#حکایت_خوبان
یک روز حاجشیخ درسی را گفتند و از ما خواستند که آن را بنویسیم و فردا بیاوریم. یکی از آقایان که خوشتقریر بود، تمام مطالبی را که استاد بیان کرده بود نوشته بود، بدون اینکه اشکالی و حاشیهای بر آن نوشته باشد. استاد خطاب به آن شخص فرمودند: «خیلی خوب حرفهای ما را نوشتهای، اما یک إنقلتی، حاشیهای بر آن ننوشتهای.» آن مرد گفت: «خوب نتوانستم اشکال پیدا کنم.» استاد فرمودند: «تا آنجایی که میشد، باید یک إنقلتی بزنی. اگر اشکال هم نبود، تا جایی که بیادبی نبود، حداقل یک فحش میدادی. (به شوخی و مزاح فرمودند).»
بیان این مطلب از سوی استاد بسیار آموزنده بود؛ یعنی اینکه انسان باید حالت تقلید را از دست بدهد و نباید تنها حرفهای دیگران را بشنود. ایشان همواره روی این مسئله که طلاب باید اهل تحقیق باشند تأکید میفرمود.
منبع: پرتال امام خمینی (ره)
راوی: امام خمینی (ره)
آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری «مؤسس حوزه علمیه قم»
@masjednama_ir | massjednama.ir
#معرفی_کتاب
این کتاب حاوی پنج سخنرانی کامل رهبر انقلاب در رابطه با استغفار و توبه است که همه در ماه مبارک رمضان ایراد شدهاند. جایگاه و اهمیت استغفار و توبه و چرایی تأکید قرآن و اهل بیت علیهمالسلام در مورد آن، از جمله مباحثی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است. مبحث مهم دیگری که در این کتاب مطرح شده، استغفار و توبهٔ اجتماعی است. این استغفار اجتماعی موجبات اقتدار ملی، خدمت به مردم، پیش رفتن کارهای کشور و به وجود نیامدن اختلافات قومی و مذهبی و سیاسی و فکری را در جامعه فراهم میکند.
@masjednama | masjednama.ir
#کلام_مطهر
صلحی که بنیامیه را رسوا کرد
صلح امام حسن زمينه را براى قيام امام حسين فراهم كرد. لازم بود كه امام حسن يك مدتى کنارهگیری بكند تا ماهيت امویها كه بر مردم مخفى و مستور بود آشكار شود، تا قيامى كه بناست بعد انجام گيرد، از نظر تاريخ قيام موجهى باشد. پس از همين قرارداد صلح كه بعد معلوم شد معاويه پايبند اين مواد نيست، عدهای از شيعيان آمدند به امام حسن عرض كردند: ديگر الآن اين قرارداد صلح كأن لم يكن است - و راست هم میگفتند، زيرا معاويه آن را نقض كرد - و بنابراين شما بياييد قيام كنيد.
فرمود: نه، قيام براى بعد از معاويه، يعنى كمى بيش از اين بايد به اینها مهلت داد تا وضع خودشان را خوب روشن كنند، آنوقت وقت قيام است. معنى اين جمله اين است كه اگر امام حسن تا بعد از معاويه زنده مىبود و در همان موقعى قرار میگرفت كه امام حسين قرار گرفت، قطعاً قيام میکرد.
کتاب تاریخ اسلام در آثار شهید مطهری، ج ۲
@masjednama | masjednama.ir
#در_محضر_اهل_بیت
خانواده مقاومتی (۴۲) - ازدواج؛ آزادی یا محدودیت؟
بیحیایی سینمای ایران تا آنجاست که وقتی در فیلمی پدر با عصبانیت به دخترش میگوید: «اجازه خروج از کشور به تو نمیدهم»، دختر وقیحانه میگوید: «ازدواج کنم که بروم زیر یوغ فرد دیگری مثل تو؟!» این نتیجه نفهمیدن رابطه زناشویی در خانواده است.
بله؛ ازدواج محدودیت است و این محدودیت مثل آن است که دختر در خانه، کنیز مرد خود میشود. اما آیا کنیزی به معنی ظلم کردن مرد و مظلوم بودن زن است؟ نه! زن در خانه تحت ولایت مرد قرار میگیرد تا رشد کند. چطور وقتی ما در کلاسی ثبت نام میکنیم و در کنار محدود کردن خود پول هنگفت هم میدهیم، اعتراض نمیکنیم؟ پس اصل محدودیت مهم نیست، چگونگیاش مهم است:
النِّكَاحُ رِقٌّ، فَإِذَا أَنْكَحَ أَحَدُكُمْ وَلِيدَةً
فَقَدْ أَرَقَّهَا؛ فَلْيَنْظُرْ أَحَدُكُمْ لِمَنْ يُرِقُّ
كَرِيمَتَهُ¹
۱- وسائلالشیعه، ج ۲۰، ص ۷۹
@masjednama | masjednama.ir
#امام_خمینی
مجلس محل مباحثه، نه مبارزه و جبههبندی
من امیدوارم که آقایان بدون اینکه جهات نفسیت را در نظر داشته باشند و بدون اینکه اغراض خودشان را و مخالفتهای شخصی که با اشخاص دارند در نظر داشته باشند، به آن چیزی که وکیل او، به آن چیزی که در آن چیز وکیل هستند، اندیشه کنند و مباحثه کنند و شور کنند... اگر خداینخواسته، انحرافی در مجلس پیدا بشود، چون منعکس میشود به همهجا، ممکن است که انحراف در سطح گستردهای پیدا بشود و مسئولیت بزرگ باشد. چنانچه انحرافاتی را شما بهواسطه اعمال و افعالتان از ملت سلب کنید، اجر بسیار بزرگی را دارید، اجر انبیا را دارید. از الآن بنای بر این نگذارید که ما یک جبهه کذا و یک جبهه کذا، از اول بنای مبارزه باشد؛ مبارزه نیست، مباحثه است؛ مباحثه، مباحثه نرم اسلامی.
(صحیفه امام، ج ۱۲، ص ۳۴۵ و ۳۴۶)
@masjednama | masjednama.ir
#شهدا
حلما کوچولو
روزهای آخر فقط در حال نوشتن بود. خیلی خاکی و تودار بود. همهاش خنده روی لبانش بود. چند روز مانده بود که بابا بشود. خیلی ذوق داشت حلما کوچولویش را ببیند. اما مدام از یک کار نیمهتمام حرف میزد که باید انجام بدهد و بعد برگردد. بالاخره کاری که باید میکرد را انجام داد و برگشت، ولی بدون دیدن دخترش.
حواسمان باشد خون شهیدان پایمال نشود!
منبع: تارنمای ابر و باد
شهید مدافع حریم اهلبیت علیهمالسلام میثم نجفی
@masjednama | masjednama.ir
#مسجد_بهتر
محل آرامش
دیگر بعد از سالها، تفاوت کار مردمی و کار فرمایشی کاملاً معلوم است. کار مردمی به نیازهای خلقالله میرسد و کار فرمایشی تنها به درد پر کردن پرونده آقایان میخورد. بسیج هم از اولش جزء کارهای مردمی بود. یکی از کارهایش هم شکاندن شاخ و شانه قلدرهاست که اینقدر دل ملت را خالی نکنند. به همین خاطر، دقیقاً جایش در مسجد است. مسجد برای تمام ابعاد زندگی مسلمانها پناه و خانه آرامش است. بسیج مسجد هم باید تابع همین حال و هوا باشد. محلهای که بسیج مسجد دارد باید آرامترین و دلخواهترین محل برای سکونت باشد.
@masjednama | masjednama.ir
#احکام
دست زدن به قرآن الکترونیک
قرآن را از روی گوشیاش قرائت میکند و چون وضو ندارد، مراقب است انگشتانش با نوشتههای قرآن برخورد نداشته باشد. اما لمس آیات الهی بر روی صفحات نمایش الکترونیکی بدون وضو بیاشکال است.
متن دقیق رساله:
آیا لمس آیات قرآن بر روی صفحه گوشی موبایل و مانیتورهای شیشهای نیاز به وضو دارد؟
اشکالی ندارد و وضو لازم نیست.
• استفتاء اختصاصی سایت مسجدنما از دفتر مقام معظم رهبری
@masjednama | masjednama.ir