🔹 تقدیر خانه موسیقی از عملکرد وزیر ارشاد
🔸 در پی ممانعت از حذف معافیت مالیاتی که یکی از مطالبات اصلی هنرمندان بود، خانه موسیقی ایران از زحمات و پیگیری های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از مطالبات صنف تقدیر و تشکر کرد. به گزارش سایت خانه موسیقی، در پی اعلام معافیت ۱۰۰درصدی فعالیتهای فرهنگی از مالیات توسط سازمان برنامه و بودجه، خانه موسیقی ایران در نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از زحمات آن وزارتخانه جهت ممانعت از لغو معافیت مالیاتی تقدیر و تشکر کرد
🔸 بلافاصله پس از انتشار اخباری مبنی بر حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی) نیز در گفتگویی نسبت به اتخاذ تصمیمات غیرکارشناسانه در زمینه اخذ مالیات از فعالیت های فرهنگی ابراز نگرانی جدی کرد و خواستار تداوم معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی شد
🔸 همچنین در این خصوص و پس از مطالبات صنفی اهالی فرهنگ و هنر، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) طی نامههایی جداگانه به معاون اول رئیسجمهور رئیس دفتر رئیسجمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی، خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ هنر و رسانه شد.
@masafmusic
🔹 هشدارهای چکناواریان درباره اوضاع بد ارکستر سمفونیک تهران / از ژیان تا بنز
🔸 " 30سال با ارکسترهای استاندارد فاصله داریم "
در اینجا یک پاراگراف از صحبتهای سال گذشته (هشتم بهمن 1397) لوریس چکناواریان را مرور میکنیم: «متأسفانه ارکسترهای ما آنقدر حرفهای نیستند که قطعات را به بهترین شکل بنوازند. همانگونه که برای تیم ملی فوتبال مربی خارجی آوردیم باید رهبرهای ارکستر خارجی بیاوریم که آموزش ببینیم. البته میتوانیم آرم مرسدس را روی پیکان بگذاریم. هنوز گروههای ما درجه یک نیستند. نیاز نیست که اعضای ارکستر همه ایرانی باشند، حتی در آمریکا محدودیت ملّیتی در اعضای ارکستر نیست. این تعلیم در همه جای دنیا اتفاق میافتد.»
🔸 سازهای ما از درجه سه هم پایینترند / از ژیان تا بنز
چکناواریان با اینکه خودش اکنون رهبر ارکستر سمفونیک تهران شده و سه شب این ارکستر را در تالار وحدت رهبری کرده است، باز هم سخنان منصفانه و واقعبینانهای درباره این ارکستر بر زبان جاری میکند. چکناواریان در مصاحبهای که روز نهم آذر 1398 و پس از اجراهایش با ارکستر سمفونیک تهران در روزنامه ایران چاپ شده، گفته است:
🔸 «در سطح جهانی ارکسترها درجههای مختلفی از استاندارد دارند و میتوان آنها را به سه بخش درجه 1، درجه 2 و درجه 3 تقسیمبندی کرد، در واقع تفاوتها بهزبان خودمانی از ژیان است تا بنز. در کشورهایی که از استانداردهای ویژه و درجه یکی برخوردارند تمرینات گروه بهصورت روزانه و برنامهها کاملا مُدون و مشخص است و ضبط قطعههای موسیقیشان هم بههمین شکل با نظم خاصی پیش میرود. از طرف دیگر ارکسترهای درجه یک از سازهای درجهیک و گرانقیمت و استانداردی استفاده میکنند؛ فلوتی که در ارکستر انگلیس استفاده میشود فلوت طلایی است یا ویولُنسل که با قیمتی کمتر از صدهزار دلار در این ارکسترها پیدا نمیکنید.
🔸 اما متأسفانه در ارکسترهای ما نه تمرینهای منظمی وجود دارد و نه ساز استانداردی؛ در واقع سازهایی که ما از آنها استفاده میکنیم حتی سازهای درجه سه هم نیستند و این مشکل در سازهای بادی بیشتر وجود دارد. نکته دیگر آن است که ارکستر ملی جای جوانگرایی نیست و باید از نیروها و نوازندگان بسیار زبده و باتجربه استفاده شود و ما بهدلایل مختلف این چهرههای باتجربه را کنار گذاشتهایم و بیچاره جوانهایی که باید در آبهای کوچکتر شنا کنند امروز یکدفعه سر از ارکستر سمفونیک درآوردهاند و بیشک این اشتباه و گناه آنها نیست.»
🔸 نگاهی دقیق به صحبتهای لوریس چکناواریان نشان میدهد که ارکستر سمفونیک تهران اوضاع چندان خوبی ندارد. این ارکستر در چند سال گذشته زیر نظر شهرداد روحانی اداره شده و امروز بهگواه اهل فن، به هیچ وجه اوضاع کیفیِ خوبی ندارد. شاید زمان آن فرا رسیده که مسئولان جدید بنیاد رودکی تصمیمهای جدیتری برای اداره ارکستر سمفونیک اتخاذ کنند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 تجلیل مجید مجیدی از یک آلبوم موسیقی
🔸 مجید مجیدی فیلمساز، از خالق و خواننده آلبوم موسیقی «محمد رسولالله» تمجید کرده و آن را اثری ارزشمند در به تصویر کشیدن چهره واقعی اسلام ارزیابی کرده است.
🔸 مجید مجیدی در گفتوگو با روابط عمومی مرکز موسیقی حوزه هنری با اشاره به اثر آلبوم محمد رسول الله(ص) به مشکلاتی که جهان اسلام در نتیجه وارونه جلوهدادن حقیقت رحمانی اسلام از سوی دشمنان اسلام پیش آمده، وظیفه هنرمندان را در به تصویر کشیدن چهره واقعی و رحمانی اسلام بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: متاسفانه ما امروز در دنیا شاهد این هستیم که قرائتی که از اسلام ارائه میشود هیچ نسبتی با اسلام حقیقی ندارد. اسلامی که توسط گروههای تندرو و کشورهایی که اسلام ستیز هستند، عملا نوعی هتاکی به اسلام حقیقی است و این وظیفه تمامی هنرمندان و همه کسانی است که عاشقانه به اسلام نظر دارند، این است که آن چهره رحمانی و رحمة للعالمینی پیامبر(ص) به جهانیان نشان دهند.
🔸 کارگردان فیلم « محمد رسول الله(ص) » ادامه داد: پیامبری که جز مهربانی و آن عطوفت و آن ذات پاک اقدس الهی را در تمام زندگیاش به عینه نشان میدهد و هنرمندان باید این چهره پاک و مهربان را به جهانیان به خصوص به نسلهای امروزی بشناسانند و نشان دهند.
🔸 وی در پایان انتشار آلبوم محمد رسول الله(ص) پیام عزیزی را در همین راستا ارزیابی کرد و گفت: خوشا به حال پیام عزیزی که توفیق پیدا کرده در این مسیر کار کند. من در اینجا باید به پیام عزیزی با آن اسم با مسمایش تبریک عرض کنم که در این راه گام برداشته و برای پیامبر(ص) کار میکند. و قطعا با این کارها خداوند عزیزش خواهد داشت و من افسوس میخورم که چرا در مراسم رونمایی از این اثر حضور نداشتهام.
🔸 مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی(محمد رسول الله) دوشنبه همزمان با ایام ولادت حضرت رسول(ص) و هفته وحدت با حضور موسیقیدانها ، شعرا و هنرمندان مطرح در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
🔸 این آلبوم شامل ۱۴ قطعه موسیقی عرفانی با محوریت شخصیت نبی مکرم اسلام است که با خوانندگی پیام عزیزی، تنظیم فردین لاهورپور و صدابرداری امید نیکبین عرضه شده و در سایتهای معتبر موسیقی نیز در دسترس قرار گرفته است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 سیروان و زانیار در کنار ستاره موسیقی جهان
🔸 سیروان خسروی که به تازگی به همراه برادرش زانیار در کنسرت برایان آدامز، خواننده مشهور انگلیسی حضور پیدا کرده، تصویری از خود و برادرش در کنار این هنرمند منتشر کرد.
🔸 سیروان که همواره به برایان آدامز ابراز علاقه کرده است با انتشار تصاویر زیر در صفحه اینستاگرامش نوشت: "وقتى کسى که عاشق هنر و شخصیتش هستى رو از نزدیک میبینى، بعدش با هیچ کلمهاى نمیتونى احساستو براى بقیه بیان کنى."
🔸 برایان آدامز، زاده کانادا با اصلیتی انگلیسی، ترانهسرا، آهنگساز، گیتاریست، بیسیست، تهیهکننده، فعال اجتماعی، عکاس و از شناختهشدهترین خوانندههای راک است. او در سال ۱۹۸۴ و با آلبوم "بیپروا" به شهرت جهانی رسید. از دیگر آلبومهای موفق آدامز میتوان از "بیدار کردن همسایهها" و "۱۸ ساله تا آخر عمر" نام برد.
🔸 آدامز در سال ۱۹۹۱ برای ساندترک فیلم "رابین هود: شاهزاده دزدها" برنده جایزه گرمی شده و تا بهحال ۵ بار نامزد دریافت گلدن گوب بوده است. او گیاهخوار است و در فرانسه زندگی میکند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 موسیقی متن چند فیلم بزرگ از رقابت اسکار جا ماند
🔸 آهنگ رجینا اسپکتور برای فیلم «بامبشل» و حداقل شش موسیقی متن اورجینال دیگر از جمله «دو پاپ» و «ایرلندی» وقتی که هفته آینده لیست کوتاه موسیقی اسکار اعلام بشود در آن جایی نخواهند داشت.
🔸 این به خاطر این است که هیچ یک از آنها در لیست رسمی آکادمی که از آنجا اعضای شاخه موسیقی، نامزدهای نهایی را انتخاب میکنند، حضور ندارند.
🔸 رایدهی اولیه امروز بعد از ظهر به پایان میرسد و لیست کوتاه آهنگ و موسیقی متن فیلمها که از آن پنج نامزد نهایی انتخاب میشوند شانزدهم دسامبر معرفی خواهد شد.
🔸 از جمله موسیقی متنهای مهم دیگری که در لیست امسال حضور نخواهند داشت میتوان به «کاپیتان مارول»، «چاقوها بیرون»، «یک زندگی مخفی» و «اد استرا» اشاره کرد.
🔸 منابع آگاه میگویند دلایل این اتفاق مختلف هستند. به طور مثال «یک اشتباه اداری» منجر به جا ماندن موسیقی متن نیتن جانسون برای فیلم «چاقوها بیرون» از لیست شد. با وجود اینکه مسئولان لاینزگیت هنوز نظری ندادهاند، به نظر میرسد دلیل جا ماندن آهنگ ساخته اسپکتور برای فیلم «بامبشل» از
اسکار هم همین بوده باشد.
🔸 موسیقی متن «کاپیتان مارول» برای رقابت در اسکار ارسال نشد که تصمیمی تعجبآور بود چون پینار توپراک بلافاصله به عنوان یک آهنگساز زن سازنده آهنگ یک فرنچایز میلیارد دلاری به شهرت رسید. یکی از منابع گفت دیزنی میخواست به جای حمایت از این فیلم بیشتر به «انتقامجویان: پایان بازی» بپردازد.
🔸 موسیقی متن جیمز نیوتن هاوارد برای «یک زندگی مخفی» اجازه شرکت در رقابت اسکار را پیدا نکرد. منابع میگویند این تصمیم خیلی تعجبآور نبود چون ترنس مالیک کارگردان معمولا از چند گزینش موسیقی کلاسیک و چند آهنگساز در فیلمهایش استفاده میکند که هر یک بخشی از موسیقی متن نهایی را مینویسند. هاوارد آهنگساز اصلی بود اما ظاهرا این برای اسکار کافی نبود.
🔸 نتفلیکس هنوز صحبتی در مورد موسیقی متن «ایرلندی» نکرده است که توسط رابی رابرتسون نوشته شده و در مراسم جوایز انتخاب منتقدان یکشنبه هم نامزد شده بود. منابع میگویند موسیقی متن این فیلم ارسال شد اما نتوانست وارد رقابت بشود.
🔸 منابع میگویند موسیقی متن برایس دسنر برای «دو پاپ» هم رد شد چون آهنگهای گروههای آبا و بیتلز در آن موجود بود. یکی از قوانین شاخه موسیقی آکادمی اسکار میگوید موسیقی متنی که به طور قابل توجه از محتوای آهنگها یا موسیقی فرد دیگری استفاده کرده باشد نمیتواند در رقابت شرکت کند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم
1⃣ قسمت اول:
🔸 نشست رونمایی از کتاب «موسیقی، فقه، انقلاب اسلامی، تهدید یا فرصت» نوشته حجت الاسلام مجتبی فلاحتی، در محل حوزه هنری استان قم با حضور برخی اهالی هنر استان قم برگزار شد.
🔸 تمایزات جوهری بین آرای رهبر انقلاب و بقیه فقها در مورد موسیقی
حجت الاسلام فلاحتی در ابتدا به انگیزه اولیه نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: سخنان رهبر انقلاب، انگیزه اولیه من برای نگارش کتاب بود. با مراجعه به فقه فهمیدم تمایزات جوهری بین فرمایشات ایشان و بقیه فقها در مورد موسیقی وجود دارد. وقتی فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را در کنار آرای بقیه فقها که می گویند: آلات موسیقی ذاتاً مشکل دارد، یا برخی فتاوا که موسیقی را ذاتاً حرام می دانند، به این تفاوت جوهری می رسیم. ضمن اینکه برای تحلیل جامع موسیقی صرفاً بحث فقهی کافی نیست. برای همین بنده برای تدوین کتاب فقط به جلسات درس خارج فقه ایشان با موضوع غنا اکتفا نکردم و تمام فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را مورد مطالعه قرار دادم.
🔸 تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی
وی در ادامه به تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی پرداخت: به نظر من اسلام با وجود موسیقی مشکل ندارد، بلکه ماهیت و کارکرد موسیقی است که موضوع فتوا باید باشد. اما در شیعه تقریباً اجماعی در طول ۱۳۵۰ سال بر این داریم که موسیقی که تولید شده سازی باشد حرام است و تنها اقلی از فقها، مثل مرحوم محقق کرکی در جامع المقاصد هستند که موسیقی را منقسم به حرام و حلال می کنند. یعنی در طول ۱۳۵۰ سال تنها نگاه سلبی و از حیث فتوا حرام، را ما در مورد موسیقی شاهد هستیم تا اینکه آقای خویی در دوره دوم تطور فتاوا در مورد موسیقی حرام بودن مطلق موسیقی را مورد تردید قرار می دهند. امام خمینی(ره) اوایل انقلاب موسیقی را حرام اعلام می کنند و این در نامه ایشان به رادیو دریا مشخص است، اما از سال ۶۲ به بعد و از وقتی که موسیقی دانها مسیر موسیقی را عوض کردند، امام نیز فتوا به حلیت برخی موسیقی ها می دهند.
🔸 نگاه ایجابی به موسیقی در رویکرد رهبر انقلاب
وی در ادامه گفت: در دوره چهارم ما فتاوا و نگاه خاص مقام معظم رهبری را داریم که در رویکرد ایشان نگاه ایجابی به موسیقی در کنار نگاه سلبی وجود دارد. وی در توضیح دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد موسیقی گفت: حضرت آقا تعابیری در مورد موسیقی دارند که باید مانیفست جمهوری اسلامی در مورد موسیقی باشد که من تعدادی از اینها را در همین کتاب جمع کردم. «موسیقی علمی و هنری مبتنی بر نظم و پایه الهی است». «ابزار موسیقی هم مبتنی بر فطرت انسان ساخته شده است» که نظریه حکما اسلامی در مورد ابزار موسیقی، همین است. «موسیقی دل ناشاد ما را شاد می کند». «موسیقی علمی و هنری است که میتواند در خدمت مکتب و انقلاب قرار بگیرد».
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم
2⃣ قسمت دوم:
🔸 کتاب «موسیقی، فقه، انقلاب اسلامی، تهدید یا فرصت» در ادامه گفت: البته ایشان در درس خارج خودشان ۶ بار می فرمایند موسیقی های جمهوری اسلامی غالبش حرام است، اما این نگاه و فرمایشات رهبر انقلاب در سند نویسی ها مورد ملاحظه قرار نگرفته است، در حالی که ما دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم. مثلاً در سندها می گویند ترویج موسیقی شرقی یا سنتیِ اصیل ایرانی که تعابیری مبهم هست و در وزارت ارشاد هم به دلیل این ابهام در سند موسیقی ها به صورت رندومی اجازه انتشار پیدا می کنند و ممیزی دقیق و مبتنی بر ملاک مشخص در مورد موسیقی نداریم.
🔸 کم کاری حوزه و دانشگاه درباره موسیقی
پژوهشگر فقه موسیقی در بخش دیگر سخنانش در مورد دروس خارج و متون فقهیِ موسیقی گفت: مشکل حوزه ما این است که در حد مکاسب با موسیقی برخورد کردند و بیش از کتاب مکاسب به بحث موسیقی نپرداخته اند و مشکل دانشگاه ما این است که فقط به ترجمه اکتفا کرده است و در مورد موسیقی فاخر کار علمی نکرده است. ما بلایی به سر موسیقی، این هنر متعالی که می تواند ما را به معراج ببرد، آورده ایم که هر کس می گوید موسیقی همه ذهنشان به سمت نوع مبتذل و جنسی آن می رود و به یاد رابطه دختر و پسر و عشق های زمینی می افتند و موسیقی را از اوج تعالی به حضیض ابتذال می کشند.
🔸 برای تمدن سازی نیاز به موسیقی داریم
وی در پایان گفت: ما باید جلسات موسیقی دان های متدین را ترویج کنیم. موسیقی برای دین و انقلاب ما صرفاً تهدید نیست و فرصت هم می تواند باشد و بسته به نوع آن است. ما برای ایجاد قدرت نرم و اجزای تمدن سازی، موسیقی را لازم داریم، اما وضع موجود را اگر ببینیم موسیقی هیچ سودی ندارد و متأسفانه اکثریت موسیقی امروز ما فاخر نیست. راه برون رفت ما از این وضع اسفبار موجود این است که نسل جدیدی از موسیقی دان ها تربیت شود. افرادی که به عشق تغییر وضع موجود به میدان آمده باشند نه به نیت لذت و کیف، جوانانی که بتوانند به خلق آثاری فاخر در مورد موسیقی پردازند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 پرداختن به شهدای هنرمند، فرهنگ ما را تقویت میکند
🔸 خواننده سرودهای انقلابی، مراسم پاسداشت شهدای هنرمند را در فضای فرهنگی امروز جامعه ضروری دانست و گفت: پرداختن به شهدای هنرمند، فرهنگ ما را تقویت میکند.
🔸 به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج هنرمندان کشور، محمدگلریز در گفتگویی گفت: به طور کلی بزرگداشت برای شهدا کار بسیار پسندیده و خوبی است و برای شهدای هنرمند که به زیور هنر هم آراسته اند اهمیت و ضرورت این کار را دوچندان می کند. دراصل زبان هنر و معیارهنری خیلی راحت تر از زبان های دیگر بامخاطبان ارتباط برقرار می کند و هرمطلبی که هنرمندانه و عالمانه ارائه شود مؤثر و اثربخش تر خواهد بود.
🔸 خواننده سرود "خجسته باداین پیروزی" همچنین افزود: کاربرای شهدا و نیز خانواده های آنان هنوز ادامه باید داشته باشد و ما هنوز هم به شیوه های رفتاری و سلوک اخلاقی شهدا در تمامی شئون زندگی مان در سطح جامعه نیازمندیم. امیدوارم که متولیان فرهنگی هنری جامعه مثل سازمان صداوسیما، حوزه هنری، سپاه و بسیج و همه ارگان های فرهنگی و هنری کشور بیش از پیش در این خصوص سرمایه گذاری کنند چرا که فرهنگ و هنر امروز ایران به شدت نیازمند الگوبرداری از شیوه و سبک زندگی و رفتار شهداست.
🔸 گلریز افزود: ما در شرایطی به سرمی بریم که جبهه استکبار و غرب باهمه توان مادی و معنوی خود سعی در اضمحلال و فروپاشی فرهنگ و هنر چندین هزارساله ما دارد و با همه قوا در این میدان حضور دارند و هزینه می کنند. تمام هدفشان نیز اغوای جوانان وطن از طریق هنر پوچ و بی محتوای غربی است که هیچ تناسبی با موازین و معیارها و هنجارهای شرعی و عرفی ما ندارد. این وظیفه خطیر برعهده متولیان فرهنگ و هنر مملکت است که کشور را از این مهلکه هولناک رهایی بخشند و با سرمایه گذاری کلان و گسترده در بخش های گوناگون هنری و تقویت زیرساخت ها و رفع مشکلات و موانع، فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی خودمان را درمقابل این هجوم خصمانه بیمه کنند.
🔸 گلریز اضافه کرد: اکنون همه باور دارند و داریم که درجنگ نابرابر اقتصادی هستیم و می بایست همانند زمان جنگ و دفاع مقدس که همه ملت یکدل و یک صدا بخاطر وطن و اسلام متحد شده بودند، دوباره اقتدارملی خود را به رخ دنیا بکشانیم و از این پیچ سخت تاریخی به سلامت عبور کنیم. با نشستن و نگاه کردن نمی شود مقابل هجمه دشمنان ایستاد و برای زنده نگه داشتن نام و یاد و خاطره اسطوره هایی مانند همت، باکری، زین الدین و باقری، چمران، صیاد شیرازی و هزاران شهید به خون تپیده گمنام وطن بنا به فرمایش دقیق مقام معظم رهبری می بایست برنامه داشت و مقتدرانه عمل کرد.
🔸 قرار است در مراسم پاسداشت شهدای هنرمند کشور _شاهدان شیدایی_ ، از محمد گلریز خواننده سرودها و نغمات ماندگار و خاطره انگیز انقلاب و دوران دفاع مقدس تقدیر و تجلیل به عمل آید.
در این مراسم همچنین قرار است در کنار تجلیل از خانواده معظم شهدای هنرمند، از آقایان مرتضی سرهنگی در حوزه ادبیات مقاومت و پایداری، مسعود نجابتی در عرصه هنرهای تجسمی و گرافیک و جمال شورجه در عرصه سینما ، به خاطر حضور متعهدانه و اثربخش در جریان هنر انقلاب اسلامی تقدیر شود.
🔸 مرکز بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت سازمان بسیج هنرمندان کشور مراسم پاسداشت شهدای هنرمند کشور را برگزار میکنند. در این برنامه قرار است از شهدای هنرمند رشتههای مختلف هنری از جمله سینما، هنرهای نمایشی، موسیقی و هنر، سرود، هنرهای تجسمی، عکاسی، ادبیات، خوشنویسی و شعر تجلیل و تکریم به عمل آورده شود. این مراسم روز شنبه ۲۳ آذرماه ۹۸ ازساعت ۱۷.۳۰ در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️سوتی نابغههای منوتو
🔸 "سیروان خسروی" از کنسرت برایان آدامز استوری گذاشته، اینا فکر کردن خودش اونجا کنسرت داده!
@masafmusic
🔹 موسیقی متن چند فیلم بزرگ از رقابت اسکار جا ماند
🔸 آهنگ رجینا اسپکتور برای فیلم «بامبشل» و حداقل شش موسیقی متن اورجینال دیگر از جمله «دو پاپ» و «ایرلندی» وقتی که هفته آینده لیست کوتاه موسیقی اسکار اعلام بشود در آن جایی نخواهند داشت.
🔸 این به خاطر این است که هیچ یک از آنها در لیست رسمی آکادمی که از آنجا اعضای شاخه موسیقی، نامزدهای نهایی را انتخاب میکنند، حضور ندارند.
🔸 رایدهی اولیه امروز بعد از ظهر به پایان میرسد و لیست کوتاه آهنگ و موسیقی متن فیلمها که از آن پنج نامزد نهایی انتخاب میشوند شانزدهم دسامبر معرفی خواهد شد.
🔸 از جمله موسیقی متنهای مهم دیگری که در لیست امسال حضور نخواهند داشت میتوان به «کاپیتان مارول»، «چاقوها بیرون»، «یک زندگی مخفی» و «اد استرا» اشاره کرد.
🔸 منابع آگاه میگویند دلایل این اتفاق مختلف هستند. به طور مثال «یک اشتباه اداری» منجر به جا ماندن موسیقی متن نیتن جانسون برای فیلم «چاقوها بیرون» از لیست شد. با وجود اینکه مسئولان لاینزگیت هنوز نظری ندادهاند، به نظر میرسد دلیل جا ماندن آهنگ ساخته اسپکتور برای فیلم «بامبشل» از
اسکار هم همین بوده باشد.
🔸 موسیقی متن «کاپیتان مارول» برای رقابت در اسکار ارسال نشد که تصمیمی تعجبآور بود چون پینار توپراک بلافاصله به عنوان یک آهنگساز زن سازنده آهنگ یک فرنچایز میلیارد دلاری به شهرت رسید. یکی از منابع گفت دیزنی میخواست به جای حمایت از این فیلم بیشتر به «انتقامجویان: پایان بازی» بپردازد.
🔸 موسیقی متن جیمز نیوتن هاوارد برای «یک زندگی مخفی» اجازه شرکت در رقابت اسکار را پیدا نکرد. منابع میگویند این تصمیم خیلی تعجبآور نبود چون ترنس مالیک کارگردان معمولا از چند گزینش موسیقی کلاسیک و چند آهنگساز در فیلمهایش استفاده میکند که هر یک بخشی از موسیقی متن نهایی را مینویسند. هاوارد آهنگساز اصلی بود اما ظاهرا این برای اسکار کافی نبود.
🔸 نتفلیکس هنوز صحبتی در مورد موسیقی متن «ایرلندی» نکرده است که توسط رابی رابرتسون نوشته شده و در مراسم جوایز انتخاب منتقدان یکشنبه هم نامزد شده بود. منابع میگویند موسیقی متن این فیلم ارسال شد اما نتوانست وارد رقابت بشود.
🔸 منابع میگویند موسیقی متن برایس دسنر برای «دو پاپ» هم رد شد چون آهنگهای گروههای آبا و بیتلز در آن موجود بود. یکی از قوانین شاخه موسیقی آکادمی اسکار میگوید موسیقی متنی که به طور قابل توجه از محتوای آهنگها یا موسیقی فرد دیگری استفاده کرده باشد نمیتواند در رقابت شرکت کند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 دچار فقر سندی در مورد موسیقی هستیم
1⃣ قسمت اول:
🔸 نشست رونمایی از کتاب «موسیقی، فقه، انقلاب اسلامی، تهدید یا فرصت» نوشته حجت الاسلام مجتبی فلاحتی، در محل حوزه هنری استان قم با حضور برخی اهالی هنر استان قم برگزار شد.
🔸 تمایزات جوهری بین آرای رهبر انقلاب و بقیه فقها در مورد موسیقی
حجت الاسلام فلاحتی در ابتدا به انگیزه اولیه نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: سخنان رهبر انقلاب، انگیزه اولیه من برای نگارش کتاب بود. با مراجعه به فقه فهمیدم تمایزات جوهری بین فرمایشات ایشان و بقیه فقها در مورد موسیقی وجود دارد. وقتی فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را در کنار آرای بقیه فقها که می گویند: آلات موسیقی ذاتاً مشکل دارد، یا برخی فتاوا که موسیقی را ذاتاً حرام می دانند، به این تفاوت جوهری می رسیم. ضمن اینکه برای تحلیل جامع موسیقی صرفاً بحث فقهی کافی نیست. برای همین بنده برای تدوین کتاب فقط به جلسات درس خارج فقه ایشان با موضوع غنا اکتفا نکردم و تمام فرمایشات ایشان در مورد موسیقی را مورد مطالعه قرار دادم.
🔸 تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی
وی در ادامه به تطورات فتاوای علمای شیعه در مورد موسیقی پرداخت: به نظر من اسلام با وجود موسیقی مشکل ندارد، بلکه ماهیت و کارکرد موسیقی است که موضوع فتوا باید باشد. اما در شیعه تقریباً اجماعی در طول ۱۳۵۰ سال بر این داریم که موسیقی که تولید شده سازی باشد حرام است و تنها اقلی از فقها، مثل مرحوم محقق کرکی در جامع المقاصد هستند که موسیقی را منقسم به حرام و حلال می کنند. یعنی در طول ۱۳۵۰ سال تنها نگاه سلبی و از حیث فتوا حرام، را ما در مورد موسیقی شاهد هستیم تا اینکه آقای خویی در دوره دوم تطور فتاوا در مورد موسیقی حرام بودن مطلق موسیقی را مورد تردید قرار می دهند. امام خمینی(ره) اوایل انقلاب موسیقی را حرام اعلام می کنند و این در نامه ایشان به رادیو دریا مشخص است، اما از سال ۶۲ به بعد و از وقتی که موسیقی دانها مسیر موسیقی را عوض کردند، امام نیز فتوا به حلیت برخی موسیقی ها می دهند.
🔸 نگاه ایجابی به موسیقی در رویکرد رهبر انقلاب
وی در ادامه گفت: در دوره چهارم ما فتاوا و نگاه خاص مقام معظم رهبری را داریم که در رویکرد ایشان نگاه ایجابی به موسیقی در کنار نگاه سلبی وجود دارد. وی در توضیح دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد موسیقی گفت: حضرت آقا تعابیری در مورد موسیقی دارند که باید مانیفست جمهوری اسلامی در مورد موسیقی باشد که من تعدادی از اینها را در همین کتاب جمع کردم. «موسیقی علمی و هنری مبتنی بر نظم و پایه الهی است». «ابزار موسیقی هم مبتنی بر فطرت انسان ساخته شده است» که نظریه حکما اسلامی در مورد ابزار موسیقی، همین است. «موسیقی دل ناشاد ما را شاد می کند». «موسیقی علمی و هنری است که میتواند در خدمت مکتب و انقلاب قرار بگیرد».
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic