❇️ #انقلاب ایران
📜 شهید مطهری:
🔸 این غوغا و رفت و آمدها و راهپیماییها و مخصوصا این ورود و مقدم بزرگ و این حوادث تاریخی که این روزها رخ میدهد واقعا عجیب است! دنیا میگوید که این راهپیماییهایی که این روزها در ایران صورت میگیرد در #تاریخ جهان بیسابقه است. این استقبالی که روز جمعه [۱] پیشبینی میشود، شاید دنیا به خودش چنین استقبالی ندیده. چه نیرویی میتواند از سی و پنج میلیون #جمعیت یک کشور اقلا سی میلیون آن را واقعا #انقلابی کند. اینهایی که تاریخ انقلابهای دنیا را خواندهاند [میدانند که] هیچ انقلابی به انقلاب ایران نمیرسد.
🖇 [۱] پنجم بهمن ۱۳۵۷ که ابتدا قرار بود امام خمینی رحمةاللهعلیه در این روز وارد ایران شوند اما بختیار (نخست وزیر وقت) #مانع شد.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ۴۹
@masir_tn
◽️ یا مَن یُعطی مَن سَأَلَه
📝 بیانات رهبر معظم انقلاب در شرح دعای ماه رجب:
🔸 هر کسی از او چیزی بخواهد، به او میدهد. این #واقعیت است، بدانید که [اگر] انسان از خدا چیزی بخواهد، خدا به او میدهد؛ آنجایی که میبینید #دعا مستجاب نمیشود، یا شما درست نخواستید، یا یک مصلحتی، یک مانع بزرگی در کار است، یا بر خلاف سنتهای آفرینش است؛ [چون] سنتهای آفرینش هر دعایی را #مستجاب نمیکند، اجازه نمیدهد هر خواستهی انسان برآورده بشود. اما اگر این #موانع نباشد، هر خواستهای از خدا داشته باشید، خدای متعال میدهد.
🗓 ۱۳۸۶/۰۵/۱۲
@masir_tn
📌 غذای #روح
🖊 شهید مطهری:
🌾 انسان در ناحیه روح و ضمیر عینا مانند بدن محتاج به تغذی است. اگر به بدن #غذا نرسد لاغر میشود؛ اگر به روح نیز غذا نرسد لاغر و ناتوان میشود. غذای روح البته از جنس گندم و برنج و روغن نیست، غذای روح، #علم و #عشق و #امید و #ایمان است.
♨️ اشتباه اصلی فرزند آدم که در جستجوی #سعادت، جان به لب رسانیده همین است که تشنگی و #احتیاج روح را میخواهد با سیر کردن #جسم و بدن تأمین کند، یعنی جستجوی امر محالی را میکند.
✨ درست مثل این است که یک نفر #گرسنه باشد و برای سیر شدن او به یک نفر دیگر نان بدهیم. آری، آنچه احتیاج روح را #رفع میکند و به او قوت و نیرو میبخشد و #آرامش و اطمینان میدهد، ماده و مادیات نیست، معنویات است.
📚 حکمتها و اندرزها، ج۲، ص۱۴۸
@masir_tn
❗️ پیرو اکثریت نباش!
📖 شهید مطهری:
◾️ حضرت [امام موسی کاظم علیهالسلام] موضوع دیگری ذکر میکنند، میفرمایند: ثُمَّ ذَمَّ اللهُ الْکثْرَةَ فَقالَ: وَ انْ تُطِعْ اکثَرَ مَنْ فِی الْارْضِ یضِلّوک عَنْ سَبیلِ اللهِ. (سوره انعام، آیه۱۱۶) خلاصه، #آزادی از حکومت عدد و اینکه اکثر و اکثریت نباید #ملاک باشد و نباید انسان اینجور باشد که ببیند اکثر مردم کدام #راه را میروند [همان راه را برود و بگوید] آن راهی که اکثر مردم میروند همان درست است.
☑️ این مثل همان #تقلید است. همانطور که انسان طبعاً به سوی تقلید از دیگران کشیده میشود، طبعاً به سوی اکثریت نیز کشیده میشود و #قرآن مخصوصاً همانچیزی را که انسان طبعاً به سوی آن کشیده میشود #انتقاد میکند، میفرماید: اگر اکثر مردم زمین را #پیروی کنی، تو را از راه حق منحرف میکنند. دلیلش این است که اکثر مردم پیرو گمان و تخمیناند نه پیرو عقل و علم و یقین، و به تارهای عنکبوتی #گمان خودشان چسبیدهاند.
📚 تعلیم و تربیت در اسلام، ص۳۷
@masir_tn
✍️ شهید مطهری:
🔸 آری #مرگ تا شکل و صورت عدم و نیستی و فنا دارد آدمی از آن #وحشت دارد، زیرا آن چیزی که وحشتناک است عدم و نیستی است، فنا و زوال است، ولی همینکه تغییر شکل و قیافه داد و به صورت #انتقال و جابجا شدن درآمد دیگر وحشتناک نیست...
🖇 بلکه برای مردان خدا که جز در راه حق گام برنداشتهاند مرگ قیافهای جذاب و گیرنده دارد. مردان خدا به استقبال مرگ میروند.
📚 حکمتها و اندرزها، ج۱، ص۱۶۴
@masir_tn
🔸 بزرگترین #فقر، فقر نیروی انسانی
🔰 شهید بهشتی:
❇️ من به شما رفقا با صراحت عرض کنم حدود ۳۳سال است تلاشگری دارم و در این ۳۳سال حدود ۳۱سالش کار دستهجمعی داشتهام. میدانید بزرگترین فقر کارهای ما چه بوده؟ آیا فقر پولی بوده؟ آیا فقر امکانات #اجتماعی بوده؟ بله! این فقرها بوده، اذیتمان هم کرده و میکند اما اینها بزرگترين فقر نبوده است. بزرگترین فقر ما، فقر انسانی بوده است. یعنی همیشه هر کاری را خواستیم انجام بدهیم در درجهی اول، آدم آن کار را #کم داشتیم.
📚 سه گونه اسلام، ص۳۰
@masir_tn
📌 مردم وفادار
🔺 قسمت اول
🖋 آیتالله حائری شیرازی:
🔻 حمران از امام کاظم علیهالسلام سؤال کرد دوره شما کی میرسد؟ حضرت فرمود وقتی در مردم #وفا ببینیم. عالم به زمان یعنی کسی که بداند در عهد «اهل وفا» #زندگی میکند یا در عهد «اهل جفا». عالم به زمان، اگر #تشخیص داد که عهد، عهد اهل وفا است، مردم را به میدان میآورد و پیش میبرد و اگر دید مردم اهل جفا هستند، #خودداری میکند و در عوض نگاه میکند ببیند بهترین کاری که میتواند بکند چیست؟
@masir_tn
📌 مردم وفادار
🔺 قسمت دوم و پایانی
🖋 آیتالله حائری شیرازی:
🔻 درحالیکه امام سجاد علیهالسلام، مردم را از کانال صحیفه سجادیه #هدایت میکرد، پسرعموهایش فکر میکردند باید به میدان مبارزه آیند. زیدبنعلی #قیام کرد؛ اما امام باقر علیهالسلام راه پدر را ادامه داد و قیام نکردند. امام، عالِم به زمان خود بود. لذا همان کاری را کرد که درست بود؛ اما پسرعموها عالم به زمان نبودند و #خیال میکردند مردم «اهل وفا» هستند. آنها قیام کردند، ولی جاده را برای «دیگران» صاف کردند و امثال منصور عباسی روی کارآمدند. امام راحل در مردم #وفا دید. مردم وفادار بودند و نتیجه هم گرفت.
@masir_tn
❕ فواید گرفتاریها و فتنهها و شرور
🖇 قسمت اول
🖌 شهید مطهری:
🔹 در سوره انبیاء میفرماید: «وَ نَبْلُوکمْ بِالشَّرِّ وَ الْخَیرِ فِتْنَةً وَ إِلَینا تُرْجَعُونَ» ما شما را #آزمایش میکنیم، هم به شُرور (که مقصود همین بدیها و چیزهایی است که به آدم ضربه میزند.) و هم به خیرات و نعمتها؛ هم آن مایه آزمایش و #امتحان است و هم این. این جمله خیلی عجیبی است؛ یعنی آن را که شما «#خیر» مینامید، صد در صد نباید بگویید خیر است، و آن را که شما «#شر» مینامید، صد در صد نباید بگویید شر است...
📚 توحید، ص۳۰۰
@masir_tn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ سپاس بر محرومیتها
🖋 استاد علی صفایی حائری:
📖 امام سجاد علیهالسلام در دعاى ۳۵ مىگويد: «اللّهمَّ اجْعَلْ شُكْرى لَكَ عَلى ما زَوَيتَ عَنّى اوْفَرَ مِنْ شُكْرى اياك عَلى ما خَوَّلْتَنى»؛ سپاس بر محروميتها بيشتر از سپاس بر دارايىها. اين #سپاس كسانى است كه فهميدهاند اگر در دادن يک #لطف است، در گرفتن لطفهاست.
🕊 آنجا كه كبوترها جوجههايشان را مىزنند و بيرون مىرانند، پس از آنكه نوک در نوكشان مىگذاشتند و پاسدارشان بودند، آنجا لطف بيشتر و #محبت بيشتر را مىتوانى ببينى، كه اين #محروميت، بيشتر از آن بخشش، محبت و لطف دارد.
📚 تطهير با جارى قرآن، ج۲، ص۲۲۹
@masir_tn
⏱ #تمرین وقتشناسی
🖊 شهید مطهری:
💢 [مسئله دیگری که در باب #نماز مورد توجه واقع شده] دقت زیاد نسبت به مسئله #وقت [است] بهطوری که دقیقاً روی دقیقه و ثانیه آن حساب میشود. بدون شک این امر در #روح عبادت و رابطه انسان با خدا مؤثر نیست که مثلًا اگر ما یک دقیقه قبل از زوال ظهر نماز را شروع کنیم آن حالت تقرّب و توجه #قلب به خدا پیدا نمیشود ولی همینقدر که زوال ظهر انجام شد تقرّب ایجاد میشود. ولی اسلام این را #شرط قرار داده و نخواسته هرج و مرجی از نظر وقت و #زمان باشد؛ نوعی وقتشناسی و تمرین احترام گزاردن به نظم زمانی و وقتی است.
📚 تعلیم و تربیت در اسلام، ص۱۳۰
@masir_tn
🖍 آیتالله میرباقری:
♦️ مراقبهای که بین این ماهها (ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان) #مشترک است و باید انسان به آن برسد مطلبی است که در خطبه شعبانیه، وجود مقدس نبی اکرم صلیاللهعلیهوآله وارد شده است. وقتی حضرت فضیلتهای ماه #رمضان را بیان کردند، حضرت امیر علیهالسلام سؤال کردند که یا رسولالله! افضل اعمال در این ماه چیست؟ حضرت فرمودند که ترک #معصیت است. این، نکته مهمی است که بزرگان هم توضیح دادند که انسان باید در این ماهها بر ترک معصیت #تلاش کند. هیچ چیزی مثل معصیت مانع #حرکت نیست. ممکن است انسان یک عمر زحمت و ریاضت بکشد ولی واقعاً بهخاطر معصیتها و غفلتهایی که دارد درها بهسوی او باز نشود.
@masir_tn