♨️ چرا موج پنجم کرونا بهوجود آمد؟ مقصر کیست؟ راه حل چیست و چرا اوضاع بهتر نمیشود؟
✍🏻 نقد واحد سلامت مصاف بر سیاستهای کلان کشور در زمینه مقابله با کرونا (قسمت اول)
🔸 همانند اولین روزهای فروردین ۱۴۰۰، اولین روزهای مهرماه و اولین روزهای تیرماه ۹۹، بار دیگر در آستانه موج جدیدی از بیماری کرونا قرار گرفتهایم و رسانهها، متخصصین و مسئولین اظهارنظرهای مختلفی را توأم با نگرانی، اضطراب یا حتی خشم از خود بروز میدهند.
🔹اما حقیقتاً علت چیست و مقصر کیست؟ کمبود واکسن، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، برگزاری انتخابات، برگزاری کنکور، گونه جدید دلتا و ... مواردی هستند که امروزه با ترکیبی از اضطراب، تعجب و خشم در توجیه علت موج پنجم ابراز میشوند.
🔸سال قبل، دقیقاً در همین روزها و با شروع فصل گرما موج جدیدی از کرونا در ایران و اکثر نقاط جهان، برخلاف تصورات پژوهشگران و فعالان عرصه کرونا بهوجود آمد. کسانی که تصور میکردند گرمای هوا میتواند موجب تضعیف ویروس کرونا شده و آن را مهار کند، شاهد بودند که حدس و گمانهایشان چندان توجیهکننده نبود.
🔹متأسفانه کمتر توجه و پژوهش همهجانبهای در داخل کشور نسبت به تأثیر عوامل محیطی بر بدن انسان در بیماری کرونا به صورت خاص انجام شده است. عرصهای که پژوهشگران معدودی در خارج از کشور مطالبی را پیرامون آن منتشر کرده بودند.(1)(2)(3)(4)
🔸 مشخص نیست که چرا هنوز با وجود مشاهده چنین الگوی منظم، دقیق و مرتبی از موجهای فصلی بیماری کرونا(5) همزمان با تغییرات دمایی و آبوهوایی در پهنههای وسیع قارهای و بینقارهای، هنوز این بیماری را غیرقابل پیشبینی میدانیم و با هر موج جدید از بیماری مانند قبل غافلگیر میشویم؟ و چرا کسی به همزمانی تغییرات دمایی و موجهای جدید بیماری توجهی نمیکند؟
🔹متأسفانه کمتر طی یک سال اخیر، مبحث سیستم ایمنی و فرآیندهای مرتبط با آن در بدن انسان و بیماری کرونا به شکل یک مجموعه و به صورت کلان نگاه شده است. سیستم ایمنی یک مجموعه منفرد، مجرد و مستقل در فضا نیست بلکه ارتباط و پیوندی محکم با سیستمهای دیگر بدن و بهویژه «سیستم عصبی» دارد.(6) مسئلهای که تأثیر عوامل محیطی از جمله آبوهوا بر سیستم ایمنی، از طریق آن توجیه میشود.
🔸فارغ از توجیه علت ایجاد موجهای جدید کرونا، متأسفانه پاسخها و راهکارهای مرتبط در جهت مقابله با این موجها نیز تاکنون چندان کارآمد نبودهاند چراکه در جریان همه این موجها، پس از انتقادها، اعتراضها و فریادهای بلند نسبت به کمکاری مسئولین و بعضاً متهم کردن مردم درمانده کف خیابان برای اینکه چرا به طور مداوم ماسک نمیزنند، کار با بد و بیراه گفتن به «کرونای لعنتی» به اتمام میرسد، بدون اینکه به سیاستها و شیوههای غلطی که در یک سال اخیر برای مقابله با کرونا پیش گرفتهایم، ذرهای شک کرده باشیم!
🔹بیش از یک سال است که هر بار با موجهای جدید کرونا غافلگیر میشویم، از مرگ هموطنان ناراحت میشویم و پس از مدتی عزاداری باز همان آش است و همان کاسه! اگر آن میزان از وقت، زمان و تلاشی که صرف ترساندن مردم از غول سهمگین کرونا شد، صرف ایجاد اصلاحات در روشهای درمانی و یا تحقیق و پژوهش و بهکارگیری داروهای جدیدتر، مفیدتر و مؤثرتر برای درمان این بیماری میشد، شاید امروز وضعیت متفاوتتر از قبل بود.
🔸باید پرسید که چرا پس از موجهای متعدد و خسارات فراوان، به لجبازی در برابر بهکارگیری طب ایرانی-اسلامی و داروهای گیاهی در فرآیند درمان کرونا و کارآزماییهای بالینی پایان نمیدهیم و چرا حتی بین داروهای شیمیایی نیز متعصبانه فرق گذاشته و به تبعیت از سازمانهای بینالمللی، فقط آنهایی را انتخاب میکنیم که یا اثربخش نیستند، یا با عوارض متعدد دردی بر دردهای بیمار میافزایند؟ و چرا در زمین پروپاگاندای مافیاهای داروسازی بازی میکنیم و داروهایی که اندک امیدی به اثربخشی آنها میرود را انکار میکنیم؟
🔹 پس از یک سال و اندی، هنوز که هنوز است مردم پس از مراجعه به بیمارستان باید زمین و زمان را برای دارویی تقریباً بیاثر، با عوارض جانبی و با قیمتی نجومی مانند رمدسیویر زیر و رو کنند، عوارض کورتوندرمانی را به جان بخرند و نهایتاً در غیبت داروهای مؤثر و مناسبی که میتوانستند بیماری را با کارآمدی شکست دهند، ریههای خود را پس از اشعه مخرب ایکس به پدیدهای خشن، پر عارضه و حتی مرگبار به نام تهویه تهاجمی مکانیکی بسپارند که علاوه بر عوارض شناختهشده (VAP/VILI)، هنوز که هنوز است اثربخشی آن در یک مطالعه متقن و مستند به درستی اثبات نشده است.
🔸 باید پرسید که چرا با گذشت بیش از یک سال و نیم، با تجربه کردن چهار موج و دیدن و تجربه کردن مرگ چند ۱۰ هزار نفر از بیماران، تفاوت خاصی در شیوه برخورد ما با این بیماری بهوجود نیامده است؟
🔰 ادامه دارد ...
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مصاحبه دکتر رابرت مالون، مخترع فناوری mRNA به عنوان یک فناوری دارویی، پیرامون ابهامات و اشکالات واکسنهای ژنتیکی
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🖼 وضعیت مجوز تزریق واکسنهای کرونا برای زنان باردار، در نقاط مختلف دنیا
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ دعا میتواند شانس موفقیت درمانهای ناباروری را افزایش دهد
🔹 در یکی از مطالعات انجام شده در کرهجنوبی ۲۱۹ زن نابارور را در دو گروه قرار دادند. برای یک گروه علاوه بر درمانهای لازم افراد ناشناس دعا میکردند و برای گروه دیگر فقط درمانهای لازم انجام میشد. نتیجه درمان در گروه دعا به طور مؤثری بهتر از گروه دیگر بود.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11584476
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ سرعت رشد جمعیت سالمندی ایران نسبت به سایر کشورها بسیار بیشتر است
🔹 حسام الدین علامه، رئیس شورای سالمندی کشور:
رشد جمعیت سالمندی کشورها از ۱۰ تا ۲۰ درصد یکی از شاخصهای ارزیابی سرعت سالمندی در جهان است؛ در آمریکا ۷۰سال، در سوئد ۹۰ و در فرانسه ۱۲۰ سال طول کشیده تا جمعیت سالمندی آنها از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد برسد. بنابراین، اینکه کشور ما در دو دهه این روند را طی کرده و پس از آن در کمتر از ۱۵ سال به ۳۳ درصد میرسد، نشان دهنده یک بحران بزرگ است که پیش روی ما قرار میگیرد.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ سانسور حقایق در روز روشن
🔹پس از مصاحبههای دکتر "رابرت مالون"، مخترع فناوری دارویی mRNA در نقد و زیر سؤال بردن ایمنی واکسنهای ژنتیکی، نام او از میان مخترعان این فناوری در صفحه ویکیپدیا حذف شد!
🔗 لینک صفحه قبل از ویرایش
🔗 لینک صفحه پس از ویرایش
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ چرا دستجردی نباید در وزارت بهداشت حضور داشتهباشد؟
رشته توییت واحد سلامت مصاف درباره عملکرد و سوابق دکتر مرضیه وحید دستجردی
https://twitter.com/Masaf_salam/status/1410654751344271360?s=19
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توضیحات جهانپور درباره تور تزریق واکسن در ارمنستان
🔹 به نقل از سلامتنیوز، کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در خصوص این موضوع که تعدادی از مردم برای تزریق واکسن کرونا به ارمنستان سفر میکنند، گفت: در برخی کشورهای همسایه ما از جمله ارمنستان از واکسیناسیون علیه کرونا استقبال نشده است.
🔸وی افزود: این کشور واکسن آسترازنکا را وارد کرده است که مورد استقبال عمومی قرار نگرفته و مردم این کشور واکسنها را مورد استفاده قرار ندادهاند و از آنجا که این واکسنها تاریخ مصرف دارند، به توریستهایی که به آنجا سفر میکنند، تزریق میشود.
🔹وی افزود: در این کشورها از واکسیناسیون استقبال عمومی نشده و تاریخ انقضای واکسن در حال اتمام است و ممکن است در برخی شهرهای عراق هم شاهد این وضعیت باشیم.
🔸سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است واکسنهایی که در این کشور به توریستها زده میشود، تاریخ مصرف گذشته باشد، توضیح داد: خیر، واکسنها تاریخ مصرف گذشته نیستند و برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد آنها را به توریستهای خارجی با پاسپورت تزریق میکنند.
✍🏻 میزان استقبال از واکسنهای کرونا در کشورهای اروپای شرقی، آسیای میانه و کشورهای حوزه شوروی سابق بسیار پایینتر از سایر نقاط دنیا بودهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
🖼 افزایش سراسری قیمتهای جهانی کالا و مواد غذایی، در دوران پساکرونا(1)(2)
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ یک شاهکار مدیریتی دیگر/مردهها بشتابید برای تزریق واکسن کرونا!
🔹 به نقل از فانا: آنچه به گفته وراث برخی از فوتشدگان سالیان گذشته عجیب است، پیامک وزارت بهداشت مبنی بر دعوت به واکسیناسیون سراسری این متوفیان است این در حالیست که بسیاری از افرادی که در قید حیات هستند بدون دریافت پیامک براساس اولویتبندی سنی خود به مراکز مراجعه کردهاند اما برخی متوفیان به شکلی رسمی و با دریافت پیامک به مراکز واکسیناسیون دعوت شدهاند!
🔹 خانم کمالی ادعا میکند که تا به حال وزارت بهداشت ۵ بار مادر فوت شده من را دعوت به واکسیناسیون کرده این در حالیست که مادر من در سال ۹۴ فوت شد، مگر ثبت احوال اطلاعات هویتی افراد را در اختیار ندارد؟! شناسنامه ایشان همان ابتدا باطل شده است چگونه ممکن است اطلاعات افراد متوفی ثبت نشده باشد؟ً!
🔹 آقای حسنی هم گفت: با توجه به اینکه پدر همسر بنده سال گذشته فوت شد اما همچنان از طریق پیامک از سوی وزارت بهداشت برای انجام واکسیناسیون به مراکز بهداشت دعوت میشود. آیا وزارت بهداشت اطلاعاتی از متوفیان در اختیار ندارد؟
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ آخرین وضعیت کرونا در استانهای کشور
🔹بر مبنای آخرین آمارهای موجود تا دهم تیر ماه از تعداد بستریهای کرونایی در استانهای کشور در نسبت با جمعیت، وضعیت شیوع کرونا در استانها بدین شکل تقسیمبندی میگردد:
🟩 زیر ۴۰ بستری در هر یک میلیون نفر: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان رضوی، قزوین، قم، کردستان، گلستان، گیلان، مازندران
🟨 بین ۴۰ تا ۶۰ بستری در هر یک میلیون نفر: اصفهان، البرز، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی، همدان، کل کشور (حدود ۵۰)
🟧 بین ۶۰ تا ۸۰ بستری در هر یک میلیون نفر: بوشهر، تهران، خوزستان، سمنان
🟥 بین ۸۰ تا ۱۲۰ بستری در هر یک میلیون نفر: کرمان، هرمزگان، یزد
✍🏻طبق آخرین آمارها فقط استانهای هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان از ابتدای خرداد در معرض شیب تند آماری قرار دارند اما در مقایسه آمارها در نسبت با جمعیت، سیستان و بلوچستان در میانه جدول قرار میگیرد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ چرا موج پنجم کرونا بهوجود آمد؟ مقصر کیست؟ راه حل چیست و چرا اوضاع بهتر نمیشود؟
✍🏻 نقد واحد سلامت مصاف بر سیاستهای کلان دولت در زمینه مقابله با کرونا (قسمت دوم)
🔸 اگرچه تاثیر برخی واکسنها در پیشگیری از بیماریها کاملاً انکار نمیشود اما مگر کشورهای پیشرو در زمینه واکسیناسیون شواهد اطمینانبخشی از بهبود اوضاع کرونا در پی واکسیناسیون مشاهده کردند که حیات و ممات همه مردم در رسانهها و توصیههای برخی متخصصین به واکسیناسیون گره میخورد؟
💡 موفقیت واکسنهای آزمایشی در جمعیتهای محدود فاز سوم با اما و اگرهای فراوان در تفسیر دادهها، لزوماً به معنای همان میزان موفقیت در جمعیتهای میلیونی و در طولانی مدت نیست!
🔹 مشکلات کمبود و تأمین واکسن به جای خود اما چرا کمتر کسی به روند افزایشی یا وخامت بالای کرونا در کویت، شیلی، اروگوئه، بحرین، مغولستان و امارات(1) علیرغم واکسیناسیون بالا توجه میکند؟ آیا شباهت و گاهاً وخامت بالاتر آمار بستریهای کرونایی موج اخیر(2) در کانادا، قطر، بلژیک، مجارستان، فنلاند، ایتالیا، آلمان، هلند، قبرس و اتریش در نسبت با ایران علیرغم واکسیناسیون گسترده یا وجود خلل و شبهات و ابهامات مهم آماری در کشورهایی مانند انگلستان(3)(4) نباید باعث شود تا با احتیاط بیشتری مسئله واکسیناسیون را پیگیری کرده و مردم را در اضطراب و نگرانی قرار ندهیم؟
🔸 متأسفانه فاجعه اینجاست که عموم مردم حتی تفاوت واکسن تأییدشده با واکسن آزمایشی در مرحله استفاده اضطراری را نمیدانند حتی نمیدانند که هیچ مطالعه بلندمدت و گستردهای روی واکسنهای فعلی انجام نشده است. با این اوضاع از سوی بخش کثیری از رسانهها و دستگاهها و حتی متخصصین با چنان شدتی نسبت به واکسیناسیون سریع و عاجل تشویق میشوند که این انگاره در جامعه شکل گرفته که هر کس واکسن کرونا دریافت نکند، یا میمیرد یا به زودی خواهد مرد! و بر هر کسی که اندک نقد علمی نسبت به این رویکرد غلط و غیرمسئولانه داشته باشد، برچسب ضدواکسن و مخالفت با سلامت مردم خواهد خورد!
🔹 عوامزدگی و پروپاگاندازدگی در علم به جایی رسیده که از تزریق «واکسن ایمن، اثربخش و اثباتشده» به تزریق «هر واکسنی که در دسترس باشد» رسیدهایم. بدون اینکه کسی حتی زحمت ورق زدن نتایج مطالعات این واکسنها را به خود داده و به انبوه ابهامات، ضعفها، جانبداریها، نتیجهگیریهای غلط و دقت پایین دادهها چه در مطالعات بالینی و چه مطالعات جهان واقعی اشاره کند. فارغ از همه ابهامات نگرانکنندهای که درباره واکسنهای ژنتیکی و خطرات بلندمدت آنها وجود داشت.
🔸 اگر همان وضعیتی که امروزه برای واکسن آنفولانزا وجود دارد برای واکسنهای کرونا اتفاق بیفتد چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ اگر واکسنهای کرونا در فازهای نهایی مطالعات و در جمعیتهای گسترده در طولانیمدت نتوانند اثربخشی مورد انتظار را برآورده کنند، چه کسی پاسخگوی این حجم از اعمال فشار روانی به مردم و نابودی حجم عظیمی از سرمایه مالی و زمانی به علت رهاسازی سایر ظرفیتها و ناامیدی مردم خواهد بود؟
🔹 چرا باید همه امیدها از درمانپذیر بودن کرونا را ناامید کرده، کرونا را لاعلاج و مانند گودالی تاریک ترسیم کنیم و تمام امید مردم را به واکسنها حواله دهیم، در حالیکه هنوز خودمان هم از چشمانداز آینده آنها اطمینان کافی نداریم؟
💡 به همان میزانی که پیگیری مسئله «واکسن» مورد نیاز است، به همان میزان و بلکه بیشتر پیگیری مسئله «درمان» و «دارو» مورد نیاز است، امری که متأسفانه یک سال است آن را نادیده میگیریم.
🔸 در مسئله واکسن نیز، تا به امروز میزان سرمایهگذاری حقیقی بر تولید واکسن در داخل کشور رضایتبخش نبوده و اگر از همان ابتدا به تأمین زیرساختهای این حوزه توجه میشد مشکلات بسیار کمتری در مسئله واکسیناسیون گریبانگیر کشور بود. متأسفانه در جریان واردات نیز، امنیت زیستی کشور با تزریق گسترده واکسنهای ژنتیکی به خطر افتادهاست.
✍ حقیقتاً مشکل به حدی عمیق است که حتی تعریف ما از بیماری کرونا نیز با اشکال جدی و بنیادین مواجه است. به لطف تستهای PCR و رپیدتستهای تقریباً اشتباه و فاقد ارزش، به شکلی مرزهای تعاریف علمی را جابجا کردهایم که حتی خودمان هم در این کلاف سردرگم حیران شدهایم.
🔸 تست پی.سی.آر اصلاً برای تشخیص بیماریها بوجود نیامده بود و به علت ماهیت اغراقآمیز و تکثیرمحورش در شناسایی مولکولهای زیستی مورد استفاده قرار میگیرد.
❗️ مخترع این تست بارها مخالفت خود با استفاده از آن برای تشخیص بیماریها را اعلام کردهبود(5) البته متأسفانه اجل به او مهلت نداد که ببیند چگونه حاصل اختراع او تبدیل به وسیله اعمال محدودیت بر مردم، بیمار خطاب کردن افراد سالم و کرونایی محسوب کردن بیماران آنفولانزا، بیماران گوارشی و حتی بیماران تصادفی شده است!
🔰ادامه دارد...
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_
♨️ نگاهی به ارتباط کرونا و اقلیم در استان تهران
🔹با مقایسه شاخصهای هواشناسی در استان تهران با آمارهای بیماری کرونا، ارتباط نسبتاً منظمی میان آنها قابل شناسایی است. با تمرکز بر شاخص دمای میانگین میتوان تفسیر ذیل را از این آمارها استخراج نمود:
1️⃣ موج اول (بهار ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۱۰ تا ۱۵ درجه
شیب کاهشی: عبور از مرز ۱۵ درجه سانتیگراد
2️⃣ موج دوم (تابستان ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۲۵ تا ۳۰ درجه
شیب کاهشی: عبور از مرز ۳۰ درجه سانتیگراد
3️⃣ موج سوم (پاییز ۹۹)
شیب افزایشی: ورود مجدد به محدوده ۲۵ تا ۳۰ درجه و سپس ۲۰ تا ۱۵ درجه
شیب کاهشی: نزول از مرز ۱۵ درجه سانتیگراد
4️⃣ موج چهارم (بهار ۱۴۰۰)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۱۰ تا ۲۵ درجه
شیب کاهشی: عبور از مرز ۲۵ درجه سانتیگراد
5️⃣ موج پنجم (تابستان ۱۴۰۰)
شیب افزایشی: عبور از مرز ۳۰ درجه
شیب کاهشی: نامشخص (احتمالاً عبور از مرز ۳۵درجه سانتیگراد)
🔸تا به امروز پژوهشهای خاصی پیرامون این پدیده انجام گرفتهاست(1)(2)(3)(4)، اما هنوز علت اصلی این ارتباط به طول کامل تحلیل نگردیدهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ معاون غذا و داروی وزارت بهداشت: آئین نامه جدید تأسیس داروخانه ها حتما اجرا خواهد شد و شایعه هایی که در مورد توقف اجرای این آئین نامه به نقل از وزیر بهداشت در فضای مجازی مطرح شد صحت ندارد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ اثربخشی بینظیر داروی آیورمکتین در مقابله با کرونا
🔹در یک متاآنالیز و تحلیل گسترده صورتگرفته بر روی 18 کارآزمایی بالینی RCT داروی آیورمکتین (Ivermectin) مشخص گردید که این دارو توانایی اثربخشی بسیار بالا هم در پیشگیری از بیماری، جلوگیری از ابتلا، موارد وخیم و همچنین مرگومیر حاصل از این بیماری را داراست.
🔸در دو مطالعه جهان واقعی صورتگرفته در دو کشور برزیل و پرو، داروی آیورمکتین در چند شهر به صورت گسترده میان مردم توزیع شد و در مقایسه با شهرهایی که این دارو توزیع نشدهبود، کاهش آمارهای ابتلا به بیماری گاهاً تا چند ده برابر ثبت گردید.
🔗 Review of the Emerging Evidence Demonstrating the Efficacy of Ivermectin in the Prophylaxis and Treatment of COVID-19
✍🏻 باید دید آیا کانونها و مافیاهای بینالمللی که از تداوم همهگیری کرونا سود میبرند، اجازه استفاده از این دارو را خواهند داد یا همان سرنوشتی که برای داروی هیدروکسی کلروکئین بوجود آمد، در انتظار آیورمکتین خواهدبود؟
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
♨️ چرا موج پنجم کرونا بهوجود آمد؟ مقصر کیست؟ راه حل چیست و چرا اوضاع بهتر نمیشود؟ ✍🏻 نقد واحد سل
♨️ چرا موج پنجم کرونا بوجود آمد؟ مقصر کیست؟ راه حل چیست و چرا اوضاع بهتر نمیشود؟
✍🏻 نقد واحد سلامت مصاف بر سیاستهای کلان دولت در زمینه مقابله با کرونا (قسمت سوم)
🔸متأسفانه کسی هنوز به این سؤال پاسخ نداده یا نمیخواهد پاسخ دهد که چرا به محض آغاز همهگیری کرونا و پروتکلهای تشخیصی ویژه آن، آمار آنفولانزا ناگهان به صفر رسید؟ آیا شکی وجود دارد که آمارهای آنفولانزا و کرونا و شاید حتی بیماریهای دیگر با یکدیگر تلفیق شدهاند؟
🔹چرا وقتی درمان ویژه و به خصوصی برای کرونا نداریم و قرار است در مرحله نهایی بیمار را طبق علامتهای بالینی درمان کنیم، او را با تستهای غیردقیق، پرخطا و بعضاً مضر مورد آزمایش قرار میدهیم؟
🔸آیا میخواهیم تلویحاً به این نتیجه برسیم که همه دردها ناشی از کرونا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود؟ آیا به تبعات نامعلوم درمان بیماران غیرکرونایی با پروتکلهای کرونایی، یا آثار روانی افزایش کاذب آمارهای کرونا بر روی مردم توجه کردهایم؟
🔹حقیقتاً کرونا و همهگیری کووید19 تنها چیزی بود که میتوانست از ماسکهای تنفسی، چهرهای رؤیایی و نمادین بسازد و آن را حتی در گرمترین روزهای سال و بدترین شرایط محیطی، به عضو جداییناپذیر زندگی ما تبدیل کند. ماسکهایی که هیچگاه در سالهای قبل و بیماریهای تنفسی دیگر مانند آنفولانزا به این کثرت استفاده نشدهبودند و اثربخشی و بیخطریشان هیچگاه به طور قطعی اثبات نشدهبود.(1)(2)(3)(4)(5)
🔸رسانهها، دستگاههای رسمی و متخصصین این عرصه بیش از یک سال است که با تمام توان مردم را به استفاده شبانهروزی از ماسکهای تنفسی تشویق میکنند؛ بر خلاف روزهای اولیه شیوع کرونا که هر گونه اثربخشی ماسک انکار میشد. این توصیه چه در اماکن بسته و باز و چه در روزهای سرد و گرم سال و برای همه گروههای سنی ادامه دارد. حتی افراد خاطی از این دستور در برخی کشورها با جریمه، برخورد قانونی و گاهی زندان روبرو میشوند!
🔹در کجای تاریخ پزشکی مدرن و در کجای مختصات این علم تجربی، به افراد توصیه میشود تا برای پیشگیری از بیماریای که با سیستم ایمنی آنها سر و کار دارد، عملی را انجام دهند که تأثیر مستقیم و مخرب بر سیستم ایمنی آنها دارد؟ چرا وقتی مردم به استفاده شبانهروزی و افراطی از ماسکهای تنفسی تشویق میشدند، اثرات جانبی این اقدام بر سلامت آنها به اطلاعشان نرسید؟ مگر توصیههای پزشکی بر اساس توازن سود/خطر یا Risk/Benefit بنا نشدهبود؟ یا شاید صحبت از Risk و Benefit فقط در توجیه عوارض غیرعادی واکسنهای آسترازنکا خوب و پسندیده بود؟(6)
🔸چرا سیستم ایمنی مانند جزیرهای منفرد و منفک از بدن دیدهشد و به این مسئله توجه نگردید که کاهش اکسیژن ورودی به بدن با استفاده مداوم از ماسک، نهتنها عملکرد قلب و عروق را تحت تأثیر قرار میدهد بلکه با ایجاد اختلال در سیستم عصبی و افزایش میزان کربن دیاکسید تنفسی(7)(8) ، تأثیر مخربی بر عملکرد سیستم ایمنی میگذارد؟ یا حتی این مسئله که بسیاری از ماسکهای رایج در بازار حتی با پوششهای چندلایه، نمیتوانند به طور مؤثر از ورود ذرات نانومتری ویروسها به مجرای تنفسی جلوگیری کنند؟(9)(10)(11)
🔹همه اینها فارغ از افزایش احتمال بروز عفونتهای باکتریایی با استفاده مداوم از ماسک و یا تشدید عفونتهای ویروسی با پوشاندن مجرای تنفسی است. چرا که ماسکها به همان میزان که میتوانند مانع «ورود» ذرات ویروسی شوند، میتوانند مانع «خروج» آنها از مجرای تنفسی نیز بشوند! حقیقتاً چرا هشدارهای متخصصین مستقل شنیدهنشد و کسی به تبعات ویرانگر استفاده از چندین لایه ماسک در هوایی با گرمای بالای 40درجه برای افراد مستعد بیماری توجهی نکرد؟
🔸اغلب این توصیهها که به طور مساوی و یکسان توسط اکثر دولتهای جهان و به شکلی یکسان اجرا گردید، با بیتوجهی به واقعیات میدانی و حقیقی همراه بود. در همین موج اخیر کرونا در فروردینماه، هیچ تطابق و ارتباط معناداری بین سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی(12) و میزان وخامت بیماری کرونا میان استانهای کشور(13) دیدهنشد.
🔹علاوه بر این هیچگاه به این مسئله توجه نشد که آیا وخامت بیماری کرونا تحت تأثیر سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور است، یا اینکه مسئله صرفاً جنبه روانی داشته و سطح رعایت پروتکلها از سوی مردم تحت تأثیر مشاهده آمارها در رسانههاست؟ تعداد زیادی از کشورها در نواحی آفریقا و آسیای جنوبی به رغم درصد پایین رعایت پروتکلهای بهداشتی وضعیت مناسبی را به لحاظ وخامت کرونا در یک سال اخیر تجربه کردهاند.
🔸در اقدامی جنجالی نیز حدود چهار ماه قبل تعداد قابلتوجهی از ایالتهای آمریکا قوانین رایج مانند اجباری بودن ماسک را لغو کردند(14)، اما بر خلاف انتظار هیچ تفاوت معناداری در آمارهای کرونا بین این نواحی و ایالتهای مجاور بوجود نیامد!(15)
🔰 ادامه دارد...
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@
⭕️ خطر کمبود اکسیژن بیخ گوش بیماران کرونایی
👤 رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی:
🔹 در حال حاضر با شروع موج پنجم شیوع کرونا و افزایش دو برابری تقاضا برای اکسیژن، به علت قطع برق میزان تولید کاهش یافته است و ادامه این روند مراکز درمانی را با مشکل کمبود اکسیژن روبه رو خواهد کرد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ قطع برق و پنهانکاری وزارت بهداشت/ تعداد فوتیها اسرار طبقهبندی شده است!
👤 دکتر هاشمیان: تحت هیچ شرایطی آمار فوتی های حد فاصل قطعی برق و اتصال دوباره برق اعلام نمی شود، این جز اسرار طبقه بندی وزارت بهداشت است.
👤 محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری می گوید:
🔺مشاهده شده است که در پی قطع برق و اختلال در عملکرد ونتیلاتورها بیماران مبتلا به کووید "جان سپردهاند."
🔸 او درباره ویدیویی که از اتاق مراقبتهای ویژه در بیمارستانی در ایران در زمان قطع برق منتشر شده بود، گفت: ما بارها با چنین صحنههایی مواجه شدهایم.
🔹 او می گوید برق که قطع می شود بعضی از ونتیلاتورها دچار اختلال عملکرد میشوند و بعضی از ونتیلاتورها که توربینی هستند کاملا از کار می افتند وقتی چنین اتفاقی میافتد تا کادر درمان بتوانند اکسیژن را تکمیل کنند گاها مشاهده شده که بیماران مبتلا به کووید جان میسپارند.
🔸 او با اظهار بیاطلاعی از تعداد بیماران مبتلا به کرونا در ایران که در حد فاصل قطع برق و اتصال دوباره به برق اضطراری جان خود را از دست دادهاند، گفت "وزارت بهداشت به صورت دقیق علت مرگ بیماران کووید را اعلام نکرده است."
🔹 او گفته است این جز اسرار طبقهبندی شده وزارت بهداشت است که تحت هیچ شرایطی اعلام نمیشود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
4_5989794951876053498.mp3
258.3K
⭕️ قطع برق و خطر پنهان در بیمارستانها/ اوضاع از کجا وخیم میشود؟/ پاسخ دکتر کریمینیا کارشناس حوزه سلامت
💡 وقتی مبحث HSE ایمنی، سلامت شغلی و بهداشت محیط در بیمارستان بصورت جامع نگر مورد توجه قرار نمیگیرد باید شاهد چنین بحرانهایی باشیم.
✍ ما با بیماریای مواجهیم که افزایش دما می تواند حال بیماران کرونایی را وخیم کند، در شرایط قطع برق آیا تنها تجهیزات ICU و سایر تجهیزات پزشکی ضروری در بخشهای بیمارستان به برق اضطراری متصل میشوند یا سیستم تهویه و کنترل دما نیز مداومت عملکردی خواهد داشت؟
❓ تکلیف یو پی اس و دیزل ژنراتور بیمارستانها چه شده؟ چطور بیمارستانها در سنجشهای اعتبار بخشی بلایا امتیاز عالی گرفتند اما برای چنین شرایطی آماده نیستند؟
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نگاهی به آمار مرگومیر و واکسیناسیون کرونا در ایران و برخی کشورهای منطقه و جهان
🔹با نگاهی به آمارهای مرگومیر کرونا در نسبت با جمعیت (تصاویر بالا) و مقایسه آن با درصد واکسیناسیون در کشورهای مختلف، با آمارهای نسبتاً متناقضی مواجه میشویم که بررسی عمیقتر این موصوع توسط متخصصین را بسیار ضروری میسازد.
🔸میزان پوشش واکسیناسیون بر مبنای درصدی از جمعیت (دریافت حداقل یک دوز):
🇮🇷 ایران: 4.8%
🇴🇲 عمان: 16.7%
🇰🇼 کویت: 34%
🇯🇴 اردن: 24.3%
🇦🇲 ارمنستان: 1.9%
🇹🇷 ترکیه: 40.7%
🇵🇰 پاکستان: 4.2%
🇧🇭 بحرین: 62%
🇶🇦 قطر: 59%
🇪🇺 قاره اروپا: 40.9%
🇧🇷 قاره آمریکای جنوبی: 29.3%
🔹این تناقضهای آماری نه فقط در مقایسه ایران و سایر کشورها، بلکه در مقایسه کشورهای با پوشش واکسیناسیون بالا نیز مشاهده میگردد.
🔸به نظر میرسد سیاستهای متفاوت در شیوه احتساب مرگومیر کرونایی، پروتکلها و دستورالعملهای درمانی در بیمارستانها، سبک زندگی و شاید تأثیرپذیری سیاستهای آماری از مسائل سیاسی و اقتصادی، از دلایلی باشند که تحلیل میزان اثربخشی واکسیناسیون در کشورهای مختلف را بسیار سخت نمودهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ اصلاً کرونا چه ارتباطی با آب و هوا دارد؟
⁉️ سوال: مطالبی درباره ارتباط کرونا و آبوهوا ارسال میکنید که عجیب به نظر میرسد. علت اصلی موجهای کرونا فقط عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم و سویههای جهشیافته جدید است که شیوع پیدا کرده و ارتباطی با اقلیم و آب و هوا وجود ندارد. مثلاً چرا گرم شدن هوا باید باعث افزایش کرونا بشود؟! مگر ویروس کرونا در برابر گرما آسیبپذیر نبود؟
✅ پاسخ: برای پاسخ به پرسش فوق در نظر گرفتن چند نکته ضروری میباشد.
1️⃣ تأثیر عوامل دیگر (مانند رعایت پروتکلهای بهداشتی یا شیوع گونههای جهشیافته) دلیل بر حصر علتها و نفی و بیتأثیری عوامل دیگر نیست و اساساً تعارضی در این میان وجود ندارد.
2️⃣ علیرغم تأکیدات بسیار بالایی که بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی ابلاغی در جهان برای کنترل کرونا انجام میشود، هنوز اثبات قطعی مبتنی بر آمارهای جهان واقعی درباره اثربخشی این محدودیتها انجام نگردیدهاست. در آینده مطالب بیشتری پیرامون این موضوع ارائه خواهیمکرد.
3️⃣ تحلیل و انطباق شاخصهای هواشناسی و اقلیمی در مقایسه با آمارهای کرونا در ایران و بسیاری از کشورهای جهان تا به امروز نشانههای معناداری به لحاظ آماری نمایان میسازد. این شباهت به لحاظ زمانی با تغییر فصل بسیار بالا و در کشورهایی با بعضاً هزاران کیلومتر فاصله نیز قابل مشاهده است.
4️⃣ مقصود از همراهی (Association) یک پدیده با پدیده دیگر، لزوماً علیت (Causation) آن نسبت به پدیده دوم نیست. شاید این انطباق اقلیمی صرفاً یک همزمانی بدون علیت باشد، شاید هم در بخشی از علیت یا حتی تمام آن سهم داشتهباشد و نیاز به بررسیهای بیشتری در این زمینه وجود دارد.
6️⃣ بر خلاف تصورات و انتظارات اولیه، سهم بزرگی از آمارهای بیماری کرونا متعلق به فصول گرم و اوج فصل گرما بود و فارغ از اینکه ویروس SARS-CoV-2 در مطالعات آزمایشگاهی در برابر چه دمایی دوام میآورد، واقعیات میدانی از بیماری کووید-19 چیز دیگری را نمایان ساخت.
7️⃣ ارتباط اقلیم با کرونا و حتی همهگیریهای گذشته موضوع غریب و عجیبی در جهان نیست. تا به امروز پژوهشهای قابلتوجهی در این باره صورت پذیرفتهاست:
▪️The El Niño–Southern Oscillation (ENSO)–pandemic Influenza connection: Coincident or causal? (1)
▪️Temperature dependence of COVID-19 transmission (2)
▪️Temperature, Humidity, and Latitude Analysis to Estimate Potential Spread and Seasonality of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) (3)
▪️COVID-19 transmission in Mainland China is associated with temperature and humidity: A time-series analysis (4)
▪️The role of climate during the COVID-19 epidemic in New South Wales, Australia (5)
8️⃣ شیوه اثرگذاری شاخصهای هواشناسی و اقلیمی بر افزایش یا کاهش وخامت بیماری کرونا در قالب سه نظریه تحلیل شده یا مورد حدس قرار میگیرد: 1- اثرات تغییرات دمایی یا حتی تابش/تشعشعات خورشیدی بر سیستم عصبی و از آن طریق بر سیستم ایمنی(سیستم عصبی بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر واضحی دارد) 2- تأثیر عوامل محیطی و آبوهوایی مانند دما و رطوبت در شیوع، جهش یا ساختار ویروسها 3- جابجایی و حمل ویروسها به طور گسترده در پهنههای بینقارهای توسط جریانات هوایی سیارهای یا توسط جابجایی موجودات مهاجر در فصول خاص بین مناطق مختلف
✍🏻 تا به اینجا نظریه اول بهنظر منطقیتر و با مشاهدات آماری و بالینی از بیماری کرونا محتملتر بهنظر میرسد، اما سایر نظریات نیز لزوماً رد یا تأیید نمیگردند.
#کرونا_و_اقلیم
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تاثیر بینظیر واکسیناسیون در اروپا!
🔸همانگونه که در تصویر فوق مشاهده میکنید شاهد کاهش شدید آمارهای مرگومیر کرونا تا مرز صفر در اروپا پس از واکسیناسیون سراسری هستیم.
🔹البته اشتباه نکنید! آمار بالا مربوط به امسال نیست. این آمار مربوط به تابستان 2020 و زمانیست که حتی یک واکسن کرونا هم در جهان وجود نداشت!
❓باید حقیقتاً از دولتهای اروپایی درباره رمز موفقیتشان سؤال کرد و پرسید که چگونه بدون واکسیناسیون، در بدترین شرایط کرونا در تابستان سال قبل محدودیتها را کاهش داده و آمارهای کرونا را به صفر رساندند؟!
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam