🌺 يا سيد الكريم...
هر جا که نام توست همان جا معطر است
هر جا که ذکر توست همان جا منور است
🌟۴ ربیع الثانی سالروز #میلاد_حضرت_عبدالعظیم عليه السلام مبارك باد💐🌺
،:
توصیه امام رضا علیهالسلام به #عبدالعظیم_الحسنی علیهالسلام
ای عبدالعظیم! سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در دلهای خویش برای شیطان راهی نگشایند.
و آنان را به راستگویی در گفتار و ادای امانت و سکوت پرمعنا و ترک درگیری و جدال در کارهای بیهوده و بیفایده فراخوان.
و به صلهرحم و رفت و آمد با یکدیگر و رابطه گرم و دوستانه با هم دعوت کن، چراکه این کار باعث تقرب به خدا و من و دیگر اولیاء اوست.
دوستان ما نباید فرصتهای گرانبهای زندگی و وقت ارزشمند خود را به دشمنی با یکدیگر تلف کنند.
من با خود عهد کردهام که هر کس مرتکب اینگونه امور شود یا به یکی از دوستانم و رهروانم خشم کند و به او آسیب رساند از خدا بخواهم که او را به سختترین کیفر دنیوی مجازات کند و در آخرت نیز اینگونه افراد از زیانکاران خواهند بود...
📌جستاری در شناختنامه عبدالعظیم حسنی
🔸شاه عبدالعظیم حسنی (۱۷۳-۲۵۲ ق)، مشهور به سیدالکریم، شخصیت بیبدیلی است که با چهار واسطه به امام حسن مجتبی علیهالسلام میرسد. جایگاه وی به قدری والاست که ستایشهایی از سوی اهلبیت علیهمالسلام در شأن وی صادر شده است؛ ستایشهایی که جنس تعریف آن بیشتر در زمینه عالمیت، دیانت، وفاداری و دوستی سیدعبدالعظیم حسنی میباشد.
🔹 دوران حیات ایشان، یکی از سختترین دوران سیاسی تاریخ اسلام است؛ دورانی که خفقان، سرکوب و ویرانی، رعبآفرینی و وحشت، کشتار و نابودی، شاخصههای آن قلمداد میشد. سیّد همانند دیگر شیعیان سالها تحت تعقیب دولت وقت بود و با اینکه سالها در مدینه، بغداد و سامرا با تقیه میزیست و عقیده خود را پنهان میداشت، اما در نهایت مورد خشم شدید متوکل و معتز عباسی قرار گرفت.
🔸آزار و اذیت، خشونت و تهدید به قتل از سوی دستگاه سفاک معتز سبب شد تا عبدالعظیم حسنی به فرمان امام هادی علیهالسلام به ری هجرت کند. پس از ورود به شهر ری، به سبب حضور عمّال حکومت عباسی در آن خطه، برای مدتی مخفیانه به حیات خود ادامه داد تا اینکه خبر حضور او به شیعیان ری و اطراف آن رسید و آنان به دور سیّد جمع شده، با وی ارتباط برقرار کردند.
🔹 او پس از سالها مجاهدت علمی و تبلیغی بنا بر نقلی به وسیله عمّال حکومتی به شهادت رسید و در همان شهر مدفون شد.
📎 #سیاست_واجتماع
📎 #سیره_وتاریخ
📎 #عبدالعزیم_حسنی
امام خامنهای مد ظله العالی
🔸چهل و اندی سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد و مسیر حرکت کشور در سایه این واقعه شکوهمند همواره دستخوش فراز و نشیبهای متعددی بوده است که به طور طبیعی امکان وقوعش برای هر انقلابی وجود دارد، اما با تمام این اوصاف همواره کشور روسفید بیرون آمده است و نَه تنها قویتر در این مسیر قدم برداشته که روز به روز به قلههای اعتلا رسیده است.
بهشت آرزوها شد امام عسکری آمد
هوای سامره گلپوش از عطر نفسهایش
گل ایمان شکوفا شد امام عسکری آمد
سروش هاتف غیبی بشارت داد «هادی» را
گره از کار دل وا شد امام عسکری آمد
#میلاد_امام_حسن_عسکری (ع)❣️
#برهمگان_مبارڪ_باد✨❣️
✍️ فعالیتهای علمی امام حسن عسکری علیهالسلام در خفقان سیاسی
🔺امام ابا محمد؛ حسن بن على، ملقب به عسكرى در سال 232 هجرى ديده به جهان گشود و در سال 254 هجرى عهدهدار منصب امامت گرديد. او به اجبار سياسى در سامرا اقامت گزيد.
🔹محدوديتهاى اعمال شده از سوى حكومت سبب محدود شدن ارتباط امامان با شيعيان گرديد. از سوى ديگر، خود امامان متأخر شيوههايى به كار گرفتند كه باعث شد جامعۀ شيعه براى دورۀ غيبت آمادگى بيشترى پيدا كند. اما با وجود فضای بسته و خفقان سیاسی، امام حسن عسکری علیه السلام از فعالیتهای علمی خویش باز نایستادند.
🔺امام حسن عسکری علیهالسلام در دوران حيات پربركتشان، همان گونه كه به انتشار سنّت پيامبر اكرم صلّىاللّهعليهوآله و آثار پدرانشان و نوشتههاى خود همت گماشتند فرصتى نیز براى نشر تفسير صحيح و روان از قرآن كريم يافتند.
از جمله تفسير قرآنى است كه آن را بر حسن بن خالد برقى املا فرمودند و او نوشت كه در برخى روايات به تفسير عسكرى عليهالسلام معروف است و تا 120 جلد میرسید اما امروز مقدار کمی از آن در دسترس است.
🔹مساله لزوم تقلید مردم از فقهاء در مسائل فقهی، یکی از شبهاتی است که از دیرباز مطرح بوده و امام عسکری علیهالسلام در پاسخ به کسانی که تقلید در تعالیم شیعه را با تقلید رایج در میان یهود مقایسه کردند، فرمودند: خداوند یهودیان را در قرآن به دلیل پیروی از بزرگان یهود مذمت کرد؛ زیرا یهودیان با اینکه شاهد انحراف و بدعت عالمان خود بودند اما همچنان سکوت کرده و از آنها پیروی میکردند.
🔺طبق توصيههاى آن جناب، حلقههاى تدريس و مذاكره در كوفه و بغداد و حجاز و قم منعقد میشد و اصحاب ائمّه اطهار عليهمالسلام اخبار و مسائل را از يكديگر میگرفتند. محمد بن مسعود عيّاشى، كه معاصر امام هادى و امام عسکری علیهماالسلام بود، ثروت پدرش را براى نشر آثار اهل بيت عليهمالسلام خرج كرد و خانهاش مانند مسجد، محل تجمع دهها نسخهبردار، قارى متن و تعليقهنويس بود.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #امام_حسن_عسکری
📎#سیره_امام_عسکری
#امام_حسن_عسکری_ع_مدح
محاصرهست ولی جای هیچ دلهره نیست
که نور لَم یَزَلی قابل محاصره نیست
تنش اگرچه به ظاهر اسیر سامره است
نسیم عطر حضورش اسیر سامره نیست
کدام بند و اسارت؟ که دست فضل کسی
چنین به میمنهی روزگار و میسره نیست
بگو به بحث بیایند اهل شایعه را
اگر که در دلشان ترسی از مناظره نیست
به زور حیله و تحریم و شایعه، کارِ
کسی که کار دلش با خداست یکسره نیست
کسی که درس گرفت از امام یازدهم
به وقت حصر، گریزنده از مخاطره نیست
کسی که درس گرفت از امام یازدهم
به وقت جنگ در اندیشهی مذاکره نیست
کسی که شیفتهی زرق و برق سامری است
مرام او که مرام امام سامره نیست
به حج نرفت و سفارش به اربعین فرمود
چنین گشوده به سوی ظهور، پنجره نیست
چقدر درس گرفتیم از او ولی افسوس
هنوز سیرهی او نام هیچ کنگره نیست
شاعر: #علی_سلیمیان
تشریف فرمایی امام حسن عسکری علیه السلام به گرگان، افتخار و امتیاز مردمان این شهرِ اهل البیتی (ع)
به گزارش طوبی گلستان به نقل از پاسرو، آیت الله سید میرتقی حسینی گرگانی در گفت و گو با خبرنگاران، به ورود آن حضرت در تاریخ سوم ربیع الثانی سال ۲۵۵ هجری قمری به جرجان اشاره کرد و گفت: در تاریخ آمده دو تن از شیعیان محب اهل بیت(ع) به سامرا محضر امام حسن عسکری(ع) از جرجان مشرف شدهاند که اگر این را به صورت جزئی بررسی کنیم این افراد از گرگان کنونی و یا استرآباد آن زمان بودند که از فشار دستگاه محمدبن زید و حسن ابن زید به سامرا رفتند، پس جرجان آن جرجانی که در زمان مغول از بین رفت نیست و بر استرآباد (گرگان فعلی) قابل اطلاق است.
شهر گرگان برای اهل بیت(ع) از امتیاز ویژهای برخوردار است
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) از طریق طیالارض به گرگان آمدند، متذکر شد: طیالارض اختصاص به پیامبران و امامان ندارد، اولیا و بزرگان دین و کسانیکه بر نفس خود غلبه دارند بدن در اختیار آنان قرار میگیرد، اميرالمؤمنين(ع) میفرماید اگر انسان مطیع هواهای نفسانی قرار بگیرد در اختیار بدن قرار میگیرد اما اگر برعکس شد، بدن و جنبه حیوانی انسان در اختیار جنبه عقلانی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: طی الارض یعنی با یک گام زمین کوچک میشود و این امری عادی برای بزرگان است البته این همیشگی نیست که امامان و بزرگان از رفتار غیرمتعارف استفاده کنند بلکه هر جا مصلحت باشد از امور غیرعادی استفاده میشود.
آیت الله حسینی گرگانی خاطرنشان کرد: در گرگان مردم شیعه و ارادتمند به اهل بیت(ع) بودهاند، گرگان از شهرهایی است که از همان ابتدا که به اسلام روی آوردند شیعه شدند بنابراین این شهر امتیاز و ویژگی و جایگاه خاصی برای اهل بیت(ع) دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: امام حسن عسکری(ع) میخواهد نوعی تشکر کند لذا به گرگان و خانه جعفر ابن شریف جرجانی تشریف فرما شدند. جعفر ابن شریف جرجانی وجوهات شرعی مردم گرگان را به سامرا نزد امام میبردند لذا حضور امام حسن عسکری(ع) در سوم ربیع الثانی سال 255 هجری در گرگان جنبه دلگرمی دادن به شیعیان حضرت را نیز داشته است.
در روایات داریم سرسختی شیعیان گرگان زبانزد است
وی گفت: در روایات داریم سرسختی شیعیان گرگان زبانزد است حتی زمانی که صفویه آمدند در جنگ چالدران سه عالم بزرگ شرکت کردند که هر سه به شهادت رسیدند یکی از این بزرگواران سید شریف حسنی استرآبادی است.
آیت الله حسینی گرگانی تأکید کرد: اکثر مردم گرگان شیعه امام حسن عسکری(ع) بودند، وقتی محمدابن زید در اینجا بود چند خانواده تحت فشار بودند بعد از اینکه محمدابن زید توسط سامانیان کشته شد این خانواده که به سامرا رفته بودند دو پسر خود را محضر امام(ع) باقی گذاشتند و برگشتند امام آیات را برای این ها تفسیر میکردند و این دو نفر تفاسیر را جمع آوری کردند.
عرضه تفسیر منسوب به امام حسن عسکری(ع) توسط گرگانیان
وی افزود: این دو نفر وقتی دوران خدمت آنان به امام حسن عسکری(ع) تمام شد برگشتند به منطقه شاگرد بنامی داشتند با نام محمد ابن قاسم استرآبادی که به مفسر استرآبادی معروف است و استاد شیخ صدوق است، این فرد نه تنها تفاسیر قرآن منسوب به امام حسن عسکری(ع) را عرضه کردند بلکه روایات امام نیز از قول این ها جمعآوری شده است.
گرگانی ها مدیون امام حسن عسکری(ع) هستند
آیت الله حسینی گرگانی متذکر شد: گرگانیها مدیون امام حسن عسکری(ع) هستند هم از نظر این تفسیر(تفسیر منسوب به امام) هم از نظر تشریف فرمایی.
امام حسن عسکری(ع) بعد از نماز ظهر سوم ربیع الثانی سال ۲۵۵ هجری قمری در گرگان حضور یافتند و به پرسشهای مردم پاسخ داده و مشکلات مردم را حل کردند.
روز ورود امام عسکری(ع) به گرگان «یوم الله» است
وی خاطرنشان کرد: برای ما گرگانیها روز ورود امام حسن عسکری(ع) به شهرمان یومالله است، یعنی روز حساس و بابرکت، روزی که خلیفه خدا و جانشین پیامبر(ص) در این گرگان آمده و حضور یافته است و روز خدا چون انتصاب به خدا دارد از ارزش ویژهای برخوردار است.
قطب الدین راوندی؛ الخرائج و الجرائح؛ ج۱؛ ص۴۲۴
پ.ن:
تنها امامی که در زمان امامتش با اختیار خودش به ایران آمد.
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
🇮🇷 #ایران_قوی