📌 صفحه نخست روزنامههای امروز شنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۳
💠@masaf_najva
🔹️در این شرایط، کوفه در سال 60 هجری تبدیل شد به بزرگ ترین معرکه جنگ علنی و جنگ روانی میان دو جبهه حق و باطل.
🔹️اولین اقدام شیعیان جنبش نامه نگاری و دعوت از امام حسین(ع) بود که به گواهی تاریخ بیش از 17 هزار نامه به سوی امام روانه شد. زمانی که سفیر امام به کوفه آمد، شیعیان در مساجد خویش به نام امام خطبه خواندند، با سفیر امام بیعت کردند و امام را به پذیرفتن حکومت ایشان دعوت کردند. این اقدامات چنان هراسی را در دل امویان کوفه انداخت که با خبرچینیهای امثال «عمر ابن سعد» و «شمر ابن ذی الجوشن»، یزید حاکم کوفه را تغییر داد و ابن زیاد را برای مهار شیعیان و اجرای سیاست سرکوب، مأمورِ کوفه نمود.
🔹️در کوفه، شیعیان چنان آزادی عمل پیدا کرده بودند و بر اوضاع غلبه یافته بودند که عبیدالله مجبور شد با لباس مبدل به دارالاماره کوفه برود. اما بعد از اجرای سیاست سرکوب از سوی ابن زیاد، هواداران امام تسلیم نشدند و با طراحی نقشهای، متحدان «مسلم ابن عقیل» را به قبایل اطراف فرستادند تا از ایشان بیعت بگیرند. با این کار هم امنیت مسلم در مخفیگاه خویش در خانه «هانی» حفظ شد و هم توجه دستگاه جاسوسی ابن زیاد به حومه کوفه منحرف گردید.
🔹️این روشِ زعمای شیعه، خیلی سریع جواب داد و اکثر مردم کوفه هم به بیعت امام در آمدند و هم زنجیروار به یکدیگر متصل شدند تا در هنگام نیاز، متحدانه وارد میدان شوند. که بهترین نمونه آن محاصره برقآسای دارالاماره توسط بیشمار بیعتکننده و رزمنده، آماده نبرد به فرمان مُسلم بود.
🔹️در جبهه مقابل، «عبیدالله ابن زیاد» با بهره بردن از مشاوره «قاضی شریح»، «شبث ابن ربعی»، «عمر ابن سعید» و «شمر»، به طور کامل نسبت به جماعت کوفی شناخت پیدا کرده بود. وی در ابتدا خیلی محکم با سیاست سرکوب، کار خودش را آغاز کرد، ولی خیلی زود دانست که کوفه شهری است که سرنوشت هر رقابتی در آن از طریق جنگ روانی مشخص می شود.
🔹️وی زمانی که «هانی» را به اسارت گرفت و سربازانش او را به شدت زخمی کردند، از نفوذ شخصیت شریح قاضی و تاثیرکلام او بر کوفیان بهره گرفت و خطر قبیله هانی را دفع نمود. گرچه میدانست که این خطر موقتا دفع شده، رسما در منبر مسجد کوفه شایعه حمله قریب الوقوع لشکر شام به کوفه را مطرح کرد. او کوفیان را از عظمت لشکر شام و بیرحمی آنان ترساند و از سوی دیگر ذهن مردم کوفه را به قحطی احتمالی جنگ، هتک حرمت نوامیس آنها و مسائل حاشیهای آن جلب کرد و همین سیاست آرام آرام ذهن مردم را در اشتغال به انقلاب اسلامیشان منحرف نمود.
🔹️اما آخرین تیرِ ترکش جبهه امام در کوفه، اعلام جهاد مُسلم در حمایت از هانی بود. او میخواست تا زمانی که کوفیان از هراسِ شایعه کذبِ لشکرِ شام، شانه خالی نکردهاند، هانی را نجات داده و دارالاماره کوفه را تسخیر نماید و برای ورود امام آماده شوند.
💠@masaf_najva
📌جنگ روانی، عامل عهدشکنی کوفیان
🔹️حربه جنگ روانی پسرِ زیاد، چیزی بود که پیامبر آن را به عنوان آفت امتش عنوان کرده بود: مال دنیا!
🔹️پسرِ زیاد دارایی خزانه کوفه را جمع نمود و به روسای قبایل متحد خویش سپرد تا شمشیر متحدان مسلم را بخرند، زنان کوفی را تهییج کنند و به آنها بگویند یا مردانشان به گرفتن انعام عبیدالله و کنار کشیدن از جنگ راضی می شوند، یا لشکر شام و امیرعبیدالله ناموسشان را به اسارت برده، خانهشان را آتش میزند و اموالشان را توقیف می کند.
🔹️این تدبیر ابنزیاد خیلی زود در کوفه موثر افتاد و لشکر زنان کوفی برای برگرداندن شوهرانشان که دارالاماره را به محاصره درآورده بودند وارد میدان شدند؛ زودتر از آنچه تصورش میرفت جبهه حق با وسوسه طلای امویان و هراس از لشکر شامیان، خالی از رزمنده شد.
🔹️مسلم، تنها، مجروح و خسته در شبی تاریک، آواره کوچههای کوفه شد. و شاید بتوان شهادت مسلم در کوفه را پایان تمام داستانهای انقلابی شکست خورده در شهر کوفه دانست. کوفه که شکست خورد، امام حسین(ع) تغییر مسیر داد و به کربلا رسید. این بار، دیگر نه از طلا خبری بود نه از خطابه زعمای کوفه. امیر کوفه دستور داده بود تا اگر مردی از یک خانواده در لشکر عمر سعد نباشد، مرد را اعدام، خانواده را اسیر و خانه را آتش خواهد زد.
🔹️پایان جنگ روانی کوفه، حضور بیشمار دعوتکنندههایی بود که در کربلا برای کشتن حسین(ع) صف کشیده بودند.
💠@masaf_najva
🔹️ابهامات حادثهای که برای این عنصر تجزیهطلب رخ داده بود، هرگز برطرف نشد. اینکه چرا درست پس از چالشهای داخلی شبکه اینترنشنال این اتفاق رخ داد و چرا ضاربان در یکی از پر دوربینترین شهرهای جهان دستگیر نشدند؟
🔹️«سید مهدی حسینی متین» کاردار ایران در همان زمان پیامی در شبکه ایکس نوشته بود: «این کاملا عجیب و سوال برانگیز است که روزنامه تلگراف سه ساعت پس از حادثه و پیش از هرگونه گزارش رسمی بدون مدرک، صریحا ایران را متهم کرده است؛ مگر اینکه آنها از پیش توسط توطئهگران/ عاملان مطلع شده باشند. ما هر ارتباطی با ماجرای این به اصطلاح روزنامهنگار را تکذیب میکنیم».
🔹️فرار این فرد به اسرائیل میتواند تکمیلکنندهی سناریوی طراحی شده غرب در مورد دخیل بودن ایران در این اقدام و طرح اتهامات تروریستی باشد؟ زیرا اخبار منتشر شده از یک سری عملیات برای دزدیدن يا کشتن (!) کارمندان اینترنشنال سخن میگویند که به ایران نسبت داده میشود.
🔹️در گزارش این رسانهها سعی بر القای این موضوع است که ژورنالیستهای شبکههای معاند از سمت جمهوری اسلامی ایران تهدید میشوند و در خطر هستند؛ ️موضوعی که هیچ سندی برای اثبات آن ارائه نمیکنند.
🔹️ همچنین رسانههای غربی به خصوص سیانان نیز از روزهای گذشته به دنبال جا انداختن این مطلب هستند که ترور ترامپ اقدام ایران برای انتقام ترور سردار سلیمانی بوده است. اتهامی که علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه در پاسخ به فرید ذکریا (ژورنالیست) صراحتا آن را رد کرد و پاسخ داد: «ما از راههای قانونی اقدام کردیم.»
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌چگونگی تشکیل کشور فیلیپین و نحوه سرقت نامهها و اسناد توسط انگلیسیها
🔹یکی از مسائل جالبی که در دفتر صدر اعظم انگلیس، در زمان ملکه الیزابت ابداع شد، دزدی نامههای سیاسی محرمانه سایر سفارتخانهها بود.
🔹در آن زمان پاپ تمام دنیا را بین فیلیپ دوم پادشاه اسپانیا و پادشاه پرتقال تقسیم کرد و گفته بود کره زمین، قسمت مشرقش مال پرتقال و قسمت مغربش مال اسپانیا باشد.
🔹پرتقالیها کشور ۷ میلیون کیلومتر مربعی برزیل را تصرف کردند اسپانیاییها هم بجبران این، فیلیپین در آسیا را گرفتند و نامش را گذاشتند فیلیپین یعنی مستعمرهای بهنام فیلیپ دوم.
🔹اولین کار انگلیسیها این بود که نامههای سیاسی را میدزدیدند، به لندن میبردند، مهر نامهها را میشکستند و می.خواندند.
🔹آنها از این طریق متوجه شدند که آرمادا در پیش است بهمفهوم لشکرکشی دریایی بزرگ اسپانیا بهسمت انگلستان.
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌لحظه شلیک کروز عراقی بهسوی حیفا با ندای یا اباالفضل العباس(ع)
🔹مقاومت اسلامی عراق فیلم حمله موشکی به مواضع رژیم صهیونیستی در حیفا را منتشر کرد.
🔹مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد بامداد امروز یک هدف نظامی را در حیفا بهوسیله موشک کروز پیشرفته الارقب با دقت مورد اصابت قرار داد.
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مردم آمریکا باید نسبت به آنچه که این روزها میشنوند، مشکوک باشند
🔹کار ما در اینجا کنجکاوی است. چرا مردم قبل از مسئولان حاضر در محوطه سخنرانی، که باید به دنبال افراد مشکوک باشند، متوجه تیرانداز شدند؟ چرا تا قبل از اینکه یکی از ماموران شلیک کند، تیرانداز ۸ گلوله شلیک کرد؟ برای این سوال پاسخی دریافت نمیکنیم. چرا که سرویس مخفی از پاسخ دادن به سوالات ما خودداری میکند. رئیس سرویس مخفی از طرف بایدن یک جایزه بزرگ دریافت کرده است، چرا که او توسط بایدن استخدام شده است و طی این مدت و تحت نظارت او سرویس مخفی هر روز دچار مشکلهای جدید شده است.
🔹اف.بی.آی میگوید که ضارب ترامپ تنها فرد بازیگر در این ماجرا بوده است. اما ما به اف.بی.آی اعتماد نداریم. افرادی که در حال تحقیقات این سوءقصد هستند، همان افرادی هستند که پروژه روسیه را کلید زدند و علیه ترامپ کودتا کردند. ما با فاجعه تنها یک قدم فاصله داشتیم. ما مستحق پاسخگویی هستیم، نه سرپوش گذاشتن!
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌در نتیجه بروز ناآرامیها در بنگلادش تا کنون ۱۰۵ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند
🔹حکومت نظامی در این کشور برقرار شده و ارتش برای "حفظ نظم و قانون" در خیابانها مستقر شده است.
💠@masaf_najva
🔹️بسیاری از کارشناسان و حتی اندیشمندان غیر آفریقایی، قرن ۲۱ را قرن آفریقا میدانند به طوری که این قاره با وجود اینکه حدود دو قرن تحت استعمار مستقیم بوده و بسیاری از منابع طبیعی و جغرافیایی آن را به تاراج بردند، اما در حال حاضر این قاره به دلیل پتانسیلهای غنیای که دارد میتواند فرصتهای ارزشمندی برای گسترش روابط خارجی ایران با کشورهای آفریقایی داشته باشد، بنابراین در ابتدا ۲ مسئله مهم پیشرو است:
یک) شناسایی ظرفیتهای موجود در کشورهای مختلف آفریقایی
دو) تقویت دیپلماسی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آفریقایی
🔹️قاره آفریقا بعد از آسیا بزرگترین قاره جهان است و به لحاظ ظرفیتهای انسانی، طبیعی، جغرافیایی و اقتصادی اهمیت ویژهای برای کشورهای مختلف دنیا دارد. از جمله:
۱- قاره آفریقا تقریبا ۳۱ میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد که معادل ۲۴ درصد از سطح زمین و معادل سه برابر اروپا است.
۲- قاره آفریقا حدود ۵۵ کشور را در خود جای داده است که در مجموع دارای ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت میباشد که ۱۸ درصد جمعیت کل جهان را شامل میشود.
۴- کشورهای آفریقایی به لحاظ منابع طبیعی نیز بسیار غنی و ثرتمند هستند و فلزات گرانبها و معادن استراتژیک زیادی دارند که برای نمونه میتوان به بوتسوانا در تولید الماس، غنا و آفریقای جنوبی در زمینه ذخایر طلا، نیجریه و آنگولا در حوزه نفت، لیبی و موزامبیک در بحث گاز، نیجر و نامیبیا در استخراج اورانیوم اشاره کرد.
۵- قاره آفریقا دارای ۳۰ درصد از ذخایر معدنی، بیش از نیمی از طلای جهان، ۹۰ درصد از کروم و پلاتین، ۵۰ درصد کبالت، ۹۶ درصد الماس، ۹۰ درصد کروم، ۸۵ درصد پلاتین، ۵۵ درصد منگنز، ۴۰ درصد بوکسیت، ۵۰ درصد فسفات، ۶۵ درصد از زمینهای قابل کشت جهان، ۱۰ درصد از منابع آب شیرین تجدیدپذیر داخلی سیاره، ۸ درصد از گاز طبیعی و ۱۲ درصد از ذخایر نفت و فلزاتی مثل آهن، قلع، اورانیوم، روی، سرب، زغال سنگ، سنگهای قیمتی و نیکل در دنیا میباشد.
۶- به طور تجمیعی، حجم مبادلات تجاری کشورهای آفریقایی با سایر کشورهای دنیا حدود هزار میلیارد دلار است که از این میزان حدود ۵۲۰ میلیارد دلار شامل واردات است که این نشان دهنده بازار خوب در قاره آفریقا است که میتواند مقصد بسیاری از کالاها و خدمات ایرانی باشد.
۷- در حوزه مبادلات تجاری و اقتصادی، صادرات کشورهای آفریقایی هم برای ایران بسیار مهم است چون میتواند منابع اولیه صنعت کشور را تامین کند و به تولید کالاهای صنعتی در داخل ایران کمک کند.
۸- کشورهای آفریقایی دارای زمینهای بسیار بکر و آمادهای برای کشاورزی هستند و مخصوصاً در جنوب صحرای آفریقا، از کنیا به پایین، زمینهای پرباران و سرسبزی وجود دارد و بهترین مکان برای کشاورزی فراسرزمینی هستند.
👇ادامه
۹- در حال حاضر، ایران ۲۲ سفارتخانه در کشورهای آفریقایی دارد و همچنین کشورهای آفریقایی ۱۲ سفارتخانه در تهران دارند.
🔹️جمهوری اسلامی ایران روابط خارجی خود را با کشورهای آفریقایی میتواند در ۳ حوزه دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی گسترش دهد.
🔹️استفاده از آرای کشورهای آفریقایی در مجامع بینالمللی مانند سازمان کنفرانس اسلامی و جنبش عدم تعهد، که همکاریهای خوبی نیز داریم و همیشه از آرای آنها برای اهدافی که داشتیم استفاده کردهایم، بسیار مهم و حائز اهمیت میباشد.
🔹️ملزومات گسترش روابط تجاری و اقتصادی میان ایران با کشورهای قاره آفریقا عبارت اند از:
۱- گسترش و توسعه روابط بانکی میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی
۲- تقویت و توسعه بازاریابی اقتصادی
۳- فعالیت هدفمند رایزنان اقتصادی ایران در کشورهای آفریقایی
۴- گسترش حملونقل میان ایران و کشورهای آفریقایی
۵- تلاش برای توسعه صنعت گردشگری میان ایران با کشورهای حوزه آفریقا
۶- تقویت همکاریهای دیپلماتیک و افزایش رفتوآمدها و سفرهای مستمر دیپلماتیک
🔹️پس از ۱۱ سال غفلت از فرصتها و ظرفیتهای عظیم موجود در قاره آفریقا، دولت سیزدهم و شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی، نخستین سفر آفریقایی را با هدف تعامل برد-برد، تقویت همکاریها و گسترش تبادلات متقابل به سه کشور مهم این قاره ازجمله کنیا، اوگاندا و زیمباوه انجام داد که دستاوردهای موثر و مهمی در عرصههای اقتصادی، تجاری، سیاسی و فرهنگی داشت.
🔹️در نتیجه میتوان گفت امروزه قاره آفریقا به قاره فرصتها مشهور است به طوریکه فرصتها و ظرفیتهای آن فقط به حوزه اقتصادی محدود نمیشود بلکه در حوزههای مختلف سیاسی و فرهنگی نیز فرصتهای خوبی دارند و برخی کشورها مثل ترکیه توانستهاند به خوبی از ظرفیتهای گوناگون آن استفاده کنند.
🔹️بنابراین با توجه به اینکه اکثر کشورهای آفریقایی آماده همکاری با ایران هستند و در دولت سیزدهم هم گامهای بلندی برای توسعه و گسترش روابط خارجی ایران با کشورهای آفریقایی برداشته شده است لذا تداوم سیاست خارجی متوازن و نگاه ویژه به کشورهای آفریقایی به عنوان معادلهای دوسویه ضرورت دارد اما این همکاری نیازمند سیاستگذاری و تدوین برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت توسط دستگاه سیاست خارجی است که انتظار میرود توسط دولت چهاردهم با قوت بیشتری ادامه یابد تا شاهد دستاوردهای آن برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشیم.
💠@masaf_najva
🔹️طبق سخنان وی وزرا و روسای سازمانهای کشور توسط کمیتههایی با ترکیب مشخص انتخاب و به دکتر پزشکیان معرفی خواهند شد، هرچند ترکیب اعضای کمیتههای یادشده، نحوه معرفی نامزدهای تصدی وزارتخانهها و سازمانها و فرآیند امتیازدهی به آنها و... قابل نقد و بررسی است لیکن نکته مورد توجه در این یادداشت مسئولیت ظریف به عنوان رئیس کمیته سیاسی، دفاعی و امنیتی است. کمیتهای که مسئول انتخاب و معرفی وزیر خارجه، وزیر کشور، وزیر دفاع، وزیر اطلاعات و رییس سازمان انرژی اتمی میباشد.
🔹️هرچند در تشریح این فرایند، گفته شده کمیتهای متشکل از اساتید دانشگاه، کارشناسان، نمایندگان بخش خصوصی، نمایندگان جبهه مشارکت و غیره با تکمیل فرم و امتیازدهی به نامزدها نسبت به انتخاب آنها مبادرت خواهند ورزید اما از یکسو در خصوص وزارتخانههای فوق الذکر ترکیب اعلامی ( نظیر اساتید دانشگاه، بخش خصوصی و...) از کارایی لازم برخوردار نیست و از سوی دیگر هر کس اندک تجربهای از سازوکار چنین کمیتههایی داشته باشد میداند این کمیتهها بیشتر جنبه نمایشی داشته و در نهایت افراد مورد نظر رییس کمیته انتخاب و معرفی خواهند شد.
🔹️لذا قرار گرفتن فردی با خصوصیات، منظومه فکری و پیشینه محمدجواد ظریف زنگ هشدار اینکه چه کسانی قرار است در قالب این روش و بعنوان افراد مورد نظر نخبگان و کارشناسان به رییسجمهور منتخب معرفی خواهند شد را به صدا در میآورد.
🔹️دکتر پزشکیان با اتخاذ مواضع محکم در خصوص جبهه مقاومت (نظیر مواضعی که در پاسخ به پیام سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله اتخاذ نمودند) و یا اظهارنظرهایی پیرامون سیاستهای منطقهای موجب امیدواری به نگاه و سیاست ایشان در خصوص مسائل منطقه، نگاه مثبت به مقوله میدان و دیپلماسی شد اما اکنون دخالت مستقیم ظریف در معرفی نامزدهای تصدی وزارتخانههای سیاسی، دفاعی و امنیتی میتواند موجب نگرانی و تردید در این نگاه و سیاست متعادل گردد.
🔹️شخصی که در ادبیات خود سابقه بیان مولفههایی نظیر دوگانه دیپلماسی و میدان، به سخره گرفتن توان دفاعی کشور و اغراق در توان تهاجمی آمریکا (تا جاییکه حتی واکنش و تذکر مقام معظم رهبری را هم در پی داشت) و در کارنامه سیاسی خود توافق برجام را دارد، بدون شک گزینه مطمئنی برای ریاست کمیتهای که قرار است وزیر دفاع و اطلاعات یا رییس سازمان انرژی اتمی را معرفی کند نیست.
🔹️متأسفانه جمهوری اسلامی بارها از مقولهای که حقیر از آن بعنوان عدم توانایی در اعتماد به افراد یاد میکنم رنج برده اما پیچیدگیهای سیاسی و امنیتی حاکم بر این موضوع مانع از ایجاد درک صحیح و اتخاذ تصمیماتی که نوعا سخت خواهند بود، شده است.
🔹️بعنوان مثال شیوه نظام برای مواجهه با فردی که از ابتدای انقلاب در کشور مسئولیت داشته اما در حین این مسئولیتهای حساس به کشور انگلیس، اسکاتلند و ... تردد داشته و مدرک دکترای خود را از آنجا اخذ نموده چیست؟ آیا احتمال اینکه این فرد باتوجه به مسئولیت خود و حضور در کشور پیچیده و متخاصمی نظیر بریتانیا در تور سرویسهای اطلاعاتی گرفتار و جلب همکاری شده باشد، نیست؟ اما آیا مسئلهای در این سطح قابل اثبات است؟ وقتی افرادی از این دست در مسند قدرت قرار گرفتند و عملکرد آنها نیز شائبه برانگیز و مشکوک بود چه اقدامی متصور است؟
🔹️سوالاتی از این دست فراوان و پاسخ دقیقی نمیتوان برای آنها یافت اما به نظر حقیر نظام در چند سال اخیر به نوعی متوجه این آسیب شد و خروجی آن در عدم احراز صلاحیت برخی چهرهها و یا عدم تایید صلاحیت افرادی که فرزند آنها در کشورهای متخاصم اقامت داشت دیده شد. اما طبعا این موارد به علت نبود استراتژی و قانون مشخصی در این زمینه به صورت مصلحتسنجی اعضای شورای نگهبان بروز پیدا کرده و ممکن است در مورد فرد دیگری این شرایط وجود داشته اما مصلحت به نوع دیگری سنجیده شود.
🔹️با این وصف نقش پررنگ محمدجواد ظریف در انتخاب وزرای حساس دولت چهاردهم هم از منظر منظومه فکری و شخصیتی، کارنامه، عملکرد و تجربیات قبلی قابل نقد و بررسی بوده و هم باتوجه به حضور بلندمدت در ایالات متحده و نکاتی که به اختصار بیان شد به لحاظ مولفه میزان اطمینان میبایست مورد توجه قرار گیرد.
💠@masaf_najva
📌رهبر انقلاب: ایران، شوروی نیست
🔹"️بنده به جمعبندی رسیدهام یک طرح همهجانبه آمریکایی برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی طراحی شد و جوانب آن از همه جهت سنجیده شد. این طرح، طرح بازسازی شدهای است از آنچه که در فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی اتفاق افتاد. بهنظر خودشان میخواهند همان طرح را در ایران اجرا کنند.
🔹️در طول این چند سال، از اظهارات مغرورانه و قدرتمندانه و احیاناً حساب نشده آنها، که خودشان هم میگویند فلان مصاحبهای که ما کردیم، عجولانه بود، صحت این ادعا کاملاً آشکار میشود که آنها به خیال خودشان طرح فروپاشی شوروی سابق را منطبق با شرایط ایران بازسازی کردند و میخواهند در ایران پیاده کنند. البته در چند مورد هم دچار اشتباه شدند که این هم از الطاف الهی است.
️اینها در چند مورد اشتباه کردند:
🔹️اشتباه اولشان این است که آقای خاتمی، گورباچف نیست.
🔹️اشتباه دومشان این است که اسلام، کمونیسم نیست.
🔹️اشتباه سومشان این است که نظام مردمیِ جمهوری اسلامی، نظام دیکتاتوری پرولتاریا نیست.
🔹️اشتباه چهارمشان این است که ایرانِ یکپارچه، شورویِ متشکل از سرزمینهای به هم سنجاق شده نیست.
🔹️اشتباه پنجمشان این است که نقش بیبدیل رهبری دینی و معنوی در ایران، شوخی نیست.
✍️پینوشت: اصلاحطلبان در ۲۰ سال گذشته هیچ تغییری نکردهاند جز اینکه قوه عاقلهشان به باخت ایران اسلامی پس از رهبرانقلاب امیدوارتر شده و برای همین است که هنوز دو هفته از انتخاب گزینهشان نگذشته، به مدل سابق رجوع کردهاند.
✍️۱۹ تیر ۱۳۷۹
💠@masaf_najva
📌گورباچف چه ویژگیهایی داشت؟
🔹️فهرستی از مهمترین خصوصیات گورباچف:
-شرکت در غربستیزی (نه الزاما غربستیز بوده باشد)
-بعد غربشیدایی (شیفته شدنش به آنها)
-برتر دیدن، سپس برتر دانستن آنها در دل و در نهایت ابراز علنی آن
🔹️وفات سیاسی او؛ قناعت به کرسی استادی در آمریکا (بهجای ریاست بر یک ابرقدرت باشکوه) بود.
🔹️خیلیها بیش از دکتر پزشکیان سزاوار تشبیه به گورباچف هستند، خیلیها...
💠@masaf_najva
🔹️نکته نخست اینکه انصارالله یمن مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است؛ قطعا این حمله با هماهنگی مقاومت در منطقه صورت گرفته و در پاسخ به ترور فرماندهان ارشد مقاومت انجام شده است.
🔹️بعد از اینکه رژیم صهیونیستی رهبر جماعت اسلامی در لبنان را به شهادت رساند، انصارالله این حمله را انجام داد تا فشارها بر نتانیاهو در داخل سرزمینهای اشغالی بیشتر شود.
🔹️این حمله پیام به کل کشورهای منطقه است که درصدد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند تا با بازگشت احتمالی ترامپ موضع خود را در برابر رژیم صهیونیستی تغییر ندهند و نرمشی بیش از آنچه که اکنون دارند، ایجاد نکنند.
🔹️نکته دیگر اینکه یقینا انصارالله بهدنبال مجاب کردن و تحت فشار قرار دادن نتانیاهو در تبادل اسرا و آتشبس در غزه است. پس از این حمله، نتانیاهو سفرش به آمریکا و سخنرانی در کنگره را به تعویق انداخت.
🔹️نکته جالب دیگر اینکه حمله درست به چند متری سفارت آمریکا صورت گرفته است؛ با این حمله پهپادی، انصارالله پیام هشدار را به آمریکا ارسال کرد که بلوف در کار نیست و همه منافع و پایگاههای آمریکا در تیرس انصارالله خواهد بود. پاسخ به حملات مشترک آمریکا و انگلیس به یمن نیز، میتواند از دیگر اهداف باشد.
🔹️شاید با حملات پهپادی اخیر، آمریکا، نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا محتاطانه در قبال مقاومت عمل نماید. باید دید این کشور میتواند رژیم را در این زمینه قانع کند یا همچون گذشته، اسرائیل به سمت ترور سران و فرماندهان مقاومت حرکت میکند.
✍️آرمان سعیدی
👈#یادداشت
💠@masaf_najva
🔹سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا: ایالات متحده از نزدیک به دنبال هرگونه نشانهای مبنی بر تصمیم ایران برای دستیابی به تسلیحات در برنامه هستهای خود است.
🔹 با این حال، من تصمیمی از سوی ایران برای حرکت در این مسیر ندیدهام که به نحوی نشان دهد این کشور تصمیم دارد در حال حاضر بمب هستهای تولید کند.
📌نامهٔ محرمانهٔ سنتکام: عملیات آمریکا علیه یمن در حال شکست است
🔹«پاسخهای قویترِ آمریکا علیه حوثیهای یمن» تازهترین درخواست رئیس سنتکام از وزیر دفاع آمریکاست.
🔹والاستریتژورنال خبر داده که کوریلا، رئیس سنتکام بهتازگی دربارهٔ عملیات نظامیِ آمریکا برای مقابله با ارتش یمن، یک نامهٔ محرمانه به وزیر دفاع آمریکا نوشته است.
🔹کوریلا هشدار داده که عملیات آمریکا علیه جنگجویان حوثی در یمن در ایجاد بازدارندگی در برابر حملات به کشتیهای بینالمللی «در حال شکست خوردن است».
🔹همچنین در گزارش والاستریتژورنال ادعا شده که نهادهای اطلاعاتیِ آمریکا دریافتهاند که «پوتین در حال بررسیِ تسلیح حوثیهای یمن به موشکهای کروز ضد کشتی است».
📌 واکنش نماینده روسیه به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا درباره ایران
🔹میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین:این ادعا «ایران یک یا دو هفته با… فاصله دارد» در ۲۰ سال گذشته بارها مورد استفاده قرار گرفت و در سالهای آینده نیز مانند همیشه برای اهداف تبلیغاتی استفاده خواهد شد.
🔹پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست امنیتی "آسپن" مدعی شده بود که در حال حاضر زمان گریز هستهای ایران به یک یا ۲ هفته کاهش پیدا کرده است.
💠@masaf_najva
🔹 ایوان گرشکوویچ #خبرنگار #آمریکایی وال استریت ژورنال که سال گذشته در جریان سفر به #روسیه برای تهیه گزارش دستگیر شده بود، دیروز به جرم #جاسوسی به ۱۶ سال حبس محکوم شد.
🔹اتهام وی همکاری با سازمان اطلاعات مرکزی (#سیا) بوده که از طرف وی و دولت آمریکا به شدت رد شده است.
🔹از زمان پایان #جنگ_سرد، این اولین محکومیت یک روزنامهنگار آمریکایی به جرم جاسوسی در روسیه است.
💠@masaf_najva