نکته تفسیری صفحه ۱۹:
راهنمایانی در تاریكی:
یكی از بزرگترین پیامبران خدا، «حضرت ابراهیم علیه السلام » است. او حاضر شد برای به دست آوردن خشنودی خدا، از تمام چیزهای دوست داشتنی خود بگذرد؛ حتّی عزیزترین چیزی كه داشت؛ یعنی جان خود. او در راه مبارزه با بت پرستی، با عمویش ـ كه یكی از نزدیكترین افراد به او بود ـ قطع رابطه كرد [1]و برای بیدار کردن مشركان، بت هایشان را ـ كه محبوب ترین چیز آنها بودند ـ شكست و بدین ترتیب به آتش خشم مشـركان گرفتار شد؛ ولی به لطف خدا، كوه آتش برای او به باغ و گلستان تبدیل گشت. [2]او در اطاعت از فرمان خدا، همسـر و پـسر عزیزش را در بیابانی بی آب وعلف ـ كه بعدها به بركت همان زن و فرزند، به شهر مكّه تبدیل شد ـ رها كرد و آن دو را به خدا سپرد،[3] و پس از سالها كه برای دیدن همسر و فرزندش به مكّه بازگشت، به او دستور داده شد که پسرش را برای خدا قربان كند، و آن دو بدون هیچ تردیدی در برابر فرمان خدا تسلیم شدند.[4] ابراهیم چنان محبوب خدا شد كه خدا او را «دوست ویژه ی خود» انتخاب كرد [5]و مدال افتخار «خلیل الله» را به او بخشید.
پس از پشت سر گذاشتن همه ی این مراحل و سربلند بیرون آمدن از همه ی امتحان های خدا، حضرت ابراهیم به مقامی بسیار والاتر دست یافت؛ مقامی كه فقط افراد بسیار ویژه به آن دست می یابند؛ مقام «امامت». ابراهیم، از سوی خدا، امام و پیشوای مردم شد و مردم مأمور شدند بدون هیچ تردیدی از او پیروی كنند و قدم در راه او بگذارند. او همچون خورشیدی، برای مردم و حتّی پیامبران پس از خود در آسمان امامت می درخشد و راه سعادت را به مردم نشان می دهد.
پیامبر بزرگ اسلام نیز مانند جدّ بزرگوارش، حضرت ابراهیم علیه السلام ، پیشوایی مهربان برای همه ی مردم بود. او تمام سعی و تلاش خود را به كار گرفت تا مردم را از چاه نادانی و گمراهی بیرون كشیده، در آسمان خوبیها به پرواز درآورد؛ ولی سرانجام عمر پر از خیر و بركت او نیز به پایان رسید و مردم، نعمت وجود او را از دست دادند. خدا امّا بندگانش را پس از پیامبر بدون راهنما رها نکرد و مشعل هدایت بندگانش را به دست بهترین مخلوقاتش سپرد و آنان را امام و پیشوای مردم قرار داد. آری، امیر مؤمنان علی علیه السلام ، پیشوای مردم شد، و پس از آن حضرت، فرزندان معصومش یكی پس از دیگری از سوی خدا امامت را به عهده گرفتند تا نوبت به آخرین جانشین پیامبر صلوات الله علیه رسید؛ همان كسی كه مردم را از ظلم و نادانی نجات میدهد و صلح و عدالت را به آنان هدیه می کند، و اگرچه هم اکنون از دیدهها پنهان است، مانند خورشیدی که پشت ابر پنهان شده، به جهانیان فایده میرساند.
آری، امامت، یكی از بزرگترین نعمتهای خدا به انسانهاست؛ چون آنان با پیروی از امام، بدون هیچ سرگردانی، به سرمنزل خوشبختی می رسند. امام رضا علیه السلام در باره ی ویژگی های امام می فرماید: «امام، كسـیست كه با مردم انس می گیرد و با آنان مدارا می كند؛ همچون پدری غمخوار و برادری مهربان و مادری که برای فرزند كوچكش دلسوزی می کند.»[6] اکنون این نعمت بزرگ خدا به كامل ترین صورت به ما مسلمانان داده شده است. خدای مهربان، بهترین مخلوقاتش را امامان و پیشوایان ما قرار داده تا ما همچون فرزندی كه دست در دست پدر گذاشته و كاملاً به یاری او اطمینان دارد، با آن امامان مهربانتر از پدر همراه شویم و از تاریكی های نادانی و بی خبری عبور كنیم. قرآن كریم بارها به مسلمانان فرمان داده كه از پیامبر صلوات الله علیه و امامان پس از او پیروی كنند، و در بسیاری از آیات قرآن به این مطلب اشاره شده است. [7]
[1] . توبه آیه 114
[2] . انبیاء آیه 51 تا 70
[3] . ابراهیم آیه 37
[4] . شعرا آیات 102 تا 106
[5] . نساء آیه 125
[6] . کافی ج 1، ص 200(الامام الرفیق و الوالد الشفیق و الاخ الشقیق و الأمّ بالولد الصغیر)
[7] . نساء 59 ـ مائده 55ـ توبه 119 و ...
مسئله شهدای ما فقط دفاع از مرز جغرافیایی نیست
رهبر انقلاب:
🔹شهادت فقط قربانیِ جنگ شدن نیست، در دنیا کسان زیادی هستند که در جنگهای کشورهایشان شرکت میکنند و کشته میشوند.
🔹مسئله رزمنده ما که وارد میدان جنگ میشود فقط دفاع از مرز جغرافیایی نیست، او در دفاع از مرزهای عقیده، اخلاق، دین، فرهنگ و هویّت، در دفاع از این مرزهای مهمّ معنوی وارد میشود؛ مسئله شهدای ما این است.
#فاطمیه
#طوفان_الاقصی
@bashohada_takhodaa
🔹 شهدا دلها را تصرف میکنند .....
🔹 با ذکر صلوات نثار ارواح شهدا این پست را برای مخاطب هاتون هم ارسال کنید .
✨ الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🆔 ما را در پیام رسان های ایرانی دنبال کنید:
ایتا 🌹 روبیکا 🌹 بله 🌹 سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ شهروندان محترم کاشانی
🔰 آیا می دانید بیمه سلامت از طریق صندوق حمایتی به افراد مبتلا به بیماری های خاص در هنگام پرداخت هزینه بستری، دارو و... بخشی قابل توجهی از هزینه های آن ها را تامین می کند؟
🏨 آیا می دانید دولت برای افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، بیمه سلامت برقرار می کند؟
⁉️ اما چگونه می شود از مزایای صندوق بیماران خاص و بیمه سلامت بهرهمند شد؟
👆برای آگاهی از این موضوع کلیپ فوق را مشاهده نمایید.
♦️شماره تماس جهت آموزش و دعوت:
۰۹۱۰۹۵۴۷۱۷۷
✳️ بسیج مساجد و محلات ناحیه کاشان با همکاری معاونت دفاع زیستی و کارگروه بهداشت سلامت و محیط زیست مجمع بسیجیان شهرستان کاشان
#خبرگزاری_بسیج_کاشان
https://eitaa.com/joinchat/1769734199C48425d0339
#اطلاعیه📌
به مناسبت سالروز رحلت حضرتامالبنین(س)🖤
سخنرانومرثیهخوان: حجتالاسلاموالمسلمین مصطفوینژاد
باحضورمهمانویژه :
مادر بزرگوار شهید فرمانیان🌷
📅زمان:چهارشنبه۱۴۰۲/۱۰/۶بعد از نماز مغرب و عشا
📍مکان: خیاباننوابصفوی_مسجد فاطمیه رضوی
#پایگاهمقاومتبسیجطهورا
#پایگاهمقاومتثارالله
@masjed_fatemieh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عصبانیت عجیب کارشناس معاند/ «چرا رسانههای آمریکا به رهبر ایران احترام میگذارند؟»
🔹 کارشناس شبکه ضدایرانی ایراناینترنشنال با اشاره به قدرت عمل جمهوری اسلامی در ابعاد سیاسی و نظامی، در واکنشی عصبی گفت که رسانههای آمریکایی برای رهبر ایران عبارت "رهبر معظم" را استفاده میکنند؛ پس باید هم شجاعانه عمل کنند.
🔥مقصر جای مدعی نشست!
🔻روزنامه اعتماد روز سهشنبه پنجم دی از قول سید حسن مصطفوی ناگهان نگران میراث امام خمینی شد!
🔻از سیدحسن می پرسیم که آیا میراث امام خمینی به جز اندیشه، راه و دستاوردهای ایشان چیز دیگری است؟
🔻مگر اسلام و پیاده شدن «احکام الهی» بزرگترین دغدغه امام نبود؛ جنابعالی و دوستان موسسه نشینتان در سه دهه اخیر چندبار نسبت به رعایت احکام الهی در جامعه حساسیت نشان دادید؟
🔻امام نسبت به «حقوق مردم» حساس بود پس چرا شما با انصار فتنه و شورش کنندگان بر علیه رای مردم در ۸۸ مرزبندی نداشتید؟ حرف ولی فقیه را قبول داشتید یا متهم کنندگان جمهوری اسلامی به تقلب را؟
🔻ممکن است بگویید ما میخواهیم با همه جریانات باشیم بر فرض قبول این سخن، چرا عمدتا ظرفیت جماران، بیت امام، موسسه و حرم در اختیار یک جریان سیاسی خاص است؟ چرا شما سراغ اقشار انقلابی و بسیجی و مسجدی عادی نمیروید؟ اصلا چرا به میان مردم عادی نمیروید؟
🔻مگر امام با لیبرالها و غرب زدهها شدیداً زاویه نداشت پس چرا شما نه تنها مرزبندی روشنی با ایشان ندارید بلکه ...؟
🔻مگر امام نسبت به حریم محرم و نامحرم و عفاف و #حجاب عمیقاً حساس نبودند پس چرا در جریان فتنه عریانی و فحشا واکنش جدی از شما دیده نشد؟
🔻ممکن است شما مانند اغلب غربگرایان بگویید در مورد حجاب باید کار فرهنگی کرد؛ خوب خود شما و دوستان شما چند بار مبانی حجاب اسلامی را برای مردم تبیین کردید؟
🔻و دهها چرای دیگر نشان میدهد رفتار شما واقعاً مغایر اندیشههای امام راحل است پس چرا فرا فکنی می کنید؟
✍حمیدرضا ابراهیمی
🇮🇷تحلیل سیاسی و جنگ نرم
هدایت شده از سُفرهی مُعجزنشان
به یاد سردار با اخلاص سید رضی موسوی«قدسسره»
27 - دعا برای مرزداران
گوشه ای از فراز ۱۳و۱۴
اَللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا غَازٍ غَزَاهُمْ مِنْ أَهْلِ مِلَّتِكَ، أَوْ مُجَاهِدٍ جَاهَدَهُمْ مِنْ أَتْبَاعِ سُنَّتِكَ لِيَكُونَ دِينُكَ اَلْأَعْلَى وَ حِزْبُكَ اَلْأَقْوَى وَ حَظُّكَ اَلْأَوْفَى ...
فَإِنْ خَتَمْتَ لَهُ بِالسَّعَادَةِ، وَ قَضَيْتَ لَهُ بِالشَّهَادَةِ فَبَعْدَ أَنْ يَجْتَاحَ عَدُوَّكَ بِالْقَتْلِ، وَ بَعْدَ أَنْ يَجْهَدَ بِهِمُ اَلْأَسْرُ ، وَ بَعْدَ أَنْ تَأْمَنَ أَطْرَافُ اَلْمُسْلِمِينَ ، وَ بَعْدَ أَنْ يُوَلِّيَ عَدُوُّكَ مُدْبِرِينَ.
خداوندا و هر رزمندهاى از اهل دينت كه با آنها بجنگد و هر مجاهدى از پيروان سنّت تو كه با ايشان جهاد نمايد تا دين تو برتر و حزب تو قوىتر و بهرۀ تو كاملتر گردد...
پس اگر(زندگىاش را)براى او به خوشبختى پايان دادى و شهادت را برايش رقم زدى،بعد از آن باشد كه دشمنت را با كشتن نابود نموده و با اسيرى،ايشان را به سختى افكنده و مرزهاى مسلمانان ايمن شده و دشمنت رو گردانده،فرار نموده است
https://eitaa.com/sahife_sajjadieh
هدایت شده از سُفرهی مُعجزنشان
ارزش رسیدگی به خانواده شهدا
از منظر امام سید الساجدین «علیه السلام»
دعا برای مرزداران فراز۱۶
اَللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا مُسْلِمٍ خَلَفَ غَازِياً أَوْ مُرَابِطاً فِي دَارِهِ، أَوْ تَعَهَّدَ خَالِفِيهِ فِي غَيْبَتِهِ، أَوْ أَعَانَهُ بِطَائِفَةٍ مِنْ مَالِهِ، أَوْ أَمَدَّهُ بِعَتَادٍ ، أَوْ شَحَذَهُ عَلَى جِهَادٍ، أَوْ أَتْبَعَهُ فِي وَجْهِهِ دَعْوَةً، أَوْ رَعَى لَهُ مِنْ وَرَائِهِ حُرْمَةً، فَآجِرْ لَهُ مِثْلَ أَجْرِهِ وَزْناً بِوَزْنٍ وَ مِثْلاً بِمِثْلٍ، وَ عَوِّضْهُ مِنْ فِعْلِهِ عِوَضاً حَاضِراً يَتَعَجَّلُ بِهِ نَفْعَ مَا قَدَّمَ وَ سُرُورَ مَا أَتَى بِهِ، إِلَى أَنْ يَنْتَهِيَ بِهِ اَلْوَقْتُ إِلَى مَا أَجْرَيْتَ لَهُ مِنْ فَضْلِكَ، وَ أَعْدَدْتَ لَهُ مِنْ كَرَامَتِكَ.
خداوندا و هر مسلمانى كه جنگجويى يا مرزدارى را،در(امور)خانهاش جانشين شد،
يا در نبود او خانوادهاش را نگهدارى كرد،
يا او را به پارهاى از دارايى خود يارى داد،
يا او را با سازوبرگ جنگ كمك نمود،
يا او را بر جهاد تشويق كرد،
يا او را با دعا در جهتى كه به آن رو آورد همراهى نمود،
يا آبرويش را در نبود او نگهداشت؛
پس وى را همسنگ و همگون پاداش او،پاداش ده
و كارش را عوض نقد عطا كن كه سود آنچه پيش فرستاده و شادى آنچه را انجام داده،به زودى دريافت كند.
تا آنگاه كه زمان او به پايان رسد،به آنچه از فضلت براى او روان ساختهاى و از بزرگىات برايش آماده كردهاى،برسد
https://eitaa.com/sahife_sajjadieh
نکته تفسیری صفحه ۲۰:
پروردگارا، از ما بپذیر:
زندگی ما، مجموعه ای از کارهای گوناگون است و ما در هر لحظه، مشغول به کاری هستیم. کارهای ما به سه دسته تقسیم می شوند: خوردن، خوابیدن، راه رفتن، نفس کشیدن و کارهایی مانند اینها که مباح هستند؛ یعنی نه ثواب دارند و نه گناه. گروه دوّم، کارهای بد هستند؛ اعمالی که باعث خشم خدا می شود و برای آنها مجازات معین شده است؛ دروغ، غیبت، نگاه به نامحرم و ....، از این گروه است. دسته ی سوّم، کارهای خوب هستند که باعث خشنودی خدا و اعطای پاداش از طرف او می شود.
از نظر دین، کارهای مباح، حسابی ندارند و حساب کارهای بد مشخص است؛ امّا کارهای خوب باعث سعادت ما می شوند و ما برای رسیدن به هدف نهایی مان یعنی بهشت جاوید، به آنها نیاز داریم. از قرآن کریم و سخنان پیشوایان مهربانمان می فهمیم که کارهای خوب هنگامی اثر خود را در زندگی ما می گذارند که از سوی خدا «قبول» شوند؛ مانند مُهر قبول بر کارنامه ی دانش آموزان که نشان دهنده ی تأیید زحمات آنان است و بدون آن، نمره های آنها، هرچند عالی، بی اعتبار است. آری، کارهای خوب ما هر قدر هم در ظاهر مهم و باارزش باشند، هنگامی برای ما سودمند هستند که قبول شوند؛ زیرا عمل ما به تنهایی، مانند مجسمه ایست که ظاهری آراسته دارد؛ ولی اثری از روح و جان در آن دیده نمی شود، و این نیّت ماست که به کارهایمان روح می بخشد. برای مثال، نماز که برترین عبادت است، اگر برای خشنودی شخصی غیر از خدا خوانده شود، باطل و بیهوده است، و هنگامی قبول میشود که برای رضایت خدا خوانده شود. حضرت ابراهیم علیه السلام ، و فرزند گرامیاش حضرت اسماعیل علیه السلام ، دو پیامبر بزرگ بودند که خدا از آنها به نیکی یاد کرده است. آن دو در مقدسدترین مکان زمین، خانه ی خدا را برای عبادت مردم بازسازی کردند؛ ولی هرگز به کار خود مغرور نشدند و با فروتنی به درگاه خدا عرضه داشتند: پروردگارا، این عمل را از ما بپذیر.
در روایتی از پیامبر اسلام صلوات الله علیه آمده است:
«روزی ابلیس نزد حضرت موسی علیه السلام آمد و سخنانی بین آن دو رد و بدل شد. در آن میان، حضرت موسی علیه السلام فرمود: بگو ببینم کدام گناه است که اگر انسانها مرتکب آن شوند، تو بر آنها مسلّط می شوی. او گفت: هنگامی که به خودشان مغرور شوند و کارهای خوبشان را زیاد بشمارند و گناهانشان در نظرشان کوچک به حساب آید، من بر آنها مسلّط می شوم.»[1] پس لازم است که همه ی ما پس از هر کار خوبی که برای خشنودی خدا انجام میدهیم، با فروتنی به خدا بگوییم:
پروردگارا، از ما بپذیر.
ربنا تقبل منا انت السمیع العلیم
[1] . الکافی ، ج 2 ، ص 314
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام دوستان عزیزهمچین صحنه ایی رو واستون آرزو میکنم 🤲🤲🤲
دلتون هوایی چشمانتون بارونی شد
التماس دعا
* خلاصه مختصری از زندگی نامه
حضرت ام البنین ...
🟤حضرت ام البنین بعد از شهادت حضرت زهرا (س) با امام علی (ع) ازدواج کرد و برای ایشان چهار پسر به دنیا آورد که هر چهار تن در واقعه عاشورا به شهادت رسیدند.
🔵 حضرت ام البنین از قبیله بنی کلاب (نوه دختری کلاب) و شمر ابن ذی الجوشن نوه پسری کلاب بوده است.
🟤اسامی چهار تا پسر حضرت ام البنین که بزرگترین آنها عباس بن علی(حضرت ابوالفضل ع)بود. عبدالله ، جعفر و عثمان دیگر پسران او بودند. این چهار فرزند در واقعه عاشورا و در رکاب امام حسین (ع) جنگیدند و به شهادت رسیدند.
🔵حضرت ام البنین در مدینه بود و در واقعه کربلا حضور نداشت. زمانی که بشیر خبر شهادت فرزندانش را به او رساند
ام البنین گفت: رگ قلبم را پاره کردى بچههایم و آنچه زیر آسمان است فداى ابا عبدالله (ع)
ایشان۱۳جمادی الثانی سال۶۴ هجری وفات کردند و در قبرستان بقیع دفن شدند.🖤
#سیاسی_عقیدتی
#پایگاه_بسیج_خواهران_طهورا