📌۲۴ نهاد فعال در اداره مسجد / مسئولیت با چه کسی است؟
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، روز یکشنبه با حضور در صحن علنی مجلس ضمن انتقاد از تشتت دستگاههای فرهنگی و روشن نبودن شرح وظایف از حضور ۱۱ تا ۲۱ دستگاه متولی گفت که در این گزارش نهادهای حاضر در مساجد را معرفی کردهایم.
🔻در خبرگزاری فارس بخوانید.
http://fna.ir/exs0e4
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
امام صادق(علیهالسلام):
اى فضل! از هر قبیلهاى، جز برگزیدۀ آن، و از هر خاندانى، جز اصیل آن، رهسپار مسجد نمیشود.
اى فضل! مسجدرو، دست كم یكى از این سه چیز نصیبش مىشود: یا دعایى مىکند كه خداوند با آن او را به بهشت مىبرد، یا دعایى كه به سبب آن، خداوند بلای دنیا را از او دور مىسازد و یا برادرى كه در راه خداوند بهرهاش مىگردد.
📚بحار الانوار، ج٧٨، ص١۶۵، ح١۶
♣️شهادت امام صادق(علیهالسلام) تسلیت باد
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
💬 قالیباف در نشست مجمع نمایندگان استان تهران:
▪️بهتر است مسجدی را برای حضور نمایندگان در ساعت معین از هفته مشخص کرده و به مردم نیز اطلاعرسانی شود تا برای بیان مشکلات و مطالباتشان به نمایندگان حاضر مراجعه کنند.
▫️اگر در ۴ موضوع مدرسه، محله، مسجد و منزل متمرکز شویم، بسیاری از مشکلات مربوط به شهر تهران حل خواهد شد.
🔗 https://khabaronline.ir/news/1404744
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
💬 #دکتر_حسن_عباسی:
چرا هنوز «وزارت مسجد» به عنوان نهاد کانونی و مرکز اشاعه ایمان محقق نشده است؟
⁉️ نظرتون در مورد این سخن چیه؟! آیا اشاعه ایمان با وزارت درست کردن و ساختارسازی محقق میشود؟! نقش مرکز رسیدگی به امور مساجد و سازمان تبلیغات، بسیج، اوقاف و... در امر مسجد و اشاعه ایمان چیست؟!
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌لزوم بازگشت هیئتهای عزاداری به کانون اصلی خود یعنی مسجد
💬 گزارش سی و نهمین نشست تخصصی هسته احیاء امر مرکز رشد دانشگاه امام صادق با حضور مداح اهلبیت علیهمالسّلام کربلائی #محمد_حسین_پویانفر
▫️ در این جلسه، آقای پویانفر ضمن اشاره به اهمیّت راهبردی نهاد مسجد در جامعه و لزوم ارتباط و برگزاری هیئات در مساجد، به برخی مشکلات و ضعفهای کنونی در ارتباط بین این دو نهاد مهم و اثرگذار پرداخته و راهکارهای حل این مساله را مورد توجه قرار دادند. ایشان با اشاره به انتقال تدریجی هیئات از مساجد به حسینیهها، به لزوم بازگشت هیأتهای عزاداری به کانون اصلی خود یعنی مسجد اشاره کرده و رفع برخی موانع از سوی مساجد و نهادهای متولّی را برای تحقق این امر، مهم برشمردند. ایشان وضعیت کنونی مساجد را برای جامعه اسلامی نامطلوب ارزیابی کرده و اصلاح شیوه تولّیگری این نهاد را ضرورتی حیاتی برشمردند.
▪️در ادامه، آقای پویانفر با بیان اینکه در شرایط کنونی، بخشی از وظیفه تبلیغی روحانیت بر عهده جامعه مداحان قرار گرفته است، به ضرورت محوریت روحانیت در امر تبلیغ و بیان معارف دینی پرداختند و برای جبران این خلأ مجددا بر بازگشت هیئات از حسینیه ها به مساجد تأکید کردند.
▫️ این مداح و ذاکر اهلبیت علیهمالسّلام، با اشاره به مساله شعارزدگی در بخشهایی از جامعه، افزود: باید شعارزدگی را با عمقبخشی به جامعه برطرف کرد. اگر جامعه عمق پیدا نکند، نبض جامعه به دست برخی افرادی خواهد افتاد که در هدایت جامعه به هنگام اتفاقات مهم و سرنوشتساز، دچار نقصان و آسیب خواهیم شد.
▪️آقای پویانفر، ارتباط رشدآفرین بین ارکان اصلی هیات خاصه روحانی و مداح با جامعه مخاطبین خاصه نوجوانان و جوانان را ضرورتی پرفایده و اثر دانسته و با ذکر چند نمونه، بر نیازشناسی دقیق و تلاش برای پاسخگوئی به آن را سازنده و حیاتی برشمردند.
▫️در ادامه این کارگاه تجربه، ایشان به رابطه هیأت و رسانه پرداخته و با بیان اینکه در برهه کنونی باید به ابزارهای رسانهای روز برای مبارزه در جنگ فرهنگی توجه ویژه داشت، به ضرورت شناخت دقیق رسانه و استفاده از آن در راستای اهداف، اشاره کرده و چشمپوشی از این ظرفیت ارتباطی مؤثر با نسل امروز را از جمله اشتباهات برشمردند.
▪️در پایان، ایشان با اشاره به ظرفیت کمنظیر و مغفول برخی قالبهای رسانهای مانند انیمیشن و وسعت اثرگذاری آن بر کودکان و نوجوانان، به ضرورت توجه به چنین بسترهایی برای انتقال هرچه بهتر معارف و سنتهای معنوی و تحول نسل آتی جامعه اشاره کردند.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌٢١ دستگاه متولی برای ٨٠هزار مسجد!
نمایندگان مردم بگویید وضعیت مساجد با وجود این دستگاههای متولی چگونه است؟!
💬حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، خطاب به نمایندگان مجلس گفت:
▫️ شما آمدهاید تا گرهها را باز کنید. گرههای بزرگ در عالم اقتصاد و امنیت با فرهنگ حل میشود و این مکتب امام (ره) است.
▪️شلختگی، آشفتگی و بر زمین ماندن بارهای فرهنگی جامعه مسئله اول است.
▫️شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی چهار ماه است تشکیل نمیشوند و یا سند مهندسی فرهنگی کشور که مورد تأکید مقام معظم رهبری است بیش از ۵ سال است که مصوب شده اما بر زمین مانده است.
▪️۸۰ هزار مسجد و ۹۰ هزار هیئات مذهبی ثبتشده در کشور داریم. نهادها و هیئات مذهبی؛ محل اتکای مردم هستند، لذا بدون توجه به این ظرفیتها نمیتوان مشکلات مردم را حل کرد؛ همچنین بر این موضوع اعتقاد دارم که بسیاری از آسیبهای اجتماعی و معضلات جامعه، راهحلی فرهنگی دارند و حتی مشکلات روحی و عدم اعتمادبهنفس نیز باکار فرهنگی برطرف میشوند. سازمان تبلیغات اسلامی در بخشهایی از کشور با کمترین امکانات با استفاده از روحانی مستقر اقدام به رفع آسیبهای اجتماعی کرده است و روحانیون مستقر در سراسر کشور گرهگشای مردم هستند. نیروی انتظامی یک منطقهای در نامهای به سازمان تبلیغات اسلامی از حضور یک روحانی مستقر در آن منطقه تشکر کرد و گفته است که باوجود آن روحانی، دیگر نیازی به استقرار نیروی انتظامی در این منطقه نیست.
▫️مسجد یک سنگر به شمار میرود و قرار است گرهها را باز کند و ۲۱ دستگاه متولی دارد. شما بهعنوان نمایندگان مردم بگویید که وضعیت مساجد کشور باوجود این دستگاههای متولی چگونه است؟
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
سنگر مسجد
💬 قالیباف در نشست مجمع نمایندگان استان تهران: ▪️بهتر است مسجدی را برای حضور نمایندگان در ساعت معین
#توییت
👤 محمد صدوقی
ایده قالیباف برای برگزاری منظم دیدارهای مردمی نمایندگان مجلس در مساجد یادآور پیشنهاد برگزاری مجلس خبرگان در مسجد توسط شهید طالقانی است. مسجد، از صدر اسلام پایگاه عبادی و سیاسی و اجتماعی بوده است.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
🔺٩۵ درصد هیئت امنای مساجد خراسان رضوی بیش از ۴٠ سال سن دارند / جای خالی بانوان و نوجوانان در مدیریت مساجد
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان رضوی گفت: یک هزار و ۴۶١ عضو هیئت امنا در مساجد خراسان رضوی (حدود ۵درصد) زیر ۴٠سال هستند و در حال حاضر بانوان و نوجوانان در هیئت امنای مساجد استان عضویتی ندارند.
🔻گزارش کامل این خبر را در خبرگزاری فارس بخوانید
http://fna.ir/eyckoy
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
سنگر مسجد
🔺٩۵ درصد هیئت امنای مساجد خراسان رضوی بیش از ۴٠ سال سن دارند / جای خالی بانوان و نوجوانان در مدیریت
📌ایده آقای قرائتی در سال٨٧!
✍ #سید_ناصر_نعمتی
اواخر دهه هفتاد ماجرای تعارض کارکردی بین مسجد و فرهنگسرا بحث داغی میان فعالان فرهنگی شده بود. بعدتر که مراکز فرهنگی بیشتری با عناوین دیگر راهاندازی شد، ایده تجمیع این مراکز و کارکردهایشان بر محور مساجد مطرح شد. فکر میکنم اما مهمتر از این بحثهای سختافزاری، مباحث نرمافزاری بود که کمتر مجال بروز پیدا کرد.
اگر فعالیتهای مساجد، محتوا و معنای سیال در آن تازگی خودش را در نسبت با کارکردهای مورد انتظار در جامعه حفظ میکرد شاید مجال به آن جدالهای سختافزاری نمیرسید.
یکی از نقطههای کانونی برای این هدف مدیریت مساجد و به خصوص هیئت امنا مسجد است. حاج آقای قرائتی سال ۸۷ گفته بود باید نوجوانان در هیئت امنای مساجد حضور داشته باشند. بعدها درباره حضور بانوان در این ترکیب مدیریتی صحبت کرد. کاش این ایده جدیتر گرفته میشد. وقتی ۹۵ درصد اعضای هیئت امنای مساجد بالای ۴۰ سال سن داشته باشند وضعیت کنونی چندان هم غیرمنتظره نیست. آیا مرکز رسیدگی به امور مساجد برای حضور پررنگتر جوانان در مدیریت مساجد و باز شدن پای بانوان و نوجوانان به این حلقه مدیریتی فرهنگی اقدامی میکند؟
مسجد محور سلامت فرهنگی اجتماعی است و صعود آسیبهای اجتماعی را در نزول نمودار فعالیت و محوریت مساجد باید جستجو کرد.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
#توییت
👤 Hamideh Ramezani
سهم بانوان در هیئت امنای مساجد خراسان صفر است. بانوان مسلمانی که که باید به تربیت نسل بپردازند و مسجد را به عنوان اسلامی ترین پایگاه شهر به فرزندان خود معرفی کنند فعلاً این بانوان مسلمان در مدیریت مسجد جایگاهی ندارند.
اولین بانوی خراسانی در هفته عفاف و حجاب عضو هيئت امنای مساجد میشود؟
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
🔺بلاتکلیفی مساجد در پی اعلام شبهنگام تعطیلی
شهرداری تهران از تعطیلی یک هفتهای تهران و ذیل آن مساجد خبر داد که با توجه به عدم اعلام ستاد مبارزه با کرونا، وضعیت نماز جماعت بهخصوص در وعده ظهر امروز ٢۴ تیرماه در هالهای از ابهام است.
🔻گزارش کامل این خبر را در مشرق بخوانید:
mshrgh.ir/1094946
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar