💭 معنا و حقیقت #تقوا
🔰 شهید مطهری:
🔗 انسان اگر بخواهد در #زندگی اصولی داشته باشد و از آن اصول #پیروی کند، خواه آنکه آن اصول از #دین و #مذهب گرفته شده باشد و یا از #منبع دیگری، ناچار باید یک خط مشی معینی داشته باشد، هرجومرج بر کارهایش حکمفرما نباشد.
🖇 لازمه خط مشی #معین داشتن و اهل مسلک و مرام و #عقیده بودن این است که بهسوی یک #هدف و یک جهت #حرکت کند و از اموری که با هوا و هوسهای آنی او موافق است اما با هدف او و اصولی که اتخاذ کرده منافات دارد خود را «#نگهداری» کند.
📚 ده گفتار، ص۲۳
@tarigh_seir
🌱 امام خمینی رحمةاللهعلیه:
📜 #نامه اعمال ما میرود پیش امام زمان سلاماللهعلیه هفتهای دو دفعه، به حسب روایت. من میترسم مایی که ادعای این را داریم که #شیعه این بزرگوار هستیم، اگر نامه اعمال را ببیند، نعوذبالله #شرمنده بشود. من #خوف این را دارم که کاری ما بکنیم که امام زمان علیهالسلام پیش خدا شرمنده بشود. #مراقبت کنید از خودتان.
🗓 ۱۳۵۸/۰۴/۱۲
@tarigh_seir
🖊 استاد علی صفایی حائری:
☑️ آدمى به اندازهاى كه #توسعه پيدا مىكند دنيا برايش #تنگ مىشود، سجنش مىشود. «اَلدُّنْيَا سِجْنُ اَلْمُؤْمِنِ»، بهخاطر #عنصر ايمانى است كه در او شكل گرفته؛ يعنى بزرگتر از دنيا شده، دنيا برايش تنگ است. «وَ جَنَّةُ اَلْكَافِرِ»؛ دنيا براى #كافر گشاد است. او چيزى نمىخواهد. آنچه را هم كه مىخواهد، حىّ و حاضر دارد. تازه برايش زياد هم هست!
📚 تو میآیی، ص۶۲
@tarigh_seir
🖋 شهید مطهری:
🔘 از نظر #اسلام تجارت یا زراعت میتواند مال دنیا باشد و میتواند مال آخرت باشد. بستگی دارد به #هدف شما. اگر کار و کسب میکنید، از راه مشروع آن وارد شوید؛ اگر #تجارت میکنید نخواهید ربا بخورید، نخواهید معاملهتان غَرَری باشد، نخواهید بیانصافی کنید، بلکه تجارت میکنید برای اینکه #تولید ثروت کنید و خودتان را از ذلّت و تکدّی #نجات دهید، برای اینکه به #جامعه خودتان خدمت کنید و قدرت اقتصادی جامعه خودتان را افزایش دهید، از نظر اسلام این #عبادت است. زراعت و دامداری نیز اگر چنین باشد عبادت است.
📚 احیای تفکر اسلامی، ص۷۳
@tarigh_seir
توکل.mp3
3.52M
💠 «وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ»
🔹 در هر جای قرآن #توکل آمده...
🔸 یک مفهوم زندهکننده است...
🔹 تکیهات به خدا باشد.
🔸 من #راه را برایش باز میکنم.
🔹 چیزی دیگه کم نداره.
💠 «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»
#پادکست
@tarigh_seir
📌 شهید صدر:
🌀 بندگی و #عبودیت انسان در مقابل خداوند در #اسلام -بهجای مالک خود بودن در سرمایهداری- همان ابزاری است که انسان با آن هر #سلطه و هر #بندگی دیگری را درهم میشکند؛ زیرا مفهوم بلند این عبودیت چنین احساسی در انسان بهوجود میآورد که او و سایر نیروهایی که با او #زندگی میکنند در یک سطح در مقابل پروردگار هستند. پس هیچ نیرویی در #هستی حق ندارد که در #سرنوشت او دخالت و در هستی و زندگی او خودسرانه #عمل کند.
📚 کتاب اسلام راهبر زندگى، ص٣۴۶
@tarigh_seir
🖋 شهید مطهری:
🔺 اگر در وجود انسان، #نفس امّاره نبود و اگر...
◽️ اگر #دعوت به شر و فسادی نبود
🔻 هم امکان #خوبی را داشته باشد و هم...
📚 توحید، صص۳۰۶-۳۰۷
@tarigh_seir
🏷 شهید مطهری:
🔸 کسی که در تنگنای اندیشههای نارسا و محدود ماتریالیستی #گرفتار است البته از #مرگ نگران است، زیرا از نظر او مرگ، نیستی است. او #رنج میبرد که چرا این تن (که به گمان او تمام هویت و شخصیت از همین تن است.) #منهدم میگردد، لهذا #اندیشه مرگ، باعث بدبینی او به جهان میگردد. چنین کسی باید در تفسیری که نسبت به جهان میکند تجدید #نظر کند و باید بداند که خردهگیری او مربوط به تصوّر غلطی است که از #جهان دارد.
📚 عدل، ص۱۸۷
@tarigh_seir
🖌 رهبر معظم انقلاب:
🔹 یکی از آرمانها... [برای] یک ملّت #آزادی [است]؛ آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی عمل. البتّه... آزادی از جملهی مقولاتی است که حتماً به #قانون، به چهارچوب #احتیاج دارد.
🔸 چون #طبیعت آزادی این است که اگر قانون و چهارچوب وجود نداشته باشد، از حد #تجاوز خواهد کرد، به تعدّی و به ولنگاری و به جاهای بدی خواهد انجامید که امروز شما نمونههایش را در غرب مشاهده میکنید.
🔹 این آزادی اگر نباشد، #رشد وجود ندارد. اگر در جامعه، آزادی فکر، آزادی بیان، آزادی اندیشه، آزادی عمل وجود نداشته باشد، رشد در جامعه #متوقف خواهد شد. رشد #جامعه -رشد معنوی جامعه- و پیشرفت جامعه، حتماً به این آزادیها احتیاج دارد.
🗓 ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
@tarigh_seir
📝 شهید مطهری:
🔸 غرائز حیوانات بسیار مختلف است. مثلا مورچه در گردآوری آذوقه #غریزه خاصی دارد.
◽️ اگر گندم #سالم باشد بعد میروید و به دردش نمیخورد...
🔸 هم میتوان گفت #آگاهانه است و هم میتوان گفت آگاهانه نیست؛
📚 فطرت، ص۳۲
@tarigh_seir