🌹🍃
آیتالله سیدمحمدباقر حکیم
در ۲۰ مرداد ۱۳۱۸شمسی در #نجف بدنیا آمد
پدرش آیت الله سیدمحسن حکیم
از مراجع تقلید شیعه بود.
تحصیلات حوزوی را نزد پدرش آغاز کرد و فلسفه و علوم قرآنی را به طور تخصصی دنبال کرد و در فقه و اصول به درجه اجتهاد نایل شد.
وی به همراه سید محمد مهدی حکیم، سیدمحمدباقر صدر و چندتن دیگر در ۱۳۳۷شمسی #حزب_الدعوه را تأسیس کرد.
وی در دوره صدام حسین در ایران ساکن شد.
پس از حمله نیروهای امریکایی به #عراق و سقوط #رژیم_بعث در ۱۳۸۲شمسی، در ۲۱ اردیبهشت همان سال به عراق بازگشت و در نجف اقامت گزید،
اما در ۷ شهریور ۱۳۸۲ پس از امامت #نماز_جمعه و هنگام خروج از صحن نجفاشرف، در انفجار اتومبیل بمبگذاری شده به شهادت رسید.
🌹🍃
🌹🍃
حجتالاسلاموالمسلمین شیخ محمد خرسند
#امام_جمعه کازرون
پس از مراسم سومین شب از شبهای قدر، در مقابل منزلش بر اثر اصابت ضربات چاقو به #شهادت رسید.
محمد خرسند در سحر روز چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۳ و نیم بامداد پس از بازگشت از مراسم احیای #شب_قدر مقابل خانهاش مورد حمله فردی مسلح به چاقو قرار گرفت و از ناحیه شکم و سینه به شدت مجروح شد.
و پس از انتقال به بیمارستان در اثر شدت جراحات به شهادت رسید.
ایشان تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در شهر کازرون گذراند و در مهر سال ۱۳۶۴ برای آغاز تحصیلات حوزوی وارد حوزه علمیه این شهر شد.
دروس سطح را در حوزه علمیه کازرون نزد آیت الله اسدالله ایمانی امام جمعه وقت کازرون و بزرگ بنیادی گذراند.
سپس راهی قم شد و طی ۸ سال در دروس خارج فقه حوزه علمیه قم از جمله درس #کفایة الاصول نزد آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی و فاضل هرندی حاضر شد.
در مقطع درس خارج نیز در درس استادانی چون آیت الله ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، حسین نوری همدانی و محسن فقیهی حاضر شد.
وی #جانباز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، امام جمعه شهر کازرون و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بود.
از دوم شهریورماه ۱۳۸۶ امامت جمعه شهر کازرون را برعهده داشت.
وی همچنین از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بود.
🎋🌹🍃
نفر سمت راست؛
#شهید حاج شیخ عبدالرحیم دانشجو امام جمعه اسبق کازرون
که توسط منافقین کوردل به شهادت رسیدهاست
آیتالله حاج صادق احسانبخش
#نماینده_ولیفقیه در استان گیلان در روستای لیف شاگرد شهر رشت در سال ۱۳۰۹ دیده به جهان گشود قرآن و ادبیات فارسی را نزد ملای مکتب، شیخ عزت الله طالقانی آموخت.
در سال ۱۳۲۴ به رشت آمد و در مدرسه مهدویه سه سال و اندی، نزد اساتیدی مانند شیخ کاظم صادقی، آیت الله شیخ حسین اوحدی و حجت الاسلام وحید خورگامی و دیگر علما ی این منطقه صرف و نحو، مقدمات و سطح را به پایان رسانید.
در سال ۱۳۲۷ وارد قم شد و سطوح عالیه و فلسفه و تفسیر را نزد حضرات آیات عظام نجفی، صدوقی، مجاهدی و امیر سلطانی و علامه طباطبایی خواند از محضر آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی و آیت الله العظمی گلپایگانی و آیت الله لنگرودی استفاده ها برد.
ایشان علاوه بر فعالیت های فرهنگی و آموزشی در شهرستان رشت در جریان وقایع سالهای ۵۶ و ۵۷ رهبری مبارزات علیه رژیم پهلوی را در گیلان بر عهده داشت و از تهدید های و ارعاب ماموران امنیتی نمی هراسید.
این فقیه فاضل و دانشمند، همزمان با مبارزات سیاسی لحظه ای از ارشاد خلق و تحقیق و مطالعه غافل نبود و بیش از ۶۰ جلد تالیف در مسائل مختلف دینی و عرفانی از جمله "آثار الصادقین" را از خود بجا گذاشت وی با توجه به جراهات ناشی از ترور منافقین و هفته ای 3 بار دیالیز ، روزانه در حدود ۵ ساعت مطالعه می کرد.
وی در سال ۱۳۶۱ توسط گروهک #منافقین مورد #حمله_تروریستی در مسجد کاسه فروشان رشت قرار گرفت که پس از آن دچار بیش از ۷۰ درصد #جانبازی شد.
و از ۲۸ اردیبهشت سال ۸۰ با تشدید عارضه کلیوی در بیمارستان خاتم الانبیاء تهران بستری و سرانجام در روز دوشنبه ۱۴ خرداد ماه همزمان با سالروز ارتحال ملکوتی مرادش امام راحل (رض) به ملکوت اعلی پیوست.
برای این #شهید_شاهد و یادگار هشت سال دفاع مقدس همین کافی است که در وصفشان #مقام_عظمای_ولایت برای مردم گیلان در پیام #تسلیت می نویسند:
#این_روحانی بزرگوار و پرتوان
(مرحوم حجتالاسلام و المسلمین آقای احسانبخش رحمت الله علیه)
محور مجاهدتها وتلاش های مردم غیور و مومن #رشت و استان #گیلان و منشاء خدمات فراوانی در سراسر آن منطقه بود و تحرک شبانه روزی و خستگی ناپذیر او، نمونهیی کمنظیر محسوب میشد حضور او در جبهه های دفاع مقدس و پشتیبانی بیدریغ او از رزمندگان دلاور گیلان از یادگارهای فراموش نشدنی آن دوران پر افتخار است و آثار ماندگار او در رشت و سایر شهرهای گیلان موجب نام نیک همیشگی اوست
فقدان این روحانی خدوم، برای مردم وجامعه ی روحانیت گیلان، ضایعه بزرگی محسوب می شود.
🎋🌹🍃