرال شریف ادامه داد 2 درصد حصارکشی باقیمانده و ساخت 15 درصد برجهای دیدهبانی به زودی به پایان میرسد./ تسنیم
🔻این در حالی است که افغانستان به این حصار کشی معترض است و به مرز فعلی خود با پاکستان را خطی موقت و تاریخ گذشته می داند.
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
📌یک مقام سابق سیا معتقد است که بایدن به دلیل ناکامی در افغانستان در سال 2021 نتوانست مردم سودان را تخلیه کند.
🔹بی بی تاکید کرد که ماموریت های نجات بسیار رایج است، بنابراین عجیب است که دولت بایدن برنامه ای برای کسانی که در سودان گیر کرده اند ندارد.
👈نوشته شارلوت هازارد
🔹جورج بیبی، کارمند سابق سیا، می گوید که شکست دولت بایدن در تخلیه 16000 نفر از سودان به دلیل ناکامی افغانستان در سال 2021 بود که منجر به کشته شدن 13 سرباز آمریکایی شد.
🔹«این واقعیت که ما این کار را در سودان انجام نمیدهیم - دولت آمریکا پرسنل سفارت ما را تخلیه کرد، اما اساساً به اتباع آمریکایی در سودان گفت که میتوانند راهنماییهایی درباره نحوه خروج و مشاوره ارائه دهند، اما ما در واقع قصد نداریم
🔹بیبی در برنامه تلویزیونی "فقط اخبار، بدون سروصدا" گفت: آنها را با منابع دولت ایالات متحده تخلیه کنید.
🔹به گفته جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی در کاخ سفید ، در حال حاضر حدود 16000 آمریکایی در سودان سرگردان هستند .
🔹به گزارش NBC News ، در حال حاضر، هیچ برنامه ای برای یک ماموریت نجات وجود ندارد .
🔹"بنابراین به جای ریسک کردن، فکر می کنم آنها به اتباع ایالات متحده می گویند: "شما خودتان هستید تا راهی برای خروج پیدا کنید."
🔹بی بی تاکید کرد که ماموریت های نجات رایج هستند، بنابراین عجیب است که دولت بایدن برنامه ای برای کسانی که در سودان هستند ندارد.
🔹وی تصریح کرد: «این وضعیت کمی غیرعادی است، زیرا تخلیه اتباع آمریکایی توسط دولت آمریکا و ارتش آمریکا از لحاظ تاریخی نسبتاً معمول بوده است.» "[ما] بسیاری از این نوع کارها را انجام دادهایم."
💠eitaa.com/masaf_najva
اخبار فلسطین اشغالی🇵🇸
📌200000 نفر برای نمایش قدرت از دولت میخواهند که در بحبوحه مذاکرات سازش، اصلاحات قضایی را رها نکند.
🔹در پرتو مخالفت گسترده در داخل و خارج از کشور، انبوهی از حامیان دولت راستگرای نخستوزیر بنیامین نتانیاهو عصر پنجشنبه در خیابانهای اطراف کنست در اورشلیم تجمع کردند.
🔹بزرگترین تظاهرات خود را تا کنون با هدف حمایت عمومی ائتلاف از برنامه هایش برای بازنگری اساسی قوه قضائیه برگزار می کنند.
🔹هیچ شمارش رسمی از سوی پلیس وجود نداشت، اما تخمینهای شبکههای خبری - با استناد به ارقام شرکتهایی که در تخمین تعداد جمعیت تخصص دارند - به طور کلی بین 150000 تا 200000 نفر در این تظاهرات شرکت داشتند که توسط سازماندهندگان پیش از موعد به عنوان "راهپیمایی مردمی میلیونی" نامگذاری شد.
🔹 اخبار کانال 12 گزارش داد که حدود 1000 اتوبوس در سراسر کشور برای انتقال شرکت کنندگان به این تظاهرات اعزام شد و مدعی شد که حزب لیکود نتانیاهو و صهیونیسم مذهبی راست افراطی صدها هزار شیکل در سازماندهی این رویداد سرمایه گذاری کرده اند.
https://www.timesofisrael.com/in-show-of-force-200000-urge-govt-not-to-abandon-overhaul-amid-compromise-talks/
📌اسرائیلیهای جناح راست برای حمایت از اصلاحات قضایی نتانیاهو تظاهرات کردند.
🔹وزرای دولت خطاب به جمعیت حاضر شدند و قول دادند که حتی با وجود ادامه گفتگوها با مخالفان برای مصالحه، از طرح قضایی دست نکشند.
🔹 در یک نمایش قدرت، تودههای تظاهرکنندگان راستگرا عصر پنجشنبه در اورشلیم گرد هم آمدند و از طرح دولت اسرائیل برای بازنگری در دستگاه قضایی که کشور را عمیقاً متفرق کرده است، حمایت کردند.
https://www.nytimes.com/2023/04/27/world/middleeast/israel-march-judiciary-right-wing.html
📌در سفر به اورشلیم، دیسانتیس نامزد احتمالی انتخابات آمریکا از اسرائیل حمایت می کند و دیزنی را زیر بار انتقاد می گیرد.
https://edition.cnn.com/2023/04/27/politics/desantis-jerusalem-speech/index.html
📌رئیس سنتکام آمریکا برای گفتگو در مورد همکاری و فعالیت مشترک دریایی وارد اسرائیل شد.
🔹ژنرال مایکل اریک کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) چهارشنبه شب برای سفری با محوریت تقویت روابط بین نظامیان به ویژه در مورد عملیات دریایی وارد اسرائیل شد.
🔹کوریلا که توسط رئیس ستاد نیروهای دفاعی اسرائیل، سپهبد هرزی هالوی میزبانی شده بود، سفر خود را روز پنجشنبه با بازدید از واحد کماندویی ویژه نیروی دریایی اسرائیل Shayetet 13 آغاز کرد.
🔹پس از بازدید، کوریلا و هالوی نشست جداگانه ای برگزار کردند که طی آن درباره "تداوم گسترش همکاری و اشتراک قابلیت های عملیاتی بین دو ارتش" بحث و تبادل نظر کردند.
https://www.timesofisrael.com/us-centcom-chief-arrives-in-israel-to-discuss-cooperation-joint-naval-activity
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌صدام در درون اتاق بازجویی چه می گفت؟
💠eitaa.com/masaf_najva
📌افشاگری درباره سقوط قذافی؛ جاسوس پیشین فرانسه سکوت خود را شکست
🔹او در این کتاب از شیوۀ استخدام منابع، بازی با سلسله مراتب رژیم، حمایت از شورشهای ضد قذافی و کارهای دیگر با هدف رسیدن به اهدافش پرده برمیدارد و به این ترتیب تصویری کمسابقه از فعالیت سرویس مخفی فرانسه در خارج از کشور ارائه میدهد.
🔹ژان فرانسوا لویلیه، مامور مخفی پیشین فرانسه که مدت ۲۵ سال در خدمت سرویس اطلاعاتی این کشور بود، کتابی با نام «مرد طرابلس» (L'homme de Tripoli) نوشته که قرار است هفته آینده (سوم ماه مِی) منتشر شود.
🔹او در این کتاب به افشاگریهای بسیاری درباره ماموریتهایش، از جمله درباره فعالیتهای ۳ سالهاش در لیبی طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ میلادی پرداخته است و زیربنای سیاست خارجی فرانسه را در منطقهای استراتژیک که مسائل ژئوپلیتیکی متعددی دارد، آشکار میکند.
🔹سرهنگ لویلیه که رسانههای فرانسوی از او تحت عنوان «جاسوس شماره ۱» پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه یاد کردهاند، به ماجرای سقوط و مرگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی نیز اشاره میکند.
🔹او در دوران «بهار عربی» و پیش از سقوط سرهنگ قذافی، از طرف بخش «امنیت خارجی فرانسه» به لیبی فرستاده شده بود و یک ماموریت فوق سری داشت: اینکه تا جای امکان از شمار شخصیتهای لیبیایی که ممکن بود در کنار قذافی بمانند، بکاهد.
🔹به این ترتیب سرهنگ لویلیه در این کتاب شرح میدهد که چگونه برای تضعیف رهبر لیبی تا زمان مرگش تلاش کرده و چه برنامههایی را در این راستا به ویژه از مسیر وزیر خارجه قذافی یعنی موسی کوسا به اجرا گذاشته که درنهایت منجر به فرار او شده است.
🔹او در این کتاب از شیوۀ استخدام منابع، بازی با سلسله مراتب رژیم، حمایت از شورشهای ضد قذافی و کارهای دیگر با هدف رسیدن به اهدافش پرده برمیدارد و به این ترتیب تصویری کمسابقه از فعالیت سرویس مخفی فرانسه در خارج از کشور ارائه میدهد.
🔹مجموعه خاطرات او بسیار شبیه به یک رمان جاسوسی است و در جریان آن شرح میدهد که چگونه عملیات نظامی فرانسه و بریتانیا در لیبی ضربه مهلکی به نیروهای قذافی وارد کرد و باعث شد که شورشیان به دروازههای قدرت برسند و ژان فرانسوا لویلیه نیز ماموریت داشت که به آنها نزدیک شود و کمکشان کند.
🔹پس از آن نیز قذافی در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی توسط نیروهای مخالف حکومتش دستگیر و کشته شد.
🔹اگرچه فرانسوا لویلیه شایعات مبنی بر کشته شدن قذافی توسط یک مامور مخفی فرانسوی را رد میکند، اما در ادامه اعتراف میکند که «شما مردم را به خیانت به کشورشان و خیابت به اعتقاداتشان وا میدارید».
💠eitaa.com/masaf_najva
📌افشای جاسوسی آمریکا از وزارت دفاع آلمان
🔹افشای سندی فوق محرمانه از پنتاگون نشان میدهد یک سرویس اطلاعاتی آمریکا از وزارت دفاع آلمان فدرال جاسوسی کرده است.
🔹هفته نامه دی سایت و شبکه آ آر دِ با استناد به سندی محرمانه که در اختیارشان قرار گرفته است میگویند سرویسهای اطلاعاتی آمریکا از نشست نمایندگان وزارت دفاع آلمان و یک هیئت چینی در ۲۰ فوریه / اول اسفند گذشته جاسوسی کرده اند.
🔹مقامات آلمان اعلام کردند در حال تحقیق در این باره هستند. بر اساس این اسناد فاش شده نمایندگان وزارت دفاع آلمان در نشست برلین به هیئت چینی تأکید کرده اند تا زمانی که پکن بصورت غیرشفاف عمل کند، همکاری بیشتر در زمینه دفاعی ممکن نیست. در این نشست موضوعاتی از جمله جنگ در اوکراین، تنشها با تایوان و حمایت از سازمان ملل گفتگو شده است.
🔹به نوشته هفته نامه دی سایت سند افشا شده نشان نمیدهد که سرویسهای اطلاعاتی آمریکا این اطلاعات را از کجا بدست آورده اند و کدام مقام مسئول آن است. با این عنوان فیسا در گزارش میتواند نشان دهد که نظارت هدفمند توسط یک دادگاه آمریکایی تأیید شده است و این شامل ایمیلها، چتها و تماسهای تلفنی میشود.
🔹جاسوسی آمریکا از آلمان سابقهای دیرینه دارد چنانکه در سال ۲۰۱۳ میلادی فاش شد آژانس امنیت ملی آمریکا بیش از ۱۰ سال پیش مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان را توسط سفارت خود در برلین شنود کرده است.
🔹در آن زمان اشپیگل گزارش داد که آنگلا مرکل از سال ۲۰۰۲ یعنی پیش از آنکه به مقام صدر اعظمی آلمان برسد در فهرست اهداف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داشته است. مرکل از سال ۲۰۰۰ میلادی به ریاست حزب دمکرات مسیحی آلمان رسید و از سال ۲۰۰۵ نیز صدر اعظم این کشور شد.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌جنگ اوکراین چگونه میتواند به پایان برسد؟
🔹نشریه فارنافرز در مطلبی نوشت: درگیری اوکراین با روسیه با یک حمله موفقیتآمیز میتواند به پایان برسد.
🔹پیش از حمله ارتش ولادیمیر پوتین به اوکراین در 24 فوریه 2022، دیدگاه غالب این بود که مقاومت اوکراین در برابر روسیه به سرعت تمام خواهد شد. در این زمینه سازمان سیا نیز با مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا همعقیده بود که کییف در 72 ساعت سقوط خواهد کرد. با این حال، این روزها بیش از یک سال از آن زمان میگذرد و ارتش اوکراین با دستیابی به پیشرفتهای چشمگیر در میدان نبرد، هنوز مشغول ادامه نبرد است.
🔹 این کشور در مارس گذشته حمله روسیه به کییف و مناطق شمالی این شهر را دفع کرد و در اواسط سپتامبر نیز نه تنها استان خارکف را پس گرفت، بلکه حتی به دنبال آن به خط دفاعی اصلی روسیه بین سواتوو و کرمینا در استان لوهانسک نیز حمله کرد. در نوامبر هم روسیه را مجبور به عقبنشینی از بخشی از استان خرسون در کرانه راست رودخانه دنیپر کرد. اوکراین در کل تاکنون حدود نیمی از قلمروهای اشغالی روسیه را پس گرفته است.
🔹آن بدبینی اولیه در مورد شانس اوکراین در برابر روسیه البته غیرمنطقی نبود. روسیه در معیارهای استاندارد قدرت نظامی از قبیل تعداد سربازان و کمیت و کیفیت تسلیحات نظامی اصلی برتری قاطعی نسبت به اوکراین داشت. علاوه بر این، پوتین از سال 2008 به بعد دست به نوسازی نظامی عظیمی در ارتش روسیه زده که به عقیده کارشناسان نیروهای مسلح این کشور را به میزان قابل توجهی قویتر کرده است. به این دلایل بسیاری بر این باور بودند که روسیه پیروز خواهد شد و در حقیقت این جنگ طولانی نخواهد شد.
🔹در این ماجرا روحیه قویتر، فرماندهی برتر و اعتماد به نفس بیشتر روسیه (و در نتیجه انتظار پیروزی سریع) میتوانست اهمیت فوقالعادهای داشته باشد. با این حال تاکنون اوکراین با دست بالاتری که در این عناصر داشته نشان داده که این عناصر و البته سایر عوامل اغلب ناملموس تا چه حد میتوانند در جنگ اهمیت داشته باشند. و این مسایل چنان کمبودها و کاستیهای نظامی روسیه را آشکار کردهاند که حتی ناسیونالیستهای جنگطلب روس هم آشکارا آنها را تصدیق کرده و متوجه شدهاند که چشمانداز موفقیت زیر سوال رفته است. با این حال، بسیاری از ارزیابیهای کارشناسان غربی درباره نتیجه احتمالی جنگ هنوز بر این راستاست که هیچکدام از این نکات مثبت اهمیت زیادی نخواهد داشت و روسیه در نهایت به این دلیل که از اشتباهات خود درس میگیرد و در عین حال منابع مادی بیشتری نیز دارد پیروز خواهد شد.
🔹ارتش اوکراین این روزها دارد خود را برای یک حمله بهاری آماده میکند. درسهای یک سال و یکی دو ماه گذشته نشان از این دارند که پیروزی اوکراین در ماههای آینده کاملاً محتمل است اگرچه شاید آنطور که کییف و حامیانش میخواهند، این پیروزی کامل نباشد. با ادامه جنگ، حامیان اوکراین و به ویژه ایالات متحده که نقش محوری در تسلیح اوکراین دارد، به طور فزایندهای با لزوم اتخاذ تصمیمات سخت درباره هزینهها، ادامه جنگ و همچنین خطرات این کار مواجه خواهند شد. این امر باعث افزایش اهمیت تعاریف محدودتر از پیروزی میشود. در واقع یک پیروزی نسبی یا هر نتیجه قابل قبول دیگر حتی اگر هم ایدهآل نباشد، باز هم میتواند یک دستاورد قابل توجه ارزیابی شود و این برای اوکراین غیر قابل دسترس نیست.
اعداد همهچیز نیستند:
🔹در شرایطی که جنگ به سال دوم خود رسیده و خطوط نبرد ثابتتر شدهاند، برخی ناظران بر این باورند که یک جنگ طولانیمدت در نهایت به نفع روسیه خواهد بود. یکی از عناصر این استدلال که به دلیل این که روسیه جمعیت بیشتری نسبت به اوکراین دارد و در نتیجه تعداد سربازانش هم بیشترند، پس زمان به نفع روسیه خواهد بود قابل توجه است و نمیتوان چنین استدلالی را به سادگی نادیده گرفت. فراخوان سپتامبر گذشته پوتین که باعث جذب 300000 نیروی ذخیره شد، تأکیدی بود بر این مزیت عددی. همانطور که امواج سربازانی که روسیه در استان دونتسک برای تصرف شهر سولدار و مناطق اطراف آن اعزام کرد یا نیروهای پرشماری که این کشور در نبرد طولانیمدت باخموت به کار گرفت، این برتری را به خوبی نشان میدهد.
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌جنگ اوکراین چگونه میتواند به پایان برسد؟ 🔹نشریه فارنافرز در مطلبی نوشت: درگیری اوکراین با روسیه
🔹با این حال، این مسأله مهمترین مؤلفه موفقیت در میدان جنگ نیست و این از جمله درسهای کلیدی این درگیری خاص میتواند باشد: اعداد ممکن است گمراهکننده باشند. مثلاً اعداد در مورد آمادگی رزمی که تا حدی برای روسیه مشکلساز شده است، چیزی نمیگویند. چنانچه دیدیم بسیاری از افسران ارتش روسیه که با یک آموزش کوتاه به جبهه فرستاده شدهاند، در این مدت به رغم برتری نفری کارآمدی چندانی نشان ندادهاند. در این میان با ادامه جنگ این مشکلات بدتر خواهد شد. احتمالاً با افزایش تلفات، نیروهای ذخیره روسی- که بر خلاف همتایان آمریکایی خود تمرینات منظم نداشتهاند برای جایگزینی همرزمان کشتهشده یا مجروح خود به جبهه اعزام خواهند شد. و این یعنی تلفات ۱۸۰ تا ۲۵۰ هزار نفری روسیه که حتی با وجود جمعیت زیاد جوانانی که در سن خدمت نظامی هستند، باز هم قابل توجه است سنگینتر از قبل هم خواهد شد.
🔹شمارش تلفات به طرز عجیبی دشوار و بنابراین غیردقیق است، و در این راستاست که برخی از ناظران اعداد اعلامشده توسط دولتهای غربی درباره تلفات روسیه را اغراقآمیز و البته آمار تلفات اوکراین را نیز به حد غیرقابل باوری پایین عنوان میکنند. با این حال حتی اگر تلفات واقعی روسیه تنها یکسوم آن ۱۸۰ هزار نفر هم باشد، باز هم بسیار بیشتر از تلفات ارتش سرخ در جنگ دهساله افغانستان است. و نشانههایی وجود دارد که این تلفات پرشمار موجب کمبود نیرو شدهاند. البته مقامات روسیه سعی کردهاند با اقداماتی مانند پاداشهای چند برابر درآمد متوسط محلی، افزایش سقف سنی خدمت قراردادی سربازی و بحث در مورد اقدام مشابه در زمینه خدمت اجباری این وضعیت را اصلاح کنند. با این حال حتی با وجود چنین شرایطی و چنین کمبودهایی باز هم روسیه نیروهای بیشتری در قیاس با اوکراین خواهد داشت که طبیعی هم هست. به هر حال این کشور بهعنوان مهاجم در نقاط برخورد نیازمند حاشیه برتری زیادی است- که به طور سرانگشتی گفته میشود حداقل باید سه به یک باشد.
🔹ولی این موضوع هم نباید نادیده گرفته شود که هر چه ارتش بزرگتر باشد، نیازهای آن هم بیشتر خواهد شد که یک مشکل دیگر را برجسته میکند: کمبودهای سیستم تدارکات نظامی روسیه. گزارشهای زیادی در مورد نیروهایی که تجهیزنشده به نبرد میروند وجود دارد، همانطور که داستانهایی درباره تلاشهای شدید خانوادهها برای تأمین مایحتاج اولیه مانند کلاه ایمنی و جلیقه برای سربازان نیز به طور مستمر منتشر میشود. در این میان حتی مقامات روسیه نیز کمبود تجهیزات را تأیید کردهاند.
🔹علاوه بر این، توانایی بسیج سربازان اگر قرار باشد همچنان استفاده ضعیفی از آنها صورت بگیرد ممکن است چندان هم تعیینکننده نباشد. حمله سنگین و همهجانبه ارتش روسیه به باخموت، که در ماه اوت آغاز شد و با وجود تلفات زیاد ادامه یافت، تردیدهای بسیاری درباره این ادعا ایجاد کرده که روسیه از اشتباهات اولیه خود درس گرفته و با هوشیاری بیشتری جنگ را پیش میبرد.
🔹حامیان ناسیونالیست جنگ مدیریت آشفته در زمینه بسیج سربازان جدید در ماه سپتامبر و البته عملکرد ارتش در نبرد را مورد انتقاد قرار دادهاند. یکی از تندروهای شناختهشده اخیراً در این زمینه تا آنجا پیش رفت که از «بیکفایتی آشکار» فرماندهی عالی نظامی و رهبری وزارت دفاع انتقاد کرد. این که پوتین برای چهارمین بار در حدود یک سال فرمانده عملیات نظامی ویژه خود را تغییر داده است، نشان میدهد که حتی او هم متوجه شده است که عملکرد روسیه در جنگ رو به بهبود ندارد.
🔹اگرچه روسیه سختافزار نظامی به مراتب بیشتری نسبت به اوکراین دارد، با این حال تلفاتش نیز تا حد شگفتانگیزی بالا بوده است. انهدام یا از دست دادن حدود 2000 تانک ممکن است چرخش این کشور به مدلهای مربوط به دهه 1960 (T-62) و حتی دهه 1940 (T-54) و البته تصمیم اخیر روسیه برای تکیه بیشتر بر واحدهای دیگر را توضیح دهد. بهرغم تواناییهای بارها تحسینشده هواپیماهای جنگی و هلیکوپترهای تهاجمی روسیه، مسکو تاکنون 78 هواپیما و 80 هلیکوپتر از دست داده است. استفاده از موشکهای ضدهوایی وضدکشتی برای حمله به اهداف زمینی و خرید پهپادهای ایرانی نیز حکایت از کمبودهای ارتش روسیه دارند.
https://www.foreignaffairs.com/ukraine/ukraines-best-chance?utm_medium=newsletters&utm_source=twofa&utm_campaign=The%20West%20Needs%20a%20New%20Strategy%20in%20Ukraine&utm_content=20230414&utm_term=FA%20This%20Week%20-%20112017
💠eitaa.com/masaf_najva
📌معاون سابق رییس جمهور آمریکا علیه ترامپ شهادت داد
🔹پنس، معاون رئیسجمهور سابق ایالات متحده در برابر هیئت منصفه فدرال که ترامپ را مورد تحقیق قرار میدهد شهادت داد.
🔹مایک پنس، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا در مقابل هیئت منصفه بزرگ حاضر شد که درباره نقش دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در تلاش برای براندازی انتخابات 2020 تحقیق می کرد. در این حادثه 5 نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شده و صدها نفر با اتهامات سنگین روبرو شدند.
🔹پنس بیش از هفت ساعت در دادگاه حضور داشت اما جزییاتی از اظهارات او منتشر نشده است. به گزارش سی ان ان ترامپ درخواست تجدیدنظر برای ممانعت از شهادت پنس در تحقیقات بازپرس ویژه را از دست داد.
🔹پنس درحالی علیه رییس سابق خود شهادت داد که احتمال دارد برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده از طرف جمهوریخواهان نامزد شود.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌تحلیلگران علیف میگن بر اساس توافق بین ایران و آذربایجان رهبران حسینیون یا به آذربایجان تحویل داده میشود یا به کشور ثالث دپورت میشوند
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌بخشی از سخنان و گلایه های اورخان محمداف و مواضع شیخ توحید ابراهیمی که ۶روزِ بازداشت هستند.
#حسینیون
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ترس از نتیجه تکرار عملیات پنجه عقاب
✍️وقتی ایمان به خدا داری خدا هم تو دل دشمنت ترس میندازه
خیلی پیچیده نیست
اعتماد کنیم به خدا
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مسخره کردن بایدن توسط ترامپ
💠eitaa.com/masaf_najva
📌 پیام نجوا
🔹امام خامنهای مدظلهالعالی: دشمن به سیاست تزویر، تحریف، دروغگویی، وسوسه، تحقیر و بدبینکردن ملتها به تواناییهای خود روی آورده که باید در شناخت راهبردها، تاکتیکها، ابزارها و روشهای او، بهروز بود و آنها را ابطال کرد.
✍️در خطبههای نماز عید فطر ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
نماینده شبستر در مجلس؛
👈مجلس یازدهم در شرایط بحرانی تصمیمات اساسی و درستی گرفته است
🔹جعفر راستی نماینده شبستر در مجلس در گفتگو با نجوا درباره عملکرد مجلس یازدهم توضیح داد: برای ارزیابی عملکرد این مجلس همین بس که هر طرح و لایحهای که مربوط به قشر پایین، دهکهای آخر جامعه و آینده کشور بوده، به آن رأی داده شد.
🔹وی ادامه داد: هر زمان لایحه کم است، طرح بیشتر است یعنی دولت کم کاری میکند. دولت است که باید مشکلات کشور را اصلاح و به صورت لایحه به مجلس تقدیم کند و مجلس نیز طبق قانون و آییننامه داخلی، آن را بررسی و در نهایت تصویب یا رد کند.
راستی تاکید کرد: بیشترین موضوعاتی که به تصویب رسیده بصورت طرح بوده که نشان دهنده فعالیت مجلس است (این از نظر حجمی است و از نظر کیفیت) و از نظر حجمی و کیفی موارد تصویب شده یا به قشرپایین و ضعیف جامعه یا به مسائل اساسی کشور مربوط است.
🔹راستی در دفاع از عملکرد مجلس به زمان روی کار آمدن نمایندگان این دوره اشاره کرد و گفت: شروع کارمجلس یازدهم با اواخر دولت دوازدهم مقارن شد که علیرغم فراخوانده شدن هر روز وزرا به مجلس، آن انتظاری که داشتیم را بهجا نیاوردند و همکاری نمیکردند.
وی افزود: مجلس یازدهم برای عبور دادن کشور از بحرانی که دشمن احساس میکرد ما را به آخر خط رسانده؛ کار اساسی انجام داد. بهطور مثال دشمن در نظر داشت در اواخر سال 1401 برای امنیت غذایی ما اخلال ایجاد کند یکی از مهمترین پارامترهای امنیت غذایی، گندم است. اگر کشوری در تامین گندم مشکل پیدا کند (قطعا) امنیت غذایی آن زیر سوال میرود. اگر ما امنیت نظامی نداشته باشیم مانند دوران دفاع مقدس، مردم به نوعی زندگی میکنند و از کشور نیز دفاع میکنند اما اگر امکانات غذایی نباشد مردم نمیتوانند به زندگی ادامه دهند و امکان ادامه حیات ندارند.
🔹دشمنان در مورد گندم یک سری تصمیمات شیطنتآمیزی ( تهدیدآمیز) داشتند که مجلس باید آن را خنثی میکرد. مجلس دو کار انجام داد: مورد اول مصرف واقعی گندم را احصاء کرد که چند میلیون تُن گندم برای مصرف کشور نیاز داریم. دوم اینکه تلاش شد کشاورزان را با طرحهایی تشویق کند که تولید را بالا ببرند. در مورد تصمیم اول متوجه شدیم این مورد حل نمیشود مگر اینکه ارز ترجیحی 4200 حذف شود. چون ارز ترجیحی تشویق به قاچاق گندم و آرد میکرد و به این رسیده بودیم که 15 الی 20 میلیون نفر از مردم کشورهای همسایه از یارانه آرد ما استفاده میکنند. نیاز واقعی کشور 7.5 میلیون تُن است، درعین حال 12 میلیون تُن مصرف غیرخالص ما بود.
ما در یک حرکت هم مصرف واقعی را درآوردیم و هم جلوی آن 5.5 میلیون تُنی که بصورت غیر قانونی مصرف (قاچاق) میشد را گرفتیم. از طرف دیگر قیمت گندم را بالا بردیم، هنگامی که مجلس را تحویل گرفتیم قیمت خرید هرکیلو گندم 2700 تومان بود که آن را ابتدا به 7000 تومان بعد 11000 تومان، بعد 13000 رساندیم که امسال هم بین 17000 تا 20000 تومان قیمت گذاشتهایم که کشاورزان تمایل به قاچاق گندم خود نداشته باشند. در کشورهای همسایه هم قیمت گندم حدود 25000 تومان است و با این حساب قاچاق کردن گندم برای کشاورز به صرفه نیست.
🔹وی در جمعبندی این بخش از سخنانش در مجموع عملکرد مجلس یازدهم را مثبت ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: به هر حال مجلس موضوعاتی را که احساس کرده اگر بررسی نکند کشور با چالش روبرو میشود را وارد شده و الحمدلله موفق بوده و در مورد موضوعات مختلف دیگر هم تسلیم جو موجود در جامعه نشده و کار خود را به صورت عقلانی انجام داده است. در اغتشاشات اخیر مجلس به شدت زیر فشار بود و مطالبه میشد که شما چرا کاری نمیکنید و در حال حاضر نیز در مورد حجاب آن فشار وجود دارد.
مجلس بدون اینکه متأثر از جو روانی شود کار خود را انجام میدهد. انشاءالله بتوانیم یکسال باقی را هم با تصمیمات موثر برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشت مردم داشته باشیم.
👈این نماینده حوزه شبستر در پاسخ به پرسش درخصوص شفافیت، عضویت خود را در سامانه شفافیت آراء نمایندگان تایید کرد و در خصوص چرایی امتناع بخشی از نمایندگان از عضویت در این سامانه گفت:این موضوع ناقص اطلاعرسانی شده است یعنی مراحل اول 70 بوده و اکنون 140 به بالاست و این یک شبه اتفاق افتاد. به هر حال درست است که شفافیت آرا در خیلی از موارد کار خوبی است اما در خیلی از مواقع، دیگر نه و این باید تفکیک شود.
ما گفتیم که چرا فقط مجلس؟ هرسه قوه و حتی بخش خصوصی هم باید با مردم شفاف باشند و از تصمیماتشان مطلع شوند؛ این را تصویب کردیم. مسئله بعدی اینکه (این را خودمانی عرض میکنم)، مجلس در خیلی از موارد در رأیگیریها (مربوط به خود نمایندههاست) مثلا مربوط به حل اختلاف در آذربایجان شرقی که باید دو نفر از نمایندهها بروند و حضور پیدا کنند، ۱۰ نفر برای رأیگیری در این حضور شرکت میکنند.
در اینجا اگر آن هشت نفر دیگر متوجه شوند که من به آنها رأی ندادم و به آقای فلانی رأی دادهام، از نظر اخلاقی و اصولی صحیح نیست اما در مواردی که به سرنوشت کشور و مردم برمیگردد مانند برجام که در مجلس قبل در 20 دقیقه تصویب شد! دراین چنین مواردی باید آراء شفاف باشد. امروز نیز همین گونه هست و در موضوعات مهم و اساسی حتما باید آراء شفاف باشد. فکر میکنم مردم همین را میخواهند ولی در جزئیات مانند مثالی که عرض کردم، مجلس را به هم میریزد.
👈وی در پاسخ به این پرسش که چرا از اول فکری برای این مورد نشد؟ اظهار کرد: فکر میکنم بیشتر دوستان متوجه موضوع نبودند که شفافیت آرا میتواند مشکلاتی داشته باشد اما در حال حاضر هیچ نمایندهای مخالف شفافیت آراء نمایندگان نیست اما دو مسئله دارند: اول اینکه همه یعنی هم قوه قضاییه، هم قوه مجریه، هم مقننه و حتی بخش خصوصی باید مشمول این طرح شوند.
مورد دوم اینکه با بررسیهای انجام شده متوجه شدند در جزئیات یک سری مشکلات وجود دارد که عرض کردم اما من فکر میکنم تا یک ماه آینده همه نمایندگان به این گروه 150-130 نفره میپیوندند.
🔹نماینده شبستر در مجلس درخصوص پیشبینی میزان مشارکت مردم بیان کرد: مردم ایران علیرغم بعضی از حرفها که بعضیشان به حق نیز است در بزنگاههای سرنوشتساز خوب عملکردهاند. تمام مسئولین مخصوصا نمایندگان باید به قولهای خود عمل کنند، باید برمبنای نیاز که امروز نیاز اساسی مردم اقتصاد و معیشت است؛عمل کنند. وقتی حضرت امام فرمودند: مردم زمان ما بهتر از مردم عهد رسولالله و امیرالمؤمنیناند، واقعا مردم ما این را ثابت کردند.
راستی ادامه داد: به جرئت میتوانم بگویم درهیچ کشوری در جهان به جز ایران نیست که همه امورات کشور با رأی مردم جلو رود. امیدوارم که اول مسئولین عملکردشان را بهتر کنند و دوم مردم همانطور که تا امروز نشان دادهاند و در بزنگاهها به داد کشور رسیدهاند اینبار نیز (به لطف الهی) حضور پیدا میکنند.
👈نماینده شبستر در مجلس در پایان سخنانش حضور در دور بعد انتخابات مجلس که اواخر سال ۱۴۰۲ برگزار میشود را تایید کرد و گفت: به همان دلیلی که از سوریه بعد از حدود ۸ سال بازگشتم ایران، به همان دلیل میخواهم در دور بعد مجددا شرکت کنم.
💠eitaa.com/masaf_najva
37.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
نماینده شبستر در مجلس؛
👈وی در پاسخ به این پرسش که چرا از اول فکری برای این مورد نشد؟ اظهار کرد: فکر میکنم بیشتر دوستان متوجه موضوع نبودند که شفافیت آرا میتواند مشکلاتی داشته باشد اما در حال حاضر هیچ نمایندهای مخالف شفافیت آراء نمایندگان نیست اما دو مسئله دارند: اول اینکه همه یعنی هم قوه قضاییه، هم قوه مجریه، هم مقننه و حتی بخش خصوصی باید مشمول این طرح شوند.
مورد دوم اینکه با بررسیهای انجام شده متوجه شدند در جزئیات یک سری مشکلات وجود دارد که عرض کردم اما من فکر میکنم تا یک ماه آینده همه نمایندگان به این گروه 150-130 نفره میپیوندند.
👈#پادکست
💠eitaa.com/masaf_najva