هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 رهبر انقلاب: هرچه به ذهن میرسد را نباید در فضای مجازی منتشر کرد / تأثیر برداشتها و تحلیلهای غلط بر روحیه مردم باید مورد توجه قرار گیرد
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار خانوادههای شهدای امنیت:
✏️ کسانی که با فضای مجازی ارتباط دارند به این نکات توجه کنند همهچیز را در فضای مجازی نبایستی منتشر کرد. هرچه به ذهن انسان میرسد. ملاحظه کنید اثرش چیست، ببینید روی فکر مردم، روی روحیهی مردم چه تأثیری میگذارد.
✏️ آن کسانی هم که دربارهی فضای مجازی که حالا مکرّر اسمش آورده میشود و بحث میشود و اینها میخواهند تصمیمسازی کنند و تصمیمگیری کنند به این بُعد قضیه توجه کنند، توجه کنند که چطور ممکن است در فضای مجازی یک تحلیل غلط، یک خبر غلط، یک برداشت غلط از یک مسئله مردم را دچار اضطراب کند، دچار تردید کند، دچار ترس کند. ۱۴۰۳/۸/۶
🖼 #بسته_خبری | #خط_دیدار
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۹۳
↩️ شامل آیات ۶۰ تا ۷۰ سوره مبارکه #قصص
🔻 پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«اَلقَلبُ الَّذی لَیسَ فیهِ شَیءٌ مِنَ القُرآنِ کَالبَیتِ الخَرِبِ»؛
قلبی که در آن چیزی از قرآن نباشد، همچون خانه ویران است.
📚 (کشفالاسرار میبدی ۷/۴۰۵)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_قصص
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 پیوندانگاری(Illusory correlation)
پدیده همبستگی توهمی که با نام پیوندانگاری نیز شناخته میشود یک سوگیری شناختی و خطای ذهنی است که این نام اولین بار توسط یکی از محققان دانشگاه ایلینوی جنوبی، لورن چپمن در سال ۱۹۶۷ به کار برده شد. پدیده پیوند انگاری محصول تمایل طبیعی ذهن است که میخواهد بین دو یا چند پدیده متفاوت یا یکسان ارتباط معناداری پیدا کند درحالی که در واقعیت، هیچ ارتباط معناداری میان آن پدیدهها وجود ندارد. بسیاری از نظریهها و باورهای مبتنی بر تئوریهای توطئه، پدیدههای خرافی، اعتقاد به فالگیران و رمالان، نحوست و شگون یا حتی برخی از تعصبات قومی و قبیلهای تحت تاثیر پیوندانگاری هستند.
🔻🔻ادامه...🔻🔻
🔹 پیوندانگاری میتواند یکی از مولفههای باورهای نژادی باشد. معمولا رسانهها در ارائه اخبار به ملیت، نژاد، رنگ پوست و سایر موارد مشابه توجه میکنند. برای مثال خبر تیراندازی یک سیاهپوست با آب و تاب منتشر میشود که در این حالت مخاطب ممکن است چنین برداشتی کند که “هر فردی با ویژگیهای نژادی، رنگ پوست و سایر موارد مشابه با فرد خاطی در خبر، نسبت به دیگران بیشتر مستعد آن خطاست”. درحقیقت فرد با چنین برداشتی به پیوندانگاری دچار شده است. پیوندانگاری بر روی محاسبات و پیشبینی انسان نیز تاثیر خواهد داشت مثلا فردی را تصور کنید که یک بلیط سفر با هواپیما را گرفته است، قبل از پرواز خبری میخواند مبنی بر آنکه یک هواپیما از این شرکت هواپیمایی به علت نقص فنی سقوط کرده و منجر به کشته شدن چندین نفر شده است. او پس از شنیدن این خبر تصمیم سفر را با این شرکت منتفی میکند و تصمیم میگیرد با شرکت دیگری سفر کند، درحالی که ریسک سقوط او با اینکار کمتر نخواهد شد و او صرفا دچار پیوندانگاری شده چنانچه که او به هزاران پرواز بدون نقص و میلیونها مسافر سالم به مقصد رسیده توجه ندارد.
🔹 یکی از مهمترین عواملی که جدا از همزمانی وقوع پدیدهها سبب پیوندانگاری میشود، توجه بیش از اندازه به یک نتیجه است. برای مثال فردی را تصور کنید که به کشور یا شهری بزرگ سفر میکند، در ایستگاه اتوبوس یک نفر او را هُل میدهد، در مترو یک نفر با او بداخلاقی میکند و در رستوران با کنایه و طعنه یک نفر مواجه میشود؛ زمانی که دوستانش از او احوالش را جویا میشوند او از وقایع ناخوشی که برایش پیش آمده احتمالا نتیجه بگیرد مردم آن کشور پرخاشگر یا مردم فلان شهر بیادب هستند. این درحالی است که فرد صرفا به خاطرات بد و وقایع تلخ جهت قضاوت تکیه میکند و لحظاتی که خاطرات خوشی را در آن سفر و حتی در شرایط مشابه تجربه کرده به باد فراموشی میسپارد. در چنین حالتی فرد به پیوندانگاری دچار شده، با اینحال جدا از نتایج مضری که این سوگیری بر فرایند قضاوت و استدلال انسان خواهد داشت، فوایدی نیز در کنار تداوم چرندیات و تولید خرافات دارد. برای مثال توجه به این تصور که پدیده “الف” علت پدیده “ب” است یا بالعکس، عامل بوجود آمدن تحلیلهایی با تکیه بر مسائلی فراتر از واقعیت حال حاضر بوده که این امر باعث افزایش تجربه نسبت به وقایع احتمالی، افزایش دانش درباره فرضیات احتمالی و آمادگی برای مقابله با خطرات احتمالی را در دورههای مختلف زندگی بشر منجر شده و خواهد شد.
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
📲ایکس، حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری را تعلیق کرد!
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۹۴
↩️ شامل آیات ۷۱ تا ۷۷ سوره مبارکه #قصص
🔻 پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«لا یُعَذِّبُ اللهُ قَلبًا وَعَی القُرآنَ»؛
خداوند قلبی را که قرآن را در خود جای داده باشد، عذاب نمیکند.
📚 (امالی طوسی ۱/۶)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_قصص
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🔺 تعریف داستان
بهترین جایگزین کارتون
برای بچه هاست!
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۹۵
↩️ شامل آیات ۷۸ تا ۸۴ سوره مبارکه #قصص
🔻 امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند:
«مَن قَرَأَالقُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ ، اِختَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَ دَمِهِ»؛
هر جوان مؤمنی که قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خونش آمیخته گردد.
📚 (اصول کافی ۲/۶۰۳)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_قصص
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 «منطق و استدلال» قسمت دوم: تشریح استدلال
🔻 قانون دوم
🔹 ایده های خود را به یک ترتیب طبیعی توسعه دهید.
استدلال های کوتاه معمولاً در یک یا دو پاراگراف ایجاد می شوند. ابتدا نتیجه را بیان کنید و سپس دلایل خود را بیان کنید یا ابتدا مقدمات خود را بیان کنید و در پایان نتیجه بگیرید. در هر صورت، ایده های خود را به ترتیبی بیان کنید که خط فکری شما به وضوح برای خواننده آشکار شود.
این استدلال کوتاه برتراند راسل را در نظر بگیرید:«بدی های دنیا به یک اندازه هم به علت کم هوشی است هم به علت نقایص اخلاقی. اما نوع بشر تاکنون هیچ روشی برای از بین بردن نقایص اخلاقی کشف نکرده است. در عوض، هوش به آسانی با روشهایی که برای هر مربی شایسته شناخته شده است، بهبود مییابد. بنابراین، تا زمانی که روشی برای آموزش فضیلت [و اخلاق] کشف نشود، پیشرفت باید با بهبود هوش و نه اخلاقیات جستجو شود.»
هر جمله در این متن راه را برای جمله بعدی آماده می کند و سپس جمله بعدی به آرامی به سمت کامل شدن می رود. راسل با اشاره به دو منبع شر در جهان شروع می کند: «نقص اخلاقی»و بقول خودش «کم هوشی». او سپس ادعا می کند که «ما نمی دانیم چگونه “نقایص اخلاقی” را اصلاح کنیم، اما اکنون می دانیم چگونه کمبود هوش را اصلاح کنیم. بنابراین…». عبارت “بنابراین” به وضوح نتیجه گیری او را نشان می دهد___ که «پیشرفت باید با بهبود هوش حاصل شود»
اینگونه استدلال کردن برای رساندن منظور، یک دستاورد واقعی است. یافتن مکان مناسب برای هر قسمت، زمانی که مکان های اشتباه زیادی در دسترس است، اصلا آسان نیست. فرض کنید راسل در عوض اینگونه استدلال میکرد:
🔻🔻ادامه...🔻🔻
🔹 «بدی های دنیا به یک اندازه هم به علت کم هوشی است هم به علت نقایص اخلاقی. تا زمانی که برخی از روش های آموزش فضیلت کشف شود پیشرفت را باید با بهبود هوش و نه اخلاق جستجو کرد. هوش به راحتی با روش هایی که برای هر مربی توانمندی شناخته می شود بهبود می یابد. نوع بشر تاکنون هیچ وسیله ای برای از بین بردن نقایص اخلاقی کشف نکرده است»
🔹 مقدمات و نتیجه یکسان است ولی ترتیب متفاوتی دارد و قبل از خاتمه، کلمه «بنابراین» حذف شده است. اکنون درک این استدلال بسیار دشوارتر است، و بنابراین بسیار کمتر متقاعد کننده است. وعدهها به طور طبیعی با هم جور در نمیآیند، و شما باید این قسمت را دو بار بخوانید تا بفهمید نتیجه چیست. روی خوانندگان خود حساب نکنید که اینقدر صبور باشند
انتظار این که استدلال های خود را چندین بار مرتب کنید تا طبیعی ترین نظم را پیدا کنند را داشته باشید. قوانین مورد بحث در این کتاب به شما کمک می کند. شما میتوانید از آنها استفاده کنید تا نه تنها بفهمید به چه نوع پیش فرض هایی نیاز دارید، بلکه چگونه آنها را به بهترین ترتیب مرتب کنید.
ادامه دارد...
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۹۶
↩️ شامل آیات ۸۵ تا آخر سوره مبارکه #قصص و آیات ۱ تا ۶ سوره مبارکه #عنکبوت
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«حَقُّ الوَلَدِ عَلَی الوالِدِ اَن یُحَسِّنَ اسمَهُ وَ یُحَسِّنَ اَدَبَهُ وَ یُعَلِّمَهُ القُرآنَ»؛
حق فرزند برپدر این است که او را نام نیکو نهد، به خوبی تربیت کند و به او قرآن بیاموزد.
📚 (نهجالبلاغه حکمة ۳۹۹)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_قصص #سوره_عنکبوت
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨انتشار نخستين بار
📲طرح| رهبرانقلاب: به برکت فضای مجازی میتوانیم شبهات را کشف و برطرف كنيم
🔹امروز هرکس که به فرض، یک #تبلت دستش باشد، با همه افکار انحرافی میتواند مواجه شود
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۹۷
↩️ شامل آیات ۷ تا ۱۴ سوره مبارکه #عنکبوت
🔻 پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«اَدِّبوا اَولادَکُم عَلی ثَلاثِ خِصالٍ : حُبِّ نَبِیِّکُم وَ حُبِّ اَهلِ بَیتِهِ وَ قِراءَةِ القُرآنِ»؛
فرزندان خود را برسه خصلت تربیت کنید، دوستی پیامبرتان و دوستی اهل بیتش و قرائت قرآن.
📚 (ینابیع المودة /۲۷۱)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_عنکبوت
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تمرین «منطق و استدلال» قسمت دوم: تشریح استدلال
🔻 تمرین
تشریح استدلال ها در قالب مقدمات و نتیجه
🔹 هدف: تمرین بازنویسی استدلال ها در ساختاری واضح و منطقی
🔹 دستورالعمل: هر یک از قسمت های زیر حاوی یک استدلال است. مقدمات را در ترتیبی طبیعی و معنی دار قرار دهید و آنها را در یک لیست شماره دار بنویسید. سپس، نتیجه را در انتهای لیست بنویسید.
🔹 نکاتی برای موفقیت: طرح کلی استدلال ها در قالب مقدمات و نتیجه گیری اغلب مفید است. این شامل چندین مرحله است.
ابتدا مقدمات و نتایج را مشخص کنید، درست همانطور که در تمرین ۱ انجام دادید.
سپس، مقدمات را در یک ترتیب معنی دار قرار دهید، ترتیبی که به شما کمک می کند بفهمید که چگونه مقدمات با یکدیگر و با نتیجه گیری ارتباط برقرار می کنند. در بسیاری از موارد، بهترین سفارش وجود نخواهد داشت. چند سفارش مختلف را امتحان کنید و یکی را انتخاب کنید که برای شما منطقی تر است.
هنگامی که برای یک ترتیب معنی دار،تصمیم نهایی را گرفتید، پیش فرض را در یک لیست شماره گذاری شده بنویسید. ساخت جمله با هر یک از پیش فرض ها به شما کمک خواهد کرد، و ضمایری مانند *او* یا *آنها* با نام افراد یا چیزهایی که آنها برای آنها نشان می دهند جایگزین کنید
🔻🔻ادامه...🔻🔻
🔹 در نهایت نتیجه را در انتهای لیست بنویسید. برخی از منطقدانان خطی بین مجوزها و نتیجهگیری میکشند، دقیقاً مانند خطی که ریاضیدانان بین یک مسئله حساب و پاسخ آن میکشند. این خط نشان می دهد که مقدمات با نتیجه “جمع” می شوند. منطق دانان دیگر *بنابراین* را می نویسند یا از علامتی خاص استفاده می کنند(این علامت به شکل نقطه های حرف ش میباشد که نتوانستیم آن را تایپ کنیم». (به معنی پس، بنابراین)
🔻 ابتدا نمونه زیر را ببینید، سپس تمرین ها را حل کنید
🔹 نمونه
برخی از شرکت ها در حال ایجاد حیوانات اصلاح شده ژنتیکی مانند ماهی قزل آلا هستند که گوشت بیشتری برای مصرف کنندگان فراهم می کند. اگر ماهی قزل آلای اصلاح شده ژنتیکی به حیات وحش فرار کند، برای غذا با ماهی قزل آلا *طبیعی* رقابت می کند. ماهی قزل آلا طبیعی، توسط انتخاب طبیعی برای شکوفا کردن حیات وحش طراحی شده است. ماهی قزل آلای اصلاح شده ژنتیکی برای شکوفا شدن در طبیعت طراحی نشده است. بنابراین، اگر ماهی قزل آلای اصلاح شده ژنتیکی به حیات وحش فرار کند، ماهی قزل آلا اصلاح ژنتیکی نشده رقابتی با ماهی آزاد اصلاح شده ژنتیکی خواهد داشت.
۱. اگر حیوانات دستکاری شده ژنتیکی به حیات وحش فرار کنند، برای غذا با ماهی آزاد *طبیعی* رقابت می کنند.
۲. ماهی قزل آلای طبیعی توسط انتخاب طبیعی برای شکوفا شدن در طبیعت طراحی شده است.
۳. ماهی قزل آلای اصلاح شده ژنتیکی برای رشد در طبیعت طراحی نشده است.
بنابراین، اگر ماهی قزل آلای اصلاح شده ژنتیکی به حیات وحش فرار کند، ماهی قزل آلا اصلاح شده ژنتیکی شده رقابتی با ماهی آزاد اصلاح شده ژنتیکی خواهد داشت
این استدلال در حال حاضر ایده های خود را در نظم طبیعی ارائه می دهد. تنها چیزی که برای قرار دادن آن در فرم مقدمات و نتیجهگیری لازم است، شناسایی مقدمات، قرار دادن آنها در یک لیست شمارهدار و اضافه کردن *بنابراین* قبل از نتیجهگیری است.
جمله اول در متن، مقدمه ای در استدلال نیست. هدف آن فراهم کردن زمینه برای استدلال است، نه ارائه دلیل برای پذیرش نتیجه. ما نیازی به گنجاندن آن در طرح کلی استدلال خود نداریم.
✍️ تمرین ها
۱.به عنوان یک بسکتبالیست، مایکل جردن ترکیبی منحصر به فرد از لطف، سرعت، قدرت و میل رقابتی داشت. او بیش از هر کس دیگری عناوین گلزنی NBA را داشت. او با بالاترین میانگین امتیاز NBA بازنشسته شد. بنابراین مایکل جردن بهترین بسکتبالیست تمام دوران است
۲. کسی که نمی تواند به اندازه کافی غذا بخورد، در فقر زندگی می کند. اما کسی که نمی تواند چیزهایی را که جامعه به عنوان مایحتاج تلقی می کند بپردازد، هم در فقر زندگی می کند. جوامع ثروتمندتر چیزهای بیشتری را به عنوان ضروریات در نظر می گیرند تا جوامع فقیرتر. بنابراین، *خط فقر* که مقدار پولی است که یک فرد باید به عنوان *غیر فقیر* داشته باشد، در ثروتمندترین جامعه بیشتر از یک جامعه فقیر خواهد بود.
۳.محققان سازمان پژوهشگران پاگنده در ۲۷ مورد از ۳۰ اکتشاف جستجوی پاگنده در ایالات متحده و کانادا، صدای پاگنده را مشاهده کرده اند یا شنیده اند. دکتر کرانتز، یکی از محققین، معتقد است که پاگنده گونه ای از پستانداران است که به نام غول پیکر شناخته می شود. بنابراین، پاگنده واقعا وجود دارد
۴. دبیرستانهای کوچک بهتر از دبیرستانهای بزرگ هستند، زیرا نشان داده شده است که دبیرستانهای کوچکتر نرخ فارغالتحصیلی بالاتری دارند و نسبت دانشآموزانی که به کالج میروند بیشتر است. شهر نیویورک تعدادی از دبیرستان های بزرگ را به چند مدرسه کوچکتر تقسیم کرده است
۵. در سال ۱۹۰۸، چیزی ۸۰۰ مایل مربع از جنگل را در بخشی از سیبری به نام تونگوسکا مسطح کرد. نظریه ها در مورد *رویداد تونگوسکا* فراوان است.
برخی می گویند که این یک بشقاب پرنده بوده است. حتی برخی می گویند که این یک سیاهچاله کوچک بود. با این حال، اخیراً دانشمندان کشف کردند که دریاچه ای در این منطقه به شکل دهانه برخوردی است که توسط یک سیارک یا دنباله دار ایجاد شده است. بنابراین، رویداد تونگوسکا توسط یک سیارک یا دنباله دار ایجاد شد.
۶. یک *شکاف نسل* در دانش آمریکایی ها از سیاست وجود دارد. به این معنا که افراد مسنتر در مورد سیاست بیشتر میدانند تا افراد جوان. این نتیجه علاقه افراد مسن تر به سیاست و افراد جوان تر نیست. نظرسنجی ها از دهه ۱۹۸۰ تا اواسط دهه ۹۷۰ نشان می دهد که افراد جوان حداقل به اندازه افراد مسن زمان خود از سیاست آگاه بودند
۷. همه خودروها باید دارای نیزه ای نصب شده بر روی فرمان باشند که مستقیماً به سمت سینه راننده باشد. پس از همه، ما باید هر کاری که می توانیم برای تشویق رانندگی محتاطانه انجام دهیم. از آنجایی که مردم وقتی میدانند زندگیشان در خطر است، بسیار محتاطانهتر رفتار میکنند، نیزه روی فرمان، مردم را مجبور میکند که با احتیاط بیشتری رانندگی کنند.
۸. طبیعت انسان ذاتاً خوب نیست. سرشت انسان شامل آن دسته از صفات انسانی است که خود به خود و بی اختیار هستند. این چیزها را نمی توان آموخت. بنابراین، اگر چیزی را بتوان یاد گرفت، پس بخشی از طبیعت انسان نیست. با این حال، خوبی خود به خود نیست. مردم باید یاد بگیرند که چگونه خوب باشند.
۹. ممکن است کسی فکر کند که آیا زندگی او معنادار است، حتی اگر بداند که از زندگی خود لذت برده است. این نشان می دهد که زندگی معنادار با زندگی لذت بخش یکسان نیست. در عین حال، کسی که از زندگی خود بیگانه است یا احساس می کند زندگی او بیهوده است، حتی اگر در حال انجام کارهایی باشد که ممکن است از منظر شیء ارزشمند به نظر برسد، زندگی معناداری ندارد. این نشان می دهد که زندگی معنادار با زندگی صرف شده در پروژه های با ارزش عینی یکسان نیست. همه اینها نشان می دهد که نه لذت و نه پروژه های با ارزش عینی، که جدا از دیگری در نظر گرفته شوند، برای یک زندگی معنادار کافی نیستند.
۱۰. فرض کنید تیم متوجه می شود که پدربزرگش در دهه ۱۹۲۰، چندین سال قبل از تولد مادر تیم، کار وحشتناکی انجام داده است. همچنین فرض کنید که تیم یک ماشین زمان اختراع کرده است. در حالی که ممکن است به نظر برسد که تیم می تواند به گذشته برگردد و پدربزرگش را بکشد تا او را از انجام این کار وحشتناک باز دارد، در واقع، برای تیم غیرممکن است که پدربزرگش را بکشد. گذشته قبلا اتفاق افتاده است نمی تواند تغییر کند. از آنجایی که پدربزرگ و مادربزرگ تیم، مادر تیم را داشتند که بعداً تیم را داشت، باید اینطور باشد که دو نفر پدربزرگ او را نکشتند.
🚨 تشخیص استدلال های مطالب بصری
🔹 هدف: کمک به تشخیص استدلال های کوتاه در مطالب بصری
🔹 نکاتی برای موفقیت: ما دائماً توسط مواد بصری از بیلبوردها گرفته تا آثار هنری و ویدیوهای آنلاین بمباران میشویم که هدفشان متقاعد کردن ما به چیزی است. گاهی اوقات مطالب سعی می کنند ما را به انجام کاری یا خواستن چیزی ترغیب کنند. گاهی اوقات سعی می کنند ما را متقاعد کند که چیزی را باور کنیم. شما میتوانید بسیاری از این مطالب را بهعنوان *برهانهای بصری* در نظر بگیرید. آنها لزوماً مقدمات و نتیجهگیریها را در قالب کلمات ارائه نمیکنند، اما بسیاری از آنها هنوز میتوانند به عنوان دلایلی برای حمایت از نتیجهگیریهایی که به عنوان استدلال خوانده شوند.
زمانی که به استدلال های بصری فکر می کنید، این کاملاً به شما بستگی دارد که ایده های استدلال را به ترتیب طبیعی ارائه دهید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که نتیجهگیری استدلالهای بصری را تعیین کنید. استدلالی که میخواهد شما را به انجام یا باور برساند چیست؟ سپس باید از خود بپرسید که آیا تصویر یا ویدیو دلیل شما را برای باور به این نتیجه گیری ارائه می دهد یا خیر. اگر چنین است، اینها مقدمات استدلال خواهند بود.
برای شناسایی این مقدمات، به این فکر کنید که چه ارتباطی بین تصاویری که میبینید و نتیجهگیری که آن تصاویر برای حمایت از آن ها وجود دارد. برای در نظر گرفتن یک مورد بسیار ساده، فرض کنید یک تبلیغ یک ورزشکار را نشان می دهد که از یک نوشیدنی اسپرایت لذت می برد. نتیجه این استدلال بصری این است که شما نیز باید اسپرایت بنوشید. چه ارتباطی بین تصویر ورزشکار در حال نوشیدن اسپرایت و این ادعا وجود دارد که شما باید آن را بنوشید؟ اگر ورزشکار بعد از یک بازی سخت یا تمرین یک جرعه جرعه بنوشد، شاید پیام این باشد که اسپرایت به خصوص کمی نیروبخش است. در آن صورت، استدلال ممکن است چیزی شبیه به این باشد: “اسپرایت مخصوص نیروبخش(انرژی زا) است. شما نوشیدنی های گوارا را دوست دارید. بنابراین، باید اسپری بنوشید.” یا شاید ورزشکار با دوستانش نشسته باشد و همه آنها در حال گذراندن اوقات خوبی هستند و اسپرایت می نوشند. در آن صورت، پیام ممکن است این باشد که جوانان مد گرا ، به ویژه افرادی که این ورزش خاصی را دوست دارند، اسپرایت می نوشند و اگر می خواهید مانند این افراد باشید، باید اسپریت نیز بنوشید
افراد مختلف احتمالاً تفسیرهای متفاوتی از هر استدلال بصری ارائه می دهند. در واقع، شما احتمالاً می توانید تفسیرهای مختلفی از هر یک از آنها داشته باشید. نگران یافتن تنها یک تفسیر صحیح نباشید. فقط روی یافتن تفسیر قابل قبولی تمرکز کنید که خالق استدلال بصری آن را به عنوان پیامی تشخیص دهد که می خواهد ارسال کند.
ادامه دارد...
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۹۸
↩️ شامل آیات ۱۵ تا ۲۳ سوره مبارکه #عنکبوت
🔻 امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند:
«یَنبَغی لِلمُؤمِنِ اَن لا یَموتَ، حَتّی یَتَعَلَّمَ القُرآنَ، اَو یَکونَ فی تَعلیمِهِ»؛
شایسته است که مؤمن از دنیا نرود، مگر آن که قرآن را فرا گیرد و یا در حال آموختن آن باشد.
📚 (اصول کافی ۲/۶۰۷)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_عنکبوت
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
📸 ۳ ویدئو وایرال شده در یک هفته
🔺 صهیونیستها مثل ۴۰۱ برای به هم ریختن امنیت روانی جامعه برنامه دارند.منتظر هستند تا کدام طعمه بگیرد !
🔺 هر ۳ مورد را از لحاظ امنیتی بررسی کنید
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۹۹
↩️ شامل آیات ۲۴ تا ۳۰ سوره مبارکه #عنکبوت
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«تَعَلَّمُوا القُرآنَ؛ فَاِنَّهُ اَحسَنُ الحَدیثِ»؛
قرآن را فرا گیرید، زیرا که قرآن نیکوترین سخنهاست.
📚 (نهجالبلاغه، خطبه ۱۱۰)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_عنکبوت
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 «منطق و استدلال» قسمت سوم: شناخت پیش فرض
🔻 قانون سوم
🔹از محل های قابل اعتماد شروع کنید
مهم نیست که چقدر خوب از مقدمه تا نتیجه استدلال کنید، اگر مقدمات شما ضعیف باشد، نتیجه گیری شما ضعیف خواهد بود.
«هیچ کس در جهان امروز واقعا خوشحال نیست. بنابراین، به نظر می رسد که انسان ها فقط برای خوشبختی ساخته نشده اند. چرا باید منتظر چیزی باشیم که هرگز نمی توانیم پیدا کنیم؟»
پیشفرض این «استدلال» این است که هیچکس در جهان امروز واقعاً خوشحال نیست. گاهی اوقات، در برخی از بعدازظهرهای بارانی یا در حال و هوای خاصی، این ممکن است تقریبا درست به نظر برسد. اما از خود بپرسید که آیا این فرض واقعاً قابل قبول است؟ آیا هیچ کس در جهان امروز واقعا خوشحال نیست؟ همیشه؟ حداقل، این پیشفرض نیاز به دفاع جدی دارد و به احتمال زیاد درست نیست. پس این استدلال نمی تواند نشان دهد که «انسان ها برای خوشبختی ساخته نشده اند» یا اینکه «من یا شما نباید انتظار شاد بودن داشته باشیم»
گاهی اوقات شروع از یک فرض قابل اعتماد آسان است.
ممکن است نمونه های شناخته شده ای در دست داشته باشید یا منابع معتبری داشته باشید که به وضوح موافق پیشفرض هستند. مواقع دیگر سخت تر است اگر در مورد قابلیت اطمینان یک فرض مطمئن نیستید، ممکن است لازم باشد کمی جستجو کنید و/یا استدلالی برای خود فرض ارائه دهید. اگر متوجه شدید که نمی توانید به اندازه کافی برای فرض (ها) استدلال کنید، پس باید یک فرض دیگر را امتحان کنید.
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۴۰۰
↩️ شامل آیات ۳۱ تا ۳۸ سوره مبارکه #عنکبوت
🔻 پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«مَن عَلَّمَ آیَةً فی کِتابِ اللهِ تَعالی، کانَ لَهُ اَجرُها ما تُلِیَت»؛
هر که آیهای از کتاب خدا را به دیگری بیاموزد، پاداش آن آیه، تا زمانی که خوانده میشود به او نیز میرسد.
📚 (مستدرک الوسائل، ۴/۲۳۵)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_عنکبوت
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
🚨 پویش ایران همدل
حکم قطعی شرعی این است که بر همه واجب است تلاش کنند، کمک کنند و فلسطین را به مسلمانها، به صاحبان اصلیاش برگردانند. و کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب آنان را یاری کنند.
♥️ رهبر انقلاب اسلامی | ۱۴۰۳/۷/۷ و ۱۴۰۳/۷/۴ ♥️
🔹۱-جهت کمک نقدی به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از طریق زیر می توانید اقدام کنید؛
شماره کارت:
6037998200000007شماره شبا:
Ir320210000001000160000526کد دستوری: #14* 🔸۲- برای اهدای طلا و جواهرات ارسال عدد ٢ به
3000222🔹۳- کمکهزینهٔ سرپرستی از خانوادههای آواره لبنانی و فلسطینی ارسال عدد ۳ به
3000222♥️ پرداخت مستقیم در KHAMENEI.IR 🇵🇸🇮🇷🇱🇧 اطلاعات بیشتر درباره پویش را میتوانید داخل کانال ایران همدل مطالعه نمایید: 🆔 @irane_hamdel 📲 #ایران_همدل 👇 🆔 ☫ @sardabir313 ☫
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۴۰۱
↩️ شامل آیات ۳۹ تا ۴۵ سوره مبارکه #عنکبوت
🔻 پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«خَیرُکُم مَن تَعَلَّمَ القُرآنَ وَ عَلَّمَهُ»؛
بهترین شما کسی است که قرآن را فرا گیرد و به دیگران بیاموزد.
📚 (مستدرک الوسائل، ۴/۲۳۵)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_عنکبوت
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تمرین منطق و استدلال قسمت سوم:شناخت پیش فرض
پیش فرض های قابل اعتماد و غیر قابل اعتماد را شناسایی کنید.
🔹هدف:
تمرین تشخیص نقاط شروع قابل اعتماد برای استدلال.
🔹دستورالعمل:
استدلال های زیر را به صورت مقدمات و نتیجه بازنویسی کنید. همانطور که در مجموعه تمرین ۱.۲ انجام دادید. سپس، بیان کنید که آیا هر فرض قابل اعتماد است و توضیح دهید که چرا یا نه.
🔹نکاتی برای موفقیت:
مباحثه هم راهی برای متقاعد کردن دیگران در مورد چیزی و هم راهی برای یادگیری چیزهای جدید است. یک استدلال خوب، شما (و/یا دیگران) را از مقدماتی که قبلاً پذیرفتهاید به نتایجی میبرد که شما (و/یا آنها) آشکارا قبول نکردهاید. با این حال، برای انجام این کار، استدلال ها باید از مقدماتی شروع شوند که شما یا آنها قبلاً قبول کرده اید. علاوه بر این، وقتی دو یا چند نفر دیدگاههای متفاوتی درباره یک موضوع دارند، نمیتوانند بحث سازنده داشته باشند مگر اینکه شما از نوعی زمینه مشترک شروع کنند.
بنابراین، بخش مهمی از یادگیری ارائه استدلال خوب، یادگیری تشخیص اینکه کدام مقدمات نقطه شروع قابل اعتماد و قابل قبولی هستند. تصمیم گیری در مورد اینکه آیا نقطه شروع قابل اعتماد و قابل قبول است یا خیر، می تواند مشکل باشد، و می تواند با شرایط متفاوت باشد، اما برخی از قوانین سرانگشتی وجود دارد که می تواند تفکر شما را راهنمایی کند.
🔻🔻۱/۳ - ادامه دارد🔻🔻
🔺🔺۲/۳ - ادامه🔺🔺
اول، حقایق پذیرفته شده بهطور گسترده معمولاً نقطه شروع قابل اعتماد هستند. بهعنوان مثال، بهطور گسترده پذیرفته شده است که گونههای بسیار متنوعی بر روی زمین وجود دارد و اینگونهها از طرق مختلف به یکدیگر شباهت دارند. این حقایق میتوانند نقطه شروع قابل اعتمادی برای بحث در مورد تکامل ارائه دهند.
با این حال، ارزش آن را دارد که بدانید حقایق شما تا چه حد بهطور گسترده پذیرفته شده است، چیزی که به نظر میرسد برای شما یک دانش رایج است، ممکن است در سایر محافل اجتماعی، سایر نقاط کشور یا سایر نقاط جهان مورد تردید قرار گیرد. بهعنوان مثال، در بسیاری از نقاط جهان بهطور گسترده پذیرفته شده است که انواع گونههایی که امروزه میبینیم درگیر انتخاب طبیعی هستند، اما همچنین محافل اجتماعی و بخشهایی از جهان وجود دارند که اغلب این موضوع انکار میشود. اگر استدلال خود را به کسی خطاب میکنید که آنچه را که شما بهعنوان یک واقعیت پذیرفته شده در سطح وسیع انکار میکند، ممکن است لازم باشد نقطه شروع دیگری برای استدلال خود پیدا کنید.
دوم، مقدماتی که توسط شهادت یا منابع مناسب پشتیبانی میشوند، معمولاً قابل اعتماد هستند. بهعنوان مثال، اگر یک فرد قابل اعتماد به شما بگوید که به برزیل رفته است و دلفینهای صورتی را دیده است که در رودخانه آمازون زندگی میکنند، میتوانید «در رودخانه آمازون l دلفینهای صورتی زندگی میکنند» را بهعنوان یک مجوز قابل اعتماد در نظر بگیرید
همچنین دستورالعملهایی وجود دارد که به شما کمک میکند مکانهای غیرقابل اعتماد را شناسایی کنید. فرضیاتی که بهطور گسترده به نادرست بودن یا بهراحتی شناخته شده است، غیرقابل اعتماد هستند. (با این حال، مجدداً به یاد داشته باشید که آنچه “بهطور گستردهای بهعنوان نادرست شناخته میشود” در یک زمینه ممکن است بهطورکلی در جاهای دیگر پذیرفته شود. یا نمیتوانم بدانم، آنها درست هستند. نسلبندیهای وحشی و ادعاهای بیش از حد مبهم در این دسته قرار میگیرند. همچنین ادعاهای بحث برانگیز ارائه شده بدون پشتیبانی و ادعاهایی که احتمالاً نمیتوانیم آنها را تأیید کنیم.
با این حال، به یاد داشته باشید که بین ادعای غیرقابل اعتماد بودن یک فرض و ادعای نادرست بودن آن تفاوت وجود دارد. گفتن اینکه یک فرض غیرقابل اعتماد است فقط میتواند به این معنی باشد که نمیدانید درست است یا خیر.
دلایل بیشتری برای فرضیههای به ظاهر غیرقابل اعتماد ارائه دهید که این مقدمات را به نتیجهای با پشتیبانی خوب از استدلالهای خود تبدیل میکند.
🔹 نمونه حل یک تمرین
«کامپیوترها بهزودی اکثر وظایف انسان را بر عهده خواهند گرفت. به هر حال، deep blue (یک کامپیوتر) گری کاسپاروف، قهرمان شطرنج جهان را در سال 1997 شکست داد. و اگر رایانهها بتوانند بهترین انسان زنده را در فعالیتی که بیش از هر چیز دیگری نماد هوش است شکست دهند، پس مطمئناً برتری آنها در هر کار دیگری که انجام میدهیم، دور نیست.»
- deep blue، یک کامپیوتر، قهرمان شطرنج جهان در سال 1997 را شکست داد.
اگر رایانهها بتوانند بهترین انسان زنده را در شطرنج شکست دهند، برتری آنها برتری در هر چیز دیگری دور از دسترس نیست.
بنابراین، کامپیوترها بهزودی اکثر وظایف انسانی را بر عهده خواهند گرفت
فرض 1 قابل اعتماد است، زیرا این واقعیت بهطور گسترده پذیرفته شده است. (اگر این استدلال برای مخاطبانی بود که درباره پیروزی deep blue نمیدانستند، نویسنده احتمالاً میخواهد به گزارشهای خبری در مورد مسابقه بهعنوان راهی برای حمایت از این مقدمات با منابع اشاره کند.)
فرض ۲ غیرقابل اعتماد است، زیرا این حدس و گمان غیرقابل قبول است که بگوییم پیروزی در شطرنج نشان میدهد که “برتری در هر کاری که انجام میدهیم” نزدیک است. به هر حال، شطرنج یک نوع فعالیت بسیار متفاوت از بیشتر کارهایی است که انسانها انجام میدهند. (به تفاوت بین شطرنج و نوشتن یک رمان، پختن غذا، بازی بسکتبال یا گشتوگذار در جنگلهای اجتماعی یک مدرسه یا اداره فکر کنید)
این پاسخ رویکردی ظریف به فرض ۱ دارد و توضیح میدهد که هدف بهطور گسترده شناخته شده نیست، اما در صورتی که کسی در مورد آن نامطمئن باشد بهراحتی تأیید میشود (روز غمانگیزی برای طرفداران شطرنج در همه جا.) مشکل واقعی، درست همانطور که این پاسخ میگوید، در قابلیت اطمینان فرض ۲ است
*توجه داشته باشید* که در پاسخ سعی نمیشود که بگوید آیا نتیجهگیری قابل اعتماد است یا خیر. قانون ۳ در مورد قابلیت اطمینان محل است. نیازی به اظهارنظر در مورد نتیجهگیری استدلالها در این مجموعه تمرینی نیست.
🔻🔻۲/۳ - ادامه دارد🔻🔻