هدایت شده از حجره انقلاب
🚨حواستان به بیت المال هست؟!
🔹️امام علی (علیه السلام) به کارگزاران خود فرمودند:
" اَدِقُّوا اَقلامَکُم قارِبُوا بَینَ سُطُورِکُم وَ احذِفُوا عنّی فُضُولَکُم وَاقصُدُ واقصد المَعانی وَ اِیاکُم وَ الاِکثارَ فَاِنَّ اَموالَ المُسلِمینَ لا تَحتَمِلُ الاَضرارَ"
⭕️ نوک قلم ها را تیز کنید، سطرها را نزدیک هم قرار دهید، مطالب اضافی را از متن حذف کنید، فقط مسائل لازم را بنویسید و از زیاده روی در نوشتن بپرهیزید، زیرا #اموال_مسلمانان تحمل ضرر و زیان را ندارد.
📚وسائل الشیعه: ج۱۷، ص۴۰۴
✅صدای انقلاب را از اینجا بشنوید
@hojre_enghelab
هدایت شده از گفتمان عدالت
طبق اطلاعاتی که دوست عزیزمون دادن آقای پرچمی مهندسی صنایع و ارشد مدیریت تکنولوژی دارن و سالها در این امر مشغول فعالیت بودن .
با تشکر از ایشون از دوستان خواهشمندیم اگر این مطلب رو منتشر کردن این تصحیحیه رو نیز منتشر بفرمایند.
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از گفتمان عدالت
⭕️ مرحبا به قاطعیت بایدن
🔹امیرعبداللهیان :ابتکار جدید ایران در مذاکرات احیای برجام، به تعویق انداختن موضوع لیست سیاه درمقابل تضمین اقتصادی برجام است.
ما یک ایده به آمریکاییها پیشنهاد کردیم، به تعویق انداختن موضوعات مرتبط با لیست سیاه در برابر این که شرکتهای ایرانی از مزایای اقتصادی و سهم خود در برجام برخوردار شوند.
🔹 بایدن در فلسطین اشغالی: سپاه را از لیست تروریستی خارج نمیکنم حتی به قیمت نابودی برجام!
▪️این چندمین عقب نشینی مذاکره کنندگان ایرانی در برابر آمریکا و اروپا در مذاکره موسوم به "احیای برجام" است!
هر چقدر مذاکره کنندگان ایرانی کوتاه می آیند، آمریکا محکم تر و قاطعانه تر پیش روی می کند! به نظر می رسد در این عرصه، آمریکائیها «انقلابی» اند و مذاکره کنندگان ایرانی «دیپلمات»!
▪️ پیشنهاد جدید مذاکره کنندگان ایرانی به آمریکاییها : نیازی به حذف سپاه از فهرست گروههای تروریستی نیست! ( این در حالی است که لزوم خارج کردن سپاه از فهرست گروههای تروریستی تا چند روز پیش، خط قرمز مذاکره کنندگان ایرانی در مذاکرات برجام بود!!)
❇️ با ادامه این مسیر بعید نیست تا چند ماه دیگر امتیازاتی به آمریکا و اروپا داده شود که "ظریف و عراقچی" هم به آن اعتراض کنند!
❇️ آقای رئیسی!
مطمئن باشید احیای برجام با این دست و دلبازی گروه مذاکره کننده ایرانی در دادن امتیاز به آمریکا به اندازه" یک دلار" هم گشایشی در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد نخواهد کرد و فقط یک نتیجه خواهد داشت : روسفید شدن روحانی ، ظریف ، عراقچی و مدافعان رابطه با آمریکا و سرشکستگی حامیان اقتصاد مقاومتی !!
▪️لطفا اجازه ندهید این «خسارت محض» در زمان ریاست جمهوری شما به ج.ا.ا تحمیل شود و تاریخ نام شما را در کنار روحانی ، ظریف ، سیروس ناصری ، عراقچی و فتحعلیشاه قاجار ثبت کند!
دکتر کوشکی
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از گفتمان عدالت
33.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در برجام علاوه بر اصلاحطلبان، اصولگراها هم نقش داشتند
دکتر امیر حسین ثابتی محقق و پژوهشگر حوزه سیاست خارجی:
🔸شما نمیتوانید نقش آقای علاءالدین بروجردی، علی لاریجانی، علی اکبر ولایتی، محمد رضا باهنر، محمد حسن ابوترابی و صفارهرندی و قالیباف و... را در برجام نادیده بگیرید. اما موضوع این است که هرکدام از زاویهای در این مسیر همراه شدند.
🔸مشکل اصلی در سیاسیون ما خصوصا اصولگرایان این است که نگاه دقیق و عمیق به مسئله ندارند؛ درست برخلاف غربیها.
🔸 آقای ولایتی حرف هایی را بعدا زدند که تند ترین منتقدین برجام هم نگفتند!
🔸مثلا یک پیرزن ۸۰ ساله نماینده سنا آمریکا آنقدر در مسئله عمیق شده بود که به نقل از کتاب جان کری برای اطمینان از برجام، خود به اتریش و مقر آژانش بینالملل انرژی اتمی سفر کرد.
🔸آنوقت در اینجا آقای مطهری نائب رییس وقت مجلس، آقای ظریف، آقای صالحی، آقای باهنر و... حتی متن برجام را نخواندهاند.
🔸اصولگراها هم حتما شریک جرم برجام هستند. چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی.
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 گرما، #اسپری_فلفل و بازداشت! سهم زائرین علی بن موسی الرضا(علیه السلام)
🔹️ آقایان وزرای کشور و راهومسکن؛ بابت ماجرای #قطار_مشهد_اهواز از مردم #خوزستان و #دزفول عذرخواهی کنید!
🔸️شرح ماجرا: کولرهای چندین سالن قطار #مشهد به #اهواز، (شماره ۱۸۱، روز سهشنبه) خراب بوده و از ساعت ۶صبح تا ۱۰شب مسافران که عموماً زائر بودند تحت فشار گرما دچار مشکلاتی شدند.
🔹️اعتراض بچههای کاروان زیارتی دزفول و خوزستان با بیاعتنایی رئیس قطار مواجه شد و چندین نفر دچار گرمازدگی شدند. وقتی ماجرا را به شرکتی که بلیطها را از آنجا تهیه کرده بودند اطلاع دادند، متوجه شدند رئیس قطار هیچگونه اطلاعی از وضعیت کولرهای کوپهها به شرکت مذکور هم نداده!
🔸️رئیس قطار وقتی با اعتراض مسافران روبرو میشود میگوید: "این کار را نمیکنم(اطلاع رسانی به شرکت) هر غلطی میکنید بکنید!"
با این جمله فضای بحث تند شده اما بحث مدیریت میشود و بالاخره کجدار و مریز حرکت ادامه دارد و کولر برخی کوپهها وسط راه تعمیر میشود ولی کماکان مشکل باقی است.
🔹️متاسفانه در ایستگاه بیشه، تعدادی مامور پلیس به قصد بازداشت برخی زوارِ معترض، وارد قطار شدند. بعد از مقاومت مسافرین، یکی از مامورین، داخل سالن اسپری فلفل میزند! یکی از مسئولین کاروان زیارتی دزفول، آقای دکتر حاجی خلف(مسئول جلسات قرآن دزفول، جانباز و آزاده) بیهوش میشود!
🔸️فضای ۴،۵سالن(هر سالن چندین کوپه دارد) مسموم می شود و چندین مسافر دیگر بیهوش و دچار مشکل می شوند. برخی جانباز بوده و برخی بیماری آسم داشتند. برخی را با آمبولانس به اورژانس اعزام کرده و برخی را سرپا مداوا میکنند.
🔹مجدد در ایستگاه اندیمشک، ۴۰، ۵۰ مامور وارد شده و ۵،۶ نفر از مسئولین کاروان زیارتی دزفول را دستگیر کرده و چندین ساعت در کلانتری نگه داشتند! هم گرما را چشیدند، هم اسپری فلفل و هم بازداشت!
🔸این مدل برخورد با مردم عادی و زوار علی بن موسی رضا(علیهالسلام) واقعاً نوبر است. وزیر راه و مسکن و وزیر کشور باید پاسخگوی این حادثه باشند.
🔹متاسفانه مسیر #راهآهن_جنوب با مشکلات عدیدهای مواجه است. کمبود قطار، فرسودگی واگنها، فرسودگی ریل، کمبود امکانات و ... بارها رسانهای شده است اما هیچ قدمی برداشته نمیشود. این خط مسیر میلیونها زائر (چه از عراق به مشهد، چه ایران به عراق) هست و پاسخگوی نیاز استان ۵میلیونی نیست!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
این بیاحترامیها و برخوردها نباید ادامه پیدا کند.
اگر دست نهادها و مامورین قدرت عادت کردند به زدوخورد و بیاحترامی و باتوم و اسپری فلفل و گلوله؛ ترمیم این رابطه بسیار سخت است.
نکنید آقاجون با این نظام و ملت! انگار عادت شده تا صدای اعتراضی در یک گوشهای بلند شد باتوم و اسپری فلفل بیاید وسط! حرمت و شان مردم را نشکنید. این مردم برای کشور خون دادند. این مدل رفتارها نتیجه خوبی ندارد. #قطار_مشهد_اهواز
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از گفتمان عدالت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خامنهای (روحی فداه) :
🔹دستگاههای دولتی آنهایی که مربوط به فرهنگ هستند؛ به جای اینکه آغوش خود را بروی کسانی باز کنند که اعتقادی به اسلام و انقلاب ندارند؛ آغوش خود را بروی جوانان حزب اللهی بازکنند…
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اگر میخواهید حرکتی حسینی(ع) داشته باشید، باید ابعاد منظومه معرفتی امام(ع) را بشناسید
🔸دعای عرفه، خطبهی منا و حرکت عاشورا با هم معنی پیدا میکنند
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
🏅به فرمودۀ حضرت امام رضا علیه السلام، خداوند در روز عید غدیر، ولایت را بر کوه ها عرضه کرد. سه کوه سبقت گرفتند که عقیق، فیروزه و یاقوت شدند و کوه های دیگری که اقدام کردند معدنهای طلا و نقره شدند.
(اقبال الاعمال ، ج 1 ص 465)
🌻ان شاءالله در روز عیدالله الاکبر با استعانت از حضرت مولا امیرالمونین، «انجمن پولطلای ایران» تاسیس میگردد.
💬لینک گروه انجمن :
https://eitaa.com/joinchat/2527395853C5758355578
#انجمن_پولطلای_ایران
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
هدایت شده از گفتمان عدالت
📌 آدم ها و جریان ها را درست بشناسیم!
🔹 باور کنیم خیلی وقت است دستهبندیهای پوچ جناحی، بیاعتبار شده. امروز اگر بخواهیم با همان تابلوهای مضحک راست و چپ و اصولگرا و اصلاحطلب، آدمها و تصمیماتشان را تحلیل کنیم، حتماً اسباب مضحکهی نسلها خواهیم شد.
🔹 آدمها را بر اساس موقعیتی که در آن ایستادهاند و جریانی که تقویتش میکنند بشناسیم. انقلابی و غیر انقلابی را هم با همین قاعده شناسایی کنیم.
🔹 انقلابیای که اثر تصمیمش، تقویت مقصد و مقصودِ محافظهکاران و ابازرها باشد، محافظهکار است؛ حتی اگر کفن بپوشد و حنجره بدرد!
✍🏻 روحالله رشیدی
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اینها مباحثی است که چنددهه جایش در مساجد و مدارس و دانشگاهها و حوزههای ما خالی بوده؛ تعریف خنثی از دین و مفاهیمی چون توحید، جامعه متدین را به سمت بی تفاوتی نسبت به مسائل اصلی جامعه پیش برد.
🔹توحید را به تعریف دوخطی محدود کردند. یک تعریف خشک و خالی و صرفاً تئوری و نظری و دور از واقعیت زندگی و جامعه! نگفتند توحید یعنی نفی طبقات اجتماعی، نفی تبعیض، نفی فقر، نفی فساد و ...!
🔸این کلیپ بخشی از بیانات آیت الله خامنهای در جلسات طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن هست؛ مسجد امام حسن مجتبی(ع) شهر مشهد سال ۱۳۵۳؛ بخشی از ارائه فصل توحید.
🔹جوانان دانشجو و طلبه؛ قبل از هر فعالیتی حتماً خودتان را با این مبانی و این کتاب مجهز کنید. جای خالی این مباحث در مساجد و مراکز فعالیت ما و دورههای فکری و فرهنگی و سیاسی به شدت خالی است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 از دستور دادستان مشهد تا دعوت فائزه هاشمی
🔻در هفته گذشته شاهد دو اتفاق در ظاهر مخالف، از سوی برخی مقامات و سیاسیون بودهایم:
🔹یک طرف دادستان مشهد به شهرداری مشهد نامه زده که باید از ورود خانمهایی که حجاب شرعی را رعایت نمی کنند به مترو جلوگیری شود. شهردار هم پاراف کرده اگرچه این اقدام خلاف قانون و فرامین رهبر انقلاب است، ولی چون مقام قضایی اصرار دارد امکانات اجرای دستور فراهم شود!
🔸یک طرف هم فائزه هاشمی دختر مرحوم هاشمی رفسنجانی در واکنش به کلیپ چند نوجوان بیحجاب در یک پارکی در شیراز، آنان را شیرزن نامیده و دعوت کرده که اینگونه علیه جمهوری اسلامی به نافرمانی مدنی ادامه دهند.
🔹اینکه دختر هاشمی چگونه به اینجا رسیده، قبلاً نوشتهام؛ نتیجه اشرافیگری سیاسی و اقتصادی پدر و خاندان و حزب، این آقازاده را به سلیطگی و لگد زدن به ارزشها و نظام رسانده و باید همه ما همواره نگران عاقبت به خیری خود باشیم. اما در باب دستور دادستان مشهد چند نکته را عرض میکنم.
🔻دستور دادستان را هم میشود از جنبه شرعی و قانونی بررسی کرد هم از جنبه عقلی و اجتماعی و سیاسی.
🔹به لحاظ قانونی و حقوقی؛ مجازات کسانی که حجاب شرعی را رعایت نمی کنند(برداشتن روسری و بی لباسی) طبق تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی تعیین شده: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر انظار عمومی ظاهر می شوند، به حبس از ده روز تا دو ماه و یا جریمه نقدی از پنجاه تا پانصد هزار ریال محکوم خواهند شد.»
🔸اینکه روسری فرد، عقب تر از حجاب شرعی باشد یا جابجا شود یا اینکه کسی، نه با حجاب کامل باشد نه هم بی لباس؛ آیا مصداق این مجازات است در قانون مشخص نیست. قانون کاملی در این زمینه وجود ندارد. البته شاید دوستان مشهدی هر بدحجابی را بعنوان «عدم رعایت حجاب شرعی» ذیل این ماده قانونی بحساب بیاورند.
🔹ولی مجازات بی حجابی(چه بی روسری، چه بی لباس، چه کم حجاب و ...) در صورتیکه تمام مراحل قانونی و دادرسی و دادگاه بدرستی طی شود همان است که عرض کردیم و سلب خدمات شهروندی و دولتی در هیچ کجای قانون نیامده و دادستان و شهرداری نمی توانند مانع ورود فرد بدحجاب یا بی حجاب به مترو شوند یا فرد را از خدمات شهروندی و دولتی محروم کنند! این خلاف قانون است.
🔸ضمناً برای همین ماده قانونی، روند دادرسی بدین گونه است که دادستان (بنا به گزارش مردمی یا مرجع انتظامی با مستندات کافی) نسبت به یک فرد بی حجاب(اینجا منظور بی روسری یا بی لباس منظور است نه هر بدحجابی) اعلام جرم کند، دادسرا باید فرد مذکور را احضار کند(حداکثر سه بار ابلاغیه بدهد اگر نیامد جلب می شود)، سپس فرد به دادسرا بیاید و تفهیم اتهام شود. شاید در این مرحله، فرد منع تعقیب بخورد و تبرئه شود یا در صورت اثبات، جلب دادرسی شده و پرونده به دادگاه ارجاع می شود. تازه مراحل دادگاه و جلسات دادگاه باید برگزار شود بعد قاضی حکم صادر می کند!
🔹ببینید در همین ماده قانونی؛ دادستان نمی تواند برای فرد بی حجاب، جریمه مالی تعیین کند یا حکم به حبس صادر کند یا فرد را از خدمات شهروندی محروم کند. وظیفه دادستان، اعلام جرم، تشکیل پرونده، تفهیم اتهام و بررسی و تکمیل پرونده و ارجاع به دادگاه است!
🔸سلبِ خدمات شهروندی از فرد، فقط زمانی اتفاق می افتد که اگر شهروند جرمی را مرتکب شد، دادستان اعلام جرم می کند، تشکیل پرونده می دهد؛ فرد احضار یا جلب می شود؛ اگر منع تعقیب نخورد، تازه پرونده از دادسرا به دادگاه ارجاع می شود. شاید دادگاه ماه ها و سالها طول بکشد. آن وقت، قاضی یا حکم به تبرئه می دهد یا برای شخص، حکم مجازات حبس یا شلاق یا اعدام یا تبعید یا سلب خدمات شهروندی و دولتی یا .. صادر میکند. ضمن اینکه مجازات سلب خدمات شهروندی و دولتی در هیچ کجای قانون، برای شهروند بی حجاب تعیین نشده است.
🔹اگر این مسئله را به لحاظ عقلی و سیاسی و اجتماعی بررسی کنیم می بینیم نتیجه این اقدامات خودسرانه و خلاف و زوری، بالعکس بوده و اتفاقاً وضعیت را بدتر می کند. اگر این قانون است چرا در تهران و کل کشور اجرا نمیکنید؟! اگر قانون نیست چرا شائبه "ایالت خودمختار خراسان" را در اذهان مردم تقویت میکنید؟ اینکارها هیچوقت تاثیری در حل معضل حجاب نداشته و نخواهد داشت بلکه وضع را بدتر میکند. تجربه ۳،۴ دهه را بنگریم کی با این کارها، مسئله حجاب حل شده؟
🔸امروز این مدل تصمیمات فقط به شکاف بیشتر اجتماعی و نارضایتی عمومی دامن میزند و بیحجابی را از معضل فرهنگی به معضل سیاسی و امنیتی تبدیل میکند و بیحجابی تبدیل به یک نافرمانی مدنی میشود که مخالفین نظام برای مخالفت با نظام و سیاستها، دست به بی حجابی بزنند! اینگونه است که دستور دادستان مشهد با دعوت فائزه هاشمی در باطن همسو و مکمل هستند ولو در ظاهر مخالف باشند!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
«اگر بخواهید مسلمان زیستن را بر مردم تحمیل کنید، آنها علیه این تحمیلتان طغیان خواهند کرد. انسان بالفطره خواهان #آزادی است. میخواهد خودسازی داشته باشد، اما خودش، خودش را بسازد. مبادا برخلاف دستور قرآن، مسلمان بودن و مسلمان زیستن را بخواهید بر مردم تحمیل کنید.» #شهید_بهشتی
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از نبض قلم | علی امیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙رهبر فرزانه انقلاب:
جوری امر به معروف نکنید که در جامعه تخم نفرت کاشته شود.
🎙 شهید بهشتی ره؛
«اگر بخواهید مسلمان زیستن را بر مردم تحمیل کنید، آنها علیه این تحمیلتان طغیان خواهند کرد. انسان بالفطره خواهان #آزادی است. میخواهد خودسازی داشته باشد، اما خودش، خودش را بسازد. مبادا برخلاف دستور قرآن، مسلمان بودن و مسلمان زیستن را بخواهید بر مردم تحمیل کنید.»
💠 پ.ن: هرگاه نتوانیم با بیان خوش و مستدل و با #عمل_زیبا_جذاب_و_دلربا مردم را عاشق اسلام عزیز کنیم آن روز است که به زور، تحمیل، تقابل و تحکم رو می آوریم خداوند آن روز را نیاورد ...!
آن موقع باید به خودمان بگویم "خود شکن آینه شکستن خطاست" ...
🔹اگر در برخی استان های کشور متولیان دین سالیان زیادی همه چیز استان دست شان بوده ولی امروز بجای اینکه پاسخگوی عملکرد خود باشند و بگویند چرا اوضاع فرهنگی در آن استان مناسب نیست و برای سرپوش گذاشتن بر عملکرد خود دست به وضع قوانین خودسرانه و خلاف قانون اساسی و خلاف مشی بنیانگذاران انقلاب اسلامی بزنند اینجا باید زنگ خطر را به صدا درآورد و باید علما و اندیشمندان اصیل کشورمان دلسوزانه به میدان بیایند و نگذارند این اقدامات که فقط و فقط باعث شکاف اجتماعی می شود و دودش به چشم اسلام و انقلاب اسلامی می رود به اجرا گذاشته شود ...
📌و صد البته ولنگاری و رهاسازی را هم قبول نداریم منتهی بجای این کج سلیقگی ها راهبردهای عاقلانه، نتیجه بخش و اجماعی در دستور کار قرار بگیرد.
باید اینجا صدا بلند کرد و با سوز دل گفت؛
أین بهشتی 😭
أین مطهری 😭
أین ...
✍شیخ علی امیری
@nabzqalam
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی عجیب است این صحنهها...
مراسم #سلام_فرمانده در لبنان، بیروت
این صحنهها قوت قلبی برای همه ماست
عربی، زبان اسلام است
و فارسی، زبان انقلاب
🌹🌹🌹
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم رب الوفاء، از مسلم نامه ای به زاده ی مرتضی
آقا سلامٌ علیک، اما بعد از سلام، جانم فدای شما
ای نامه که میروی به سوی حسین
از جانب من ببوس روی حسین
کاشکی میشد که نامه ام، پیک رهایی باشه
وقتی رسید به دستت، هنوز یه راهی باشه
کاشکی میشد ببینی، الان کجای کارم
شبیه یک غریبه، تو کوچه ها آواره ام
اینجا دلی نمونده، همه شبیه سنگ اند
به جز من و پسرهات، همه تو فکر جنگ اند
یه حرفایی شنیدم، که تو خبر نداری
کاشکی میشد حسین جان، دختراتو نیاری
از قول من به عباس، بگو که ای علمدار
تا میتونی سر راه، مشک اضافی بردار
اونم باید بدونه، دشمنا بی شمارن
حتی برا یه دونه، شیش ماهه نقشه دارن
#التماس_دعا
✅ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 نهیب حضرت اباعبدالله(ع) به علمای زمان خود/ این خطبه برای همیشه تازه است!
🔻در کنارِ دعای پرفیض عرفه، این خطبه را حتماً مطالعه بفرمائید.
🔹حضرت اباعبدالله یکسال قبل از عاشورا به سفر حج می رود و علما، بزرگان، اصحاب پیامبر(ص) و اصحاب پدرش امیرالمؤمنین(ع) را جمع کرده و خطبه عجیبی را می خواند. خطبه منا مکمل #دعای_عرفه است. خطبه جنبه سیاسی است و دعا جنبه معرفتی و معنوی. بر مؤمنین است که در کنار دعای با صفای #عرفه، از قرائت خطبه منا حضرت نگذرند.
🔻خلاصه ای از این خطبه:
🔹«ای بزرگان، عبرت بگيريد از موعظه اي که خداوند به دوستان خود در قرآن ميفرمايد اگر شما خود را دوستان خدا ميدانيد، و اگر دينداريد و مخاطب قرآن هستيد پس بي تفاوت نمانيد و احساس تکليف کنيد! آيا نديده ايد که خداوند چند بار در قرآن، روحانيون مسيحي و يهودي را توبيخ کرده است که چرا مردان خدا در جامعه و حکومت، بي عدالتي و فساد ديدند و سکوت کردند؟ چرا اعتراض و انتقاد نکردند؟ و فرياد نکشيند؟ و نيز فرمود: «نفرين بر کساني از بني اسرائيل که کافر شدند. آنها که امر به معروف و نهي از منکر نکردند، و چه بد عمل کردند»».(خداوند چنين کساني را کافر خوانده و توبيخ کرده که چرا در برابر بي عدالتي و تبعيض و فساد در حکومت و جامعه ی دینی ساکت هستيد)
🔸«به نام دين از شما حساب مي برند و احترام ميگذارند و شما را بر خودشان ترجيح مي دهند. در حالي که هيچ فضيلتي بر آنها نداريد. و هيچ خدمتي به اين مردم نکرده ايد. مردم مجاني براي شما احترام قائل اند و شفاعت شما را مي پذيرند. شما به نام دين است که اعتبار و نفوذ کلمه داريد. در خيابان ها مثل شاهان راه می روید و با هيبت و کبکبه رفتار مي کنيد. به راستي چگونه به اين احترام و اعتبار اجتماعي رسيده ايد. فقط به اين علت که مردم از شما توقع دارند که به حق خدا قيام کنيد. اما شما در اغلب موارد از انجام وظيفه و احقاق حق الهي کوتاهی کردهايد و حق رهبران الهي را کوچک شمرده ايد و حقوق ضعیفان را تباه ساخته اید و به پندار خود حقّ خود را گرفته اید. شما در این راه نه مالی خرج کردید و نه جانی را برای خدا که آن را آفریده به مخاطره انداختید و نه برای رضای خدا با عشیره ای(با اقوام و عشیره خود) درافتادید، آیا شما به درگاه خدا، بهشت و همنشینی پیامبران و امان از عذاب او را آرزو دارید؟»
🔹«ای آرزومندان به درگاه خدا! من می ترسم کیفری از کیفرهای او بر شما فرود آید. شما می بینید که پیمان های خدا شکسته شده و نگران نمی شوید با اینکه برای یک نقض پیمان پدران خود به هراس می افتید! می بینید که پیمان رسول خدا(ص) خوار و ناچیز شده و کورها و لال ها و از کار افتاده ها (نیازمندان و زمین گیرها) در شهرها رها شده اند و رحم نمی کنید و در خور مسئولیت خود کار نمی کنید و به کسانی که در آن راه تلاش می کنند وقعی نمی نهید(به امام و رهبر کمک نمی کنید) و خود به چاپلوسی و سازش با ظالمان آسوده اید».
🔸«زمام امور و گذرگاه احکام (یعنی پست های کلیدی) به دست عالمان خداست که بر حلال و حرام خدا امین اند و از شما این منزلت را ربودند و آن از شما ربوده نشد مگر به واسطه دوری شما از حق و اختلاف تان در سنت پیامبر(ص)! اگر بر آزارها شکیبا بودید و در راه خدا هزینه ها را تحمل می کردید، زمام امور خدا بر شما در می آمد و از جانب شما به جریان می افتاد و به شما بر می گشت، ولی شما ظالمان را در جای خود نشاندید و امور خدا(و مردم) را به آنان سپردید تا به شبهه کار کنند و در شهوت و دلخواه خود راه روند. بدین سان ضعیفان را به دست آنان سپردید که برخی را بَرده و مقهور خود ساخته و برخی را ناتوان و مغلوب زندگی روزمره کردند، در امور مملکت به رأی خود تصرف می کنند و با هوسرانی خویش ننگ و خواری پدید می آورند به سبب پیروی از اشرار و گستاخی بر خدای جبار.»
🔹«در هر شهری خطیبی سخنور بر منبر دارند که به سود آنان سخن می گوید، سرتاسر کشور اسلامی بی پناه مانده و دستشان در همه جای آن باز است و مردم بردگان آنهایند که هیچ دست برخورد کننده ای را از خود نرانند. آنها که برخی زورگو معاندند و برخی بر ناتوان سلطه گر و تندخویند، فرمانروایانی که نه خدا شناسند و نه معاد.»
🔻بروید این خطبه را کامل بخوانید و ببینید ریشه مشکلات ممالک اسلامی و امت اسلامی و جهان اسلام چیست و زار زار گریه کنید.
✅ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 طرح #مذاکره_علم
تحقق جامعه اسلامی
یادداشت از مرحوم علامه مصباح یزدی(ره)
فکر تشکیل یک جامعه اسلامی ایده آل فکر مبارکی است که هدف انبیاء، اولیاء و دیگر مصلحان اجتماعی بوده است، اما می دانیم که این فکر در هیچ زمانی فرصت تحقق کامل را نیافته و در غالب اوقات با شکست های کلی مواجه شده است؛ از کشتن انبیاء و تبعید و زندان کردن شان تا به شهادت رساندن سیدالشهداء علیه السلام و بعد از آن هم تا زمان غیبت، همیشه حکومت های جور حاکم بوده اند. با توجه به این سابقه سوال اینجاست که آیا چنین فکری غلط است و نباید چنین جامعه ای را انتظار داشت، یا فکر صحیحی است؟ بر اساس مبانی فکری شیعه روشن است که این فکر صحیح است و ان شاءالله با ظهور حضرت ولی عصرعجل الله فرجه الشریف چنین جامعه ای تحقق پیدا خواهد کرد. اما برای تحقق این جامعه باید چه کنیم؟ هر قدر جامعه آمادگی بیشتری برای پذیرش حق پیدا کند، در ظهور حضرت تعجیل خواهد شد؛ بنابراین ما باید سعی کنیم تا آنجا که می توانیم زمینه اجتماعی را برای پذیرش چنین جامعه و حکومتی فراهم کنیم.
انقلابی که به رهبری امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در ایران انجام گرفت و قدم بلندی برای تحقق ارزش های اسلامی و مبارزه با ظلم ها و فسادها برداشته شد، یک مرحله از این زمینه سازی بود؛ ولی هنوز تا هدف نهایی فاصله زیادی وجود دارد. علاوه بر اینکه ادامه آن هم در معرض خطر است؛ مانند این که گاهی اوقات می بینیم ارزش هایی که در زمان حیات ایشان رواج پیدا کرده بود، رو به افول می رود. پس اگر انتظار این باشد که حکومت به طور کلی در دست کسانی واقع شود که هیچ انحرافی نداشته باشند و فقط برای خدا کار کنند و ارزش های اسلامی را پیاده کنند، همچنین مشکل چندانی هم سر راهشان نباشد، چنین انتظاری، مقداری بلندپروازانه است و با شرایط واقعی جامعه متناسب نیست.
عبور از موانع
چه کنیم جامعه ما جامعه ای مورد قبول و پسند امام زمان عجل الله فرجه شود. این رویکردها منجر به ایده تشکیل جامعه اسلامی می شوند. برای این که جامعه ای اسلامی داشته باشیم، باید رفتار سیاسی جامعه را آسیب شناسی کنیم و با شناخت نقاط ضعف، برای آنها راه حلی بیاندیشیم؛ در آسیب شناسی این جریان، یک نکته به ضعف بینش اسلامی و معنوی مربوط می شود. هر قدر این دنیاخواهی قوی تر باشد کار مشکل تر می شود، و هر اندازه که معرفت و دلبستگی مردم نسبت به معنویات، ارزش ها، و زندگی آخرت بیشتر باشد، به مادیات کمتر بها می دهند و راه برای تشکیل جامعه ای در طراز اسلام بازتر می شود. برای رفع این نقطه ضعف اجتماعی باید سعی کنیم اول خودمان را تربیت کنیم و در مرحله بعد دیگران را ارشاد کنیم که به مسائل مادی اهمیت ندهند. در این زمینه ما سرمایه ای غنی از سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار صلوات الله علیهم اجمعین، و علمای بزرگ داریم، ولی از آن بهره برداری نمی کنیم. درنتیجه، اکثریت مردم مسلمان و انقلابی هم دغدغه اولشان امور معیشتی، گرانی و بیکاری است. البته اعتقاد و دلبستگی قلبی اکثریت جامعه به باورها و ارزش های اسلامی نقطه قوتی است که باید به آن توجه کرد و در جهت شکوفایی و هدایت آن برنامه ریزی کرد. عامل آسیب زای دیگر، ضعف اخلاقی و کمبود تقواست. متاسفانه بعد از انقلاب، مسئولان کشور در رده های مختلف از ضعف های اخلاقی فراوانی رنج می برده اند که آثاری منفی بر حرکت جامعه به سوی اهداف عالی نظام برجای گذاشته است. باید برای تقویت ارزش های اخلاقی و ارتقای تقوا در همه سطوح جامعه تلاش کنیم. بخشی دیگر از عوامل ناهنجاری ها در رفتار سیاسی مردم به این مربوط است که اکثر مردم جزئیات و پیچیدگی های مسائل سیاسی و بین المللی را درست درک نمی کنند. مقام معظم رهبری متعدد بیان کردند که پیروزی ما در صحنه های بین المللی به مقاومت بستگی دارد؛ ولی نه مسئولین ما به قدر کافی این حقیقت را باور دارند، و نه مردم به عمق آن پی می برند. ما باید در حدی که می توانیم این روحیه مقاومت را تقویت کنیم. برای این کار، باید توسعه و تعمیق شناخت و آگاهی عمومی نسبت به باورها، ارزش ها و احکام اسلامی و تلاش در جهت ارتقای اخلاق و تقوای مردم، به خصوص کارگزاران و دست اندرکاران مدیریت کشور و همچنین آگاه سازی مردم نسبت به مسائل سیاسی داخلی و خارجی، صورت پذیرد. این ها بخش های محوری است که عموم مردم باید به آنها توجه داشته باشند و برای آنها تلاش کنند. البته چیزهای دیگری هم لازم است؛ مانند پیشرفت علم و صنعت، تکنولوژی، تجارت، کشاورزی و سایر اموری که فرع بر این هاست. اگر می خواهیم به مدینه فاضله ای که گفتیم نزدیک شویم، باید مسئولان دولت اسلامی، اسلام را بهتر یاد بگیرند و مرتبه تقوایشان ارتقاء پیدا کند که دنیازده، خودپرست، خودخواه، شهوت پرست، و مال پرست نباشند. همچنین آگاهی شان نسبت به مسائل سیاسی و بصیرتی (که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تکیه می کنند) بیشتر شود.
ادامه 👇👇👇
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
ادامه از بالا👆👆👆
این کار هر قدر در اقشار مختلف داخل کشور، و بعد از آن در سطوح فرامرزی و در کشورهای دیگر گسترش پیدا کند، برای رسیدن به هدف اصلی که نزدیک شدن به جامعه آرمانی اسلامی در سطح جهان می باشد، کمک خواهد کرد. اما همه این ها به هیچ وجه به این معنا نیست که ما از انجام وظیفه خود دست برداریم. وظیفه ما در هر صورت تلاش در این جهت است که شناخت مردم نسبت به اسلام، بینش و بصیرت شان نسبت به مسائل سیاسی، و بالاتر از همه تقوایشان ارتقا پیدا کند.
مذاکره علم
راه حل این طرح برگزاری جلسات مذهبی شبیه آنچه قبل از انقلاب داشتیم و امروز تا اندازه زیادی فراموش شده است، می باشد. باید این سه محور در آنها مورد توجه قرار گیرد تا با اسلام آشناتر شوند، نسبت به مسائل جهانی آگاه تر شوند و روحیه تقوایشان بالاتر برود. بهتر است یک کتاب اخلاقی، سیاسی، خانوادگی یا تربیتی را معین کنند تا همه افراد در عرض هفته مطالعه کنند، و پس از آن مطالب آن را در یک جلسه مطرح و در باره آن بحث کنند تا مطالب به خوبی هضم شود و اگر ابهامی باقی ماند، از فرد مورد اعتمادی دعوت کنند تا به سوالات شان پاسخ دهد.
این کم خطرترین، عملی ترین و کم هزینه ترین راه است، و می توان در جلسه ای بسیار ساده، آن را اجرا کرد. چنین طرحی مصداق «مذاکره علم» است که در احادیث بسیار مورد تاکید قرار گرفته است؛ از جمله در حدیث ابوذر که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به او فرموده اند: «یا اباذر الجلوس ساعه عند مذاکره العلم احب إلی الله من قراءه القرآن کله اثنا عشر الف مره». نمی فرماید درس بخوانید، بلکه می فرماید در جایی که بحث علمی می شود، آنجا بنشینید، که یک ساعت نشستن در جایی که بحث علمی می شود، یکی از ثمراتش این است که از ۱۲ هزار ختم قرآن ثوابش بیشتر است. در دنباله روایت نیز اضافه می فرماید که از چقدر تشییع جنازه، عیادت مریض، انفاق و... هم ثوابش بیشتر است.
❇️ یادداشت بالا درباره ضرورت جلسات حضوری یا مجازی است که محوریت آن مباحثه یک کتاب است. هرکدوم از ما میتوانیم این را بصورت حضوری در استان و شهر خود یا بصورت مجازی برگزار کنیم.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 حکمرانی مردم پایه؛ راهبرد حل مشکلات کشور!
🔻چرا سیاستهای کلان کشور ناموفق بوده و به اجرا نمیرسند؟
🔹"به قیمت آبرویم حتی اگر شده.." ؛ این جمله را بارها شنیدهایم از برخی روسای جمهور کشور که مدعی بودند برای طرحهای اقتصادیشان حاضرند آبرویشان بریزد اما طرح مورد نظرشان اجرا شود ومردم درآینده نتیجهاش را خواهند چشید! اما تاریخ ثابت کرده هم آبرویشان رفته هم طرحهایشان به نتیجه نرسیده؛ چرا؟
🔸چرای این سوال را باید در این مسئله جُست که اجرای سیاستهای کلان بدون مشارکت و نقش مردم و بدون خِرَد جمعی حداکثری نخبگان، در هیچ کشوری به نتیجه نمیرسد. نقد برخی دوستان این است که مسئولین با مردم حرف بزنند؛ عرض من این است که این مطالبه کف انتظار است. اما اگرچه صحبت کردن با مردم و آماده کردن اذهان برای اجرای سیاستها، تا حدی التهابات اجتماعی را کاهش میدهد، ولی بدون مشارکت و همراهی و نقش مردم در اتخاذ سیاستها، بهترین سیاستها هم به سنگ میخورند!
🔹عموماً مشارکت مردم را فقط همان اجرای دستورات میدانند اما مشارکت مردم زمانی معنا پیدا میکند که نقش آنان در #رهبری_کشور و اتخاذ سیاستهای کلان و تصمیمگیری در مسائل اساسی جامعه، واقعاً مشخص و روشن باشد.
🔸ببینید این حرف-مشارکت مردم در رهبری کشور- حرف جدید و فیالبداههای نیست! از اهداف اساسی نظام جمهوری اسلامی، تحقق حکمرانی مردمپایه بوده! اساساً معنای #جمهوریت یعنی همین؛ یعنی مردم همهکاره باشند در اقتصاد، در سیاست، در فرهنگ و غیره!
🔹قانون اساسی هم بر این تاکید میکند که حاکمیت و دولتها باید بتوانند زمینه حضور مردم در رهبری کشور را فراهم کنند: "اصل۴۳ قانون اساسی(بند۳): تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در #رهبری_کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد."
🔸حضور مردم در رهبری کشور همان تحقق حکمرانی مردم پایه است! امروز فاصله وضعیت موجود کشور با #همهکاره_بودن_مردم چقدر است؟
🔹بعد از سه چهار دهه از انقلاب اسلامی، هنوز تعریف مشارکت مردم در رهبری کشور، به شرکت در انتخاباتها تعریف و تعبیر میشود و متاسفانه مکانیزمی برای حضور حداکثری مردم در عرصههای مختلف اعم از اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و... طراحی هم نشده است.
🔸بطورمثال در بحث اقتصاد؛ ریشه مشکل کجاست؟ عموم کارشناسان، دولتیبودن اقتصاد ایران را از مشکلات اساسی اقتصاد میدانند. اما نسخهپیچی برای حل این مشکل هم دردی دوا نکرده؛ چرا؟ چون راهکار خلاصی از اقتصاد دولتی را اقتصاد خصوصی و سرمایهداری میدانند و کشور را هم به این سمت بردهاند و اقتصاد کشور به شترگاوپلنگی شده از اقتصاد دولتی و سرمایهداری تبدیل شده است.
🔹بجای اینکه نقش عموم مردم در سیاستگذاریها و میدانِ اجرا افزایش پیدا کند و اقتصاد به معنای واقعی به مردم واگذار شود و کارخانجات و شرکتها در قالب تعاونیهای فراگیر در اختیار دهکهای پائین جامعه قرار گیرد تا زمینه مردمیشدن اقتصاد فراهم شود، شاهد بنگاهداری دولت و رشد بخشی خصوصی سرمایهداری هستیم؛ همین اقلیت سرمایهداری که به نام بخشی خصوصی هم فعالیت میکنند در دولت و اتاقهای تصمیمگیری نقش ویژه دارند!
🔸اتاق بازرگانی، نظام پزشکی و ... میتوانند مصداق این رانت باشند. هم به نام بخش خصوصی فعالیت میکنند هم گلوگاههای تصمیمگیری در دولت را در دست دارند!
در مقابل اما ۱۳ میلیون کارگر، یک میلیون معلم، ۴ میلیون دانشجو، ۱۵ میلیون دانش آموز و... کوچکترین نقشی در همان حوزه فعالیت خود هم ندارند چه برسد به ایفای نقش در رهبری کشور!
🔹اینکه مردم، رئیس جمهور انتخاب میکنند و مجلس نمایندگان تشکیل میدهند مانع ایفای نقش خود آنان نیست! اقتصاد و سایر امور باید به مردم واگذار شود، مردم باید مشارکت حداکثری در سیاستگذاریها و تحقق سیاستها داشته باشند.
🔸بیتردید تحقق #حکمرانی_مردم_پایه راهبرد اصلی حل مشکلات کشور است. باید متاسف باشیم نه تنها ارادهای در این راستا دیده نمیشود بلکه اختیارات نهادهای برآمده از رای مردم هم در برخی مسائل نادیده گرفته میشود و به شوراها و هیئاتی سپرده شده که قانوناً و عقلاً باید موقت و کوتاه و پاسخگو باشند ولی نیستند!
🔹از طرفی نهادهای انتصابی، صداوسیما، قوه قضائیه، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی و غیره هم هیچ تکلیفی در راستای حکمرانی مردم پایه احساس نمیکنند! اساساً وظیفهای برای پاسخگویی به مردم در خودشان احساس نمیکنند چه برسد به مردمی شدن آنها!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
خلاصه این متن این است:
برخی نهایتاً بگویند کاش دولت با مردم صحبت کند و طرح را توضیح دهد و اینگونه مردم را همراه کند.
اما به نظر حقیر مسئله خیلی عمیقتر از این است. مهمتر از صحبت کردن و پاسخگو بودن، مشارکت دادنِ مردم در سیاستگذاریها و اتخاذ تصمیمات مهم و میدان اجراست. مردم باید بلاواسطه و مستقیم در همه عرصهها حضور داشته باشند. به تعارف و حرف نیست، به عمل است!
حکمرانی مردم پایه.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🖊بچههای شیکاگو؛ از سانتیاگو تا تهران
1⃣بخش نخست
آنچه در عرف به افشاگری موسوم است، نه شیوه این قلم بوده و نه شان آن است. اما خطری که از جانب سیاستهای نئولیبرال کشور را تهدید میکند، طرح این بحث مهم را ضروری ساخته است. مخاطب این نوشته کوتاه هم دستگاههای امنیتی نیستند که از فردا راه بیفتند و بگیر و ببند راه بیندازند و پسفردا هم خیال کنند که توانستهاند به نفوذ پایان دهند؛ چه، مسئله یک یا دو فرد و یک تیم نیست که با بازجویی و بازداشت، خاتمه یابد. مخاطب اصلی حقیر در اینجا، نخبگان فکری و اجرایی انقلابی در کشور هستند که با شیوههای دشمن آشنا شوند و از یک #تفکر_مسموم که ابزار دشمن است، فاصله بگیرند.
در دوره جنگ سرد، رقابت سختی میان آمریکا و شوروی برای قرار دادن کشورها در بلوک تحت سلطه خود در گرفته بود و هر یک با ابزارهایی در پی گسترش سلطه خود و جلوگیری از گسترش بلوک مقابل بودند؛ هم حاکم شدن ایدئولوژیشان بر کشورهای جهان را دنبال میکردند، هم در برابر حاکم شدن ایدئولوژی مقابل، میایستادند.
آمریکا با شعار کمک به توسعه کشورها در پی توسعه سلطهاش بود و این انگاره را تبلیغ میکرد که لیبرال-دموکراسی توسعه میآورد، اما کمونیسم ضد توسعه است.
در همین چارچوب، هری ترومن سی و سومین رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی تحلیف خود، از برنامهای رونمایی کرد که به "اصل چهار ترومن" معروف شد. او مدعی بود آمریکا به دنبال استثمار کشورها با روشهای استعماری نیست، بلکه میخواهد به توسعه آنها کمک کند. پیرو این مباحث، کنگره آمریکا قانونی تحت عنوان "کمک اقتصادی خارجی" برای حمایت از توسعه کشورهایی که پیمان دوجانبه با آمریکا منعقد میکردند- بخوانید زیر بلیط آمریکا قرار میگرفتند- تصویب کرد. اولین کشوری هم که تحت این برنامه مورد حمایت آمریکا قرار گرفت، ایران بود. سال ۱۹۷۳ توماس پترسون در مقالهای نشان داد که این برنامه، در جهت تامین منافع یکجانبه واشنگتن عمل کرده است؛ آمریکا واردات مواد خام استراتژیک از این کشورها را افزایش داده، بدون اینکه تاثیر قابل توجهی روی محرومیت و توسعهنیافتگی آنها بگذارد.
کمکهای اقتصادی آمریکا در چارچوب اصل چهار ترومن، صرفا بخش کوچکی از برنامه را تشکیل میداد. کمک اصلی، کمک فنی به قربانیان برای تدوین برنامههای توسعه بود.
شیلی یکی از قربانیان این کمکهای فنی آمریکا در چارچوب اصل چهار ترومن بود. آنگونه که دیوید هاروی در کتاب تاریخچه مختصر نئولیبرالیسم گزارش میکند، در دهه ۱۹۵۰ میلادی، وزارت خارجه آمریکا از محل بودجه جنگ سرد، و با واسطه دو بنیاد فورد و راکفلر، تعدادی از اقتصاددانان شیلیایی را بورسیه کرد تا در دانشگاه شیکاگو زیر نظر میلتون فریدمن (از اجداد نئولیبرالیسم) علم اقتصاد بخوانند و پس از بازگشت به کشورشان، این علم را پیاده کنند تا توسعه پیدا کنند. وقتی در سال ۱۹۷۳ دولت سالوادور آلنده با کودتای تحت حمایت آمریکا توسط آگوستو پینوشه سرنگون شد، دستآموزهای فریدمن- که به بچههای شیکاگو معروف شدند- برنامهریزی برای اقتصاد شیلی را در دولت پینوشه به دست گرفته و آنچه را اصلاحات میخواندند، آغاز کردند. اخذ وام از IMF، خصوصیسازی، مقرراتزدایی، آزادسازی، کاهش هزینههای عمومی دولت و هرآنچه امروز به عنوان سیاستهای نئولیبرال شناخته میشود را در شیلی پیاده کردند. فجایعی که در دوره پینوشه بر ملت شیلی گذشت، حدیث مفصلی است که شهره عالم شده است.
موفقیت این سیاستها در گسترش سلطه و تامین منافع آمریکا به قدری بود که ترویج و تجویز سیاستهای نئولیبرال تبدیل به بخشی رسمی از سیاست خارجی آمریکا شد و نهادهایی چون صندوق بینالمللی پول در خدمت این سیاستها قرار گرفتند.
لینک به بخش دوم
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🖊بچههای شیکاگو؛ از سانتیاگو تا تهران
2️⃣بخش دوم
لینک به بخش اول
در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، هیلاری کلینتون که وزارت خارجه را برعهده داشت، از یک برنامه جدید رونمایی کرد که به نوعی در امتداد همان اصل چهار ترومن بود. این برنامه IDEP نام داشت و هدف آن، استفاده از ظرفیت خارجنشینان برخی کشورهای هدف، برای پیشبرد برنامههای آمریکا بود. کلینتون از قدرت هوشمند سخن میگفت و معتقد بود آمریکا باید در کنار داشتن ارتش قوی، روی دو بحث "دیپلماسی و توسعه" تمرکز ویژهتری داشته باشد. در همین راستا، دقیقا مانند دوره ترومن، بحث کمک فنی به توسعه کشورهای هدف در دستور کار قرار گرفت. دقیقا مانند دوره ترومن، وزارت خارجی آمریکا چندین بنیاد خاص را انتخاب کرد تا اقتصاددانانی را از کشورهای قربانی بورسیه کنند و دقیقا در دانشگاه شیکاگو، علم اقتصاد تعلیمشان دهند تا به کشورهای خود بازگشته و سیاستهای نئولیبرال را پیاده کنند. یکی از این کشورها که آمریکا خیلی دغدغه توسعهاش را داشت ایران ما بود.
بنیادی با نام HAND توسط خانمی با نام نوشین هاشمی در چارچوب برنامه IDEP و با بودجه وزارت خارجه آمریکا ماموریت یافت که افرادی را از ایران بورسیه کرده و به دانشگاه شیکاگو اعزام کنند تا در آنجا علم اقتصاد بیاموزند و راهی ایران شوند تا ایرانی را که آمریکا تحت شدیدترین تحریمها قرار داده بود، توسعه یافته کنند.
این افراد، پس از بازگشت به ایران، وارد سازمان برنامه و بودجه کشور شدند. یکی از اولین دستپختهایشان، سند اصلاح ساختار بودجه کشور بود که اردیبهشت ۹۸ با همکاری یک هیئت چهار نفره از صندوق بینالمللی پول تدوین کرده و به دست اجرا سپردند. یکی از برنامههای کوتاهمدت این سند، افزایش قیمت حاملهای انرژی بود که منجر به فاجعه آبان ۹۸ شد.
این افراد، که یک شبکه کامل هستند و جمعی از پژوهشگران انقلابی، مستندات قابل توجهی از ربط و ارتباطات و اقدامات این شبکه جمعآوری کردهاند، مدیریت یک دانشکده اقتصاد در یک دانشگاه فنی-مهندسی را نیز بهعهده گرفتند. با روی کار آمدن دولت آقای رئیسی، در کمال شگفتی همین تیم و همان افراد خاص بورسیه شده توسط بنیاد HAND، به عضویت شورای تدوین سند تحول دولت در آمدند و با تمام توان، همان سیاستهایی را که در دولت آقای روحانی دنبال میکردند و کارشان ناتمام مانده بود، در دولت جدید پی گرفتند. در کمال تعجب، آقای رئیسی در روز دانشجو میهمان همان دانشکده اقتصاد شد...
امروز به جرات میتوان مدعی شد که سیاستهای اقتصادی دولت جدید، تفاوتی با سیاستهای اقتصادی دولت آقای روحانی ندارد و ریشه این همسویی، اینهمانی تصمیمسازان است. آمریکا با دغدغه کمک به توسعه ایران، افرادی را مامور اجرای سیاستهای خاص اقتصادی در ایران نکرده است. راقم این سطور معتقد است سیاستهای اقتصادی نئولیبرال، مکمل تحریم هستند. پروژه تقابل مردم و حاکمیت که از طریق تحریم دنبال شد و به بن بست رسید، اینک از مسیر دیگری پی گرفته میشود. به تعبیر رهبر حکیم انقلاب، "کم اهمیتترین شکل نفوذ، جاسوسی است. گاهی نفوذی کارش بالاتر از خبرکشی و خبردهی است. تصمیم شما را عوض میکند. شما یک مسئولی هستید، میتوانید حرکت بزرگ یا موثری انجام دهید. نفوذی کاری میکند که شما آن حرکت را جوری انجام دهید که به نفع دشمن تمام شود؛ یعنی تصمیمسازی".
امروز اگر جوانان انقلابی میخواهند با آمریکا مقابله کنند، و اگر باور دارند که آمریکا علیه کشورمان دست به یک جنگ تمامعیار اقتصادی زده است، بدانند اجرای سیاستهای اقتصادی نئولیبرال در ایران که از طریق یک شبکه خاص و تحت عنوان علم اقتصاد دنبال میشود، سلاح استراتژیک دشمن است. باید به جنگ آن رفت. امروز کمک به آقای رئیسی برای رهایی از چنگ این جریان، از هر کمکی اولیتر است...
@syjebraily
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 تحریمها و سیاستهای غلط اقتصادی دولت که ادامه همان سیاستهای #نئولیبرالیسم دولت سابق است، مثل دو تیغه قیچی عمل میکنند؛ قیچیای که سفره معیشت مردم را پاره پاره میکند و عملاً همان هدف تحریمها که قراردادن مردم مقابل حاکمیت است، با این سیاستهای غلط محقق خواهد شد.
🔹راهبرد #بچههای_شیکاگو، مکمل تحریمهاست؛ شاید تحریمها، مقاومت همه مردم را نشکند اما یقیناً این سیاستها که نتیجه آن فقیرتر شدن اقشار متوسط و ضعیف است، هدف تحریمها را محقق میکند!
🔸آقایان دولت؛ آقای رئیسی؛ به این هشدارها توجه کنید. نمیتوان با تیمی که دولت روحانی را به عبرت انقلاب تبدیل کرد، ماشین اقتصاد کشور را هدایت کرد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
فیلم ایران مال را دیدید؟
تک تک خشتهای آن خراب شده به واسطه خلق اعتبار بانک آینده است که بالغ بر۲۰همت زیان انباشته دارد
این بانک در سخت ترین سالهای تحریم با تورم ناشی از آن خلق اعتبار از جیب تک تک ملت دزدی کرد.
اگر در نظام بانکی کشور غیرتی وجود داشت باید درب این بانک را گل میگرفتند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3