eitaa logo
پای درس امیرالمومنین علی علیه السلام در مساجد
116 دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
251 ویدیو
5 فایل
به لطف خدا و عنایت امیرالمومنین علیه السلام و حضرت زهرا س طرح همگانی نهج البلاغه خوانی با عنوان اخ القرآن در مساجد...
مشاهده در ایتا
دانلود
شرح حکمت 243 ☘امام عليه السلام فرمود: هنگامى كه جواب‌ها زياد (و دَرهم) شود حق مخفى مى‌گردد. 💎بسيار ديده‌ايم كه سؤالى در مجلسى مطرح مى‌شود و هركس هرچيزى كه به ذهنش آمد به عنوان جواب ذكر مى‌كند و حتى احتمالات ضعيف و پاسخ‌هاى بى‌ پايه نيز عنوان مى‌شود، در چنين مجلس و چنان شرايطى روشن است كه حق براى بسيارى مخفى مى‌ماند، زيرا جدا كردن پاسخ حقيقى از آن همه احتمالات گوناگون كار آسانى نيست. 🔸اين سخن درسى براى محققان هم هست كه اصرار نداشته باشند مثلاً در تفسير يك آيه يا يك حديث يا پاسخ يك شبهه، احتمالات زياد و جواب‌هاى متعددى ذكر كنند. 🔸چه بهتر كه فشرده‌تر و سنجيده‌تر سخن گويند. به خصوص اين‌ كه بسيار ديده‌ايم هنگامى كه جواب‌هاى يك مسئله متعدد مى‌شود و يكى از آن‌ها آسيب‌پذير است، مخالفان، همان يكى را مورد نقد قرار داده و بعد مى‌ گويند: مشت، نمونه خروار است و پاسخ‌هاى متين را نيز از اين طريق زير سؤال مى‌برند.
شرح حکمت 244 ☘امام عليه السلام فرمود: خداوند در هر نعمتى حقى دارد. كسى كه حق آن را ادا كند، آن نعمت را بر او افزون مى‌كند و كسى كه در آن كوتاهى نمايد آن نعمت را در خطر زوال قرار مى‌دهد. 💎منظور امام عليه السلام از حق نعمت، همان🤲 شكر است؛ نه تنها شكر زبانى و قلبى بلكه اساس شكر، شكر عملى است؛ 🔸 يعنى از آن نعمت خداداد به نفع مظلومان استفاده كردن، صله رحم به‌جا آوردن، آلام بيماران را تخفيف نمودن، به فكر يتيمان بودن و امثال اين‌ها. 🔹 شكر نعمت‌هايى مانند چشم و گوش و عقل و هوش، اين است كه آن‌ها را در مسير اهدافى كه براى آن آفريده شده‌اند به كار بگيريم. ✅ و مطابق تعبير معروف علماى اخلاق، شكر عبارت از اين است كه انسان، تمام آنچه را خدا به او روزى داده براى آن اهدافى كه آفريده شده است صرف كند اما ❌كفران نعمت بى‌شك مايه زوال نعمت‌هاست و در قرآن سرگذشت امت‌هايى كه كفران نعمت كردند و گرفتار شدند به‌كرار نقل شده كه نمونه روشنى از آن داستان قوم سبأ است كه خداوند آن همه نعمت به آن‌ها داد و كفران كردند وتمام آن‌ها از آنان گرفته شد.
┄═❁✨❈[﷽]❈✨❁═ ✋. *السّلام علیک یا امیرالمومنین* فاضفنی یا مولای و اجرنی... یکشنبه های علوی🌴۱۵۷ 📗 سلام خدا بر امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند: 💠در برابر دنيا، خويشتن دار و در برابر آخرت دلباخته باشيد. آن کس را که تقوا بلندمرتبت کرد خوار نشماريد، و آن را که دنيا عزيزش کرد گرامی نداريد. ... 🔹و آگاه باشيد! ، چونان عشوه گر هرزه ای است که تسليم نشود، و مرکب سرکشی است که فرمان نَبَرد، 😱 دروغگويی خيانتکار، ناسپاس حق نشناس، دشمنی حيله گر، پشت کننده ای سرگردان، حالاتش متزلزل، عزّتش خواری، جِدّش بازی و شوخی، و بلندی آن سقوط است....() یکصد و پنجاه و هفتمین هفته نهج‌البلاغه خوانی 📋.خواندن (شناخت پروردگار، پرهیزکاری و پرهیز از دنیای حرام...) 🏴با تسلیت ایام علیه السلام *ثواب این هفته نهج البلاغه خوانی تقدیم به*👇👇👇 امام حسین و امام جعفر صادق علیهما السلام و شهدا همچنین ایه الله میرزا حسن شیزازی مبارز ضد انگلیس🌹🌷 *لطفاً ذکر صلوات و حمد و سوره تقدیم شود.*💐 https://eitaa.com/nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 245 🌺امام عليه السلام فرمود: هنگامى كه قدرت بر چيزى فزونى يابد علاقه به آن كم مى‌شود. ☘چيزى كه در دسترس انسان باشد و هر زمان بخواهد به آن برسد، نه براى ذخيره كردن آن دست و پا مى‌زند، نه به علّت ازدست دادنش اضطراب دارد و اى بسا با بى‌اعتنايى به آن نگاه كند و حتى گاه از آن سير و ملول شود؛ 🔸ولى به عكس، چيزى كه در دسترس او نيست يا به زحمت پيدا مى‌شود به آن علاقه نشان مى‌دهد و گاه اصرار دارد بيش از مقدار حاجت خود از آن ذخيره كند. به همين دليل هنگامى كه چيزى از مواد غذايى كم مى‌شود، 🛒مردم به فروشگاه‌ها هجوم مى‌برند و هركس چند برابر نيازش خريدارى مى‌كند و براثر آن، نوعى قحطى مصنوعى حاصل مى‌گردد.
- تضاد و علاقه به آخرت (امام پيراهن و صله دارى بر اندامش بود شخصى پرسيد چرا پيراهن وصله دار مى‌پوشى‌؟) و درود خدا بر امیرالمؤمنین علیه السلام، فرمود: ❤️دل با آن فروتن، و نفس رام مى‌شود، و مؤمنان از آن سر مشق مى‌گيرند. 🔺دنياى (حرام) و آخرت، دو دشمن متفاوت، و دو راه جداى از يكديگرند، ❌پس كسى كه دنيا پرست باشد و به آن عشق ورزد، به آخرت كينه ورزد و با آن دشمنى خواهد كرد ‼️و آن دو همانند شرق و غرب از هم دورند، و رونده به سوى آن دو، هر گاه به يكى نزديك شود از ديگرى دور مى‌گردد، و آن دو همواره به يكديگر زيان رسانند.
شرح حکمت 246 🌺امام عليه السلام فرمود: از فرار كردن (و رميدن) نعمت‌ها برحذر باشيد كه هر فرارى بازنمى‌گردد. 💎در اين گفتار حكيمانه، امام عليه السلام نعمت‌ها را تشبيه به 🐑حيوانات اهلى سودمند كرده كه گاه فرار مى‌كنند، فراركردنى كه هرگز به چنگ نمى‌آيند . 🔸و توصيه مى‌فرمايد كه قدر نعمت‌ها را بدانيد، شكر آن را به جا آوريد، از فرصت‌ها استفاده كنيد و از نعمت‌هاى الهى بهره گيريد. ☘به يقين، «جوانى» از آن نعمت‌هايى است كه وقتى فرار كرد هرگز بازنمى‌گردد، بايد جوانان از آن بهره گيرند و علم و آداب و فضايل اخلاقى تحصيل كنند كه همه اين‌ها در جوانى امكان‌پذير است.
📣 رهبر معظم انقلاب: ✅ امام صادق(ع) مرد بود، مرد و دانش بود و مرد بود. 👌مرد علم و دانش بودنش را همه شنیده‌اید. محفل درس امام صادق)ع) و میدان آموزشی که آن بزرگوار به وجود آورد، هم قبل از او و هم بعد از او در تاریخ زندگی امامان شیعه بی‌نظیر بود. همه‌ی حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی به وسیله‌ی مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همه‌ی آنها را امام صادق)ع) به شکل درست بیان کرد. 🔴 اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیده‌اید. امام صادق)ع) مشغول یک مبارزه‌ی دامنه‌دار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. ◀️ یعنی امام صادق)ع) زمینه را آماده می‌کرد تا بنی‌امیه را از بین ببرد و به جای آنها حکومت علوی را که همان حکومت راستین اسلامی است بر سر کار بیاورد. اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیده‌اید، مرد تشکیلات بودن امام صادق ع است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان خود از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود. 👌 تشکیلات یعنی چه؟ یعنی این که وقتی امام صادق)ع) اراده می‌کند آن چه را که او می‌خواهد بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم می‌گویند تا بدانند. یعنی از همه جا وجوهات و بودجه برای اداره‌ی مبارزه‌ی سیاسی عظیم آل علی جمع کنند. یعنی وکلا و نمایندگان او در همه‌ی شهرها باشند که پیروان امام صادق)ع) به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آن حضرت بپرسند. سیره۱۱۰ @gharar_a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
علیه السلام حضرت صادق علیه السلام: 💠«به خدا قسم، نخورد علی بن ابیطالب-علیه السلام- هرگز از تا از دنیا رفت، (و به شهادت رسید) 🌴و عرضه نشد بر او دو امری که رضای خداوند در آنها بود، مگر آنکه آنچه شدیدتر بود بر بدنش اختیار فرمود، 💠و نازل نشد بر رسول خدا-صلی اللّه علیه و آله-شدتی هرگز مگر آنکه آن بزرگوار او را خواند برای اطمینانی که به او داشت، 🔹و هیچ کس در این امت عمل رسول خدا-صلی اللّه علیه و آله- را طاقت نداشت غیر از او، 💠همانا عمل می کرد عمل شخص ترسناک؛ گویی بین بهشت و دوزخ بود، امید ثواب این را و ترس عقاب آن را داشت... منبع: (کتاب سیمای معصومین (ع) در اندیشه امام خمینی (س) (ارشاد؛ ص 255ـ256، «باب ذکر طَرْف من اخبار علی بن الحسین(ع))
شرح حکمت 247 🌺امام عليه السلام فرمود: رابطه سخاوت از خويشاوندى بيشتر است. 💠دانشمندان و شارحان نهج‌البلاغه براى اين كلام دو تفسير كرده‌اند: 1⃣ نخست اين‌كه تأثيرى كه كرم دارد بيش از تأثير خويشاوندى است، زيرا كرم جزء طبيعت شخص كريم است، ازاين‌رو بدون هيچ‌گونه تكلفى آن را اعمال مى‌كند؛ ولى 🌱خويشاوندى گاه در حدى نيست كه انسان را وادار به سخاوت و بخشش كند، بلكه ممكن است در بعضى از اوقات براثر ترس از سرزنش مردم يا ساير خويشاوندان باشد كه چرا فلان كس به برادر نيازمندش توجهى ندارد، بنابراين در بعضى از موارد، كرم خويشاوندان توأم با تكلف است در حالى كه كرم كريمان چنين نيست. 2⃣تفسير ديگر اين‌كه كرم و سخاوت سبب عطف توجه مردم به شخص كريم مى‌شود و چه بسا او را حتى بيش از برادر يا پدر و مادر خود دوست مى‌دارند وبه تعبير ديگر آن رابطه عاطفى كه از كرم سرچشمه مى‌گيرد گاه قوى‌تر از روابط عاطفى‌اى است كه از خويشاوندى ناشى مى‌شود. 🔸ممكن است هر دو معنا در كلام امام عليه السلام جمع باشد، هرچند معناى اوّل مناسب‌تر به نظر مى‌رسد.