🔹 دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم
1⃣ قسمت اول:
🔸 نشست رونمایی از کتاب «موسیقی، فقه، انقلاب اسلامی، تهدید یا فرصت» نوشته حجت الاسلام مجتبی فلاحتی، در محل حوزه هنری استان قم با حضور برخی اهالی هنر استان قم برگزار شد.
🔸 تمایزات جوهری بین آرای رهبر انقلاب و بقیه فقها در مورد موسیقی
حجت الاسلام فلاحتی در ابتدا به انگیزه اولیه نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: سخنان رهبر انقلاب، انگیزه اولیه من برای نگارش کتاب بود. با مراجعه به فقه فهمیدم تمایزات جوهری بین فرمایشات ایشان و بقیه فقها در مورد موسیقی وجود دارد. وقتی فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را در کنار آرای بقیه فقها که می گویند: آلات موسیقی ذاتاً مشکل دارد، یا برخی فتاوا که موسیقی را ذاتاً حرام می دانند، به این تفاوت جوهری می رسیم. ضمن اینکه برای تحلیل جامع موسیقی صرفاً بحث فقهی کافی نیست. برای همین بنده برای تدوین کتاب فقط به جلسات درس خارج فقه ایشان با موضوع غنا اکتفا نکردم و تمام فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را مورد مطالعه قرار دادم.
🔸 تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی
وی در ادامه به تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی پرداخت: به نظر من اسلام با وجود موسیقی مشکل ندارد، بلکه ماهیت و کارکرد موسیقی است که موضوع فتوا باید باشد. اما در شیعه تقریباً اجماعی در طول ۱۳۵۰ سال بر این داریم که موسیقی که تولید شده سازی باشد حرام است و تنها اقلی از فقها، مثل مرحوم محقق کرکی در جامع المقاصد هستند که موسیقی را منقسم به حرام و حلال می کنند. یعنی در طول ۱۳۵۰ سال تنها نگاه سلبی و از حیث فتوا حرام، را ما در مورد موسیقی شاهد هستیم تا اینکه آقای خویی در دوره دوم تطور فتاوا در مورد موسیقی حرام بودن مطلق موسیقی را مورد تردید قرار می دهند. امام خمینی(ره) اوایل انقلاب موسیقی را حرام اعلام می کنند و این در نامه ایشان به رادیو دریا مشخص است، اما از سال ۶۲ به بعد و از وقتی که موسیقی دانها مسیر موسیقی را عوض کردند، امام نیز فتوا به حلیت برخی موسیقی ها می دهند.
🔸 نگاه ایجابی به موسیقی در رویکرد رهبر انقلاب
وی در ادامه گفت: در دوره چهارم ما فتاوا و نگاه خاص مقام معظم رهبری را داریم که در رویکرد ایشان نگاه ایجابی به موسیقی در کنار نگاه سلبی وجود دارد. وی در توضیح دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد موسیقی گفت: حضرت آقا تعابیری در مورد موسیقی دارند که باید مانیفست جمهوری اسلامی در مورد موسیقی باشد که من تعدادی از اینها را در همین کتاب جمع کردم. «موسیقی علمی و هنری مبتنی بر نظم و پایه الهی است». «ابزار موسیقی هم مبتنی بر فطرت انسان ساخته شده است» که نظریه حکما اسلامی در مورد ابزار موسیقی، همین است. «موسیقی دل ناشاد ما را شاد می کند». «موسیقی علمی و هنری است که میتواند در خدمت مکتب و انقلاب قرار بگیرد».
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم
2⃣ قسمت دوم:
🔸 کتاب «موسیقی، فقه، انقلاب اسلامی، تهدید یا فرصت» در ادامه گفت: البته ایشان در درس خارج خودشان ۶ بار می فرمایند موسیقی های جمهوری اسلامی غالبش حرام است، اما این نگاه و فرمایشات رهبر انقلاب در سند نویسی ها مورد ملاحظه قرار نگرفته است، در حالی که ما دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم. مثلاً در سندها می گویند ترویج موسیقی شرقی یا سنتیِ اصیل ایرانی که تعابیری مبهم هست و در وزارت ارشاد هم به دلیل این ابهام در سند موسیقی ها به صورت رندومی اجازه انتشار پیدا می کنند و ممیزی دقیق و مبتنی بر ملاک مشخص در مورد موسیقی نداریم.
🔸 کم کاری حوزه و دانشگاه درباره موسیقی
پژوهشگر فقه موسیقی در بخش دیگر سخنانش در مورد دروس خارج و متون فقهیِ موسیقی گفت: مشکل حوزه ما این است که در حد مکاسب با موسیقی برخورد کردند و بیش از کتاب مکاسب به بحث موسیقی نپرداخته اند و مشکل دانشگاه ما این است که فقط به ترجمه اکتفا کرده است و در مورد موسیقی فاخر کار علمی نکرده است. ما بلایی به سر موسیقی، این هنر متعالی که می تواند ما را به معراج ببرد، آورده ایم که هر کس می گوید موسیقی همه ذهنشان به سمت نوع مبتذل و جنسی آن می رود و به یاد رابطه دختر و پسر و عشق های زمینی می افتند و موسیقی را از اوج تعالی به حضیض ابتذال می کشند.
🔸 برای تمدن سازی نیاز به موسیقی داریم
وی در پایان گفت: ما باید جلسات موسیقی دان های متدین را ترویج کنیم. موسیقی برای دین و انقلاب ما صرفاً تهدید نیست و فرصت هم می تواند باشد و بسته به نوع آن است. ما برای ایجاد قدرت نرم و اجزای تمدن سازی، موسیقی را لازم داریم، اما وضع موجود را اگر ببینیم موسیقی هیچ سودی ندارد و متأسفانه اکثریت موسیقی امروز ما فاخر نیست. راه برون رفت ما از این وضع اسفبار موجود این است که نسل جدیدی از موسیقی دان ها تربیت شود. افرادی که به عشق تغییر وضع موجود به میدان آمده باشند نه به نیت لذت و کیف، جوانانی که بتوانند به خلق آثاری فاخر در مورد موسیقی پردازند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 پرداختن به شهدای هنرمند، فرهنگ ما را تقویت میکند
🔸 خواننده سرودهای انقلابی، مراسم پاسداشت شهدای هنرمند را در فضای فرهنگی امروز جامعه ضروری دانست و گفت: پرداختن به شهدای هنرمند، فرهنگ ما را تقویت میکند.
🔸 به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج هنرمندان کشور، محمدگلریز در گفتگویی گفت: به طور کلی بزرگداشت برای شهدا کار بسیار پسندیده و خوبی است و برای شهدای هنرمند که به زیور هنر هم آراسته اند اهمیت و ضرورت این کار را دوچندان می کند. دراصل زبان هنر و معیارهنری خیلی راحت تر از زبان های دیگر بامخاطبان ارتباط برقرار می کند و هرمطلبی که هنرمندانه و عالمانه ارائه شود مؤثر و اثربخش تر خواهد بود.
🔸 خواننده سرود "خجسته باداین پیروزی" همچنین افزود: کاربرای شهدا و نیز خانواده های آنان هنوز ادامه باید داشته باشد و ما هنوز هم به شیوه های رفتاری و سلوک اخلاقی شهدا در تمامی شئون زندگی مان در سطح جامعه نیازمندیم. امیدوارم که متولیان فرهنگی هنری جامعه مثل سازمان صداوسیما، حوزه هنری، سپاه و بسیج و همه ارگان های فرهنگی و هنری کشور بیش از پیش در این خصوص سرمایه گذاری کنند چرا که فرهنگ و هنر امروز ایران به شدت نیازمند الگوبرداری از شیوه و سبک زندگی و رفتار شهداست.
🔸 گلریز افزود: ما در شرایطی به سرمی بریم که جبهه استکبار و غرب باهمه توان مادی و معنوی خود سعی در اضمحلال و فروپاشی فرهنگ و هنر چندین هزارساله ما دارد و با همه قوا در این میدان حضور دارند و هزینه می کنند. تمام هدفشان نیز اغوای جوانان وطن از طریق هنر پوچ و بی محتوای غربی است که هیچ تناسبی با موازین و معیارها و هنجارهای شرعی و عرفی ما ندارد. این وظیفه خطیر برعهده متولیان فرهنگ و هنر مملکت است که کشور را از این مهلکه هولناک رهایی بخشند و با سرمایه گذاری کلان و گسترده در بخش های گوناگون هنری و تقویت زیرساخت ها و رفع مشکلات و موانع، فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی خودمان را درمقابل این هجوم خصمانه بیمه کنند.
🔸 گلریز اضافه کرد: اکنون همه باور دارند و داریم که درجنگ نابرابر اقتصادی هستیم و می بایست همانند زمان جنگ و دفاع مقدس که همه ملت یکدل و یک صدا بخاطر وطن و اسلام متحد شده بودند، دوباره اقتدارملی خود را به رخ دنیا بکشانیم و از این پیچ سخت تاریخی به سلامت عبور کنیم. با نشستن و نگاه کردن نمی شود مقابل هجمه دشمنان ایستاد و برای زنده نگه داشتن نام و یاد و خاطره اسطوره هایی مانند همت، باکری، زین الدین و باقری، چمران، صیاد شیرازی و هزاران شهید به خون تپیده گمنام وطن بنا به فرمایش دقیق مقام معظم رهبری می بایست برنامه داشت و مقتدرانه عمل کرد.
🔸 قرار است در مراسم پاسداشت شهدای هنرمند کشور _شاهدان شیدایی_ ، از محمد گلریز خواننده سرودها و نغمات ماندگار و خاطره انگیز انقلاب و دوران دفاع مقدس تقدیر و تجلیل به عمل آید.
در این مراسم همچنین قرار است در کنار تجلیل از خانواده معظم شهدای هنرمند، از آقایان مرتضی سرهنگی در حوزه ادبیات مقاومت و پایداری، مسعود نجابتی در عرصه هنرهای تجسمی و گرافیک و جمال شورجه در عرصه سینما ، به خاطر حضور متعهدانه و اثربخش در جریان هنر انقلاب اسلامی تقدیر شود.
🔸 مرکز بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت سازمان بسیج هنرمندان کشور مراسم پاسداشت شهدای هنرمند کشور را برگزار میکنند. در این برنامه قرار است از شهدای هنرمند رشتههای مختلف هنری از جمله سینما، هنرهای نمایشی، موسیقی و هنر، سرود، هنرهای تجسمی، عکاسی، ادبیات، خوشنویسی و شعر تجلیل و تکریم به عمل آورده شود. این مراسم روز شنبه ۲۳ آذرماه ۹۸ ازساعت ۱۷.۳۰ در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️سوتی نابغههای منوتو
🔸 "سیروان خسروی" از کنسرت برایان آدامز استوری گذاشته، اینا فکر کردن خودش اونجا کنسرت داده!
@masafmusic
🔹 موسیقی متن چند فیلم بزرگ از رقابت اسکار جا ماند
🔸 آهنگ رجینا اسپکتور برای فیلم «بامبشل» و حداقل شش موسیقی متن اورجینال دیگر از جمله «دو پاپ» و «ایرلندی» وقتی که هفته آینده لیست کوتاه موسیقی اسکار اعلام بشود در آن جایی نخواهند داشت.
🔸 این به خاطر این است که هیچ یک از آنها در لیست رسمی آکادمی که از آنجا اعضای شاخه موسیقی، نامزدهای نهایی را انتخاب میکنند، حضور ندارند.
🔸 رایدهی اولیه امروز بعد از ظهر به پایان میرسد و لیست کوتاه آهنگ و موسیقی متن فیلمها که از آن پنج نامزد نهایی انتخاب میشوند شانزدهم دسامبر معرفی خواهد شد.
🔸 از جمله موسیقی متنهای مهم دیگری که در لیست امسال حضور نخواهند داشت میتوان به «کاپیتان مارول»، «چاقوها بیرون»، «یک زندگی مخفی» و «اد استرا» اشاره کرد.
🔸 منابع آگاه میگویند دلایل این اتفاق مختلف هستند. به طور مثال «یک اشتباه اداری» منجر به جا ماندن موسیقی متن نیتن جانسون برای فیلم «چاقوها بیرون» از لیست شد. با وجود اینکه مسئولان لاینزگیت هنوز نظری ندادهاند، به نظر میرسد دلیل جا ماندن آهنگ ساخته اسپکتور برای فیلم «بامبشل» از
اسکار هم همین بوده باشد.
🔸 موسیقی متن «کاپیتان مارول» برای رقابت در اسکار ارسال نشد که تصمیمی تعجبآور بود چون پینار توپراک بلافاصله به عنوان یک آهنگساز زن سازنده آهنگ یک فرنچایز میلیارد دلاری به شهرت رسید. یکی از منابع گفت دیزنی میخواست به جای حمایت از این فیلم بیشتر به «انتقامجویان: پایان بازی» بپردازد.
🔸 موسیقی متن جیمز نیوتن هاوارد برای «یک زندگی مخفی» اجازه شرکت در رقابت اسکار را پیدا نکرد. منابع میگویند این تصمیم خیلی تعجبآور نبود چون ترنس مالیک کارگردان معمولا از چند گزینش موسیقی کلاسیک و چند آهنگساز در فیلمهایش استفاده میکند که هر یک بخشی از موسیقی متن نهایی را مینویسند. هاوارد آهنگساز اصلی بود اما ظاهرا این برای اسکار کافی نبود.
🔸 نتفلیکس هنوز صحبتی در مورد موسیقی متن «ایرلندی» نکرده است که توسط رابی رابرتسون نوشته شده و در مراسم جوایز انتخاب منتقدان یکشنبه هم نامزد شده بود. منابع میگویند موسیقی متن این فیلم ارسال شد اما نتوانست وارد رقابت بشود.
🔸 منابع میگویند موسیقی متن برایس دسنر برای «دو پاپ» هم رد شد چون آهنگهای گروههای آبا و بیتلز در آن موجود بود. یکی از قوانین شاخه موسیقی آکادمی اسکار میگوید موسیقی متنی که به طور قابل توجه از محتوای آهنگها یا موسیقی فرد دیگری استفاده کرده باشد نمیتواند در رقابت شرکت کند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم
1⃣ قسمت اول:
🔸 نشست رونمایی از کتاب «موسیقی، فقه، انقلاب اسلامی، تهدید یا فرصت» نوشته حجت الاسلام مجتبی فلاحتی، در محل حوزه هنری استان قم با حضور برخی اهالی هنر استان قم برگزار شد.
🔸 تمایزات جوهری بین آرای رهبر انقلاب و بقیه فقها در مورد موسیقی
حجت الاسلام فلاحتی در ابتدا به انگیزه اولیه نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: سخنان رهبر انقلاب، انگیزه اولیه من برای نگارش کتاب بود. با مراجعه به فقه فهمیدم تمایزات جوهری بین فرمایشات ایشان و بقیه فقها در مورد موسیقی وجود دارد. وقتی فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را در کنار آرای بقیه فقها که می گویند: آلات موسیقی ذاتاً مشکل دارد، یا برخی فتاوا که موسیقی را ذاتاً حرام می دانند، به این تفاوت جوهری می رسیم. ضمن اینکه برای تحلیل جامع موسیقی صرفاً بحث فقهی کافی نیست. برای همین بنده برای تدوین کتاب فقط به جلسات درس خارج فقه ایشان با موضوع غنا اکتفا نکردم و تمام فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را مورد مطالعه قرار دادم.
🔸 تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی
وی در ادامه به تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی پرداخت: به نظر من اسلام با وجود موسیقی مشکل ندارد، بلکه ماهیت و کارکرد موسیقی است که موضوع فتوا باید باشد. اما در شیعه تقریباً اجماعی در طول ۱۳۵۰ سال بر این داریم که موسیقی که تولید شده سازی باشد حرام است و تنها اقلی از فقها، مثل مرحوم محقق کرکی در جامع المقاصد هستند که موسیقی را منقسم به حرام و حلال می کنند. یعنی در طول ۱۳۵۰ سال تنها نگاه سلبی و از حیث فتوا حرام، را ما در مورد موسیقی شاهد هستیم تا اینکه آقای خویی در دوره دوم تطور فتاوا در مورد موسیقی حرام بودن مطلق موسیقی را مورد تردید قرار می دهند. امام خمینی(ره) اوایل انقلاب موسیقی را حرام اعلام می کنند و این در نامه ایشان به رادیو دریا مشخص است، اما از سال ۶۲ به بعد و از وقتی که موسیقی دانها مسیر موسیقی را عوض کردند، امام نیز فتوا به حلیت برخی موسیقی ها می دهند.
🔸 نگاه ایجابی به موسیقی در رویکرد رهبر انقلاب
وی در ادامه گفت: در دوره چهارم ما فتاوا و نگاه خاص مقام معظم رهبری را داریم که در رویکرد ایشان نگاه ایجابی به موسیقی در کنار نگاه سلبی وجود دارد. وی در توضیح دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد موسیقی گفت: حضرت آقا تعابیری در مورد موسیقی دارند که باید مانیفست جمهوری اسلامی در مورد موسیقی باشد که من تعدادی از اینها را در همین کتاب جمع کردم. «موسیقی علمی و هنری مبتنی بر نظم و پایه الهی است». «ابزار موسیقی هم مبتنی بر فطرت انسان ساخته شده است» که نظریه حکما اسلامی در مورد ابزار موسیقی، همین است. «موسیقی دل ناشاد ما را شاد می کند». «موسیقی علمی و هنری است که میتواند در خدمت مکتب و انقلاب قرار بگیرد».
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 پرداختن به شهدای هنرمند، فرهنگ ما را تقویت میکند
🔸 خواننده سرودهای انقلابی، مراسم پاسداشت شهدای هنرمند را در فضای فرهنگی امروز جامعه ضروری دانست و گفت: پرداختن به شهدای هنرمند، فرهنگ ما را تقویت میکند.
🔸 به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج هنرمندان کشور، محمدگلریز در گفتگویی گفت: به طور کلی بزرگداشت برای شهدا کار بسیار پسندیده و خوبی است و برای شهدای هنرمند که به زیور هنر هم آراسته اند اهمیت و ضرورت این کار را دوچندان می کند. دراصل زبان هنر و معیارهنری خیلی راحت تر از زبان های دیگر بامخاطبان ارتباط برقرار می کند و هرمطلبی که هنرمندانه و عالمانه ارائه شود مؤثر و اثربخش تر خواهد بود.
🔸 خواننده سرود "خجسته باداین پیروزی" همچنین افزود: کاربرای شهدا و نیز خانواده های آنان هنوز ادامه باید داشته باشد و ما هنوز هم به شیوه های رفتاری و سلوک اخلاقی شهدا در تمامی شئون زندگی مان در سطح جامعه نیازمندیم. امیدوارم که متولیان فرهنگی هنری جامعه مثل سازمان صداوسیما، حوزه هنری، سپاه و بسیج و همه ارگان های فرهنگی و هنری کشور بیش از پیش در این خصوص سرمایه گذاری کنند چرا که فرهنگ و هنر امروز ایران به شدت نیازمند الگوبرداری از شیوه و سبک زندگی و رفتار شهداست.
🔸 گلریز افزود: ما در شرایطی به سرمی بریم که جبهه استکبار و غرب باهمه توان مادی و معنوی خود سعی در اضمحلال و فروپاشی فرهنگ و هنر چندین هزارساله ما دارد و با همه قوا در این میدان حضور دارند و هزینه می کنند. تمام هدفشان نیز اغوای جوانان وطن از طریق هنر پوچ و بی محتوای غربی است که هیچ تناسبی با موازین و معیارها و هنجارهای شرعی و عرفی ما ندارد. این وظیفه خطیر برعهده متولیان فرهنگ و هنر مملکت است که کشور را از این مهلکه هولناک رهایی بخشند و با سرمایه گذاری کلان و گسترده در بخش های گوناگون هنری و تقویت زیرساخت ها و رفع مشکلات و موانع، فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی خودمان را درمقابل این هجوم خصمانه بیمه کنند.
🔸 گلریز اضافه کرد: اکنون همه باور دارند و داریم که درجنگ نابرابر اقتصادی هستیم و می بایست همانند زمان جنگ و دفاع مقدس که همه ملت یکدل و یک صدا بخاطر وطن و اسلام متحد شده بودند، دوباره اقتدارملی خود را به رخ دنیا بکشانیم و از این پیچ سخت تاریخی به سلامت عبور کنیم. با نشستن و نگاه کردن نمی شود مقابل هجمه دشمنان ایستاد و برای زنده نگه داشتن نام و یاد و خاطره اسطوره هایی مانند همت، باکری، زین الدین و باقری، چمران، صیاد شیرازی و هزاران شهید به خون تپیده گمنام وطن بنا به فرمایش دقیق مقام معظم رهبری می بایست برنامه داشت و مقتدرانه عمل کرد.
🔸 قرار است در مراسم پاسداشت شهدای هنرمند کشور _شاهدان شیدایی_ ، از محمد گلریز خواننده سرودها و نغمات ماندگار و خاطره انگیز انقلاب و دوران دفاع مقدس تقدیر و تجلیل به عمل آید.
در این مراسم همچنین قرار است در کنار تجلیل از خانواده معظم شهدای هنرمند، از آقایان مرتضی سرهنگی در حوزه ادبیات مقاومت و پایداری، مسعود نجابتی در عرصه هنرهای تجسمی و گرافیک و جمال شورجه در عرصه سینما ، به خاطر حضور متعهدانه و اثربخش در جریان هنر انقلاب اسلامی تقدیر شود.
🔸 مرکز بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت سازمان بسیج هنرمندان کشور مراسم پاسداشت شهدای هنرمند کشور را برگزار میکنند. در این برنامه قرار است از شهدای هنرمند رشتههای مختلف هنری از جمله سینما، هنرهای نمایشی، موسیقی و هنر، سرود، هنرهای تجسمی، عکاسی، ادبیات، خوشنویسی و شعر تجلیل و تکریم به عمل آورده شود. این مراسم روز شنبه ۲۳ آذرماه ۹۸ ازساعت ۱۷.۳۰ در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم
2⃣ قسمت دوم:
🔸 کتاب «موسیقی، فقه، انقلاب اسلامی، تهدید یا فرصت» در ادامه گفت: البته ایشان در درس خارج خودشان ۶ بار می فرمایند موسیقی های جمهوری اسلامی غالبش حرام است، اما این نگاه و فرمایشات رهبر انقلاب در سند نویسی ها مورد ملاحظه قرار نگرفته است، در حالی که ما دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم. مثلاً در سندها می گویند ترویج موسیقی شرقی یا سنتیِ اصیل ایرانی که تعابیری مبهم هست و در وزارت ارشاد هم به دلیل این ابهام در سند موسیقی ها به صورت رندومی اجازه انتشار پیدا می کنند و ممیزی دقیق و مبتنی بر ملاک مشخص در مورد موسیقی نداریم.
🔸 کم کاری حوزه و دانشگاه درباره موسیقی
پژوهشگر فقه موسیقی در بخش دیگر سخنانش در مورد دروس خارج و متون فقهیِ موسیقی گفت: مشکل حوزه ما این است که در حد مکاسب با موسیقی برخورد کردند و بیش از کتاب مکاسب به بحث موسیقی نپرداخته اند و مشکل دانشگاه ما این است که فقط به ترجمه اکتفا کرده است و در مورد موسیقی فاخر کار علمی نکرده است. ما بلایی به سر موسیقی، این هنر متعالی که می تواند ما را به معراج ببرد، آورده ایم که هر کس می گوید موسیقی همه ذهنشان به سمت نوع مبتذل و جنسی آن می رود و به یاد رابطه دختر و پسر و عشق های زمینی می افتند و موسیقی را از اوج تعالی به حضیض ابتذال می کشند.
🔸 برای تمدن سازی نیاز به موسیقی داریم
وی در پایان گفت: ما باید جلسات موسیقی دان های متدین را ترویج کنیم. موسیقی برای دین و انقلاب ما صرفاً تهدید نیست و فرصت هم می تواند باشد و بسته به نوع آن است. ما برای ایجاد قدرت نرم و اجزای تمدن سازی، موسیقی را لازم داریم، اما وضع موجود را اگر ببینیم موسیقی هیچ سودی ندارد و متأسفانه اکثریت موسیقی امروز ما فاخر نیست. راه برون رفت ما از این وضع اسفبار موجود این است که نسل جدیدی از موسیقی دان ها تربیت شود. افرادی که به عشق تغییر وضع موجود به میدان آمده باشند نه به نیت لذت و کیف، جوانانی که بتوانند به خلق آثاری فاخر در مورد موسیقی پردازند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 جایزه موسیقی جهانی آمریکا در دستان نیما دلنوازی
🔸 جایزه موسیقی جهانی از جمله جوایز موسیقی معتبر کشور آمریکاست که از سال ۲۰۱۱ تاکنون به هنرمندان شناخته شده ای از این عرصه در سراسر جهان اختصاص می یابد.
نیما دلنوازی مدرس و نوازنده تار در تازه ترین دوره برگزاری این جایزه موسیقی بین المللی موفق به کسب مدال نقره برای آلبوم «از ری تا تیسفون» شده است.
🔸 «از ری تا تیسفون» طرحی برای تکنوازی تار است که شامل ۱۰ قطعه با عناوین «فراق»، «شهر سوخته»، «وداع»، «سراب»، «راز»، «توسن»، «آب و آتش»، «نجوا»، «بی قرار» و «طلوع» می شود. این آلبوم که سال ۹۵ روانه بازار موسیقی شده، با نظارت محمد دلنوازی آهنگساز پیشکسوت در استودیو پژواک ضبط شده است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 لوح خادم فرهنگی به شیرمحمد اسپندار اهدا شد
🔸 حسین مسگرانی (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان) با حضور در منزل استاد «شیرمحمد اسپندار» به منظور قدردانی از سالها تلاش وی این لوح را به دونلی نواز نابغه استان سیستان و بلوچستان اهدا کرد.
🔸 شیرمحمد اسپندار دونلی نواز بلوچ در سال ۱۳۱۰ در شهرستان بمپور به دنیا آمد و در ایام نوجوانی نواختند دونِی را آغاز کرد.
🔸 شیرمحمد اسپندار به دعوت از بسیاری کشورها از جمله کلمبیا، اکوادور، پاناما، ایتالیا و فرانسـه برای اجرا در جشنوارههای مختلف حضور پیدا کرد و یکی از موفقیتهای استاد اسپندار دریافت دکترای موسیقی سنتی از کشور فرانسه است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 جشن خانه موسیقی لغو شد/ معرفی برگزیدگان در وقتی دیگر
🔸 خانه موسیقی ایران با انتشار اطلاعیه ای از لغو جشن بیستمین سالگرد تاسیس این مجموعه صنفی طی ماه آینده خبر داد.
🔸 در متن این اطلاعیه آمده است:
در پی وقوع حوادث اخیر کشور و به منظور ابراز همدردی با هموطنان داغدیده جشن بیستمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران که قرار بود اوایل ماه آینده برگزار شود، لغو می گردد. جشن بیستمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی قرار بود با تقدیر و تجلیل از چهره های پیشکسوت موسیقی و همچنین معرفی ششمین دوره دوسالانه آلبوم برتر موسیقی اوایل دی ماه در تالار وحدت تهران برگزار شود.
🔸 اجرای موسیقی در سبک های مختلف و معرفی استعداد های جوان موسیقی از دیگر برنامه های جشن سالانه خانه موسیقی بود.
🔸 داوری ششمین دوره دوسالانه معرفی آلبوم برتر موسیقی نیز در مراحل آخر است و قرار بود در جشن خانه برگزیدگان شاخه های مختلف معرفی و تقدیر شوند.
🔸 لازم به توضیح است، معرفی برگزیدگان دوسالانه آلبوم برتر موسیقی در یکی از نشست های خانه موسیقی برگزار می شود که زمان و مکان آن به اطلاع عموم خواهد رسید.»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 ساز «دوتار» ایرانی در آستانه ثبت جهانی
🔸 معاون میراث فرهنگی گفت: پرونده مهارتهای سنتی ساختن و نواختن دوتار در اجلاس کمیته میراث بشری ناملموس یونسکو که ۹ تا ۱۴ دسامبر در بوگوتا پایتخت کلمبیا برگزار میشود، مورد ارزیابی قرار میگیرد.
🔸 محمد حسن طالبیان افزود: «مهارتهای سنتی ساختن و نواختن دوتار در زمره قدیمیترین، رایجترین و محبوبترین ابزار موسیقی کشور است که بهشکل گسترده رواج دارد.»
🔸 او افزود: «دوتار یکی از مهمترین سازهای زهی-زخمهای فولکلوریک جوامع محلی روستایی و شهری ایران است و بهشکل یک کاسه از جنس چوب توت و دستهای بلند از جنس چوب زردآلو یا گردو ساخته میشود.»
🔸 معاون میراث فرهنگی کشور گفت: «جمهوری اسلامی ایران با ۱۳ اثر ثبت شده در فهرست میراث ناملموس جهانی در جایگاه هفتم جهان و چهارم آسیا قرار دارد. با ثبت پرونده مهارتهای سنتی ساختن و نواختن دوتار، تعداد آثار ثبت شده کشور به ۱۴ اثر در فهرست میراث جهانی میرسد.»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 چکناواریان: ایران تا ابد به احترام شهدا خواهد ایستاد
🔸 لوریس چکناواریان آهنگساز، رهبر ارکستر، نویسنده و نقاش برجسته ایرانی درباره مراسم پاسداشت شهدای هنرمند گفت: برگزاری پاسداشت و تجلیل از شهدای هنرمند کار بسیار بزرگ و ستودهای است، چرا که شهدا فارغ از هر دین و مذهب و ملیت و حرفه و پیشهای برای ما مقدسند و در نظر ملت ایران جایگاه بسیار والایی دارند.
رهبر ارکستر افزود: نهتنها شهدا بلکه خانوادههای معظم و شریف آنها نیز دارای ارج و قرب مثالزدنیاند چراکه عزیزشان را برای همیشه در راه وطن و میهن هدیه کردهاند و باید به این بزرگواران ادای احترام ویژهای داشت. من بهعنوان هنرمند عرصه موسیقی، 16 سال از عمرم را صرف خلق سمفونی دفاع مقدس کردم که امیدوارم ادای دینی با آواها و نتهای موسیقی و بهزبان فاخر هنر برای شهدای سرزمینم باشد.
🔸 چکناواریان گفت: وظیفه همه اقشار جامعه بزرگ هنرمندان ایران در قبال شهدا این است که در هر رشته هنری اعم از گرافیک، سینما، تئاتر، ادبیات، شعر و موسیقی نام و یادی از این سرافرازان داشته باشند تا در تاریخ این مرز و بوم و بهیادگار برای نسلهای آتی باقی بماند. ایران و ایرانی تا ابد بهاحترام شهدا خواهد ایستاد و ارج و قرب این موجودات آسمانی همیشه زنده است.
🔸 مرکز بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت سازمان بسیج هنرمندان کشور مراسم پاسداشت شهدای هنرمند کشور را برگزار کرد.
در این برنامه از شهدای هنرمند رشتههای مختلف هنری از جمله سینما، هنرهای نمایشی، موسیقی و سرود، هنرهای تجسمی، عکاسی، ادبیات، خوشنویسی، و شعر تجلیل و تکریم بهعمل آمد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
Ers.mp3
9.97M
🎵 آهنگ «ارث»
🗣 خواننده: کویتی پور
🔺 تهیه کننده: محمدرضا نیکفر
🎼 کانال رسمی موسیقی موسسه مصاف
@masafmusic
🔹 آلبوم محسن چاوشی دوباره به تعویق افتاد/ انتشار یک قطعه از “بینام”
🔸 آلبوم "بینام" با صدا، آهنگسازی و تنظیم محسن چاوشی که قرار بود ۲۶ آذرماه منتشر شود برای چندمین بار و به دلیلی نامعلوم به تعویق افتاد. محسن چاوشی و عوامل آلبوم برای دلجویی از طرفداران، ۲۶ آذر یک قطعه از آلبوم "بینام" را در اینترنت منتشر کردند.
🔸 "بینام" پیش از این قرار بود در تاریخ ۵ آذر روانه بازار شود که به علت ناآرامیهای اواخر ماه آبان به تعویق افتاد اما برای تأخیر دوباره انتشار این اثر هنوز دلیلی اعلام نشده است.
🔸 اولین خبرها درباره این آلبوم زمستان سال گذشته اعلام شد که هادی حسینی، تهیهکننده اثر از انتشار احتمالی آن در فصل بهار خبر داد اما مشکلاتی که برای برخی از اشعار آلبوم ایجاد شد انتشار آن را چند ماهی به تعویق انداخت.
🔸 مجوز این اثر پاییز امسال صادر شد و آلبوم در حال حاضر از طریق شرکت ایرانگام و سامانه بیپ تونز پیشفروش میشود اما همچنان مشخص نیست که چرا این آلبوم یک روز پیش از انتشار به تعویق افتاد. به گفته بیپ تونز، این آلبوم در آستانه شکستن یک رکورد قرار دارد.
🔸 "قند منی"، "گنجشک پریده"، "بر سلطان"، "چنگ"، "قمارباز"، "عقل و خرد"، "زاهد"، "باز آمدم"، "من ندانستم"، "قوم به حج رفته" و "راز" یازده قطعه آلبوم "بینام" هستند.
🔸 اشعار این آلبوم سروده شعرای نامدار کلاسیک از جمله مولانا، سعدی شیرازی، وحشی بافقی و فصیحالزمان شیرازی است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
https://t.me/joinchat/AAAAAFDL5dBuRW0hcp9bMA
🔹 انتقاد تند روزنامه جوان از بازیگری «خواننده رپ»
🔸 در شرایطی که بازیگران حرفهای تلویزیون به خاطر نبود پیشنهاد بازیگری مجبور به خانهنشینی هستند، حضور خواننده زیرزمینی به عنوان بازیگر، دهنکجی به حرفه بازیگری است.
🔸 در حالی که صداوسیما به عنوان یکی از منتقدان سبک زندگی سلبریتیها، در بخشهای مختلف خبری و برنامههای تلویزیونی به نقد جریان سلبریتیزدگی جامعه میپردازد، در بخشهای نمایشی تلویزیون، قاعده کاملاً برعکس شده و این رسانه به محلی برای مجاز شدن برخی از سلبریتیها تبدیل شده است.
🔸 قانونیسازی غیرمجازها
هومن شاهی که در دنیای خوانندگان زیرزمینی برای خود نام هنری «گامنو» را انتخاب کرده، از نوجوانی وارد خوانندگی رپ شد و به عنوان یک رپر شهرت خود را مدیون همکاری در تولید موزیکویدئوی «سوسنخانم» است.
🔸 از خندوانه تا زیر همکف
این خواننده ، ابتدا در تیتراژ «خندوانه» بدون اینکه نامی از او آورده شود، خواند. علاقهمندان به موسیقی کاملاًَ با صدای «گامنو» آشنا بودند، ولی مدیران صداوسیما ترجیح دادند نامی از او در تیتراژ «خندوانه» نباشد تا احتمالاً از انتقادها دور باشند. بعد از آن بود که «گامنو» سر از مسابقه «خانه ما» درآورد. برنامهای که ساخت آن با حمایت نهادهای فرهنگی انجام میشد.
🔸 با این وجود که هر لحظه بر حضور این خواننده در فضای رسانه ملی افزوده میشد، ناگهان صداوسیما تصمیم به ممنوعالصدا کردن وی گرفت. تیتراژ «خانه ما» تنها یکی از آهنگهایی بود که «گامنو» برای تلویزیون اجرا کرد و ناگهان پخش آن متوقف شد. صداوسیما هیچ توضیحی درباره علت این ممنوعیت ارائه نداد. در شرایطی که حس میشد با این ممنوعیت، «گامنو» از صداوسیما دور میشود، ناگهان تصویر وی با همان شمایلی که در موزیکویدئوهای زیرزمینی حضور داشت، بر صفحه تلویزیون نقش بست. با کمال تعجب خواننده ممنوعالصدا، بازیگر سریال تلویزیون شد.
🔸 زیر همکف جایگزین «فوقلیسانسهها»
با پایان یافتن پخش سریال طنز«فوقلیسانسهها»، شبکه ۳ تصمیم گرفت درام «وارش» را پخش کند و جای خالی سریالهای طنز را در شبکه یک سیما با «زیر همکف» پر کرد. این سریال به کارگردانی بهمن گودرزی و تهیهکنندگی رضا جودی ساخته شده است. از آخرین سریالهای جودی میتوان به «فوقلیسانسهها» اشاره کرد که جزو کارهای پرمخاطب سیما هم بود. جدیدترین تجربه بهمن گودرزی در تلویزیون هم ساخت سریال «سفر در خانه» بود که از شبکه نسیم روی آنتن رفت و توفیق چندانی در جذب مخاطب نیافت.»
🔸 زیر همکف اولین حضور تلویزیونی گامنو در عرصه بازیگری محسوب میشود. وی پیش از این در سریال «گلشیفته» و در شبکه نمایش خانگی نیز به عنوان بازیگر حضور پیدا کرده بود.
پیش از بازیگر شدن «گامنو» چند سلبریتی با حضور در صداوسیما اجرای برنامههای تلویزیونی را بر عهده گرفتند، اجراهایی که اغلب با حواشی روبهرو شد تا در نهایت معاون سیما در دستورالعملی خواستار محدودیت حضور سلبریتیها در تلویزیون شد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 معرف «سینتیسایزر» در 97 سالگی درگذشت
🔸 «گرشون کینگزلی» پدر صدای «سینتیسایزر» که در محبوبیت و معروفیت این صدای الکترونیکی موسیقی نقش محوری و اساسی داشت، در منزلش در نیویورک درگذشت.
🔸 «گرشون کینگزلی» آهنگساز، رهبر ارکستر و پیشگام موسیقی الکترونیک برای ساخت موسیقی «صدایی نو در حیات وحش» جایزه «امی» را کسب کرد. او همچنین دو جایزه «کلیو اواردز» را برای نوآوری در خلق موسیقی برای آگهیهای تلویزیونی بدست آورد.
🔸 او همچنین ۱۰ آهنگ موفق معروف به «پاپ کورن» را خلق کرد که نقش بسزایی در شهرت و محبوبیت وی داشت. او این مجموعه را در سال ۱۹۶۹ ضبط کرد و در سال ۱۹۷۲ در فهرست ۱۰۰ اثر برتر بیلبورد، رتبه ۹ را کسب کرد. این اثر در زمان خود حداقل در ۶ کشور رتبه نخست بهترین آهنگ را از آن خود کرد.
🔸 در سال ۲۰۰۵ نسخهای دیگر از این اثر منتشر شد و توانست در تعدادی از کشورها رتبه نخست برترین آهنگ را کسب کند.
🔸 کینگزلی همچنین آهنگ «باروک هوداون» را برای رژه اصلی خیابان «مِین» پارکهای دیزنی آهنگسازی کرد.
🔸 کینگزلی در سال ۱۹۲۲ در آلمان به دنیا آمد. سال ۱۹۴۶ به نیویورک رفت و پس از آن در کنسرواتوار موسیقی لسآنجلس مشغول به کار شد.
🔸 زمانیکه در سال ۱۹۵۵ به نیویورک بازگشت به عنوان مدیر موسیقی یکی از تولیدات تئاتر برادوِی با بازی نابغه هنرپیشگی تئاتر و سینما «لارنس اولیویه» منصوب شد.
🔸 در سال ۱۹۵۸ نامزد بهترین مدیر تئاتر موزیکال «جایزه تونی» در برادوی بخاطر نمایشنامه «خودکار عمه جان» ( La Plume de Ma Tante) شد.
🔸 او طی سالیان متمادی آثار موسیقایی برای نمایشنامههای اجرایی داخل و خارج تئاتر برادوی از جمله «پورگی و بِس» «جامائیکا» «ارنست عاشق» و «پرواز طُرقه»(پرنده سیاه) خلق کرد. او در طول این فعالیتها موفق به دریافت دو جایزه «ابی» برای آثار تئاتری خارج از برادوی شد.
🔸 در سال ۱۹۷۰، کینگزلی نخستین «کوارتت موگ» را تشکیل داد، یک گروه چهار سینتی سایزری که تلاشی پیشگامانه برای ورود موسیقی الکترونیکی به سالنهای موسیقی کلاسیک بود.
🔸 بیشترین همکاری او برای دستیابی به صداهای ترکیبی و نو از سینتیسایزر با «ژان ژاک پِری» آهنگساز مشهور فرانسوی بود که این دو به موفقیتهای چشمگیری نائل شدند.
🔸 این گروه وقتی اولین نمایش چند رسانهای زنده موسیقی سینتیسایزری را در سالن کارنِگی به اجرا گذاشت، تاریخساز شد.
🔸 به زودی پس از آن نمایش، آرتور فیدلر، که بعدها رهبر ارکستر بوستون پاپس شد، از کینگزلی خواست تا اثری برای کوارتت سینت سایزر و ارکستر سمفونیک آهنگسازی کند. همین روال ادامه یافت و بسیاری از ارکسترها و گروهها در ژانرهای مختلف موسیقی به استفاده از سینتیسایزر روی آوردند و بدین گونه کینگزلی به پدر سینتیسایزر معروف شد. کسی که این صدای ساخته شده و ترکیبی الکترونیکی را بین موزیسینهای جهان رواج داد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
https://t.me/joinchat/AAAAAFDL5dBuRW0hcp9bMA
4_6037224202711336434.mp3
3.68M
🔸 چند روزی است که این موسیقی، جهان آرمانیم را یادآوری میکند. یادم میآورد که قرار نیست به اینجا و اکنون خو کنم. قرار نیست به همین جهان مادون فلک عادت کنم و همین طرح خطی زندگی.
گویی زمان در این شعر حافظ، از طرحی خطی به طرحی ازلی و ابدی پیوند میخورد و در جهان نامحدودیتها بسیاری از محدودیتها را یادآوری و رفع میکند.
🔸 تصنیف "بیا تا گل برافشانیم" از آلبوم راز و نیاز "۱۳۶۷" به آهنگسازی استاد حسین علیزاده و صدای علیرضا افتخاری، یادآور روح حاکم بر زمانهایست که انسان ایرانی، امیدوار از طرحی نو درانداختن بود. اگر میخواهیم روح حاکم بر هر زمانه را بشناسیم و نظم و فرهنگ را، چه چیزی بهتر از موسیقی آن را روایت میکند؟
بشنوید و از روایت آرمانی نشسته بر جان شاعر و آهنگساز و خواننده، لذت ببرید.
🔸 راستی راوی روزگار و دوران ما کدام موسیقی است؟
🔺 #موسیقی
#نظم
#بیا_تا_گل_برافشانیم
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 نامزدهای بهترین موسیقی متن و بهترین ترانهی اصلی معرفی شدند
🔸 آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار فهرست نامزدهای اولیه ۹ شاخه از جمله شاخه بهترین فیلم بینالمللی و مستند بلند اسکار ۲۰۲۰ را اعلام کرد. در این میان نامزدهای بهترین موسیقی متن و بهترین ترانهی اصلی نیز معرفی شدهاند.
🔸 آثاری که در فهرستِ بهترین موسیقی متن قرار گرفتهاند، عبارتند از فیلمهایی چون زنان کوچک، داستان ازدواج، بروکلین بیمادر، ۱۹۱۷، درد و شکوه، جنگ ستارگان، خیزش اسکایواکر، انتقام جویان، آخر بازی، بمبشل، خداحافظی، فورد در مقابل فراری، منجمد ۲، خرگوش جوجو، جوکر، پادشاه و ما.
🔸 همچنین نامزدهای بهترین ترانهی اصلی عبارتند از آثاری چون علاءالدین، پدرخوانده سیاه، خط شکنی، برانکس آمریکا، منجمد ۲، هریت، فیلم لگو ۲، قسمت دوم، شیرشاه، بروکلین بیمادر، اَنگل، راکتمن، تونی موریسون، داستان اسباببازی ۴ و رُز وحشی.
نود و دومین مراسم اسکار به زودی برگزار خواهد شد. بیش از یک دهه است که این مراسم در اواخر فوریه برگزار میشود اما مراسم اسکار 2020 این بار اوایل فوریه در تاریخ 9 فوریه 2020 مصادف با 20 بهمن 1398 برگزار خواهد شد. این مراسم که 24 دسته مختلف دارد از شبکه ABC در آمریکا پخش خواهد شد.
🔸 امسال سینمای ایران با مستند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی را به عنوان نماینده خود در شاخه بهترین فیلم بینالمللی انتخاب کرده بود که این فیلم از راهیابی به جمع ۱۰ نامزد اولیه بازماند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 تلویزیون فارسی زبان، آهنگساز سریال "وارش" را تحریف کرد
🔸 این شبکه فارسیزبان بخشهایی از قطعهی «ریشه در خاک» را پخش کرد و پیام سوری را به عنوان آهنگساز این اثر معرفی کرد. در حالی که آهنگساز این اثر پیمان خازنی و شاعرش فریدون مشیری است.
🔸 «ریشه در خاک» نام قطعهای است که در قسمت پنجم سریال «وارش» پخش شده و به هیچ وجه تیتراژ این سریال نیست. اما گوینده شبکهی فارسیزبان، این قطعه را تیتراژِ سریال «وارش» معرفی میکند.
🔸 گویا برای جعلِ عناوینِ هنرمندانِ صاحبِ قطعهی «ریشه در خاک» جریانی با هدف شکل گرفته است که در فضای مجازی هم پوستری جعلی برای این کار طراحی و پخش کردهاند. اما آنچه در تیتراژ پایانی سریال «وارش» ثبت شده و آنچه رسانههای رسمی کشور منتشر کردهاند؛ نشان میدهد که آهنگساز این قطعه(ریشه در خاک) پیمان خازنی است.
🔸 همچنین سریال «وارش» قطعهای هم به عنوان تیتراژ پایانی دارد که آنجا هم آهنگساز پیمان خازنی است و آواز آن قطعه را هم سالار عقیلی خوانده است. همچنین شعر قطعهی تیتراژ پایانیِ سریال «وارش» از سرودههای هوشنگ ابتهاج است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 میناسکانیان نشان درجه یک هنری گرفت/ غافلگیری استاد در کنسرت
🔸 رافائل میناسکانیان نوازنده پیشکسوت پیانو در حالی شامگاه چهارشنبه بیست و هفتم مهر تازه ترین کنسرت خود را در تالار وحدت تهران برگزار کرد که مخاطبان این هنرمند هفتاد و هشتمین سالروز تولد وی را با اعطای نشان درجه یک هنری شورای ارزشیابی هنرمندان و نویسندگان کشور جشن گرفتند. در این اجرا که پیام پهلوانیان مدرس پیانوی دانشگاه دتمولد آلمان به عنوان نوازنده مهمان پیانو حضور داشت آثاری از باخ، برامس، بتهوون، شوبرت را برای مخاطبان اجرا کرد.
🔸 شهرمین مهدی زاده مدیر برگزاری کنسرت پس از پایان اجرا در حالی که رافائل میناسکانیان در حال خداحافظی از مخاطبان بود، روی صحنه آمد و با اهدای یک دسته گل از حاضران در تالار وحدت خواست تا دقایقی را روی صندلی های خود بنشینند.
🔸 وی پس از نمایش یک فیلم کوتاه چند دقیقه از مصاحبه استاد میناسکانیان ضمن قدردانی از حضور محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، علی ترابی مدیرکل سابق دفتر موسیقی و سید محمد طباطبایی رئیس شورای ارزشیابی هنرمندان کشور خطاب به تماشاگران گفت: استاد رافائل میناسکانیان به هیچ وجه از سورپرایز و غافلگیری خوشش نمی آید ولی ما مجبور شدیم تا این برنامه را اجرا کنیم و گرچه می دانیم استاد هنرمند شهرت گریزی هستند اما حقیقت این است که بنده و همسرم در این موسسه ای که این کنسرت را برگزار کرد دوست داشتیم شرایطی را فراهم کنیم که در شب تولد استاد با حمایت دوستان وزارت ارشاد که در اجرای این غافلگیری همراه ما بودند، بالاترین نشان و درجه موسیقی کشور به این هنرمند ارزنده اهدا شود و امشب بسیار خوشحالیم که در شب تولد او نشان درجه یک هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم استاد رافائل میناسکانیان می شود.
🔸 سید محمد طباطبایی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای ارزشیابی هنرمندان کشور نیز در این برنامه گفت: بنده اینجا به نمایندگی از آقای صالحی حضور دارم. البته این نکته را هم بگویم که عالی ترین نشان هنری کشور قطعا با نام بزرگانی چون استاد میناسکانیان است که دارای اعتبار می شود و ما بسیار خوشحالیم که این نشان در شب تولد این هنرمند و بدون درخواست ایشان تقدیم می شود. قطعا این برای ما سعادت است که در چنین شبی این نشان را تقدیم استاد کنیم.
🔸 محمد اله یاری مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: قطعا این نشان وقتی در دست هنرمندانی چون استاد میناسکانیان قرار می گیرد، ارج و قرب پیدا می کند و من بسیار خوشحالم چنین اتفاق مبارکی در شب تولد ایشان انجام گرفته است.
🔸 رافائل میناسکانیان نیز با قدردانی از برگزار کنندگان این مراسم مختصر بیان کرد: من در حالت شوک هستم و اصلا نمی دانم چه بگویم فقط از همه دوستان برگزار کننده این کنسرت و آقایان مدیر در وزارت ارشاد بابت این اقدام تشکر می کنم. هرچند نه انتظار و نه لیاقت دریافت چنین نشانی را دارم اما بازهم از همه شما عزیزان قدردانی ویژه می کنم.
🔸 استاد میناسکانیان از جمله هنرمندان شناخته شده موسیقی کشورمان است که در جوانی نزد کارل اولریش اشنابل و ایلونا کابوس به تکمیل و فراگیری دانش موسیقی و نوازندگی پیانو پرداخت و تحصیلات خود را در مدرسه جولیارد نیویورک ادامه داد. این نوازنده پیانو علاوه بر اجرای کنسرت، به تدریس نوازندگی پیانو در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران و دانشکده موسیقی دانشگاه هنر مشغول بوده است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic