✅ #سخنرانی_کوتاه_طنز
هرگز (در کار دیگران) تجسّس نکنید!
کسی که بهدنبال عیوب دیگران است و با کنجکاوی بیجا و بیمورد در صدد دست یافتن به عیوب و لغزش دیگران است باید به این نکته توجّه داشته باشد که خداوند نیز عیوب او را دنبال میکند و او را سرانجام رسوا خواهد کرد. امام صادق(ع) روایتی را از پیامبر اکرم(ص) نقل کرده که میفرمایند:
«َلا تَطْلُبُوا عَثَرَاتِ الْمُؤْمِنِینَ فَإِنَّ مَنْ تَتَبَّعَ عَثَرَاتِ أَخِیهِ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَثَرَاتِهِ وَ مَنْ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَثَرَاتِهِ یفْضَحْهُ وَ لَوْ فِی جَوْفِ بَیتِه»
بهدنبال لغزشها و عیوب مؤمنین نباشید؛ بهدرستی که کسیکه در جستجو و تعقیب لغزشهای برادر مؤمنش باشد، خداوند لغزشها و عیوب او را دنبال میکند و کسی که خدا بهدنبال عیوب و لغزشش باشد، او را رسوا میسازد، اگر چه در داخل خانهاش باشد.
✅ لطیفه:
یک نفر تعریف میکرد؛
دختر 10ساله ای تو تاکسی بغل دستم نشسته بود، و لواشک میخورد
گفتم مگه نمیدونی لواشک بده و واسه سلامتی مضره؟! چرا میخوری؟
گفت پدر بزرگم 115 سال عمر کرد!
با تعجب پرسیدم؛ چون لواشک میخورده؟!
گفت؛ نه ! چون سرش تو کار خودش بود...!
✅ نکته پایانی:
اگه میخواید طبق سخن امام صادق علیه السلام جزء مومنین باشید «سرتون به کار خودتون باشه»
#⃣ #سخنرانی_طنز
#⃣ #تجسس #عیبجویی
💠کانال سخنران (لذت یک سخنرانی کوتاه و دلچسب)
http://eitaa.com/joinchat/2342912012C7bc2235670
داستان دلنشین منبر
https://eitaa.com/joinchat/3852271660Cc684dd4081
🔖رضای خداوند
✍روزی شخص نانوایی مردی با لباس کهنه و فقیرانه ای را دید که به طرف مغازش میآید..با خودش گفت حتما این فقیری است که می خواهد نانی را گدایی کند.وقتی آن مرد رسید گفت نان تمام شده،مرد از آنجا دور شد..دوست نانوا که آن مرد را از سر کوچه دیده بود به نانوا رسید و گفت"او را شناختی.؟*
♦️نانوا گفت نه..حتما فقیری بود که نان مجانی می خاست و من به او گفتم نان تمام شده..دوست نانوا گفت وای بر تو..آن مرد استاد و زاهد بزرگ شهر است..نانوا تا فهمید به سمت زاهد دوید و گفت مرا ببخش که شما را نشناختم..و از زاهد خواهش کرد که او را به شاگردی قبول کند زاهد قبول نکرد ولی نانوا اصرار کرد که اگر مرا به شاگردی قبول کنی تمام شهر را نان مجانی دهم...زاهد به خاطر شرطش او را قبول کرد...
🔷روزی در کلاس درس نانوا از زاهد پرسید که ای شیخ"جهنم کجاست؟ شیخ گفت جهنم جاییست که تکه نانی را برای رضای خدا ندهند و شهری را برای رضای بنده ای نان دهند...*
#در ثواب نشر شریک باشید.
داستان دلنشین منبر
@membariha313
❇️ مفهوم «برکت»
💠از پیامبر(ص) پرسیدند برکت درمال یعنی چه؟
🔹درپاسخ، پیامبر(ص) مثالی زد و فرمود:
گوسفند درسال یکبار زایمان می کند وهر بار هم یک بره به دنیا می آورد .
سگ در سال دو بار زایمان میکند و هربار هم حداقل ۷-۶ بچه.
به طور طبیعی شما باید گله های سگ را ببینید که یک یا دو گوسفند در کنار آن است.
🔸ولی در واقع برعکس است. گله های گوسفند را می بینید و یک یا دو سگ درکنار آنها چون خداوند برکت را در ذات گوسفند قرار داد و از ذات سگ برکت را گرفت .
مال حرام اینگونه است.
فزونی دارد ولی برکت ندارد.»
✅روی مفهوم" برکت در روزی" فکر کنید...
داستان دلنشین منبر
@membariha313
✨﷽✨
🌹صدای اذان دل مومن را می لرزاند
✍حاج آقا قرائتی: در ۲ آیه به هم پیوسته قرآن خداوند ابتدا می فرماید: هنگامی که اذان می گوییم شما را مسخره می کند و نیز در آن هنگام دین شما را مسخره می کند که این امر بیانگر این است که اذان سیمای دین است. صدای ناقوس شبیه صدای ساعت های بزرگ است که هیچ پیامی ندارد اما اذان از الله شروع می شود و به الله نیز ختم می شود که بین ۲ الله یک دوره تفکرات اسلامی آموزش داده می شود.
اذان یعنی معرفی عقاید که در روایت آمده است، زمانی که اذان می گویند، شیطان فرار می کند. در روایات آمده است که در آخرالزمان انسان های مشهور خجالت می کشند که اذان بگویند اما بسیاری از چهره های شناخته شده عصر ما اهل اذان گفتن بودند. در حال حاضر گروه های تواشیح باید ۲ دگرگونی را در دستور کار خود قرار دهند یکی آنکه این هنر را به زبان فارسی تبدیل کنند و دیگر آنکه اذان بگویند که ثواب بسیاری دارد.
صدای اذان امیرالمومنین علی(ع) را تمام مردم کوفه می شنیدند که در آن زمان کوفه چهارصدهزار نفر جمعیت داشت.
داستان دلنشین منبر
@membariha313
🔖لذت عبادت و بندگی
#استاد_عالی
🔺می گویند شبی دزدی با اره آهن بر قفلی را می برید یک کسی عبور می کرد گفت داری چکار می کنی؟ گفت: دارم ساز می زنم. گفت: پس چرا صدا ندارد؟ گفت: صداش فردا در می آید.
🔷حالا بسیاری از کارهایی ما که در روز می کنیم صدایش شب، سحر، نخواندن نماز اول وقت و نچشیدن شیرینی نماز در می آید. کسی که اخلاق خوبی ندارد و به واجبات مالی اش عمل نمی کند و زبانش را نمی تواند کنترل کند این شخص نمی تواند از دینداریش لذت ببرد. به هر مقدار که کم گذاشته، از آنجا کم می گذارند. دینداری برای ما کلفت و سختی پیدا می کند چون شیرینی آن را نمی توانیم خیلی درک کنیم و خیلی به بار نمی نشیند. طبیعی هم است چون دین مثل پازل می ماند. شما آن بخش از واجبات دین را و ترک حرامهای دین را عمل کنید همراه با اعتقاداتی که دارید، قطعاً می تواند برسید.
داستان دلنشین منبر
@membariha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_عالی
دغدغه و دردِ حجت خدا رو داشتن ، از صد درمان بهتره
دردامام زمان داشتتن یعنی چه؟؟
#استاد_عالی
داستان دلنشین منبر
@membariha313
🌾🌷🌾
🌹در زمان مالک دینار جوانی از زمره اهل معصیت و طغیان از دنیا رفت ؛ مردم به خاطر آلودگی (گناهان )او جنازه اش را تجهیز نکردند ، بلکه در مکان پستی و محلّ پر از زباله ای انداختند و رفتند .
🌺شبانه در عالم رؤیا از جانب حق تعالی به مالک دینار گفتند : بدن بنده ما را بردار و پس از غسل و کفن در گورستان صالحان و پاکان دفن کن . عرضه داشت :
او از گروه فاسقان و بدکاران است ، چگونه و با چه وسیله مقرّب درگاه احدیت شد ؟ جواب آمد : در وقت جان دادن با چشم گریان گفت :
"یا مَنْ لَهُ الدُّنیا وَ الآخِرَهُ إرْحَمْ مَن لَیْسَ لَهُ الدُّنیا وَ الآخرَهُ ."
« ای که دنیا و آخرت از اوست ، رحم کن به کسی که نه دنیا دارد نه آخرت » .
🌿مالک ! کدام دردمند به درگاه ما آمد که دردش را درمان نکردیم ؟ و کدام حاجتمند به پیشگاه ما نالید که حاجتش را برنیاوردیم ؟
📚منهج الصادقین، انیس اللیل ص ۴۵»
داستان دلنشین منبر
@membariha313
🔺 استغاثه کنید
✅امام باقر(ع) فرمودند: اگر یک روز چشم باز کردید و امامتان را ندیدید، به درگاه خداوند استغاثه کنید که اگر این کار را کردید، به سرعت فرج تحقق پیدا می کند.
📝 این حدیث نکات بسیاری دارد، امام باقر(ع) فرمودند: اگر امامتان ندیدید، استغاثه کنید. یعنی نه اینکه فقط برای فرج دعا کنید بلکه ناله و ضجه بزنید.
📌نه به صورت فردی که این حدیث خطاب به جمع است و می فرماید شما جماعت شیعه از نبود و غیبت امام خود ضجه بزنید.
♦️ اگر این چنین شد که حداقل جماعت شیعه در غیبت حضرت به ناله در آید، به سرعت فرج رخ می دهد.
داستان دلنشین منبر
@membariha313
🔖 پيرمرد حريص و هارون الرّشيد
🔻روزى هارون الرّشيد به خاصّان و نديمان خود گفت: من دوست دارم شخصى كه خدمت رسول اكرم صلّى الله عليه و آله و سلّم مشرّف شده و از آن حضرت حديثى شنيده است زيارت كنم تا بلاواسطه از آن حضرت آن حديث را براى من نقل كند. چون خلافت هارون در سنه يكصد و هفتاد از هجرت واقع شد و معلوم است كه با اين مدّت طولانى يا كسى از زمان پيغمبر باقى نمانده، يا اگر باقى مانده باشد در نهايت ندرت خواهد شد.
🔷 ملازمان هارون در صدد پيدا كردن چنين شخصى بر آمدند و در اطراف و اكناف تفحّص نمودند، هيچكس را نيافتند بجز پيرمرد عجوزى كه قواى طبيعى خود را از دست داده و از حال رفته و فتور و ضعف كانون و بنياد هستى او را در هم شكسته بود و جز نفس و يك مشت استخوانى باقى نمانده بود.
🌹او را در زنبيلى گذارده و با نهايت درجه مراقبت و احتياط به دربار هارون وارد كردند و يكسره به نزد او بردند. هارون بسيار مسرور و شاد گشت كه به منظور خود رسيده و كسى كه رسول خدا را زيارت كرده است و از او سخنى شنيده، ديده است.
🔸گفت: اى پيرمرد! خودت پيغمبر اكرم را ديدهاى؟ عرض كرد: بلى.
♦️هارون گفت: كى ديده اى؟ عرض كرد: در سنّ طفوليّت بودم، روزى پدرم دست مرا گرفت و به خدمت رسول الله صلّى الله عليه و آله و سلّم آورد. و من ديگر خدمت آنحضرت نرسيدم تا از دنيا رحلت فرمود.
▪️هارون گفت: بگو ببينم در آنروز از رسول الله سخنى شنيدى يا نه؟ عرض كرد: بلى، آنروز از رسول خدا اين سخن را شنيدم كه مىفرمود:
يَشِيبُ ابْنُ ءَادَمَ وَ تَشُبُّ مَعَهُ خَصْلَتَانِ: الْحِرْصُ وَ طُولُ الامَلِ
«فرزند آدم پير مىشود و هر چه بسوى پيرى مىرود به موازات آن، دو صفت در او جوان مىگردد: يكى حرص و ديگرى آرزوى دراز.»(۱)
🔷هارون بسيار شادمان و خوشحال شد كه روايتى را فقط با يك واسطه از زبان رسول خدا شنيده است؛ دستور داد يك كيسه زر بعنوان عطا و جائزه به پير عجوز دادند و او را بيرون بردند.
همينكه خواستند او را از صحن دربار به بيرون ببرند، پيرمرد ناله ضعيف خود را بلند كرد كه مرا به نزد هارون برگردانيد كه با او سخنى دارم. گفتند: نمىشود. گفت: چارهاى نيست، بايد سؤالى از هارون بنمايم و سپس خارج شوم!
😳زنبيل حامل پيرمرد را دوباره به نزد هارون آوردند. هارون گفت: چه خبر است؟ پيرمرد عرض كرد: سؤالى دارم. هارون گفت: بگو. پيرمرد گفت: حضرت سلطان! بفرمائيد اين عطائى كه امروز به من عنايت كرديد فقط عطاى امسال است يا هر ساله عنايت خواهيد فرمود؟
🔶هارون الرّشيد صداى خندهاش بلند شد و از روى تعجّب گفت: صَدَقَ رَسُولُ اللَهِ صَلَّى اللَهُ عَلَيْهِ وَ ءَالِهِ؛ يَشِيبُ ابْنُ ءَادَمَ وَ تَشِبُّ مَعَهُ خَصْلَتَانِ: الْحِرْصُ وَ طُولُ الامَلِ!
«راست فرمود رسول خدا كه هر چه فرزند آدم رو به پيرى و فرسودگى رود دو صفت حرص و آرزوى دراز در او جوان مىگردد!»
اين پيرمرد رمق ندارد و من گمان نمىبردم كه تا درِ دربار زنده بماند، حال مىگويد: آيا اين عطا اختصاص به اين سال دارد يا هر ساله خواهد بود. حرص ازدياد اموال و آرزوى طويل او را بدين سرحدّ آورده كه بازهم براى خود عمرى پيش بينى مىكند و در صدد اخذ عطاى ديگرى است.
۱. در كتاب «أربعين» جامى طبع آستان قدس رضوى، ص 22، /مجموعه ورّام ابن أبى فراس به نام «تنبيه الخَواطر و نُزهة النَّواظر» طبع سنگى، ص 204 /با این مضمون در «خصال» صدوق، طبع اسلاميّه (سنه 1389) ج 1، باب الإثنين، ص 73،
📚نرم افزار کیمیای سعادت/علامه طهرانی معاد شناسى، ج1، ص: ۲۸
داستان دلنشین منبر
@membariha313
🔖امید به رحمت خداوند
#استاد_فرحزاد :
🔻خیلی از افراد در حال یاس به خودکشی دست می زنند. در مکتب ما گفته شده که هیچ وقت از رحمت خدا ناامید نباشید. رحمت خدا خیلی گسترده است. امام علی (ع) به فرزندش امام حسین (ع) می فرماید: فرزندم، هیچ وقت گناهکار را از رحمت خدا ناامید نکن، چه بسا کسی که اعتکاف ( ثابت ماندن در کاری )به گناه کرده اند ولی عاقبت آنها به خیر می شود.
🔷 فردی به دیدن یکی از کارگزاران مامون رفت. دید که او روزه خواری می کند. پرسید که چرا روزه می خوری ؟ او گفت: من از آمرزش الهی مایوس هستم زیرا می دانم خدا من را نمی بخشد. من چندین سادات را به دستور مامون اعدام کرده ام. این جرم بزرگی است.پس من برای چه روزه بگیرم و نماز بخوانم زیرا دیگر خدا من را نمی آمرزد.
♦️آن فرد پیش امام رضا (ع) رفت و حرف کارگزار مامون را گفت. امام فرمود: گناه این حرف از گناه کشتن سادات بالاتر است. پس شما نباید ناامید باشید حتی اگر گناه بزرگی انجام داده باشید.
▪️ یکی از بزرگان فرمودند: شیطان هم در طاعات و هم در گناهان ما طمع دارد. شیطان بعد از اینکه ما را به گناه وادار کرد، می گوید که آب از سر تو گذشته است. اگر شیطان انسان را مایوس کرد کاملا بر او مسلط می شود. شیطان در عبادات ما را به غرور وا می دارد.
داستان دلنشین منبر
@membariha313