رویکرد عجیب و همزمان برخی رسانهها در فضای مجازی درباره ماجرای قرآن سوزی در سوئد
🔺️ این رسانهها با کتمان صدور مجوز هتک قرآن از سوی دولت سوئد و اهداف سیاسی و بین المللی آن، طوری وانمود کردهاند که گویی این کشور منتقد قرآنسوزی است، اما از پس قرآنستیزی اتباع کشورهای مسلمان بر نمیآید!
🔺️ عجیبتر آنکه آمریکا را هم به شکلی بیربط به این خبر اضافه کردهاند و تلاش دارند تا این کشور را هم مخالف اسلام ستیزی جلوه دهند؛ اما اشاره نکردهاند که واشنگتن در این واکنش، موضوع را به پیوستن سوئد به ناتو ربط داده است.
🔺️ سوئد که متقاضی پیوستن به ناتو است، هربار از مجوز قرآن سوزی جلوی سفارت ترکیه به راستگرایان افراطی، به عنوان ابزار فشار به ترکیه (که مخالف عضویت سوئد در ناتو است) بهره میگیرد.
🔺️ گفتنیاست بر خلاف ادعای این رسانهها، پلیس سوئد نه به خاطر هتاکی این فرد به قرآن کریم، بلکه به خاطر سنگ پراکنی او به مردم، از وی شکایت کرده است.
📡 @Mehrnews
تأمین ارز دارو و تجهیزات پزشکی
🔺 وزیر بهداشت به کاهش تعرفه مالیات ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از گمرک اشاره کرد و گفت: همه تلاش ما این است که با کمک بانک مرکزی، ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی را تأمین کنیم.
🔗 mehrnews.com/x32wjw
📡 @Mehrnews
از توسعه مناسبات و بازگشت عادی روابط با مصر و مراکش استقبال میکنیم
🔺 وزیر امور خارجه در جمع سفرای کشورهای اسلامی به مناسبت عید قربان: ما خرسند هستیم که در ماههای اخیر توانستیم از مسیر دیپلماسی و مذاکره روابط دو کشور عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران را به حالت طبیعی بازگردانیم.
🔺 از توسعه مناسبات و بازگشت عادی روابط با دیگر کشورهای منطقه و جهانی اسلام، از جمله جمهوری عربی مصر و کشور مسلمان و برادر مراکش نیز استقبال میکنیم و در این چارچوب نگرانی خود را از بحران و وقوع جنگ داخلی در کشور سودان اعلام میداریم.
🔗 mehrnews.com/x32wkT
📡 @Mehrnews
زنجانی و جزایری در زندان هستند
🔺 مرکز رسانه قوه قضائیه: بابک زنجانی و شهرام جزایری در زندان و در حال طی دوران محکومیت هستند.
🔺 مهدی هاشمی پس از تحمل ۷ سال زندان و پرداخت جزای نقدی و اجرای حکم شلاق هم اکنون طبق قانون و به صورت آزادی مشروط در خارج از زندان است.
🔺 طبری نیز بعد از تحمل ۴۵ ماه حبس، اکنون پس از تودیع وثیقه سیصد میلیارد تومانی و بر اساس تصمیم مرجع قضائی از زندان خارج شده تا نتیجه نهایی پرونده وی در دیوان عالی کشور مشخص شود.
🔗 mehrnews.com/x32wm3
📡 @Mehrnews
📣 بازدید معاون اول رئیسجمهوری از غرفه ایرانسل در الکامپ
🔸لحظاتی پیش دکتر محمد مخبر دزفولی معاون اول رئیسجمهوری، به همراه دکتر عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات و دکتر امیر محمدزاده لاجوردی جانشین وزیر در امور ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، از غرفه ایرانسل در #الکامپ۲۶ بازدید کردند.
🔸در این بازدید، وزیر ارتباطات، با انجام تست سرعت سرویس فیبرنوری (FTTH) ایرانسل، ویژگیهای این سرویس را برای معاون اول، تشریح کرد.
🔸 مخبر دزفولی، با تقدیر از اقدامات انجام شده توسط ایرانسل در خصوص ارائه اینترنت پرسرعت ثابت، خواستار گسترش ارائه این سرویس در سراسر کشور شد.
ℹ️ جزئیات بیشتر به زودی منتشر میشود.
@irancellnews1
خبرگزاری مهر
بازداشت حدود ۸۰ نفر در اعتراضات فرانسه 🔺️ پلیس پاریس گزارش داد که دست کم ۷۷ نفر در منطقه «ایل دو فر
واکنش ماکرون به اعتراضات گسترده فرانسه
🔺️ رئیسجمهور فرانسه در پی ناآرامیهای دو شب گذشته این کشور در اعتراض به قتل یک نوجوان به دست پلیس، امروز پنجشنبه با وزرای ارشد کابینه خود جلسه بحران تشکیل داد و گفت: اقدامات و صحنه های خشونت آمیزی که به دنبال کشته شدن یک نوجوان به دست پلیس رخ داد، غیرقابل توجیه است.
🔗 mehrnews.com/x32wmc
📡 @Mehrnews
صعود دو پلهای ایران در رده بندی فیفا
🔺️ تیم ملی فوتبال ایران در آخرین رنکینگ اعلام شده از سوی فدراسیون جهانی فوتبال با دو پله صعود در رده بیست و دوم قرار گرفت و همچنان بعد از ژاپن در آسیا دوم است.
📡 @Mehrnews
اشتباه رسانهای در بازتاب یک خبر/ قرآنسوزی در سوئد چه معنایی دارد؟
🔺«حقیقت و معنی راستین» یک ماجرا و خبر را چگونه میتوان تشخیص داد؟
🔺همچنان که در زندگی روزمره و روابط بینشخصی، افراد معمولا برای تشخیص معنای حرفها و اعمال دیگران، صرفا به خود گفتار و عمل فرد توجه ندارند، بلکه آن را در زمینهای گستردهتر و در پیوند با دیگر اعمال آن فرد یا اتفاقات دیگر تحلیل میکنند، برای فهم بهتر اخبار و رویدادهای سیاسی و اجتماعی هم تاکید میشود که اخبار و «متن»ها را باید در پیوند با «فرامتن» خواند، یعنی به خوانش صرف آن خبر تکیه نکنید بلکه به رویدادهای پیرامونی و به سابقه خبر نیز توجه شود.
🔺دیروز چهارشنبه همزمان با برگزاری عید قربان در کشورهای مختلف، بار دیگر خبر آمد که یک نفر در پایتخت سوئد، قرآن کریم را پاره و سوزانده است؛ پیش از این نیز شهروندان سوئد در بهمن ماه پارسال دستکم دوبار در مرکز این کشور و در مقابل سفارت ترکیه، قرآن کریم را آتش زدند که خشم و اعتراض شدید و گسترده دولتها و ملتهای مسلمان را در پی داشت.
🔺بنا بر گزارش رسانههای سوئد، دیروز «سلوان موبیکا» ۳۷، شهروند سوئدیِ عراقیتبار با مجوز رسمی دولت سوئد با حضور مقابل مسجد اصلی شهر استکهلم، کتاب قرآن مجید را پاره و سوزانده است؛ پس از درگیری بین این فرد هتاک و معترضان به اقدام موهن او، پلیس این فرد و برخی از معترضان را بازداشت کرده است.
🔺طبق این گزارشها، فرد هتاک چند هفته پیش درخواست برگزاری تجمعی با این مضمون به پلیس سوئد ارائه میدهد که میخواهد نظرش «درباره قرآن را ابراز کند و اگر مجوز صادر نشود، اصول دموکراسی نقض میشود.»، پلیس مخالفت میکند، اما در نهایت دو هفته پیش دادگاه سوئد با استناد به «قانون اساسی سوئد و حق آزادی ابراز عقیده افراد» با نظر پلیس مخالفت و مجوز برای قرآنسوزی این فرد را صادر میکند.
🔺پس از اقدام موهن این فرد و ابراز خشم جمعیت مسلمان سوئد و مناطق دیگر جهان، نخستوزیر سوئد، مقامات غربی، و آمریکا هم با این رویکرد که «هر عمل قانونی، لزوما مناسب هم نیست» با قرآنسوزی این فرد مخالفت کردند.
🔺آنچه گفته شد روایت رسانههای سوئدی و غربیست از این ماجرا؛ که تاکید اصلی این روایت بر «حفاظت از آزای بیان افراد و قانون اساسی سوئد» و مخالفت مقامات سوئدی و غربی با این اقدام هتاکانه است.
🔺 متاسفانه برخی از رسانههای داخلی نیز بدون توجه و اشاره به فرامتن این ماجرا، عیناً این روایت را در فضای فارسیزبان منتشر کردند که گویی اقدام این فرد رعدوبرقی در آسمان صاف بوده، تصمیم گرفته «ابراز عقیده» کند و مقامات سوئدی نیز با توجه به قانون اساسی این کشور، زمینه حق ابراز عقیده را برای او فراهم کردند؛ باید در نظر داشت پلیس سوئد زمانی وارد ماجرا میشود که فرد هتاک و معترضان درگیر میشوند و شروع به سنگپرانی علیه هم میکنند.
🔺به بحث اصلی این نوشته برگردیم، اینکه چرا نباید در این روایتِ سوئدیها متوقف شد و «معنی» این خبر چیزی فراتر از آن است؟
🔺 اگر به جدال کلامی و سیاسی ماههای اخیر مقامات سوئد و ترکیه توجه کنیم، احتمالا این خبر را جور دیگری خواهیم خواند، چرا که این اتفاق در متنِ تنش بین دو کشور، برای پیوستن سوئد به ناتو رخ میدهد.
🔺اشاره شد که همزمان با تشدید تنش بین سوئد و ترکیه، در بهمن ماه پارسال هم شهروندان سوئدی دوبار قرآن کریم را در برابر سفارت ترکیه در استکهلم آتش زدند که آشکارا اقدامی تحریکآمیز علیه ترکیه به عنوان دولت و کشوری مسلمان بود.
🔺با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، سوئد و فنلاند درخواست عضویت در ناتو را ارائه دادند؛ پذیرش عضو جدید به ناتو نیازمند رضایت و تایید همه اعضای این سازمان است. همه اعضا موافقت کردند به جز دولت ترکیه.
🔺اردوغان و دولت ترکیه شرط گذاشتند که تنها در صورتی عضویت فنلاند و سوئد را تایید میکنند که این دو کشور با « مخالفان ترکیه و عناصر و نیروهای گروه تروریستی پ.ک.ک» مقابله و در این زمینه با آنکارا همکاری کنند.
🔺 درنهایت پس از ماهها کشمکش، اواسط فروردین امسال ترکیه با پیوستن فنلاند به ناتو موافقت کرد، اما سوئد همچنان نتوانسته رضایت ترکیه را جلب کند و احتمالا این اقدامات تحریکآمیز آتشسوزی قرآن در خاک سوئد و با مجوز رسمی دولتی هم مسئله را پیچیدهتر میکند.
🔺صرفنظر از اینکه قرآنسوزی دیروز و ماههای اخیر در سوئد در متن جدال این کشور با ترکیه چه پیامد و نتیجهای دارد و اینکه کدام طرف از آن به عنوان اهرم فشار استفاده میکند، آنچه مهم و شایسته توجه است، این است که ما به عنوان کشوری «ترجمهپذیر» در حوزه اخبار بینالملل، «مترجم صرف» نباشیم و به «روند وقوع رویداد و مسائل پیرامونی» آن هم توجه کنیم و آگاهانه یا ناآگاهانه پیشبرنده «روایت دیگری» و اهداف و سیاستهای دیگران نشویم.
@MehrnewsIntl