💠🔹مرحوم حاج اسماعیل دولابی:
صلوات خیلی کارها میکند
ظرف انسان را بزرگ میکند
صلوات به آدم قوت میدهد
◽️ هم در امر آخرت و هم در خوشی
و ناخوشی به انسان قوت میدهد
و بهجت میآورد و غم را زائل میکند
◽️ صلوات در راه خدا به انسان
خیلی کمک میکند، صلوات هم در بین
دعاها برای رفع خستگی و باز شدن نطق
و راه افتادن است
◽️ هر وقت با خدای خود صحبت میکنی
اگر دیدی تعطیل شد و نتوانستی حرف بزنی
صلوات بفرست دوباره نطقت باز میشود 💠🔹حضرت صادق علیهالسلام⇩
《إذا دعا أحَدُكُم فَلْیبْدَأ باِلصَّلاةِ عَلی النَّبی صَلی اللهُ علیه وَ آلهِ فإنَّ الصَّلاةَ عَلی النَّبی صَلی اللهُ علیه وَ آله مَقْبُولَةٌ وَلَمْ یكُن اللهُ لِیقْبَلَ بَعضَ الدُّعاءِ وَیرُدَّ بَعضاً》
↫◄ هرگاه كسی از شما دست به دعا برداشت پس دعایش را با صلوات آغاز نماید
زیرا صلوات بر پیامبر ﷺ دعایی پذیرفته
شده است و خدای متعال برتر از آن است
که بخشی از دعا را قبول کرده
و بخش دیگر از آن را رد نماید.
📗مکارم اخلاق، جلد۲، صفحه۱۷ 👈يادآور می شويم سخنان دانشمندان يکی از کانال های تنظيم شده مؤسسه👇است https://eitaa.com/manabe_eslami/157
❁اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحمَّدٍ وَ آلمُحَمَّد❁
▪️بسیاری از وعدههای قرآن با ظهور حضرت حجت تحقق پیدا میکند
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد استاد اخلاق:
▫️ «جاء الحق و زهق الباطل» مصداق بارز وجود امام زمان است و با آمدن و ظهور حضرت تمامی باطلهای دنیا نابود خواهد شد. در زمان ظهور امام زمان تمامی باطلهای از بین خواهند رفت و دنیا از عدل و داد پر خواهد شد.
#تمثيل_اکسيژن
▫️ همانطور که بدن انسان با اکسیژن و آب حیات زنده است روح و جان انسان نیز به یک حجت خدا نیاز دارد تا به حیات معنوی ادامه بدهد که در صورت جدایی از حجت خدا روح و جان انسان به مرده تبدیل خواهد شد. 👇ياد آور می شود يکی از کانال های تنظيم شده مؤسسه
https://eitaa.com/manabe_eslami/157
کانال ويژه انواع تمثيل است.
https://eitaa.com/ahlebeyt3/91
#قرآن
#ائمه_اطهار
#نیمه_شعبان
🔰#پرسمان_ولايي 📗بنام خدا 👈با اينکه يکی از کانال های تنظيم شده مؤسسه👇
https://eitaa.com/manabe_eslami/157
ويژه انواع پرسمان👇است
https://eitaa.com/bvcfjdaa/12
ليکن تا آماده شدن بخش ها و ... فعلاً به پرسمان حاضر توجه بفرمائيد. ✅ چرا از بين آن همه آدم که در #واقعه_غدير حضور داشتند همه آن را انکار کردند و يا خود را به بي خيالي زدند؟
✨بررسي و ريشه يابي عوامل اين رخداد مهم تاريخي نياز به تبيين و تحليل گسترده دارد كه در اينجا به اختصار به چند چيز به عنوان عوامل اساسي و كليدي اين رخداد تلخ، اشاره مي گردد:
1. 📌دنيا طلبي و عافيت خواهي
روحية دنيا طلبي و عافيت خواهي اكثر مردم، مخصوصاً گروه خواص و نخبگان جامعه آن روز، يكي از مهم ترين علل بي تفاوتي و رويكرد محافظه كارانة آنان نسبت به اين رخداد تلخ، محسوب مي شود.
🔹اين امر باعث گرديد كه مردمان آن روز كه حماسه هاي بي نظير امير المؤمنين را در صحنه هاي جهاد به چشم سر مشاهده كرده بودند و سخنان پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ را در مورد شخصيت بي همانند علي ـ عليه السّلام ـ مخصوصاً موضوع وصايت حضرت را، شنيده بودند - با اين حال در موقعيت حساس هنگامه رحلت پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ علي ـ عليه السّلام ـ را تنها بگذارند و در مقابل توطئه گروه كودتاچيان كه به سركردگي خليفه دوم و اول در سقيفه طرح تصاحب قدرت و غصب خلافت را در انداختند، از حضرت علي ـ عليه السّلام ـ حمايت ننمايند و انحراف آشكار مسير خلافت را نظاره گر باشند.
2. 📌قوم محوري و قبيله گرائي
عمدة مسلمانان و كساني را كه در كنار پيامبر حضور داشتند، با توجه به ظهور اسلام در جزيرة العرب - مجموعة اعراب مسلمان مكه و مدينه (مهاجرين و انصار) تشكيل مي دادند. آنان علي رغم گرويدن به اسلام، علقه هاي قومي و فرهنگ قبيله محوري هنوز در تصميم گيري هاي آنان دخيل بود.
3. 📌كينه و عقده نسبت به حضرت
بسياري از قبايلي كه در مكه و در مدينه و اطراف آن زندگي مي كردند نسبت به علي ـ عليه السّلام ـ بي مهر بودند و كينه او را در دل داشتند زيرا علي بود كه پرچم كفر اين قبايل را سرنگون كرد و قهرمانان آنان را به خاك ذلت افكند. اين افراد هر چند بعدها پيوند خود را به اسلام اعلام نمودند ولي در باطن - علي رغم تظاهر به اسلام - بغض و عداوت علي ـ عليه السّلام ـ را در دل داشتند.
@madresehtalim
💠محبت #اهل_بيت عليهم السلام 👈خداوند اهل بيت را الگوى امت و جانشينان رسول خدا قرار داده و به مردم سفارش كرده كه آنان را دوست داشته ، هرگز از آنان جدا نشوند و گرنه دچار انحراف گرديده ، به هلاكت مى رسند.
محبت فاطمه عليها السلام و ساير خاندان پيامبر اكرم ، اساس اسلام خوانده شده و كسى به اهل بيت عصمت و طهارت علاقه مند نباشد، بدون ترديد از اسلام واقعى فرسنگ ها فاصله دارد.(1)
هنگامى كه آيه قل لا اءسئلكم عليه اءجرا الا المودة فى القربى نازل شد، جمعى از صحابه از رسول خدا پرسيدند: اى پيامبر خدا، آنان چه كسانى اند كه خداوند محبت شان را بر ما واجب ساخته است ؟ حضرت فرمود: على و فاطمه و فرزندان ايشان . و اين سخن را سه بار تكرار كرد. (2)
محبت اهل بيت زير بناى اسلام و آيين الهى است و بدون محبت آنان به حقيقت اسلام نمى توان رسيد. زيرا درخت ريشه دار اهل بيت از همان شجره پرقدرت رسالت است كه از منبع فيض الهى نشاءت گرفته است . رسول گرامى اسلام مى فرمايد:
من و على از يك درخت به وجود آمده ايم . من اصل و ريشه درخت و على شاخه هاى تنومند آن است و دخترم فاطمه عامل بارورى و فرزندانم حسن و حسين ميوه هاى آن به حساب مى آيند و پيروان و شيعيان ما برگ هاى آن درخت اند هر كس به آن درخت چنگ زند نجات يافته است و هر كس از آن دورى گزيند هلاك مى گردد. (3)
محبت به فاطمه ، محبت به پيامبر اكرم صلى اللّه عليه و آله است . زيرا اهل بيت پيامبر از خود پيامبر جدا نيستند و همگى از يك درخت تنومند ريشه دار سرچشمه گرفته ، اهداف مقدس مشتركى را دنبال مى كنند.
رسول خدا صلى اللّه عليه و آله فرموده است :
انا حرب لمن حاربكم و سلم لمن سالمكم . قال لعلى و فاطمة و الحسن و الحسين : (4) من دشمن كسى هستم كه با شما (على ، فاطمه ، حسن و حسين عليهماالسلام ) دشمنى كند و يار كسى هستم كه با شما از در مسالمت وارد شود.
ابوبكر مى گويد: رسول خدا را ديدم كه خيمه اى را برپا كرده و خود به يك كمان عربى تكيه نموده است و على و فاطمه و حسن و حسين (عليهم السلام ) نيز در داخل آن مى باشند. آن حضرت خطاب به مسلمانان فرمودند: من دوستدار كسى هستم كه اهل اين خيمه را دوست بدارد و دشمن كسى هستم كه با آنان دشمن باشد.(5)
1- تحليل سيره فاطمه الزهرا عليها السلام ، على اكبر بابازاده ، (قم ، انصاريان ، 74)، ص 21.
2- تحليل سيره فاطمه الزهراء (س)، ص 26، ص 22، از تفسير نمونه ، ج 20، ص 410.
3- مجمع البيان ، ج 9، ص 43، ذيل سوره شورى ، آيه 25: قال رسول الله صلى اللّه عليه و آله : ان الله تعالى خلق الانبياء من اشجار اورقها و خلقت انا و على من شجرة واحدة فانا اصلها و على فرعها و فاطمة لقاحها و الحسن و الحسين ثمارها و اءشياعنا اوراقها فمن تعلق بغصن من اعصانها نجى و من زاغ عنها هدى .
4- تحليل سيره فاطمه الزهراء (س)، ص 26، از كنزل العمال ، ج 12، ص 97، ش 34164.
5- تحليل سيره فاطمه الزهراء (س)، ص 26، از كنزالعمال ، ج 12، ص 103، ش 34194.
🔰پيروی و اطاعت از اهل بيت عليهم السلام
مولای متقیان در خطبه 97 میفرماید:
«اُنظُرُوا اَهلَ بَیتِ نَبِیکُم فَالزَمُوا سَمتَهُم وَ اتَّبِعُوا اَثَرَهُم؛
ای مردم! به اهل بیت پیامبرتان بنگرید و به دنبال آنان بروید و قدم جای قدمشان بگذارید https://eitaa.com/masuman
✅ جايگاه معصومان عليهم السلام
👈نقش معصومان عليهم السلام در جامعه بقدری بوده که حتی دانشمندان جهان. رفتار، گفتار و سخنان آنان را سر لوحه کار و زندگی خود قرار داده اند از اين رو می بينيم بسياری از اشعار شاعران بنام گويای محتوای سخنان معصومان (ع) است و اينکه می بينيم کلام آنان در ادبيات فارسی جای گرفته اند خود عظمت و بزرگی آنان را می رساند در اينجا به چند نمونه از اين احاديث اشاره می کنيم.
🌷پرهيز از احسان بی مورد
حضرت امام علی (ع) فرمود:
«اِیاکَ اَن تَضَعَ ذلِکَ فی غَیرِ مَوضِعِهِ اَو اَن تَفعَلَهُ بِغَیرِ اَهلِهِ؛
نهج البلاغه، حکمت 237.
مبادا نیکی و احسان را در غیر موضع آن به کارگیری یا اینکه آن را برای نااهلان انجام دهی!»
🌷جان انسان و..، امانت الهی است
امام در خطبه 215 نهج البلاغه تمام اعضا و جوارح بدن به ویژه جان و روح آدمی را امانتهای الهی میداند و میفرماید:
«اَللّهُمَّ اجعَل نَفسی اَوَّلَ کَریمَهِ تَنتَزِعُها مِن کَرائِمی وَ اَوَّلَ وَدیعَهٍ تَرتَجِعُها مِن وَدائِعِ نِعَمِکَ عِندی؛
خدایا! جان مرا نخستین چیز گرامی قرار بده که از گرامیان من (اعضای بدن من) میگیری و اولین امانتی قرار بده که از نعمتهای سپرده شده خود از من میستانی.»
حافظ این سخن علوی را این گونه آورده است:
این جان عاریت که به حافظ سپرده دوست
روزی رخش ببینم و تسلیم وی کنم.
https://eitaa.com/masuman
✅مدارا با دشمن
با «ابن ملجم» مهربان باش
✍️امام علی علیه السلام وقتی به هوش آمدند، نگاهشان به «ابنملجم» افتاد كه دست هايش را بسته بودند. امیرالمومنین با صدايي ضعيف فرمودند: «اي ابن ملجم! جنايتي هولناك مرتكب شدي. آيا براي تو امام بدی بودم كه اين گونه مرا پاداش دادي؟ آيا به تو احسان نكردم؟»
سپس امام علی علیه السلام به امام حسن علیهالسلام فرمودند: «پسرم! با اسير خود مدارا كن و دربارهي او رحمت و مهرباني پيشگير. آیا نميبيني كه چشمهاي او از ترس چگونه گردش ميكند و دلش مضطرب است؟!»
امام حسن عليه السلام فرمودند:
«او به شما ضربت زده و دل ما را به درد آورده، ولی دستور میدهید با او مدارا كنیم؟»
💥امام علی علیه السلام فرمودند:
«آري پسرم! ما از اهل بيت رحمت و مغفرتيم. به حقي كه به گردن تو دارم، از آن چه خود ميخوري، به او بخوران و از آن چه خود ميآشامي، به او بياشام. او را به غل و زنجير مكش و دستهايش را نبند»
📚بحارالانوار - جلد 42 - صفحه 287
📚منتهی الآمال - جلد 1 - صفحه 187
https://eitaa.com/masuman