کلمات پر کاربرد زبان عربی به لهجه عراقی
در ایام اربعین در کربلا به دردتان میخوره..
💠فارسی : گذرنامه - پاسپورت
✅العربية : جَواز - باسبورت
💠فارسی : گذرنامه ات رو بده
✅العربية : إنْطِني جَوازَك
💠فارسی : بگذار ببینم - نگاه کنم
✅العربية : خلّي أشُوف
💠فارسی : كجاست؟
✅العربية : وِين
💠فارسی : سرويس بهداشتی کجاست؟
✅العربية : وِينِ المَرافِق الصَّحيَّة
(بدون کلمه صحیه بکار ببرید، چون اینگونه عامیانه تر است)
💠فارسی : میخواهم
✅العربية : أريد
💠فارسی : بروم
✅العربية : أرُوح
💠فارسی : به نجف
✅العربية : إلْنَجف (در اصل الی النجف بوده)
🔹نحوه تلفظ : أريد أروحِلْنَجف 🔹
💠فارسی : اتوبوس میخوای یا ون
✅العربية : تِريدِ الباص لُو كَيّة؟
💠فارسی : کرایه اش چنده - چقدر میشه
✅العربية : إشگَد؟ - إشگد الأجرة
💠فارسی : ده هزار - 10000 دینار - 10
✅العربية : عَشِر - عَشرتالاف
💠فارسی : خوبه
✅العربية : زِيَن
💠فارسی : نه گرونه!
✅العربية : لا، باهِز
💠فارسی : خيلی - گرونه
✅العربية : إهوَاي، كِلَّش - باهز
💠فارسی : گروهتون، چند نفر هستید؟
✅العربية : جَماعَتْكُم، چَم نفرات؟
💠فارسی : بیا بالا - سوار شو - بپر بالا
✅العربية : صْعَد - يا أللّه صْعد
💠فارسی : تمام شديد؟ همه سوار شدید؟ - تکمیل شد - تمام شد.
✅العربية : خَلاص؟ - *يا به صورت خبري* :خلاص!
💠فارسی : چمدان - ساک
✅العربية : جُنطَة - جمع : جُنَط
💠فارسی : راننده
✅العربية : سايِق
💠فارسی : ایستگاه پلیس
✅العربية : سِیطَرَة
💠فارسی : گیت - دروازه - ورودی
✅العربية : بَوّابَة
💠فارسی : افسر - مامور - مسؤول
✅العربية : ضابُط
💠فارسی : گاری - ارابه
✅العربية : عَرَبانة
💠فارسی : گاری چی - ارابه کش
✅العربية : عَرَبَنچي
💠فارسی : (بردار،بلند کن) - چمدون رو بردار
✅العربية : (شيل) - شيلِ الجُنطَة
💠فارسی : کیف - کوله
✅العربية : حَقْبَة
💠فارسی : هوا گرمه - گرمه
✅العربیة : ألْجَو حار - حار
💠فارسی : آبجوش
✅العربیة : مایِ الحارّ، ماي حار
💠فارسی : نان
✅العربیة : خُبُز
💠فارسی : نان ساندویچی(مخصوص به عراق)
✅العربیة : صَمّون
💠فارسی :کولر را روشن کن
✅العربیة : شَغِّلِ الْمُكَيِّف
💠فارسی : خاموش کن - خاموشش کن - کولر را خاموش کن
✅العربیة : طَفْ - طفِّيَه - طفّي المُكيّف
💠فارسی : وایستا - نگه دار
✅العربیة : اُگُفْ
💠فارسی : اینجا - آنجا
✅العربیة : إهْنا - إهناك
💠فارسی : بیا
✅العربیة : تعال
💠فارسی : برو
✅العربیة : رُح (روح)
💠فارسی : گم کردم
✅العربیة : ضَيَّعِت
💠فارسی : بگذار - قرار بده
✅العربیة : خَلّي
💠فارسی : چرا - برای چه
✅العربیة : لِيَش
💠فارسی : نمی فهمم - نمی فهمم چی میگی
✅العربیة : مَافْتَهِم (الف خوانده نمي شود) - مَفتَهم شِتگول
💠فارسی : کم - کمی عربی بلدم
✅العربیة : شُوَیّ، شْوَيّ - شوي أعرف، شوي أحچی
اگه قسمت شد مشرف شدید و استفاده کردید از این پست ما را هم یاد کنید...
التماس دعا
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd
داستان شیب تند و قله
🔹چند سال قبل از پیروزی انقلاب، سیدعلی خامنه ای حکیم جوان قاعده پیشرفت یک امت را در مسجد امام حسن ع مشهد توضیح میداد. خلاصه مسیر این بود:
۱.کلا سبک رشد، با اراده الهی انجام میشه. منتظر اراده او باید بود. اراده او ورق را بر میگرداند، فتح و پیروزی که ایجاد میکند خیره کننده است.
۲. محصول این اراده الهی آن است که اتفاقی انفسی در جان شما رخ میدهد به نام «بعثت»، یا همان «انقلاب». و سپس همه عالم هماهنگ با خواست شما میشود.
۳.راه دستیابی به این معجزه الهی چیست؟ «صبر» و «توکل». «صبر» اوج «ایمان» است «راس الایمان» است و «توکل» به اراده خدا «امید» حقیقی ایجاد میکند. «ایمان» و «امید».
۴.راه ایجاد این «ایمان» و آن «امید» چیست. اینکه همه وجودتان را مزین کنید به ایمان و امید. در عمل نشان دهید، در زبان محقق کنید. بگویید و بگویید. عمل کنید و عمل کنید. همانکه در سوره والعصر میخوانید.
۵.خدا در فشار و بلا یتان میگذارد. از جانب دشمن فشارهای سخت پیش میآید، ضعفهایتان هم جلوی چشمتان میآید. ولی تلاش کنید صبر کنید. ناامید نشوید. ادامه دهید.
خوب؟
حالا برگردید اتفاقات یک دهه گذشته را مرور کنید.
🔹الان اراده «بریکس» و «شانگهای» و عربستان و فسقلی های زیر خلیج فارس و بالای خزر با شما همراه شده. با آسیای شرق و آسیای غرب و آفریقا و آمریکای جنوبی وارد معاملات با رویکرد حذف دلار شدید. آمریکا پولهای بلوکه شده را دارد پس میدهد. بدنه مدیرانتان جوانان آرمانجوی پر کارند. صحنه رسانه مجازی تحت مدیریت آمریکا فیلتر شده. حضور مردم در پیام رسانهای داخلی چندین برابر شده. اهالی هنر و رسانه الک شدند. شیب تورم کم و کنترل شده، بانکهای دولتی از وضع ضرر خارج شدند. شیب نزولی جمعیت تغییر وضعیت داده و وضعیت رشد گرفته. خوب؟ ثم ماذا؟
صبر کنید. باز تصویر چند سال قبل ترش را به سرعت مرور کنیم. توضیح میدهم. عجله نکنید.
🔹صدها نفر در روز کشته کرونایی یعنی هزاران نفر روزانه عزادار میشدند. دولت وقت گرفتن دارو و واکسن را منوط به پذیرش اراده غرب و فتف کرده بود. مدیران رسما دروغ میگفتند در قصه بنزین در قصه بورس. روحانی دم از رفراندوم میزد. تا فشار ها را به گردن رهبری بیندازد. جمع زیادی از جریانات ظاهرا انقلابی ناامیدی را در فضای رسانه ای پمپاژ میکردند و جهاد امیدآفزایی را که رهبر یک تنه پیش میبرد مسخره میکردند. کارخانه ها و کارگاه ها به اسم اصل ۴۴ فروخته میشد به سوداگران، دولت توان تصمیم نداشت نه اقتدار داشت و نه مدیران پیر و فرتوت و کم کارش توان عمل داشتند. همه رسانه ها و جریانها هم خوان با دشمن مردم را ترغیب میکردند به قهر کردن با صندوقها. فرمانده راهبردی و فوق العاده ایران در منطقه و سپس یک مدیر دانشمند مهم و کلیدی ،ترور شدند. نفوذ جدی بود. وزیر خارجه وقت که در هنگامه جشن مقاومت استعفا داده بود، بعدها درگیری ایران با تهدید میدانی را مانع طرح خود میدانست. او بعدها اعتراف کرد که ما متمرکز به ارتباط با غرب بودیم و بقیه دنیا را رها کرده بودیم. جمع زیادی از مردم زیر خط فقر قرار میگرفتند. این سیاهه را بنویسید و تکمیل کنید.
🔹در این میان رهبر یک تنه جهاد تبیین و امید انجام میداد. دعوت به صبر و مقاومت میکرد. داشته های اصلی مردم را یادآوری میکرد. مردم هم حضور معنا دارشان خیره کننده بود چه در تشییع «شهید هویت»شان، چه در دو رای گیری عجیب و غریب در اوج فشارها، چه با رشد سی درصدی راه پیماییها، چه با حضور در مراسمات دینی و معنوی و ....
🔹حالا برگردیم به قاعده ای که سیدعلی خامنه ای حکیم ابتدای دهه پنجاه در مسجد کوچکی در مشهد یاد میداد. صبر راس ایمان است و امید ثمره توکل و ایندو را وقتی یک جامعه بروز میدهد، ورق بر میگردد اراده الهی میآید.
🔹انقلاب پنجاه و هفت همینطور پیروز شد. جنگ در دهه شصت همینطور پیروز شد. غربگرایان کثیف داخلی در دهه هفتاد همینطور پس زده شدند و گفتمان عدالت جایگزین شد. انقلاب علمی همینطور در دهه هشتاد محقق شد. حالا در جنگ بی سابقه اقتصادی هم همینطور از شیب تند عبور کردیم و نزدیک قله ایم.
🔹یادتان هست وسط مشکلات که دریای خروشان مشکلات پیش رو بود و لشکر فرعون پشت سر، رهبرمان گفت «کلا ان معی ربی سیهدین» ؟ حالا همه پیروزیهای امروز تلولو همان صبر و پایمردی است. نوبت «فبشر الصابرین» است و «فاذا هم مبصرون».
✍️علی مهدیان
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd
کلید اصلی اینجاست؛ "عملیات اربعین"
▪️رهبر انقلاب در بسط بیانیه گام دوم انقلاب همگان را به ایجاد حرکت هایی عمومی توصیه کرده و مدل ایجاد حرکت عمومی را موثرترین اقدام جهت حرکت به سمت تمدن اسلامی میدانند لذا هر چه حرکت های عمومی بیشتر در جامعه شکل بگیرد به همان اندازه در مدار برش گام دوم انقلاب اسلامی حرکت کرده ایم
▪️از این روست که عملیات پیاده روی اربعین به عنوان بزرگترین حرکت عمومی باید شدیدا مورد توجه مدیران و حلقه های میانی قرار گیرد که با الهام از آن بتوانند در مسائل گوناگون حرکت هایی عمومی را شکل دهند.
▪️اگر مسئله سید الشهدا و سبک زندگی حسینی را با عملیات اربعین پاسخ میدهیم پس قطعا برای مسئله اقتصاد، جمعیت، عفاف و حجاب، ورزش، سینما و ... نیز میتوانیم با طراحی عملیات دقیق و مبتنی بر میدان پاسخ جدی دهیم
▪️اما لازمه این طراحی اولا توجه و تامل جدی در مسئله اربعین و عدول از نگاه های افراطی و دوما فاصله گرفتن از فرمول های مرسوم تدریس شده در دانشگاه های دنیا و رجوع به میدان و داده های دقیق میدانی است چراکه این رویداد جهانی در هیچ فرمول و قاعده ای نمیگنجد.
▪️عملیات اربعین و حرکتهای عمومی دیگر نیز نه تنها در تضاد با مسائل و مشکلات دیگر جامعه نیست بلکه الگو و مدلی برای مسائل دیگر است؛ اربعین به عنوان پیشران در حل مسئله سبک زندگی در زوایای پنهان خود درسهای بزرگی برای اهل خرد دارد که باید واکاوی دقیقی انجام پذیرد
▪️گاها تصور میشود بجای اربعین باید روی مسائل دیگری تمرکز کرد چرا که آن مسائل در اولویت قرار دارد اما این عملیات منافاتی با سایر مسائل ندارد و اتفاقا جزو مولفه های اصلی قدرت نیز محسوب میشود و حل برخی از مسائل کشور از مسیر اربعین میگذرد مانند تقویت خطوط هوایی و جاده ای و ریلی، اقتصاد شهرهای مرزی، تقویت پیمانهای پولی و حذف دلار، تولیدات رسانه ای، انتقال باورها و فرهنگ و...
✍️مهدی رفیعی
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd
⭕️ محک ایمان با غربال فتنه
✍ اصغر زمانی
♦️وَ مِنَ اَلنّٰاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ اِبْتِغٰاءَ مَرْضٰاتِ اَللّٰهِ وَ اَللّٰهُ رَؤُفٌ بِالْعِبٰادِ (بقره ۲۰۷)
🌿 امروز در تاریخ اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که سالروز هجرت نبی مکرم اسلام به مدینه منوره می باشد که سرآغاز گسترش اسلام و تشکیل حکومت اسلامی و پی ریزی تمدن اسلامی گردید.
🍃 اما آن روی سکه هجرت نبوی(ص) که گاها از آن غفلت می شود؛ قضیه لیلة المبیت و جانفشانی حضرت علی (ع) در آن شب سخت، جهت زنده ماندن پیامبر گرامی و هجرت شکوه مندانه ایشان است.
♻️ اگر نیک بنگریم تاریخ تکرار میشود ، و امویان و علویان سیرتشان آشکار میشود. چنانکه در این روزها شاهد فتنه ی بزرگی بودیم که اسلام عزیز در خطر بود، اما خیلی از مدعیان مسلمانی با بیانیه یا سکوت خود با فتنه همراهی کردند؛ لکن در این میان شاهد جانفشانی بسیجیان و نظامیانی بودیم که برای دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی؛ به سان مولا و مقتدایشان علی(ع) جان خود را در طبق اخلاص گذاشته و در میدان مبارزه با اغتشاشات وارد شدند و مرام علوی خود را به دنیازدگان بیچاره نشان دادند تا همگان بدانند که پیروان راستین علی(ع) مشتاقانه جان خود را برای پیشرفت اسلام عزیز، فدا میکنند. چرا که آنها جانشان را با خدایشان معامله کرده اند و وصف سلحشوری و جانبازی آنها در قرآن کریم ذکر گردیده است.
🍃 سلام بر مولای آزادگان جهان، حضرت علی(ع) و سلام بر پیروان راستین مکتب علوی
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd
بر خلاف دوستان اصلاح طلبم، به آینده اقتصاد بسیار امیدوارم
🔰 عضو مرکزیت حزب کارگزاران گفت من برخلاف دوستان اصلاحطلبمان به آینده اقتصاد ایران هزار بار امیدوار هستم.
سعید لیلاز که با روزنامه شرق مصاحبه کرده، در پاسخ این سؤال که «خیلی از کارشناسان معتقدند وضعیت فعلی ایران از نظر مشکلات اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاست خارجی نگرانکننده به نظر میرسد. شم چگونه تحلیل میکنید؟»، اظهار کرد: من گاهی وقتها میبینم برجستهترین نخبگان ایران در واکنش به حوادث یا اظهارنظرهایی که میشود، به چنان فرومایگی دچار میشوند و چنان فرومیغلتند که به یک پوپولیسم دردناک و پیشپاافتاده دچار میشوند. آن زمان است که واقعا برای ملت ایران ناراحت میشوم که ما داریم ادعا میکنیم اینها را میخواهیم راهبری و نمایندگی کنیم و میخواهیم جلو ببریم. این نشان میدهد که چقدر روشنفکری حداقل در ایران بیشتر به سلبریتیبودن شبیه است تا روشنفکربودن و نخبگی. یعنی دنبال مرید جمعکردن و فالوور جمعکردن و لایکخوردن و لایکگرفتن و این حرفها هستند یا میخواهند دل کسی را خنک کنند یا میخواهند کسی را بچزانند و اصلا دنبال کشف حقیقت نیستند.
(خبرنگار: یعنی میخواهید بگویید در تحلیل وضعیت هم خطا وجود دارد؟) بله، من رفتم پژوهشی کردم و متوجه شدم ما شهریور 1400 از رکورد تاریخی بالاترین عدد تولید ناخالص داخلی ایران در سال 96 عبور کردیم. از شهریور 1400 تا الان هرچه رشد در اقتصاد ایران دارد اتفاق میافتد، جدید است که الان دو سال آن دارد تمام میشود. ما در این دوره 21 ساله بدترین موج تلاطم در تاریخ ایران را شاید داشتیم به لحاظ اقتصادی. دو نوبت تحریم اقتصادی که دومی بدون تردید شدیدترین در تاریخ بشر است. من میتوانم تاریخ تحریمها را همین الان تدریس کنم. میدانم در عراق چه گذشته. ولی عراق به اندازه ما نتوانست مقاومت کند و کوبا هم همینطور.
وی گفت: درست است که زرق و برق عربستان بیشتر است، ولی الان میزان ساختمانسازی در منطقه 22، اندازه کل دوبی است، بقیه تهران را اصلا کنار بگذارید. میدانید! رسیدیم به یک خودانکاری که از لج همدیگر است. لطفا یادتان باشد که وضعیت ایران بدتر از عربستان نیست، بدتر از امارات عربی متحده نیست، بدتر از کویت نیست و حتی بدتر از روسیه نیست. در ایران تصور این است که شما محال است بتوانید بدون کمک حکومت و دولت یک روزنامه مستقل و یک بنگاه مطبوعاتی مستقل درست کنید؛ الان من میتوانم بگویم 10 تا مؤسسه کاملا مستقل از حاکمیت داریم؛ نگاه کنید به «دنیای اقتصاد»، به «شرق»، به روزنامه «مردمسالاری» و... اینها تقریبا بدون حمایت حاکمیت دارند کار خودشان را انجام میدهند.
وی در پاسخ این سؤال که آینده ایران را چگونه میبینید؟ میگوید: آن چیزی که من برای آینده ایران دارم میبینم، این است که ما سمتگیریمان به سمت توازن است. یعنی چه؟ یعنی در بودجه امسال 860 هزار میلیارد تومان پیشبینی درآمد مالیاتی توسط دولت شده است. میدانید که برخلاف تصور اغلب اقتصاددانان تمام بودجه پارسال در مالیاتستانی تحقق پیدا کرد و در ناآرامیهای پاییز، مهمترین جایی که آسیب دید بخش خدمات و درآمدهای مالیاتی دولت بود. هر چقدر تمرکز دولتها از نفت کاسته شود، به ناچار بر مالیات خواهد افزود و این یعنی توازن طبقاتی، یعنی دموکراسی.
درباره آینده ایران باید تأکید کنم که من به لحاظ مادی به آینده ایران خیلی امیدوار هستم و امکان سرنگونی ساختار سیاسی وجود ندارد. امکان بروز ناآرامیها هم بسیار ضعیف است بهخاطر اینکه ما یک طبقه متوسط بسیار نیرومند در ایران داریم.
خبرنگار در ادامه میپرسد «ترکیه در توسعه از ایران جلوتر است. تقویت روحیه ملیگرایی چقدر در رشد ترکیه تأثیر داشته است؟» و لیلاز پاسخ میدهد: من اصلا این را قبول ندارم و چنین چیزی وجود ندارد و آن را توهم میدانم...
من به آینده ایران بسیار بسیار خوشبین هستم. میدانید؟ فقط 40 درصد ظرفیت صنعتی ایران الان دارد استفاده میشود. بنابراین تا یکدورهای بیش از 10 سال، ما بدون سرمایهگذاری جدی حتی میتوانیم رشد اقتصادی دورقمی داشته باشیم.
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd
عملیاتی که دشمن برای طلاب و روحانیون در نظر گرفته است
🔸پایهی قدرت نرمافزاری جمهوری اسلامی، حوزهی علمیه و پایهی سختافزاری قدرت جمهوری اسلامی نیروهای مسلح هستند. در بحث نیروهای مسلح هم حلقهی اول مقابله با اغتشاشات چه کسانی هستند؟ نیروی انتظامی. یعنی اول از همه نیروی انتظامی است و بعد اگر لازم شد بسیج میآید و بعد اگر لازم شد سپاه میآید.
🔸در بحث پایهی قدرت نرم جمهوری اسلامی هم حوزههای علمیه هستند؛ یعنی نظام کاملا زائیدهی چنین کانونی است.
🔸وقتی دشمن بتواند این دو پایه را سست کند و یا سست نشان دهد - که گاهی سست نشان دادن مساوی با سست کردن و سست شدن است - در واقع به عمق راهبردی جمهوری اسلامی ضربه زده است. مثل اینکه ایران به وال استریت که پایهی نظام مالی آمریکاست ضربه بزند یا به آرامکوی عربستان ضربه بزند که تمام قدرت عربستان متکی به نفت اوست.
🔸بعد شما در این ۶ ماه اخیر چقدر در رأس حوادث میدیدید که نیروهای انتظامی و طلاب مورد ضرب و شتم و حمله و ترور قرار گرفتند. فکر میکنید این اتفاقی است؟ خیر.
🔸آن فشار معیشتی که روی همه هست، روی نیروهای نظامی و انتظامی و از این طرف هم روی طلاب و روحانیون هست، آن به کنار باشد. آن فشار همیشگی که برای همهی مردم و از جمله اینها وجود دارد به کنار باشد، مشخصا هم برچسبها و نیش و کنایههای مزدور، جیرهخوار و آخوند چه و چه به کنار باشد، بعد شما میبینید پروژهی عمامهپرانی شروع میشود و ادامه پیدا میکند و به پروژهی آخوندکُشی و چادرکِشی میرسد.
🔸هدف چیست؟ هدف این است که آن طلبه و آن فرد روحانی از حمایت از نظام دست بشوید و بگوید: عجب غلطی کردیم انقلاب کردیم، ما در زمان شاه یک حرمتی داشتیم و کارد به گردن ما نمیزدند و ماشین ما را زیر نمیگرفت.
🔸دقت میکنید؟ یعنی هدف از این عملیات میدانی، چاقوکشیها، چادرکشیها علیه طلاب و علیه خانمهای مذهبی این است که قشر مذهبی و خصوصا طلاب را در مرحلهی اول به نقطهی خنثی برسانند و در مرحلهی بعدی هم به نقطهی مقابله با نظام و انفکاک از نظام برسانند.
🔸این خیلی نکتهی مهم و حساسی است. مگر طلبه کیست؟ او هم یک آدم است. وقتی میبیند که به خاطر اوضاع اقتصادی نه پولی برای او مانده است و نه میتواند از عهدهی معاشش برآید، نه دیگر آن احترامهای حداقلی را دارد و یا ممکن است در بین خیلی از مردم هم احترام داشته باشد ولی وقتی به صورت موردی شما به چند نفر حمله میکنید و بعد پوشش رسانهای میدهید، آن لحظهای که یک طلبه جان خودش را از دست میدهد، یک پرسنل نیروی انتظامی جان خودش را از دست میدهد، همهی طلاب و همهی پرسنل نیروی انتظامی با او همذاتپنداری میکنند، یعنی نمیگوید او را کشت؛ میگوید: یک روحانی را کشت، منِ نوعی را کشت. دقت میکنید؟
🔸هدف، بالا بردن و حداکثرسازی هزینه برای طیف مذهبی و خصوصا طلاب و روحانیون از یک طرف و از طرف دیگر برای نظامیها علی الخصوص نیروی انتظامی است که اینها را اول خنثی و بعد منفک کنند و بعد در جبههی مقابل قرار دهند.
✍️ احمد قدیری
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd
هدایت شده از پایگاه تحلیلی صراط
🔴 علت تناقض در اخبار حادثه خدابنده چیست؟
✍️ مرتضی توکلی
مدیر مسئول پایگاه خبری صراطزنجان
🔹امروز بعد از حادثه ای که منجر به از دنیا رفتن روحانی قیداری شد دو نوع خبر متناقض در رسانه ها منتشر شد که یکی حکایت از شهادت و ترور ایشان را داشت و دوم خبری که توسط فرماندهی انتظامی مبنی بر خصومت شخصی با مقتول بیان شد.
🔸ظاهر قضیه مبتنی بر این می باشد که فرد قاتل بصورت مسلح وارد صحن مسجد می شود و در میانه نماز ۵ گلوله را به امام مسجد تیراندازی کرده و گلوله دیگر را به نمازگزاری که قصد ممانعت دارد می زند و در همان لحظه فرد ضارب توسط مردم دستگیر می شود.
🔹رسانه های حوزوی و مردمی اعلام شهادت امام جماعت را می کنند ولی بعد از چند ساعت فرمانده انتظامی خدابنده بصورت مبهم اعلام می کند که طبق بررسی اولیه خصومت شخصی علت اصلی حادثه بوده و بصورت کاملا عجیب بدون اسم بردن از فرد مقتول و شخصیت روحانی ایشان، فقط اشاره به ۴۰ ساله بودن مقتول می کند.
🔸نشر این موضوع و عدم نام بردن از روحانی مقتول، واکنش منفی روحانیون و برخی مردم را به همراه داشته و بصورت جدی نسبت به شهادت ایشان تاکید می کنند.
🔹روحانیون و افراد نزدیک به این روحانی بر این باور هستند که عبارت "خصومت شخصی" برای روحانی ای که اولا اهل قیدار نبوده و ثانیا هیچ مستندی نسبت به اختلاف مالی یا ناموسی و یا حتی زد و خورد لفظی و خانوادگی با قاتل نداشته است، #اجحاف در حق این روحانی می باشد و به جد پیگیر مساله ترور و #شهادت می شوند.
🔸این در حالیست که دستگاه های امنیتی و مراجع ذیربط با توجه به اینکه فرد قاتل وابستگی به هیچ یک از شبکه و گروهک تروریستی ندارد، با مساله ترور و شهادت مخالفت کرده و موضوع را در همان خصومت شخصی متوقف می کنند. تا جایی که حتی این خبر از صدا و سیما استان انعکاسی پیدا نمی کند.(البته پس از مصاحبه فرمانده انتظامی، دادستان عمومی خدابنده انگیزه مقتول را نامعلوم اعلام می کند و بصورت غیرمستقیم خصومت شخصی کنار می رود)
🔹این در حالیست که برخی مسئولان ارشد استانی اعم از ائمه جمعه و استاندار و .. نیز تاکنون هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نداشته اند.
⁉️حال سوال اینجاست که علت تناقض فاحش در اخبار مواصله به خبرگزاری ها و مردم چیست؟
🔹بنظر می رسد موضوع ترور و عوارض امنیتی آن موجب شده است که دستگاه ها نسبت به این موضوع حساس شوند و نسبت به موضوع شهادت دچار تردید شوند.
🔸مشابه این حادثه نیز سال گذشته در شهادت آیت الله سلیمانی اتفاق افتاده بود که تا چند روز از اعلام شهادت وی ممانعت می شد و با صرف اینکه قاتل تعادل روانی نداشته و یا با مقتول مشکل شخصی داشته، موضوع شهادت به قتل تقلیل داده می شد که با پیگیری ها و توضیحات انجام گرفته ابعاد مساله روشن شده و شهادت ایشان اعلام شد.
🔴 با عنایت به اینکه هر دو مواجهه مذکور با ملاحظات اش قابل تامل می باشد ولی نباید از این نکته غافل شد که مساله بصورت ساده قابل جمع و حل می باشد.
🔻اصل اولیه بر اینست که؛
وقتی مستندی بر خصومت شخصی اعم از اختلافات مالی، عرضی و حتی زد و خورد خانوادگی موجود نیست و با توجه به اینکه فرد مقتول جزو جامعه روحانیت و از مسئولین قیدار می باشد و قوت این امکان که قاتل بخاطر تنفر متوهمانه اش از این شخصیت(نه شخص)، اقدام به قتل وی در ملا عام آن هم در حین نماز نموده است. این روحانی به شهادت رسیده است البته نه بدست یک گروهک تروریستی بلکه بدست یک ضارب خیانکار.
🔹مگر اینکه مستنداتی مبنی بر خصومت شخصی موجود باشد که وظیفه دستگاه هاست که به قید فوریت آنها را در اختیار رسانه ها بگذارند.
🔹با این فرض هم شان این روحانی شهید محراب حفظ خواهد شد و هم ملاحظات امنیتی و .. نادیده گرفته نمی شود.
🔻#صراط را دنبال کنید.
@serat_zanjan
بسم الله الرحمن الرحیم
منَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
حادثه سوء قصد به مرحوم حجت الاسلام حاج شیخ حجت اعتبار مدیر محترم حوزه علمیه قیدار در حین اقامه نماز در مسجد که منجر به #شهادت ایشان شد، موجب تأثر و تاسف گردید.
این ضایعه دردناک را محضر بقیة الله الاعظم، رهبر معظم انقلاب، خانواده مکرم ، شاگردان و تربیتیافتگان ایشان تسلیت و تعزیت عرض نموده و برای روح بلند و ملکوتی ایشان رحمت و رضوان الهی را مسئلت داریم.
ایشان امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) سجاس و از جمله روحانیون فاضل و فرهیخته حوزه علمیه بودند که زیست مومنانه و اخلاق پسندیده ایشان زبانزد شاگردان و مردم شریف قیدار بود.
آیت الله محمد حاجی ابوالقاسم دولابی
حجة الاسلام ابوالفضل مصطفوی
حجة الاسلام اسدالله مطهری
حجة الاسلام سلطانعلی اصحابی
حجة الاسلام احمد محمدی
حجة الاسلام جواد جعفری
حجة الاسلام علی سپهری
حجة الاسلام جعفر رحیمی
حجة الاسلام محمد نظری
حجة الاسلام سعید احمدی
حجة الاسلام مهدی محبی
حجة الاسلام حسین کرمی
حجة الاسلام سعید غفاری
حجة الاسلام علی محمدی هوشیاری
حجة الاسلام ابوالفضل نظری
حجة الاسلام علی ناصر
حجة الاسلام دوستعلی محمدی
حجة الاسلام کاظم سرابی
حجة الاسلام اسدالله غفاری آبی سفلی
حجة الاسلام قاسم محبی
حجة الاسلام علی محمدی
حجة الاسلام مجید نقیلو
حجة الاسلام ابوالفضل فتحی
حجة الاسلام رسول تقیلو
حجة الاسلام سید علی موسوی
حجة الاسلام محمد نوری
حجة الاسلام احمد اصلانی
حجة الاسلام مهدی ذوالقدر
حجة الاسلام محسن نصیری
حجة الاسلام مسعود نظری
حجة الاسلام صمد نظری
حجة الاسلام داوود شجاعی
حجة الاسلام مهدی خدابنده لو
حجة الاسلام فرشید ملکی
حجة الاسلام موسی آقایاری
حجة الاسلام سعید اسدی
حجة الاسلام روح الله صیدی
حجة الاسلام حسن واعظی
حجة الاسلام رضا جعفری
حجة الاسلام مرتضی توکلی
حجة الاسلام اصغر زمانی
حجة الاسلام جمال تقی پور
فاضل ارجمند مهدی غفاری
حجة الاسلام میلاد جعفری
حجة الاسلام محمد حسین خدایی
حجة الاسلام شمس الدین صیدی منفرد
حجة الاسلام هادی اسدی
حجة الاسلام علیرضا تقیلو
حجة الاسلام رضا محمدی
حجة الاسلام محمدرضا بیات
حجة الاسلام رحیم خطیبی
حجة الاسلام عباس سلیمانی
حجة الاسلام محسن اسماعیلی
حجة الاسلام علی ملکی
حجة الاسلام محمد علی باقری
حجة الاسلام علی رحمتی
حجة الاسلام قهرمان محمدی
حجة الاسلام فردین رضایی
فاضل ارجمند مهدی حبیبی
حجة الاسلام محمد رسولی
حجة الاسلام مهدی تقیپور
حجة الاسلام داوود رحمانی
حجة الاسلام مرتضی محبی
حجة الاسلام محمدرضا گنج خانی
حجة الاسلام سید مهدی موسوی
حجة الاسلام منوچهر مرادی
حجة الاسلام رضا رسولی
حجة الاسلام رحیم بیات
حجة الاسلام امیر اسلامی
حجة الاسلام حسن محمدی
حجة الاسلام رامین بیات آزاد
حجة الاسلام امیرحسین فضلی مهر
حجة الاسلام محمد امامی
حجة الاسلام امیرحسن اوصالی
حجة الاسلام مصطفی احمدی
حجة الاسلام رضا فتحی
حجة الاسلام محمدرضا اسم خانی
حجة الاسلام امیر سلطانی
حجة الاسلام مجید عباسی
حجة الاسلام میثم صحبتلو
حجة الاسلام رضا قورقانلو
حجة الاسلام مصطفی محمدی
حجة الاسلام حمیدرضا بابایی
حجة الاسلام علی عباسی
حجة الاسلام اکبر دولتی
حجة الاسلام سید ابوالفضل حسینی نسب
حجة الاسلام مسعود شیری
حجة الاسلام یاسر عباسی
حجة الاسلام مصطفی محمدی
حجة الاسلام جواد پوراحمدی
حجة الاسلام صمد رضایی نیا
حجة الاسلام مهدی قاسمی
حجة الاسلام تقی علیمرادی
حجة الاسلام مهدی مظفری
حجة الاسلام احمد رحمانی
حجة الاسلام مهدی علیزاد
حجة الاسلام مسعود احمدی
حجة الاسلام علیرضا بیگدلی
حجة الاسلام مهدی احمدی
حجة الاسلام علیرضا شعبانی
حجة الاسلام علی امینی
حجة الاسلام مهدی مظفری
حجة الاسلام صمد قاسمی فرد
حجة الاسلام بهنام صیدی
حجة الاسلام سید مهدی جعفری
حجة الاسلام سید علی موسوی
حجة الاسلام حسین نادری
حجة الاسلام سعید صیدی
حجة الاسلام محمدرضا مروتی
حجة الاسلام اسماعیل یوزباشی
حجة الاسلام محمد الماسی فر
حجة الاسلام افشین اکبری
حجة الاسلام سید محمود موسوی
حجة الاسلام محمد جواد تیموری
حجة الاسلام علی حمیدی
حجة الاسلام احمد علیمرادی
حجة الاسلام حسن بگلو
حجة الاسلام اصغر عزیزی
حجة الاسلام مرتضی رحمانی
حجة الاسلام امیر حیاتی
حجة الاسلام محسن اسدی
حجة الاسلام علی اسدی
حجة الاسلام علی حسین ازلی
حجة الاسلام سید حسین صفوی
حجة الاسلام علی هادی
حجة الاسلام مبارکعلی شعبانی
حجة الاسلام علی مرادی
حجة الاسلام عبدالله قاسمی
حجة الاسلام مهدی حضرتقلی
حجة الاسلام علی گلمحمدی
حجة الاسلام سید محمود محمدی
حجة الاسلام اکبر صحبتلو
حجة الاسلام اسد فتحی
حجة الاسلام هادی ذوالقدری
حجة الاسلام علیاکبر محبی
حجة الاسلام سید علی حسینی
حجة الاسلام امیرحسین امامیاری
بیانیه طلاب و روحانیون بهبهانی در پی شهادت حجت الاسلام اعتبار، مدیر محترم حوزه قیدار
بسم رب الشهدا و الصدیقین
منَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا (احزاب۲۳)
با نهایت تاسف و تاثر با خبر شدیم استاد فاضل و گرانقدر حضرت حجت الاسلام والمسلمین آقا شیخ حجت اعتبار رضوان الله تعالی علیه در محراب مسجد همانند مولا و مقتدایش حضرت مولی الموحدین امیرالمومنین علی ابن ابیطالب علیهما السلام ، هنگام اقامه ی نماز ظهرین به دست فردی کور دل و معاند نظام مقدس جمهوری اسلامی به درجه ی رفیع شهادت نائل آمدند.
بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه در توصیف این ترورهای فیزیکی که منجر به شهادت صاحبان اندیشه ، قلم ، مبلغان و مروجان معارف حقه ی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام می شود فرموده بودند:
" این نهضت باید زنده بماند و زنده ماندنش به این خون ریزی هاست، بریزید خون ما را ، زندگی ما دوام پیدا می کند ، بکشید ما را ، ملت ما بیدارتر می شود ، ما از مرگنمی ترسیم و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید"
آری همواره دشمنان دون صفت و خونریز در طول تاریخ در پی خاموش کردن صداهایی که از سنت سلف حوزه که منبعث از سنت نبوی و علوی بوده اند اقدام به شهید کردن روحانیت مبارز کرده اند.
ما طلاب بهبهانی این شهادت جانسوز و جانگداز را به محضر حضرت بقیه الله الاعظم حجت ابن الحسن العسکری عجل الله تعالی فرجه الشریف، مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای حفظه الله تعالی، مراجع عظام تقلید، حوزه های علمیه ی جهان اسلام ، امت شریف و قهرمان پرور ایران اسلامی ، علی الخصوص مردم شهید پرور و دارالمومنین شهرستان بهبهان ، ابوالزوجه ی ایشان جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای عیسوی ، همسر مکرمه و فرزندانشان تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال غفران و رحمت الهی و حشر با ائمه اطهار علیهم السلام برای آن شهید محراب و صبر جمیل و اجر جزیل جهت خانواده شان خواهانیم.
امیدواریم مراجع ذیصلاح نسبت به پیگیری و برخورد با عاملان و مسببان این ضایعه ی دردناک و تالم انگیز اقدام قاطعانه نمایند.
حجت الاسلام محسن قنبریان
حجت الاسلام برکت رضایی
حجت الاسلام اصغر رکوفیان
حجت الاسلام سیدمحمود جانانه
حجت الاسلام مصطفی محبی
حجت الاسلام محمد امامیمقدم
حجت الاسلام عباس حسینی
حجت الاسلام حسن برجسته
حجت الاسلام عظیمیفرد
حجت الاسلام متولی
حجت الاسلام علی روشن
حجت الاسلام محمد اسمی زاده
حجت الاسلام علی رضا مرادی
حجت الاسلام رحیم پیرسته
حجت الاسلام احسان پیرزاده
حجت الاسلام مصطفی راهی
حجت الاسلام بهزاد زاهدی اصل
حجت الاسلام محمد رضا زکی پور
حجت الاسلام اسماعیل مومنی مقدم
حجت الاسلام یاسین نجاریان
حجت الاسلام بهنام نشاتی
حجت الاسلام علی بهمئی
حجت الاسلام مجتبی طواف
حجت الاسلام غلامرضا خندانی
حجت الاسلام مهدی عابدی
حجت الاسلام محمد بنایی
حجت الاسلام قدرت الله غلمانی
حجت الاسلام سید امین احمدیانی مقدم
حجت الاسلام داوود مدحتی
حجت الاسلام حسین مرادی
حجتالاسلام محسن مرادی
حجت الاسلام محمد اژدری
حجت الاسلام ناصر طیبی فر
حجت الاسلام سجاد ابراهیمی
حجت الاسلام محسن خاکی
حجت الاسلام جواد بهمئی
حجت الاسلام ایمان ایمانی مقدم
حجت الاسلام علی غلامحسین پور
حجت الاسلام مجتبی دعاوی
حجت الاسلام مهدی طیبی
حجت الاسلام مهدی توحیدیان
حجت الاسلام ایمان محمدی
حجت الاسلام مهدی رویین تن
حجت الاسلام علی نخعی
حجت الاسلام امین نخعی
حجت الاسلام حامد ارین پور
حجت الاسلام فرخ حیاتی
حجت الاسلام محسن پازند
حجت الاسلام محمد علی نعما
حجت الاسلام حجت نیک خلق
حجت الاسلام علی خندانی
حجت الاسلام آرمان جوانی
حجت الاسلام مجتبی داوری
حجت الاسلام محسن خراسانی
حجت الاسلام سید ابوطالب اژه
حجت الاسلام سید رضا طیبی
حجت الاسلام سید مجید موسوی پور
حجت الاسلام سید جلال نورافشان
حجت الاسلام سید روح الله نورافشان
حجت الاسلام طه اکبری
حجت الاسلام محمد سید نژاد
حجه الاسلام والمسلمین حسین علی عبداللهی
حجت الاسلام امین علی نقی زاده
حجتالاسلام شیخ حمید طیبی زاده
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd
هدایت شده از شیخ فرهاد فتحی
#صدا_و_سیما زنجان در هفته دفاع مقدس ویژه برنامه ای را برای یادبود شهدا برگزار می کند در حالیکه در بیخ گوشش روحانی مظلوم را در محراب نماز شهید می کنند و حتی نامی از او در صفحه حوادثش نمی آورد.
#حجت_اعتبار
#شهید
#درد
💢 شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇🏻
@sheikh_farhad_fathi
جنسیت و دیپلماسی عمومی
درباره مصاحبه همسر رئیس جمهور با رسانه نیوزویک
✍️ ابوالفضل اقبالی پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
✳️ نسبت میان ما و غرب قبل از آنکه در قالب منازعات سیاسی و نظامی بروز و ظهور یابد، ریشههای عمیقتر از جنس فلسفه، الهیات و تاریخ دارد. به عبارتی مناقشات سیاسی و دیپلماتیک امروز میان جمهوری اسلامی و آمریکا و اروپا، امتداد عینیِ دو نگاه متفاوت به انسان و حیات اجتماعی اوست. لذا تقلیل چالش ما و غرب به تحریمها و تهدیدها و استراتژی مواجهه با آن، سطحینگری و عدم شناخت صحیح میدان است. ما در سطحی فراتر درگیر یک نزاع تمدنی و تاریخی با غرب هستیم که امروزه سطوح و لایههای مختلفی پیدا کرده است.
✳️ یکی از مهمترین سطوح درگیری تمدنی ما و غرب، عرصه جنسیت و زنان است که به دلیل ماهیت گفتمانی که دارد، در ساحت «تصویر» و «بازنمایی» ظهور جدی یافته است. امروزه غرب با یک نگاه عمیق و راهبردی به میدان منازعه تمدنی با اسلام و انقلاب اسلامی، به درستی و کاملا هوشمندانه صحنههای درگیری مختلفی را طراحی و مدیریت میکند که یکی از آن صحنهها، تصویر زن در اسلام و ایران است. او به درستی فهمیده که حذف اسلام و معنویت سیاسی در جهان امروز به تخریب چهره زن در اسلام و انقلاب اسلامی پیوند خورده است. لذا از هر تلاشی برای ارائه چهرهای خشن، ماقبل تمدن، ظالمانه و محدودکننده از اسلام و جمهوری اسلامی در نسبت با زنان دریغ نمیکند.
✳️ ابتکار ما در این صحنه نزاع گفتمان چیست؟ پرسش از غرب درباره زن! کارآمدترین و موثرترین راهبرد ما به عنوان نماینده گفتمان اسلام و معنویت سیاسی در جهان، نه پاسخ به شبههپراکنیهای غرب، بلکه هجوم به بنیانهای معرفتی و تاریخی غرب در نسبت با زن و خانواده است. به تعبیر مقام معظم رهبری ما در ماجرای زن از غرب طلبکاریم. این یعنی برداشتن عَلَم دفاع از حقوق و شخصیت زنان و نفی و نقد رویکردهای غربی و فمینیستی به زن و جنسیت.
✳️ شاید بتوان ادعا کرد که این لایهی درگیری که من تعبیر «نزاع گفتمانی بر سر تصویر زن» برای آن به کار میبرم از تمام مناقشات سیاسی، اقتصادی و نظامی میان ما و کشورهای غربی مهمتر و استراتژیکتر است. زیرا مرکز ثقل این نزاع در سپهر عمومی و میان جامعه ما و غرب تعریف میشود و فراتر از درگیری میان دولتها و سیاستمداران است. امری که امروزه تحت عنوان دیپلماسی عمومی به ادبیات غالب در مطالعات و روابط بینالملل تبدیل شده است. ما برای غلبه و توفیق در این صحنه درگیری تاریخی و تمدنی، ناگزیر از تسخیر قلب و ذهن ملتها و مردم جهان هستیم نه مذاکره با سیاستمداران و حاکمان.
✳️ مصاحبه دکتر جمیله علمالهدی همسر محترم رئیس جمهور با هفتهنامه نیوزویک، کنشی هوشمندانه در راستای تحقق و پیگیری دیپلماسی عمومی با رویکرد جنسیتی است که خلاء جدیِ دستگاه سیاست خارجی کشور ما در طول این سالها بوده است. مصاحبه خانم علمالهدی و منطق مواجهه و ورود ایشان به بحث درباره خانواده و مناسبات زن و مرد در جامعه ایران، و همچنین نوع مواجهه ایشان با فمینیسم و تجربه غرب در عرصه حقوق زنان، اگر مهمتر از سخنرانی بسیار دقیق رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل نباشد قطعا نتایج و تاثیرات کمتری ندارد. زیرا این رایزنیها و گفتگوها با بدنه اجتماعی غرب نزدیکترین مسیر برای غلبه گفتمانی و توفیق در این صحنه نزاع تمدنی است.
✳️ این مصاحبه و اقداماتی نظیر این از چند جهت برای ما اهمیت راهبردی دارد. اولا به ارائه منطق خدشهناپذیر ما در مساله زن، خانواده و جنسیت کمک اساسی میکند و زمینه شنیده شدن صدای حقیقت در فضای اجتماعی غرب را فراهم میکند. ثانیا نفس این مصاحبه برای ما یک برد اساسی و یک توفیق تام است. زیرا ویترین مواجهه منطقی و استدلالی ما با غرب یک زن است. زنی که اتفاقا برخلاف القائات رسانهای غرب، محجبه، تحصیلکرده، موثر و موفق است.
✳️ من به نوبه خودم به عنوان یک پژوهشگر و فعال حوزه زن و خانواده، از این اقدامات هوشمندانه و داهیانه خانم دکتر علمالهدی در بازسازی تصویر حقیقی زن مسلمان ایرانی و به چالش کشیدن تمدن غرب در زمینه حقوق و شخصیت زن، حمایت و تشکر میکنم.
🔻یادداشت های برگزیده
https://eitaa.com/joinchat/3621912738Cceffa384fd