🔵 کانال "سنگرمسجد رابه بچه های مسجدی معرفی کنیدتاتصاویرفعالیت مساجد وپایگاههای خودرابرای مابفرستندوهم بچه های مسجدی ازفعالیتشان مطلع شوند و هم ازتجارب آنهااستفاده کنند.
ممنون میشویم. 🙏🏻
@masjedmehvary
#زیارت اهل قبور
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین سیما علی امیر المؤمنین
💠داستان
مرحوم علامه سید محسن امین عاملی (ره) در کتاب کشف الارتیاب راجع به جایز بودن بوسیدن قبر این روایت را نقل می کند.
مردی آمد محضر حضرت رسول اکرم عرض کرد:«يا رسول الله إني حلفت أن أقبل عتبة باب الجنة وجبهة حور العين». یا رسول الله! قسم خوردم که عتبه درب بهشت را و صورت حورالعین را ببوسم (چه کنم که این کار را انجام داده باشم)
«فأمره أن يقبل رجل الأم وجبهة الأب» حضرت به او امر کرد که پای مادر و پیشانی پدرش را ببوسد .
عرض کرد:«يا رسول الله إن لم يكن أبواي حيين »
اگر پدر و مادرم زنده نبودند چکار کنم؟
حضرت فرمود:«قبل قبرهما» قبر آنها را ببوس.
عرض کردم:«فإن لم أعرف قبرهما؟»
اگر قبر آنان را بلد نباشم ؟
حضرت فرمود:
«خط خطين انو أحدهما قبر الأم والآخر قبر الأب فقبلهما فلا تحنث في يمينك»
( بزمین) دو خط بکش یکی را قبر مادر منظور بدار و دیگری را قبر پدر خود و پس آن دو را ببوس اگر چنین رفتار کنی حنث قسم نکردی.(۱)
🔶تاریخ
با وجود احادیث مختلف مثل حدیث فوق که در مورد زیارت قبور وارد شده است وهابی ها که با قبر و بارگاه و زیارت قبور مخالفند و هر کس که اندیشه انحرافی آنها را نداشته باشد را کافر بلکه واجب القتل می دانستند دو بار به مدینه و به قصد تخریب قبور مدینه حمله برده اند.
در حمله نخست وهابیان به سالهای ۱۲۱۸-۱۲۲۱ق نیروهای وهابی پس از یک سال و نیم محاصره و ایجاد قحطی در مدینه وارد شهر شدند و جز مرقد نبوی دیگر بارگاهها را از میان بردند.
در این حمله، بارگاه امامان بقیع و بیت الاحزان حضرت زهرا (س) نابود شد و دیگر مکانهای مقدس نیز از تعرض بینصیب نماندند.
این جنایت و بی احترامی به عقاید مسلمانان، سلطان عثمانی محمدعلی پاشا را بر آن داشت که علیه وهابی ها اقدام کند او با اعزام لشکر و کشتار وهابی ها مدینه را از دست آنها آزاد کرد و دستور داد اماکن مقدس اسلامی را مجدد بازسازی کردند .
اما وهابی ها چند سال بعد مجدد به مدینه مسلط شدند در حمله دوم وهابیان به فرماندهی عبدالله بن سعود در هشتم شوال ۱۳۴۴ق. به مدینه، دانشوران وهابی، به ویرانی گنبدها و بارگاههای شهر فتوا دادند.و بار دیگر بنا های موجود در بقیع از جمله گنبدهای که توسط هنرمندان اصفهانی بر قبر امامان بقیع ساخته شده بود را از بین بردند.
🔻نظر به لزوم آگاهی جوانان در مورد رویکرد دین اسلام به ویژه مکتب اهل بیت در مورد زیارت قبور به ویژه حرم های نورانی امامان، این مبحث را به همین موضوع اختصاص میدهیم🔺
@masjedolaghsa
🟢ساخت مسجد و بارگاه بر قبر
در قرآن کریم
اولا این مسئله، موضوعى فقهى است و ربطى به عقاید ندارد؛ لذا نمى توان هیچ یک از دو طرف را که قائل به جواز یا عدم جواز باشند، به کفر و فسق نسبت دهیم. ثانیا: قرآن کریم بازگو مى کند که وقتی مردم قبور اصحاب کهف را پیدا کردند، مؤمنین آنها براى تبرک جستن به مقبره آن یکتاپرستان، گفتند این قبور را مسجد قرار دهیم. قرآن کریم این پیشنهاد را نقل مى کند، بى آنکه آن را نقد یا ردّ کند و این مى رساند که چنین کارى نزد خداوند مقبول بوده است.
یکی از آیاتی که دلالت بر بناء مسجد بر قبور پیامبران و اولیای الهی دارد، این آیه است که خداوند متعال میفرماید: «إِذْ یتَنازَعُونَ بَینَهُمْ أَمْرَهُمْ فَقالُوا ابْنُوا عَلَیهِمْ بُنْیاناً رَبُّهُمْ أَعْلَمُ بِهِمْ قالَ الَّذِینَ غَلَبُوا عَلی أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیهِمْ مَسْجِداً.[کهف/21] آنگاه درباره آنها با يكديگر به گفت و گو پرداختند و گفتند: بر روى آنها بنايى برآوريد -پروردگارشان به كارشان آگاهتر است- و آنان كه بر حالشان آگاهتر شده بودند، گفتند: نه! اينجا را مسجدى مىكنيم.» اما وهابیت بر خلاف آیه قرآن، قائل هستند این بناء مسجد بر قبور بدعت است و روایاتی را که در حق یهود و نصاری وارد شده را حمل بر افعال مسلمانان میکنند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
🔷استحباب زیارت قبور
زیارت قبور اولیاء، شهدا، صالحان و مؤمنان از مستحباتی است که در روایات تاکید فراوانی بر آن شده است و اینکه معصومین (ع) خود نیز مطابق با نقل هایی که در منابع آمده، به زیارت قبور می رفتند، آن را تایید می کند.
@masjedolaghsa
🟢استدلال به وجود زیارت قبور در فرهنگ اسلامی با مفهوم آیه قرآن
قرآن دستور مىدهد که پیامبر هیچ گاه نباید بر جنازه منافق نماز بگذارد و نباید برکنار قبر او بایستد، آنجا که مىفرماید:
« وَ لا تُصَلِّ عَلى أَحَدٍ مِنْهُمْ ماتَ أَبَداً وَ لا تَقُمْ عَلى قَبْرِهِ إِنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ ماتُوا وَ هُمْ فاسِقُون».
هرگز بر مرده هیچ یک از آنان، نماز نخوان! و بر کنار قبرش، (براى دعا و طلب آمرزش) نایست! چرا که آنها به خدا و رسولش کافر شدند و در حالى که فاسق بودند از دنیا رفتند!
فقها و مفسران دو نکته را از مفهوم این آیه استفاده کرده اند؛
۱.در این آیه از ایستادن بر قبر منافقان نهی شده است پس ایستادن در کنار قبر بر غیر منافقان اختصاص پیدا کرده است.
۲.این آیه نشان دهنده این واقعیت است که ایستادن بر قبر به منظور طلب رحمت در فرهنگ اسلامی وجود داشته است.
🔷زیارت قبر والدین
شیعه وسنی از پیامبر(ص) روایت کرده اندکه زیارت قبر والدین از ثواب بالایی برخوردار است:
➖«مَنْ زَارَ قَبْرَ أَبَوَيْهِ أَوْ أَحَدِهِمَا فِي كُلِّ جُمُعَةٍ غُفِرَ لَهُ وَ كُتِبَ بَرّاً.
هر کس قبر والدین خود را یا یکی از آن دو را در جمعه زیارت کند خداوند او را می بخشد و برای او نیکی (نسبت به والدین) ثبت میشود.(۲)
➖مَنْ زَارَ قَبْرَ وَالِدَیْهِ أَوْ أَحَدِهِمَا فِی کُلِّ جُمُعَةٍ فَقَرَأَ عِنْدَهُمَا یس غَفَرَ اللهُ لَهُ بِعَدَدِ کُلِّ حَرْفٍ مِنْهَا
هر که قبر پدر و مادر یا یکی از آن دو را هر روز جمعه زیارت کند و کنار قبر سوره یس بخواند، خداوند بشمار هر حرفی از آن آمرزش و رحمتی نصیبش کند.(۳)
🔷آیا به زیارت قبور برویم؟
محمّد بن مسلم مى گوید:
«قلت لأبي عبد الله (ع) الموتي نزورهم؟ قال نعم »به امام صادق(ع) عرض کردم که مردگان را زیارت کنیم؟
فرمود: آرى!
عرض کردم: فيعلمون بنا إذا أتيناهم؟
آیا آنها مى فهمند که ما به زیارت آنها رفته ایم؟
فرمود: «إي و الله إنهم ليعلمون بكم و يفرحون بكم و يستأنسون إليكم. قال: قلت: فأيّ شيء نقول إذا أتيناهم؟ قال: قل: اللهم جاف الأرض عن جنوبهم و صاعد إليك أرواحهم، و لقّهم منك رضواناً، و أسكن إليهم من رحمتك ما تصل به وحدتهم، و تؤنس به وحشتهم، إنك علي كل شيء قدير»
فرمود: آرى! به خدا قسم که آنها مى فهمند و شاد مى شوند و با شما انس مى گیرند. عرض کردم: وقتى به زیارتشان رفتیم چه بگوییم؟ فرمود: بگو:
اَللّـهُمَّ جافِ الاَْرْضَ عَنْ جُنُوبِهِمْ، وَصاعِدْ اِلَیْکَ اَرْواحَهُمْ، وَلَقِّهِمْ مِنْکَ رِضْواناً، وَاَسْکِنْ اِلَیْهِمْ مِنْ رَحْمَتِکَ ما تَصِلُ بِهِ وَحْدَتَهُمْ، وَتُونِسُ بِهِ وَحْشَتَهُمْ، اِنَّکَ عَلى کُلِّ شَىْء قَدیرٌ(۴)
♻️زیارت کنید و حاجت بخواهید
➖امیرالمؤمنین(ع):«زُورُوا مَوْتَاکُمْ فَإِنَّهُمْ یَفْرَحُونَ بِزِیَارَتِکُمْ وَ لْیَطْلُبْ الرَّجُلُ حَاجَتَهُ عِنْدَ قَبْرِ أَبِیهِ وَ أُمِّهِ بِعْدَ مَا یَدْعُوا لَهُمَا»
- به زیارت مردههای خود بروید. آنها از زیارت شما شاد میشوند. هر کس حاجتی دارد، باید حاجت خود را در کنار قبر پدر و مادرش از خدا بخواهد، بعد از اینکه برای آنها دعا می کند.(۵)
👈نکته
وقتی دعا و حاجت خواستن در کنار قبر پدر مادر کار درستی باشد
اهمیت حاجت خواستن در کنار قبر مطهر حُجج الهی که در حال حیات و پس از ممات و حتی معاد و بهشت، "خلیفة الله" میباشند و همیشه زندهاند مشخص است.
➖ از این رو ، در اذن دخول حرمها زائر چنین میگوید:
«أَللَّهُمَّ إِنّی أَعْتَقِدُ حُرْمَهَ صاحِبِ هذَا الْمَشْهَدِ الشَّریفِ فی غَیْبَتِهِ کَما أَعْتَقِدُها فی حَضْرَتِهِ، وَأَعْلَمُ أَنَّ رَسُولَکَ وَخُلَفآءَکَ عَلَیْهِمُ السَّلامُ أَحْیآءٌ، عِنْدَکَ یُرْزَقُونَ، یَرَوْنَ مَقامی، وَیَسْمَعُونَ کَلامی، وَیَرُدُّونَ سَلامی، وَأَنَّکَ حَجَبْتَ عَنْ سَمْعی کَلامَهُمْ، وَفَتَحْتَ بابَ فَهْمی بِلَذیذِ مُناجاتِهِمْ»
🟢فرشته ها زائر قبر مؤمنان
زمحشری مفسر معروف اهل سنت حدیثی از پیامبر نقل میکند که حاکی از آن است که فرشتگان زوار قبر مؤمنان و عاشقان اهل بیت هستند:
«أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّد(ص) جَعَلَ اللّهُ قَبْرَهُ مَزارَ مَلائِکَةِ الرَّحْمَةِ». آگاه باشید! هر کس با محبت آل محمّد(ص) از دنیا رود، خداوند قبر او را زیارتگاه فرشتگان رحمت، قرار مى دهد.(۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
🟦فلسفه و آثار زیارت قبور
زیارت قبر پیامبر(ص) و امامان(ع) و شهدا و شایستگان، نتایج سازنده اى دارد که به سه مورد از آنها اشاره مى کنیم.
🔷زیارت قبور= تجلیل صالحان
شکّی نیست که اموات خصوصاً نزدیکان بر گردن ما حقّ دارند. و نیز
اولیای الهی و پیامبران و امامان و صلحا و علما که در راه رسیدن بشر به کمال و سعادت و رساندن دین و ابلاغ آن زحمت بسیار کشیده اند به گردن ما حقّی دارند و لذا بر ما است که بخشی از حقوقشان را با زیارت قبورشان ادا کنیم که زیارت قبور این شخصیت ها نوعى سپاس و تقدیر از فداکارى هاى آنان است، واعلام به نسل حاضر است تا بدانند که این، پاداش کسانى است که راه حق و هدایت و فضیلت و دفاع از عقیده را مى پویند.
➖امام حسن(ع) در سن کودکی از جد بزرگوارشان میپرسند: «یَا أَبَتَاهْ مَا جَزَاءُ مَنْ زَارَکَ؟» پدر جان! جزای کسی که تو را زیارت کند، چیست؟ فَقَالَ: «مَنْ زَارَنِی حَیّاً أَوْ مَیِّتاً أَوْ زَارَ أَبَاکَ أَوْ زَارَ أَخَاکَ أَوْ زَارَکَ کَانَ حَقّاً عَلَیَّ أَنْ أَزُورَهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فَأُخَلِّصَهُ ذُنُوبَه» فرمودند: «هر که من را در زمان حیاتم یا مماتم، یا پدرت را، یا برادرت را، و یا تو را زیارت کند، بر من حق دارد که روز قیامت او را زیارت کرده، از گناهانش رها کنم.(۷)
🔷زیارت قبور= رفع عذاب
احادیث زیادی داریم مبنی بر اینکه خداوند در دعا و زیارت مؤمنان اثر قرار داده است و زیارت و دعای مؤمنان موجب رفع عذاب از اهل قبرستان خواهد بود.
حضرت پیامبر(ص) فرمود:
«مَنْ دَخَلَ الْمَقَابِرَ فَقَرَأَ سُورَهًَْ یس خَفَّفَ اللَّهُ عَنْهُمْ یَوْمَئِذٍ وَ کَانَ لَهُ بِعَدَدِ مَنْ فِیهَا حَسَنَات».
اگر کسی وارد قبرستان شود و سورهی یس بخواند، خداوند متعال در آن روز [عذاب را] بر مردگان آن قبرستان تخفیف میدهد و در مقابل، به تعداد آن مردهها برای این فرد، حسنه خواهد بود.(۸)
➖پیامبر(ص)فرمود: «نهیتکم عن زیارة القبور، فزوروها واجعلوا زیارتکم لها صلاة علیهم واستغفاراً لهم» من شما را از زیارت قبور نهی کردم، ولی الآن به زیارت قبور روید و زیارتتان از قبور را در حقیقت دعا و استغفار برای آنان قرار دهید. »(۹)
🔷زیارت قبور = یاد قیامت
انسان هنگامی که به زیارت قبور میرود به یاد قبر و قیامت و آخرت میافتد و در نتیجه خشوعی در او حاصل شده و از گناهان احتراز مینماید.
شیعه و سنی نقل کرده اند حضرت پيامبر(ص)به ابوذر فرمود:
زُرِ القُبورَ تَذكُر بِها الآخِرَةَ ، وَاغسِلِ المَوتى ؛ فَإِنَّ مُعالَجَةَ جَسَدٍ خاوٍ مَوعِظَةٌ بَليغَةٌ ، وصَلِّ عَلَى الجَنائِزِ لَعَلَّ ذلِكَ يَحزُنُكَ ؛ فَإِنَّ الحَزينَ
في ظِلِّ اللّه ِ يَومَ القِيامَةِ.
به زيارت قبور برو و از اين طريق ، ياد آخرت كن . مردگان را غسل بده ؛ زيرا كه زير و رو كردن يك جسد بى جان ،
اندرزى مؤثّر است ، و بر جنازه ها نماز بخوان ؛ باشد كه اين كار ، تو را اندوهگين سازد ، كه شخص اندوهناك ، روز قيامت در سايه و پناه خداست .(۱۰)
@masjedolaghsa
♻️آداب زیارت قبور
➖رو به قبله نشستن و گذاشتن دست بر قبر.
➖خواندن سوره قدر، سوره حمد، سوره ناس، سوره فلق، سوره یس و آية الکرسی.
➖سلام دادن بر اهل قبور و دعا کردن براى آنان؛ در روایت است که امام صادق علیه السلام فرمود: این گونه سلام دهید: «السَّلامُ عَلَى أَهْلِ الدِّیارِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُوْمِناتِ وَالْمُسْلِمِینَ الْمُسْلِماتِ، أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ إنّا بِکمْ إِنْشَاءَاللَّهُ لاحِقُونَ».
➖از بعضی روایات استفاده می شود که پاشیدن آب تا چهل روز مستحب است.
🔶 راز منع زیارت قبور
در پایان خوب است یک نکته نیز بیان شود طبق اقوال تاریخی و احادیث در صدر اسلام برای مدت چند سال پیامبر مسلمانان را از زیارت قبور نهی فرموده اند که روی جهات خاصی بوده که به یکی از آنها اشاره میکنیم؛
دوران آغازین اسلام بیشتر و شاید تمام آرامگاه ها متعلق به مشرکان و بت پرستان بود و اسلام نیز تمام علاقه ها و وابستگی ها را با آنان قطع نموده بود. از مظاهر این وابستگی ها ارتباطات زیارت قبور آنان بود که می بایست توسط پیامبر (ص ) منع شود. پس پیامبر با منع از زیارت قبور ارتباط مؤمنان را با اموات کافر شان قطع کردند.
اما این منع چندان پایدار نمانده و به محض فراهم شدن زمینه ها در سال هفتم هجری در عمره حدیبیه، پیامبر اکرم پس از زیارت مادر بزرگوارشان و تعمیر قبر ایشان و گریه بر مزارشان به گونه ای که مسلمانان همراه را متأثر نموده و به گریه انداخت، فرمودند: خداوند به محمد اذن زیارت مادرشان را داده است... پیامبر در ادامه سخنان خویش می فرمایند:« قَدْ كُنْتُ نَهَيْتُكُمْ عَنْ زِيَارَةِ اَلْقُبُورِ أَلاَ فَزُورُوهَا» قبلاً شما را از زیارت قبور نهی می کردم، لکن اکنون به زیارت قبور بروید.(۱۱)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
💠داستان
گفته شده زیارت اهل قبور آثار فراوانی را برای فرد فوت شده در عالم برزخ در پی دارد.در این باره روایت شده است که بانویی به نام «باهیه» از زنان وارسته و باکمال بود، او هنگام مرگش سر به آسمان بلند کرد و گفت: «ای خدای من! ای ذخیره من، ای مورد اعتماد من در زندگی و بعد از مرگ، مرا هنگام مرگ تنها نگذار، و وحشت قبر را از من دور ساز».
پس چون او از دنیا رفت، پسرش هر شب و روز جمعه، کنار قبرش می رفت، قدری قرآن می خواند و سپس برای او دعا و طلب آمرزش می کرد، و همچنین برای اهل آن قبرستانی که مادرش در آن دفن بود، دعا و استغفار می نمود.
از قضا آن پسر، شبی مادرش را در خواب دید و احوال او را پرسید، و مادر گفت: «پسر جان! مرگ، دارای سختی و دشواری های جانکاه است، ولی من هم اکنون بِحمدالله در برزخی هستم که فَرش شده، و با ریحان بهشتی خوشبو گشته و متکاهای بهشتی در آن نهاده شده است».
پسر گفت: مادرجان! چه حاجتی داری؟
مادر گفت: پسرم! هرگز در شب و روز جمعه، از زیارت ما و دیدار در کنار قبر ما، دریغ نکن، هنگامی که تو کنار قبرم می آیی و قرآن و دعا می خوانی، بسیار شاد می شوم، آن هنگام که به سوی قبر من می آیی، مردگان مرا مژده می دهند و می گویند: «ای باهیه! پسرت به سوی تو می آید»، من از مژده آن ها، شاد می گردم، مردگانی که در اطراف من هستند، نیز شاد می شوند».
پس از این ماجرا آن جوان (پسر باهیه) هر شب و روز جمعه کنار قبر مادرش می رفت، و پس از تلاوت چند آیه از قرآن، و دعا کردن، می گفت:«آنَسَ اللهُ وَحشَتَکُم، وَ رَحِمَ غُربَتَکُم، وَ تَجاوَزَ عَن سَیِئآتِکُم وَ تَقَبَّلَ حَسَناتَکُم:«خدا وحشت شما را با اُنس خود، برطرف سازد، و به غریبی شما رحم کند، و از گناهانتان بگذرد، و نیکی های شما را بپذیرد».
آن جوان گفت: شبی در خواب دیدم؛ جمعی نزد من آمدند و گفتند: «ما اهل قبرستان هستیم، آمده ایم از شما تشکر کنیم، و تقاضا کنیم که قرائت قرآن و دعا در کنار قبر ما را ادامه دهی و قطع نکنی».(۱۲)
💠داستان
مرحوم حاجى نورى در «دار السلام» نقل مى کند: دخترى از دنیا رفت، مادرش بعد از مدتى او را در خواب دید که در عذاب است و بعد از بیدار شدن بسیار محزون گردید که، چرا دخترش در عذاب است؟ و در رفع او چه کارى مى تواند بکند.
سپس بعد از زمانى دفعه دیگر دخترش را در خواب دید که برخلاف گذشته عذاب از وى برداشته شده است، پرسید: دخترم علت رفع عذاب و رسیدن به نعمت چه بود؟ جواب داد: مادر یک نفر از بندگان خدا از قبرستان مى گذشت، ایستاد و براى اهل قبور چند صلوات فرستاد، ثواب آن صلواتها را میان اهل قبرستان تقسیم کردند، به من هم آنقدر رسید که از عذاب خدا خلاص شده و در رحمت شدم.
@masjedolaghsa
💠داستان
امام صادق به صفوان شتردار فرمودند:«هَلْ لَکَ فِی قَبْرِ الْحُسَیْنِ»
آیا بهره ای از زیارت امام حسین(ع) داری؟ صفوان میگوید عرض کردم:« وَ تَزُورُهُ جُعِلْتُ فِدَاکَ» شما زیارتش می کنید فدای شما بشوم؟
فرمودند:«وَ کَیْفَ لَا أَزُورُهُ وَ اللَّهُ یَزُورُهُ کُلَّ لَیْلَةِ جُمُعَةٍ یَهْبِطُ مَعَ الْمَلَائِکَةِ إِلَیْهِ وَ الْأَنْبِیَاءُ وَ الْأَوْصِیَاءُ وَ مُحَمَّدٌ أَفْضَلُ الْأَنْبِیَاءِ » چگونه زیارتش نکنم و حال آنکه هر شب جمعه خداوند به همراه ملائکه و انبیاء و اوصیاء است، به زیارتش می آیند، عرض می آیند.
عرض کردم فدایت شوم پس در هر جمعه که زیارتش کنیم، زیارت پروردگار را نیز درک می کنیم، فرمودند:« نَعَمْ یَا صَفْوَانُ الْزَمْ ذَلِکَ یُکْتَبْ لَکَ زِیَارَةُ قَبْرِ الْحُسَیْنِ ع وَ ذَلِکَ تَفْضِیلٌ وَ ذَلِکَ تَفْضِیلٌ»
بله ای صفوان آنرا ملزم باش تا اینکه برایت زیارت قبر امام حسین علیه السلام نوشته شود و این تفضیل است، و این تفضیل است.
مرحوم حر عاملی گوید: مراد از زیارت کردن پرودگار او را؛ مجاز است بمعنای زیادت تفضیل امام حسین (ع) واین واضح است.(۱۳)
👈چنانچه در آخر حدیث فوق اشاره شد آمدن خداوند باید طوری معنی شود که با لایتناهی و لامکان بودن خداوند تضاد نداشته باشد.
آمدن خداوند به زیارت امام حسین یعنی تجلی خاص خداوند ،توجه ویژه خداوند و الطاف خاص الهی به آن مکان مقدس ضمنا در قرآن کریم هم آمدن خداوند بیان شده است.
وَ جاءَ رَبُّكَ وَ الْمَلَكُ صَفًّا صَفًّا
و میاید خداوند و فرشته ها صف به صف.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.کشف الارتیاب،ص۳۵۰
۲.بحار الأنوار، ج۸۶ ،ص۳۵۹
۳.کنز العمال حدیث ۴۵۵۴۳.
۴.الوافي،ج۲۵،ص۵۷۷
۵.الخصال،ص۶۱۸.
۶.كشاف،ج۴،ص۲۲۰.
۷.بحار الانوار، ج۹۶، ص۳۷۳.
۸.تفسیر اهل بیت(ع) ج۱۲، ص۴۸۴
۹. المعجم الکبیر، طبرانی، ج ۲، ص ۹۴.
۱۰. المستدرك على الصحيحين ج۴ ص۳۶۶ و شُعب الإيمان ج۷ ص۱۵.
۱۱.سبل الهدى، ج۸ ص۳۸۴
۱۲.عالم برزخ در چند قدمی ما،ص۲۱۶.
۱۳. وسائل الشیعه،ج۱۴،ص۴۸۰
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
#معارف_مهدوی
♦️ امید غریبانِ تنها، کجایی ...
در روایتی امام صادق علیهالسلام در اوصاف حضرت مهدی ارواحنافداه فرمودند:
هُوَ اَلْمُفَرِّجُ لِلْكَرْبِ عَنْ شِيعَتِهِ بَعْدَ ضَنْكٍ شَدِيدٍ وَ بَلاَءٍ طَوِيلٍ وَ جُوعٍ وَ خَوْف،ٍ فَطُوبَى لِمَنْ أَدْرَكَ ذَلِكَ اَلزَّمَانَ
🔹تنها اوست که شیعیانش را نجات میدهد از گرفتاری های شدید و بلاهای طولانی و گرسنگی و ترس؛ و ناراحتی آنها را برطرف خواهد کرد. خوشا به حال کسی که آن زمان را درک کند.
📚کمال الدین ج۲ ص ۳۱۴
📚الغیبة،نعمانی، ص۴۳
✍ گفته بودم چو بیایی، غمِدل با تو بگویم
غافل از اینکه غم از دل برود چون تو بیایی...
@masjedolaghsa
#بقیع
◾️ بشکند دستی که ویران کرد این گلخانه را...
⚡️چند روایت زیبا و قابل تأمّل پیرامون اهمیت زیارت ائمه بقیع «صلوات الله علیهم اجمعین»
➖ فضیل بن یسار گوید:
إمام باقر علیهالسلام به مردمی که دور خانه کعبه میگشتند نگاهی انداخت و فرمود:
در زمان جاهلیت نیز چنین طواف میکردند. (طواف اینگونه که ارزشی ندارد)
إِنَّمَا أُمِرُوا أَنْ یَطُوفُوا ثُمَّ یَنْفِرُوا إِلَیْنَا فَیُعْلِمُونَا وَلَایَتَهُمْ وَ یَعْرِضُونَ عَلَیْنَا نَصْرَهُمْ
🔻به اینها فرمان دادهاند دور خانه کعبه بگردند، سپس کوچ کنند به سوی ما و وابستگی خویش را به ما اعلام کنند و یاری و کمک خویش را عرضه کنند.
سپس این آیه را تلاوت فرمود:
فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِی إِلَیْهِمْ
{بارخدایا! تو دلهای مردمان را به سوی آنها مایل گردان. }
و فرمود: «آل محمّد، آل محمّد! »
سپس فرمود:
إِلَیْنَا إِلَیْنَا
🔻«به سوی ما، به سوی ما! »
📚 بحارالانوار ج۶۵ ص۸۷
➖ در روایتی امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند:
آنگاه که به سوی خانه خدا بیرون شدید، حجّتان را با زیارت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله که ترک آن جفا و ناسپاسی است و بدین عمل مأمورید، به پایان ببرید،
و أَتِمُّوا بِالْقُبُورِ الَّتِی أَلْزَمَکُمُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ زِیَارَتَهَا وَ حَقَّهَا وَ اطْلُبُوا الرِّزْقَ عِنْدَهَا
🔻 و همچنین با زیارت قبرهای دیگری که خداوند حقّ آنها و زیارتشان را برای شما لازم نموده به پایان ببرید و در کنار آن قبور روزی بخواهید.
📚الخصال ج۲ ص۴۰۶
➖ در روایتی دیگر امام باقر علیهالسلام فرمود:
مردم مأمور شدهاند که نزد سنگها (کعبه) بیایند و به گرد آنها طواف کنند.
ثُمَّ یَأْتُونَا فَیُخْبِرُونَا بِوَلَایَتِهِمْ وَ یَعْرِضُوا عَلَیْنَا نَصْرَهُمْ
🔻 و سپس به نزد ما بیایند و ولایت و دوستی خود را به ما خبر دهند و یاری خویش را بر ما عرضه کنند.
📚علل الشرائع ص۴۵۹
@masjedolaghsa
#بقیع
◾️ وقتیکه شیعیان با اشک و زاری، دانه دانه، خِشتها را از گنبد و بارگاه ائمه بقیع «علیهمالسلام» برمیداشتند...
از جناب شیخ العَمْری ، امام جماعت مسجد شیعیان در مدینه قدیم ، افراد امین و مورد اعتماد نقل کردهاند که:
زمانی که مُفتی وهابیها در آن زمان ، فتوای تخریب گنبد و بارگاه ائمه بقیع علیهمالسلام را صادر کرد، برای اینکه بدین وسیله شیعیان را بیشتر بسوزانند، به شیعیان ساکن در مدینه گفتند:
یا با دست خودتان این قبور را با خاک میکنید یا قبل از اینکه ما این قبور را تخریب کنیم، گردن تکتک شما را در پیش قبور میزنیم؟!
شیعیان که به هیچ وجه راضی به این کار نبودند، خودشان را آماده شهادت کردند.
همینکه جلّاد خواست تا گردن اولین نفر نفر از شیعیان را بزند، دستش شُل شد و تیغ از دستش افتاد.
آن نانجیبان متوجه این امر غیر عادی شدند و از قتل شیعیان دست کشیدند و رفتند.
➖ شبهنگام، بزرگ آن شیعیان، امام حسن مجتبی علیه السلام را در عالم رویا دید که در آن عالم حضرت به او فرمودند:
اگر اینها قبور ما خراب کنند، علاوه بر تخریب به ما جسارت میکنند؛ شما خودتان این کار انجام دهید تا دیگر جسارتی به ما نشود...
صبح شد و شیعیان آمدند و با دست خودشان این خِشتها را برمیداشتند و با صدای بلند گریه میکردند....
✍ گویا إمام حسن علیهالسلام میدانستند که این عده، فرزندان و پیروان همان نانجیبانی هستند که یک روز در همین کوچههای مدینه به مادرشان زهرای مرضیه علیهاالسلام چه جسارت ها کردند، که تاریخ یک گوشهٔ آن را، اینگونه نوشته است:
... ﺍِﻟﺘَﻔﺖَ ﻋُﻤﺮُ ﺍﻟَﻲ ﻣَﻦ ﺣَﻮﻟﻪِ ﻭ ﻗﺎﻝ: ﺍِﺿﺮَبُوا ﻓﺎطمةَ، فَٱﻧﻬﺎﻟﺖِ ﺍﻟﺴﻴﺎﻁُ ﻋﻠَﻲ حبیبةِ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺣﺘّﻲ ﺍَﺩﻣُﻮﺍ ﺟِﺴﻤَﻬﺎ
▪️عمر، به هر آنکس که در کوچه بود، رو کرد و فریاد زد:
فاطمه را بزنید...
پس، از آسمان و زمین، تازیانه ها بر جسم شریف فاطمه زهرا سلاماللهعلیها فرود میآمد و آن قدر آن مظلومه را زدند تا خون از جای جای جسم شریفش جاری شد...
📚 الهجوم علی بیت فاطمه سلام الله علیها ص١٢٣؛ به نقل از منابع تاریخی و حدیثی شیعه و سنی
@masjedolaghsa
همگامی_بهائیت_ایران_با_وهابیت_در_تخریب_قبور_ائمّة_بقیع_علیهم_السلام.pdf
426.1K
📗مقاله همگامی بهائیت ایران با وهابیت در تخریب قبور ائمۀ بقیع علیهم السلام
📝مولف:رضا علی صوفی/علی کبر زوار
تعداد صفحات:۲۱
زبان:فارسی
🔹توضیح:
این نوشتار با رویکردي توصیفی – تحلیلی بـه شـرح
این حادثه و پیامدها و عکس العمل هایی که در جهان اسلام پدید آورد، پرداخته و در ادامه به پاسـخ ایـن
پرسش اساسی میپردازد که با وجود فضاي ضد وهابی در ایران آن روز و تلاشهاي علمـا و نیروهـاي
مذهبی در برخورد و ایجاد فشار بر وهابیون، چه عواملی موجب تلطیف این فضا و به محاق رفـتن طـرح
«کمیسیون دفاع از حرمین شریفین» مرحوم مدرس و در ادامه رفع ممنوعیت حـج و سـپس بـه رسـمیت
شناختن و ایجاد روابط دیپلماتیک با حکومت تازه تأسیس آل سعود شد، در این نوشتار نشان داده شده که
مساعی و تلاشهاي عناصر بهایی حکومت وقت ایران در این خصوص نقش مهم و اساسی داشته است.
لینک دانلود مستقیم
#وهابیت
#هشتم_شوال
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d