🌸 میلاد دهمین حجت خدا بر زمین و آسمان حضرت علی نقی امام هادی ع مبارک باد 🌸
امام هادى عليه السّلام فرمودند:
توانگرى ، كمىِ آرزو و رضايت به چيزى است كه تو را بسنده است .
📚 بحار الأنوار ، ج 75، ص 109
🌺 غزل غدیر و مدح امیرالمومنین (ع) 🌺
غدیر آمد دلم دریای نور است
زمین و آسمان غرق سُرور است
صد و ده مرتبه تو (یا علی) گو
که ذکر ( یا علی) راه عبور است
بیا تا مدح مولا را بگوئیم
که وصف مرتضی شور و شعور است
به پیش حیدر کرار و صـَفدر
برایش عَبدُوَدها مثل مور است
ولای او قبولیِ عبادات
ولایت را ندارد آن که کور است
علی تفسیر و تبیین رسالت
علی قرآن و انجیل و زبور است
خدا را شکر گدای حیدر هستیم
دل هر بچه شیعه پُر غرور است
خدا را شکر که ما مست غدیریم
و این مستی تماماً ناب و نور است
خدا را شکر که نامش بر لب ماست
بدان ذکر علی رمزِ ظهور است
تمام حرف یزدان این چنین است
فقط حیدر امیرالمومنین است
#مرتضی_شاهمندی
🔸 سالروز اتمام نعمت و اکمال دین، عید بزرگ الهی و عید همه انبیا و اولیا، عید سعید غدیر را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر "عجل الله فرجه" و همه پیروان مذهب حقه، تبریک و تهنیت می گوییم.
🌸🌸💐💖🌺
🔴 عید غدیر بزرگترین عیدی که خداوند قرار داده.
🌷 امام صادق (ع) «عید الله الاکبر» نامیدش .
🌷 رسول خدا(ص) فرمود «يَومُ غَديرِ خُمٍّ أفضَلُ أعيادِ اُمَّتي؛ روز غديرخم برترين عيد امّت من است»
🌸💐💐شیعیان عیدتان مبارک💐💐🌸
🌸با نام علي به عرش پرواز کنيم🌸
🌹صدها گره از خلق خدا باز کنيم🌹
برکه در برکه،
آواز بلند علوي ات پيچيد
و نگاه کويرآلودگان را به جاري شدن فراخواند.
آسمانها، دف زنان و هلهله کنان، سروري زمين را ستاره پاشيدند.
درختان، قامت هاشمي ات را به احترام ايستاده اند؛ همچنان که تاريخ، ثانيه هاي بي رمقش را با نام تو بر مي خيزد.
بايستيد!... دين کامل شد.
بايستيد که آفتاب، روشن شدن ستاره اي بي بديل را مژده خواهد داد!
بايستيد که امروز، نعمت تمام مي شود و دين کامل...
ايستادند؛ در کنار برکه اي که رسالت اقيانوس، در نگاهش مي تپد. دست فاتح خيبر بالا مي رود و آوايي در فضا مي پيچد:
🌹«من کنت مولاه فهذا علي مولاه»🌹
سخن از غدير است،
و از قدر دريايي که در غدير، بر تمامي سرزمين هاي تفته و خسته، جاري شد.
و در دل کوير، گلبوته ها رويانيد،
و باور سرخ خاک را تا سبزناي افلاک، وسعت بخشيد.
در غدير، خطّ روشن رسالت نبوي به طغراي ولايت علوي کمال يافت و اسلام، دين برگزيده خدا گرديد.
📚«اليوم اکملت لکم دينکم و اتممت عليکم نعمتي و رضيت لکم الاسلام دينا؛📚
امروز دينتان را کامل و نعمت خود را بر شما تمام نمودم، و رضا دادم که آئينتان، اسلام باشد. »
غدير، روز تجلّي توحيد و نبوت محمد(ص)؛ ولايت علي(ع) است و ذکر دوازده معصوم(ع).
📚يا اَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغ ما اُنزِلَ اِلَيکَ مِن رَبّکَ…📚
واقعه غديرکه در ذي الحجه سال دهم هجري، هنگام بازگشت رسول خدا(ص) از حج اتفاق افتاد، حادثه اي تاريخي نيست که در کنار ديگر وقايع بدان نگريسته شود. غدير تنها نام يک سرزمين نيست. يک تفکر است، نشانه و رمزي است که از تداوم خط نبوّت حکايت مي کند. غدير نقطه تلاقي کاروان رسالت با طلايه داران امامت است.
آري غدير يک سرزمين نيست، چشمه اي است که تا پايان هستي مي جوشد، کوثري است که فنا برنمي دارد، افقي است بي کرانه و خورشيدي است عالمتاب.
🌳 رسول خدا ص امام علي عليه السلام را به جانشيني خود به آنان شناساند و فرمود: «هر کس من مولاي اويم، علي مولاي اوست». البته جانشيني علي عليه السلام سال ها پيش در مکه و در جمع خاندان هاشم انجام گرفته بود، ولي در غدير، به اطلاع عموم رسيد.
🌳غدير و سرنوشت اسلام
بدون شک واقعه غدير خم، نقش سرنوشت سازي در تعيين مسير آينده اسلام داشته است. در اين واقعه، پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله مهم ترين مأموريت دوران پيامبريِ خود را به انجام رساند؛ مأموريتي که انجام آن، به منزله رساندن پيام رسالت حضرت بود، و کوتاهي در مورد آن، به از بين رفتن زحمات چندين ساله ايشان مي انجاميد؛ چنان که خداوندمتعالي درآيه 67 سوره مائده مي فرمايد: «هان اي پيامبر! آنچه را از سوي پروردگارت به تو نازل شده است، تبليغ کن و اگر چنان نکني، پيام و رسالت او را انجام نداده اي وخداوند تو را از مردم حفظ مي فرمايد».🌸
هوم ولايت وجود ندارد. مفهوم استبداد يا خودسري و به ميل خود يا به ضرر مردم تصميم گرفتن، مطلقاً در معناي ولايت اسلامي نيست؛ نه اين که يک شخصي نمي تواند به نام ولايت از اين کارها بکند؛ خير، شياطيني هستند که با همه نام هاي خوب، همه کارهاي بد را در دنيا کرده اند؛ مقصود، آموزش و راه اسلامي است. البته کساني که دلباخته مفاهيم غربي و بيگانه از اسلام هستند، ممکن است حرف هايي بزنند يا تصوراتي بکنند؛ اما اينها بر اثر نشناختن مفاهيم ولايت است.
منشور علوي عليه السلام در عيد غدير
اميرمومنان عليه السلام در قسمت آخر خطبه فرمود: رحمت خدا بر شما اي مسلمانان. بعد از برگشت از اين اجتماع بزرگ، امروز(غدير) را عيد بگيريد و با انجام اين امور آن را بزرگ بشماريد:
- نعمت را بر افراد خانواده و خويشاوندانتان گسترش دهيد و نيکي و بخشش پيشه کنيد .
- خدا را در برابر نعمت هايي که به شما ارزاني داشته، شکرگزار باشيد .
- کنار يکديگر جمع شويد تا خداوند اجتماع شما را فراگير نمايد .
- نعمتهاي الهي را به يکديگر تهنيت گوييد همان طور که خداوند( در اين روز) با اعطاي اجر و ثوابي بيش از ديگر اعياد ، به شما تبريک مي گويد.
- با خوش رويي و شادماني يکديگر را در آغوش بگيريد .
- در هنگام ديدار يکديگر، مصافحه کنيد و به هم تبريک بگوييد .
عيد غدير از نگاه امام رضا عليه السلام
طوسي، از ياران امام رضا عليه السلام نقل مي کند: «در روز غدير، شرف ياب محضر حضرت علي بن موسي الرضا عليه السلام شدم. گرد ايشان گروهي از ياران خاصشان حضور داشتند. حضرت با اينکه خوراک و پوشيدني و هدايا و حتي انگشتري و کفش هايي براي خانواده هاي آنان فرستاده بود، ولي آنها را براي افطار نيز نگهداشت. امام احوال آنان و کساني را که پيرامونشان بودند، سامان بخشيد. ايشان در آن روز... پيوسته ارجمندي و پيشينه روز غدير را يادآور مي شدند. حضرت در بخشي از سخنان خود، خطبه اميرمؤمنان علي عليه السلام را در سالي که عيد غدير با روز جمعه هم زمان شده بود، بيان کرد».
فضيلت روز عيد غدير
ابي نصر بَزَنْطي از ياران امام رضا عليه السلام مي گويد: «خدمت آن حضرت بودم، درحالي که مجلس پر از جمعيت بود و با يکديگر درباره غدير گفت وگو مي کردند. برخي از مردم اين واقعه را منکر شدند. امام فرمود: پدرم از پدرش روايت کرد که: «روز غدير در ميان اهل آسمان مشهورتر است تا ميان اهل زمين.» سپس فرمود: «اي ابي نصر! هرجا که هستي، در اين روز نزد [قبر[ اميرمؤمنان علي عليه السلام باش. به درستي که در اين روز، خداوند گناه شصت سال از مؤمنان و مسلمانان زن و مرد را مي آمرزد و از آتش دوزخ آزاد مي کند، چند برابر آنچه در ماه رمضان و شب قدر و شب عيد فطر آزاد کرده بود.» ايشان سپس ادامه داد: «اگر مردم ارزش اين روز را مي دانستند، هر آينه، فرشتگان در هر روز ده مرتبه با آنان مصافحه مي کردند».
آداب سفارش شده در عيد غدير
در احاديث، آداب و اعمال فراواني که مناسب روزهاي جشن است و جنبه اخلاقي و اجتماعي دارد، براي عيد غدير بيان گرديده است. اين آداب و اعمال عبارت اند از: هديه دادن، زينت کردن،شادي، شادکردن دل ديگران، لباس نو و پاکيزه پوشيدن، ميهماني دادن، گذشت و آشتي کردن، کارگشايي براي ديگران، نيکي به ديگران، لباس و غذا به منزل خويشان و نزديکان فرستادن، توسعه دادن به زندگي خانواده و برادران، بشارت دادن، استراحت کردن، وام دادن، دوستي کردن، پرهيز از گناه، مصافحه، صله رحم، و مهرباني به يکديگر.
اعمال شب و روز عيد غدير
روز هيجدهم ذيحجه روز عيد غدير و معروف است به عيد اللهِ الاکْبَرْ و عيد آل محمّد (عَليهمُ السلام) است وبزرگ ترين عيد است، عيد ولايت و عيد نبوت، براي اينکه از نعمت اين روز بيشتر استفاده کنيد اعمال اين روز تا تا جايي که مي توانيد انجام دهيد:
1. روزه: که کفّاره شصت سال گناه است و در روايتي آمده که روزه اين روز برابر است با روزه تمام عمر و معادل است با صد حجّ و صد عمره.
2. غسل
3.زيارت حضرت علي (عليه السلام): از هر کجا که باشيد مي توانيد حضرت اميرالمومنين را زيارت کنيد، زيارت براى امام در اين روز، سه زيارت مخصوصه نقل شده که يکى از آنها زيارت معروفه به "اَمينُ الله" است که از نزديک و دور خوانده مىشود و آن از زيارات جامعه مطلقه است.
4. اقامه دو رکعت نماز شبيه نماز صبح: از نماز به سجده رويد و صد مرتبه شکر خدا کنيد سپس سر از سجده برداريد و دعاي «اَللّهُمَّ اِنِّى اَسْئَلُکَ بِاَنَّ لَکَ الْحَمْدَ وَحْدَکَ لا شَريکَ لَکَ وَ اَنَّکَ...» را بخوانيد.
پس از اين دعا باز به سجده رويد و صد مرتبه ذکر «اَلْحَمْدُلِلّهِ» و صد مرتبه ذکر «شُکْراًلِلّهِ» بگوييد و روايت شده که هر کس اين عمل را بجا آورد ثواب کسى داشته باشد که در روز عيد غدير نزد حضرت رسول خدا (صَلَّى اللّهِ عَلِيهِ و َاله) حاضر شده باشد و با آن حضرت بر ولايت بيعت کرده باشد. بهتر است اين نماز نزديک ظهر اقامه شود که پيامبر
💐 آداب عيد غديرخم 👇
🎁هديه دادن، 🎀زينت کردن، 😂شادي، 😀شادکردن دل ديگران، 🎽لباس نو و پاکيزه پوشيدن، 👨👩👧👦ميهماني دادن، 👩❤️👩گذشت و آشتي کردن، 💁کارگشايي براي ديگران، 💶نيکي به ديگران، لباس و 🍖غذا🌭 به منزل خويشان و نزديکان فرستادن، توسعه دادن به زندگي خانواده و برادران، بشارت دادن، استراحت کردن، 💰وام دادن، دوستي کردن، پرهيز از گناه، 👋مصافحه، صله رحم، و مهرباني به يکديگر.
💐 اعمال روز عيد غدير 👇
غدير عيد اللهِ الاکْبَرْ و عيد آل محمّد (عَليهمُ السلام) است وبزرگ ترين عيد است، عيد ولايت و عيد نبوت، براي اينکه از نعمت اين روز بيشتر استفاده کنيد اعمال اين روز تا تا جايي که مي توانيد انجام دهيد:
🌹1. روزه
🌹2. غسل
🌹3.زيارت حضرت علي (ع): از هر کجا که باشيد مي توانيد حضرت اميرالمومنين را زيارت کنيد، مخصوصاً زیارت "اَمينُ الله"
4🌹. اقامه دو رکعت نماز شبيه نماز صبح: از نماز به سجده رويد و صد مرتبه شکر خدا کنيد سپس سر از سجده برداريد و دعاي «اَللّهُمَّ اِنِّى اَسْئَلُکَ بِاَنَّ لَکَ الْحَمْدَ ...» را بخوانيد.
پس از اين دعا باز به سجده رويد و صد مرتبه ذکر «اَلْحَمْدُلِلّهِ» و صد مرتبه ذکر «شُکْراًلِلّهِ» بگوييد و روايت شده که هر کس اين عمل را بجا آورد ثواب کسى داشته باشد که در روز عيد غدير نزد حضرت رسول خدا (صَلَّى اللّهِ عَلِيهِ و َاله) حاضر شده باشد و با آن حضرت بر ولايت بيعت کرده باشد. بهتر است اين نماز نزديک ظهر اقامه شود که پيامبر اکرم در آن ساعت اميرالمؤمنين علي (عليه السلام) را در غدير خُمّ به امامت و خلافت براى مردم نصب فرمود و در رکعت اوّل سوره قدر و در رکعت دوم سوره توحيد خوانده شود .
🌹5. پس از غسل، نيم ساعت به ظهر مانده دو رکعت اقامه شود. در هر رکعت حمد يک مرتبه و سوره توحيد ده مرتبه و آية الکرسى ده مرتبه و سوره قدر ده مرتبه خوانده شود که ارزش اين نماز برابر است با صد هزار حجّ و صد هزار عمره است و باعث برآوردن شدن حوائج دنيا و آخرت ميشود. بهتر است که بعد از اين نماز اين دعا را خوانده شود: رَبَّنا اِنَّنا سَمِعْنا مُنادِياً ... "الدُّعاء بطوله .
🌹6.خواندن دعاي ندبه .
🌹7. در هنگام ملاقات مومنين به عنوان تهنيت جمله ذيل را بگوييم.
اَلْحَمْدُ لِلّهِ الّذى جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّکينَ بِوِلايَةِ اَميرِالْمُؤْمِنينَ وَالاْئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السَّلامُ و نيز بخواند: اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى اَکْرَمَنا بِهذَا الْيَوْمِ وَ جَعَلَنا مِنَ الْمُوفينَ بِعَهْدِهِ اِلَيْنا وَ ميثاقِهِ الَّذى واثَقَنا بِهِ مِنْ وِلايَةِ وُلاةِ اَمْرِهِ وَالْقُوّامِ بِقِسْطِهِ وَ لَمْ يَجْعَلْنا مِنَ الْجاحِدينَ وَالْمُکَذِّبينَ بِيَوْمِ الدّينِ .
🌹8. صد بار اين ذکر گفته شود: اَلْحَمْدُلِلّهِ الّذى جَعَلَ کَمالَ دينِهِ وَ تَمامَ نِعْمَتِهِ بِوِلايَةِ اَميرِ الْمُؤ مِنينَ عَلىِّ بْنِ اَبى طالِبٍ عَلَيْهِ السَّلامُ .
🌺بر عيد غدير عيد اکبر صلوات🌺
🌸بر چهره ي نوراني حيدر صلوات🌸
✨💠✨عید بزرگ #غدیرخم مبارک باد 🌺
مولای ما نمونهٔ دیگر نداشته است
اعجاز خلقت است و برابر نداشته است
دیدیم در غدیر که دنیا به جز علی
آیینهای برای پیمبر نداشته است..
【السلام علیک یا امیر المومنین】
┄┅─✵💚✵─┅┄
🌺 پیامبر اکرم (ص) :
✅ اگر انبوه درختان قلم ، و دريا مركب ، و تمام انسان ها نويسنده باشند ، قادر به شمارش فضائل علی بن ابی طالب ع نخواهند بود .
📙 لسان المیزان ، ج 5 ، ص 62
@mehrabanyi
🌺🌸روز مباهله مبارک باد🌸🌺
👇🌹داستان مباهله 👇🌹
حضرت محمد (ص)به اسقف مسیحیان نجران نامه ای می نویسد و او را به اسلام دعوت می کند.
👌عکس العمل نجرانی ها :
انان گفتند : « هیچ بعید نیست که محمد صلی الله علیه و آله وسلم ـ که از اولاد اسماعیل (ع) است ـ همان پیامبر موعود باشد». بنابراین شورا نظر داد که گروهی به عنوان هیئت نمایندگان نجران به مدینه بروند تا از نزدیک با محمد (ص)تماس گرفته، دلایل نبوت او را بررسی کنند.
🌷گفتگوی پیامبر (ص)با هیئت نجرانی
آنان ادعا داشتند مسیح خداست و دلیل الوهیت مسیح را، تولد عیسی(ع) بدون واسطه پدر می دانستند.
💫در این هنگام فرشته وحی نازل شد و این سخن خدا را بر قلب پیامبر (ص) جاری ساخت: «به درستی که مَثَل عیسی نزد خداوند مانند آدم است که خدا او را از خاک آفرید».
اگر چنین است حضرت آدم(ع) برای این منصب شایسته تر است؛ زیرا او نه پدر داشت و نه مادر.
💥اما با وجود گفتن این دلیل، آنان قانع نشدند و خداوند به پیامبر خود، دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغ گو رسوا شود.
آیه مباهله :🕋خداوند در آیه 61 سوره آل عمران می فرماید:
📖«هرگاه بعد از دانشی که به تو رسیده، کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان، و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم؛ سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم».
🔴در آن هنگام اسقف اعظم نجران بود گفت: «اگر محمد (ص) بر حق نمی بود چنین بر مباهله جرئت نمی کرد آنهم اینکه نزدیکترین افرادش را آورده.
اگر با ما مباهله کند، پیش از آن که سال بر ما بگذرد یک نصرانی بر روی زمین باقی نخواهد ماند». و گفت: «من چهره هایی را می بینم که اگر از خدا درخواست کنند که کوه ها را از جای خود بکند، هر آینه خواهد کَند. پس مباهله نکنید که در آن صورت هلاک می شوید».
✅مباهله، سند عظمت اهل بیت(ع)
مفسران و محدثان شیعه و اهل تسنّن تصریح کرده اند که آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر (ع)نازل شده است و پیامبر (ص)تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه و دامادش علی (ع) بودند. بنابراین منظور از «اَبْنائَنا» در آیه منحصرا حسن و حسین (ع)هستند، و مراد از «نِساءَنا» فاطمه (س) و منظور از «اَنْفُسَنا» تنها علی (ع) بوده است.
این آیه هم چنین به این نکته لطیف اشاره داردکه علی(ع)در منزلت جان و نفس پیامبر است. چون به جای انفسنا ، پیامبر ص ، علی ع را آورد.