🔹 موسیقیهایی مجوز میگیرند که گویا ممیزی در مملکت ما وجود ندارد
🔸 حسن نورانی پژوهشگر معتقد است که برای انتشار آثار خوب در عرصه موسیقی سختگیری میشود و در عین حال برای آثارِ سطحی گویا اصلاً ممیزی نداریم.
🔸 حسن نورانی پژوهشگر ادبی در مصاحبه با برنامه "گفتوگوی فرهنگی" درباره ادبیات در موسیقی امروزی گفت: معتقدم که همه نوع موسیقی و شعر با هر سلیقهای باید شکل بگیرد زیرا الزاماً قرار نیست که همه از یک نوع موسیقی لذت ببرند.
🔸 وی افزود: ملتهای آسیایی و به ویژه جامعه ایران، ادب محورند و خیلی از واژهها و نوع ارائه آن واژهها برای ما خط قرمز محسوب میشوند اما در شرایط کنونی با وجود ابزارهای متنوع و تکنولوژی روز، نمیتوان جلوی خلق اثر انواع موسیقیها را گرفت. سؤال اینجاست که چرا ما مدارس و رسانهها را از چیزهای ارزشمند خالی میکنیم و جا را برای مسائل بیارزش باز میکنیم؟!
🔸 نورانی با انتقاد از سختگیریها و ممیزیها برای آثار خوب موسیقایی گفت: در عین این سختگیری برای آثار خوب اما متأسفانه کارهای با مجوز بسیار زیادی پخش میشود که گویا ممیزی در این ممکلت وجود ندارد.
🔸 وی با بیان اینکه توصیفات شاعران امروزی از معشوق نسبت به گذشته کاملاً متفاوت شده است افزود: به عنوان مثال در شعرهای امروز، چشم معشوق با صفت لعنتی توصیف میشود در صورتی که ما لعنت را برای مسائلی که دوست نداریم به کار میبریم.
🔸 این پژوهشگر ادبی اظهار کرد: فرهنگستان برای واژه "پروتکل"، واژه "شیوهنامه" را معادلسازی کرد اما هیچ ناظری وجود ندارد که به مجریان تلویزیون و رادیو تذکر دهد که تا این حد از واژه خارجی "پروتکل" استفاده نکنند.
🔸 نورانی با اظهار اینکه استفاده از زبان محاوره در موسیقی ایرادی ندارد یادآور شد: در دوران مشروطه هم شاعرانی مانند عارف قزوینی و فرخی یزدی از زبان محاوره استفاده میکردند اما نوع استفاده و جاگرفتن زبان محاوره مهم است.
🔸 وی افزود: موسیقی مبتذل و بیمعنا را حتی دانشآموز هم میداند اما تکلیف این موسیقیهایی که رسماً و با مجوز ارشاد در رسانه و صدا و سیمای خودمان پخش میشود چیست؟!
🔸 پژوهشگر ادبی واکاوی اثرات آهنگسازی و تنظیمات و صداها و تیپخوانیها در حوزه موسیقی بر روان جامعه را ضروری خواند و گفت: در حال حاضر ذائقهسازی در زمینه شعر و موسیقی منجر به بازارسازی شده و دیگر مانند گذشته نیست که شاعر برای تکتک واژهها عرق بریزد و خواننده بر موسیقی سوار شود.
🔸 نورانی بر این باور است که قرار نیست موسیقی کلاس ادب و اخلاق باشد و معیار یک موسیقی یا شعر خوب هم الزاماً نصیحت کردن مردم نیست و متناسب با وضعیت هر دورهای متفاوت است اما نباید به خاطر سلیقه امروزیها سعدی را تا حد کف بازار پایین بیاوریم تا مخاطب آن را درک کند بلکه باید مخاطب را طوری پرورش دهیم که از خواندن گلستان لذت ببرد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
⭕️ توییت "لیدی گاگا (استفانی جوآن انجلینا جرمنوتا)" خواننده آمریکایی
✏️ آن چه که در حال حاضر در آمریکا اتفاق می افتد وحشتناک است و فراتر از التهاب است. برای همه تا جایی که امکان دارد آرامش آرزو میکنم در حالی که شاهد میوه های فاسد تعصب هستیم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
4_6012751977274934743.mp3
7.92M
🎵 سرود « چریک »
🎤 باصدای: گروه سرود وصال
🖊 شاعر: محمدمهدی استخر
🎵 آهنگساز: احسان جوادی
🔸 به مناسبت سالروز شهادت شهید چمران
🔺 #صدای_شما
🎼 کانال رسمی موسیقی موسسه مصاف
@masafmusic
⭕️ توییت "فیفتی سنت(کورتیس جیمز جکسون سوم)" خواننده آمریکایی
فوری: گرت رولف، افسری که جمعه گذشته ریچارد بروکس را تیرباران و کشت، به اتهام قتل و همچنین 10 اتهام دیگر متهم شده است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 بررسی کاستیهای آثار مذهبی حوزه کودک و نوجوان در «کافه هنر»
🔸 به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «کافه هنر» که به مسایل و رویدادهای فرهنگی روز در حوزه ادبیات، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی میپردازد، به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) با حال و هوایی متفاوت پخش شد.
🔸 زهره سربازی تهیه کننده این برنامه گفت: چهارشنبه به رسم پیشنهادهای آخر هفته در بخش تازههای نشر با فاطمه باقری همراه شدیم و از کاستیهای آثار مذهبی در حوزه کودک و نوجوان و راهکارهای آن گفتیم.
🔸 وی ادامه داد: علی رکاب کتابفروش خوش ذوق و یار همیشگی «کافه هنر» روی خط ارتباطی برنامه حاضر شد و با توجه به سلایق مخاطبان به کتاب معرفی کتاب پرداخت.
🔸 تهیه کننده برنامه «کافه هنر» عنوان کرد: علاقه مندان میتوانند ابتدای برنامه آخرین فیلمی را که تماشا کردهاند یا آخرین کتابی را که مطالعه کردند عنوان کنند.
🔸 سربازی در پایان گفت: تینا میرکریمی گزارشگر برنامه «کافه هنر» گزارشی را از شرایط بازدید موزه اسلامی در روزهای کرونایی آماده کرد.
🔸 «کافه هنر» با اجرای شهاب شهرزاد از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۶ از رادیو ایران پخش میشود.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 کرونا بزرگترین جشنواره موسیقی جهان را لغو کرد
🔸 جشنواره هنر و موسیقی دره کواچلا (Coachella) که پیشتر به دلیل شیوع کرونا از آوریل (فروردین-اردیبهشت ۹۹) به اکتبر (مهر-آبان ۹۹) موکول شده بود، لغو شد.
🔸 مسئولان برگزاری رویداد هنری کواچلا در بیانیهای ضمن اعلام این خبر عنوان کردند: نظر به رهنمودهای بهداشتی مستمر از سوی مقامات ریورساید، جشنواره کواچلا ۲۰۲۰ در ماه اکتبر نیز برگزار نخواهد شد. این آن آیندهای نیست که ما میخواستیم اما تمرکز اصلی همچنان بر حفظ سلامت طرفداران، کارکنان، هنرمندان، شرکا و دیگر دستاندرکاران برگزاری این جشنواره خواهد بود.
🔸 به استناد بخش دیگری از این بیانیه، دوره بعدی جشنواره موسیقی و هنر دره کواچلا در دو نوبت ۹ تا ۱۱ آوریل ۲۰۲۱ (۲۲-۲۰ فروردین ۱۴۰۰) و ۱۶ تا ۱۸ آوریل ۲۰۲۱ (۲۹-۲۷ فروردین ۱۴۰۰)، برگزار خواهد شد.
🔸 کواچلا یک جشنواره سالیانه موسیقی و هنر است که در دره کواچلا واقع در صحرای کلرادو، برگزار میشود. شرکتکنندگان در این رویداد، هر ساله شاهد اجرای بزرگترین و پرطرفدارترین چهرههای صنعت موسیقی در ژانرهای مختلف از پاپ، راک و ایندی گرفته تا هیپهاپ هستند. این جشنواره در دو دهه فعالیت خود میزبان خوانندگان نامآشنایی چون باب دیلن، بیانسه و ردیوهد بوده است. سال گذشته خوانندگان سرشناسی ازجمله جنل مونی، بیلی آیلیش، کید کادی، بلک پینک در این رویداد حضور داشتند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 سرآغـاز تحول در موسیقی کودک
1⃣ قسمت اول:
🔸 سن کمی دارند و در دستهبندی گروههای سنی، در رده کودکان قرار میگیرند، اما وقتی در تالار وحدت روی صحنه میروند و ساز به دست میگیرند و در برابر صدها نفر برنامه موسیقی اجرا میکنند، حیرت همگان را بر میانگیزند. مدت زیادی نیست که گروه ارکستر کودک کشور با عنوان «سفید کوب» به رهبری «پوریا شیرینگو» شکل گرفته است که به نظر کسانی که دستی بر آتش دارند و موزیکدان هستند، تحولی در موسیقی کودک کشور محسوب میشود.
🔸 «پوریا شیرینگو» را مؤسس و رهبر ارکستر کوبهای کودک «سفید کوب» میدانند که به گفته خودش سالهاست دغدغه آموزش موسیقی و ریتم به کودکان را دارد. او میگوید: «از سال ۸۹ دغدغه من این بود که کار تخصصی در حوزه آموزش موسیقی و ریتم برای کودکان انجام دهم. کاری که هیچوقت انجام نشده و مختصر کارهای انجامشده هم مربوط به آموزشگاه و مؤسسههای خصوصی بوده که شاهد خروجیهای مطلوبی از آنها نبودهایم.»
🔸 تصور همگان بر این است که ریتم فقط در موسیقی و ساز و نوا خلاصه میشود، اما رهبر ارکستر کوبهای سفیدکوب باور متفاوتی دارد و میگوید: «ریتم در موسیقی خلاصه نمیشود. بدن هم ریتم دارد. مانند ضربان قلب که با تپش منظم و دقیق سبب حیات انسان میشود. یا حرکاتی چون راه رفتن و صحبت کردن که از مغز نشئت میگیرند و دقت در هریک از آنها ثابت میکند که ریتم دارند.»
🔸 شیرینگو در اهمیت ریتم میگوید: «ریتم پایه و اساس شکلگیری ذهن کودک است. بنابراین اگر بتوان ریتم را با عنوان موسیقی یا مفهوم در قالب بازی به کودک یاد داد، از یک سو سبب میشود کودک کنترل بهتری روی حرکات بدن داشته باشد و از سوی دیگر توانایی ذهن افزایش مییابد و مفاهیم را بهتر آنالیز میکند.» این موزیسین در یک کلام میگوید: «موسیقی و ریتم قدرت یادگیری کودک را چند برابر میکند.»
🔸 اهمیت آموزش در سنین کودکی
شیرینگو در اهمیت آموزش به کودکان میگوید: «تحقیقات نشان میدهد کودکانی که در سنین پایین با ریتم آشنا میشوند، توانایی و قدرت یادگیری بهتری دارند.» به گفته او این یادگیری حتماً نباید در آموزشگاهها انجام شود. شیرینگو به نقش مادران اشاره و عنوان میکند: «مادر نخستین کسی است که کودک با او ارتباط برقرار میکند. لالایی مادران بهترین موسیقی و ریتم است که کودک میتواند با آن انس بگیرد. از همین نواها و زمزمههای مادرانه میتوان برای آموزش ریتم به کودکان الگو گرفت و بهرهبرداری کرد.»
🔸 استعداد ذاتی است، اما شکوفایی همین استعداد نهفته هم نیاز به آموزش دارد. شیرینگو با بیان این موضوع میگوید: «بخشی از ذوق هنری و علاقه به ریتم و موسیقی انتسابی و ذاتی است و بخشی هم اکتسابی. به هر حال هر دو بخش برای شکوفایی نیاز به آموزش و تعلیم دارند. با آموزش درست میتوان شاهد نتیجه و ثمره خوب و مطلوب بود.»
🔸 شکلگیری ارکستر کوبهای کودک
شیرینگو آموزش به کودکان را هدف خود قرار میدهد و برای رسیدن به این هدف گام برمیدارد. او میگوید: «همین تصمیم و هدف سبب شکلگیری ارکستر کوبهای سفیدکوب شد.» این استاد موسیقی در توضیح بیشتر میگوید: «برای شروع کار برای کودک نیاز به تحقیق و پژوهش و مشاوره داشتم که پس از جستوجو متوجه شدم کار تخصصی در این مورد در کشور انجام نشده است. بنابراین تحقیقات مربوط به کشورهای آلمان، ژاپن و فرانسه را مطالعه کردم و پس از مشاوره با روانشناسان تخصصی کودک، نتایج بهدستآمده را با شرایط تربیتی و شخصیتی کودکان کشور تطبیق دادم و به چهارچوب مشخص رسیدم و دورههای آمورشی را برگزار کردم و ارکستر شکل گرفت.»
🔸 ارکستر سفید کوب فعالیتش را از سال ۹۲ با ۸ نفر شروع کرد و به گفته شیرینگو هر سال به نفراتش افزوده شد و کودکان در موسیقی پیشرفت کردند: «تشکیل همین ارکستر انگیزهای شد تا افراد دیگری هم در این مسیر قدم بگذارند و کار حرفهای برای کودکان انجام دهند.»
🔸 تشکیل ارکستر اتفاق خوبی بود. شیرینگو در ادامه این جمله میگوید: «شرکت کودکان در این ارکستر سبب افزایش اعتماد به نفس آنها شد. همچنین با تشکیل این ارکستر، کودکانکار گروهی را یاد گرفتند و آموختند میتوانند در مقابل صدها تماشاچی بایستند و برنامه اجرا کنند.»
🔸 او به موضوع کاهش بزه در کشور هم اشاره میکند و میگوید: «وقتی کودک با اعتماد به نفس میایستد و برنامه اجرا میکند و مرکز توجه قرار میگیرد دیگر نیاز ندارد برای جلب توجه دیگران تمارض کند. همین کار سبب هدایت نسل آینده در مسیر درست میشود و نتیجه این کار داشتن جامعه بهتر و عاری از بزه است.»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
سرآغـاز تحول در موسیقی کودک
2⃣ قسمت دوم:
🔸 اهمیت سن در یادگیری
اکثر شهروندان گمان میکنند سن در یادگیری تأثیر دارد، اما شیرینگو میگوید: «به صراحت میگویم که برای یادگیری موسیقی و ریتم هیچ شرایط سنی وجود ندارد.» به گفته او یادگیری به شرایط پذیرش کودک بستگی دارد. رهبر ارکستر سفید کوب در توضیح بیشتر میگوید: «برخی از کودکان در ۲ سالگی شرایط یادگیری را دارند و برخی هم حتی در سن ۸ سالگی به دلیل وابستگی به خانواده شرایط نشستن در کلاس و پذیرش آموزشها را ندارند. بنابراین از خانوادهها تقاضا میکنم برای یادگیری به کودکان فشار نیاورند و اجازه دهند کودک به اختیار و با شوق و اشتیاق خود انتخاب کند.»
🔸 مهمان هفتگی در ستون صفحه ۱۶
مدارس تعطیل شده و فصل اوقات فراغت از راه رسیده و ثبتنام در کلاسهای آموزشی دغدغه خانوادههاست. آموزش موسیقی از جمله مواردی است که خانوادهها دوست دارند در موردش اطلاعاتی کسب و نام کودک خود را در آموزشگاهها ثبت کنند. از این پس پوریا شیرینگو هر هفته نکاتی را برای راهنمایی خانواده در انتخاب کلاسهای مناسب ارائه میدهد که میتوانید در ستون صفحه ۱۶ بخوانید.
🔸 آرزوی رهبر ارکستر
آرزوی من این بود برای کودکانی که شرایط مالی سختی دارند و نمیتوانند در کلاسهای آموزشی شرکت کنند، کار فرهنگی و آموزشی انجام دهم. پوریا شیرینگو پس از بیان آرزویش میگوید: «امیدوارم بهزودی شرایطی فراهم شود و با حمایت ارگانها و سرمایهگذاران بتوانیم برای کودکان محروم از امکانات که با استعداد هم هستند، کار فرهنگی انجام دهیم.»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 وزارت خارجه رژیم صهیونیستی تولد «ابی» را تبریک گفت
🔸 اکانت "اسرائیل به فارسی" متعلق به وزارت خارجه رژیم صهیونیستی تولد «ابراهیم حامدی» ملقب به "ابی" را تبریک گفت.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
12.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ « اسمم آمریکاست »
🎤 با صدای: صادق آتشی
🎵 آهنگساز: هادی کولیوند
🔺 #صدای_شما
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
ارسال شده از سروش+:
🔹 «زبان و شاعری» به چاپ دوم رسید/ وضوح تعریف شعر از بکت تا بنیامین
🔸 به گزارش خبرگزاری مهر، نشر آگه دومین چاپ کتاب «زبان و شاعری» شامل چهار مقاله به ترجمه پیمان چهرازی را با شمارگان ۲۲۰ نسخه، ۱۲۸ صفحه و بهای ۲۰ هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب پاییز سال گذشته (۱۳۹۸) با شمارگان ۵۵۰ نسخه و بهای ۱۹ هزار تومان منتشر شده بود.
🔸 «زبان و شاعری» شامل چهار مقاله مهم با این عناوین است: «شالوده شعر» نوشته ادگار آلن پو، «بحران شعر» نوشته استفان مالارمه، «دانته. برونو. ویکو. جویس» نوشته ساموئل بکت و «فلانور» نوشته والتر بنیامین. کتاب با کنار هم گذاردن این چهار مقاله این امکان را فراهم میکند که برخی از جزئیات و ابهامات موجود در تعریف شعر، در قالب نوعی تلاقی یا همپوشانی، در پرتو یکدیگر وضوح یابند.
🔸 «دانته. برونو. ویکو. جویس» در واقع نخستین مطلب منتشر شده به قلم بکت است. بکت در این متن که در سال ۱۹۲۹ منتشر شده بود، در تحلیل ساختار مدرن و نامتعارف رمان «شب زندهداری فینگنها» اثر جیمز جویس، به خاستگاههای زبان و شعر رجوع میکند. این رمان معروف جویس به زبان غامضش شهرت دارد. ادگار آلن پو نیز قائل به گونهای نبوغ در شاعر راستین است. بهزعم او شاعر سهمی از زیبایی اصیل آسمانی را در دل تجربه الهام و تخیل، در شعر به قالب کلام در میآورد. استفان مالارمه، در میانه بحرانی که شعر فرانسوی بعد از هوگو را درگیر خود کرده، ایده پیوند درونی و تنگاتنگ شعر و موسیقی را، در شکلی بیواسطه و فردی، مطرح میکند.
🔸 مقاله والتر بنیامین نیز در اصل بخشی از کتاب «شارل بودلر: شاعری غنایی در عصر سرمایه داری پیشرفته» بنیامین به نام «فلانور» است. محققان بسیاری به ایده فلانور یا پرسه گرد بنیامین در مقالات یا سخنرانیهای خود ارجاع داده بودند، اما هیچگاه این مطلب به فارسی ترجمه نشده بود. به عبارتی مخاطب فارسی بارها با این واژه برخورد میکرد، اما اصل متن را نمیدانست که چیست؟
🔸 با ترجمه چهرازی پیشتر کتاب «چگونه شعر بخوانیم» نوشته تری ایگلتون نیز توسط نشر آگه منتشر شده بود که با استقبال مخاطبان مواجه شد. «چگونه شعر بخوانیم» اکنون به چاپ چهارم رسیده است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic