4_5990292850254808950.mp3
12.32M
🎵 آهنگ « پدر »
🎤 با صدای: مجید اخشابی
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 ظریف افسانه بود
🔸 به گزارش نای، حسین علیزاده در پی درگذشت استاد هوشنگ ظریف یادداشت کوتاهی در رثای ایشان نوشت. در یادداشت حسین علیزاده آمده است:
زندگی را به عاشقانش سپرد
و رقص انگشتانش در حرکتند
تا از نغمههایش زندگی جاری بماند
عطر عشق، عطر زندگی را
در وجودمان دمید
تا عاشق بمانیم و از یادش شاد شویم
ظریف افسانه بود…
ـــ حسین علیزاده
۱۷ اسفند ۱۳۹۸
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 درباره مجید انتظامی
🔸 مجید انتظامی نامش به خاطرهها گره خورده، به سوت از کرخه تا راین، کودکی، نوجوانی، حاجکاظم، بچههای کوههای آلپ و…، نمیشود نامش را آورد و یاد انبوه جوایزی که در سالیان متمادی برای آثارش دریافت کرده نیفتاد، نمی توان نام مجید انتظامی را شنید و از نوازندگی ابوایش یاد نکرد و بدون بهیادآوردن حجم انبوهی از خاطرات موسیقایی، از ملودیهایی که بارها آنها را با سوت نواخته و زیر لب زمزمه کرده، گذشت.
ادامه مقاله در لینک زیر 👇🏻👇🏻
https://masaf.ir/masafmusic/post/35152
🔹 درباره مجید انتظامی
1⃣ قسمت اول:
🔸 مجید انتظامی نامش به خاطرهها گره خورده، به سوت از کرخه تا راین، کودکی، نوجوانی، حاجکاظم، بچههای کوههای آلپ و…، نمیشود نامش را آورد و یاد انبوه جوایزی که در سالیان متمادی برای آثارش دریافت کرده نیفتاد، نمی توان نام مجید انتظامی را شنید و از نوازندگی ابوایش یاد نکرد و بدون بهیادآوردن حجم انبوهی از خاطرات موسیقایی، از ملودیهایی که بارها آنها را با سوت نواخته و زیر لب زمزمه کرده، گذشت.
🔸 زندگینامه مجید انتظامی
مجید انتظامی در ۱۳۲۶ خورشیدی چشم به جهان گشود. خودش در این باره گفته است: من متولد ۱۳۲۶ هستم در شناسنامه ام نوشته شده در ۱۶ تیر به دنیا آمده ام اما در اصل در اسفندماه متولد شده ام، ظاهرا آن موقع جنگی بوده است که موجب شده شناسنامه مرا دیرتر بگیرند.
🔸 وی درباره علاقه به موسیقی و آغاز فعالیت موسیقیایی اش نیز توضیح می دهد؛ در دوره ابتدایی شروع به فراگیری موسیقی کردم و بعد وارد هنرستان شدم. یکسال بعد از گرفتن دیپلم از هنرستان وارد ارکستر سمفونیک شدم. زیر نظر آنتوان کاتلوس ابوا یاد گرفتم و سلفژ و تئوری و هارمونی را نزد ثمین باغچه بان و مصطفی کمال پورتراب یاد گرفتم.
🔸 در همان روزها شروع به تدریس ابوا و همچنین نوشتن قطعاتی برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می کند. وی ادامه می دهد؛ نخستین موسیقی تصویری ام فیلم کوتاه زال و سیمرغ ساخته اکبر صادقی بود که بعدها قسمتی از آن را روی تیتراژ کارتون مارکوپولو و بخشی دیگر را روی تیتراژ بچه های مدرسه آلپ گذاشتند... هرگز فکر نمی کردم که به ساخت موسیقی فیلم روی بیاورم اما با ساخت موسیقی فیلم «سفر سنگ» ساخته مسعود کیمیایی به این باور رسیدم که این کار می تواند حرفه ام باشد.
🔸 ماهیت و جایگاه موسیقی از منظر انتظامی
مجید انتظامی معتقد است هنرها را نمیتوان با هم مقایسه کرد. او با اشاره به برداشت حسی انسانها از موسیقی می گوید: هنر یک حس است. بعضی وقتها، بعضی انسانها میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و برخی دیگر نمیتوانند، این دلیل بر بد بودن آن نیست. همانطور که الان برخی موسیقیهای زیرزمینی خواهان زیادی دارد و با آن مخالفت میشود؛ اما این دلیل بر بد یا خوب بودن این موسیقی نیست.
🔸 وی می افزاید؛ موسیقی یک علم است و برای یاد گرفتن آن باید سالها دوید. بنابراین، طبیعی است مردمی که هیچ اطلاعی از این علم ندارند با آن حسی برخورد کنند نه علمی. اگر از آن موسیقی خوششان آمد، برایشان مطبوع است وگرنه آن را گوش نمیکنند. نمیتوان جلوی مردم را گرفت و گفت این موسیقی را که من میگویم، گوش کن.
🔸 انتظامی و موسیقی فیلم
او از دهه ۱۳۵۰ خورشیدی برای بیش از ۸۰ اثر سینمایی موسیقی متن نوشت از مهمترین آثار مجید انتظامی میتوان به فیلمهای بای سیکل ران، روز واقعه و آژانس شیشهای اشاره کرد.
🔸 انتظامی درباره شیوه نوشتن موسیقی متن فیلم ها گفته است؛ خیلی از فیلمها یک صحنههایی از آن در نمیآمد، من برای خودم تصویرسازی میکردم و تصویری که در فیلم درنیامده بود در ذهن خودم ترسیم میکردم و براساس آن ذهنیت موسیقی آن را مینوشتم. برای مثال کارگردان یک پرسوناژ را جلوی یک دیوار ایستانده و دوربین به صورت این نزدیک میشود، نظر کارگردان این بوده که این شخصیت الان به گذشتهاش در جبهه یا دوران اسارت فکر میکند اما فلاشبکی نداشتیم. من در ذهن خودم آن را میچیدم و سعی میکردم براساس ذهنیت خودم جلو بروم و چون ذهنیت کارگردان این بوده و درنیامده بود، موسیقی روی فیلم مینشست. گاهی هر کس از درمیآمد، اتود را برایش میگذاشتم. بابا، دوستانم، خانمم ...
🔸 او درباره کاهش سطح حسی فیلمهای سینمایی کنونی و سطح ماندگاری موسیقی آنها نیز این طور توضیح داد: دلیل این که موسیقی فیلمهایمان ماندگار نمیشود، این است که دیگر فیلمهایمان آن طور نیست؛ زمانی بود که همه مردم برای این که یک نقطه از خاکشان را از دست بیگانه رها کنند، رفتند و جانشان را بیهیچ چشمداشتی دادند. آن زمان شرایط خاص خودش را داشت. الان دیگر شرایط گذشته نیست. اکنون، مردم طور دیگری فکر میکنند و هنر را میبینند. نگاه و سلیقه آنها عوض شده است. البته فیلمهای ما هم دیگر آن فیلمها نیست و آن حس را ندارد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 درباره مجید انتظامی
2⃣ قسمت دوم:
🔸 انتظامی؛ جوایز و افتخارات
مجید انتظامی برنده سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری برای فیلم «دیوانه ای از قفس پرید» در بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر، برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «بایسیکل ران» در هفتمین جشنواره فیلم فجر، برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «آژانس شیشه ای» در شانزدهمین جشنواره فیلم فجر، برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «روز واقعه» در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر، برنده دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن برای فیلم «راز خنجر» در یازدهمین جشنواره فیلم فجر، برنده دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن برای فیلم «از کرخه تا راین» در یازدهمین جشنواره فیلم فجر، برنده تندیس زرین بهترین موسیقی متن برای فیلم «دیوانه ای از قفس پرید» در هفتمین جشن خانه سینما، برنده تندیس زرین بهترین موسیقی متن برای فیلم «نورا» در ششمین جشن خانه سینما، برنده لوح زرین بهترین موسیقی متن برای فیلم «ترن» در ششمین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «دوئل» در بیست و دومین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «اعتراض» در هجدهمین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «نون و گلدون» در چهاردهمین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «راه افتخار» در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت تندیس زرین بهترین موسیقی متن برای فیلم «دوئل» در نهمین جشن خانه سینما، نامزد دریافت تندیس زرین بهترین موسیقی متن برای فیلم «عروس افغان» در هشتمین جشن خانه سینما و نامزد دریافت تندیس زرین بهترین موسیقی متن برای فیلم «من ترانه ۱۵ سال دارم» در ششمین جشن خانه سینما بوده است.
🔸 خاطره جالب مجید انتظامی از دیدار با شهیدبهشتی
به این نتیجه رسیدیم که به دیدار آیتالله بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور برویم. یادم است قبلش نه زنگ زده بودیم، نه وقت گرفته بودیم و همین طور بلند شدیم، رفتیم دفترشان. به منشیشان گفتیم اعضای ارکستر سمفونیک هستیم و میخواهیم آیتالله بهشتی را ببینیم که پرسید وقت گرفتهاید، با پاسخ منفی ما که روبهرو شد، تعجب کرد و گفت بعید میداند بتوانیم ببینیمشان.
🔸 رفت داخل. چند لحظه بعد برگشت و گفت، گفتهاند فعلا صبر کنید. همین که بدون آنکه وقت قبلی گرفته باشیم، گفته بودند صبر کنید، برایمان جای خوشحالی داشت. کمی گذشت و رفتیم داخل. (با لبخند) ما تِته پته گرفته بودیم که چطور حرفمان را بزنیم و یادم نیست کداممان شروع کردیم و گفتیم لطفا فتوایی بدهید که موسیقی حرام نیست و آزاد است تا ما بتوانیم کارمان را بکنیم.
🔸 آیتالله بهشتی به ما گفتند مگر برای اینکه بتهوون بتواند کار کند کسی فتوا داد!؟ یا مگر برای موتزارت کسی فتوا داد که من برای شما بدهم!؟ شما اگر در مسیر مردم حرکت میکنید و بهحقید، بروید حقتان را بگیرید و اگر ناحقید که هیچ.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 موسیقی آفرینش عدد پی تا 122 رقم اعشار
🔸 هر کليد پيانو برابر يک عدد قرار داده شده، در این ویدئو خواهيد ديد که عدد پی چه موسیقی خارق العاده ای پدید می آورد!
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
👤استاد #رائفی_پور :
ساعت هایمان را کوک کنیم !
یٰا صٰاحِبَ الزْمانْ اَدْرِکنٰا وَ انْظُرْ إِلَیْنَا نَظْرَةً رَحِیمَة...
پویش همگانی #چله_قرائت_دعای_فرج ( دعای #الهی_عظم_البلا )
به نیت تعجیل در فرج امام زمان (عج) و رفع گرفتاری از مردم
از سه شنبه ۲۰ اسفند رأس ساعت ده شب به مدت چهل شب
#نشر_حداکثری
✅ کانال مصاف
@masafmusic
🔹 محسن شریفیان: نیانبان ایرانی بیش از ٤٠٠ سال قدمت دارد
🔸 به گزارش خبر فوری به نقل از مهر، محسن شریفیان آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده سازهای بومی منطقه بوشهر همزمان با ۱۰ مارس که مصادف با روز جهانی ساز نی انبان است، یادداشت کوتاهی را درباره پیشینیه تاریخی ساز نی انبان ایرانی منتشر کرد.
@masafmusic
🔹 محسن شریفیان: نیانبان ایرانی بیش از ٤٠٠ سال قدمت دارد
🔸 به گزارش خبر فوری به نقل از مهر، محسن شریفیان آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده سازهای بومی منطقه بوشهر همزمان با ۱۰ مارس که مصادف با روز جهانی ساز نی انبان است، یادداشت کوتاهی را درباره پیشینیه تاریخی ساز نی انبان ایرانی منتشر کرد.
🔸 در یادداشت محسن شریفیان آمده است:
«دهم مارس، روز جهانی ساز «نی انبان» است و به سبب همین رویداد، در کشورهای مختلف و به ویژه انگلیس و اسکاتلند با برنامه های مختلف مانند برگزاری همایش، برپایی نمایشگاه و اجراهای گروههای مختلف از سراسر دنیا در قالب کنسرت های بومی این روز را گرامی می دارند.
🔸 بنده به عنوان یک پژوهشگر و نوازنده نی انبان هم هر ساله به بهانه پاسداشت این روز جهانی برنامه هایی نظیر اجراهای دسته جمعی، برگزاری مسابقه عکاسی و نوازندگی را ارائه می دهم. امسال هم با معرفی دو نمونه نقاشی فاخر از استاد رضا عباسی، یکی از مهم ترین هنرمندان مکتب اصفهان در دوران صفویه بر اصالت ساز نی انبان ایرانی تاکید خواهم کرد.
🔸 رضا عباسی از هنرمندان مطرح و کم نظیر تاریخ هنر که در سال ١٥٦٥ در کاشان به دنیا آمد و در سال ١٦٣٥ میلادی در تبریز درگذشت. چندین نقاشی از نوازندگان نی انبان را به زیبایی و با ظرافتی خاص و توجه به جزئیات این ساز شگفت انگیز و نوازنده آن به تصویر کشیده و این گویای اهمیت این ساز در دوران صفویان (١٧٣٦-١٥٠١ میلادی) است.
🔸 من از تاریخ نقاشی اول اطلاعی ندارم ولی در مستندات تاریخی نقل شده که رضا عباسی نقاشی دوم را با فاصله ٢٥ سال از تصویر قبل کشیده است که این تصویر هم اکنون در موزه ویکتوریا_آلبرت لندن نگهداری می شود. اگر این نقاش فرهیخته در سال ١٦٣٥ میلادی فوت کرده باشد و در بدبینانه ترین شکل نقاشی دوم را ٢٥ سال قبل از فوت کشیده باشد؛ حضور پر رنگ و شناسنامه دار ساز نی انبان، نشان از قدمتی بیشتر از ۴۱۰ سال دارد.»
🔸 محسن شریفیان، خواننده و نوازنده ایرانی است. وی دارای نشان درجه یک هنری (معادل دکترا) در رشته موسیقی و نوازندگی نیانبان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و لیسانس علوم اجتماعی با گرایش پژوهشگری است.
🔸 پژوهش های متعدد او در حوزه موسیقی و فرهنگ جنوب ایران به صورت کتاب و آثار مولتی مدیا حاکی از علاقه وافر و تعلق خاطر او به حفظ ارزشهای فرهنگی و موسیقیایی جنوب ایران است.»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 دولت برای معیشت هنرمندان موسیقی چاره اندیشی کند
🔸 به گزارش خبر فوری به نقل از خانه موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی گفت: بسیاری از فعالیت های موسیقی پس از شیوع ویروس کرونا تعطیل شدهاند و اکنون دغدغه جدی خانه موسیقی معیشت هنرمندان است که دولت باید برای آن چاره ای بیندیشد. در حال حاضر اتفاق ناگواری همه کشور را تحت تأثیر قرار داده است که به مثابه یک شوک برای کشور بوده است. ضمن اینکه همه میدانیم که ماههای پایانی سال فعالیت همه صنوف به خصوص فعالیتهای موسیقی شدت میگیرد اما متاسفانه با این اتفاقی که افتاد همه چیز مختل شد، همه دچار مشکل شدند و جامعه هنری و موسیقی کشور هم از این موضوع مستثنی نبود. فعالیتهای موسیقی هم به این دلیل که با مخاطب و اجتماع سروکار دارد بیشتر آسیب دیده و فعالیتهای اهالی موسیقی و به خصوص کنسرتهای موسیقی عملاً میسر نیست.
@masafmusic
🔹 دولت برای معیشت هنرمندان موسیقی چاره اندیشی کند
🔸 به گزارش خبر فوری به نقل از خانه موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی گفت: بسیاری از فعالیت های موسیقی پس از شیوع ویروس کرونا تعطیل شدهاند و اکنون دغدغه جدی خانه موسیقی معیشت هنرمندان است که دولت باید برای آن چاره ای بیندیشد. در حال حاضر اتفاق ناگواری همه کشور را تحت تأثیر قرار داده است که به مثابه یک شوک برای کشور بوده است. ضمن اینکه همه میدانیم که ماههای پایانی سال فعالیت همه صنوف به خصوص فعالیتهای موسیقی شدت میگیرد اما متاسفانه با این اتفاقی که افتاد همه چیز مختل شد، همه دچار مشکل شدند و جامعه هنری و موسیقی کشور هم از این موضوع مستثنی نبود. فعالیتهای موسیقی هم به این دلیل که با مخاطب و اجتماع سروکار دارد بیشتر آسیب دیده و فعالیتهای اهالی موسیقی و به خصوص کنسرتهای موسیقی عملاً میسر نیست.
🔸 وی با اشاره به مختل شدن حوزه آموزش موسیقی نیز گفت: بسیاری از آموزشگاهها و کلاسهای موسیقی عملا تعطیل شده اند که این مسأله بسیار جدی و مهمی است. از طرفی هم معلوم نیست این مسأله تا چه زمانی ادامه دارد. در این مدت تماسهایی از سوی هنرمندان داشتیم نگرانیهایشان ابراز کرده و میکنند.
🔸 مدیرعامل خانه موسیقی با اشاره به گردش اقتصادی ناچیز آموزشگاه های موسیقی گفت: آموزش موسیقی به آن معنا کار اقتصادی نبوده و نیست و آموزشگاهها به زحمت خودشان را سرپا نگه داشتهاند و بحران مخاطب همیشه وجود داشته است. ممکن است یک یا دو آموزشگاه توانسته باشند خوب کار کنند اما در کل وضعیت خوبی ندارد. از سوی دیگر دامنه این تعطیلی ها و فعالیت های موسیقی تمام شهرها را گرفته و فقط مختص تهران نیست. شهرستان ها که به زحمت سرپا بودند و با مضیقههای بسیاری روبرو هستند. حتی بسیاری از آموزشگاه ها برای پرداخت اجاره ملکشان مشکل دارند، بسیاری ثبت نام ترم های جدید ندارند و مدرسان موسیقی که معیشتشان از این طریق بوده و راه دیگری ندارند با مشکل روبرو هستند.
🔸 نوربخش در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در بخشهای پاپ کنسرتهایی بود که درآمد زایی داشت اما در بخش کلاسیک و نواحی به آن معنا رونق اقتصادی وجود نداشت بنابراین آموزش بخشی بود که اینها می توانستند فعالیت کنند که الان با تهدید جدی روبرو شدهاند. در واقع الان کل جامعه موسیقی درآمدزایی ندارند. پس باید به این مساله به طور جدی اندیشید و از مجموعه دولت و شخص وزیر محترم فرهنگ و ارشاد خواهش جدی داریم فکری برای بخش موسیقی بکنند. باید برای برای جبران این خسارت ها و تامین معشیت هنرمندان موسیقی با تاکید بر بخشهای آسیبپذیر فکری اساسی کنند و چاره ای بیاندیشند. به هر حال این دغدغه جدی خانه موسیقی است.
🔸 امیدواریم از این ورطه عبور کنیم و هرچه زود تر این مساله تمام شود. چرا که اگر ادامه یابد تبعات بعدی هم دارد. تا همه چیز به روال عادی برگردد بسیار طول میکشد. الان اولویتهای مردم چیز دیگری است اول سلامت و بعد معشیت است و همه این موضوعات را کنار میگذاریم میبینیم که بخش موسیقی نیاز به یک تمهید جدی دارد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔆 رویای آزادی
رویای آزادی دارن اما
سر می بُرن آزادیو هرروز
این شبه آدم های شیطانی
این قاتلای وحشی مرموز
رویای آزادی دارن اما
کابوس کودک های مظلومن
اون بچه های بی پناهی که
هرروز به کشتار محکومن
بعداز قرار جنگ و خونریزی
با همدیگه می رقصن از شادی
دلواپسای کودکای کار
سرکرده های صلح و آزادی
از خون مردم جام می گیرن
رویای رنگارنگشون اینه
موشک می ریزن رو سر ملت
اینه همون دنیای بی کینه
از دور نور روشنی پیداست
اون مطلع این شام تاریکه
چیزی نمونده تا طلوع صبح
پایان این کابوس نزدیکه
این ظلمای بی حد تموم میشه
اما پس از اون انتقامی هست
دنیا که بی صاحب نمی مونه
ای مردم دنیا! امامی هست
✍ شاعر: علی سلیمیان
🔴 هرگونه بهره برداری از این شعر در موسیقی بدون اطلاع شاعر شرعا حرام است
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic