🔸تفتازانی شرحی بر کتاب شمسیه نوشته است که وقتی حاشیه میر سید شریف جرجانی روی کار آمد، آن شرح از رونق افتاد چون ظاهراً اشکالات تفتازانی را جواب داده است.
💎@meisamee
🔹 اگر کسی در اثناء نماز عصر شک کرد نماز ظهر خوانده یا نخوانده.
صاحب عروه میگوید باید عدول کند به نماز ظهر. آقای خویی فرموده که بسیار مطلب درستی است.
💎@meisamee
✅ علت و معلول متضایفین هستند و متضایفین دو امر وجودی می باشند.
💎@meisamee
🔹 احمد بن طاووس حلی(متوفی ۶۷۳) علم رجال را به شیوه معتمدین و غیر معتمدین تفسیر کرد و روش و روند کتابهای رجال را از روش فهرست نگاری به روش مورد شناسی و راوی شناسی برد. بعدها مرحوم حسن بن داوود حلّی هم از او متاثر شد و کتاب خلاصة الرجال را نوشت.
🔸 کسانی مانند آیتالله فلسفی رحمة الله علیه، آیتالله تبریزی، آیتالله وحید خراسانی، آیتالله سیستانی، آیتالله روحانی،شهید صدر-که در حد مرجعیت بود و چندین کتاب نوشتند و رساله دارند و آثار فقهیشان مکرر چاپ شده- همه اینها با اینکه از شاگردان مرحوم آیتالله خویی هستند هیچکدام روش آقای خویی را ادامه ندادند.
💎@meisamee
✅ ابن جنی در کتاب خصائص می گوید: یک نظر این است که در دوران قبل از جاهلیت، اعلال در زبان عربی نبوده و پس از قرن ها در اثر تغییر و پیشرفت زبان، اعلال به این زبان راه یافته است.
💎@meisamee
✅ اگر ذو الحال نکره محضه باشد، باید مؤخر گردد، مانند: «جاء راکباً رجلٌ».
💎@meisamee
🔹 صحیحه حلبی : «مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مَهْزِيَارَ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنِ الْحَلَبِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَاعَبْدِاللَّهِ(ع) عَنِ الْعَنْبَرِ وَ غَوْصِ اللُّؤْلُؤِ- فَقَالَ عَلَيْهِ الْخُمُسُ الْحَدِيثَ.»
🔸حلبی میگوید : از امام صادق(علیه السلام) در مورد حکم خمس عنبر که از جواهرات است و مرواریدی که از غوص بدست میآید پرسیدم امام فرمود: خمس دارد.
سند روایت ، صحیح و دلالتش روشن است.
💎@meisamee
🔸«فَإِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الرِّقَابِ»
(سوره محمد آیه ۴)
« الرِّقَابِ»: جمع رقبة، و هو اسم للعضو المعروف.
💎@meisamee
❓پرسش:
🔸 آیا استفاده از کروات در مجالس جشن و عروسی اشکال دارد ؟
✅ پاسخ آیت الله سیستانی:
🔸 فی نفسه مانعی ندارد.
💎@meisamee
♦️ طبق نظر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):
👈 کفاری که به دین آسمانی متدین نیستند نجس میباشند، اما اهل کتاب (یهود، نصارا، زرتشتی و صابئین) پاک هستند.
🔹طبق نظر امام خمینی (رحمه الله علیه):
👈 غير مسلمان از هر دين و مذهبى كه باشد محكوم به نجاست است.
💎@meisamee
هدایت شده از سطوح عالی حوزه علميه قم
🛑 تعطیلی ایام قبل از اعیاد قربان و غدیر
با اعلام معاونت منابع انسانی و پشتیبانی حسب موافقت مدیر محترم حوزههای علمیه، روز شنبه مورخ
۱۴۰۱/۰۴/۱۸و روزهای شنبه و یکشنبه مورخ
۱۴۰۱/۰۴/۲۵و
۱۴۰۱/۰۴/۲۶کلیه واحدهای اداری مرکز مدیریت حوزههای علمیه #تعطیل میباشد. @sotohaali
📩 موضوع: تقلید ابتدایی از مجتهد میت
♦️ طبق نظر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):
👈 تقلید از مجتهد میت ابتداءً بنابر احتیاط واجب جایز نیست.
🔹طبق نظر امام خمینی (رحمه الله علیه):
👈 تقليد ميّت ابتداءً جايز نيست.
💎@meisamee
«سلام بر حماسه سازان همیشه جاوید روحانیت که رساله علمیه و عملیه خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشتهاند ..آنان که تا کشف حقیقت تفقه به پیش تاختند و برای قوم و ملت خود منذران صادقی شدند که بندبند حدیث صداقتشان را قطرات خون و قطعات پارهپاره پیکرشان گواهی کرده است...
آشنایی به روش برخورد با حیلهها و تزویرهای فرهنگ حاکم بر جهان، داشتن بصیرت و دید اقتصادی، اطلاع از کیفیت برخورد با اقتصاد حاکم بر جهان، شناخت سیاستها و حتی سیاسیون و فرمولهای دیکته شده آنان و درک موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایهداری و کمونیزم که در حقیقت استراتژی حکومت بر جهان را ترسیم میکنند، از ویژگیهای یک مجتهد جامع است...همه ترس استکبار از همین مسئله است که فقه و اجتهاد جنبه عینی و عملی پیدا کند و قدرت برخورد در مسلمانان به وجود آورد....روحانیت تا در همه مسائل و مشکلات حضور فعال نداشته باشد، نمی تواند درک کند که اجتهاد مصطلح برای اداره جامعه کافی نیست...حوزه ها و روحانیت باید نبض تفکر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادث، مهیای عکسالعمل مناسب باشند.»
(منشور روحانیت؛ ۳ اسفند ۶۷)
💎@meisamee
❓پرسش:
فقها به حرمت پوشیدن حریر و ابریشم طبیعی خالص برای مردان فتوا می دهند، آیا یک مرد می تواند حریر و ابریشم آمیخته به جز آن را بر تن کند مثل کراوات. وانگهی بستن کراوات برای مردان به طور کلی آن هم از حریر خالص چطور است؟
✅ پاسخ آیت الله سیستانی:
بستن کراوات حتی اگر ابریشم و حریر خالص هم باشد حرام نیست زیرا به آن، لباس صدق نمی کند و ستر عورت با آن ممکن نیست و اما آنچه حریر و ابریشم خالص نیست و به غیر آن آمیخته است و حریر به آن گفته نمی شود، پوشیدن آن جایز است هر چند که با آن ستر عورت ممکن باشد.
💎@meisamee
باسمه تعالی
ارتحال أخوی مکرم استاد معظم جناب مستطاب آیت الله علوی بروجردی (مدظله العالی) را خدمت ایشان و بیت معظم تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم غفران الهی مسئلت داریم.
نشست دورهای اساتید
💎@meisamee
🔹 قَالَ الصَّادِقُ: إِنَّ اللَّهَ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَمَّا حَرَّمَ عَلَيْنَا الصَّدَقَةَ أَنْزَلَ لَنَا الْخُمُسَ فَالصَّدَقَةُ عَلَيْنَا حَرَامٌ وَ الْخُمُسُ لَنَا فَرِيضَةٌ وَ الْكَرَامَةُ لَنَا حَلَالٌ.
☑️ امام صادق میفرماید : چون خداوند صدقه را بر ما حرام کرده به جای زکات ، خمس قرار داده است .
پس : 1⃣ صدقه (زکات واجب) بر ما حرام است . 2⃣ دادن خمس به ما واجب است 3⃣ کرامت برای ما حلال است.
🔸 و شاید مراد از کرامت هدیه یا نذر باشد و البته نذر غیر از صدقه است.
💎@meisamee
🔹 ما قائل به جبران شهرت اصلاً نیستیم .نوعاً اکثر شهرتها بعد زمان شیخ طوسی است چون بعد از شیخ هیچ کدام به خودشان اجازه نمیدادند نظر بدهند.
💎@meisamee
مرحوم علامه مجلسی مقام بسیار والایی دارد اما با این وجود اشکالی بر ایشان(ره) وارد است و آن این که در مراة العقول در مورد روایتی وقتی می فرماید: «علی المشهور» مقصودش قول مشهور در همان زمان و دو قرن قبل از خودش می باشد نه مشهور قدما!
و این مطلب موجب اشتباه و تدلیس در نظر دیگران می شود.
💎@meisamee
آیت الله خویی معتقدند که تقسیم گناهان به صغیره و کبیره ناصحیح است، بلکه تمام گناهان کبیره است، و تقسیم مزبور به اعتبار سنجش یک گناه به گناه دیگر در جهت باب شدت عذاب و معصیت است، مثل آن که شرک به خدا، گناه و معصیت آن از شرب خمر بیشتر است. یا مثلاً نگاه کردن به اجنبیه گناهش کمتر از گناه قتل نفس محترمه است، بنابراین هیچ گناه صغیره وجود ندارد، و صغر و کوچکی گناه از باب مقایسه یک گناه با دیگری می باشد. این قول را مرحوم ابن ادریس حلی به مشهور نسبت داده اند.
📚 مصباح الفقاهة، خوئی، ج1، ص501.
💎@meisamee
صاحب حدائق می فرماید:
🔹 العجب من المحدث الشيخ محمد بن الحسن الحر العاملي (طاب ثراه) في كتاب «الفوائد الطوسية» حيث بالغ في إنكار حجية مفهوم الشرط و أورد جملة من الآيات القرآنية دالة على عدم جواز إعتبار مفهوم الشرط. مع ورود الأخبار الدالة على ذلك بأوضح دلالة.
📚 الحدائق الناضرة ج1ص59
💎@meisamee
علم اصول و علم کلام بر یکدیگر تأثیرگذار هستند. اگر کسی در علم کلام ضعیف باشد، در مبحث حجج و اماراتِ اصول هم قوّت ندارد.
💎@meisamee
وقع الخلاف بين الأصوليين من أصحابنا و غيرهم في حجية المفهوم بجميع أقسامه، فنفاه من أصحابنا المرتضى (رضي الله عنه) و جماعة من العامة و إليه مال المحدث السيد نعمة الله الجزائري و الشيخ محمد بن الحسن العاملي (قدس الله سرهما)، و أدلة القوم -في كتب الأصول من الطرفين- متصادمة و الإحتجاجات متعارضة.
🔸 إلا أن الظاهر تبادر ذلك في كثير من الأمثلة الواردة في جملة منها و لعل ذلك بحسب العرف.
🔹 و لم نقف في النصوص على ما يقتضي الحجية في شیء منها سوى مفهوم الشرط،فقد ورد في جملة منها ما يدل على ذلك...!
📚 الحدائق الناضرة ج 1ص 57و58
💎@meisamee
مفهوم الشرط حجّة عند المُحقّقین و علیه دلّت الأخبار .
📚 الحدائق الناضرة ج23 ص217
💎@meisamee
مرحوم « سید مرتضی » به اجماع لطفی چنین ایراد نموده است که ما از کجا لزوم چنین لطفی را بر امام (علیهالسلام) میفهمیم و حال آنکه غیبت آن حضرت از طرف ما است.
💎@meisamee
♦️ طبق نظر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):
👈 منی انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد نجس است.
منی حیوانات حلال گوشت بنابر احتیاط واجب نجس است.
🔹طبق نظر امام خمینی (رحمه الله علیه):
👈منى هر حيوانى كه خون جهنده دارد؛ خواه حلال گوشت باشد يا حرام گوشت، نجس است.
💠💠💠💠💠💠
💎@meisamee