گزارش تصویری نماز جماعت و مراسم عزاداری شب چهارم سالار و سرور شهیدان عالم ابا عبدالله الحسین در مسجدالاقصی بهمراه صرف نذری بعد از نماز مغرب و عشا به کلام شیخ محمد امینی.
#مسجدالاقصی_اراک #امام_حسین
@masjedolaghsa
▪️امام حسین سلام الله علیه:
وَ اللَّهِ لَا یَسْکُنُ دَمِی حَتَّی یَبْعَثَ اللَّهُ الْمَهْدِیَّ
قسم به خدا، خون من از جوش و خروش نمیافتد تا اینکه خدا مهدی (ارواحنا فداه) را (با ظهورش) برانگیزد.
📚مناقب ابن شهر آشوب، ج۴، ص۸۵.
کانال #مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
▪️ملا محمدهاشم خراسانی (رحمه الله) حکایت نبش قبر حضرت رقیه سلام الله علیها توسط ایشان به منظور ترمیم قبر و رفع آبگرفتگی مضجع شریف حضرت رقیه (سلام الله علیها) در سال ۱۲۸۰ هجری، را این چنین نقل میکند:
جناب آقا سیّد ابراهیم دمشقی که نَسَبش به سیّد مرتضی علمالهدی منتهی میشد و سنّ شریفش بیش از 90 سال بود، سه دختر داشت و اولاد پسر نداشت. شبی دختر بزرگ ایشان حضرت رقیّه دختر امام حسین سلام الله علیه را در خواب دید که فرمودند: «به پدرت بگو: به والی بگوید: میان لحد و جسد من آب افتاده، و بدن من در اذّیت است، بیاید قبر و لحد مرا تعمیر کند.»
دختر به سيّد عرض کرد، ولی سیّد از ترس اهل تسنّن، به خواب اعتنا ننمود. شب دوّم دختر وسطی سیّد همین خواب را دید و به پدر گفت، ترتیب اثری نداد. شب سوّم دختر کوچک سیّد همین خواب را دید و به پدر گفت، باز ترتیب اثری نداد. شب چهارم خود سیّد حضرت رقیّه را در خواب دید که به طریق عتاب فرمودند: چرا والی را خبردار نکردی؟!
سیّد بیدار شد، صبح نزد والی شام رفت و خوابش را گفت. والی به علماء و صلحاء شام از شیعه و سنّی امر کرد که غسل کنند و لباسهای پاکیزه بپوشند، به دست هر کس قفل ورودی حرم مطهّر باز شد، همان کس برود و قبر مقدّس او را نبش کند، پیکر را بیرون آورد تا قبر را تعمیر کنند.
صلحاء و بزرگان از شیعه و سنّی در کمال آداب غسل کردند و لباس پاکیزه پوشیدند، قفل به دست هیچ کس باز نشد مگر به دست خود مرحوم سیّد، و چون میان حرم آمدند کلنگ هیچ کدام بر زمین اثر نکرد، مگر به دست سیّد ابراهیم.
حرم را قُرق کردند و لحد را شکافتند. دیدند بدن نازنین حضرت رقیه سلامالله علیها، میان لحد و کفن صحیح و سالم است اما آب زیادی میان لحد جمع شده است.
سیّد ابراهیم در قبر رفت، همین که خشت بالای سر را برداشت دیدند، سیّد افتاد. زیر بغلش را گرفتند،
هی میگفت: ای وای بر من، وای بر من ... به ما گفته بودند یزید لعنة الله علیه، زن غسّاله و کفن فرستاده ولی اکنون فهمیدم دروغ بوده، چون دختر با پیراهن خودش دفن شده. من بدن را منتقل نمیکنم، میترسم بدن را منتقل کنم و دیگر به عنوان "رقیّه بنت الحسین" شناخته نشود و من نتوانم جواب بدهم.
سیّد بدن شریف را از میان لحد بیرون آورد و بر روی زانوی خود نهاد و سه روز بدین گونه بالای زانو خود نگه داشت و گریه میکرد تا اینکه قبر را تعمیر کردند.
وقت نماز که می شد سیّد بدن حضرت را بالای جایی پاکیزه میگذاشت. پس از فراغ از نماز برمیداشت و بر زانو مینهاد، تا اینکه از تعمیر قبر و لحد فارغ شدند، سید بدن را دفن کرد.
و از معجزه آن حضرت این که سیّد در این سه روز احتیاج به غذا و آب و تجدید وضو پیدا نکرد و چون خواست بدن را دفن کند دعا کرد که خداوند پسری به او عطا فرماید.
دعای سیّد به اجابت رسید و در سن پیری خداوند پسری به او لطف فرمود که نام او را "سیّد مصطفی" گذاشت.
آنگاه والی واقعه را به سلطان عبدالحمید عثمانی نوشت؛ او هم تولیت زینبیّه و مرقد شریف حضرت رقیّه و امّ کلثوم و سکینه سلام الله علیهن را به سید ابراهیم واگذار کرد.
این قضیه در سال ۱۲۴۲ هجری شمسی رخ داده و در کتاب معالی هم این قضیّه مجملاً نقل شده و در آخر اضافه کرده است:
فَنزلَ فی قبرها و وَضع علیها ثوباً لفَّها فیه و أخْرجها، فإذا هی بنتٌ صغیرةٌ دُونَ البُلوغِ و کانَ متْنُها مجروحةً مِنْ کثرةِ الضَّرب
آن سیّد جلیل وارد قبر شد و پارچه ای بر او پیچید و او را خارج نمود، دختر کوچکی بود که هنوز به سن بلوغ نرسیده، و پشت شریفش از زیادی ضربات مجروح بود.
پس از درگذشت سیّد ابراهیم، تولیت آن مشاهد مشرفه به پسرش سیّد مصطفی و بعد از او به فرزندش سیّد عبّاس رسید.
فرزندان سیّد ابراهیم دمشقی معروف و مشهور به "مستجاب الدعوه" هستند.
📚 اسرار الشهادة، صفحه ٤٠٦، منتخب التواریخ، صفحه ۳۸۸، مقتل جامع مقدم، جلد ۲، صفحه ۲۰۸ و تراجم اعلام النساء، جلد ۲، صفحه ۱۰۳.
کانال #مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اون کاری که در اجتماع رخ میدهد یک تعلیم عمومی است ، حرام کوچک یا بزرگ در اجتماع برای حکومت مسئولیت ایجاد میکنه
@BisimchiMedia
➖ماه محرم در کلام امام رضا علیه السلام
🛑...عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ أَبِي مَحْمُودٍ قَالَ: قَالَ اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ: «إِنَّ اَلْمُحَرَّمَ شَهْرٌ كَانَ أَهْلُ اَلْجَاهِلِيَّةِ يُحَرِّمُونَ فِيهِ اَلْقِتَالَ فَاسْتُحِلَّتْ فِيهِ دِمَاؤُنَا وَ هُتِكَ فِيهِ حُرْمَتُنَا وَ سُبِيَ فِيهِ ذَرَارِيُّنَا وَ نِسَاؤُنَا وَ أُضْرِمَتِ اَلنِّيرَانُ فِي مَضَارِبِنَا وَ اُنْتُهِبَ مَا فِيهَا مِنْ ثَقَلِنَا وَ لَمْ تُرْعَ لِرَسُولِ اَللَّهِ حُرْمَةٌ فِي أَمْرِنَا إِنَّ يَوْمَ اَلْحُسَيْنِ أَقْرَحَ جُفُونَنَا وَ أَسْبَلَ دُمُوعَنَا وَ أَذَلَّ عَزِيزَنَا بِأَرْضِ كَرْبٍ وَ بَلاَءٍ وَ أَوْرَثَتْنَا [يَا أَرْضَ كَرْبٍ وَ بَلاَءٍ أَوْرَثْتِنَا] اَلْكَرْبَ [وَ] اَلْبَلاَءَ إِلَى يَوْمِ اَلاِنْقِضَاءِ فَعَلَى مِثْلِ اَلْحُسَيْنِ فَلْيَبْكِ اَلْبَاكُونَ فَإِنَّ اَلْبُكَاءَ يَحُطُّ اَلذُّنُوبَ اَلْعِظَامَ.» ثُمَّ قَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: «كَانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ اَلْمُحَرَّمِ لاَ يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ اَلْكِئَابَةُ تَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ وَ يَقُولُ: «هُوَ اَلْيَوْمُ اَلَّذِي قُتِلَ فِيهِ اَلْحُسَيْنُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ.»»
🔰از امام رضا (علیهالسلام) نقل شده است:
«بهراستی که محرّم ماهی است که اهل جاهلیت جنگ در آن را حرام میدانستند، اما در این ماه [ریختنِ] خون ما (اهلبیت) را حلال شمرده شد، حرمت ما هتک شد، فرزندان و زنانمان اسیر شدند، در خیمههایمان آتش افروخته شد، اموالمان که در آنها بود غارت شد و [لااقل] بهخاطر رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) حرمتمان اصلاً رعایت نشد.
بهراستی که روز [شهادتِ] امام حسین (علیهالسلام) ریشههایمان را زخمی کرد، اشکهایمان را جاری کرد، عزیزمان را در سرزمین کربوبلاء خوار کرد و این زمین تا روز قیامت برای ما کرب (اندوه) و بلاء به ارث گذاشت.
👈پس گریهکنندگان باید برای کسی مثل امام حسین (علیهالسلام) گریه کنند؛ چراکه این گریه، گناهان بزرگ را [مثل برگ پاییزی] فرو میریزد.
امام رضا (علیهالسلام) سپس فرمودند:
«پدرم (امام کاظم علیهالسلام)، وقتی ماه محرم فرا میرسید، کسی ایشان را خندان نمیدید و تا روز دهم، اندوه بر ایشان غالب میشد.
وقتی روز دهم فرا میرسید، این روز، روز مصیبت و غم و گریهی ایشان بود و میفرمود: «این، روزی است که حسین (علیهالسلام) در آن کشته شده است.»»
📚الأمالی (للصدوق)، ج۱، ص۱۲۸
♻️کانال مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
7.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️نماز نمیخوانم، به جای آن برای دستگاه امام حسین(ع) نوکری میکنم!
معلوم میشود نه خدا را شناختهای و نه امام حسین(ع) را!
📎 #محرم #امام_حسین #حجاب
💠 مسجدالاقصی
╭┅─────────┅╮
@masjedolaghsa 🌺
╰┅─────────┅╯
❓غیرت ما کجا رفته؟
🎤حاج شیخ احمد کرباسی(ره)
🔻لات های قدیم غیرتشان بیشتر از مردمِ الان بود. آنها حتی نسبت به فاحشه شان هم غیرت داشتند و وقتی کسی دیگر پیش فاحشه شان میرفت ناراحت میشدند؛ امّا مردمِ الان، اگر کسی به ناموسشان هم هتاکی کند عین خیالشان نیست. الان مردم، زنانشان را در کوچه و
بازار رها میکنند و ذره ای نسبت به ناموس خود غیرت به خرج نمیدهند. زنانشان هر طور که میخواهند با نامحرم حرف میزنند و هرطور که میخواهند از خانه بیرون میروند، ولی انگار نه انگار که طوری شده است. باید غیر از این باشیم. باید صفات متقین را احیا کرد، وگرنه ا ز نجات خبری نیست.
📚دالان بهشت/ج1/ص32
⬛️⬛️⬛️⬛️
📚 🔹@masjedolaghsa
16.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️روضه حضرت حرّ سلام الله علیه
#استوری
منبرکوتاه پیام های تاریخ عاشورا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
❇️تاریخ
هنگامى که امام حسین(ع) مى خواست از مدینه بیرون رود، امّ سلمه همسر با وفاى رسول خدا(ص) نزد وى آمد و عرض کرد: پسرم! با رفتنت به سوى عراق مرا اندوهگین مساز، چرا که از جدّت رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود: «فرزندم حسین(ع) در سرزمین عراق در دشت کربلا کشته خواهد شد».
امام فرمود: «یا اُمّاهُ وَ أَنَا وَاللّهِ أَعْلَمُ ذلِکَ، وَ أَنِّی مَقْتُولٌ لا مَحالَةَ، وَ لَیْسَ لی مِنْ هذا بُدٌّ، وَ إِنّی وَاللّهِ لاَعْرِفُ الْیَوْمَ الَّذی اُقْتَلُ فیهِ، وَ أَعْرِفُ مَنْ یَقْتُلُنی، وَ أَعْرِفُ الْبُقْعَةَ الَّتی اُدْفَنُ فیها، وَ إِنّی أَعْرِفُ مَنْ یُقْتَلُ مِنْ أَهْلِ بَیْتی وَ قَرابَتی وَ شیعَتی، وَ إِنْ أَرَدْتِ یا أُمّاهُ أُریکَ حُفْرَتی وَ مَضْجَعی»اى مادر! به خدا سوگند! من نیز این را مى دانم، و یقیناً من کشته خواهم شد و راه گریزى برایم نیست. به خدا سوگند! من روزى را که در آن کشته مى شوم و کسى را که مرا مى کشد و مکانى را که در آن دفن مى شوم، مى دانم! و آنان که از اهل بیت و نزدیکان و شیعیانم کشته مى شوند. همه را مى شناسم!
اى مادر: اگر بخواهى قبر و مرقدم را به تو نشان دهم؟!
سپس به سوى کربلا اشاره کرد، زمین هموار شد تا آنجا که مرقد و مدفن و جایگاه سپاهیان خود و نیز محلّ توقّف و شهادت خود را به وى نشان داد. در این هنگام امّ سلمه سخت گریست و کار او را به خدا واگذار کرد.
✅پیام ها
➖ در این گفتگو هم ام سلمه هم امام حسین(ع) از طریق پیشگوی هایی که توسط پیامبر(ص) بیان شده بود از شهادت امام حسین(ع) آن هم در کربلا سخن گفته اند و این اثبات میکند امام حسین(ع) بر اساس یک تکلیف الهی اگاهانه به سمت شهادت حرکت کرده اند و هیچ انگیزه مادی و دنیایی در بین نبوده است.
➖امام حسين (ع) والاترين نمونه «تسليم و رضا» در برابر اراده پروردگار بود،آن حضرت در سخني شيوا در اينباره ميفرمايد: «رِضَي اللَّهِ رِضانا اَهْلَ الْبَيتِ نَصْبِرُ عَلي بَلائِهِ وَيوَفِّينا اَجْرَ الصَّابِرِينَ» آنچه خداوند به آن خشنود است ما اهل بيت هم خشنوديم، و بر بلياتي كه از جانب خدا است صبر ميكنيم و او مزد صابران را به ما عطا ميكند. »
💠در حكايتي آمده است كه نزد امام حسين (ع) گفتند كه ابوذر گفته است:
«نزد من درويشي بهتر از توانگري و بيماري بهتر از تندرستي است. »
امام (ع)فرمود: «رحمت بر اباذر باد؛ اما من ميگويم كه هر كه كار خويش با خدا گذاشت (به هر چه او مقدّر كرد، راضي است) و هرگز تمنا نكند؛ مگر آن چيز را كه خدا براي وي اختيار (و مقدّر) فرموده است.
➖ امام حسین(ع) ام سلمه را که در جایگاه مادر بزرگ ان حضرت قرار دارد را با عنوان« یا اماه» صدا می زند ،و ام سلمه نقش عاطفی مادرانه را به درستی ایفا میکند و این پیام را به مؤمنان می رساند که نقش مادران در تکمیل و تقویت عاطفه انسان ها باید مورد توجه باشد.
➖ام سلمه به عنوان یک بانوی با ایمان در متن تاریخ اسلام، حضوردارد و حضور این دسته از بانوان حضوری با متانت و تاثیر گذار است.
طبق احادیث پیامبر در هر زمان چهل مرد و چهل زن ابدال هستند یعنی حضورشان تاثیر معنوی دارد خداوند به خاطر آنها بلا ها را دفع می کند.
خوب است نکاتی در مورد ام سلمه تقدیم شود؛
👈ام سلمه از زنانی است که درصدر مؤمنان و راهنمایان جامعه، قرار دارد. او پس از شهادت همسرش، با پیامبر (ص) ازدواج می نماید تا در جوار آن حضرت، به مقام قرب الهی نایل آید. از عایشه درباره مقام و منزلت ام سلمه نقل شده است: «جبرییل در خانه ام سلمه بیشتر نازل می شد.» ام سلمه سعی می کرد تا معارفی که پیامبر (ص) عرضه می داشتند، بخوبی دریابد و به ذهن و روح خود بسپارد.
👈اهتمام او بر دریافت معارف، آنقدر بوده است که می گویند هرگاه مشغول کاری در خانه بود چون صدای آن حضرت را می شنید با عجله کار را بر زمین می گذاشت و با اشتیاق فراوان، برای شنیدن کلام حضرت می شتافت.
👈 ام سلمه از تربیت ایمانی فرزندانش غفلت نکرده ، آنها را عاشق علی (ع) تربیت کرده بود پسرش در جنگ ها در رکاب حضرت امیر حضور می یافت و دخترش زینب در مدح علی(ع) شعر می سرود .
👈شیعه و سنی حدیث بوسه پیامبر بر تربت کربلا و تحویل دادن آن خاک به ام سلمه را نقل کرده اند که طبق پیشگویی پیامبر روز عاشورا هنگام شهادت امام حسین(ع) آن خاک به خون تبدیل شد و مردم مدینه با صدای گریه و شیون ام سلمه در منزل ایشان حضور یافته و در عزاداری او را همراهی کردند.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa