8842834563743.mp3
4.1M
روز معلم مبارک🙋🏼♀️🪴🌹🌻
#قدمی_در_راه_جمعیت
@mavaleed
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام و عرض ادب💕
این کلیپ رو تقدیم میکنم به همه مادرای کانال ، که مهمتــرین معلمهای عالم هستن
درسته شغلشون رسمی نیست
حقوق و مزایای دولتی نداره...
ولی قلب بچهها در تسخیر اونهاست❤️
#روز_معلم_مبارک
#قدمی_در_راه_جمعیت
@mavaleed
°.•«كل حدث له سبب اهدء»
-هر اتفاق دلیلی دارد؛ آرام باش:)!🕊🌱
@mavaleed
بهسوی نهضتِ تکریم مادران
کلیشهزدایی از ذهنیت مردان درباره کار خانه
✳️ در یک ارزیابی کلان میتوان گفت ذهنیت عمومی مردان درباره نقشهای زنان در خانه این است که کار خانه یک فعالیت ساده، راحت، بسیط و بدون نیاز به صرف زمان طولانی است. براساس همین تصور نیز کار خانگی زنان را در مقایسه با فعالیت شغلی بیرون از خانه خود بیارزشتر و کماثر تلقی میکنند.
اینجا سعی دارم با یادآوری برخی از صدها مشقتِ فعالیتهای زنان در خانواده در حد چند یادداشت به تعدیل این ذهنیت در مردان و جامعه بپردازم.
✳️ زنان نقشهای متعدد و متکثری در خانه دارند که یکی از آنها مادریست. مادری در کنار شیرینیها و رشدی که برای زن دارد، سختیها و مشقتها و استرسهای بسیاری را نیز به آنها تحمیل میکند. یکی از کوچکترین مؤونههای مادری برای زنان، مختل شدن تمام لحظات شیرینیست که سهم عادی تمام افراد از زندگی به شمار میرود.
در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنم.
✳️ خوابِ شب ابتداییترین سهم یک انسان از زندگیست که مادران(بهویژه مادران چند فرزند) از آن برخوردار نیستند.
شببیداری در دوران بارداری، شیردهی و بیماری فرزند که واقعیتِ روتین زندگی مادران است، در غیر این شرایط نیز رسیدگیهای مادرانه مانند آب دادن نصف شب به بچه، کشیدن پتو روی بچه و... معمولا خواب راحت و بدون وقفه را از آنها سلب میکند.
✳️ غذا خوردنِ بدون مزاحمت یکی دیگر از لحظاتیست که همه افراد از آن برخوردارند به جز مادران.
همه افراد دوست دارند لحظهای که سر سفره نشستهاند(مخصوصا وقتی غذای مورد علاقهشان در سفره است) بدون دغدغه و مزاحمت با آرامش غذا بخورند. اما این خواسته برای مادران کمتر ایجادی شود . زیرا به اقتضای محبت و رافت مادر همواره کسانی هستند که مادر باید به تقسیم وارسال کردن لحظات سفره خود با آنها باشد..
✳️ صرف نظر از زحمت زنان برای آمادهسازی غذا، چیدمان سفره و جمع کردن آن پس از اتمام غذا، همین که در لحظه سرو غذا آنها باید یک قاشق به سمت دهان خود ببرند و یک قاشق به سمت دهان بچه، خودش به تنهایی برای سرد شدن غذا و ایجاد اختلال در فرآیندِ لذتبخشِ خوردنِ غذای مورد علاقه کافیست.
مادران حتی این وضعیت را موقعیتهایی چون رستوران، مهمانی و... نیز تجربه میکنند.
✳️ داشتن لحظات اختصاصی برای تجربهی امر دینی و اتصال به عالم معنا که برای ما مذهبیها در مراسمات مذهبی و هیات اتفاق میافتد برای مادران پرسه ایی بسیار سخت و گاهاً دور از دسترس است. لحظات حضور مادران در هیئات مذهبی عزا یا جشن غالبا معطوف به نگهداری یا رسیدگی به فرزندان است. برای مادرانی که فرزند زیر 2 سال دارند که حتی نماز خواندنشان نیز غالبا با استرس وحفظ کودک همراه است.
✳️ تفریح، مطالعه، همراهی با دوستان و رفقای سابق و بسیاری دیگر از اموری که به راحتی در زندگی اکثر مردان جای خاص خود را دارند در زیست مادران مفقودند.
مادری تنها شغلِ بدون رخصت در جهان است که هیچ لحظه و ساعتی رهایی از وظایف و بایدهای آن امکان ندارد.
در نظر داشته باشید که موارد ذکر شده در این یادداشت صرفا بخش کوچکی از مشقتهای فعالیت زن در خانواده است که از منظر یک مرد به عنوان شاهد از دور و نه تجربه زیسته ذکر شدند.
✳️ در پایان باید گفت که تقدیر و تکریم زنان جز با شالودهشکنی و کلیشهزدایی از ذهنیت مردان درباره کمارزشی فعالیت زن در خانه محقق نمیشود.
باید به نهضتِ اجتماعیِ تقدیر و تکریم زنان از رهگذر تغییر فاهمه عمومی مردان اندیشید. ضمنا ماموریت این یادداشت، ذکر مشقتهای زنان برای مردان بود وگرنه لیست مفصلی از لحظات شیرین تجربه زنان(که تجربه زیسته مردان کاملا فاقد آن است) والبته که آثار و نتایج مادری برای رشد فردی زنان قابل ذکر است.
دکتر ابوالفضل اقبالی پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
#تکریم_زنان
کانال قدمی در راه جمعیت
🆔️ @mavaleed
🌺زن گل است نه کارگزار خانواده🌺
🔹️ نهجالبلاغه – نامه ۳۱
اَلمَراَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَة.
زن گلی است ظریف نه خادم و کارپرداز
زن، هوایی است که فضای خانواده را انباشته؛ یعنی همچنان که شما در فضا تنفّس می کنید، اگر هوا نباشد، تنفّس ممکن نیست، زن این جوری است؛
زنِ خانواده به منزلهی تنفّس در این فضا است.
اینکه در روایت هست: اَلمَراَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَة،(۱) مال اینجا است، مال خانواده است.
«ریحانه» یعنی گل، یعنی عطر، بوی خوش؛
همان هوایی که فضا را پُر میکند. «قهرمان» در زبان عربی ــ در «لَیسَت بِقَهرَمَانَة» ــ با قهرمان در زبان فارسی فرق دارد. «قهرمان» یعنی کارگزار، کارگر یا مثلاً فرض کنید سرکارگر؛
زن یک «قهرمانة» نیست.
در خانواده، این جور نیست که شما خیال کنید حالا زن گرفتید، کارها را بریزید سر زن؛ نخیر.
خودش داوطلبانه یک کاری را میخواهد انجام بدهد، [عیب ندارد؛] خانهی خودش است، دلش می خواهد یک کاری را انجام بدهد، انجام داده؛
اگر نه، هیچ کس حق ندارد ــ مرد یا غیر مرد ــ او را وادار کند، اجبار کند به اینکه این کار را باید انجام بدهد.
#تکریم_زن
#قدمی_در_راه_جمعیت
@mavaleed