هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 تقریب القرآن الی الاذهان
✍ سید محمد شیرازی
🔹 تقريب القرآن إلى الأذهان، اثر سيد محمد شيرازى، به زبان عربى است.
اين تفسير، شامل توضيح مختصر و قابل فهم عموم، درباره همه آيات قرآن مىباشد.
اين تفسير، در 5 مجلد ارائه شده است. تفسير آيات، با شماره مخصوص هركدام از آنها از آيه قبل جدا گرديده و به شكل مزجى ترتيب داده شده است؛ به همين جهت، اين تفسير از عناوين بحثها خالى است.
مفسر، در هر سوره، بعد از بيان نام سوره، مكى يا مدنى بودن آن، تعداد آيات، جملگى يا بهتناوب نازل شدن و وجه تسميه آن، به تفسير و شرح آيات سوره مىپردازد.
روش اين تفسير، تدبرى، اجتهادى و از جهتى نيز روايى مىباشد. مؤلف در توضيح و تبيين آيات، بر معانى لغوى تكيه كرده است.
اين تفسير از اطناب و تعقيد و پيچيدگى در عبارات و مفاهيم و تفصيلهاى معمول در برخى از تفاسير، بهدور است.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 تفسیر کاشف
✍ محمد باقر حجتی، عبدالکریم بیآزار شیرازی
🔹 مؤلفان این تفسیر، آقای دکتر محمدباقر حجتی و آقای دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی از فضلای حوزه علمیه و اساتید دانشگاه و قرآن پژوهان معاصر و نویسنده کتاب های مختلف اسلامی، به ویژه علوم قرآنی هستند. این دو، با همکاری هم، به ارائه تفسیر با سبکی جدید دست یازیده اند که بیانگر چهره موزون سوره های قرآن و روابط آیات است. در ارائه تفسیر و اطلاعات، نوعی تقسیم بندی مباحث و دسته بندی آنها همراه با اشعار و تصاویر انجام گرفته است. در تقسیم بندی کار تألیف، آقای بی آزار، گزینش بحث های تفسیر و دسته بندی و توضیح مفاهیم و انتخاب نکته های ادبی و اشعار و تصاویر را به عهده گرفته اند و قسمت ترجمه آیات و اطلاعات علوم قرآنی و هماهنگی مباحث، به عهده آقای حجتی گذاشته شده است.
نام دیگر این تفسیر، «ترسیمی از چهره موزون سوره های قرآن و روابط آیات» بیانگر جهت گیری کار مفسران است. شیوه شروع و دسته بندی مطالب به این شرح است که در آغاز پس از توضیحی عام درباره سوره و چگونگی نام آن، مطالب اساسی و پیام اصلی سوره یا آیه زیر عنوانی شروع می شود، سپس توضیحات و دسته بندی موضوعی آورده می شود و در مواردی، جهت ترسیم دقیق مطالب، از عکس و نقشه استفاده می گردد. در ضمن این تفسیر جز الکاشف محمد جواد مغنیه در ۷ جلد است که به فارسی هم ترجمه شده و سبک آن با این تفسیر متفاوت است.
هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 التفسیر الکاشف
✍ محمد جواد مغنیه
🔹 التفسیر الکاشف تفسیر کامل قرآن به زبان عربی، اثر عالم شیعه محمد جواد مغنیه، در ۷ جلد. این تفسیر با رویکرد تربیتی و با گرایش تقریبگرایانه تألیف شده است.
محمد جواد مغنیه به اقوال دیگر مفسران شیعه و سنی، تنها در صورتی اشاره کرده که نظر آنها را قبول داشته. گاهی اقوال آنان را در تایید قول خویش میآورد. برخی تفاسیر مورد استفاده وی عبارتند از مجمع البیان طبرسی، تفسیر فخر رازی، المنار، البحر المحیط، تفسیر طبری، آلاء الرحمن شیخ محمد جواد بلاغی، الدرّ المنثور سیوطی، روح البیان بروسوی، بیان السعاده، تفسیر مراغی، فی ظلال القرآن، و الکشاف.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 تفسیر الکشاف عن حقایق التنزیل و عیون الاقاویل
✍ ابوالقاسم محمود بن عمر خوارزمی
🔹تفسیر الکشاف، با نام «الکشاف عن حقائق التنزیل و عیون الاقاویل فی وجوه التاویل» اثر ابوالقاسم محمود بن عمر خوارزمی معروف به جارالله زمخشری از بزرگان مذهب حنفی و معتزلی است.
تفسیر کشاف تفسیری است ارزشمند که زیبایی و جمال قرآن را جلوهگر ساخته و در روشنگری و کشف بلاغت و سحر بیان آن، بینظیر است؛ زیرا مولف آن در زبان عربی چیرهدست بوده است. این کتاب از هنگام تالیف تاکنون مورد توجه دانشمندان بوده و دلهای مفسران را ربوده است. در حقیقت زمخشری تمام ابزار و وسایلی را که مفسر بدان نیاز دارد در این تفسیر گردآوری کرده و آنرا در اختیار مردم نهاده است. تفسیر کشاف زمخشری از چنان مقام و منزلتی برخوردار است که یکی از مراجع و مصادر مهم تفسیر کلاسیک بهشمار میآید.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 درآمدی به تحقیق در اهداف و مقاصد سوره های قرآن کریم
✍ ترجمه سید محمدباقر حجتی
🔹 «درآمدی به تحقیق در اهداف و مقاصد سورههای قرآن کریم» ترجمهای است از دکتر سید محمد باقر حجتی از کتاب «اهداف کل سورة و مقاصدها فی القرآن الکریم»
درآمدی به تحقیق در اهداف و مقاصد سورههای قرآن کریم تالیف دکتر عبدالله محمود شحاته . این کتاب وحدت موضوعی سورههای قرآن را مورد تاکید قرار میدهد و بر این باور است که باید پیام و نقطه نظر سورهها را اساس فهم آیات آن سوره تلقی کرد، از این رو لازم است که موضوع سوره به عنوان محور و مدار فهم آیاتی مدنظر باشد که آن آیات در حول همان موضوع نازل شده است.
قرآن کریم برای هرسوره موضوعی مقرر کرده که این موضوع بر آن سوره اشراف دارد و محتوای آن را زیر پوشش قرار میدهد. هرسوره دارای جان و روحی است که در کالبد آیات آن سوره جریان دارد. مفسرینی که به این بعد قرآن عنایت و اهتمام ورزیده باشند شمار اندکی را تشکیل میدهند این روش برای مطالعه و بررسی قرآن کریم سودمندتر از آنست که آیات آن یکی پس از دیگری- برحسب ورود و ترتیب آنها در سوره - مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. این دید وسیع و فراگیر که سراپای سیما و چهره سورههای قرآن کریم را به رؤیت میکشد میتواند شخصیت و سمت هرسورهای را نمودار سازد و تلاوت کننده آن را در یک موضع و موقعیتی قرار دهد که پیام کلی سوره را بازیافته و موضوعات و مسائل آن را در محدوده جامع آن دقیقا بررسی کند.
هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 نظم قرآن
✍ عبدالعلی بازرگان
🔹 کتاب نظم قرآن نیز تلاشی گسترده و فراگیر در این مسیر است. این کتاب حاصل تلاش چندین سالۀ عبدالعلی بازرگان در جمعی بوده است که جهت ختم قرآن به روش سنتی گردهم آمده بودند و با چاشنی تحقیق و تدبر بر روی آیات و سور قرآن به این نتیجۀ پربار رسیدهاند.
بررسی سورهها در این کتاب یکسان نیست، زیرا بهتدریج که جلوتر رفتهاند این بررسیها و پژوهشها تغییر و تحول یافته است، چنانکه برخی از سورههای ابتدایی به اجمال و اختصار بررسی شدهاند، درحالیکه برخی دیگر که در دورۀ جلسات جدید کلاس به آن پرداختهاند، توسعه و تفصیل بیشتری یافتهاند، اما در عین حال کوشش شده است که همۀ سورهها از زوایای مشخصی مورد بررسی قرار گیرند که عمدتا این بررسیها چنانکه از فهرست این مجموعه به دست میآید عبارتند از:
ملاحظات آماری در مورد کلمات و حروف در سورهها، ارتباط سورههای مجاور، ترتیب نزول آیات، سیر تحول موضوعی در برخی از سورهها، موضوع و محتوای سورهها، کلمات کلیدی و غالب در هر سوره، اسماءالحسنی، آهنگ سوره، آهنگ انتهایی آیات، تقسیمات و بخشهای سورهها، شناخت هر سوره از طریق فرهنگ کلمات، خلاصه و نتیجۀ سوره در آیات ابتدایی و انتهایی هر سوره، آغاز و ختم سوره، سیاق آیات و مجموعههای یک سوره، شأن نزول و سال نزول آیات، مقایسۀ آیات با یکدیگر، مقایسۀ سورهها با یکدیگر، حروف مقطعه و نقش آنان در شناخت سورههای همسویه و پیام آنها، موقعیت کلمات، حروف انتهایی آیات، محورهای کلی سوره و موضوعات مشابه اینها.
هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 ساختار هندسی سوره های قرآن
✍ محمد خامه گر
🔹 کتاب ساختار هندسی سوره های قرآن کریم نوشته محمد خامهگر است. این کتاب با نگاهی تازه به سراغ قرآن رفته است و آن را بررسی کرده است. کتاب ساختار هندسی سوره های قرآن کریم را شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر کرده است.
این کتاب در پنج فصل نوشته شده است.
در فصل اول پس از بیان ضرورت و اهمیت پژوهش، مفهوم ساختار سورهها ذکر شده است. تا بهطور دقیق محل بحث و نزاع مشخص گردد. آنگاه پیامدها و فواید بررسی موضوعی سورهها قرآن در ده بند ذکر شده، که از مهمترین آنها میتوان به کشف افقهای جدید در اعجاز قرآن و مقابله با شبههافکنیهای خاورشناسان در زمینة فقدان نظم در قرآن و آشنایی سریع و آسان با مفاهیم قرآن اشاره نمود. در انتهای همین فصل گزارشی از تلاشهای قرآنپژوهان در زمینه ساختار سورهها و ارتباط آیات ارائه شده است و کلیه کتب، تفاسیر و پایاننامههایی که در این زمینه نگاشته شده برای نخستینبار جمعآوری و تنظیم گشته است.
فصل دوم، به بررسی و نقد دلایل موافقان و مخالفان ساختار سورهها اختصاص دارد. در این فصل دلایل عقلی و نقلی هر گروه بررسی و ارزیابی شده است. در انتها با اتکاء به قوت دلایل طرفداران نظریة ساختار هندسی سورهها، این نظریه را تقویت نمودهایم.
در فصل سوم که مهمترین بخش پژوهش را تشکیل میدهد به بررسی روشهای کشف هدف اصلی هر سوره پرداختهایم و ابزارها و روشهایی همچون سیاق آیات، شأن نزول سوره، اسم سوره، آیات آغازین و پایانی سوره و واژههای کلیدی سوره و قصههای آن.
هدایت شده از آرشیو اصوات و فایل های علوم قرآن و حدیث
#معرفی_کتاب
📘 نظماهنگ قرآن
✍ ابوالفضل خوش منش
🔹 این کتاب به صورتی خاص، قصد سخنگفتن از شیوایی آوای زبان قرآن و ائتلاف لفظ و معنای آن را دارد.به عبارت دیگر موضوع این کتاب، عبارت از بررسی آوا و آهنگ خاصی است که از نظم خاص و شیوۀ چینش عبارات و آیات در قرآن به دست میآید و نیز مطالعۀ برخی از آثاری که از این نظم خاص مترتب میشود.
مراد از نظماهنگ زبان قرآن، موسیقی خاصی است که از نظم و چینش حکیمانه و حسابشدۀ حروف پدید میآید. این نظم ویژه، سخن را شیوا و روان و آوای حروف را با معنای سخن مرتبط میسازد. نظماهنگ قرآن، این سخن را در مجراهای ذهن و زبان، سیار و سیال و اثر آن را ماندگار میسازد. این حالت اختصاص به بخشی خاص از قرآن ندارد؛ اما حضور و اثر آن عموماً در سورههای «حزب مفصل» (از سورههای ق تا ناس) به سبب فشردگی اغلب آیات و سور، مشهودتر از بخشهای دیگر است.
برخی از مؤلفههایی که در بررسی نظماهنگ قرآن مورد بررسی قرار گرفتهاند، عبارتند از: میزان استعمال حروف در یک واژه، ترتیب آن حروف و بسامد آنها، نحوۀ چینش و ترکیب حروف در واژه و نیز واژگان در جمله، ادغام و فک ادغام حروف، استفاده از کلمات خاص، تقدیم و تأخیر الفاظ و عبارات و میزان و نحوۀ تکرار آنها. این بررسی به سبب توقیفی بودن زبان قرآن و ماهیت فطری آن، اهمیتی خاص مییابد.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
هدایت شده از کتابخانه مرکزی دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
#معرفی_کتاب | انتخاب صالحان
🔹 در طول ۳۷ سال که از شکلگیری انقلاب اسلامی میگذرد، تاکنون ۳۵ بار انتخابات برگزار شده است. میزان مشارکت سیاسی مردم در انتخابات ایران نیز موضوعی است که کمتر نظیری برای آن در دنیا میتوان یافت. از همین روی، با توجه به اهمیت موضوع انتخابات و انتخاب درست، انتشارات انقلاب اسلامی در آستانهی پنجمین انتخابات مجلس خبرگان و دهمین دورهی انتخابات مجلس شورای اسلامی، مجموعه کتاب «انتخاب صالحان» را که شامل بیانات رهبر انقلاب در سالهای مختلف دربارهی اهمیت انتخابات است، در قالب نُه جلد، تدوین و عرضه کرده است.
🔍 ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/32277
📚 کتابخانه مرکزی دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @library_mazaheb
هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
✅ گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با همکاری دفتر همکاری های علمی بین المللی برگزار می کند:
نشست برخط📡
خطاب المراه فی القرآن الکریم
سخنران:
دکتر الزهره ختو
استاد دانشگاه الجزایر ابوالقاسم سعدالله
دبیر نشست: سرکار خانم دکتر مریم غلامی
۱۳ اسفند ۱۴۰۲
🕰 ساعت ۲۰ به وقت تهران
به شرکت کنندگان گواهی حضور اعطا می شود.
پیوند ورود به جلسه👇
https://online.mazaheb.ac.ir/ch/international
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
#رونمایی_کتاب 📖 «محمد بن عیسی بن عبید در آیینه پنج گفتار» 🖊 استاد سیدعلیرضا حسینی شیرازی 🖊 محمد لطف
#خبرگزاری_ها
﷽
💠 گزارش سخنرانی استاد مهدوی راد در نشست رونمایی از کتاب «محمد بن عیسی بن عبید در آیینه پنج گفتار»
📆 زمان: ١١ اسفند ۱۴۰۲
🔻 کتاب «محمد بن عیسی بن عبید در آیینه پنج گفتار» بسیار پربار و بامحتوا است و باید بگویم نویسنده کتاب آقای سید علیرضا حسینی شیرازی وارد مباحثی شدهاند که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است.
🔹 این کتاب دارای ویژگیها و مؤلفههایی مبنایی است که از یک اثر علمی و پژوهشی انتظار میرود.
🔻 هر تحقیق دو مرحله گردآوری و داوری دارد که باید موردتوجه قرار بگیرد. جزیرهای فکرکردن آفت کارها و پژوهشهای تحقیقی است که نویسندگان باید به این مهم توجه داشته باشند.
🌀 لطفا جهت مطالعه مطلب در سایت، بر روی لینک زیر کلیک نماید:
https://www.hawzahnews.com/news/1141120
هدایت شده از مجید معارف
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🔹 نشست بررسی آثار و اندیشه های علمی استاد سید علی شهرستانی
🔹 سخنرانان:
دکتر مجید معارف
دکتر عبدالهادی فقهی زاده
دکتر عابدین مومنی
📅 زمان: دوشنبه ۱۴ اسفند
🕰 ساعت ۱۰ الی ۱۲
🏫 مکان: دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
🌐 لینک مجازی
https://www.skyroom.online/ch/csir.ut/ut
Voice Recorder_212.m4a
50M
#فایل_صوتی
🔹 کرسی ترویجی
🔹 نگارش قرآن کریم در عصر نزول قرآن از دیدگاه مسلمانان و خاورشناسان
🔹 صاحب کرسی:
دکتر محمدکاظم شاکر
🔹 ناقدان:
دکتر مجید معارف
دکتر محسن قاسمپور راوندی
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
الزامات تفکر عقلی در شناخت قرآن به قرآن
سخنران:
محمدامین شاهجویی
دبیر جلسه:
طاهره کمالیزاده
دوشنبه، 14 اسفندماه 402
ساعت: 10 تا 12
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
پیوند ورود برخط(آنلاین) به نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-fuu-nrw-qyq
mohammad - mahdavi-rad-.mp3
32.91M
#فایل_صوتی
📖 آیین رونمایی کتاب «محمد بن عیسی بن عبید در آیینه پنج گفتار»
🎙 سخنرانی استاد محمدعلی مهدوی راد
(دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث، پردیس فارابی دانشگاه تهران)
🗓 ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۲
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
📣📣 دانشگاه قرآن و حدیث برگزار می کند
✅ کارگاه آموزشی مساله یابی و انتخاب موضوع پایان نامه
🔸ویژه رشته گرایش های قرآنی
🔹با ارائه دکتر محمد مرادی
📅 زمان: سه شنبه، 15 اسفند 1402، ساعت 10 تا 11.30.
📌مکان: قم، دانشگاه قرآن و حدیث، سالن شیخ صدوق
✳️ دوره به صورت مجازی و حضوری برگزار میشود.
📎 لینک ورود مجازی
http://vc1.qhu.ac.ir/neshasteelmee
1_10113764988.pdf
15.92M
📌 پاورپوینت ارایه شده دکتر شاکر در کرسی ترویجی
🔹 کرسی ترویجی
🔹 نگارش قرآن کریم در عصر نزول قرآن از دیدگاه مسلمانان و خاورشناسان
🔹 صاحب کرسی:
دکتر محمدکاظم شاکر
🔹 ناقدان:
دکتر مجید معارف
دکتر محسن قاسمپور راوندی
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
💢🔰
کرسی ترویجی
تفسیر موضوعی به مثابه روش نظریهپردازی در علوم انسانی (خوانشی نو از دیدگاه قرآنی شهیدصدر)
ارائه کننده:
🔸دکتر علیرضا #محمدی_فرد، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه؛
ناقدین:
🔸دکتر سعید #بهمنی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف قرآن؛
🔸دکتر مسعود #آذربایجانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
دبیر علمی:
🔸دکتر حسین #بحرینی، پژوهشگر همکار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
🗓 شنبه 19 اسفند 1402ساعت 10
📍قم، پردیسان، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🌐 جلسه مجازی:
https://skyroom.online/ch/rihu/meeting3
📜نقد مقاله
اعتبارسنجی《النساء نواقص العقول》در نهج البلاغه
👨💻ارائه دهندگان:
حجت الاسلام والمسلمین امین حسین پوری
حجت الاسلام و المسلمین وحید عابد
✴️چهارشنبه ۱۶ اسفند ١۴٠٢،
ساعت ۱۵ الی ۱۸
🔸لینک جلسه به صورت آنلاین:
🌐 www.maaref.org/neshast
بررسی تفسیری کرامت انسان وحرمت قتل نفس او ازمنظر قرآن
سخنرانان:
۱-جناب حجه الاسلام دکترسید محمدعلی ایازی
قرآن پژوه واستاد درس خارج حوزه علمیه
۲-دکتر بهروز مرادی
قرآنپژوه و جامعهشناس دین
دبیر نشست:دکتر مریم صادری
تاریخ سخنرانی:۱۴۰۲/۱۲/۱۷
ساعت سخنرانی:۱۸ تا ۱۹:۳۰
لینک نشست مجازی:
https://meet.google.com/vki-ofxn-oio
#معرفی_کتاب
📘 لطائف الاشارات
✍ عبدالکریم بن هوازن قشیری نیشابوری
🔹 لطائف الاشارات تالیف عبدالکریم بن هوازن قشیری نیشابوری از اکابر دانشمندان، نویسندگان، شاعران و صوفیه قرن پنجم هجری است. لطائف الاشارات جایگاه ویژهای در میان آثار قشیری دارد. این کتاب از ابعاد گوناگون مورد توجه عرفانپژوهان و قرآنپژوهان واقع گردیده و ادامه و استمرار تفسیر باطنی صوفیانه است و بیشتر بر تاویلاتی مبتنی است که گاه با ظاهر عبارت سازگاری ندارد؛ با وجود این، کوشیده است تا میان علوم حقیقت و علوم شریعت توافق دهد.
تفسیر وی از موفقترین تفاسیر صوفیان است؛ چون توانسته است در آن، شریعت و طریقت را با هم پیوند دهد و نیز سالمترین آنهاست؛ از حیث وارد نشدن در ورطه تاویلات دوری که ظاهر لفظ از آنها رویگردان است.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 عیون الاخبار
✍ دینوری
🔹 چنانکه از مقدمه کتاب برمی آید مؤلف آن را در دفاع از پاکیزگی و اصالت زبان عربی در مقابل موج فسادی که در اثر انتشار لهجهها و نفوذ بیگانگان در فرهنگ عربی رخنه کرده است، نگاشته است. بنابراین مجموعه اطلاعات پراکنده و وسیعی که در این کتاب فراهم آمده است، باید دست افزار هر مرد عرب زبان فرهنگ یافته باشد. کتاب حاوی ابیاتی است که هماهنگ با اخبار وارده در آن گنجانده شده است. این کتاب از شخصیت علمی و ادبی و ذوق فراوان مؤلف خبر میدهد چنانکه مرجع ارزشمندی در موضوع اخبار و ادب به شمار میرود. ابن قتیبه همه متون را، خواه آنها که به مسائل خالص دینی اختصاص دارد، خواه آنها که دانشهای دیگر را در برگرفته، همچون عیون الاخبار ، به قصد آموزش و بالا کشاندن سطح دانش خوانندگان خویش تدارک دیده است.وی از کتابهایی تاج ، آیین ، پرویز ، آداب ابن مقفع و کتب هندی و... مطالبی را نقل میکند. کتاب از ده بخش تشکیل میشود که عبارتند از: کتاب السلطان، کتاب الحرب، کتاب السؤدد، کتاب الطبائع و الاخلاق المذمومة، کتاب العلم و البیان، کتاب الزهد، کتاب الاخوان، کتاب الحوائج، کتاب الطعام و کتاب النساء.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 تفسیر غريب القرآن
✍ دینوری
🔹تفسیر غریب القرآن مؤلف آن، ابومحمد عبدالله بن مسلم بن قتيبه دينورى است. كتاب پيرامون شرح و تفسير كلمات مشكل و غريب قرآن نوشته شده است. مؤلف كه از دانشمندان و قرآنپژوهان قرن سوم هجرى است و در زمينههاى مختلف، تأليفات فراوانى دارد، در اين كتاب تلاش نموده كه الفاظ مشكل قرآن را توضيح دهد.
با توجه به ويژگىهاى اين كتاب، مىتوان آنرا يكى از منابع در شرح واژههاى قرآن محسوب نمود.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 معجم مقاییس اللغه
✍ ابوالحسن احمد بن فارس بن زکریا
🔹 معجم مقاييس اللغة اثر ابوالحسین احمد بن فارس بن زكريا (قرن چهارم هجری)، از مهمترين معاجم لغوى زبان عربى به شمار مىرود كه به كوشش عبدالسلام هارون مورد تحقيق قرار گرفته و در شش جلد منتشر شده است.
كتاب با دو مقدمه از محقق و مقدمه آغاز شده است. لغات بر اساس حروف الفباء و با توجه به حروف اصلى كلمه مرتب شده است اما براى خود، چينش خاصى دارد.
ابتداء مواد لغات (حروف اصلى كلمه) بر اساس حروف الفباء به 28 قسمت (يعنى 28 كتاب) تقسيم و هر كتاب بر اساس حروف اصلى كلمات به سه باب تقسيم گرديده است. باب اول ثنايى مضاعف، باب دوم ثلاثى و باب سوم كلماتى كه بيش از سه حرف اصلى دارند (رباعى و خماسى).
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran