✳️ #کروناونبردتمدنها
محمدحسین حمزه
رویدادهای معطوف به همهگیری کرونا در ایران و غرب، نشانههایی عینی برای ادراک کلی وضعیت تمدنی در دو سوی جغرافیای عالم است. یک طرف، تمدّن مادی غربی، که به اعتراف متفکرین اروپایی و آمریکایی رو به فرسودگی است و سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران که خط کلی و هدف نهایی آن، بنای تمدن نوین اسلامی است.
در گذشته، همزمان با قرون وسطی در غرب که اروپاییها آن را دوران جهالت و سیاهی مینامند، مسلمانان مشعل علم و کشورداری را در تمدن اسلامی در دست گرفته بودند و سرزمینهای اسلامی دارای کتابخانهها، بیمارستانهای عظیم و نهضت علمی بود. دورانی که مقارن بود با تاریکی مطلق علمی در اروپا و شرایطی که با رواج افکار متحجر، خرافی و عقبمانده، مسبب یک پیشرفت علمی را به جرم جادوگری آتش میزدند. تمدن اسلامی در قرنهای چهارم و پنجم هجری در نقطه اوج قرار داشت و غرب پیشرفت امروز خود را مرهون این تمدن است.
غرب امروز درگیر بحرانِ در حال افزایش اخلاقی و معنوی است و ارزشهای اخلاقی در آن به انحطاط رفته است. خشونت، خودپرستی، خودکشی و احساس پوچی و ناامنی در آنجا رواج دارد. تمدن غرب که بنا به اعتراف مورخان و اندیشمندان غربی، با استفاده از ترقی و دانش مسلمین بنا شده است و از تمدن اسلامی تغذیه کرده است، علیرغم ظاهر پر زرق و برق و جلوههای فناوری و ابرازهای سرعت و سهولت، به این دلیل که خالی از معنویت بود، کشورها را استعمار و ملتها را اسیر، تحقیر و فقیر کرد. این تمدن از همین رو، با وجود دانش پیشرفته، نتوانسته موجب آرامش و نجات بشر شود. برخی اندیشمندان اساسا روی پیشرفت تک بعدی غرب در بُعد سختافزار و تهی شدن از معنویت و اخلاق، نام توسعه نمیگذارند.
در این سو، ایران اسلامی با تاریخ و تمدنی سرشار از افتخارات علمی است که با حرکت نجات بخش انقلاب اسلامی به سمت یك تمدن نو مبتنی بر فرهنگ و اندیشه اسلامی و هدیه آن به بشریت پیش میرود. تمدّنی که در آن مادیت و پیشرفت در زندگی مادی، در دل معنویت، خداخواهی و تعالی اخلاقی قرار دارد. ایران اسلامی به برکت انقلاب، به کانونی قوی برای تحقق آرمان بزرگ تمدن اسلامی تبدیل شده و از بدو انقلاب تاکنون ایران و سرزمینهای اسلامی در آسیا و آفریقا، میدان این نبرد تمدنی است.
مواجهه ایران - غرب و آمریکا با کرونا را از دریچه این سابقه تاریخی و تمدنی میتوان مورد ارزیابی قرار داد. رفتار جوامع غربی و آمریکایی در قبال کرونا،نمایی تازه از سقوط اخلاق، فرهنگ و هیمنه تمدن غرب را برابر دیدگان جهانیان گذاشت.نمایی که آن را با تأسف در قالب هجوم به فروشگاهها و خالی شدن قفسهها، قاپیدن کالاها از یکدیگر، کتککاری بر سر برداشتن اقلام مورد نیاز و تقلای خرید اسلحه برای محافظت از خود و کالاهای بهداشتی و بیمهری مردم به پرستاران و پزشکان نظاره کردیم. در تمدنی که اساس آن مادیگری و خودخواهی است، انسانها باید از هم در هراس باشند.
همزمان در ایران نهضت مردمی مبارزه با کرونا پا گرفت و جلوههای زیبا و مثالزدنی از همافزایی، مشارکت، همکاری و انسجام اجتماعی خلق شد. کشورهای اروپایی و آمریکایی محمولههای پزشکی را از یکدیگر سرقت میکنند، در غرب و آمریکا فروشگاهها غارت و قفسهها خالی شد، برخی فروشگاههای بزرگ از ترس آشوب با زره پوش محافظت میشوند! اما در ایران برخی مردم همین کالاها را نذر کردند و در مساجد کارگاههای تولید ماسک راه انداختند.
در آمریکا و غرب بر سر اقلام بهداشتی کتککاری شد اما در ایران بسیجیها با راهاندازی پیک موتوری رایگان، اقلام مورد نیاز مردم را تهیه و به درب منازل آنها میبرند.
برخی پرستاران در کشور برای خدمت به بیماران، جشن عروسی خود را به تعویق انداختند. یک پرستار نذر میکند که بخشی از هزینههای عروسی خود را برای خرید ماسک صرف کند.
هزاران اکیپ از سوی روحانیان، بسیجیان، هیئتهای مذهبی، گروههای جهادی، امدادی، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و اقشار مختلف مردم برای پاکسازی خیابانها و کوچهها تشکیل شد. طلاب و روحانیان طرح «همراه جهادی» راهاندازی کردند و در شرایط قرنطینه مبتلایان، با مهربانی و محبت مشغول پرستاری از آنها شدند.
در آمریکا و غرب، سالمندان و مبتلایان به برخی بیماریها را از اولویت درمان کرونا خارج میکنند. عدالت در آنجا مسئلهای است ابزاری، فرعی و درجه دو و نفع و سود و پول مسئله اصلی. اما در قرآن کریم تصریح شده است که «هر کسی که انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است» (مائده ـ 32) در ایران سالمندان به وفور در شمار بهبودیافتگان و ترخیصشدگان از بیمارستانها هستند و از دیدگاه اسلام، عدالت آمیخته به معنویت است و کسی که صبح بیدار شود و اهتمام به امور مسلمین نداشته باشد، مسلمان نیست.
👇👇👇👇👇
آمریکا در حالیکه خود از کنترل بحران ناتوان است، با تکبر و فریب، کمکهای پزشکی به ایران را در صورت درخواست وعده میدهد و دنبال انداختن ما در تله مذاکره و زمین زدن قدرت موشکی و منطقهای ایران است؛ در حالیکه مسئولان خارجی خواستار بهرهگیری از تجارب ایران در مبارزه با این ویروس شدهاند. اروپا به کانون شیوع کرونا تبدیل شده، پزشکان و مسئولان آمریکایی و اروپایی به کمبود ملزومات پزشکی اذعان دارند اما آمریکا برای تأمین نیازهای خود، دست گدایی به سوی دیگر کشورها دراز کرده است. ایران اما، در شرایط تحریم، موفق به تولید کیت تشخیص کرونا شده، رکورددار تعداد بهبودیافتگان است و به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توانسته بیش از 90 درصد از جمعیت هدف را در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا، غربالگری کند.
رفتار معقول و متعارف مردم ایران اسلامی و فراوانی اقلام بهداشتی سفیر انگلیس را به تعجب واداشته بود. او با انتشار تصویری از یک فروشگاه در تهران که قفسههای پر از دستمال کاغذی و خانمی را که به نحوی معمول در حال برداشتن و خرید آن است، نشان میداد، با لحنی نکوهشآلود خطاب به مردم انگلیس نوشت: «خرید امروز در تهران. موردی که شما خیلی نگرانش بودید.»
جنیفرگرین، نویسنده آمریکایی نیز درباره رفتار مردم ایران در شرایط همهگیری کرونا مینویسد؛ «مردم برای خرید همدیگر را هل نمیدهند، دعوا نمیکنند، چنگ نمیزنند... این چیزها را با سایر نقاط دنیا مقایسه کنید و ببینید ایران چقدر متفاوت است. من آرزو میکنم بقیه مردم دنیا در مواجهه با کرونا، از ایرانیان یاد بگیرند. اینها در حالی است که مردم ایران تحت تحریم هستند... فکر کردم بهتر است به جای برگشتن به آمریکا در ایران بمانم.»
مشارکت مردم و کادر بهداشتی و درمانی و روحیه ایثار، فداکاری و خدمترسانی، برآمده از دلهای پر از ایمان و معنویت، زندگی در سایهسار احکام اسلام و قرآن و نظام مقدسی است که میراثدار تمدن اسلامی و آغشته به خون هزاران شهید است و جهتگیری به سوی ایجاد تمدنی پیشرفته بر پایه معارف زندگیساز اسلام دارد.
در آن سو، مواجهه فاجعهبار با کرونا در آمریکا و جوامع غربی که شنیعترین کارها در آن عرفی و حتی قانونی شده است و مخالفت با آنها، محکومیت را در پی دارد، چندان تعجبی نداشت. این بلوك و تمدن با خشونت و حیله پابرجاست و عاقبت خیری برای آن متصور نیست.
اتفاقات اخیر در ایران و غرب را در امتداد پیروزیهای زنجیره مقاومت اسلامی به رهبری ایران اسلامی و تحولاتی باید دید که ناظران غربی، آنها را جنگ تمدنی و آغاز نظم پساغربی در جهان میدانند. تحرکات و فتنهانگیزی آمریکا و غرب هم ناشی از دست و پا زدن و مغلوب شدن در همین جنگ تمدنی است. تمدن غرب، خود را در برابر تجدید حیات و سر برافراشتن اسلام و قرآن و نقشآفرینیها و موفقیتهای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی رو به زوال و شکست میبیند.
پرچم اسلام و قرآن که در ایران به اهتزاز درآمده است، قلوب میلیونها انسان را به خود جذب کرده است و انقلاب اسلامی با قدرت و ظرفیت متراکم بهویژه با همت جوانان مؤمن و انقلابی، به تعبیر امام خامنهای به سوی طلوع خورشید ولایت عظمی حرکت میکند. مردم دنیا نیز از مدیریت محور سلطه و شرارت بر عالم خستهاند و تشنه حاکمیت الهی بر جهان هستند.
انگیزه قوی، خیرخواهی و ایثار، مجاهدت دائم، ایمان و اخلاص و تقوای فردی و جمعی و نمونه آنچه در راهپیمایی اربعین و مبارزه با کرونا در کشور مشاهده شد، مصادیق نصرت الهی و جانمایههای حرکت به سمت آینده روشنِ تمدن نوین اسلامی و رساندن بشریت زخم خورده به کرامت و حیات طیبه است
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈🙏 عضوشوید
✳️ «ویروس کرونا و آینده سیاست جهانی»
💢 دکتر منوچهر محمدی
نویسنده مقاله نه خود را پیشگو می داند و نه جام بلورین پیش رو دارد که در آن نظر افکنده آینده را ترسیم کند بلکه به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و باز شدن دریچه بسیار وسیعتر و فرامادی تر از دریچه نگاه پوزیتیویستها توانسته است نگاه جدیدی را با روش کلان نگری و با تکیه بر مطالعات عمیق تاریخی در روابط بین الملل و با تکیه برتجربه ی پیش روی بعد از انقلاب اسلامی را به دانشجویان خود ارائه دهد که مقرون به واقعیت بوده و در تألیفات خود نیز ارائه دهد.
شیوع ناگهانی ویروس کرونا و گسترش آن از چین و ایران به جهان غرب اینجانب را بر آن داشت که با همین نگاه کلان و پیوند این ماجرا باحوادث سیاسی و اجتماعی وبا تکیه بر علم آینده پژوهی سناریویی را که به نظر این جانب مقرون به واقعیت میباشد ترسیم نموده و در این مقاله آن را تبیین نمایم.
1⃣ تردیدی نیست که ایالات متحده آمریکا در دههای اخیر شکست سختی از جمهوری خلق چین در حوزه اقتصاد خورده است و از آینده قدرت اقتصادی این کشور با جمعیت یک و نیم میلیاردی به شدت بیمناک بوده و تلاش زیادی کرد تا از طریق افزایش تعرفه های گمرکی بر کالاهای چینی با قدرت اقتصادی چین مقابله کند ولی موفق نشد و چین همچنان به عنوان یک غول اقتصادی در صحنه روابط بین المل باقی ماند.
2⃣ به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار یک نظام دینی بنام جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت برتر ایدئولوژیک درتقابل با استکبار جهانیی بویژه ایالات منحده آمریکا قد علم کرده و از یک نظام وابسته و تحت سلطه آمریکا و انگلیس به یک نظام مستقل ومدعی وخصم قدرتهای امپریالیستی جهان تبدیل شد وعلیرغم همه توطئه های شرق و غرب به ویژه آمریکا در این دوران چهل ساله به یک قدرت برتر و صاحب نفوذ منطقه درغرب اسیا وحتی فرا منطقه تبدیل یافته و در مقابل همه توطئه ها و فشارهای طاقت فرسای آمریکا در تحریم های همه جانبه ایستادگی نموده و با ضرباتی که ازنظر نظامی در سال گذشته بر آمریکا و همچنین انگلیس وارد آورد مخصوصا در جریان ساقط نمودن پهباد آمریکائی و مهمتر از آن ضربه هولناکی که برای اولین باربعد از جنگ جهانی دوم بر پایگاه نظامی آمریکایی در عین الاسد وارد نمود به عنوان یک ابرقدرت منحصر به فرد جایگاه ابر قدرتی آمریکا را در سطح جهانی به چالش کشاند. بنابراین آمریکا به این جمعبندی رسید که جمهوری اسلامی را نه از طریق تحریم های اقتصادی و نه ازراه برخورد نظامی میتواند شکست دهد وباید چاره اندیشی دیگری کند.
3⃣ با توجه به شکست هائی که آمریکا هم از جمهوری خلق چین در حوزه ی اقتصاد و هم از جمهوری اسلامی ایران در حوزه ی اقتدار سیاسی نظامی و فرهنگی در منطقه استراتژیک جنوب غرب آسیا خورده است تصمیم گرفت که به آخرین شیوه غیر انسانی و وحشیانه که همانا جنگ میکروبی میباشد متوسل شود و با این امید که با اشاعه ی ویروس کرونا که ظاهراً توسط وزارت دفاع آمریکا رشد و تکثیر یافته بود به جنگ این دو قدرت آسیائی بیاید و به همین دلیل است که ابتدا این ویروس در ووهان چین نشر و گسترش یافت و دیری نپائید که در ایران آن هم دریک شهر مذهبی آنجایی که مرکز و زیربنای انقلاب اسلامی می باشد شایع نماید!!
4⃣ دولت آمریکا تصور میکرد که میتواند شیوع این ویروس را به همان دو کشور آسیایی محدود نموده و با توجه به فاصله جغرافیایی آن دو کشور با جهان غرب به ویزه آمریکا نمیتواند گزندی به آنها بزند. غافل از اینکه( و مکر و مکرالله والله خیرالماکرین)آنها سعی میکنند که به خدا مکر وحیله بکنند درحالیکه خداوند خود بهترین مکر کنندگان است)
5⃣ برخلاف پیشبینی تولید کنندگان و اشاعه دهندگان این ویروس و در عین حیرت و شگفتی آنها ملاحظه کردید که این ویروس مرز های جغرافیایی را به سرعت درنوردیده و وارد اروپایی میگردد که نه تنها آمادگی برای چنین مهمان ناخوانده را ندارد و در مقابل هجوم این ویروس به ویژه در ایتالیا و اسپانیا و به دنبال آن در سایرکشور های اروپایی مانند آلمان فرانسه و انگلیس نفوذ کرده وحتی در درون کاخ های مستحکم ملکه انگلیس و بالا ترین مقام سیاسی این کشور یعنی نخست وزیر کابینه هم وارد شده و آنها را مبتلا میکند و دولتهای عضو اتحادیه اروپا به جای آنکه دورهم جمع شده و راه چاره عمومی بیابند هر کدام به فکر نجات خود بوده و از همکاری با یکدیگر احتراز میکنند و امروز شرایطی در سراسر اروپا بوجود آمده که به قول نخست وزیر اسپانیا دولتمردان اروپایی درمانده و سرگردان با کمبود های عظیم وسائل بهداشتی و کادر مجهز پزشکی و پرستاری دست به گریبانند.
👇👇👇👇👇
6⃣ آمریکا به عنوان قاره جدید با وجود فاصله زیاد از قاره های کهن و وجود اقیانوس اطلس در غرب و اقیانوس کبیر در شرق این کشور پهناور خود را ایمن میدید بر خلاف تصور دولتمردان و حتی مردم آمریکا ملاحظه گردید که این میهمان ناخوانده و خودساخته به خلق کننده خود هم رحم نمیکند و خیلی زود دامن آنها را هم فرا خواهد گرفت. جالب انکه آغاز این آلودگی از شهر نیویورک که بزرگترین مرکز اقتصاد جهان میباشد شروع میگردد و بخاطر پایین بودن سطح بهداشت و فاصله طبقاتی عظیم و بدون انیکه هیچ گونه آمادگی برای استقبال از این ویروس در این شهر وجود داشته باشد و خیلی زود مسئولین و مدیران این ایالت بزرگ آمریکا آنچنان دست بسته و سرگردان شدند که نمومه آن در الزام پرستاران به استفاده از کیسه های زباله برای ایمن بودن از نفوذ این ویروس بود که هیچ گونه ایمنی برای آنها ایجاد نکرده و یا اینکه مجبور باشند یک ماسک یک بار مصرف را برای چند هفته مورد استفاده قرار دهند و امروز با جمعیت بالای سیصد هزار نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا این کشور را در راس مبتلایان قرار داده و گوی سبقت را در شیوع این ویروس از سایر کشور ها ربوده است به طوری که یک نوع هرج و مرج و نا آرامی در جامعه آمریکا به وجود آمده و هر فرد امریکایی برای حفظ جان خود به دنبال خرید اسلحه برای روزی که شرایط به حدی برسد که نوعی جنگ داخلی به وجود آمده و هر کدام باید به فکرحفظ جان خود و خانواده اش باشد!
7⃣ ایالات متحده ی آمریکا اینک درشرایطی است که رئیس جمهور آن که فردی تاجر مسلک میباشد و بجزبه مسائل اقتصادی به چیز دیگری فکر نمیکند چرا که همین اقتصاد سر مایه داری که نود درصد از آن در اختیار کمتراز ده در صد جامعه میباشد اورا به قدرت رسانده اند و باید منافع آن هارا تأمین کند درحالیکه نود درصد جامعه که از همه امکانات بهداشتی و رفاهی محروم میباشند و برای این رئیس جمهور اهمیتی ندارند. از هم اکنون نوعی تعارض و تضاد میان او و شهروندان امریکایی بر سر اینکه اولویت با سلامت و جان انسانها و یا حفظ رشد اقتصادی کشور میباشد به وجود آمده است. یقیناً دونالد ترامپ بر موضع خود که اولویت با حفظ رشد اقتصادی است پافشاری خواهد کرد اگر چه مجبور شده به مسأله بحران کرونا آنهم تحت فشار افکار عمومی به پردازد.
8⃣ در رابطه با اینکه دوره ی ابتلای به این ویروس در آمریکا کوتاه خواهد بود یا طولانی مدت و با توجه به اینکه هنوز به نقطهی اوج خود نرسیده است به احتمال زیاد این کشور برای حداقل یک سال آینده گرفتار این مصیبت خواهد بود و جامعه ی آمریکا تحمل این شرایط را که موجب تلفات بیشتر، ناامنی بیشتر بی کاری و عدم اشتغال بیشتر و به تبع آن رکود و احیا ناً بحران اقتصادی خواهد گردیده نخواهند داشت و سامانه مدیریتی در مقابل طغیان جامعه از دست مدیران خارج گردیده و فروپاشی یا حداقل تضعیف نظام حاکم در آمریکا رادر همه ای ابعاد اجتماعی سیاسی امنیتی فرهنگی و نظامی به دنبال خواهد داشت .چیزی که رئیس جمهور فعلی آمریکا این شرایط فروپاشی را در مبارزات انتخاباتی خود پیش بینی کرده بود.
9⃣ همانطور که در مطالعات قبلی این جانب بویژه در کتاب استراتژی نظامی آمریکا بعد از 11 سپتامبر که بیست سال قبل به رشته تحریر دراورده بودم و در آنجا مطرح کرده بودم فروپاشی آمریکا به مراتب بدتر از فروپاشی اتحاده جماهیر شوروی خواهد بود چرا که این کشور با نابودی حقوق بومیان و فرستادن بیش از شصت ملیون سرخ پوست به گورستان با مرض سیاه زخم توسط مهاجرین اروپایی مخصوصاً انگلیسی بنا نهاده شده است بدون آنکه هیچ گونه انسجام و وحدتی میان این مهاجرین شکل بگیرد و تنها دو عامل رفاه و امنیت در تجمع آنها نقش داشته است. و این دو عامل نیز در این بحران اخیر از آنها گرفته شده است و لذا پیش بینی میشود که یک نا امنی و به احتمال زیاد جنگ داخلی بی امان و بی رحمانه میان ساکنین و ملیت ها و رنگین پوستان در بگیرد و نه تنها دولت مرکزی تضعیف گردیده و یا از پای دراید بلکه بر سر ثروتهای باقی مانده میان ایالت های مختلف جنگ و درگیری روی داده و ادامه پیدا کند و به عبارت دیگر احتمالاً این نهاد سیاسی به نام ایالات متحده آمریکا از صفحه ی روزگار محو شود همانطور که دولتی به نام یوگسلاوی با تجزیه آن از صفحه ی روزگار محو گردید.
👇👇👇👇👇
🔟 در چنین شرایطی نه تنها نظام سرمایه داری آخرین روز های عمر خود را می گذراند بلکه حاکمیت سلطه جویانه ای غرب نیزبر جهان به پایان راه خود خواهد رسید و بعد از بحران کرونا ما شاهد شکلگیری نظام سیاسی جدیدی در جهان خواهیم بود که در این نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین و روسیه فدراتیو بازیگران اصلی خواهند بود و با توجه به عدم وجود تضاد فکری و ایدئولوژیک میان این سه بازیگرانها میتوانند نظم جدیدی را که با بیداری ملتهای مسلمان و مستضعف در آفریقا و امریکای لاتین و همچنین آسیا ایجاد کنند و در این نظام جدید اروپاییها باید خود را بازسازی نموده و واقعیت برتری بازیگران جدید را پذیرا باشند وگرنه جایگاه مطلوبی در این نظام برای آنها متصور نیست.
1⃣1⃣ اگر چه چین و روسیه از نظر اقتصادی و نظامی بر جمهوری اسلامی برتری نسبی دارند ولی بخاطر فقدان یک ایدئولوژی جهانی در این دو کشور و عدم تضاد راهبردی، جمهوری اسلامی با تکیه بر مبانی مکتب اسلام و قرار گرفتن در صف مقدم مبارزه با استکبار جهانی و حمایت از مستضعفین جهان جایگاه برتری را در نظام سیاسی جدید جهان خواهد داشت.
2⃣1⃣ در پایان لازم به ذکر است که با توجه به باور و اعتقاد ما شیعیان و همه مسلمین جهان به مهدویت و ظهور منجی عالم بشریت امام زمان(عج) و همچنین وعده تخلف ناپذیر الهی در قرآن مبنی بر حاکمیت و خلافت مستضعفین در جهان احتمال عینیت این سناریو بیشتر بوده و چند گامی مارا به ظهوربقیه الله الاعظم و حاکمیت مستضعفین نزدیکتر خواهد کرد.
انشاءالله
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈🙏 عضوشوید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #جدایی_کالیفرنیاازآمریکا
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈🙏 عضوشوید
✳️ #شهدای_خدمت
🌷شادی روح شهدای جبهه ی سلامت صلوات
♦️آپدیت: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹
🔴 ⚫️ اسامی کادر درمان سراسر کشور که در مقابله با #کرونا جان باختند:
۱_ دکتررضاکوچکی نیا.پزشک عمومی #رشت
۲_ دکتر حمید لطفی.متخصص ارتوپدی #رشت
۳_دکترسیامک دیوشلی.متخصص اطفال #انزلی
۴_دکتر مصطفی صمدی.پزشک عمومی #بابل
۵_دکتر محمد علی ربیعی.پزشک عمومی #شفت
۶_دکتر محمد محمدی.پزشک عمومی #رشت
۷_دکتر سید مظفر ربیعی.متخصص بیهوشی #بابل
۸_دکتر موسی فتح آبادی.متخصص طب اورژانس #تهران
۹_دکتر وحید منصف. متخصص طب اورژانس #رشت
۱۰_دکتر فرید نیرویی.متخصص جراحی #بابل
۱۱_دکتر حبیب الله پیروی.فوق تخصص جراحی عروق #تهران
۱۲_دکتر سعید عزیزی.متخصص چشم #زابل
۱۳_دکتر ایرج ابراهیم نژاد.پزشک عمومی #بابل
۱۴_دکتر صمد بابازاده.پزشک عمومی #بابل
۱۵_دکتر تقی اهرچی فرشی.متخصص اطفال #تبریز
۱۶_دکتر غلامعلی معنویان.پزشک عمومی #ساری
۱۷_دکتر شیرین روحانی راد.پزشک عمومی #پاکدشت
۱۸_دکتر مهدی وریجی.پزشک عمومی #تهران
۱۹_دکتر سهیل کیانفر.متخصص اورولوژی #رشت
۲۰_دکتر عباس توسن.متخصص گوش و حلق وبینی #بابل
۲۱_دکتر ایرج ابراهیمی نژاد.پزشک عمومی #بابل
۲۲_دکتر افشار امیری.متخصص روانپزشکی #تهران
۲۳_دکتر وحید ایروانی.متخصص روانپزشکی #تهران
۲۴_دکتر سورنا میرمیرانی.دکترای روانشناسی #آمل
۲۵_دکتر اردشیر شیران.پزشک عمومی #اصفهان
۲۶_دکتر اسماعیل یزدی.جراح فک وصورت #تهران
۲۷_دکتر سید یوسف موسوی.پزشک عمومی #گلستان
۲۸_دکتر محمد بخشعلی زاده،پزشک عمومی #رشت
۲۹_دکتر رائولا راگوتام. متخصص داخلی هندی #ساوه
۳۰_دکتر کیوان یغمائی .متخصص پوست #تهران
۳۱_دکتر عبدالله عباسی.متخصص عفونی #گرگان
۳۲_دکتر مرتضی وجدان.پزشک #مشهد
۳۳_دکتر علی محمودخان شیرازی.پزشک عمومی #شیراز
۳۴_دکتر حمیدرضا مهینی.پزشک عمومی #پاکدشت
۳۵_دکتر نیلوفر اسماعیل بیگی.پزشک عمومی.محب #تهران
۳۶_دکتر ارسطو رستم نژاد.پزشک عمومی #پاکدشت
۳۷_دکتر حسین جوهری.متخصص گوش،حلق وبینی #قم
۳۸_دکتر میسور بعلبکی.متخصص بیهوشی. لاله #تهران
۳۹_دکتر وحید یحیوی. فوق تخصص خون #بجنورد
۴۰_دکتر امیرمجد سجادی.دندانپزشک #تهران
۴۱_دکتر مجید فرهاد پزشک عمومی #کاشان
۴۲_دکتر میرعباس هاشمی.متخصص بیهوشی #آذرشهر
۴۳_دکتر سیدحسین احمید میری .پزشک عمومی #کرج
۴۴_ دکتر مجتبی عابدیان.پزشک عمومی #نکا
۴۵_دکتر حمید رضا حجاران طوسی. پزشک عمومی #تهران
۴۶_دکتر حمیدرضا زینعلی.داروساز #تهران
۴۷_دکتر عبدالشکور هژیرامیری.داروساز #رشت
۴۸_دکتر حمیدرضا داوودی.داروساز #مازندران
۴۹_دکتر محمدعلی پورهاشم.داروساز #تهران
۵۰_دکتر سعید مومنی.متخصص علوم آزمایشگاهی #رودسر
۵۱_طاهره اسمعیلی.پرستار بهشتی #قم
۵۲_احمد سلیم آبادی.پرسنل کامکار #قم
۵۳_محمدقادر نوروز مهر.پرسنل بیمارستان #رشت
۵۴_امیررضاهنرکار.فیزیوتراپیست #تهران
۵۵_جمشید محدثی.شبکه بهداشت #رامسر
۵۶_ داریوش پیشرو.پرسنل علوم پزشکی #گیلان
۵۷_ذبیح الله کاویانی.پرسنل مرکز سلامت #بروجن
۵۸_ایمان معین زاده.پرستار #آستانه_اشرفیه
۵۹_قربانعلی حسینزاده.پرستار #کاشان
۶۰_تهمینه ادیبی.پرستار #انزلی
۶۱_رضا پورساکی.پرستار #آبادان
۶۲_رضا روستا.پرسنل اختر #تهران
۶۳_حانیه عدالتی.پرسنل شفا #تاکستان
۶۴_انوشه بیکیان.ماما #رشت
۶۵_جواد جلالی نیا.کارشناس بیهوشی #بابل
۶۶_محسن خادم .کارشناس اتاق عمل #کاشان
۶۷_رقیه رونقی.بهورز #صومعه_سرا
۶۸_عظمت موسوی.مامای مرکز بهداشت #ساری
۶۹_ناهید نوشاد.پرستار #گیلان
۷۰_غلامحسن قربانی.بهورز #شفت
۷۱_شهروز کریمیان.پرستار فیاض بخش #تهران
۷۲_حسن ارباب.پرسنل کامیاب #مشهد
۷۳_بانو خوشگفتار.پرسنل بیمارستان #فومن
۷۴_اسماعیل بخشی پور.پرسنل رازی #رشت
۷۵_آقای زهتاب.پرسنل بیمارستان #رشت
۷۶_آقای سیدآل حسینی.پرسنل بیمارستان #رشت
۷۷_خانم ایزدپناهی.پرستار #شیراز
۷۸_مولود جعفری،پرستار فیاض بخش #تهران
۷۹_ علی شیخ مرادی.پرستار #رشت
۸۰_شهربانو جعفری.بهورز #اشکور
۸۱_نرجس خانعلی زاده. پرستار #لاهیجان
۸۲_رامین عزیزی فر. پرستار #تهران
۸۳_غلامرضا وثوقی کیا.پرستار #رشت
۸۴_محمد کاظم گلرسان.کارشناس آزمایشگاه #یزد
۸۵_سعادت شکیبایی.پرستار #یاسوج
۸۶_اشرف ململی.پرسنل بیمارستان #تهران
۸۷_نادرحسین پور.پرسنل پیروز #لاهیجان
۸۸_کامران بیات.اتاق عمل فیروزآبادی #تهران
۸۹_محمود شمس الدینی.پرسنل صدوقی #یزد
۹۰_محمد یار احمدی.پرسنل بیمارستان #سقز
۹۱_علی اصغر رهبان.پرسنل بیمارستان #بابل
۹۲_منوچهر ساداتی. علوم پزشکی #بابل
۹۳_مجید اردشیری.علوم پزشکی #بابل
۹۴_مرضیه حسینی نژاد.علوم پزشکی #بابل
۹۵_مهدی افشاری.شبکه بهداشت #ملایر
۹۶_رشید شیخ آقایی.بهورز #بوکان
۹۷_علی اکبر ناظری پور.پرسنل بیمارستان #سمنان
۹۸_رضا فتحعلی.پرسنل اورژانس #تهران
۹۹_اسدالله شیخ جابری.پرسنل بیمارستان #زنجان
۱۰۰_خانم سیگارودی.ماما مرکز بهداشت #ساری
۱۰۱_مجید تاجیک.پرستار بیمارستان کیان #تهران
@mrgh110 👈🙏 عضو شوید
✳️ #ازشعارتاعمل
به دنبال گزارش تفریغ بودجه که توسط رئیس دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی در صحن علنی قرائت شد عکس العمل متفاوتی را از دولتمردان مشاهده کردیم بررسی عکس العمل دولت در مقابل گزارشهای تفریغ بودجه قابل تأمل و توجه است.
دولت روحانی درباره شفافیت شعارهای بسیاری میدهد اما کارنامه آن نشان میدهد در عمل علاقهای به آن ندارد. برای نمونه دولت از بودجه سال 1396 بیش از 60 درصد انحراف داشته و بودجه 17 شرکت دولتی در سال 96 گزارش نشده و نیامده بود.
اما گزارش تفریغ بودجه سال 1395 از این هم قابل تاملتر بود. گزارش تفریغ بودجه ۹۵ نشان میداد دولتی که منتقد دولت سابق بود و از بیانضباطی بودجهای آن انتقاد میکرد، «بخش بزرگی از درآمد به خزانه واریز نشده» و مشخص نبوده این درآمدها کجا هزینه شده است.
بدتر از آن، این موضوع که دولت ۸۰ درصد از تبصرهها و احکام بودجه مصوب را اجرا نکرده یا ناقص اجرا کرده بوده است!
عادل آذر درباره بهمن ماه سال 96 درباره گزارش تفریغ بودجه 95 گفته بود: دولت در حال آیندهفروشی است و این از علائم بیانضباطی مالی عمومی است.
واکنش دولتمردان به این گزارش نیز جالب است و نوع نگاه آنان به مسئله نظارت و شفافیت را نشان میدهد ، آنجایی که محمدباقر نوبخت رئیسسازمان برنامه و بودجه درباره گزارش تفریغ بودجه 95 میگوید؛ «انتظار میرفت گزارش تفریغ بودجهای که ارائه شده، برمبنای گزارش قوه مجریه باشد(!) اما دیوان خود اقدام به تهیه گزارش کرده حداقل کار این بود که دولت را از گزارش مطلع کرده تا راجع به شبهات و ابهامات پاسخ دهد تا تشویش اذهان عمومی مورد سوءاستفاده رسانههای خارجی قرار نگیرد(!)» و در جای دیگری مدعی میشود دیوان با این گزارش حیثیت دولت را برده است!
اما واکنش دولتیها به گزارش تفریغ بودجه 97 از این هم جالبتر است. محمود واعظی رئیسدفتر رئیسجمهور در مورد ورود قوه قضائیه به تخلفات مورداشاره دیوان محاسبات در گزارش خود ابراز امیدواری کرده که «رسیدگی قضایی به این مسئله، منجر به این شود که رویه فعلی قرائت گزارش تفریغ بودجه سنواتی که ناکارآمد، ابهامزا و موجب تشویش اذهان عمومی است برچیده شود»! گویا دولتمردان تصمیم گرفتهاند به جای اذعان بهاشتباهات خود و جبران آنها و برخورد با متخلفان، صورت مسئله را پاک کرده و نظارت دیوان محاسبات بر بودجه سالانه را حذف کنند و احتمالاً اگر بشود اصل دیوان را هم برچید چه بهتر!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
🟢 مأمورهای خدا
✳️ #مامورخدا
تا بحال به مأمور های خداوند بر روی زمین دقت کرده اید ؟
🔸عنکبوت،🕸
پیامبر را در غارحرا از شر دشمنان حفظ می کند .
«الّا تنصروه فقد نصره اللّه»
🔸کلاغ
معلّم بشر می شود و به قابیل یاد میده که چطور بدن برادرش رو دفن کنه
«فبعثه اللّه غرابا»
🔸هدهد 🕊
مأمور رساندن نامه سلیمان به بلقیس میشود
«اذهب بکتابی هذا»
🔸 پرنده های ابابیل، 🦅
که مأمور سرکوبی فیل سواران و محافظت از کعبه میشوند .
«و ارسل علیهم طیرا ابابیل»
🔸 اژده ها🐲
وسیله ی حقّانیّت و اثبات ادعای موسی علیه السلام میشود .
«هی ثعبان مبین»
🔸نهنگ🐬
که مأمور میشه یونس رو تنبیه کند .
«فالتقمه الحوت»
🔸موریانه 🐜
که وسیله ی کشف مرگ حضرت سلیمان می شود .
«تأکل منساته»
🔸 سگ🐶 اصحاب کهف
که مأمور نگهبانی از آنها در غار می شود .
«و کلبهم باسط ذراعیه بالوصید»
🔸چهار پرنده 🦅
که سبب اطمینان ابراهیم به قدرت خدا برای زنده کردن مردگان می شود. «فخذ اربعة من الطیر»
🔸 الاغ🐎
که سبب یقین عُزیر به معاد و زنده شدن مردگان می شود .
«و انظر الی حمارک»
✍ خداوند بر نمرود پادشاه ظالم و ستمگر زمان حضرت ابراهیم علیه السلام پشه اى🕷 را مسلط کرد و روى لب نمرود نشست و اورا گزید
نمرود خواست با دست پشه را دور کندکه پشه به بینى نمرود رفت و از آنجا به مغزش رسید و چهل شب او را عذاب و آزار داد تا هلاک شد .
نمرود با اونهمه قدرت
با پشه ای از بین رفت😲😏
✍ کسی چه میدونه
شاید ویروس کرونا 🐾هم یکی از ماموران خداست .
🔴🔴🔴🔴
ویروس به این کوچکی رو خدا بر جهان مسلط کرده
طوری که قدرت های بزرگ دنیا از نابود کردنش عاجز شده اند .
✅ شاید به خودشون بیان و دست از سرکشی در برابر خدا بردارن .
🌸 الله اکبر 🌸
خدا بزرگتر از آن است که توصیف شود .
🟢🟢🟢
و این روز ها بزرگی خدا رو بیشتر از قبل متوجه میشیم وپناه میبریم به ذات پاکش !
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #معمای_سیاسی
1⃣ کدام جریان سیاسی است که دولت يک نظام را در اختيار مي گيرد تا زمينه را براي سقوط همان نظام فراهم سازد و اگر نتواند دولت را در اختيار بگيريد، لشکرکشي خياباني مي کند! ؟
2⃣ کدام جریان سیاسی است که از کشورهاي ديگر درخواست تحريم و حتي تجاوز نظامي به کشور خود را دارد،؟
3⃣ کدام جریان سیاسی است که عليه متحدان کشورش اقدام مي کند،؟
4⃣ کدام جریان سیاسی است که در حکومت حضور دارد اما قانون اساسي آن را قبول ندارد،؟
5⃣ کدام جریان سیاسی است که مي گويد اگر نظام سقوط کند، در حکومت بعدي هم حضور دارد،؟
6⃣ کدام جریان سیاسی است که به دنبال خلع سلاح کشور خودش است،؟
7⃣ کدام جریان سیاسی است که دشمن کشورش آن را پياده نظام خود در آن کشور توصيف مي کند،؟
8⃣ کدام جریان سیاسی است که به دنبال تجزيه کشور خود است ؟
9⃣ کدام جریان سیاسی است که با تمامي عقايد و باورهاي مردم کشورش در حال مبارزه است،؟
🔟 کدام جریان سیاسی است که وقتي در کشورش حادثه تروريستي رخ مي دهد، مدافع حقوق تروريست ها مي شود.؟
1⃣1⃣ کدام جریان سیاسی وقتي مفسداني در کشورش به اعدام و زندان محکوم مي شوند، فرياد نقض حقوق بشر سر مي زنند.؟
2⃣1⃣ کدام جریان سیاسی است که اعضاي آن پس اتمام دوره مسئوليت خود، يا از کشور خارج مي شوند و به اپوزيسيون نظام مي پيوندند يا در داخل کشور مشغول ارتباط و مصاحبه با اپوزيسيون مي شوند!؟
❇️ جواب های خود را در پاسخ به این پست ارائه دهید ؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #نگرانیهای_دشمنان
⚠ *چرا نگران روزه گرفتن ما شده اند؟!!!!!* ⚠
⛔. *بی بی سی لندن ، من و تو #بهایی ها ، صدای آمریکا ، ایران اینترنشنال #سعودیها همه دارن نگران روزه گرفتن ایرانیها در ماه رمضان میشوند و این هم جالبه!!!!!!*
⛔. *تیتر خبری این روز شبکه های #ماهواره #ضدانقلاب بیشتر درباره ضررهای روزه گرفتن بر بدن ما ایرانیها شده است. با آب و تاب برخی فتواهای مراجع را دستکاری کرده و پس و پیش آن را میزنند و در بوق کردن که مردم ایران روزه نگیرید که سیستم دفاعی بدنتون ضعیف میشه و کرونا می گیرید!!!!!* 😳😳
⚠. *خدا رحمت کنه امام #خمینی همیشه میفرمود اگه بخواهید راه درست را تشخیص بدهید ، هر چی دشمنان اسلام گفتند برعکس عمل کنید . واقعا توصیه جالب و کاربردی هست. در همه زمینه های سیاسی ، اقتصادی ، دینی ، #بهداشتی کاربرد داره؛ هر چی گفتن بر عکس عمل کنید .*
⛔. *حالا روزه نگرفتن ما ایرانیها چه دردی از #انگلیس و #آمریکا که اربابان #ضدانقلاب هستند دوا میکنه؟!!! مثلا مردم ایران توماه رمضان روزه نگیرند چه فرقی بحال bbc# لندن میکنه ؟!!!! چه نفعی میبرن؟!!!!* 👈 این سوال مهمی هست که باید دنبال جوابش باشیم!!*
⚠ *انقلاب ما ایرانیها برپایه چی بود ؟! 👈 اسلام.
چه عاملی انگلیس و آمریکا و صهیونیسم را عقب زد و آنها بشدت عصبانی هستند؟! 👈 اسلام
روزه گرفتن دستور کدام دین هست؟! 👈 اسلام
چه عاملی باعث شده این انقلاب چهل و یک سال در برابر همه تحریمها و دشمنیها دوام بیاره؟! 👈 اسلام
اونها از چی میترسند؟! 👈 اسلام
چی رو میخوان از ما بگیرند؟ 👈 اسلام
چطوری بگیرند ؟! 👈 روزه نگیرید ، نماز نخونید ، و.....
🌸 *هموطن عزیز ، برادر و خواهر گرامی* 🌸
🌷. *روزه گرفتن دستور خداست ، در #ماه_رمضان واجب شده ، دین خودتون را نگه دارید ، نگذارید وسوسه های شیاطین در شما اثرگذار بشه ،*
👈 *#روزه گرفتن سیستم دفاعی بدن را تقویت میکنه ، 👈 چرا وقتی مریض میشیم اشتهای غذا در بدن کاهش پیدا میکنه؟!!!👈 این واکنش طبیعی بدن هست ، چون میخواد با بیماری مبارزه کنه ، از طریق مغز به سیستم اعصاب و گوارش بدن دستور داده میشه و اشتها کم میشه ، تا سیستم دفاعی بدن تقویت بشه و فرصت مبارزه با بیماری را داشته باشه.*
➕. *روزه بگیرید تا #تندرست باشید . روزه گرفتن #سیستم #دفاعی بدن شما را تقویت میکنه ،💢 البته افرادی که مریضی خاصی دارند و روزه ممکنه برای بدنشون ضرر داشته باشه قضیه شون جداست. اسلام افراد #مریض و #مسافر را استثنا کرده . در #قرآن هم هست ، مراجع هم #فتواهای زیادی دادن که جای بحث ما نیست. 👈 بحث بر سر آدمهای سالم هست. 👈 دارن مردم را بیخود و بی جهت میترسونن از روزه گرفتن!!!!! و این مشکوکه!!!!!*
➕ *در دوره آخرالزمان هستیم ، #دینداری سخت شده ، باید ایمان و اعتقاد محکمی داشته باشیم تا در برابر حجم عظیم تبلیغاتی دشمنان اسلام مقاومت کنیم. ➕ به خدا توکل کنید ، #ماه_رمضان در پیش هست . ماه روزه گرفتن و لذت عبادت و #تلاوت_قرآن ، لذت سحرخیزی و دعای #سحر ، لذت سفره #افطار و معنویت.➕ خودتان را از این لذتهای فوق العاده معنوی محروم نکنید .➕ #روزه بگیرید و تندرست باشید*./
گروه فرهنگی حوزه شهید بهرام مزارعی ناحیه مقاومت بسیج هندیجان.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈🙏 عضوشوید
✳️ #ازشعارتاعمل
به دنبال گزارش تفریغ بودجه که توسط رئیس دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی در صحن علنی قرائت شد عکس العمل متفاوتی را از دولتمردان مشاهده کردیم بررسی عکس العمل دولت در مقابل گزارشهای تفریغ بودجه قابل تأمل و توجه است.
دولت روحانی درباره شفافیت شعارهای بسیاری میدهد اما کارنامه آن نشان میدهد در عمل علاقهای به آن ندارد. برای نمونه دولت از بودجه سال 1396 بیش از 60 درصد انحراف داشته و بودجه 17 شرکت دولتی در سال 96 گزارش نشده و نیامده بود.
اما گزارش تفریغ بودجه سال 1395 از این هم قابل تاملتر بود. گزارش تفریغ بودجه ۹۵ نشان میداد دولتی که منتقد دولت سابق بود و از بیانضباطی بودجهای آن انتقاد میکرد، «بخش بزرگی از درآمد به خزانه واریز نشده» و مشخص نبوده این درآمدها کجا هزینه شده است.
بدتر از آن، این موضوع که دولت ۸۰ درصد از تبصرهها و احکام بودجه مصوب را اجرا نکرده یا ناقص اجرا کرده بوده است!
عادل آذر درباره بهمن ماه سال 96 درباره گزارش تفریغ بودجه 95 گفته بود: دولت در حال آیندهفروشی است و این از علائم بیانضباطی مالی عمومی است.
واکنش دولتمردان به این گزارش نیز جالب است و نوع نگاه آنان به مسئله نظارت و شفافیت را نشان میدهد ، آنجایی که محمدباقر نوبخت رئیسسازمان برنامه و بودجه درباره گزارش تفریغ بودجه 95 میگوید؛ «انتظار میرفت گزارش تفریغ بودجهای که ارائه شده، برمبنای گزارش قوه مجریه باشد(!) اما دیوان خود اقدام به تهیه گزارش کرده حداقل کار این بود که دولت را از گزارش مطلع کرده تا راجع به شبهات و ابهامات پاسخ دهد تا تشویش اذهان عمومی مورد سوءاستفاده رسانههای خارجی قرار نگیرد(!)» و در جای دیگری مدعی میشود دیوان با این گزارش حیثیت دولت را برده است!
اما واکنش دولتیها به گزارش تفریغ بودجه 97 از این هم جالبتر است. محمود واعظی رئیسدفتر رئیسجمهور در مورد ورود قوه قضائیه به تخلفات مورداشاره دیوان محاسبات در گزارش خود ابراز امیدواری کرده که «رسیدگی قضایی به این مسئله، منجر به این شود که رویه فعلی قرائت گزارش تفریغ بودجه سنواتی که ناکارآمد، ابهامزا و موجب تشویش اذهان عمومی است برچیده شود»! گویا دولتمردان تصمیم گرفتهاند به جای اذعان بهاشتباهات خود و جبران آنها و برخورد با متخلفان، صورت مسئله را پاک کرده و نظارت دیوان محاسبات بر بودجه سالانه را حذف کنند و احتمالاً اگر بشود اصل دیوان را هم برچید چه بهتر!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ #دکتراحمدرضاجلالی
✅ چگونه اطلاعات دانشمندان هسته ای به دشمنان #تروریست ارائه می شد ؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #گزارش_تفریغ_بودجه۹۷
گزارش تفریغ بودجه 97، تنها ناظر به واگذاری غلط میلیاردها دلار ارز دولتی نیست، بلکه بر انحرافات زیر تصریح دارد:
1⃣ سقف کامل پرداختی مدیران ۲۳ میلیون و ۴۸۳ هزار تومان است؛ اما خالص دریافتی ۲۴۱ نفر از مدیران بیشتر از سقف تعیین شده و تا ۵۳ میلیون تومان بود.
2⃣ ۳۲ درصد احکام بودجه به طور کامل اجرا شده و ۶۸ درصد انحراف از بودجه وجود داشته است. به ویژه ۱۸ درصد احکام بودجه عملکردی نداشته است.
3⃣ خصوصیسازی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی (واگذاری تصدیگری دولتی)، متاسفانه از سال ۹۴ تا ۹۷ حاصل نشده و تنها ۲۶ درصد واگذاریها به هدف خورده و واقعی بوده است. (74 درصد انحراف)
4⃣ انحرافات در واگذاریها، ۱۱ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان بوده است.
5⃣ اقساط معوق واگذاری ها تا پایان سال ۱۳۹۷، بالغ بر یک هزار و ۶۷۸ میلیارد تومان بوده که تاکنون وصول و به خزانه واریز نشده است.
✅این گزارش، حاکی از مجموعهای از شلختگیهای مالی و مدیریتی است.
6⃣ سال 97 با تصمیم شتابزده، 18 میلیارد دلار ارز دولتی به قیمت 4200 تومان -حداقل 10 هزار تومان زیر قیمت بازار- واگذار شد تا بدون هیچ سازوکاری صرف واردات و تنظیم قیمتها شود. اما متاسفانه بخش عمدهای از این ارزها اصلا به سمت واردات نرفت و خرج رانتطلبی و سوداگریهای کاذب شد؛ یا واردات با ارز دولتی انجام گرفت اما به قیمت ارز آزاد، فروخته شد! هم رانتی 150 هزار میلیارد تومانی از جیب مردم به رانتخواران داده شد و هم تورمی 42 تا 52 درصدی را روی دست مردم گذاشت؛ آن هم در شرایطی که دولت، از خالی بودن خزانه مینالید و آدرس مذاکره دوباره با آمریکا و اروپا را میداد. به شهادت گزارش، ما بیش از آنکه از تحریم دشمن خبیث ضربه بخوریم، از برخی سوءتدبیریها و هزینههای فاقد هوشمندی یا ضدهدفمندی ضربه میخوریم. (فعلا با احتمال غرضورزی یا نفوذ کاری نداریم).
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #مردودشدگان_آزمون_گزارش_تفریغ_بودجه۹۷
آیا #مجلس، پای گزارش نهاد رسمی حسابرسی خودیعنی #دیوان_محاسبات میایستد و قانونمندی و انضباط را از مدیران ذیربط مطالبه میکند؟
طیف ائتلافی مدعی #اعتدال و #اصلاحات، در حالی که #شعار«شفافیت» و یا #«درراس_اموربودن_مجلس» میدادند، در آزمون گزارش تفریغ بودجه رفوزه شدند. چرا اعضای فراکسیون امید (عارف، مطهری، محمود صادقی، سلحشوری، حضرتی، تابش، تاجگردون، بیمقدار، مازنی، هاشمزایی، جلودارزاده، محجوب، حیدری و...) گزارش #دیوان_محاسبات را پیگیری نمیکنند تا امسال هم شاهد شلختگی دولت در زمینه بودجه نباشیم؟ مدعیان بیصداقت #اصلاحات و #اعتدال، به هنگام عملیات روانی با مردم، ادعا میکنند دولت اختیارات کافی ندارد و از لایحه افزایش اختیارات حمایت میکنند که ناظر به محدود کردن اختیارات قانونی قوه قضائیه و مجلس و شورای نگهبان و «مجمع» است؛ یعنی همین نظارتهای حداقلی هم متوقف شود. همین طیف از سوی دیگر، مدعیاند مجلس فاقد اختیار است و در راس امور نیست. اما واقعیت امر، قصور و تقصیرهای متعدد برخی دولتمردان و طیفی از نمایندگان است که هزینه آن با رندی، پای نظام نوشته میشود.
مجلس، اختیارات فراوانی دارد که #گزارش_تفریغ_بودجه و مواخذه متخلفان، از جمله آنهاست. متاسفانه طیف نمایندگان سیاسیکار، اینجا حاضر نیستند پای مسئولیت حسابرسی بایستند و همین موجب اتلاف منابع و ایجاد مضیقه برای کشور میشود. خروجی روند «بدخرجی دولت- بیمبالاتی مجلس در نظارت»، موجب چالشها و بنبستهایی میشود که دولت را دست به دامان درخواستهایی نظیر مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی میکند. در اینجا اگر رهبری مجوز ندهد، چنین القا میشود که دولت در میانه بحرانِ «نداری»(!؟) تنهاست و از سوی نظام حمایت نمیشود. منطقا هم رهبری نمیتوانند نسبت به نیازهای فوریتی کشور و دولت بیتفاوت باشند. بنابراین با صدور حکم حکومتی، دولت را کمک میکنند تا بتواند معضلات آنی را برطرف کند؛ مانند مجوز برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی یا تفویض برخی اختیارات به رئیسجمهور و جلسه سران قوا.
حمایت از دولت به حدی است که سعید لیلاز عضو مرکزیت حزبکارگزاران شهریور ۹۷ به یورو نیوز گفت «اختیاراتی را که آقای خامنهای به آقای روحانی داده، اگر به چوب داده بود تا الان کاری کرده بود... وقتی بازار ملتهب و از حالت طبیعی خود خارج میشود، مردم دارایی خود را تبدیل به طلا و دلار میکنند و این بر التهابات بازار دامن میزند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #رئیس_ستاداننخابات
یکی از شگفتیهای دولت آقای روحانی این است که پس از انتخابات 92 و 96، روسای ستاد انتخاباتی ایشان به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت منصوب شدند و حال آنکه وزارت صمت، سامانه و ستاد اصلی فرماندهی تولید و تجارت (واردات- صادرات) کشور است. متاسفانه این وزارت در دو حوزه حمایت از تولید و صادرات و مقابله با واردات بیرویه، که میتوانست موجب رونق اقتصاد و مهار رکود تورمی شود، عملکرد موفقی نداشت. حتی بعضا بر عکس هم عمل شد. بهراستی انحرافات و تخلفات پرحجم در سازمان خصوصیسازی که به بازداشت رئیس سازمان ختم شد، به تحریمها مربوط میشد یا نگاه غنیمتی و شرکت سهامی به ستاد انتخاباتی؟
در اثر زد و بند و تبانی رئیس بازداشتشده سازمان -که رئیس ستاد انتخاباتی در آذربایجان شرقی بود- واگذاریهای پرخسارتی از جمله در کشت و صنعت مغان، پالایشگاه نفت کرمانشاه، نیشکر هفتتپه، ماشینسازی تبریز، آلومینیوم المهدی، هپکو اراک و... صورت گرفت: هم دستبرد به بیتالمال و هم لطمه به معیشت کارگران و تولید ملی. نیشکر هفتتپه چند سال قبل با قیمت ۲۱۹ میلیارد تومان -پنج درصد ارزش واقعی- به دو جوان ۲۸ و ۳۲ ساله فروخته شد و به ندادن ماهها حقوق کارگران و اعتراضات و مشکلات بعدی انجامید.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #مردودشدگان_آزمون_گزارش_تفریغ_بودجه۹۷
آیا #مجلس، پای گزارش نهاد رسمی حسابرسی خودیعنی #دیوان_محاسبات میایستد و قانونمندی و انضباط را از مدیران ذیربط مطالبه میکند؟
طیف ائتلافی مدعی #اعتدال و #اصلاحات، در حالی که #شعار«شفافیت» و یا #«درراس_اموربودن_مجلس» میدادند، در آزمون گزارش تفریغ بودجه رفوزه شدند. چرا اعضای فراکسیون امید (عارف، مطهری، محمود صادقی، سلحشوری، حضرتی، تابش، تاجگردون، بیمقدار، مازنی، هاشمزایی، جلودارزاده، محجوب، حیدری و...) گزارش #دیوان_محاسبات را پیگیری نمیکنند تا امسال هم شاهد شلختگی دولت در زمینه بودجه نباشیم؟ مدعیان بیصداقت #اصلاحات و #اعتدال، به هنگام عملیات روانی با مردم، ادعا میکنند دولت اختیارات کافی ندارد و از لایحه افزایش اختیارات حمایت میکنند که ناظر به محدود کردن اختیارات قانونی قوه قضائیه و مجلس و شورای نگهبان و «مجمع» است؛ یعنی همین نظارتهای حداقلی هم متوقف شود. همین طیف از سوی دیگر، مدعیاند مجلس فاقد اختیار است و در راس امور نیست. اما واقعیت امر، قصور و تقصیرهای متعدد برخی دولتمردان و طیفی از نمایندگان است که هزینه آن با رندی، پای نظام نوشته میشود.
مجلس، اختیارات فراوانی دارد که #گزارش_تفریغ_بودجه و مواخذه متخلفان، از جمله آنهاست. متاسفانه طیف نمایندگان سیاسیکار، اینجا حاضر نیستند پای مسئولیت حسابرسی بایستند و همین موجب اتلاف منابع و ایجاد مضیقه برای کشور میشود. خروجی روند «بدخرجی دولت- بیمبالاتی مجلس در نظارت»، موجب چالشها و بنبستهایی میشود که دولت را دست به دامان درخواستهایی نظیر مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی میکند. در اینجا اگر رهبری مجوز ندهد، چنین القا میشود که دولت در میانه بحرانِ «نداری»(!؟) تنهاست و از سوی نظام حمایت نمیشود. منطقا هم رهبری نمیتوانند نسبت به نیازهای فوریتی کشور و دولت بیتفاوت باشند. بنابراین با صدور حکم حکومتی، دولت را کمک میکنند تا بتواند معضلات آنی را برطرف کند؛ مانند مجوز برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی یا تفویض برخی اختیارات به رئیسجمهور و جلسه سران قوا.
حمایت از دولت به حدی است که سعید لیلاز عضو مرکزیت حزبکارگزاران شهریور ۹۷ به یورو نیوز گفت «اختیاراتی را که آقای خامنهای به آقای روحانی داده، اگر به چوب داده بود تا الان کاری کرده بود... وقتی بازار ملتهب و از حالت طبیعی خود خارج میشود، مردم دارایی خود را تبدیل به طلا و دلار میکنند و این بر التهابات بازار دامن میزند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #دیوان_محاسبات_مقصراست!!!
روزنامه رسالت در یادداشتی نوشت: قرائت گزارش تفریغ بودجه سال 97 در صحن علنی مورخ 26/1/99 توسط رئیس دیوان محاسبات، واكنشهای مخالفی در پی داشت و موجب اعلام صددرصد غلط بودن گزارش در مورد ارز توسط رئیسجمهور شد. رئیسجمهور میگوید خیلی بد است كه یك دستگاه نظارتی حرفی بزند كه درست نباشد.
حال، با این توصیف، مردم هاج و واج ماندهاند كه كدامیك درست میگویند، رئیس دیوان محاسبات یا رئیسجمهور، كدامیك؟
توجه و تدقیق در مراتب زیر میتواند برای پاسخیابی به این پرسش، مخاطب یعنی عموم مردم را كه طبق اصل 55 قانون اساسی باید از مفاد گزارش تفریغ مطلع شوند، نمایان سازد.
گزارش تفریغ، خروجی هیئت عمومی دیوان است. اعضای هیئت عمومی دیوان متشكل از 12 مستشار و دادستان و رئیس دیوان محاسبات، یعنی خروجی رأی 14 نفر صاحب رأی در دیوان است. آیا این 14 نفر گزارششان غلط است؟
- این 14 نفر ساعتها گزارش و اظهارنظرهای دهها حسابرس كل، حسابرس ارشد و معاونتهای چهارگانه دیوان را بررسی كرده و بر تكتك مفاد گزارش مهر تأیید زدهاند و به آن رأی دادهاند. آیا نتیجه كار دهها حسابرس كل، معاون و حسابرس ارشد دیوان به ادعای رئیسجمهور صددرصد غلط است؟
- مسئول بروز این وضع، كه عالیترین محكمه مالی و محاسباتی كشور یعنی دیوان محاسبات كشور به ارائه گزارش غلط و صددرصد غلط متهم شده، در دیوان محاسبات كیست؟ رئیس؟ دادستان؟ یا تكتك مستشاران دیوان محاسبات؟ كدامیك؟
- وقتی دیوان محاسبات خود متخلف از اجرای قانون عادی و اساسی میشود و احدی از اركان دیوان اعم از رئیس، دادستان یا یك نفر از 12 مستشار صدایش درنمیآید، نتیجه همین میشود كه گزارشهای مهمترین محكمه مالی و محاسباتی كشور صددرصد غلط و در مورد میلیاردها دلار منابع و مصرف ارزی، نادرست تلقی شود!
- وقتی دیوان محاسبات اصل 55 قانون اساسی را نادیده میگیرد و گزارش منابع و مصارف ارز نفت و گاز را به جای آنكه طبق این اصل به اطلاع عموم برساند، مهر طبقهبندی سرّی روی آن میزند و نهتنها به اطلاع عموم، بلكه به اطلاع خواص هم نمیرساند، نتیجهاش همین میشود كه متهم به ارائه گزارش غلط و نادرست میگردد.
- وقتی دیوان محاسبات تبصره ذیل ماده 36 قانون مجازات اسلامی مصوب 92 را آنجایی كه قانونگذار میگوید حكم محكومیت قطعی در جرائم 13گانه ازجمله تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی و عمومی كه بیش از یك میلیارد ریال باشد را در قالب یك رأی قطعی منتشر نمیكند كه هیچ، بلكه بر آن مهر طبقهبندی محرمانه و سرّی میزند، باید هم دچار چنین وضعی شود.
- ختم كلام، اتهام صددرصد غلط و نادرست بودن مفاد گزارش تفریغ بودجه متوجه كلیه عناصر خدوم و زحمتكش دیوان از یك سو و از سوی دیگر متوجه تكتك اعضای 14گانه هیئت عمومی دیوان است كه جا دارد جوگیر فضای مجازی و رسانهای نشده و به جای هر گونه حاشیهپردازی، آرای بدوی و قطعی خود را در مورد تخلفاتی كه متوجه بالاترین مقامات مسئول دستگاههای اجرایی است را صادر و طبق تبصره ذیل ماده 36 قانون مجازاتهای اسلامی، منتشر و به اطلاع عموم، طبق اصل 55 قانون اساسی برسانند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ اول کارآمدی سپس ادعا!
روزنامه شرق ( اصلاح طلب ) نوشت: با انتشار اسامی منتخبان حوزه انتخابیه تهران و حضور نداشتن اسامی نزدیک به اصلاحطلبان و معتدلین در میان منتخبان، اصلاحطلبان اعلام کردند رد صلاحیتهای شورای نگهبان مانع آن شد که در شهری مانند تهران به جمعبندی نهایی و انتشار لیست حداکثری از نیروها برسند؛ اما به نظر میرسد، ابعاد حقوق ماجرا یعنی نحوه بررسی صلاحیتها، تأثیر کمی داشته و موضوع را باید جای دیگری دنبال کرد. رئیس دولت اصلاحات مدتی قبل در گلایه از عملکرد اصلاحطلبان و قهر مردم با این طیف از نیروهای اجتماعی، گفت دیگر تشویق و «تکرار میکنم» کارآمد نخواهد بود. اکنون چهرههایی مانند مجید انصاری با همه سوابق و نزدیکی به رئیسدولت اصلاحات و دولت اعتدال، علیرضا محجوب، عضو خانه کارگر، یکی از بزرگترین تشکلهای کارگری به همراه سهیلا جلودارزاده یا مصطفی کواکبیان که در ادوار گذشته همیشه شانس داشتند، در انتخابات دوم اسفند در بین 30 نفر اولیه جا نگرفتند. وضعیت جامعه و عملکرد همه بخشها به دلخوری بخش بزرگی از جامعه شهری در حوزههای انتخابیه بزرگ انجامید. در اوایل دهه 80 پازلهای اصلاحطلبی یکبهیک از انتخابات دوم شورای شهر تهران شروع به ریزش کرد. میدانیم شورای شهر و انتخابات آن ربطی به شورای نگهبان ندارد و صلاحیت کاندیداهای شورای شهر را مجلس تأیید میکند. اولین شورای شهر در دولت اصلاحات با اجرائیشدن اصل 100 قانون اساسی توسط دولت اصلاحات پا به عرصه سیاسی کشور گذاشت. نخستین نمایندگان شورای شهر را اشخاص با نفوذی تشکیل میدادند، شیخ عبدالله نوری، سعید حجاریان، جمیله کدیور، ابراهیم اصغرزاده، محمد عطریانفر و تعدادی دیگر از نیروهای پرجنبوجوش اصلاحطلب؛ اما شورای دوم که نیازی به تأیید صلاحیت توسط شورای نگهبان و نظارت استصوابی نداشت، دربست در اختیار جناح مقابل قرار گرفت. این تغییر 180 درجهای برمیگشت به عملکرد اعضای شورای اول.
در شورای دوم مصطفی تاجزاده شناختهشدهترین چهره اصلاحطلب در همه دورهها و سرلیست اصلاحطلبان، بهعنوان اولین عضو علیالبدل از صندوقهای رأی مردم تهران بیرون آمد؛ اما اعضای اصلی شورای دوم در تمام مدت چهار سال برخلاف اعضای شورای اول که چند نفر از آنان از صحن شورا به مقصد وزارت و نمایندگی مجلس خارج شدند، نمایندگان شورای دوم در تمام مدت صندلیهای نمایندگی خود را حفظ کردند. شورای اول نتوانست دوره چهارساله را با آرامش تمام کند، دو شهردار اصلاحطلب یکی مرتضی الویری و دیگری ملکمدنی به اجبار ساختمان شهرداری را ترک کردند تا سوت فتحالفتوح جناح مقابل با ورود محمود احمدینژاد به ساختمان شهرداری تهران به صدا درآید. این اصلاحطلبان بودند که با روش نادرست انتخاباتی خود و آسیب به آیتالله هاشمیرفسنجانی، بستر انتخابات ریاستجمهوری سال 84 را مهیای پیروزی دیگران کردند.
مسائل حقوقی انتخابات و نحوه بررسی صلاحیتها، حتما در کاهش مشارکت اثرگذار بوده؛ اما باید مسئله را در اهمیت اثبات کارآمدی یک جریان سیاسی به مردم دنبال کرد. باید این بعد را حل کرد و بعد حتما در مسائل حقوقی را پی گرفت.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #واگذاری_شستابادوهدف
روزنامه(#اصلاح_طلب)اعتماد نوشت: هدف از خصوصيسازي چيست؟ اگر كسب پول براي تامين مخارج دولت و صندوق است در اين صورت اين كار افتخاري نيست و نشانه به ته ديگ خوردن كفگير خزانه است. ولي اگر هدف از آن، انتقال تصديگري دولت به مردم است در اين صورت بايد پرسيد كه چرا اين كار با تاخير ۷ ساله انجام ميشود؟ اگر يك سال را هم براي انجام مقدمات در نظر ميگرفتيم چرا 6 سال تاخير در انجام آن شده است؟ طبيعي است اجراي اين كار با هدف خصوصيسازي نيست بلكه در پي تامين پول هستند.
بهعلاوه اگر هدف حذف تصديگري دولت است، بفرماييد كه آيا با اين انتقال حتي يك كرسي از هياتمديره شركتهاي زيرمجموعه شستا يا ساير شركتهاي واگذاري از اختيار دولت خارج خواهد شد؟ يا آنكه در تصديگري دولت ذرهاي خلل وارد نخواهد شد و همه اختيارات كماكان در دست مقامات باقي ميماند تا هركسي كه صلاح دانستند به عنوان هياتمديره يا مديرعامل تعيين كنند؟ در واقع صندلي هياتهاي مديره همچنان در اختيار مسئولان است تا به عنوان امتياز به اين و آن بدهند. اگر چنين نيست لطفا اسامي شركتهايي كه مديريت آن از دست شستا و يا دولت خارج ميشود، اعلام كنيد.
مساله مهمتر از خصوصيسازي، ثبات سياستهاي اقتصادي و عدم دخالت دولت در امور بخش خصوصي است. اگر اين كار انجام نشود، خصوصيسازي حتي اگر با انتقال مديريت هم همراه باشد، كمك چنداني به بهبود اوضاع و ساختار اقتصادي كشور نخواهد كرد. آيا دولت در اين زمينه گام موثري برخواهد داشت؟ سياست گمركي، سياست پولي و اعتباري و بانكي، سياست قيمتگذاري، سياست ارزي و سياست مالياتي و سياست نيروي كار و شفافيت اقتصادي و سياسي، اركان اصلي يك ساختار سالم و حامي توليد است كه اگر اينها نباشند، تفاوتي نخواهد كرد كه بنگاهها دست دولت باشد يا بخش خصوصي.
و بالاخره نكته مهمي آقاي رييسجمهور اظهار كردند قرار است، تصديگري از شستا و يا صندوقهاي ديگر گرفته شود ولي آنها ميتوانند سهام بخرند و سهام داشته باشند. اول اينكه آنان سهام را با استفاده از ترفند خاصي ميفروشند بدون آنكه تصديگري را از دست بدهند. به علاوه حتي اگر اين ترفند هم نباشد چگونه ميتوانند سهام داشته باشند ولي تصديگري نداشته باشند؟! طبيعي است هر صاحب سهامي به اندازه سهمش بايد در اداره شركت دخالت داشته باشد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #خصوصی_سازی خصوصی !!!
حمیدرضا صالحی عضو اتاق بازرگانی در گفتوگو با روزنامه آرمان درباره انحراف 11 هزار میلیارد تومانی خصوصیسازی در سال 97 اظهار داشت: نباید خصوصیسازی را در واگذاری مالکیت بنگاهها خلاصه کرد، بلکه اصل مهم در این زمینه به واگذاری مدیریت بنگاهها مربوط میشود. یعنی از توان بخش خصوصی باید در حوزه سیاستگذاری، تصمیمگیری و اجرا کمک گرفت. ظرفیت فکری این بخش میتواند به بهرهوری بیشتر کارمندان و کارگران کمک کند و در نهایت بنگاه اقتصادی را در مسیر رونق و بازدهی مطلوب قرار دهد. بدین شکل رقابتپذیری اقتصادی در کشور ما افزایش مییابد و با افزایش رقابت، فساد و رانت هم به حداقل میرسد.
وی میافزاید: هر گاه بنگاهی به فروش میرسد، دیگر برای دولت اهمیتی ندارد که این بنگاه دچار چه سرنوشتی میشود. این نوع از واگذاری نه تنها رقابتی به وجود نمیآورد، بلکه بنگاهها را از چرخه نظارت هم خارج میکند. در نبود نظارتها حقوق کارگران ماهها پرداخت نمیشود و گاه شاهد فروش زمینها به قیمتهای نامتعارف هستیم. اگر واگذاریها به شکل درستی صورت میگرفت، قوه قضائیه به ماجرا ورود نمیکرد که در نهایت شاهد دستگیری بدون اغماض گروهی از مدیران سازمان خصوصیسازی بودیم. حتماً تخلفاتی در این زمینه شکل گرفته که این مدیران دستگیر شدهاند. خصوصیسازی که منجر به توسعه و رونق بنگاه نشود، دردی را دوا نمیکند. آیا ما در چهار دهه گذشته در حوزههایی مانند خودروسازی، صنعت، معدن و... پیشرفت کیفی داشتهایم که بتوانیم نام آن را توسعه بگذاریم؟
متأسفانه در شیوه کنونی خصوصیسازی صرفاً رانت توزیع شده و دلالانی با امضای طلایی روی کار آمدهاند. این افراد که از بنگاهداری مدرن بویی نبردهاند، به بهرهوری تولید اعتقادی ندارند. این افراد بیش از اعتنا به تولید، به زمین و ساختمان و دستگاههای تولیدی چشم دارند تا با فروش آنها در گروه ثروتمندان قرار بگیرند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #اندیشه_شکست_خورده
در مجموع ،نتیجه ی بررسی عملکرد به نظر میرسد هر سه وزیر سابق صمت
( نعمت زاده - شریعتمداری - رحمانی ) کارنامه درخشانی نداشتهاند اما نکته مهم در این میان اینکه نباید تماماشکالات وزارت صمت را متوجه این افراد دانست بلکه آنها مجری سیاستهای رئیسدولت بودهاند. مشکل اصلی این دولت از ابتدا این بود که به جای اعتماد به توان داخلی به خارج تکیه کرد و به نوعی تمام تخم مرغهایش را درون سبدهایی با بافت بیگانه همچون برجام و اینستکس و... گذاشت.
ماجرای احیای وزارت بازرگانی را هم میتوان قطعهای از همین پازل تصور نمود. از نگاه جمع کثیری از کارشناسان، دولت از ابتدا نگاه به خارج داشت و مدعی بود که میخواهد اقتصاد کشور را به اقتصاد جهانی پیوند بزند (البته به تعبیر دقیقتر اقتصاد کشور در بازارهای جهانی هضم میشد!). این سیاست همان استراتژی «درهای باز چینی» و در ادامه، «درهای باز تایلندی» بود که به اعتقاد برخی تحلیلگران، از سوی تیم حلقه نیاوران در سالهای ریاست روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و با همکاری افرادی همچون نوبخت و واعظی پخت و پز شده بود و حالا در قالب احیای وزارت بازرگانی قرار بود دروازههای کشور را به روی واردات کالاهای خارجی باز کند. اتفاقی که میتوانست بنگاههای اقتصادی کشور را زیر پای غولهایی همچون شرکتهای چندملیتی له کند.
البته نباید از این نکته غافل شد که همان غربی که قرار بود یک طرف این بازی به اصطلاح برد-برد باشد، آن چیزی نبود که دولت تدبیر و امید تصور میکرد و با کارشکنیهای آمریکا در ماجرای اینستکس، به عنوان آخرین روزنه امید برجام، عملا همه امید غربگرایان
نقش بر آب شد.
به هر حال به نظر میرسد دولت اندیشهای در سر داشت که هم خود به بیراهه میرفت و هم در مقام عمل ناقص پیاده شد و در این بین چند وزیر هم آمدند و رفتند و در نهایت یک اندیشه شکست خورده بر جای ماند که هنوز چشم امید به غرب دارد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
4_5904343820153128714.MP3
10.62M
🔵گزیده ای از مهمترین اخبار و تحلیل های سیاسی
🔴#رادیو_اینترنتی_سیاست
جمعه 1399/02/26
✅#گزارش_سیاسی؛ ادعای العرب: توافق روسیه با آمریکا و اسرائیل علیه ایران / هدف، مسدودسازی مسیر «تهران - بیروت»
❇️نشست محرمانه در اسرائیل در پی حمله سایبری
❇️رسانهها دخالت چین را در شیوع کرونا تایید می کنند/ دیلیمیل: پکن از سپتامبر (شهریور) گذشته از شیوع کرونا اطلاع داشته است
❇️اف بی آی: هکرهای مرتبط با پکن اقدام به سرقت اطلاعات از سازمانهای در حال تحقیق پیرامون کرونا میکنند
❇️اخراج برخی پرستاران پس از بحران کرونا
❇️اتفاق ناگوار برای پناهجویان ایرانی در یونان
❇️توهین مشاور اشرف غنی درباره ماجرای کنارک
❇️واکنش ارتش آمریکا به حادثه ناوچه کنارک
❇️ائتلاف آمریکایی مواضع داعش را بمباران کرد و...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید
✳️ #زدوبنددرمجلس
اخبار موثق حاکی است برخی ارگانها و دستگاههای دولتی در پی بکارگیری نمایندگان مجلس دهم هستند. بکارگیری افراد شایسته در پستهای مرتبط با تخصص و تجربه آنها، بدون شک امری پسندیده است اما اینکه به فردی در ارگانی پستی داده شود چون قبلاً نماینده مجلس بوده است، عاقلانه و قابل پذیرش است؟! اینجا صحبت از تک تک نمایندگان مجلس دهم نیست که حتماً در میان آنان افراد شایسته و لایق نیز کم نیستند اما بطور کلی و سرجمع، نمایندگان مجلسی که 75 نفر از آنان -اغلب به دلایل مالی و اخلاقی- رد صلاحیت شدهاند و 117 نفر از آنان نیز پای صندوق رای و از سوی مردم از مجلس کنار گذاشته شدهاند و برخی دیگر نیز خود میدانستهاند چه پرونده مشعشعی دارند و اصلاً بهتر است ثبتنام هم نکنند، آیا لایق پستهای جدید مدیریتی هستند؟ آیا ارگان یا نهادی نظارتی وجود دارد که جذب و اعطای پست به این نمایندگان پیشین را تحت نظر گرفته و مشخص نمایند کدام یک از آنها واقعاً لایق پست جدید بودهاند و کدام یک از آنها نبودهاند؟ آیا مردم حق ندارند گزارشی به موقع و شفاف از این روند داشته باشند و آیا دولت در این زمینه گزارشی کامل و دقیق خواهد داد که چند نفر از نمایندگان مجلس دهم را جذب و چه پستهایی به آنها و بر چه اساس و معیاری داده است؟
اینکه چرا دغدغه اعطای پست به نمایندگان ناکارآمد و ناشایست وجود دارد، به این قضیه برمیگردد که علیرغم رد صلاحیت دهها نماینده مجلس فعلی به دلیل مسائل مالی و اخلاقی، متاسفانه شاهد هیچگونه پیگیری و برخوردی در این زمینه نیستیم. علت این عدم پیگیری به دو قضیه برمیگردد.
1⃣ کمکاری و ضعف نهادهای مسئول در این قضیه که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
2⃣ به نحوه و ماهیت این مفاسد باز میگردد. اغلب این مفاسد مالی ماهیتی زد و بندی دارند. فسادی که با زد و بند رخ میدهد، اغلب پیچیده است و کشف، ردیابی و اثبات آن در دادگاه چندان آسان نخواهد بود اگرچه با بررسی دقیق امکانپذیر است. فکر میکنید چرا مجلس دهمیها در روزهای پایانی به این فکر افتادند که قانون انتخابات را اصلاح کنند و ردصلاحیت به دلیل مفاسد مالی را مشروط به حکم دادگاه سازند؟!
فراکسیون زد و بند یکی از پرکارترین و فعالترین فراکسیونهای مجلس دهم است با این تفاوت که تابلوی رسمی ندارد و جلسات آن همیشه غیرعلنی است!
قوانین کشور چقدر برای ردیابی و برخورد با چنین زد و بندهایی ظرفیت دارد؟ متخصصین علم حقوق اذعان دارند که بسیاری از این مفاسد، جرمانگاری نشده و از این منظر دچار ضعف قانونی هستیم. برایتان جالب نیست که با این همه حرف و سخنرانی و مصاحبه درباره رانت و رانتخواران، چیزی به اسم رانتخواری هنوز جرمانگاری نشده است؟! آیا چون ردیابی و اثبات زد و بند، سخت و پیچیده است، باید از آن گذشت؟ چرا نباید از تجربه و راهکارهای سایر کشورهای موفق در این زمینه استفاده کرد.
هفته آینده مجلس یازدهم کار خود را آغاز میکند. بسیاری از آنان برای نخستین بار است که نشستن بر صندلیهای سبز بهارستان را تجربه میکنند. در میان مفسدان و اهل زد و بند، نمایندگانی از طیفهای مختلف سیاسی دیده میشوند. این موضوع دو چیز را نشان میدهد؛
1⃣ آنکه شورای نگهبان برخلاف برخی ادعاها نگاه سیاسی در قضیه احراز صلاحیتها نداشته است
2⃣ آنکه فساد چپ و راست و قرمز و آبی ندارد و هیچ کس از وسوسه ثروت بادآورده و شهوت حرام در امان نیست.
آنهایی که امروز به دلیل مفاسد مالی و اخلاقی ردصلاحیت شدند، از ابتدا آلوده نبودند.
عدم نظارت درونی و بیرونی کافی و دامهای پیش رو، آنان را دچار لغزش و فساد کرد. نمایندگان جدید نیز از این خطر احتمالی در امان نیستند. راهکار این قضیه را بطور خلاصه میتوان در سه لایه جستوجو کرد؛
1⃣ نظارت فرد بر خود که همان تقواست.
2⃣ نظارت درونی مجلس که سابقه آن را از طریق هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان داریم و دیدهایم به هیچ عنوان کارآمد نبوده و نیاز به تغییر ساختاری و محتوایی اساسی دارد.
3⃣ نظارت بیرونی از سوی دستگاههای نظارتی خاص که با تجربه خود در این زمینه مانع از لغزش نمایندگان شوند و در صورت بروز آن، در همان ابتدای راه برخورد لازم را انجام داده و مانع از گسترش و تعمیق مسئله شوند.
مردم انتظارات زیاد و البته بهجایی از مجلس جدید دارند. پیششرط حرکت و برآورده کردن این انتظارات آن است که نمایندگان، خود را از دامهایی که برای آنان پهن میکنند، مصون نگاه دارند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی 👇
@mrgh110 👈 🙏 عضوشوید