📰 سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایتالیا
⬅️ ۲۲ آوریل، امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان با اجابت دعوت رسمی دولت ایتالیا، به همراه یک هیئت بلندپایه دوشنبه را به مقصد رم ترک کرد. رئیس جمهور تاجیکستان در این سفر با جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا و با سرجیو ماتارلا رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.
👇👇ادامه
📄 امامعلی رحمان و جورجیا ملونی، حول همکاریهای دوجانبه در زمینه های سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی، بشردوستانه و امنیتی گفتگو کردند و این نشست با حضور هیئتهای رسمی دو کشور ادامه یافت.
📄 طرفین برای گسترش همکاریها در زمینه انرژی آبی، مواد غذایی، متالورژی، معدن و صنایع شیمیایی، کشاورزی، داروسازی و گردشگری ابراز علاقه کردند و جذب سرمایه ایتالیایی برای توسعه بخش صنعتی تاجیکستان برای هر دو کشور مفید خوانده شد.
📄 در ادامه نیز موضوعات راهاندازی پروازهای مستقیم بین دو کشور و افزایش مهاجرت های کاری و تحصیلی و اختصاص سهیمه برای تحصیل اتباع تاجیکستان در دانشگاههای ایتالیا مورد بررسی قرار گرفت.
⬅️ در ادامه رؤسای جمهور دو کشور نیز در کاخ ریاست جمهوری ایتالیا به گفتگو نشستند.
📄 در این دیدار، طرفین حول طیف وسیعی از موضوعات همکاری و گسترش روابط در حوزههای سیاسی، اقتصادی و تجاری و امکان اجرای پروژههای سرمایهگذاری مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند. سران دو کشور تاکید کردند که ایجاد شورای تجاری مشترک گامی به موقع برای گسترش همکاریها در بخش خصوصی خواهد بود و نیز برقراری روابط بین پارلمانی برای توسعه روابط بین دولتی و ارتباطات فرهنگی و مردمی ضروری دانسته شد.
📄 طرفین همچنین در مورد توسعه بخش گردشگری و زیرساخت های آن، روابط فرهنگی و بشردوستانه و جذب جوانان برای تحصیل در موسسات آموزش عالی ایتالیا گفتگو کردند.
📄 در ادامه طرفین حول مسائل جاری بینالمللی و منطقه بویژه چالشهای امنیتی منطقه به تبادل نظر پرداختند.
⬅️ در نتیجه نشست هیئات دو کشور، ۷ سند رسمی بین دولتی منعقد گشت:
• توافقنامه بین دولتی برای همکاری جامع در مسائل امنیتی؛
• توافقنامه همکاری اداره کنترل مواد مخدر تاجیکستان و وزارت امور داخلی ایتالیا در مبارزه با مواد مخدر؛
• توافقنامه همکاری کمیته توسعه گردشگری تاجیکستان و وزارت گردشگری ایتالیا؛
• توافقنامه همکاریهای فرهنگی، علمی و فناوری دو کشور برای سالهای 2024-2027؛
• توافقنامه همکاری کمیته حفاظت از محیط زیست تاجیکستان و وزارت محیط زیست و امنیت انرژی ایتالیا؛
• توافقنامه معافیت روادید برای دارندگان گذرنامه دیپلماتیک؛
• توافقنامه همکاری وزارتخانههای خارجه تاجیکستان و ایتالیا برای سال 2024-2026
کانال #مرکز_مطالعات_آسیای_مرکزی | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 دیدار سفیر رژیم صهیونیستی با نمایندگان یهودیان بخارا
⬅️ زهویت بن هیلل سفیر رژیم صهیونیستی در ازبکستان، به مناسبت عید پسح (یکی از اعیاد سهگانه یهودیان) با نمایندگان جامعه یهودیان بخارا دیدار و گفتگو کرد.
📄 در این ملاقات، سفارت رژیم صهیونیستی و یهودیان بخارا به نشانه حمایت از اسیران اسرائیلی در غزه، تعدادی صندلی را خالی نگهداشتند.
کانال #مرکز_مطالعات_آسیای_مرکزی | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 نشست کارشناسان آسیای مرکزی برای بررسی قانون "عوامل خارجی" قرقیزستان(1)؛ بحث و گفتگو حول خبر توقف فعالیت بنیاد سوروس در قرقیزستان
توقف فعالیت بنیاد سوروس در قرقیزستان به بهانه قانون "عوامل خارجی" صحنه سازی بود و تنها قالب فعالیت را تغییر خواهند داد. این شیرین کاری برای انعکاس بین المللی ماجرا طراحی شده بود.
👇👇ادامه
⬅️ بنیاد ابتکارات تخصصی "Oy Ordo" با دعوت از چندین کارشناس در حوزههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی میزگردی را برای بررسی قانون جدید "عوامل خارجی" قرقیزستان برگزار کرد.
1️⃣ ایگور شستاکف دانشمند علوم سیاسی و مدیر این بنیاد در مورد بسته شدن شعبه بنیاد سوروس قرقیزستان به دلیل تصویب قانون عوامل خارجی اطمینان داد که این اقدام این چیزی بیش از یک شیرین کاری نبوده و برای انعکاس بین المللی ماجرا طراحی شده است. وی افزود که در واقع، هیچ گونه تعطیلی در فعالیت و پیشبرد اهداف بنیاد سوروس وجود نخواهد داشت، بلکه سازمان های جدیدی به جای آن ظاهر می شوند و در همان جهت عمل می کنند. پیش از این سوروس در قزاقستان نیز ادعا کرد که می رود، اما تنها چیزی که دیدیم تغییر ظاهر بود.
2️⃣ کالدان ارنازاروا کارشناس روابط عمومی نیز حول خبر تعطیلی بنیاد سوروس قرقیزستان سخن گفت. این کارشناس بهاته سوروس برای تعطیلی را صادق ندانست و گفت: قانون عوانل خارجی به آنها اجازه کار می دهد؛ اما نکته اصلی این است که باید شفافیت در اجرای فعالیت های آنها تضمین شود. که ظاهرا مشکل قضیه در این بخش ماجرا است. طبق این قانون سازمانهای غیردولتی باید گزارش کمک مالی دریافتی خود را ارائه دهند. ما قبلاً متوجه شدهایم که این سازمانها در جریان کار، اطلاعاتی را به کمککنندگان خارجی ارائه می دهند؛ در اصل، سازمان های غیردولتی خدمات اطلاعاتی را ارائه می دهند و به عنوان یک شبکه اطلاعاتی عمل می کنند.
📄 این کارشناس از وجود فشارهای داخلی و خارجی گسترده روی معاون رئیس پارلمان قرقیزستان خبر داد که از حامیان اصلی این لایحه محسوب می شد. خانم کالدان از معاون پارلمان قرقیزستان کمال تشکر را نمود که با وجود فشارهای زیاد، روند تصویب این قانون را به اتمام رساند.
3️⃣ اوگنیا استروکوا نماینده و معاون سابق رئیس پارلمان قرقیزستان نیز در این نشست حضور داشت. او گفت: می دانید چرا کمککنندگان خارجی بیشترین کمکهای مالی را برای اصلاحات دموکراتیک در قرقیزستان اختصاص می دهند؟ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، مردم کشورهای پساشوروی مجذوب سخنرانان رنگی و نشانههای رنگی شدند که بنیاد سوروس با خود آورده بود. وقتی بنیاد سوروس به قرقیزستان آمد و شروع به آموزش تفکر انتقادی به ما کرد، خوشحال شدیم. هیچ اشکالی در تفکر انتقادی وجود ندارد. اما سوروس تفکر زامبی را تحت پوشش تفکر انتقادی پنهان کرد و ما تحت تأثیر قرار گرفتیم و متوجه نشدیم که آنها چگونه بی سر و صدا وارد سیستم آموزشی ما شدند و در نهایت سیستم ما را تقریباً به زمین زدند.
4️⃣ دین محمد آلمبتوف کارشناس امنیتی و مدیر سازمان غیردولتی نارین پاتریوت گفت: - به عنوان یک متخصص امنیتی می گویم، این سازمانهای غیردولتی خارجی به جمع آوری و انتقال اطلاعات به کشورهای خود و ثانیاً در تلقین ایدئولوژیک غرب به مردم مشغول هستند. به همین دلیل بود که تصویب این قانون عوامل خارجی در قرقیزستان ضروری بود. دولت باید بداند که چه پولی از خارج تخصیص مییابد و در واقع صرف چه چیزی میشود تا از برنامه کشورهای خارجی که از طریق سازمانهای غیردولتی پیاده می شود و حاکمیت ما را از درون تخریب میکنند، جلوگیری کند.
5️⃣ ناتالیا کرک کارشناس سیاسی و معاون بنیاد ایآردا نیز اظهار داشت که تردید دارم سوروس فعالیت خود در قرقیزستان را محدود کند. آنها ظاهر و قالب کار را تغییر داده و به فعالیت خود ادامه می دهند. او گفت که برنامه تعطیلی و یا جایگزین سازی برخی فعالیت های سوروس سال گذشته توسط یکی از مدیران این بنیاد اعلام شده بود و این یک پروژه ای بود که در دیگر کشورها هم اجرا شد. این کارشناس همچنین از اسناد افشا شده ای سخن گفت که این پروژه سوروس را تأیید می کند. یکی از اهداف اصلی این پروژه ایجاد (و جایگزینسازی) نوعی مراکز تحلیلی، ایجاد برخی گروه های تأثیرگذار بر سیاست های اقتصادی در کشورهای آسیای مرکزی است. ما به خوبی می بینیم که این گروه ها کار می کنند، در دولت و جامعه مدنی وجود دارند و بر تصمیم گیری اقتصادی تأثیر می گذارند. به نظر من این یک عبارت کلیدی است که منعکس کننده ماهیت و هدف اصلی این برنامه است؛ به حداقل رساندن همکاری تجاری و اقتصادی بین کشورهای منطقه با روسیه و چین.
کانال #مرکز_مطالعات_آسیای_مرکزی | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📌 صفحه نخست روزنامههای امروز شنبه ۸ اردیبهشتماه
💠@masaf_najva