فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ علی اکبر رائفیپور: بعد از سالها در سینما، یک فیلم امید بخش، ملی و ایرانی دیدم
👤 مسئول موسسه مصاف:
منطقه پرواز ممنوع تصویری از پیشرفتِ یک ایرانِ انقلابیِ جدید ارائه میدهد / توصیه میکنم خانوادهها کنار نوجوانان خود این فیلم را ببینند و حس خوب آن را تجربه کنند
✅آرما (آرمان ناتمام)
@media_arma
🔸چه چیزی به این اخبار جعلی دامن میزند؟ و چه کسانی اخبار جعلی را نشر می دهند؟
این عامل نه فقط حسابهای پرنفوذ توییتری با میلیونها کاربر دنبالکننده است و نه باتهای روسی که آنها را برای توییت خودکار اطلاعات غلط طراحی میکنند. عامل اصلی شیوع این اخبار جعلی خودِ کاربران عادی توییتر با دنبالکنندههای اندک هستند که معمولاً اخبار غلط را با دوستانشان به اشتراک میگذارند...
#سواد_رسانه_ای
✅آرما (آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️وارونه نمایی اخبار
💢قصه پر غصه "تحریف اخبار" سر دراز به بلندی عمر رسانه های جمعی دارد. در عصر مدرنیسم میزان تحریف اخبار در رسانه های جمعی کم بود و بین رویداد و خبر آن، تناسب معقولی وجود داشت.
💢در عصر فرامدرنیسم و به حاشیه رفتن نقش های اجتماعی رسانه ها و پررنگ شدن نقش تجاری آنها، اخبار با پیچیدگی های فناورانه بزک و توده پسند می شوند. قدرت های پنهان در پشت رسانه ها برای تامین منافع خود با سلاح برنده رسانه به گونه ای سر مخاطبان را می برند که بندگان خدا تازه بعد از بریدن خبردار می شوند.!
💢مخاطبان رسانه های جمعی، با اصطلاح "تحریف اخبار" و «وارونه نمایی اخبار" رویدادها بیگانه نیستند. وقتی بازنمایی جوانب رویداد با واقعیات انطباق ندارد و بویژه اینکه مخاطبان درباره آن رویداد تجربه مستقیم داشته و یا در تجربیات دیگران سهیم شده اند، به عینه به وارونه نمایی رویداد و دستکاری در افکار عمومی پی می برند.
💢هر رویداد یک منظومه چند وجهی و دارای هسته اصلی و اجزای مرتبط تنیده در یکدیگر است. هنگام تبدیل رویداد به خبر، شناخت اجزا و تناسب رخدادها و پدیده های اجتماعی بسیار ضروری است. این بصیرت از فراواقعی شدن اخبار ممانعت می کند. هر گونه بی دقتی در شناخت ابعاد رویدادها و پدیده های اجتماعی و یا تعمد در پاره حقیقت گویی و حذف اطلاعات موثر رویداد به تحریف اخبار مختوم می شود.
💢فرایند اخبار شامل چهار مرحله سوژه یابی، گردآوری اطلاعات، پردازش و تنظیم، و انتشار اطلاعات است. تحریف اخبار در هر یک از این مراحل می تواند رخ دهد.
💢خبرنگاران و گزارشگران هر یک انگیزه ها، عقاید، الزامات شغلی و ارزش های خاصی دارند و دستگاه ادراکی آنها تحت تاثیر این عوامل است. هم افزایی این عوامل موجب می شود آنها در گردآوری و تنظیم اطلاعات خالی از سوگیری نبوده و زاویه دید منحصربفرد را دارا باشند.
💢در جریان بازنمایی، شناخت و دستیابی به ابعاد و تناسب اجزای رویدادها یا پدیده های اجتماعی، کاری خلاقانه و هنری و البته در پاره ای از موارد دشوار است. باید اذعان داشت کار حرفه ای و کنار نهادن سوگیری ها در پوشش خبری به گونه ای که فقط داده ها سخن بگویند چندان سهل نیست و مستلزم مهارت و تیزهوشی است.
💢در مرحله "سوژه یابی" تحریف اخبار به این شکل رخ می دهد که بجای پرداختن به سوژه های اصلی جامعه به سراغ سوژه های فرعی رفت و با پر کردن وقت و مکان رسانه های جمعی، اذهان عمومی را از مسائل اصلی جامعه منحرف کرد. بطور مثال در جامعه ای که مسائل اصلی آن تامین معیشت و رفاه اجتماعی است، با برجسته سازی و چارچوب بندی مسائل جنجالی سیاسی، اذهان عمومی را به موضوعات دیگری هدایت کرد.
💢 در مرحله «گردآوری اطلاعات» رویداد، بجای توجه به داده های اصلی، با برجسته کردن اطلاعات فرعی و حاشیه ای اذهان عمومی را به جاهای دیگر برد. در این مرحله اطلاعات رویداد از صافی ادراکی خبرنگار عبور کرده تا توسط کلمات موجود در زبان معنا پیدا کند. خبرنگاران و گزارشگران تحت تاثیر تمایلات، عقاید، ارزش ها و الزامات محیط شغلی و توانایی هایی زبانی بوده و بر تفسیر رویداد اثر می گذارند که در بازنمایی، تناسب ابعاد واقعی رویداد را خدشه دار می کند.
💢 در مرحله "پردازش و تنظیم اخبار" دروازه بانان خبر در یک چارچوب ایدئولوژیک و سیاسی، اطلاعات رویدادها را ویرایش و از طریق کدگذاری مفهومی، برجسته سازی و چارچوب بندی می کنند. این دستکاری ها موجب فراواقعی شدن اخبار پاره ای از رویدادها می شود.
💢در مرحله «انتشار اخبار» متناسب با نوع رسانه، در مطبوعات از طریق نوع فونت، سایز حروف، رنگ بندی و صفحه بندی و عکس؛ در رسانه رادیو از طریق چینش اخبار، برجسته سازی و لحن گویندگان و فراز و فرود آنها و در تلویزیون علاوه بر اینها از طریق تعیین اولویت انتشار اخبار، دستکاری در تصاویر، گرافیک، عکس، تدوین تصویر، و در چند رسانه ها با کاربست ترکیبی از حقه های بیان شده، واقعیات جامعه وارونه نمایی، کمرنگ یا پررنگ،کوچک نمایی یا بزرگ نمایی و یا اصلا نادیده گرفته می شوند. در چنین شرایطی بین احساس و ادراک واقعی شهروندان از امور جامعه و تصویر مسخ شده مسائل جامعه در رسانه ها، تناقض جدی پیدا می شود.
👤 دکتر حجت اله عباسی
#سواد_رسانه_ای
✅آرما (آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️نشر اخبار جعلی برای افراد مسن جذاب تر است
🔺کاربران 65 سال به بالا بیشتر از سایر گروههای سنی دیگر، اخبار جعلی را به اشتراک می گذارند.
💢 طبق تحقیق منتشر شده در مجله Science Advances
کاربران 65 سال به بالا بیشتر از سایر گروههای سنی دیگر، اخبار جعلی را به اشتراک می گذارند.
در حالی که 3 درصد از افراد بین 18 تا 29 سال داشتند .
یکی از دلایل احتمالی این است که آنها فاقد مهارت سواد رسانه ای دیجیتال برای راستی آزمایی اخبار جعلی هستند.
#اخبار_جعلی
#رصدخانه_آرما
✅آرما (آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️خبر واقعی ۶ برابر دیرتر از خبر جعلی به مخاطب می رسد
🔺نتیجه پژوهش ۱۱ ساله موسسه تکنولوژی ماساچوست بر روی ۱۲۶ هزار فیکنیوز منتشر شده در توییتر نشان داده:
🔺اشتیاق مردم برای باز نشر فیکنیوز ۷۰ درصد بیشتر از اخبار واقعی است!
🔺هر خبر واقعی در حدود ۶ برابر دیرتر از هر فیکنیوز به دست ۱۵۰۰ نفر میرسد!
🔺به طور نسبی اخبار واقعی به ندرت توسط ۱۰۰۰ نفر به اشتراک گذاشته میشود، اما اشتراک گذاری محبوبترین فیکنیوز بیش از ۱۰۰ هزار بار است!
🔺در مورد پخش فیکنیوز، آن چیزی که کمترین ارزش را در بین مردم دارد این است آیا خبری را که به اشتراک میگذارند حقیقت دارد و مستند است!
🔺آنچه برای مردم اهمیت دارد رد و بدل کردن اطلاعات جذابی است که دیده یا شنیدهاند و حساسیتی در مورد حقیقت خبرها ندارند!
#سواد_رسانه_ای
✅آرما (آرمان ناتمام)
@media_arma
‼️ تبلیغات سیاسی در توئیتر ممنوع
🔸 جک دورسی بنیانگذار و مدیرعامل توئیتر : ما تصمیم گرفته ایم که تبلیغات سیاسی در توییتر را در سراسر جهان متوقف کنیم. ما معتقدیم که پیام سیاسی باید به دست آورده شود، نه اینکه خریده شود. شبکه های اجتماعی برای سیاستمداران تبدیل به بستری برای انتقال پیام و لگد زدن به مخالفان شده است.
✅آرما (آرمان ناتمام)
@media_arma
5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️نظر استاد #رائفی_پور پس از تماشای #مستند ایکسونامی
🔞دیدن این مستند برای هر کسی که دغدغه انسانیت، خانواده و محبت داردمفید است.
✅آرما (آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️شناخت اخبار جعلی از واقعیت
💢طی روزهای اخیر شاهد انتشار حجم انبوهی از تصاویر و فیلم های جعلی با موضوع اعتراضات آبان ماه هستیم .اما چگونه می توان صحت این تصاویر را تشخیص داد؟
در مطلب گذشته درباره مهارت جستجوی معکوس تصویر صحبت شد.
💢فرایند جستجوی معکوس فیلم به دو روش انجام می شود:
روش اول: از یک صحنه واضح فیلم,اسکرین شات گرفته و جستجوی معکوس تصویر را روی اسکرین شات انجام دهیم .حالا در بخش ویدئوها می شود نتایج این جستجو را مشاهده کرد.
روش دوم:عمده این ویدئوها در یوتیوب هم بارگذاری شده اند. جستجوی فیلم در فضای یوتیوب می تواند ما را به حقیقت ماجرا برساند.
💢نکته اول:چگونه یک فیلم را درون یوتیوب جستجو کنیم؟
🌐https://citizenevidence.amnestyusa.org/
با استفاده از این لینک و جستجوی معکوس یک فیلم در یوتیوب , می توانید اطلاعات بیشتری درباره این فیلم شامل تاریخ بارگذاری,نام منتشر کننده فیلم و منطقه جغرافیائی بارگذاری این فیلم بدست آورید که به تشخیص حقیقت کمک خوبی می کند
💢نکته دوم:اگر این فیلم را اولین بار در توئیتر مشاهده کرده باشید,در ابتدا لازم است آنرا از توئیتر دانلود کرده و سپس در یوتیوب جستجو کنید. برای دانلود فیلم از توییتر میتوانید از سایت downloadtwittervideo.com 🌐استفاده کنید.
#سواد_رسانه_ای
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️جستجوی معکوس تصاویر
💢با مهارت جستجوی معکوس تصویر اشنا هستید و می دانید که در این روش،یک تصویر را به موتور جستجوگر گوگل معرفی می کنیم تا از منبع واقعی منتشر کننده تصویر مطلع شویم.
💢اما مشکل اینجاست که تنظیمات جستجوی معکوس تصویر در ابزارهای هوشمند فعال نیست .در این ویدئو نحوه فعال سازی تنظیمات جستجوی معکوس تصویر در ابزارهای هوشمند را ملاحظه فرمایید
#سواد_رسانه_ای
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
🔺نمونه ای از جستجوی معکوس تصاویر
💢اخیراً تصویر یک دختر جوان با عنوان «بانوی شهید راه آزادی» در فضای مجازی در حال انتشار است و ادعا شده این خانم در اغتشاشات اخیر کشته شده است .همزمان تصویر یک خبرنگار هم بعنوان قاتل این خانم منتشر شده.
💢جستجوی معکوس این تصویر نشان می دهد عکس مربوط به تصادفی در اردیبهشت سال ۹۵ است.
#سواد_رسانه_ای
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma